Skoči na vsebino

Odvisnost od odnosov

mia4aerobics

Recommended Posts

In če ni na tvoji vibraciji- odpade ko zrela hruška...fajn.

xegox

valda

a potem takem se ti razdajaš vsaki osebi samo zato, ker ta oseba obstaja ? ... a tud če greš npr v trgovino kupiš čisto vse kar v trgovini imajo ali izbereš le tisto, kar je tebi všeč?

kljub temu, da ne primerjam osebe kot produkte ... mislim da razumeš poanto metafore

me pa zanima kako ti deluješ ... glede na to, da imaš nek ton sodbe glede tega kar sem napisala

Deli na socialnih omrežjih

valda

a potem takem se ti razdajaš vsaki osebi samo zato, ker ta oseba obstaja ? ... a tud če greš npr v trgovino kupiš čisto vse kar v trgovini imajo ali izbereš le tisto, kar je tebi všeč?

Razdajaš ?? Temu jaz ne rečem tako, pa vseeno...če oseba hoče vzpostaviti odnos- potem ji dam malce več časa...kot 20 minut ..to sem hotel reči- da je vsak vreden več kot 20 minut ali moment- ne glede kako mi "potegne "

Ljudi pač ne kupujem , ker so ljudje in ne artikli, kot si že sama ugotovila.

kljub temu, da ne primerjam osebe kot produkte ... mislim da razumeš poanto metafore

V tem kontekstu- ne .se mi ne zdi primerljiva...lahko bi bil boljši primer...

me pa zanima kako ti deluješ ... glede na to, da imaš nek ton sodbe glede tega kar sem napisala

Jaz- ?? saj sem napisal...ljudem se navadno posvečam več kot 20 minut..in iz prvega vtisa- ravno ne delam SODBE. Vedno dopuščam možnosti za sprejem človeka vase...Da a preiori odpade- ne ....

Zdaj ne vem, če izražanje svojega mnenja pomeni sodbo..???Tudi ti si ga izrazila in se pač ne strinjam povsem z njim - to sem izrazil...sodil pa nisem, ker ni moja pristojnost, čeprav priznam- tisto napisano od Saturnine -malce težje sprejmem . Čeprav tudi tu dopuščam možnost , oziroma menim, da nisem povsem pravilno razumel, da sem

si pač vse skupaj predstavil preveč dobesedno...Verjetno...sem pa podal svoje mnenje ..in to je vse...

ton ? ravno o tem govorim, pisana beseda prinese različne interpretacije in dojemanja...pa ne sekiraj se- jaz zanesljivo nisem , da bi sodil o ljudeh v dobesednem smislu...tako nam pove naše življenje samo- tam bolj dobivamo sodbe o pravilnosti našega ravnanja- smo si sami sodniki v podzavesti okolica je pa rabelj...Svoje si pač mislim, to izrazim, obsojat pa ne morem, ker nisem bel ko sneg, ker imam celo goro napak , ki jih morda drugi

nimajo...vsi smo tako klinčevo "čoveški ", bi dejal ..

Če pa mnenja ne bi imel, potem tu ne bi pisal ...povsem v demokratičnem smislu, kot tudi vsi...tko ne moremo imeti vsi enakega mnenja..pa seveda tudi ni rečeno, da je tisto , ki ga izrazimo - pravilno...

če tko pogledaš- vsakdo deluje pravilno- zase- vsaj taka so naša subjektivna mnenja...pa tudi prav je tako ...sem že rekel..ostalo pa tako dobimo vase- odgovore o pravilnosti naših dejanj in misli...

fajn se imej

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Guest SaTurNina

Crna puma.. se strinjam stabo..popolnoma tud jst

Matjaž Bogdan... sej ni fora v tem da bi koga sodu.. sploh... A ne štekaš kje je fora.? Tok hitr ugotovim, ce se klapa neki, da ne pride niti do tega da bi kej sodu...

instinkt moj je izurjen..in če ga hočm prevarat pol ga užalim..A ne veš da mormo ljudje poslušat svoje čute?Se tud kdaj pogovarjat znjimi..

no, skratka.. prvi znak da mi človk ne sede v 20 minutah je, da ratam zaspana,..in pol zdrkne ta človck k un klovnčk k sm ga dobila na morju..K si ga tko spustu po leseni lojtrci pa se je kotaliu dol..skratka pade po lestvici navzdol..

