Skoči na vsebino

Kako obogateti?

nelika

Recommended Posts

Ste že razmišljali, da bi poleg redne zaposlitve odprli kako dodatno dejavnost ali pa celo o tem, da bi se podali na samostojno pot do uspeha? O katerih dejavnostih ste razmišljali in kaj vas je pri tej odločitvi oviralo. Ali pa ste celo na tej poti, da finančno uspete s svojo dejavnostjo...

V Sloveniji je kar nekaj oseb, ki so obogateli tako, da so v Slovenijo pripeljali storitve iz tujine oz. teh storitev v Sloveniji še ni bilo. Pa vendar je Slovenski trg specifičen in je tveganje visoko.

Ah, to so trenutno zelo popularne debate v mojem krogu. Nekaj mojih kolegov se je že odločilo, drugi razmišljajo...Tako je kolegica odprla dejavnost za aktivni turizem. Se pravi, nudi počutnice v tujino, predvsem za osebe, ki se radi ukvarjajo s športom (kolesarjenje, jahanje, surfanje, joga....), druga spet v popoldanskem času animira otroke na rojstnodnevnih zabavah v kostumu...

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden
Deli na socialnih omrežjih

..seveda da razmisljamo o samostojni poti... ne prenasam dobro avtoritet in to je zame skor edina mozna pot... nism se pa se cist odlocu za smer... se bom se sproti kaj spomnu... :inocent:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Hej! x:)x

Če bom kdaj imel možnost, se da poleg službe marsikaj najt! x:)x Lahko bi npr. na porokah igral orgle, klavir, ali pa šlogal! x:)x No, sicer ne bi blazno obogatel, a mel bi za žepnino. Odvisno od človeka, kak se znajde. Jaz bi se že nekako znajdo!! x;)x x;)x

lp

da bi se podali na samostojno pot do uspeha?

a mi loh prosim kdo definira, kaj je uspeh, da bom mogoče lažje vidu, u katero smer brcam že ceu lajf :o|o:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Hej! Hvala za potrditev, a moje mnenje je pač takšno! x:)x No, morda je res bolje, če si nakopaš manj dela! S.p. imajo sploh polne glave in polno skrbi. No, ne poznam kerega, a mora biti hudičevo težko, da kombinirajo dve stvari hkrati! :vragec: Že pri šoli vidim, kak je, če si nakopam obveznosti! In vrjemi, da je hudičevo težko!

No, ena izmed opcij je seveda loto! Možnost je seveda 1: 542000, da zmagaš 7, a je! Čeprav 0.0245 %. x;)x Se skoraj da ne splača!

In kaj še meniš Alan in ostali?- bi se našel kakšn drugi vir pritoka denarca, razen teh variant....????? xrolleyesx

lp

Še vsi, ki jih poznam in so imeli kdaj s.p. ali d.o.o., to odsvetujejo. :inocent:

@patrik@ ima prav. In ne, ni pocukrano, je resnično.

Kako obogateti? Zvezani bi rekel, igraj loto!

:eek:

Zakaj? x?x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Kak misliš "zakaj"? :eek:

Mislim, da lahko dnar dobiš tut na drug način! Npr.:, da se rešimo blodnega kolobarja,.....hm...... z pranjem denarja! A to ni zame, niti v sanjah ne! :vragec: Te raje stradam! To sn mislo, Alef! Ali si mislo kej drugega??? Mislim in menim, da sn ga malo zabluzo! x:)x - se zgodi! x;)x

Mož je uspešen,če zasluži več,kot lahko žena zapravi x:o)x

Ta je dobra, ja.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

V bistvu.....me to po tem, ko sem na lastni koži spoznal pomen zdravja v življenju, ne zanima več kaj preveč......Ne da bi se branil glih zdaj, če bi npr. na lotu dobil al pa dedoval :inocent: x:o)x Bogat biti ne osrečuje. Poznam kar nekaj zlo premožnih, ne bogatih ljudi, velik ne glih srečnih, večini pa velik skrbi, energije in časa gre.......Čas pa je denar in to večvredna valuta. Zame. Torej ga ne dam v zameno za več manjvredne valute, logično x:)x Ker nisn v tem smislu srečkovič, da mi torej bogastvo pade od nekod z lufta, z delom pa vzame preveč časa in energije pa še željen rezultat ni zagotovljen, sem čist zadovoljen, če mi gre dobro. Za "dobro" pa mal preveč delam, sicer :o|o: :vragec: x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mata prav, ja! :palec: Bogastvo uničuje človeka, sicer bolj počasi, nezavedno, a ga! Redko kateri "preživijo" to "bolezen", ki traja od starega veka naprej! x!x Po eni strani res žalostno! Jaz gledam vedno tako: bolje meti manj, kot z velikostjo onesrečati ljudje okrog nas! :vragec:

