Skoči na vsebino

Kako se računa progresije?

Optimist 10

Recommended Posts

Že nekaj časa skušam potuhtat kako se računa progresije. Za progresije Sonca vem kako gre. Toliko stopinj do konca znamenja toliko let do.... ne vem česa. Ne razumem kaj pomeni npr. da ti je šla progresirana venera v tehtnico ali kaj podobnega. Če kdo o tem ve kaj več, bi ga lepo prosil, če tukaj napiše, ker me res zanima.
Deli na socialnih omrežjih

A vsaj kdo ve kaj pomeni progresiran ascendent?

Progresiran ASC lahko ugotoviš, če premikaš natalni ASC stopinjo za leto in npr. če je ASC na 1 stopinji rib, ti pa si star 28 let, ti ASC pade na 29 stopinjo rib. Ko progresiran ASC zamenja znamenje kot je natalno, se tvoje energije precej spremenijo.

Potemtakem mi bo ASC progresiral v Kozoroga ravno ob Saturnovem povratku. Zanimivo.

Mater boš zrela, precej saturnovska boš, to sigurno, kar pa kaže v nadaljnih letih precej odgovornosti in resnosti. Je kar dobro, vsaj za tiste okrog tebe.

Guest mačona

Mora bit tko, ne ne, ne ravno zresnit, pač pa postat bolj prizemljena, realna, odločna, trezna. Nora hočem bit pa še naprej in uranovska in jupitrovska. Tega pa ne dam. x^x

Sicer pa mi zdaj hodi Saturn po 9. hiši, to je že začetek.

Mora bit tko, ne ne, ne ravno zresnit, pač pa postat bolj prizemljena, realna, odločna, trezna. Nora hočem bit pa še naprej in uranovska in jupitrovska. Tega pa ne dam. x^x

Sicer pa mi zdaj hodi Saturn po 9. hiši, to je že začetek.

kak sma si podobne :palec: x:o)x

s tem, da se men malo pozneje spremeni prog asc ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Progresiran ASC lahko ugotoviš, če premikaš natalni ASC stopinjo za leto in npr. če je ASC na 1 stopinji rib, ti pa si star 28 let, ti ASC pade na 29 stopinjo rib. Ko progresiran ASC zamenja znamenje kot je natalno, se tvoje energije precej spremenijo.

Jz mam pa že ASC progresiran v ovna... :2src: Mam asc na 00* ovna..pol mam še v ovnu tud venero in sonce..se mi zdi... x:o)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

• 3 months later...

pozdravljeni

mene pa nekaj zanima?Kolikor poznam te zadeve je progresija za eno leto naprej.Moji podatki pa so zanimivi in si najbolj ne znam razložiti.Rojen sem 30.12.1966.Se pravi če hočem narediti progresirano karto za to leto ki že teče,prištejem svoja leta in dobim 8.2.1967 Upam da se ne motim.

Sepravi če bi rad izračunal kaj se bo dogajalo naslednje leto prištejem svoja leta in dobim 9.2.1967. Zopet upam da je moja teorija pravilna!!

Sedaj pa se pojavi problem,kaj se napoveduje oziroma tolmači od 9.2.2008 ali se pregleduje vplive in tranzite od 30.12.2007!!

To me bega.Pri stopinjah za aspekte gledam 5 stopinj za vogalne planete pa 3 stopinje.

Prosim pomagajte mi to raztolmačit,če moja teorija ni pravilna.

hvala

lep pozdrav

P.S. kakšna je razlika med sekundarnimi in primarnimi progresijami ?

Popravljeno -> hrenofka

pozdravljeni

mene pa nekaj zanima?Kolikor poznam te zadeve je progresija za eno leto naprej.Moji podatki pa so zanimivi in si najbolj ne znam razložiti.Rojen sem 30.12.1966.Se pravi če hočem narediti progresirano karto za to leto ki že teče,prištejem svoja leta in dobim 8.2.1967 Upam da se ne motim.

Sepravi če bi rad izračunal kaj se bo dogajalo naslednje leto prištejem svoja leta in dobim 9.2.1967. Zopet upam da je moja teorija pravilna!!

Tole ne razumem najbolj. Če imaš program, oz. če greš na astro.com na izračun natalne karte, potem greš na opcijo izračun progresivne karte in program sam izračuna progresivno karto za to leto in ti ni potrebno nobenega prištevanja tvojih let.

