Skoči na vsebino

Ukvarjanje z drugimi

E.C.

Recommended Posts

Jay Sri Radhe :)

Ne vem, sicer o čem natančno govoriš oz. kaj imaš v mislih ko praviš da "lahko z učiteljevim blagoslovom narediš nekaj, za kar še nisi kvalificiran". Morda lahk kakšen konkreten primer poveš?

morda ta javni forum ni najbolj primerno mesto za take diskusije, ti bom napisal raje v ZS ali email.

Spoštujem tvoje mnenje, ne vem pa če se lahko mirne duše strinjam s teboj. Ni panike seveda, sej se le pogovarjava. :)

jaz pa spoštujem tvojega. :) seveda, to je le pogovor.

Bom probal na kratko razložiti svoje poglede:

če torej govoriva o spreminjanju drugih in o pomoči drugim IN če vzameva to pomoč kot iskren poskus pomoči, ne pa kot beg pred soočanjem s svojimi frkicami ali pa kot vsiljevanje kao absolutih resnice drugim,

potem sem mnenja, da lahko drugim prav zares pomagaš le, če imaš sam svoje lastne izkušnje glede tistega, kar probaš dat drugim.

to se seveda strinjam. obstaja seveda veliko varjant in veliko je možnosti. točno tako, zares lahko pomagaš šele takrat, ko imaš realizacije iz tistega področja.

Zato, ker je stanje zavesti tvojega (ali pa mojega) Učitelja Njegovo stanje zavesti, in ne tvoje (in ne moje).

se strinjam, stanje zavesti mojega učitelja se močno razlikuje od mojega. jaz izhajam iz te telesne zavesti, zato imam tudi pogled močno okrnjen.

Zato, ker se ljudje čisto na povsem absolutnem nivoju razlikujemo po identiteti in Učitelj NI eno s tabo/mano.

In seveda zato, ker je izredno malo takih Učiteljev, še manj pa kvalificiranih učencev, ki bi delili in prejemali take blagoslove, v smislu direktne predaje realizacij na učence.

to se seveda strinjam s tabo.... kdo je sploh kvalificiran za kaj takega v tej dobi. redko redko kateri....

Če tle govoriva o nekem intelektualnem napotku oz. pomoči drugim, razlagi svetih spisov v skaldu z navodili Učitelja itd..., potem bi ti tle nekak pogojno lahko dal prav, vendar oba veva da je intelekt slep in hrom brez podpore izkušenj.

In smo spet tam:

če glede nečesa jst recimo nimam izkušenj, kako naj to prav zares iz sebe, konkretno in globoko realno pomagam drugim?

to je res, se strinjam.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 160
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kako naj jim odgovarjam na njihova dodatna vprašanja, na stvari, glede česar mi recimo moj učitelj NI dal navodil/blagoslova?

saj jaz zato večkrat rečem, da jaz govorim samo osnove osnov in da ne morem verodostojno odgovarjat na določena vprašanja. če koga zanimajo podrobnosti, potem naj se obrnejo na mojega duhovnega učitelja.... saj ponavadi sam začutim, kje se konča moja pomoč. takrat ko začnem preveč razmišljat in ne najdem pravega odgovora na kakšno vprašanje. večinoma vzamem zavetje svojega učitelja v tem primeru in ga prosim, za pomoč..... ali ga pa pokličem po telefonu :)

trudim se, da ne bi podajal preveč svojega lastnega špekulativnega razmišljanja, ker tisto bolj škodi kot koristi.

Koliko učiteljev je vsevednih (omniscient), da lahko tako pomoč nudijo? In koliko ulencev je tako zelo naprednih, da lahko tako pomoč posredujejo?

Hmm.

edino Bog je vseveden, to oba veva. drugače pa malo malo.....

ČE tebi (ali pa komur koli drugemu) lahko Učitelj zagotovi tako dajanje pomoči drugim in predvsem, če si tega ti sposoben prejeti in prenesti, potem svaka čast. kapo dol in takoj vprašanje: kdaj se spet vidimo?

:) lol

:) jaz zagotovo nisem. moj Učitelj ima zelo skromna navodila za tako padlega učenca, kot sem jaz.

Če pa ti Učitelj ne more zatotoviti tega oz. če ti nisi pripravljen prejeti in dati naprej takega dragulja, potem se zadeva (iz mojega vidika) razvodeni na nivo prenosa intelektualnega razumevanja (v skaldu z navodili, jasno).

ja se strinjam. skladno s trenutnim stanjem zavesti lahko zares pomagam drugim. torej, poizkušam izhajat iz sebe in da ne oponašam Učitelja.

obstaja seveda več možnosti.....

Bi edino to dodal, glede na to, da da sam za veliko večino mojih seminarjev in tečajev zaračunavam:

znanje, izkušnje, duhovno znanje in izkušnje nima cene oz. je neprecenljivo. Kako lahko recimo ocenim izkušnjo absolutne zavesti na neki delavnici? Ni šans.

Ali pa, kolk je vredno to, da se recimo alkoholik s pomočjo terapije končno izvleče iz začaranega kroga samodestruktivnosti in končno zaživi bolj srečno?

Ni denarja, ki bi to odtehtala.

Zato jst na dlavnicah zaračunavam svoj čas, najem prostora in ostale logistično-materialne stroške, to je vse.

Ma to je totalno off topic...

hvala ti za tvoj čas, JD.

:)

te razumem.

hvala tebi.