Crna puma.. se strinjam stabo..popolnoma tud jst

Matjaž Bogdan... sej ni fora v tem da bi koga sodu.. sploh... A ne štekaš kje je fora.? Tok hitr ugotovim, ce se klapa neki, da ne pride niti do tega da bi kej sodu...

instinkt moj je izurjen..in če ga hočm prevarat pol ga užalim..A ne veš da mormo ljudje poslušat svoje čute?Se tud kdaj pogovarjat znjimi..

no, skratka.. prvi znak da mi človk ne sede v 20 minutah je, da ratam zaspana,..in pol zdrkne ta človck k un klovnčk k sm ga dobila na morju..K si ga tko spustu po leseni lojtrci pa se je kotaliu dol..skratka pade po lestvici navzdol..

SaTurNina, kaj pa če je obratno? Mislim, da ti njim ne sedeš in jih začutiš takole kot da oni tebi ne? :o|o:

Če ne dvomiš, sploh ne začni o tem razmišljat, je že prav tako kot čutiš..

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Guest SaTurNina

ja mene nikol ne zanima.. a jst koga zanimam al ne... dejtstvo je da če nekdo mene NE ZANIMA..me tud ne zanima ČE jst njega zanimam

logično je da jst kdaj tud koga nism zanimala..samo ponavad je blo al obojestransko..al sm pa jst ugotovila da mi ne sede...

če je pa kdo koga čutu..al pa ne.. se pa jst stem ne obremenjujem

če je je če ni ni...kok enostavno je to..ni tle kej za filozofirat..

je pa res, da sm jst vedno na konc hvaležna... Recimo enmu bivšemu sm bla.. ker takrat nism mela jajc da bi mu rekla adijo. to je blo že sto let nazaj .me je pa na srečo prehitu..in čez cajt sm mu rekla Stari HVALA..

pa bi še marsikomu rekla.. HVALA...ki so mi uslugo nardil..

vse slabo v nekem trenutku..je pol čez cajt dobro..vsaj pr men..

Jaz- ?? saj sem napisal...ljudem se navadno posvečam več kot 20 minut..in iz prvega vtisa- ravno ne delam SODBE. Vedno dopuščam možnosti za sprejem človeka vase...Da a preiori odpade- ne ....

Zdaj ne vem, če izražanje svojega mnenja pomeni sodbo..???Tudi ti si ga izrazila in se pač ne strinjam povsem z njim - to sem izrazil...sodil pa nisem, ker ni moja pristojnost, čeprav priznam- tisto napisano od Saturnine -malce težje sprejmem . Čeprav tudi tu dopuščam možnost , oziroma menim, da nisem povsem pravilno razumel, da sem

si pač vse skupaj predstavil preveč dobesedno...Verjetno...sem pa podal svoje mnenje ..in to je vse...

ton ? ravno o tem govorim, pisana beseda prinese različne interpretacije in dojemanja...pa ne sekiraj se- jaz zanesljivo nisem , da bi sodil o ljudeh v dobesednem smislu...tako nam pove naše življenje samo- tam bolj dobivamo sodbe o pravilnosti našega ravnanja- smo si sami sodniki v podzavesti okolica je pa rabelj...Svoje si pač mislim, to izrazim, obsojat pa ne morem, ker nisem bel ko sneg, ker imam celo goro napak , ki jih morda drugi

nimajo...vsi smo tako klinčevo "čoveški ", bi dejal ..

Če pa mnenja ne bi imel, potem tu ne bi pisal ...povsem v demokratičnem smislu, kot tudi vsi...tko ne moremo imeti vsi enakega mnenja..pa seveda tudi ni rečeno, da je tisto , ki ga izrazimo - pravilno...