Primarne direkcije pa so tiste, kjer iz izhodišča tvojega sonca, prišteješ svoja leta in vidiš, kam se je premaknilo tvoje sonce, tko čist na uč, na pamet, sicer je računalnik tisti, ki izračuna pravilno.

sori da sem zakompliciral.Zanima me za kateri čas bodo progresije če v programu naredim datum za leto 2007,saj imam roj dan 30.12..Sedaj me zanima če ta karta velja za naslednjo leto,ali za to leto ki mineva?

Po moji logiki si to karto razlagam za naslednje leto se pravi od 30.12.2007-30.12.2008 pravtako progresirane tranzite.

Ali se motim?

lep dan

sori da sem zakompliciral.Zanima me za kateri čas bodo progresije če v programu naredim datum za leto 2007,saj imam roj dan 30.12..Sedaj me zanima če ta karta velja za naslednjo leto,ali za to leto ki mineva?

Po moji logiki si to karto razlagam za naslednje leto se pravi od 30.12.2007-30.12.2008 pravtako progresirane tranzite.

Ali se motim?

lep dan

V primeru mojega programa je izračun da dan 30.12.07 za čas od tega datuma do 30.12.08, prav tako se jemlje tudi solar.

lunca hvala sem si kar dobro razlagal.

Uporabljam program WINASPROFI 2 in ta je sam vse izračunal.ker že dalj časa nisem nič kaj takega počel me je malo zbegalo.

Hvala za tolmačenje.Zanima pa me od kod ste kaj našli gradivo za progresije,in ali se da kaj dobit kakšni dokumenti da bi si jih posnel?

lep pozdrav

• 7 months later...
Že nekaj časa skušam potuhtat kako se računa progresije. Za progresije Sonca vem kako gre. Toliko stopinj do konca znamenja toliko let do.... ne vem česa. Ne razumem kaj pomeni npr. da ti je šla progresirana venera v tehtnico ali kaj podobnega. Če kdo o tem ve kaj več, bi ga lepo prosil, če tukaj napiše, ker me res zanima.

Gres na stran:

www.astro.com

potem na more free horoscopes

potem na Extended Chart Selection

potem na Pullen Astrolog

vneses svoje ime

potem nastavis na progressed chart

No ce bi lahko se kdo povedal kaj vec o progresijah; kaj ti dejansko poveda, s cim si lahko z njimi pomagas,... xrolleyesx

Gres na stran:

www.astro.com

potem na more free horoscopes

potem na Extended Chart Selection

potem na Pullen Astrolog

vneses svoje ime

potem nastavis na progressed chart

No ce bi lahko se kdo povedal kaj vec o progresijah; kaj ti dejansko poveda, s cim si lahko z njimi pomagas,... xrolleyesx

Pomaga ti razumet, npr, če imam jaz zdaj ASC v dvojčku (roke) in tranzit saturna v devici kvadrira nanj, zato verjetno težave, bolečina v rokah. Luna v progresivni karti je v enem znaku približno dve leti in pol in večkrat nakazuje področje, kjer bomo imeli precej spremenljivih situacij. Stopinja ASC, ki se menja pove večkrat osebnostno naravo, spremembo samega sebe. Sonce oz. venera, ki spreminja znak kaže veliko spremembo, saj dolgoletni vpliv sonca v enem znaku in prehod npr iz ribi v ovna, kaže veliko spremembo, postajaš precej bolj osebnostno močan, vzdržljiv, preleviš se iz mehke duše v osebo, ki prenese veliko več, da na naštevam ovnovih lastnosti.

Skratka, logična razlaga, položaj ASC, sonca in lune, treh pomembnih točk v karti se s progresijami menjavajo, zato je poleg tranzitov v natalni karti potrebno za obrazložitev gledat tudi progresivno karto, to so le energije znotraj nas.

neki mi ni jasno...če p. sonce in venera potujeta po 1°na leto....kako je potem možno, da je pri meni skoraj 10°razlike..sploh ko sta v natalu na isti stopinji x?x

There is

One Mind,

One Truth,

gužva :D manjkata še sam mars in luna :hepko:

v tem življenju si morem več kot očitno pridelati sonce v 1. bajti x:px

There is

One Mind,

One Truth,

• 1 month later...
neki mi ni jasno...če p. sonce in venera potujeta po 1°na leto....kako je potem možno, da je pri meni skoraj 10°razlike..sploh ko sta v natalu na isti stopinji x?x

mene že zmeri to zanima x?x :8):

There is

One Mind,

One Truth,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...