LP

svet brez nas bi bil puscava?

mozno..., nevem... k si ne dovolim trdit, kaj bi bil svet brez nas, lahko pa trdim, kaj ne bi bil! vsekakor, svet brez nas, neb imel prevec CO2 v ozracju, in s tem neb prhajalo, do zakisanosti oceaonov, neb blo prevec radioaktivnih sevanj, neb blo tolk betona vsepovsod... brez nas bi bil od boga pozabljen kraj? :eek: pa si res misls, da smo tako ZELO pomembni? :inocent:

se pa strinjam, da smo mi svet! :palec: kjer, je vsak zase sam seb svoj svet... xsrcx

ce mi neki ni "vsec" poskusam to spremenit, ce tega "ne morm" pa spremenim svoj odnos do tega... x:px

Kapica,

tudi jaz sem to napisala ne kot trditev, pač pa se mi je v tistem trenutku, ko sem to pisala, zdela "tista" beseda. Svet brez nas ne bi bil svet tak kot je. Morda bi bila tu na zemlji drugačna bitja.

Vendar, v času in kraju, kjer živimo in bivamo...ne gre brez tega da se ukvarjamo drug z drugim..tako ali drugače......več ali manj že s tem ko si tukaj pišemo se ukvarjamo eden z drugim, saj ne pišemo sami sebi...glede na odgovore ( ki jih nisem brala) razen tega tvojega....vendar vsak ki mu nekaj ni ravno po godu mal zabrunda nazaj...in tako je tudi prav....res nismo samo sami sebi namen xsrcx

drugače ...rada berem tvoje poste x:)x

GA URA HA RI BOOOOL!

:2src:

morda ta javni forum ni najbolj primerno mesto za take diskusije, ti bom napisal raje v ZS ali email.

Ja, maš prav ja.

Sej sem prej okleval ali naj sploh napišem kaj, ker so te zadeve zlo osebne in je o njih težko govorit še težje pa vzpostavit razumevanje (brez kakšne nenamerne žalitve).

Nekatere stvari enostavno niso za javnost. Spoštujem to.

saj jaz zato večkrat rečem, da jaz govorim samo osnove osnov in da ne morem verodostojno odgovarjat na določena vprašanja. če koga zanimajo podrobnosti, potem naj se obrnejo na mojega duhovnega učitelja....

Točn tko, ja.

Se razumeva glede tega, hvala ti.

saj ponavadi sam začutim, kje se konča moja pomoč. takrat ko začnem preveč razmišljat in ne najdem pravega odgovora na kakšno vprašanje. večinoma vzamem zavetje svojega učitelja v tem primeru in ga prosim, za pomoč..... ali ga pa pokličem po telefonu :)

Ja, telefon (tak ali drugačen) vedno pride prav.

LOL

trudim se, da ne bi podajal preveč svojega lastnega špekulativnega razmišljanja, ker tisto bolj škodi kot koristi.

edino Bog je vseveden, to oba veva. drugače pa malo malo.....

ja se strinjam. skladno s trenutnim stanjem zavesti lahko zares pomagam drugim. torej, poizkušam izhajat iz sebe in da ne oponašam Učitelja.

Ja, jst sm glede nekaterih stvari raje tiho kot miška ( sem se končno naučil držati jezik za zobmi lol), ker vem da pojma o pojmu nimam. In citate metat ven na mizo mi pa ne zveni glih iskreno...

Si pa lepo rekel, ja, obstaja več možnosti in veliko izbire imamo. Vsak po svoje, je že ok tko.

No, sem se mal bal da nism kakšno poreveč rekel v prejšnjem postu,xredx xredx

ma zgleda da je šlo skozi vse ok.

Thank you again, JD.

svet brez nas bi bil puscava?

mozno..., nevem... k si ne dovolim trdit, kaj bi bil svet brez nas, lahko pa trdim, kaj ne bi bil! vsekakor, svet brez nas, neb imel prevec CO2 v ozracju, in s tem neb prhajalo, do zakisanosti oceaonov, neb blo prevec radioaktivnih sevanj, neb blo tolk betona vsepovsod... brez nas bi bil od boga pozabljen kraj? :eek: pa si res misls, da smo tako ZELO pomembni? :inocent:

Tega nisem razumel ravno najbolje- kako svet brez ljudi- naj bi bil puščava in od boga pozabljen kraj.Ne bil bi puščava / kot tudi ni bil / pa daleč od boga , da bi bil pozabljen...Ne vem sicer- ali ostali živi organizmi kot tudi materiali niso božji ???Imamo določene predispozicije , ki so malce bolj izrazite ampak kako jih uporabljamo- res zelo vprašljivo, če jih večinoma po božjih smernicah oziroma v dobro .

se pa strinjam, da smo mi svet! :palec: kjer, je vsak zase sam seb svoj svet... xsrcx

ce mi neki ni "vsec" poskusam to spremenit, ce tega "ne morm" pa spremenim svoj odnos do tega... x:px

Vidiš- tukaj- če mi neki ni všeč -poskušaš spremenit...in če je to pravilna odločitev- presojamo sami...začaran krog.

po moje se VSI ves cas gibamo v nekem polju ugajan/neugajan, sprejmanj/zavrnitev, ugodja/trpljenja...

pa VSI se imam pravico izrazat: to mi je vsec, to mi ni itd... x:Dx

nimamo pa nbene pravice, ne vem..., npr.: obsojat drugega, k pocne neki kr meni/tebi ni vsec; zahtevat, nj naredi tisti kr men/teb pase, itd..., kar pa nikakor ne pomen, da lahk on pocne neki kr men/teb ni vsec, ti mors pa to prenasat... in clovk lahk to prenasa, lahk odide, lahk se postavlja na trepalnice... lahk... lahk... ma bilokaj lahk, sej je se kup drugih odzivov, izbira je pa odvisna od vsakega posameznika...no, pa kolkr sem preletela to temo, ste o tem ze tko pisali... sam sprement (ce ze spreminjamo druge) pa namerno ne mormo nikogar nic dalj, kot toliko kolikor nam ta oseba sama dovoli!

