Skoči na vsebino

kaj naj skuham za kosilo?


Recommended Posts

Hvala Cookie xsrcx

 

Sploh tale fora z antiprdec varianto, da odliješ prvo kuhano fižolovo vodo, ko le-ta zavre - to ful pomaga :palec: uporabljam enak postopek tudi za katerokoli drugo mineštro kjer se pojavlja fižol v zrnju. xDDx

 

Tule je treba resnici na ljubo zapisat, da je tole antiprdec foro zaupal na LF Piko x:Ix

Jaz pa v vse mineštre, kamor gre fižol dodam še ščepec mlete kumine, tudi antiprdec varianta x;)x x:Dx

 

*

Danes dopoldan kliče prijatelj, pravi, dajva jest skupaj kosilo danes- z veseljem xDDx , mu odgovorim- pa mi reče-bom jaz organiziral, prinesem sabo v tvoj ofis- krasno, uau, komaj čakam xcivx -

no, pol je pa MC Donald's prinesel... :o|o:

 

nehvaležnifrendijebiga.com :inocent: x:Ix

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 65
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

no, pol je pa MC Donald's prinesel... :o|o:

ti verjamem :D

 

antiprdec je tudi, če pri kuhi fižola dodaš strok česna in baziliko :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na hitro in okusno (in niso testenine) sem danes:

krasna omaka iz zamrznjenih morskih sadežev z (malo smetane) in zraven basmati riž. + poljubna solata. 1/2 ure :palec: garantirano njami!

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na hitro in okusno (in niso testenine) sem danes:

krasna omaka iz zamrznjenih morskih sadežev z (malo smetane) in zraven basmati riž. + poljubna solata. 1/2 ure :palec: garantirano njami!

 

Kako pa narediš to omako?

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na malce segretega olivnega olja stresem zamrznjene morske brkljarije, dodam strok ali dva nasekljanega česna, pomešam. Nato dodam na majhne kockice nasekljano čebulo (1/2) in en manjši korenček. Posolim.Zalijem z malo belega vina. (ponavadi tistga, ki je že mal oporečno x:)x:) ) Pokuham, dodam še malo mokce, paradižnikovo omako kar iz tetrapaka in na koncu malo smetane. Če imaš pri roki, je men boljš sladka.

Nekako tako, lahko pa tud mal zamešaš vrstni red, važno je, da ne pozabiš na česen... In morske sadežex:)x Jaz ne dam peteršilja, če ne se otrokoma ohladi kosilo, preden ga izribarita. Sumljivo zgleda, sej veš. Nekaj zelenga :xx!: LP!

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eno kmečko jed sem zložila danes skupaj, čeprav prirejeno našim okusom (ocvirkov ne jemo, sploh svinjskega ne, razen kakšne šajbe pršuta sem pa tja)

 

Torej kupila rumene fižolete (stročji maslenec) od moje štrajerske kmetice :palec: ,

Jih v osoljenem kropu kuhala al dente 8 minut.

V drugem loncu skuhala krompir v kosih.

V ponvici sem na olivnem olju samo malo obrnila na rezance narezan pršut ( tudi rolana panceta bi bila ok), ugasnila ogenj in dodala nekaj žlic kisle smetane.

 

V lončeno skledo sem stresla najprej fižolete, čez porazdelila krompirje in vse izdatno zabelila s smetanovo omako s pršutom. x:px x^x

 

Mljask! :yumy: xokx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eno kmečko jed sem zložila danes skupaj, čeprav prirejeno našim okusom (ocvirkov ne jemo, sploh svinjskega ne, razen kakšne šajbe pršuta sem pa tja)

 

Torej kupila rumene fižolete (stročji maslenec) od moje štrajerske kmetice :palec: ,

Jih v osoljenem kropu kuhala al dente 8 minut.

V drugem loncu skuhala krompir v kosih.

V ponvici sem na olivnem olju samo malo obrnila na rezance narezan pršut ( tudi rolana panceta bi bila ok), ugasnila ogenj in dodala nekaj žlic kisle smetane.

