Ruby72 4. julij 2007 Prijavi Deli 4. julij 2007 Hvala Cookie Sploh tale fora z antiprdec varianto, da odliješ prvo kuhano fižolovo vodo, ko le-ta zavre - to ful pomaga uporabljam enak postopek tudi za katerokoli drugo mineštro kjer se pojavlja fižol v zrnju. Tule je treba resnici na ljubo zapisat, da je tole antiprdec foro zaupal na LF Piko Jaz pa v vse mineštre, kamor gre fižol dodam še ščepec mlete kumine, tudi antiprdec varianta *Danes dopoldan kliče prijatelj, pravi, dajva jest skupaj kosilo danes- z veseljem , mu odgovorim- pa mi reče-bom jaz organiziral, prinesem sabo v tvoj ofis- krasno, uau, komaj čakam -no, pol je pa MC Donald's prinesel... nehvaležnifrendijebiga.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 4. julij 2007 Prijavi Deli 4. julij 2007 no, pol je pa MC Donald's prinesel... ti verjamem antiprdec je tudi, če pri kuhi fižola dodaš strok česna in baziliko Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 7. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 7. julij 2007 na hitro in okusno (in niso testenine) sem danes: krasna omaka iz zamrznjenih morskih sadežev z (malo smetane) in zraven basmati riž. + poljubna solata. 1/2 ure garantirano njami! Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 7. julij 2007 Prijavi Deli 7. julij 2007 na hitro in okusno (in niso testenine) sem danes: krasna omaka iz zamrznjenih morskih sadežev z (malo smetane) in zraven basmati riž. + poljubna solata. 1/2 ure garantirano njami! Kako pa narediš to omako? Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 8. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 8. julij 2007 na malce segretega olivnega olja stresem zamrznjene morske brkljarije, dodam strok ali dva nasekljanega česna, pomešam. Nato dodam na majhne kockice nasekljano čebulo (1/2) in en manjši korenček. Posolim.Zalijem z malo belega vina. (ponavadi tistga, ki je že mal oporečno ) Pokuham, dodam še malo mokce, paradižnikovo omako kar iz tetrapaka in na koncu malo smetane. Če imaš pri roki, je men boljš sladka.Nekako tako, lahko pa tud mal zamešaš vrstni red, važno je, da ne pozabiš na česen... In morske sadežex:)x Jaz ne dam peteršilja, če ne se otrokoma ohladi kosilo, preden ga izribarita. Sumljivo zgleda, sej veš. Nekaj zelenga :xx!: LP! Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 8. julij 2007 Prijavi Deli 8. julij 2007 Eno kmečko jed sem zložila danes skupaj, čeprav prirejeno našim okusom (ocvirkov ne jemo, sploh svinjskega ne, razen kakšne šajbe pršuta sem pa tja) Torej kupila rumene fižolete (stročji maslenec) od moje štrajerske kmetice ,Jih v osoljenem kropu kuhala al dente 8 minut.V drugem loncu skuhala krompir v kosih.V ponvici sem na olivnem olju samo malo obrnila na rezance narezan pršut ( tudi rolana panceta bi bila ok), ugasnila ogenj in dodala nekaj žlic kisle smetane. V lončeno skledo sem stresla najprej fižolete, čez porazdelila krompirje in vse izdatno zabelila s smetanovo omako s pršutom. Mljask! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. julij 2007 Prijavi Deli 8. julij 2007 Eno kmečko jed sem zložila danes skupaj, čeprav prirejeno našim okusom (ocvirkov ne jemo, sploh svinjskega ne, razen kakšne šajbe pršuta sem pa tja) Torej kupila rumene fižolete (stročji maslenec) od moje štrajerske kmetice ,Jih v osoljenem kropu kuhala al dente 8 minut.V drugem loncu skuhala krompir v kosih.V ponvici sem na olivnem olju samo malo obrnila na rezance narezan pršut ( tudi rolana panceta bi bila ok), ugasnila ogenj in