Tukaj je tole lepo povedano v teoriji, drugače je pa povečini izražanje mnenja tudi ododbravanje oziroma obsojanje. In posredno tudi poskus spreminjanja...Sam ne vidim tukaj nič grozno slabega, če oseba/ kot si že lepo opisala/ sprejema tvoj namen in ga obenem tudi potrebuje , si želi sprememb...Preveč ukvarjanja z drugimi in njihovimi /po našem osebnem mnenju/ negativizmi ter vsiljevanje naših modrosti - bi bilo pa povsem odveč...poraja slabe občutke /čustva / v nas in seveda tudi v drugi osebi .

izkusnje to itk... sam tudi ce imata 2 ludeka popolnoma enako izkusnjo, ni nujn, da bo en drugemu lahko pomagu, ker lahko en to izkusnjo popolnoma drugac dozivlja kt drug...

in po moje se vseen lahko prav zares nekdo nekomu pomaga, le ko je ta oseba, kateri se pomaga SAMA pri seb razcistila, da je zares pripravljena sprejet pomoc! in "da pride", s cistim iskrenim namenom, da se ji pomaga...

Po mojem skromnem mišljenju -zelo lepo povedano .

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Pa pojdimo še enkrat, bolj za šalo kot zares, razčleniti neumetnostno besedilo in se dokopati do čistega,

Naj nezainteresiranega bralca popeljem v miselni vzorec celotnega skropucala in še enkrat, še bolj kratko in še bolj jedrnato, pokažem bistvo vsega napisanega, ki se ne več skriva za fency besedami.

Bravo opica.

Lahko bi bolj kratko napisal in pri tem ohranil

a ) vse fancy besede in

b ) nesmiselnost

nekako takole

jaz in ti obstajata v dialogu, povezanim s prehodom iz fantazme v eksistenco, s skupnim nivojem enosti, pa čeprav se kažeta kot halucinaciji paradoksa dveh fantazmov, z zrcaljenjem v resničnosti, saj tako dokazujeta obstoj obeh dejavnikov.

[/color]

Yap, je lepo videti, da se nekdo skoraj fanatično ukvarja s teboj in razčlenjuje tvoje besede ter svoje razlage pa sklepe lepi kot reklamne plakate svojemu bistremu analiziranju, vendar obstaja rek: le čevlje sodi naj kopitar, hehehe

Hej, Unis, a ne bi bilo bolje, če bi sam kaj napisal pa bi se mi obešali na tvoje besede in se pametne delali, ti bi pa potem rekel to, kar bom jaz sedaj rekel tebi: POJMA NIMAŠ, brcaš v meglo in govoriš čisto nekaj tretjega, iz česar sledi, da niti pod razno nisi razumel mojih besed - če se ti zdi, da si jih razumel, potem pa napiši pravilno razlago in ne takšnele kvazi bedastoče, ki nimajo nikakršne povezave s povedanim, hehehe, kdo je tle pajac, kaj ?

Sem že na trenutke spremenil mišljenje o tebi, vendar loviš svoj rep in takrat, ko zgleda, da ne, v resnici le počivaš, pa brez zamere, kolega, hehehe...

Tisto zgoraj pa tolikokrat preberi, da boš razumel point in prosim, da ne razlagaš javno sfalenih razlag, če sam ne razumeš, za kaj gre...

Takole, ti bom na kratko in najrazumljivejše razložil, da gre za hipotetični primer introvertirane osebe, katera šele v stiku z drugo osebo najde odgovor na svoje eksistenčno vprašanje; ta druga oseba pa je lahko ravno tako introvertirana ali pa ne, vendar v primeru, da je, potem dve fantazmi pomenita dve osebi, vsaka v svojem svetu omejeni in je stik z drugim tisti, ki prebije zid te lastne kletke, to razumeš, menda...lohk pa čisto na kratko: človek potrebuje drugega človeka ( jaz, ti ), ker posameznik v družbi ne more delovati brez svoje vloge posameznika kot dela družbe...jasno?

Kjere duhovnosti si pa ti tu nakladal pa res ne vem, lohk pa sebe sedaj analiziraš, da vidimo, o čem govoriš, zna biti zanimivo, al rajši sam po drugih besedah se obešaš, kar me sicer ne moti, vendar vsaj prej razumi, kaj bereš in zatem razumi, kaj odgovarjaš...

Vidiš, če torej mene imenuješ opica, kdo si potem šele ti? Ne vem, me niti kaj dosti ne zanima, če maš kaj za povedat, povej brez bedastih izrazov, v nasprotnem primeru pa ni treba nč in je kul...