 

V lončeno skledo sem stresla najprej fižolete, čez porazdelila krompirje in vse izdatno zabelila s smetanovo omako s pršutom. x:px x^x

 

Mljask! :yumy: xokx

 

 

:vio: pr nas tudi...sam mi pa jemo ocvirke...rumeni masleni stročni fižol z ocvirki inu zraven sladki grahec v stroku z maslom ,dunajski šnicl, tinstan krompir, zelena solata.....

 

pregrešno dobr...sam maslenega ta rumenega sem potokla inu sladki grahec, še tisti, ki ponavadi ne jejo zelenega so probali in priznali da ni slabo....

 

na cukerfestu, sem pa popušila....zmagala slaščica iz čist obične skute, skor sem se nekam vgriznila od zelene zavisti....

jst pa v konkurenco z dvema sortama čokoladno kokosovga inu mandeljnovega ....

 

drugo leto pa pojdem s planom B. Torej nič peke in packanja .Samo na litre sladke smetane, zmletih lešnikov inu jagod in cukra.

Sladko smetano stepeš, dodaš zmlete lešnike in sladkor . Vsiplješ v okroglo skledo in postaviš v zamrzovalnik, nato zmiksaš jagode in preostalo smetano in cuker , spet zliješ na rahlo otrdelo maso v skledi. Ponovi vajo spet s poljubnim sadjem in zaključi z navadno smetano.Postavi v zmrzovalnik.

Ko greš na cukerfest, vzameš ven.Postaviš vse skup v hladilno torbo napolnjeno z ledom.

 

Pa da vidimo, kdo se bo zadnji smejal x:o)x Torej rahlo, hladno, osvežilno x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Milsm obupne ste xrolleyesx x;)x me je že Ruby zrajcala s fižoleti, krompirjem, smetano in panceto. Piko na i ma pa Lia s tisto kalorično bombo iz jagod, smetane pa cukra;

jebela cesta kaj čem zdej v kljun dat :inocent: men se neky sladkega gloda, mam pa sam navadn EGO jogurt, pa še dobre 2 ure morm delat xcivx :vragec:

 

nič, grem si jst po eno orenk kavo s smetano, pa še cukra bom not nametala, mrbit me pol mine x:Ix

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
.

Nekako tako, lahko pa tud mal zamešaš vrstni red...

Ko bi ga le, pa dodala nekaj na koncu, ne na začetku x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Lepo nedeljo vsem! xsrcx

Saj vsako sezono guslamo iste zadeve, ampak malo spomnit na določene jedi - ne škodi x;)x xDDx

 

V teh grozno vročih dneh je treba naredit tzaziki x:px

Enostavna, klasična grška salsa, hitro narejena (5 min, pomivanje orodja vključeno) in doooooooooooooooooooobra.

 

Rabiš kumare, malo soli in popra, česen in navaden jogurt v lončku.

(sledijo tudi ideje za izboljšave osnovnega recepta x;)x )

 

Procedura:

-olupim kumare, in jih na droben ribežnik naribam kar v cedilo

- s pestjo jih potlačim, da se izcedi kar največ vode

- res v nulo sesekljam česen

- dobro z vilico pomešam v skledici kumare in česen, solim in popram

- dodam jogurt po občutku, ker mora bit caciki kompaktna salsa, da v njej žlica zravnano stoji.

 

Salso dam v hladilnik, kjer lahko stoji tudi kak dan.

Krasna salsa, ki je balzam, ko prideš ves paf iz plaže.

Serviram jo z opečenim kruhom (ideja za porabit star kruh), ali spečem v roru mlad krompirček, katerega potem namakamo v salso, paše zraven hladnega piščanca, ali rostbifa na angleški način.