dodala nekaj žlic kisle smetane. V lončeno skledo sem stresla najprej fižolete, čez porazdelila krompirje in vse izdatno zabelila s smetanovo omako s pršutom. Mljask! pr nas tudi...sam mi pa jemo ocvirke...rumeni masleni stročni fižol z ocvirki inu zraven sladki grahec v stroku z maslom ,dunajski šnicl, tinstan krompir, zelena solata..... pregrešno dobr...sam maslenega ta rumenega sem potokla inu sladki grahec, še tisti, ki ponavadi ne jejo zelenega so probali in priznali da ni slabo.... na cukerfestu, sem pa popušila....zmagala slaščica iz čist obične skute, skor sem se nekam vgriznila od zelene zavisti....jst pa v konkurenco z dvema sortama čokoladno kokosovga inu mandeljnovega .... drugo leto pa pojdem s planom B. Torej nič peke in packanja .Samo na litre sladke smetane, zmletih lešnikov inu jagod in cukra.Sladko smetano stepeš, dodaš zmlete lešnike in sladkor . Vsiplješ v okroglo skledo in postaviš v zamrzovalnik, nato zmiksaš jagode in preostalo smetano in cuker , spet zliješ na rahlo otrdelo maso v skledi. Ponovi vajo spet s poljubnim sadjem in zaključi z navadno smetano.Postavi v zmrzovalnik.Ko greš na cukerfest, vzameš ven.Postaviš vse skup v hladilno torbo napolnjeno z ledom. Pa da vidimo, kdo se bo zadnji smejal Torej rahlo, hladno, osvežilno Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. julij 2007 Prijavi Deli 10. julij 2007 Milsm obupne ste me je že Ruby zrajcala s fižoleti, krompirjem, smetano in panceto. Piko na i ma pa Lia s tisto kalorično bombo iz jagod, smetane pa cukra; jebela cesta kaj čem zdej v kljun dat men se neky sladkega gloda, mam pa sam navadn EGO jogurt, pa še dobre 2 ure morm delat nič, grem si jst po eno orenk kavo s smetano, pa še cukra bom not nametala, mrbit me pol mine Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. julij 2007 Prijavi Deli 10. julij 2007 .Nekako tako, lahko pa tud mal zamešaš vrstni red...Ko bi ga le, pa dodala nekaj na koncu, ne na začetku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. julij 2007 Prijavi Deli 22. julij 2007 Lepo nedeljo vsem! Saj vsako sezono guslamo iste zadeve, ampak malo spomnit na določene jedi - ne škodi V teh grozno vročih dneh je treba naredit tzaziki Enostavna, klasična grška salsa, hitro narejena (5 min, pomivanje orodja vključeno) in doooooooooooooooooooobra. Rabiš kumare, malo soli in popra, česen in navaden jogurt v lončku.(sledijo tudi ideje za izboljšave osnovnega recepta ) Procedura:-olupim kumare, in jih na droben ribežnik naribam kar v cedilo- s pestjo jih potlačim, da se izcedi kar največ vode- res v nulo sesekljam česen- dobro z vilico pomešam v skledici kumare in česen, solim in popram- dodam jogurt po občutku, ker mora bit caciki kompaktna salsa, da v njej žlica zravnano stoji. Salso dam v hladilnik, kjer lahko stoji tudi kak dan.Krasna salsa, ki je balzam, ko prideš ves paf iz plaže.Serviram jo z opečenim kruhom (ideja za porabit star kruh), ali spečem v roru mlad krompirček, katerega potem namakamo v salso, paše zraven hladnega piščanca, ali rostbifa na angleški način. Izboljšave: namesto jogurta lahko daš v salso kakšno žlico tiste nove pogruntavščine od Lj mlekarn; kisla smetana z jogurtom- *Cookie , kako narediš sataraš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 Ajoj Ruby, vidiš, na tzatziki pa čist pozabila letos, pa glih česen moram spet začet jest, jogurta mam pa tudi zadosti Še dobro, da si napisala, kakšen (kompakten) mora biti tzatziki, v življenju ga še nisem jedla originalnega zmer sam neke