če tko pogledaš- vsakdo deluje pravilno- zase- vsaj taka so naša subjektivna mnenja...pa tudi prav je tako ...sem že rekel..ostalo pa tako dobimo vase- odgovore o pravilnosti naših dejanj in misli...

fajn se imej

xegox :palec:

torej je časovni faktor tista ključna točka ... hehe...

nekdo potrebuje le minuto da ugotovi ... drugi uro ... in če ti porabiš več kot 20 min, da ugotoviš ... čemu bi ti bilo potem takem tako tuje, da nekdo potrebuje manj časa ... ter da nekdo potrebuje več kot uro?

gre se le o dojemanju druge osebe ...

kar se pa tona tiče ... je bilo zaznati tvojo 'zgroženost' (ki je mogoče malce preomčna beseda, pa vendar je bilo nekaj v tem tonu) ... oz da ti je ta čas tako moteč dejavnik, ker pač ti potrebuješ več časa ... kot da bi bilo nekaj narobe, če nekdo potrebuje manj.

in valda, da vsaka oseba ima svoje mnenje ... vendar je razlika,če pri tebi različnem mnenju hočeš razumeti osebo ali le podajaš komentarje v smislu odpadle hruške.

SaTurNina, kaj pa če je obratno? Mislim, da ti njim ne sedeš in jih začutiš takole kot da oni tebi ne? :o|o:

Če ne dvomiš, sploh ne začni o tem razmišljat, je že prav tako kot čutiš..

a ti dvomiš non stop v sebe?

Guest SaTurNina

ej Crna puma... eni skoz dvomjo vase..in pol..niti ne vrjamejo drugim da je to možno..in hočjo ponavad v dvome spravlat pa bedirat take ljudi

nč novga...dost je takih

• 1 month later...
Matrica. :vio:

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Berem zdej mal te zadnje poste o filingu oz instinktu... in moram rect da tud jst zase mislim da mam dobr filing in da hit ugotovim s kom mam opravka in isto mnenje ma moja kolegica (ne o men, o seb- da ve kaksen je kdo).

In pol obe s kao dobrim filingom greva vn, spoznava iste ljudi,in jih oceniva cist razlicn...tist k bo men ful vsec, ga bo ona zih skritizirala(se poj izkaze zmeri da ma prov) in obratno tist k bo njej ga bom jst,in se tud izkaze da mam prov...

...tok o filingu

LP

• 7 months later...
Sem brala, da je zaljubljenost le ena velika psihoza. :inocent: Saj se vedno zaljubimo v človeka, ki sproža v nas iste občutke, ki smo jih imeli kot otroci in jih nismo predelali. Zdaj pa znova tega želimo, ker bi jih radi predelali. Kje je zdaj tako opevana romantična ljubezen? Bolezen?? xrolleyesx

Saj ti ni treba verjeti vsemu, kar prebereš ; )

Sicer pa se psihoza nanaša predvsem na predel misli in uma,

pri ljubezni (če z zaljubljenostjo le-to meniš?) pa gre za celovitost izkušnje.

To z otroci in nepredelanimi občutki zveni bolj kot še ena novodobna dogma,

katera se "uveljavlja" skozi potrebe psihiatrov, da si zaslužijo svoj kruh vsakdanji.

Bolj bi bilo zanimivo slišati, kakšno je tvoje lastno mnenje...

ah... mesate intuicijo, pa neke karmicne obcutke, pa vsecnosti, fizis, pa zelje, pa dusne nivoje.. vse v en kos. Spet crno-belo.

jasno, da cloveka ne moremo doumeti v 20 minutah! lahko pa naredimo selekcijo. zdej, ali je to primerno ali ne, pa je drugo vprasanje. Odvisno za kaj gre. Vsak clovek pa ima temne plati, kakor tudi veliko kvalitet; le te pa se ne izrazijo vedno v tistih 20 minutah.