Bodi lepo pa veliko sončka x:o)x

Tega nisem razumel ravno najbolje- kako svet brez ljudi- naj bi bil puščava in od boga pozabljen kraj.Ne bil bi puščava / kot tudi ni bil / pa daleč od boga , da bi bil pozabljen...Ne vem sicer- ali ostali živi organizmi kot tudi materiali niso božji ???Imamo določene predispozicije , ki so malce bolj izrazite ampak kako jih uporabljamo- res zelo vprašljivo, če jih večinoma po božjih smernicah oziroma v dobro .
to, da bi bil svet brez nas puscava in od boga pozabljen..., je citat (ce mal visje pogledas, ti bo po moje bolj razumljivo...) Osebno se pa vseen raje neb 0 trdila, kaj bi bil svet, ce nas neb blo..., ampak, raje ostajam pri tem kaj NE bi bil, ce nas neb blo... x:Dx

to se pa vsekakor strinjam s tabo :palec: da so VSI ostali organizmi (zivi/nezivi), celo mirkomirkomikro organizmi bozji :2src:

Tukaj je tole lepo povedano v teoriji, drugače je pa povečini izražanje mnenja tudi ododbravanje oziroma obsojanje. In posredno tudi poskus spreminjanja...Sam ne vidim tukaj nič grozno slabega, če oseba/ kot si že lepo opisala/ sprejema tvoj namen in ga obenem tudi potrebuje , si želi sprememb...Preveč ukvarjanja z drugimi in njihovimi /po našem osebnem mnenju/ negativizmi ter vsiljevanje naših modrosti - bi bilo pa povsem odveč...poraja slabe občutke /čustva / v nas in seveda tudi v drugi osebi .
ne vem kolk je kej s tem v teoriji... pisem kr cutim medtem, ko opazujem, ustvarjam in se kej... x:Dx jp, prevec ukvarjanj lahk poraja marsikej... a ni zanimivo, k drugac vse nosimo v seb... in kaj je za koga (najbolj)dobr, bi nj vedu vsak posameznik sam zase! xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

to, da bi bil svet brez nas puscava in od boga pozabljen..., je citat (ce mal visje pogledas, ti bo po moje bolj razumljivo...) Osebno se pa vseen raje neb 0 trdila, kaj bi bil svet, ce nas neb blo..., ampak, raje ostajam pri tem kaj NE bi bil, ce nas neb blo... x:Dx

to se pa vsekakor strinjam s tabo :palec: da so VSI ostali organizmi (zivi/nezivi), celo mirkomirkomikro organizmi bozji :2src:

ne vem kolk je kej s tem v teoriji... pisem kr cutim medtem, ko opazujem, ustvarjam in se kej... x:Dx jp, prevec ukvarjanj lahk poraja marsikej... a ni zanimivo, k drugac vse nosimo v seb... in kaj je za koga (najbolj)dobr, bi nj vedu vsak posameznik sam zase! xsrcx

:palec: :palec:

Takole, ti bom na kratko in najrazumljivejše razložil, da gre za hipotetični primer introvertirane osebe, katera šele v stiku z drugo osebo najde odgovor na svoje eksistenčno vprašanje; ta druga oseba pa je lahko ravno tako introvertirana ali pa ne, vendar v primeru, da je, potem dve fantazmi pomenita dve osebi, vsaka v svojem svetu omejeni in je stik z drugim tisti, ki prebije zid te lastne kletke, to razumeš, menda...lohk pa čisto na kratko: človek potrebuje drugega človeka ( jaz, ti ), ker posameznik v družbi ne more delovati brez svoje vloge posameznika kot dela družbe...jasno?

Kaj se je pa zgodilo s tem, da človek v osami. V odsotnosti od tega svet najde svojo eksistenco. Edino eksistenco lahko najdemo le v odnosu s samim seboj, v odnosu z okoljem najdemo le eksistenco trenutnega družbenega položaja. Kaj čem rečt?

Jaz in Ti nista omejena na Kuvrtat in Ardent ali na katerokoli drugo pojavo ( človeško ). Ampak gre dlje, dlje , dlje od tega.

Hmm kaj čem rečt.

IMO se ni pametno omejevati.

In najbolj hecno je, ko bedak vodi bedaka x:o)x

Brez podpisa

Kaj se je pa zgodilo s tem, da človek v osami. V odsotnosti od tega svet najde svojo eksistenco. Edino eksistenco lahko najdemo le v odnosu s samim seboj, v odnosu z okoljem najdemo le eksistenco trenutnega družbenega položaja. Kaj čem rečt?

Jaz in Ti nista omejena na Kuvrtat in Ardent ali na katerokoli drugo pojavo ( človeško ). Ampak gre dlje, dlje , dlje od tega.

Hmm kaj čem rečt.

IMO se ni pametno omejevati.

In najbolj hecno je, ko bedak vodi bedaka x:o)x

Ne gre za to, ne za te primere, gre za običajne odnose med ljudmi, posamezniki, kateri so del družbe in svojo prisotnost v njej potrdijo v odnosu z drugim posameznikom ali skupino posameznikov, torej v tem primeru ne govorimo o medsebojnih omejitvah, temveč le posamezniku in družbi ter družbi in posameznikom, kar pa eno pogujuje drugo ravno toliko, kolikor s čisto drugega vidika v odnosu jaz - ti, kjer je jaz toliko prisoten kot je prisoten ti, brez omejenosti na družbo, nekaj interni odnos, dialog, eksistenca, v tem primeru ja, v prvem pa ne; in ravno v tej poanti je interpretacija dobila dvojno sprejemanje, prava je pa najenostavnejša in se nanaša na splošne unformne vzorce obnašanja, torej, odnosa, še bolje, dialoga...

Tko, da, nč zate, bruder x^x

E.C., ene sorte majster si že. Če že toliko časa delaš vajo... x;)x

Ja, ma če prašaš mojo ženo, se ne bi s tem strinjala ej...

LOL xDDx

Una hišna popravila se me ne prijemo kej preveč.

LOL

:) x:Dx

Fajn tema. Nekej komentarju prebral, ostalo preletel, prebral tudi oba original članka. Super, vendar ena zadevca rabi diskusijo (v drugi temi). Kar je citirano je v NAREKOVAJIH.