približke (lastne, valda), ni čudno, da je bila moja izvedba vodena, ker nisem ožemala kumar Eh, tale moj sataraš ni "taprav sataraš"; ko sem še bila mala piška, mi je stara mama (Bohinjka po rodu) v poletnih večerih pripravljala sataraš takole:domače paradižnike je naseckala na primerno velike koščke (nič jih ni prej olupila ipd.), nato na olju zdušila do gostega (običajno se je takrat paradižnik že začel prijemat dna malo globlje ponve. Nato je v ponvo ubila jajce ali dve (odvisno od lakote jedcev), malo počakala (par sekund) in zadevo temeljito premešala. Ko je jajce zakrknilo (ampak ne preveč - toliko, da je še mehko, a ne preveč mokro, niti še ne izsušeno), je posolila in servirala. Z belim kruhom. Meni je bilo božansko. Žal to ni originalen recept, morda bi bilo najprimernejše povprašati kake Prekmurce (morda celo koga z madžarskimi koreninami), ker baje je v originalnem receptu čebula in paprika (verjetno še kaj ). Zdele ugibam, sam verjetno bi bilo treba paradižnike prej olupit, ker tisti svaljki od paradižnikove lupine niso glih estetlih - čeprav mene pri jedi ne motijo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 ruby....thx za odlično idejo....glih so kumare na vrtu..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 jp sataraš je z čebulo papriko in paradižnikom kumare pa še bolj ožmeš, če jih naribane posoliš in pustiš vsaj pol ure, da se polulajo Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 Kumare so res zlate za tale vroči letni čas. Najraje jih naredim v kombibnaciji s krompirjem v oblicah. Naribam kumare, jih odcedim. Krompir skuham v oblicah in ga olupimter narežem na kumare. Dodam čebulo,malo soli in popra, prelijem z jogurtovim zeliščnim prelivom(jogurt, česen,bazilika,origano,pertešilj, malo soli). Vse skupaj zmešam in dam v hladilnik, da je lepo ohlajeno. Zadevica se lahko je samostojno, tisti, ki imamo radi še kaj konkretnega pa si zraven lahko pripravimo kakšno ribo ali pa kaj od meska. Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 Dans bom sataraš (jst ga delam samo iz paradižnika in jajca, nekateri temu dodajo še čebulo in papriko)Bravo!!!! To je ta jed! Namreč, moja nona (od očeta mama, po rodu Dolenjka ga je delala po spodaj kopiranem receptu tvoje gorenjske none Imenovala ga je 'paradižniček'. Nazadnje sem ga jedla pred 25 leti! ,vendar se v živo spominjam tistega kiselkastega vonja.Škoda, da se izgubljajo take dobre, stare, tipično sezonske jedi naših krajev kakšen (kompakten) mora biti tzatziki, v življenju ga še nisem jedla originalnega zmer sam neke približke (lastne, valda), ni čudno, da je bila moja izvedba vodena, ker nisem ožemala kumar Mah, Cookie, jaz tako porečem na to: Vsaka hiša ma svoje sarme! Mi je čisto prekipelo, ko se je folk po nekem klinčevem apriori defoltu zmrdoval nad mojimi 'tržaškimi' sarmami , ko so jih pa probali, je pa izpadlo- 'kdaj bodo spet' domače paradižnike je naseckala na primerno velike koščke (nič jih ni prej olupila ipd.), nato na olju zdušila do gostega (običajno se je takrat paradižnik že začel prijemat dna malo globlje ponve. Nato je v ponvo ubila jajce ali dve (odvisno od lakote jedcev), malo počakala (par sekund) in zadevo temeljito premešala. Ko je jajce zakrknilo (ampak ne preveč - toliko, da je še mehko, a ne preveč mokro, niti še ne izsušeno), je posolila in servirala. Z belim kruhom. Meni je bilo božansko. In nam bo božansko! Takoj jutri laufam po pelate, da zasatarašimo za večerjo! Javim! jp sataraš je z čebulo papriko in paradižnikomTnx Klarus kumare pa še bolj ožmeš, če jih naribane posoliš in pustiš vsaj pol ure, da se polulajo Jaz jih ne ožemam preveč, ker imam občutek,da izgubijo svoj okus. Ko delam tzaziki, jih dobro pritisnem ob sito in kar je je. Drugače kumare v solati samo narežem na kolute, nikoli naribam. Šajbe morajo imeti določeno debelino, da uživaš v kumaričnem okusu. Ciao Amis , come va' la vita? