Skoči na vsebino

Elektronsko posvetovanje o zdravljenju raka

medy

Recommended Posts

Spoštovani,

V okviru projekta Forum prihodnosti je odprto spletno posvetovanje o zdravljenju raka. Posvetovanje je vpeto v politični prostor in institucije, zato bo njegovo poročilo poslano slovenskim medijem in poslancem.

Če želite podati svoje mnenje kakšna naj bi bila prihodnja zdravstvena politika na področju raka, lepo vabljeni k razpravi.

Več informacij v nadaljevanju...

Ali o svojem zdravju odločamo sami? Združeni proti raku!

Povabilo k e-posvetovanju: http://www.e-participacija.si/forum_EU/ind...board,15.0.html

http://www.peterle.eu/images/stories/teren/maj2007/pasica_120_240_zdruzeni_proti_raku.jpg"Ker sem tudi sam prebolel raka, mi je tako iz lastne izkušnje dobro znano, kako težko je živeti s to boleznijo bolnikom in njihovim svojcem." (Lojze Peterle)

Ali ste vedeli, da (žalostna) statistika po vsej Evropi kaže, da se bo vsak tretji Evropejec enkrat v svojem življenju moral soočiti z diagnozo rakavega obolenja? Svetovna zdravstvena organizacija napoveduje epidemičen razvoj te bolezni. Rak ni samo osebni problem, ampak vse bolj družbeno, politično ter nenazadnje tudi finančno vprašanje. Tudi ni le vprašanje pacientov in zdravnikov. Rak je bolezen, ki se tiče nas vseh. Zelo pomembno je, da se trudimo za čim bolj učinkovito zdravljenje, hkrati pa moramo veliko več pozornosti nameniti preprečevanju bolezni, da bi omejili dotok novih bolnikov. Vsak od nas ima odgovornost in možnost, da uspešno skrbi za svoje zdravje, že s tem, da se odloči za zdrav način življenja.

Slovenski evroposlanec Lojze Peterle v Evropskem parlamentu pripravlja samoiniciativno poročilo o raku. Namen poročila je predvsem povezati delo evropskih institucij in samih držav članic za uspešnejši boj proti raku in zmanjševanje razlik med državami članicami.

V podporo oblikovanju poročila je bil odprto spletno posvetovanje ki daje možnost vsem nam, državljankam in državljanom, da aktivno in neposredno sodelujemo pri razpravi, predstavitvi problema in prispevamo svoja mnenja in sovplivamo na odločanje v Evropskem parlamentu.

Naše sodelovanje lahko okrepi boj proti raku. Sodelujmo na (http://www.e-participacija.si/forum_EU/ind...board,15.0.html)

Spletno posvetovanje omogočajo:

Evroposlanec Lojze Peterle, Informacijska pisarna evropskega parlamenta v Sloveniji in Center za e-demokracijo v Ljubljani.

Deli na socialnih omrežjih

Živjo, Medy x:)x

Moram priznat, da je to res zelo resna in ob enem nam ustrahujoča tema! Kot si dejal(a), je fajn, da si izmenjamo čim več informacij, ob enem pa se posvetimo tej temi. Res je bolje, če vemo kaj več o tem. Brebral sem veliko čtiv glede bolezni in moram priznati, da nikdar ne veš, kdaj te doleti ta bolezen. Zdi pa se mi fajn strategija, tudi to posvetovanje. Morali bi narediti čim več reklame, da bi to vzbodilo še več zanimanja, saj Slovenci premalo vemo, kaj je rak. Poudarek je predvsem tudi v tem, da se jih premalo zaveda, kakšna huda bolezen je to. Hvala bogu še me to ni doletelo, poznam pa osebo, ki ga je prebolela! In res marsikomu oči odpre šele rak, ko je že skoraj prepozno!

lp

@patrik@

Zgodbice so same po sebi res full žalostne! Zakaj mora sploh obstajati takšna vrste bolezni!!!???? xrolleyesx - lol! Resnično ej, tolk trpljenja, tolk gorja....! Upamo lahko in ob enem molimo, da ne doživimo kaj takšnega!

Upam, da bo z babico vse OK in mislim nanjo!!

lp

Živjo, Medy x:)x

Zdi pa se mi fajn strategija, tudi to posvetovanje. Morali bi narediti čim več reklame, da bi to vzbodilo še več zanimanja, saj Slovenci premalo vemo, kaj je rak. Poudarek je predvsem tudi v tem, da se jih premalo zaveda, kakšna huda bolezen je to.

@patrik@

In kaj bo pomagalo, če se bomo vsi 20 ur na dan posvetovali ????Pa reklama za raka???? Kaj pomeni preprečevati- preventiva- če imaš tole v sebi, ga boš dobil, če boš razmišljal in se bal naslenjih 20 ur na dan- ga boš zanesljivo dobil...Raje skreirajmo kakšne lepe misli in namene, pa nam bo vsem dosti lepše....Povej ti meni, kaj se bo zgodilo, če boš - vselej, ko se vsedeš v avto razmišljal in razglabljal, kaj se ti lahko na cesti zgodi- ?? odgovor- zanesljivo se boš slej ko prej zaletel...Lahko sočustvuješ s tistimi , ki ga imajo, pomagaš kolikor pač lahko, vse ostale miselne strukture ozaveščanja z posameznimi boleznimi - privedejo do pridobitve te bolezni...To pa ne vem , če je komu to všeč...

Samo tako je...Mene so nasrali/ dobesedno / pred leti na gastroskopiji- Japlova, da imam pankreatitis -fajn..in s tem prepričanjem sem šel domov- imel recimo temu dieto- ja..fajn. Po približno 2-3 mesecih nisem mogel več jesti ...enostavno ni šlo..Vse možne preiskave - od gastroskopije, kolonoskopije, slikanja trebušne votline, pol časa sem preživel na preiskavah...ja..in nič- s svojim lastnim prepričanjem/ ker se navadno zelo dobro informiram o boleznih / , da imam pitaj boga kje kakšnega črevesnega raka , da imam kronično vnetje trebušne slinavke..se mi je obrestovalo tako, da enostavno nisem iztločal blata, / seveda o tem nisem razmišljal/ in lepo nisem mogel več jesti...do enega enostavnega odvajala....ha- mimogrede- izgubljal sem v povprečju 1,25 kg na dan...Z mojim močnim prepričanjem , da sem orenk bolan, kot so mi lepo sugerirali...danes mi je to smešno, takrat, oprosti niti najmanj...

Hočem samo reči, da je pogrevanje / ozaveščanje / takih stvari- lepa pot dokonstrukcije strahu pred tem in posledično kaj skasiraš...Pa verjemi, da nisem ravnodušen, mnogo mi jih je umrlo za to boleznijo, samo v mojih mislih se zelo redko pojavi tale bolezen...

fajn naprej :palec:

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...