»Kako torej postati in ostati srečen/duhoven? Izogibanje težavam in negativnostim v nas samih je značilnost naše narave. Vendar pa, kdor se izogiba težavam, se prav gotovo uspešno izogne tudi sreči.«

Najprej se treba sploh vprašat, zakaj obstajajo težave, negativnost in vse to. Če je vse tako kot treba.. Verjetno ne zaradi tega, da bi od njih bežali, marveč zaradi tega, da jih premagamo, da gremo PREKO njih, ne daleč naokoli, al pa da jih nekam pokopljemo. Ker kamorkoli gremo, ne bomo mogli zbežat, vedno bodo z nami. Slej ko prej bo prišel čas soočenja, in dlje kot odlašamo, hujše bo postalo.

»Takoj pa, ko prevzamemo pobudo za svoj napredek in odgovornost zase v svoje roke, se pričnemo ukvarjati izključno sami s sabo, ker nam postane popolnoma jasno, da so naše misli in občutki (o drugih) izključno naša stvar in z drugimi nimajo nobene realne veze. Spreminjanje drugih je le beg začetnika pred soočanjem s svojo globjo resničnostjo.«

- najbolj šokantno je to, ko ugotoviš da drugih sploh ni potrebe spreminjat, zakaj bi le jih. Saj so popolni, to kar vidimo je le njihov ego, njihovi vzorci, njihov lažni jaz. In če hočemo spreminjat, potem skozi nas deluje naš lastni ego. Delamo problem, bojujemo se z življenjim samim. To je tko, vendar jaz vem da to nebi smelo biti tko. To se meni nebi smelo dogajat. Ja pa se. Pa se nebi smelo. Ja pa se.. Boj proti življenju samemu. Namesto tega raje spoznajmo, da je vse popolno kot je.

Od kod sploh potreba po spreminjanju drugih? Od tod, ker rabimo druge da nas bodo naredili srečne, rabimo stvari, situacije da nas bodo osrečile. Ker sami ne moremo biti srečni, ker v sebi ne najdemo tega miru. In dokler ga v sebi ne bomo najdli, bomo od drugih zahtevali da nam ustrežejo. Ti pa seveda ne morejo izpolnit naših zahtev, niti niso dolžni. Ko gremo preko ega, spoznamo svojo pravo naravo, svoj lastni vir miru, sreče, ljubezni. Tedaj pustimo življenju da je takšno kot je, in se mu ne upiramo. Sprejemamo vse kar pride na pot.

»In iskreni pristop k duhovnosti in delu na sebi pomeni edinole ukvarjanje s samim s sabo.«

Kdo se ukvarja sam s seboj. Kdaj bo zadosti. Recimo psihoterapija... lahko traja celo življenje, pa se bomo vedno verteli v enem in istem krogu. Ker z umom rešujemo težave, ki jih je naredil um. Seveda, do nekatere meje je očitno tudi to potrebno. Ker ne moreš enmu, k je čisto na tleh govort, da je vse to le iluzija, da naj se poglobi v svojo situacijo. Da žačne živet življenje v tem trenutku. Da so vse te njegove težave le v UMu, in od tod neresnične.. No, ali pa tudi, zakaj pa ne. Sam verjetno nebi veliko folka ostalo... Ker ljudje hočejo jambrat, hočejo bit ubogi, in hočejo, da drugi poslušajo o tem.

Iskreni pristop k duhovnosti je čim globlja navzočnost v sedanjem trenutku. Delat eno stvar z vso svojo navzočnostjo. To, da se vidimo preko misli, čustev, telesa, preteklosti, prihodnosti. Da zaznamo nekaj, kar je neumrljivega v nas.

»Kakšna je moja resnična odprtost in predanost Bogu, če sem pa venomer izrazito nestrpen do svojih negativnih lastnosti in tako tudi do drugače mislečih?«

Ni treba nič zanikat, le sprejet. Ker so neresnični, obstajajo v UMu, kar pa z našo pravo naravo nima kaj dosti veze. Napajamo jih s tem, ker jim dajemo veljavo, ker se z njimi identificiramo.

»Kakšno resnično vrednost imajo duhovne izkušnje, če pa jih ne znamo uporabiti v svojem življenju oz. če se ne odražajo v naši komunikaciji, kreativnosti, fleksibilnosti in izvrševanju dolžnosti?«

DA. Le beg pred samim seboj verjetno.

»Kako naj pričakujemo, da se bodo razmere na svetu, v Sloveniji ali pa vsaj v naši družini izboljšale, če IMAMO MI SAMI S SABO VELIKE PROBLEME? Družba je vendar sestavljena iz posameznikov, vas, mene in drugih.«

Jest nimam problemov, drugi jih imajo z menoj. Ne rabim sebe spreminjat/sprejemat, kar poglej kaj vse se v svetu dogaja, najprej mormo tist pošlihtat, pol bom pa še jest sebe.

HA :)

»Veliki modrec in Vzhoda pravi: "Vsi modreci, svetniki in vsi Glasniki Boga, ki jih je svet videl, so dosegli vse kar so, s trdim delom in naporom. S svojim trdim delom so spremenili Naravo samo. Zato vedite in nikoli ne pozabite, da lahko s trdim delom naredite vi tudi to, kar še Bog ne more. S trudom in trdim delom lahko spremenite tudi smer, ki jo je začrtal sam Bog!««

Torej sem jaz več kot Bog? Več kot življenje samo. Jaz sem nad življenjem?