Še vsi, ki jih poznam in so imeli kdaj s.p. ali d.o.o., to odsvetujejo. :inocent:

A pol poznaš same takšne, ki so se šli podjetništvo in šli v kurac? Tud jst mam s.p. in na misel mi ne pride, da bi ga komu odsvetoval. Če najdeš pravo stvar, se lahko obnašaš celo ako, kot se jaz - delaš pač, ko se ti dela, ko se ti ne dela, pa lenuhariš. Dons recimo, sem medtem, ko si bil ti verjetno na šihtu, gobe nabiral ( x:o)x x:o)x ).

Je pa dejstvo,da moraš iti v stvar pripravljen, zato je morda boljše v začetku furat sp. ob redni službi (tako sem naredil tudi jaz). Ko pa prepoznaš trenutek, ko rednega šihta več ne rabiš, pač spokaš.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

A pol poznaš same takšne, ki so se šli podjetništvo in šli v kurac? Tud jst mam s.p. in na misel mi ne pride, da bi ga komu odsvetoval. Če najdeš pravo stvar, se lahko obnašaš celo ako, kot se jaz - delaš pač, ko se ti dela, ko se ti ne dela, pa lenuhariš. Dons recimo, sem medtem, ko si bil ti verjetno na šihtu, gobe nabiral ( x:o)x x:o)x ).

Je pa dejstvo,da moraš iti v stvar pripravljen, zato je morda boljše v začetku furat sp. ob redni službi (tako sem naredil tudi jaz). Ko pa prepoznaš trenutek, ko rednega šihta več ne rabiš, pač spokaš.

lalala

se strinjam s tabo, res je, da v drugačni službi bolj flegma pelješ zadeve, ker drugega skrbi uspeh in ne tebe...sam mam d.o.o. pa v bistvu ne jamram, ni ne vem kaj, je pa in lačni zaenkrat še nismo....je pa bolj zahtevno, ker moraš tudi vedeti kaj počneš in na koncu tudi odgovarjaš za dejanja in se nimaš kam skriti pred odgovornostjo...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

V bistvu.....me to po tem, ko sem na lastni koži spoznal pomen zdravja v življenju, ne zanima več kaj preveč......Ne da bi se branil glih zdaj, če bi npr. na lotu dobil al pa dedoval :inocent: x:o)x Bogat biti ne osrečuje. Poznam kar nekaj zlo premožnih, ne bogatih ljudi, velik ne glih srečnih, večini pa velik skrbi, energije in časa gre.......Čas pa je denar in to večvredna valuta. Zame. Torej ga ne dam v zameno za več manjvredne valute, logično x:)x Ker nisn v tem smislu srečkovič, da mi torej bogastvo pade od nekod z lufta, z delom pa vzame preveč časa in energije pa še željen rezultat ni zagotovljen, sem čist zadovoljen, če mi gre dobro. Za "dobro" pa mal preveč delam, sicer :o|o: :vragec: x:o)x

Čas je denar. Definitivno. A mlademu človeku se splača več energije vložiti v delo in denar, da bo na starejša leta lahko užival. Morda bi kasneje zamenjal/a službo in užival v delnem brezdelju. Mislim, da mlademu človeku ne sme biti prioriteta prosti čas....

Teme pa nisem odprla, da bi se pogovarjali o duhovnosti....Želim pogovor o bogatenju (in ne o duhovnem bogatenju, prosim...).

Čas je denar. Definitivno. A mlademu človeku se splača več energije vložiti v delo in denar, da bo na starejša leta lahko užival. Morda bi kasneje zamenjal/a službo in užival v delnem brezdelju. Mislim, da mlademu človeku ne sme biti prioriteta prosti čas....

Teme pa nisem odprla, da bi se pogovarjali o duhovnosti....Želim pogovor o bogatenju (in ne o duhovnem bogatenju, prosim...).