 

Izboljšave: namesto jogurta lahko daš v salso kakšno žlico tiste nove pogruntavščine od Lj mlekarn; kisla smetana z jogurtom- x:px

 

*

Cookie xsrcx , kako narediš sataraš?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ajoj Ruby, vidiš, na tzatziki pa čist pozabila letos, pa glih česen moram spet začet jest, jogurta mam pa tudi zadosti x:o)x

 

Še dobro, da si napisala, kakšen (kompakten) mora biti tzatziki, v življenju ga še nisem jedla originalnega :sori: zmer sam neke približke (lastne, valda), ni čudno, da je bila moja izvedba vodena, ker nisem ožemala kumar xrolleyesx xcivx

 

Eh, tale moj sataraš ni "taprav sataraš"; ko sem še bila mala piška, mi je stara mama (Bohinjka po rodu) v poletnih večerih pripravljala sataraš takole:

domače paradižnike je naseckala na primerno velike koščke (nič jih ni prej olupila ipd.), nato na olju zdušila do gostega (običajno se je takrat paradižnik že začel prijemat dna malo globlje ponve. Nato je v ponvo ubila jajce ali dve (odvisno od lakote jedcev), malo počakala (par sekund) in zadevo temeljito premešala. Ko je jajce zakrknilo (ampak ne preveč - toliko, da je še mehko, a ne preveč mokro, niti še ne izsušeno), je posolila in servirala. Z belim kruhom. Meni je bilo božansko. xsrcx x:px

 

Žal to ni originalen recept, morda bi bilo najprimernejše povprašati kake Prekmurce (morda celo koga z madžarskimi koreninami), ker baje je v originalnem receptu čebula in paprika (verjetno še kaj :inocent: ). Zdele ugibam, sam verjetno bi bilo treba paradižnike prej olupit, ker tisti svaljki od paradižnikove lupine niso glih estetlih - čeprav mene pri jedi ne motijo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jp xyesx sataraš je z čebulo papriko in paradižnikom

 

kumare pa še bolj ožmeš, če jih naribane posoliš in pustiš vsaj pol ure, da se polulajo :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kumare so res zlate za tale vroči letni čas. Najraje jih naredim v kombibnaciji s krompirjem v oblicah. Naribam kumare, jih odcedim. Krompir skuham v oblicah in ga olupimter narežem na kumare. Dodam čebulo,malo soli in popra, prelijem z jogurtovim zeliščnim prelivom(jogurt, česen,bazilika,origano,pertešilj, malo soli). Vse skupaj zmešam in dam v hladilnik, da je lepo ohlajeno. Zadevica se lahko je samostojno, tisti, ki imamo radi še kaj konkretnega pa si zraven lahko pripravimo kakšno ribo ali pa kaj od meska. x:px

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

 

 

 

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dans bom sataraš (jst ga delam samo iz paradižnika in jajca, nekateri temu dodajo še čebulo in papriko)

Bravo!!!! To je ta jed! Namreč, moja nona (od očeta mama, po rodu Dolenjka B) ga je delala po spodaj kopiranem receptu tvoje gorenjske none xDDx x;)x Imenovala ga je 'paradižniček'. xDDx

Nazadnje sem ga jedla pred 25 leti! :( ,vendar se v živo spominjam tistega kiselkastega vonja.

Škoda, da se izgubljajo take dobre, stare, tipično sezonske jedi naših krajev :madpro:

 

kakšen (kompakten) mora biti tzatziki, v življenju ga še nisem jedla originalnega :sori: zmer sam neke približke (lastne, valda), ni čudno, da je bila moja izvedba vodena, ker nisem ožemala kumar xrolleyesx xcivx

Mah, Cookie, jaz tako porečem na to: Vsaka hiša ma svoje sarme! x;)x Mi je čisto prekipelo, ko se je folk po nekem klinčevem apriori defoltu zmrdoval nad mojimi 'tržaškimi' sarmami :o|o: , ko so jih pa probali, je pa izpadlo- 'kdaj bodo spet' xrolleyesx x^x