"pomembno se mi zdi tudi to, da za svojo pomoč ne pričakuješ nobenega plačila, torej da za pomoč ne računaš na denar ali katerokoli drugo materialno dobrino. niti na svojo slavo in dobro ime...."

Saj verjetno tudi ti ogromno dobiš od tega ko nudiš pomoč, torej gre zgolj na izmenjavo energij.. Je pa res, da resnična pomoč, služenje, izhaja iz ljubezni. Nič ne pričakuješ, če pa kej dobiš se pa ne braniš.

"Se pravi, s kom se ti pravzaprav ukvarjaš, ko se ukvarjaš z drugimi? Ali pa s svetom "zunaj" sebe?"

Ja ukvarjaš se seveda s samim seboj, ker ti na drugem vidiš le to, kar verjetno pri sebi pogrešaš/preziraš. Torej so drugi tvoje ogledalo. Spet se pa treba vprašat, s katerim delom sebe se ukvarjam?

"Sicer pa je vse projekcija nekoga in se še zmeraj lovim v tem, ali naj projekcije drugih nekako presežem tako da jih dovoljujem kakršnekoli že so, al naj vlagam energijo v dokazovanje nasprotnega, če se z njimi ne strinjam. Dokaj brezplodno početje v večini. Vseeno pa morda ni narobe vsaj povedati, da ni tako. "

Vendar se čuti, s kakšnim tonom in na kakšen način ti to poveš. Zelo hitro se lahko ta oseba čuti napadeno, ker napadaš stališče, on se pa istoveti s stališčem - njegov ego. Narediš lahko bistveno več škode kot koristi. In tudi vsak razume le to kar mu je blizu, in na čisto svoj način.

Čist zadosti je da mal špičiš, daš kej za glodat. Predvsem pa je pomembno, da to pokažeš s svojim zgledom. Ker če nebi nihče nič nikoli povedal, potem tudi mi verjetno nebi bili tukaj.

"Pravijo da se najlažje učimo tako, da druge učimo. Hm, men se misel, da nekdo sebe tako uči nič kaj ne dopade, pa vendar se morm kar večkrat sprijazni s tem. "

Učijo te situacije. Nasprotje tega pa je, »slepi vodi spelega« Sam jest se bolj nagibam da se skupaj učimo, je pa seveda fino, če nekdo vse to v nulo razume in zna razložit. Recimo razlaganje snovi na fax-u; ali se učiš v enakovredni skupini ali pa greš do nekoga, ki ti vse na primeren način razloži.

Unis je reku, da »brez mene svet nebi obstajal«.

HA, kakšna iluzija. Ti in tvoj ego nebi videl sveta takega kot ga vidi sedaj, svet bi bil pa še vedno takšen kot je.

Namesto, da bi se spoprijeli s problemi, katere dejansko lahko rešimo (v družini in službi, recimo), nas meče s tira George Bush in njegov nizek IQ, pa spletke naših parlamentarcev, da o zapackanosti naših soborcev na duhovni poti niti ne govorimo, a ne.

Seveda, AMEN.

Zato pa večina ljudi, ki so dosti prepotovali, ne gleda poročil, športa in ostalih neumnostih. Oziroma če gleda, gleda to z rezervo, se ne ujamejo v njihove igrice. Je pa še vedno potrebno videt kam vse skupaj pelje, da dobimo približno sliko kam se usmerit, kar pa ne izvemo iz uradnih virov... Govorim o tem in podobnih zadevat

človek, zbudi se..

"Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53

»Veliki modrec in Vzhoda pravi: "Vsi modreci, svetniki in vsi Glasniki Boga, ki jih je svet videl, so dosegli vse kar so, s trdim delom in naporom. S svojim trdim delom so spremenili Naravo samo. Zato vedite in nikoli ne pozabite, da lahko s trdim delom naredite vi tudi to, kar še Bog ne more. S trudom in trdim delom lahko spremenite tudi smer, ki jo je začrtal sam Bog!««

Torej sem jaz več kot Bog? Več kot življenje samo. Jaz sem nad življenjem?

Ne, ni to poanta tega (vsaj kakor jst razumem ta citat).

Ljudje imamo svobodno voljo, izbiro, lahko bluzimo in poležavamo pred televizorji, lahk se bašemo s picami, lahko na pamet znamo celo sveto pismo IN zraven čakamo, da bo Bog oz. njegova milost vse to pošlihtala.

Lahko pa zavihamo rokave in naredimo kaj konkretnega zase in za druge. Bog ne more naredit ničesar (brez da bi zanikal našo svobodno voljo), če mi sami naivno verjamemo da mi nimamo nobene vloge pri dejanjih.

Pasivnost ne pelje v napredek, aktivnost ja. Aktivnost, ki temelji na razumevanju Naravnih zakonov...

no, tko jst to razumem.

Unis je reku, da »brez mene svet nebi obstajal«.

HA, kakšna iluzija. Ti in tvoj ego nebi videl sveta takega kot ga vidi sedaj, svet bi bil pa še vedno takšen kot je.

Ja, vprašanje za tako razmišljujoče, torej:

kam gre tvoj svet, ko si v spancu brez sanj?

Ne, ni to poanta tega (vsaj kakor jst razumem ta citat).

Ljudje imamo svobodno voljo, izbiro, lahko bluzimo in poležavamo pred televizorji, lahk se bašemo s picami, lahko na pamet znamo celo sveto pismo IN zraven čakamo, da bo Bog oz. njegova milost vse to pošlihtala.

Lahko pa zavihamo rokave in naredimo kaj konkretnega zase in za druge. Bog ne more naredit ničesar (brez da bi zanikal našo svobodno voljo), če mi sami naivno verjamemo da mi nimamo nobene vloge pri dejanjih.