Zakaj in od kje so neki obcutki in zakaj niso, pa je tisto kar je v tem kar ste pisali morda vredno razmisliti!

moje mnenje je pac, da je dobro poslusati intuicijo! Spontanost pa takrat, ko prihaja iz intuicije in pa iz maje.

pa se en VIDEO prispevek ravno ime naslova teme: Odvisnost od odnosov

(26:45) Kdaj nam odnosi škodujejo? Kako vemo, da imamo težave z odvisnostjo od odnosa?

Zakaj se osebam, ki so zasvojene z odnosi ponavadi zgodi prav to, česar se najbolj bojijo?

Guest VilaSonca
Sem brala, da je zaljubljenost le ena velika psihoza. :inocent: Saj se vedno zaljubimo v človeka, ki sproža v nas iste občutke, ki smo jih imeli kot otroci in jih nismo predelali. Zdaj pa znova tega želimo, ker bi jih radi predelali. Kje je zdaj tako opevana romantična ljubezen? Bolezen?? xrolleyesx

mah, pustit je treba kvazi psihološke "ugotovitve" .. vse je itak Teorija zarote, da bi si nas podredili ... :vragec: da bi nas prestrašili.

romantika je, pa pika. x^x

jebeš besede in teorije ... to so šli eni bebci, ki majo v sebi močnega znanstvenega duha, nimajo pa srca, si delat neke hipoteze in jih potrdit na podlagi svojih bolanih abstraktnih hrepenenj. :xx!:

Mogoče so take teorije koristne, da se človek z njimi po neuspešnem odnosu tolaži,

ali pa, da se nekdo z njimi tolaži, ker sam ni doživel ljubezni oz. si je ne upa doživeti.

Razlogov za teoretično seciranje te vrste je več kot preveč.

Ja, saj moje mnenje je, da romantika obstaja in zaljubljenost. xsrcx

Ampak vsak človek naj bi se zaljubil točno v tistega človeka, ki ima lastnosti, ki jih sta jih imela mati ali oče. Tako, da ne gre za zaljubljenost samo, ampak tudi reševanje notranjih konfliktov. Tako bo npr. ženska neprestano silila v razmerje z moškim, ki "predstavlja" njegovega očeta, čeprav jo bo npr. poniževal, bo do nje brezbrižen, nasilen itd. V bistvu jo torej nezavedno privlačijo moški z napako, nekdo, ki bo čustveno zrel, pa je ne bo privlačil, ker ji bo tega strah. Takega človeka bo označila za dolgočasnega in nezanimivega. To naj bi bil nek izgovor.

Brezpogojna materina ljubezen oz. odstotnost le-te pri moškem pa izzove narcisizem in nesposobnost ljubiti.

V pravega človeka naj bi se tako zaljubili, ko razvijemo pravi odnos do samega sebe.

No, prav, Taraja, tako je tvoje mnenje in to je ok.

Meni se zdijo takšne predpostavke še vedno preveč dogmatične in deterministične.

Po tej teoriji bi nekdo, ki je od malega odraščal v domu, bil sposoben ljubiti brez tovrstnih pričakovanj

in bi bil v ljubezni bolj svoboden. Dvomim.

Ja, Doorwoman, kakšen je "pravi odnos do sebe"...

po mojem se tega skozi življenje konstantno učimo

in nikdar popolnoma ne naučimo,

ker se tudi mi sami vedno spreminjamo.

Prav tako v partnerstvu.

Ne gre nujno za popolnost, temveč predvsem za ravnotežje.

kemija obstaja in ne zaradi tega, ker moraš rešiti težave glede odnosa do sebe..

odkriješ sorodno dušo, verjetno začutiš, da ima isti cilj, kot tvoja duša..

in proti temu cilju gresta lahko skupaj.. seveda se je potrebno za vsak odnos borit, ampak borit tako, da si iskren do sebe, da prepoznavaš občutke, ki so tvoji, da nisi odvisen od določenih stvari, da živiš.. živiš predvsem zase, in potem je odnos lahko uspešen

verjamem pa, da določene občutke narobe interpretiramo.. lahko da to ni občutek zaljubljenosti kot mislimo

No, prav, Taraja, tako je tvoje mnenje in to je ok.