 

domače paradižnike je naseckala na primerno velike koščke (nič jih ni prej olupila ipd.), nato na olju zdušila do gostega (običajno se je takrat paradižnik že začel prijemat dna malo globlje ponve. Nato je v ponvo ubila jajce ali dve (odvisno od lakote jedcev), malo počakala (par sekund) in zadevo temeljito premešala. Ko je jajce zakrknilo (ampak ne preveč - toliko, da je še mehko, a ne preveč mokro, niti še ne izsušeno), je posolila in servirala. Z belim kruhom. Meni je bilo božansko. xsrcx x:px

In nam bo božansko! Takoj jutri laufam po pelate, da zasatarašimo za večerjo! x:px xDDx

Javim!

 

jp xyesx sataraš je z čebulo papriko in paradižnikom

Tnx Klarus xsrcx

kumare pa še bolj ožmeš, če jih naribane posoliš in pustiš vsaj pol ure, da se polulajo :palec:

Jaz jih ne ožemam preveč, ker imam občutek,da izgubijo svoj okus. :( Ko delam tzaziki, jih dobro pritisnem ob sito in kar je je. Drugače kumare v solati samo narežem na kolute, nikoli naribam. Šajbe morajo imeti določeno debelino, da uživaš v kumaričnem okusu. :rolleyes:

 

Ciao Amis xsrcx , come va' la vita? x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sataraš jed naših krajev??? Ruby, če je Madžarska naš kraj potem imaš prav, sicer pa sej je res mi smo itak Avstroogrska :inocent:

 

Uf Porny, malafede, malafede.... :sori: x:px

 

Nisi prečital, da sta ga bohinjska in dolenjska nona predelali v sončnoalpsko varijanto :fiju: , brez paprik, čebule in pekočih zadev.

Tiste madžarske fore- jedem peče, serem peče- z veseljem prepustimo originalnim Ogrom. :inocent:

 

xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti
Nisi prečital, da sta ga bohinjska in dolenjska nona predelali v sončnoalpsko varijanto :fiju: , brez paprik, čebule in pekočih zadev.

 

 

 

xDDx

Ruby ... pri knapih je to ajnfoh pečen paradajz ... že desetletja x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ha, včeraj sem si naredila božanski tzatziki (po Ruby-jinem receptu, tudi jaz naribano kumaro samo pritisnila ob cedilo, s kumarično vodo sem se pa po obrazu z vatko namazala - ej, to sploh ne smrdi, pa zelo hitro se vpije v kožo) zrawn pa tisto Ruby-jino jed iz fižoletov, pancete, krmpirja in kisle smetane= zelo dobro :yumy: :yumy: :yumy:

 

Sem imela malo tega še za večerjo, ker je bilo kosilo preobilno x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ideja za večerjo:

- hrustljavo zeleno solato dam v skledo

- eno pločevinko tune dobro odcedim in jo z vilico namrcvarim :inocent: na solato

- dodam nekaj žlic fižola

- (kdor ima rad, lahko doda malo čebule)

 

Solim, zabelim z olivnim oljem in balzamičnim kisom- mljask! x:px

 

Zelo nasitno in malo kalorij. Dobro, ne zraven pojest pol štruce kruha... x8Dx x;)x x:px

Če jo uspete pojesti brez grisinov ali kruha, je to en zelo kvaliteten zelenjavno/beljakovinski obrok xokx

 

Italijani zelo obrajtajo kombinacijo tuna-fižol x^x

 

Če bo to solato delala Cookie xsrcx , bo dala notri kakšno žlico koruze xcivx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ideja ...Če bo to solato delala Cookie xsrcx , bo dala notri kakšno žlico koruze xcivx

haha, prej pol konzerve, žlica je zame čist premal x:o)x xokkx

 

kokodak.press x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...

Tortilje in različni nadevi...

 

Zadnjič naredila s piščancem, papriko, koruzo, veliiiko omakce (pelati, malo nacho-ta in pekoče omake) x^x

 

ali pa s tuno, sirom in zelenjavo x:px

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...