Pasivnost ne pelje v napredek, aktivnost ja. Aktivnost, ki temelji na razumevanju Naravnih zakonov...

Torej se ne strinjaš s polarnostjo oziroma daoističnim pogledom , ki je sestavni del nauka o harmoniji - Jin in Jang se odraža povsod v nas in okoli nas , s tem nam tudi pomaga pri razumevanju mnogih problemov in bolezni človeka, Pojem jina in janga prihaja iz daljnega vzhoda, toda podobna prepričanja obstajajo v večini svetovnih kultur. Tako tudi koncept moderne fizike dojemanja vesolja govori o silah, ki so med seboj v interakciji -torej o polarnosti. To govori o tem, da se Univerzalno Energetsko polje / či, prana, bioenergija/ izraža skozi harmonično sintezo nasprotij- negativno- pozitivno . Po tej teoriji obstaja še nevtralno –harmonija obeh nasprotij in tamu pravimo polarnost ali pa jin in jang po kitajski filozofiji.

Pri polarnosti se navezujemo še na štiri / po zahodnem hermetizmu in tudi hinduizmu /osnovne elemente, ki so nastali iz akaše- etra, ki je harmonična celota vseh štirih.

Ogenj

voda

zrak -posrednik med prej omenjenima nasprotjema

zemlja , ki je bila ustvarjena iz prejšnjih treh in ki s svojo kompaknostjo prve tri združuje.

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

A se samo meni zdi, da so Naravni zakoni en tak širok pojem. Bi se dalo kaj bolj natančno povedat, kaj je bilo s tem mišljeno. Da ne bom v napačni smeri aktivna :vio:

gore so fajn

Torej se ne strinjaš s polarnostjo oziroma daoističnim pogledom , ki je sestavni del nauka o harmoniji - Jin in Jang se odraža povsod v nas in okoli nas ,

Ja, se strinjam s tem, da je pretiravanje v katero koli smer pač ne-glih-taktično-pametno.

Ma da ne zaidem iz moje poante:

komentiral sem citat, ki po mojem mnenju govori o tem, da si moramo sami zmigat svojo ritko, in da nam bog kar tako brez naše aktovnosti ne more pomagat.

To je moja poanta.

Drugače pa je taoizem čist ok in lepo opisuje naravo, ja.

lp

e.

Nisem strokovnjak za svete spise, pa me zanima, kje vse je SVOBODNA VOLJA omenjena, poleg Biblije (če se ne motim). In če lahko daš nekaj konkretnih linkov.

Se oproščam Unis. A ni tale forum tak zlo dober "ego tester"

človek, zbudi se..

"Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53

A se samo meni zdi, da so Naravni zakoni en tak širok pojem. Bi se dalo kaj bolj natančno povedat, kaj je bilo s tem mišljeno. Da ne bom v napačni smeri aktivna :vio:

Živjo Tonks :)

ma, nič kej preveč mističnega nisem mislil s prejšnjo izjavo. Predvsem to, da pač negativna dejanja, misli, besede porajajo podobne rezultate in obratno...

lp

e.

Predvsem to, da pač negativna dejanja, misli, besede porajajo podobne rezultate in obratno...

Ja ta naraven zakon pa tud jaz dobro poznam; vse takoj dobim vrnjeno, slabo in dobro. Neodvisnih dogodkov ni. Bi se dalo vse lepo razložit na kvantnem nivoju, samo jaz še ne znam x:o)x

Drugače se mi pa zdi, da ljudje radi spreminjamo druge, ker hočemo, da bi bili taki kot bi bili nam všeč. Jaz se v bistvu kar trudim, da ne delam tega. Mi je jasno, da nima smisla in da je dolgoročno boljš, da spreminjam raje sebe.

LP

gore so fajn

Nisem strokovnjak za svete spise, pa me zanima, kje vse je SVOBODNA VOLJA omenjena, poleg Biblije (če se ne motim). In če lahko daš nekaj konkretnih linkov.

Se oproščam Unis. A ni tale forum tak zlo dober "ego tester"

Kje pa je v Bibliji omenjena svobodna volja? v Giti tudi ni sledu o kaki svobodni volji.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Hojla spet vsem

Vidm, da obvladate tole temo u nulo, do razsvetljenja, zdej bi vas pa lepo prosu, da mi pomagate, kako vsa ta spoznanja in znanja spraviti v konkretno življenje.

Zakaj sploh gre?

Recimo, a ne, hipotetično, pravzaprav, ni hipotetično ampak zaokroženo v en primer /ker so si primeri dokaj podobni z različnimi niansami, sem izbral ne najbolj tipičnega/.

Kaj že? Aja. Pride mama 21 letnega otroka, ki se drogira, po pomoč. Po nasvet.

Otrokov oče je storil samomor , ko je bilo otroku enajst let. Zaradi ljubosumja že od začetka zakona. Zaradi silno nizke samopodobe. Zaradi problemov v komunikaciji z okoljem. Zaradi problemov v službi. Rajtam. Lahko pa iz nekega drugega vzroka, ki ga otrokova mama ne pozna. Toliko o očetu, mislm, za informacijo a ne.