Meni se zdijo takšne predpostavke še vedno preveč dogmatične in deterministične.

Po tej teoriji bi nekdo, ki je od malega odraščal v domu, bil sposoben ljubiti brez tovrstnih pričakovanj

in bi bil v ljubezni bolj svoboden. Dvomim.

Ja, Doorwoman, kakšen je "pravi odnos do sebe"...

po mojem se tega skozi življenje konstantno učimo

in nikdar popolnoma ne naučimo,

ker se tudi mi sami vedno spreminjamo.

Prav tako v partnerstvu.

Ne gre nujno za popolnost, temveč predvsem za ravnotežje.

ja, seveda. Nekdo, ki je odraščal v domu pa spet verjetno ni na boljšem, saj gre spet za odsotnost očeta in matere xrolleyesx

Drugače pa se strinjam z obema. Dobimo vedno tisto, kar rabimo za osebni razvoj.

Sanja Rozman:

Odvisnost od odnosa oz. soodvisna osebnostna motnja.

Da bi lahko postavili diagnozo, se moramo ravnati po štirih kriterijih:

A. Trajna odvisnost samospoštovanja od sposobnosti kontrole nad sabo in drugimi – navkljub resnim škodljivim posledicam.

B. Prevzemanje dolžnosti izpolnjevalca potreb drugih na račun zanemarjanja svojih potreb.

C. Tesnoba in težave v zvezi z bližino in ločenostjo pri postavljanju funkcionalnih meja.

D. Zapletanje v razmerja z osebnostno motenimi, kemično odvisnimi, drugimi soodvisnimi in čustveno nekontroliranimi ljudmi.

Zgoraj opisane težave pomenijo bistvo zasvojenosti z odnosi. Razen tega pa pri odvisnih od odnosov zelo pogosto opažamo naslednje lastnosti:

- pretirana uporaba zanikanja kot obrambnega mehanizma;

- zamrznitev čustev z občasnimi izbruhi ali brez njih

- depresija

- pretirana previdnost

- kompulzije

- tesnoba

- zloraba snovi (kemična zasvojenost)

- je bil ali je žrtev ponavljajočega se telesnega ali seksualnega nasilja

- telesne bolezni, povezane s stresom

- ostaja v primarnem razmerju z aktivnim alkoholikom ali drugim odvisnikom najmanj dve leti, ne da bi iskal strokovno pomoč

Zanima me, ali se znajdete v vsaj kakšni alineji in ali ste se kdaj poslužili katere pomoči?

Do kje je meja med normalnim in odvisnim odnosom? Če hrepeniš po pozornosti, po čustvih, je to vedno odvisnost? Ali ni včasih tudi vzrok spora že samo razlika med predstavami dveh v odnosu, med predstavami o tem kaj je pravilno in pričakovano v določeni situaciji? napr.nekdo si želi objemov, to daje in to pričakuje od drugega? drugi pa si želi dejanj...oba sta prizadeta, ker ne dobita tisto po čemer hrepenita.in manjko odnosa je tu...

Je to potem napačna predstava ali gre takoj za odvisnost? Kje je meja?

mia

tvoje razmišlanje mi je veliko bolj povšeč kot to kar tam gori sanja rozman govori, čeprav moram reči da obstajajo tudi take ženske ki se najdejo v vsem naštetem.

meni je skoraj težko imenovati to odvisnost ampak jaz to imenujem nespoštovanje samega sebe, neupoštevanjem svojega notranjega glasu, neiskrenost in zato nastajajo vse te depresije in pač kar je zgoraj našteto.