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 Sataraš jed naših krajev??? Ruby, če je Madžarska naš kraj potem imaš prav, sicer pa sej je res mi smo itak Avstroogrska Uf Porny, malafede, malafede.... Nisi prečital, da sta ga bohinjska in dolenjska nona predelali v sončnoalpsko varijanto , brez paprik, čebule in pekočih zadev.Tiste madžarske fore- jedem peče, serem peče- z veseljem prepustimo originalnim Ogrom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 Že zmeraj boljša alternativa kot kronično hemeroidna danka :OO!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 Nisi prečital, da sta ga bohinjska in dolenjska nona predelali v sončnoalpsko varijanto , brez paprik, čebule in pekočih zadev. Ruby ... pri knapih je to ajnfoh pečen paradajz ... že desetletja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 24. julij 2007 Prijavi Deli 24. julij 2007 Danes bo njegova mineštrca...zna tako dobro skuhat, da mu prepuščam lonce in štedilnik..... Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. julij 2007 Prijavi Deli 24. julij 2007 Ha, včeraj sem si naredila božanski tzatziki (po Ruby-jinem receptu, tudi jaz naribano kumaro samo pritisnila ob cedilo, s kumarično vodo sem se pa po obrazu z vatko namazala - ej, to sploh ne smrdi, pa zelo hitro se vpije v kožo) zrawn pa tisto Ruby-jino jed iz fižoletov, pancete, krmpirja in kisle smetane= zelo dobro Sem imela malo tega še za večerjo, ker je bilo kosilo preobilno Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 Jaz pa včeraj odličen Cookiin sataraš! Danes pa bo za večerjo 'oplemenitena' zelena solata ,ker bo poslovno kosilo verjetno obremenilo moj ubogi prebavni aparat :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 29. julij 2007 Prijavi Deli 29. julij 2007 Ideja za večerjo:- hrustljavo zeleno solato dam v skledo- eno pločevinko tune dobro odcedim in jo z vilico namrcvarim na solato- dodam nekaj žlic fižola- (kdor ima rad, lahko doda malo čebule) Solim, zabelim z olivnim oljem in balzamičnim kisom- mljask! Zelo nasitno in malo kalorij. Dobro, ne zraven pojest pol štruce kruha... Če jo uspete pojesti brez grisinov ali kruha, je to en zelo kvaliteten zelenjavno/beljakovinski obrok Italijani zelo obrajtajo kombinacijo tuna-fižol Če bo to solato delala Cookie , bo dala notri kakšno žlico koruze Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 30. julij 2007 Prijavi Deli 30. julij 2007 Ideja ...Če bo to solato delala Cookie , bo dala notri kakšno žlico koruze haha, prej pol konzerve, žlica je zame čist premal kokodak.press Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. februar 2009 Prijavi Deli 21. februar 2009 Malček osvežujem tole super temo, čeprav so v njej recepti bolj poletni.Kosilo, da ni pašta. Punce in fantje, dajte kaj prosim napisat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 25. februar 2009 Prijavi Deli 25. februar 2009 Tortilje in različni nadevi... Zadnjič naredila s piščancem, papriko, koruzo, veliiiko omakce (pelati, malo nacho-ta in pekoče omake) ali pa s tuno, sirom in zelenjavo Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.