Otrokova mati je vzgajala svojega sina zelo nedosledno. Tudi zaradi moževega samomora. Kaj mislim z nedoslednostjo? Permisivnost z izbruhi, ko ni zmogla več. Zavijala ga je v vato, ko pa ni šlo po njenih pričakovanjih, ga je v izbruhih nemoči obtoževala, da je nehvaležneš, len, zguba, da bo šla, da bo že videl, da ni nič vreden, da trpi zaradi njega...pa tko. Ko se je spraznila, ko je napetost popustila, se mu je odkupovala z darili, še večjo popustljivostjo, do naslednjega izbruha. In tako naprej. Pogovarjala se nista, mislm, ona je govorila, se drla, jokala, prosila, postavljala meje, ker je mama, ker je ona tako rekla. Ni ga poslušala, mislm, ni imela pojma, kaj on občuti, kakšne so njegove stiske, če je že kaj povedal, ga je zabila z, ma dej, sej ni tako hudo, kaj jamraš...pa tko. Toliko o mami zaenkrat.

Otrok se je zapiral vase, v sobo, za računalnik. V šoli je začel popuščati. Začel je ponočevati, bil vse manj doma. Pri njegovih 16 letih. Pri njegovih 18 letih je ugotovila, da se drogira. Marihuana, alkohol, cigarete. Srednjo šolo je opravil uspešno, na faksu je oplaknil že v prvem letu. Sedaj ne hodi ne v šolo, ne v službo. Doma spi čez dan, zvečer gre ven, enkrat ponoči pride domov, verjetno zakajen. Toliko o otroku zaenkrat.

Nazaj k mami in otroku. Ko je zvedela za drogo, se ji je sesul svet. Po prvem šoku mu je drogo prepovedala. Brezuspešno. Prepovedala mu je izhode zvečer. Brezuspešno, domov je začel hoditi zjutraj. Iskala je pomoč v centru za pomoč odvisnikom. Želeli so, naj pride k njim skupaj s sinom /po samostojnih obiskih in pogovorih, pa tko/. Ni hotel. Grozila mu je, da ga bo vrgla na cesto. Grozil je s samomorom. Ni ga vrgla na cesto. Komunikacija med njima je bila praktično prekinjena.

Nazaj k mami. Začela je iskati znanje, razumevanje, ključe, pomoč, razodetja, spoznanja...na razne načine. In jih je našla, dojela in jih živi.

No sedaj pa še vprašanja? Kako priti do sina? Kako vzpostaviti komunikacijo? Kako mu pomagati? Kako ga odvrniti od droge? Kako se prebiti skozi silno zidovje njegovih bolečin, travm, do njegovega srca? Kako vzpostaviti odnos z njim, mislm, topel, zaupljiv, spoštljiv, ljubeč? Kako otroka spremeniti iz trpečega, razbolenega, ranjenega, brez samopodobe, brez vizije, brez načrtov v samostojnega, zadovoljnega, samozavestnega, zdravega človeka? Ja, spremeniti, ker sam ne zna, ne zmore, ne poskuša izstopiti iz poti v pogubo.

Se vam iskreno zahvaljujem za nasvete že vnaprej, ker vem, da bojo življenski, realni in da jih bo obilo.

Hvala.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

v Giti tudi ni sledu o kaki svobodni volji.

Hmm.

Odvisno katero verzijo prevoda Gite bereš...

Od Vaishnav (prevod Prabhupade) Gita imakar dosti za povedat o svobodni volji.

Se sicer tudi referira na druge spise, ma je zadeva kar jasno opredeljena.

Ne bi si upal niti parafrazirat tle, ma se pa spomnim, da je navedeno, da imamo relativno svobodo.

lp

e.

Se oproščam Unis. A ni tale forum tak zlo dober "ego tester".

Poglej.Obnašam se kot rit in tak odziv naj tudi dobim.Edino pravilno in edino kar se mi pritiče.Ali pa ignoranca.

Če se pa ti obnašaš kot rit, nevem zakaj bi izkoriščal svoje blesavosti v imenu "nisem mislil resno, samo testiram ego".

Nobeden se noče pogovarjat z unisom, nnka unis ne.Še najmanj se pa noče unis menit sam sz sabo, saj je popoloma nemogoče.Le kako lahko izmenjuješ mnenja, če nekdo nonstop podjebava, misli, da ima prav in sploh ne posluša?Ne moreš.In veš kaj je moj problem?Te resnično zanima?Veš kaj je tisto, kar meni pod nosom smrdi? (lasten prst, ki je bil prej iskal šilček, ane lia, em..)

Oblečene imamo kalupe starejših ljudi, zavzemamo prostor z imenitnimi oblekami in dostojnimi izrazi na obrazu, v notranjosti se pa skriva pofukano malo razvajeno dete.

Problem v vsem tem je, da se menimo o velikokrat abstraktnih pojmih, kjer je veliko manevrirnega prostora za dodajanje lastnih kamenčkov v celotno sliko.Zmešnjave.

Vsak vleče na svoj konec in vsak kriči v vrtcu, da je njegova slika iz makaronov najboljša.

Preklete male riti.

:vio: dobro bi blo preverit, če nimaš slučajno glist xcivx sej veš v rit pa v usta pa tak...higieno ti polagam na srce :2src:

menda je ritka zelo erogena cona, tak da je ne bi blo glih za v nič dajat...

drgač te pa prašam unis, kak bi se drgač učili...

no jst sem z vsake lekcije pršla s polno košaro nasvetov za druge....pol je pa še kaka drobtina name padla...ne rečem da zmeraj, včasih, če je bil res lep sončen dan xcivx

Se vam iskreno zahvaljujem za nasvete že vnaprej, ker vem, da bojo življenski, realni in da jih bo obilo.

Hvala.

butl xsrcx

:inocent: nisem glih razsvetljena, sam kakor vidim, sam čudež pa molitev....

:sori:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...