nevem zakaj vedno nekaj pričakujete od svoje ljubljene osebe, v ljubezni ni pravil, kot pravijo.Pa ne mislim zdaj da lahko počnete kar hočete, spoštovanje do sočloveka mora vedno ostati.ko pravim da ni pravil, mislim na to da ljubezni ne moreš določiti po knjigah po raznih vparašalnikih ki jih razne revije ponujajo tudi vera te uči kako naj bi se obnašal, to je samo spet drugi način pranja možganov in kako naj bi se tako rekoč zaljubljenec obnašal.kažejo ti nekakšno dolžnost ki jomoraš čutiti. največja neumnost.Ljubezen in dolžnost ali odgovornost ne spadajoskupaj.vsi čutite neko odgovornost do partnerja ampak ali čutite ljubezen. vsak človeka je knjiga zase, vsak človek živi v svojem svetu. če rad deliš objeme jih deli, saj jih rad , zajkaj pričakuješ nekaj v zameno? ko pričakuješ nekaj v zameno pomeni da objem ni iz ljubezni ampak je bil narejen iz samokoristi.in ko ne dobiš energije nazaj se počutiš manjevrednega , odstavljenega...... če pa ti daš objem iz ljubezni je pa tukaj prisotna drugačna energijain tudi ničesar ne pričakuješ v zameno. če si želiš pozornosti partnerja mu enostavno povej,kaj si želiš , kaj rada občutiš, ne pa da kuhaš mulo in praviš jaz sem tebe objela ti pa mene nisi ali pa ja to bi moral pa že vedeti.In stem se spet izrazi negativna energija. . partner je do zdaj živel v drugem svetu z drugimi ljudmi, navajen je drugih stvari ,kot se tebi zdijo samoumevne se njemu ne in enako velja za njega, kar se njemu zdi samoumevno se tebi ne. ampak če bosta oba kuhala mula bodo samo letela polena pod noge po parih mesecih.

vsak izraža ljubezen na svoj način in to moraš spoštovati .recimo nekdo te bo objel s tem ti je po njegovem izrazil največjo ljubezen ki jo zna, tebi pa to mogoče nidovolj. Ampak to ne pomeni da te ta človek ne ljubi iz vsem bitjem . Upam da me razumete kaj vam želim povedati.SPOŠTOVANJE DO SOČLOVEKA PREDVSEM PA DO SEBE IN KOMUNIKACIJA vodijo do dobrih odnosov.

Dokler se ženske ne bodo same začele spoštovati , ne pa da to samo zahtevajo od moških, se tudi moški ne bodo spremenili.kako naj te moški spoštuje če se mu pustiš pretepati, recimo? kako naj moški spoštuje žensko,če vsakemu drugemu odpre noge, ker pač si želiš pozornosti ali samopotrjevanja.enostavno ne gre tako.ŽENSKE SE MORAJO SPREMENITI, DA SE LAHKO TUDI MOŠKI.ženske smo bolj močne bolj povezane, mi smo tiste ki moramo biti pozitivne.moški so fizično močni ampak ženske čeprav se vam ne zdi smo psihično veliko bolj močne.

• 2 months later...

(27:00) Peter Topič, Društvo Sprememba v srcu. Pri seksualni zasvojenosti ne gre za seks! Kaj je problem zasvojenosti s spolnostjo? Kako vemo, da imamo probleme s seksualnostjo? Tovrstna odvisnost je izjemno trdovratna. Spolna zlorabljenost lahko pripomore k odvisnosti od spolnosti. Ali je abstinenca res nujni pogoj za ozdravitev odvisnosti? Po čem prepoznamo, da smo ozdravljeni?

• 2 years later...

Dr. Sanja Rozman:

(25:00) Odvisnost od odnosov je posebna oblika nekemične odvisnosti, ki jo razvijejo zlasti družinski člani zasvojenih in pri kateri se za omamljanje zlorabljajo dramatični elementi neurejenega odnosa s pomembnim svojcem in sicer do tolikšne mere, da postane življenje neobvladljivo in zasvojeni trpi hude posledice. V tokratni oddaji je dr. Sanja Rozman osvetlila vedenja, ki imajo potencial za zmanjšanje bolečine ali omamljanje. Kakor pravi sama je to možganska bolezen.

:palec:

dodatna povezava: starejsi prispevek: dr. Sanja Rozman – Odvisnost od odnosov

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...