Nikjer nisem rekel prosti čas v smislu bluzenja in lenarjenja, ampak čas.....ki pa ga lahko porabimo za raznorazne načine.....Kar se mladega človeka tiče pa sn zlo naklonjen študiju, dokler doštudira in v praksi uveljavi svoje znanje in se potrdi, pa že ni nujno več tako mlad....In če bogatiš s trudom in delom na pošten način, si, ko prideš do relativne dobrega premoženjskega stanja še manj mlad......pa tud če si relativno mlad pogosto nasedeš k "imeti več in več" in kar na1x nenadoma ugotoviš, da si že v poznih srednjih letih, lajf pa ti je pobegnu v pretiranem delu kot posledici hlepenja za več in več imeti........Take so ponavadi zgodbe običajnih smrtnikov, verjetn je kak % izjem, sam ne pretiran. Tak je pač moj pogled, temelji tud kar na nekaj izkušnjah......Trditev, da veliko imeti prinese tudi veliko brige in vzame veliko časa, tudi ko že imaš veliko, pa tudi ne temelji na duhovno bogatih izkušnjah ljudi x;)x ..... Pa vso srečo na poti k bogatenju. :palec:

K. Čapek

Aja, če pa si pričakovala na forumu nek konkretn odgovor na vprašanje "kako obogateti" ga zanesljivo ne boš dobila.... x;)x x8Dx

K. Čapek

Aja, če pa si pričakovala na forumu nek konkretn odgovor na vprašanje "kako obogateti" ga zanesljivo ne boš dobila.... x;)x x8Dx

Ja saj vem...samo debata....Še vedno se mi zdi, da oseba na začetku kariere- vse tja do 38-40. leta naj ne bi dajal prednosti dopustu/prostemu času pred večjo plačo. Recimo da imaš možnost se zaposliti v dobri firmi z izredno visoko plačo, vendar bi zaradi tega imel le 20 dni dopusta letno. Sedaj imaš pa recimo povprečno plačo, a tri dni več dopusta. Seveda vzameš boljšo zaposlitev, pa magari na račun manjšega dopusta.

Hm. To že, sam ponavadi stvari ne tečejo tko.......k pri taki "žrtvi" kot si jo ti nakazala bi seveda vsak vzel službo z večjo plačo, tud po 40-ih.... x:o)x Pa izredno visoka plača ni pot k "obogateti", prej k dobro situiran biti.......plus.... redke so izjemno visoke plače z rednim delovnim časom kao 8 ur.........ti ljudje imajo večinoma full time job, pustmo "srečkoviče". Sn že omenu 1x, frend mi je reku, da je bogat tud zato, ker zarad velik dela enostavn nima časa trošit denarja...... x:o)x Imam pa frenda k je bogat pa še časa ima veliko, sam njemu je fotr pot utrl.....

K. Čapek

a mi loh prosim kdo definira, kaj je uspeh, da bom mogoče lažje vidu, u katero smer brcam že ceu lajf :o|o:

Uspeh je, če te skrbijo vse stvari razen denarja.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

:vragec:

astraaaaaa...... :wOOt: :wOOt:

zlomk....tralala................................... x:Dx x:Dx x:Dx

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ja saj vem...samo debata....Še vedno se mi zdi, da oseba na začetku kariere- vse tja do 38-40. leta naj ne bi dajal prednosti dopustu/prostemu času pred večjo plačo. Recimo da imaš možnost se zaposliti v dobri firmi z izredno visoko plačo, vendar bi zaradi tega imel le 20 dni dopusta letno. Sedaj imaš pa recimo povprečno plačo, a tri dni več dopusta. Seveda vzameš boljšo zaposlitev, pa magari na račun manjšega dopusta.

...ne ve zakaj naj bi bilo do 38-40 kaj drugace kot pol... kdo sploh ve, da bos docakala vec kot 38-40 let... kje je pol smisel teh 38-40 let guzit se??

...če delaš tisto kar se veseli pa je itak potreba po prostem casu velik manjsa kot sicer... sej ti je ze sluzba hobi...

..ce ti je denar cilj pol si zgresila ze v osnovi...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Uspeh... x:Dx

Definicij je verjetno toliko kot ljudi... x8Dx

Naslov teme je kako obogateti... :o|o:

Kaj je bogastvo?

Kdaj človek lahko reče da je bogat?

Zakaj bi si nekdo želel biti bogat?

In kdaj si dovolj bogat?

Kaj bi imel od materialnega bogastva?

Zna kdo odgovoriti na ta vprašanja? x;)x

Pa še ena misel... x:Dx

Ray Croc, ustanovitelj McDonaldsa in v svojem času eden najbogatejših zemljanov je na vprašanje kako se počuti ko je tako bogat, odgovoril

Prav tako kot vi lahko obujem samo en par čevljev naenkrat.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...