dukimen 14. junij 2007 Prijavi Deli 14. junij 2007 bogastvo je relativna stvar, to vsi vemo. če pa govorimo o pridobivanju materialnega bogastva pa se moramo zavedati, da nam pridobivanje le-tega pomeni neko odrekanje, npr. če veliko delamo potem zapostavljamo svoje bližnje (partner, otroci, prijatelji) kot tudi samega sebe (osebno ravnovesje, duhovni razvoj). tega se ponavadi ne zavedamo dokler ne pridemo do situacije, ko se tisti okoli nas oddaljijo ali nas celo zapuščajo ali pa nas osebno doletijo posledice (stres, bolezen, ipd). kakorkoli gledano, večina teh ljudi v veliki meri zavestno in zavedno postavlja svoje cilje ter igra to igro visokih vložkov in morebitnih posledic. Obstojajo še drugi načini pridobivanja materialnih dobrin in ljudem, ki jih uporabljajo takšne načine in jaz jim pravim izkoriščevalci. To so ljudje, ki obogatijo na račun drugih ( npr. tranzicija, privatizacija, notarji, privat zdravniki...). Vendar so to ljudje, ki so pač videli in izkoristili svoje priložnosti, nekatere osebnostne vrednote imajo morda malo manj izražene in to lahko delajo. NAjnižja stopnja pa so ljudje, izkoriščajo stisko drugih ljudi. Predvsem zdravstveno. Tem pravim mrhovinarji (so v istem vrednostnem razredu kot vojni dobičkarji in pedofili). Ki pod krinko pomoči tem ljudem (največkrat zelo drago) prodajajo nekaj, kar naj bi jim pomagalo pri njihovi ozdravitvi. Jim dajejo lažno upanje. Ustvarijo lažno zaupanje in zavestno lažejo, da to, kar jim prodajajo edina stvar ali storitev na svetu, ki jim lahko pomaga in da ni druge. Da je cena, ki jo morajo plačati za to najbolj ugodna in ugodnejše ne morejo dobiti. Takšni pa za moje pojme nimajo veliko osebnostnih vrednot. In tudi duševnega mira ne! Citiraj "It is not a shame to be down but to stay down" Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 18. junij 2007 Prijavi Deli 18. junij 2007 kaj pa tisti, ki zadanejo na lotu? danes je oče dobil eno pošto od neke vedeževalke Magdalene...kao Denarna napoved...tega res nisem nikol pričakoval, da se bo zatekel k vedeževanju nekje že je neka taka tema o njej, a ne? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 18. junij 2007 Avtor Prijavi Deli 18. junij 2007 kaj pa tisti, ki zadanejo na lotu? danes je oče dobil eno pošto od neke vedeževalke Magdalene...kao Denarna napoved...tega res nisem nikol pričakoval, da se bo zatekel k vedeževanju nekje že je neka taka tema o njej, a ne? Samo beži od vedeževalke Magdalene, hitro, kot le moreš... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natalie 16. januar 2011 Prijavi Deli 16. januar 2011 - sledi svojemu srcu - razmisli kaj blokira tvojo željo in jo ( jih) odstrani- vedi da vse želje so ustvarjene z namenom da se ostvarijo- preveri če si srečen-a, ko ustvarjaš bogatstvo - ne poslušaj drugih kam in kako, poslušaj svoje srce pa če je še tako noro ( samo nori spreminjajo svet)- ko ti nekdo reče da ti ne bo uspelo se samo nasmej in vedi da to ni tvoja misel ampak njegova-njena resnica- imej sonce v očeh četudi padeš, vedi da ni važno kolikorat padeš ampak kolikorat vstaneš- razmisli zakaj hočeš bogatstvo- razmišljaj s srcem ne z možgani - višja inteligenca- odstrani vse negativne energije in misli, ki ti preprečujejo da prideš do cilja- v tišini hrani svojo energijo, ne razdajaj je in vedi, da ti bo uspelo- ne govori okoli o tem cilju, ustvari ga in za tem govori- bodi bojevnik- poslušaj samo ljudi, za katere veš, da podpirajo tvoj cilj in ti z vsem srcem tudi privoščijo 1 Citiraj velike sanje malega vesolcka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 16. januar 2011 Prijavi Deli 16. januar 2011 najprej definiraj, kaj je bogastvo.če imaš swojo posteljo in nisi lačen, si materialno med nekaj % najbogatejših zemljanov 3 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 25. januar 2011 Prijavi Deli 25. januar 2011 - sledi svojemu srcu - razmisli kaj blokira tvojo željo in jo ( jih) odstrani- vedi da vse želje so ustvarjene z namenom da se ostvarijo- preveri če si srečen-a, ko ustvarjaš bogatstvo - ne poslušaj drugih kam in kako, poslušaj svoje srce pa če je še tako noro ( samo nori spreminjajo svet)- ko ti nekdo reče da ti ne bo uspelo se samo nasmej in vedi da to ni tvoja misel ampak njegova-njena resnica- imej sonce v očeh četudi padeš, vedi da ni važno kolikorat padeš ampak kolikorat vstaneš- razmisli zakaj hočeš bogatstvo- razmišljaj s srcem ne z možgani - višja inteligenca- odstrani vse negativne energije in misli, ki ti preprečujejo da prideš do cilja- v tišini hrani svojo energijo, ne razdajaj je in vedi, da ti bo uspelo- ne govori okoli o tem cilju, ustvari ga in za tem govori- bodi bojevnik- poslušaj samo ljudi, za katere veš, da podpirajo tvoj cilj in ti z vsem srcem tudi privoščijo samo nori spreminjajo svet - ja, saj zato pa je tak, kakršen je. (Sicer pa, bi lahko bilo še slabše, upam, da ga ne bo preveč norcev poskušalo spreminjati http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif)Jest sm že ena stara baba in če pogledam nazaj na svoj lajf in lajf drugih, je bla včas kakšna taka negativna bremza jako koristna zadeva. Vsega mora bit v življenu v pravi meri, je rekla že moja babica - spodbude in bremze. Jankotu sm pa en velik plus pritisnila. Mam postlo in polno skledo in nahranjeno in obuto deco in sm prov zadovoljna s tem. Če me pa kdaj prime, da bi hotla več, se pa spomnim tega, da sem med tistimi redkimi srečkoti na svetu k to majo. In sem kar pri priči srečna, namesto da bi morala prej še obogateti, da bi bla potem lahko srečna. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. januar 2011 Prijavi Deli 26. januar 2011 Jankotu sm pa en velik plus pritisnila. Mam postlo in polno skledo in nahranjeno in obuto deco in sm prov zadovoljna s tem. Če me pa kdaj prime, da bi hotla več, se pa spomnim tega, da sem med tistimi redkimi srečkoti na svetu k to majo. In sem kar pri priči srečna, namesto da bi morala prej še obogateti, da bi bla potem lahko srečna. čak čak... za ženske to ne welja...one bi u postli najrajš še desca. in to enga čist in samo za zase... rajš neham... za še en plus je dost (nisem brala teme) sej t prawi ženski ni treba, da ve zakwa se gre, pa useen loh pametuje Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Housy 27. januar 2011 Prijavi Deli 27. januar 2011 Kako obogateti? Dobro načrtovan projekt (imeti moraš pravo stvar/idejo), dovolj začetnega kapitala in predvsem upat si moreš (moraš bit človek za to) http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Lahko se zgodi, da bo kakšen izjemno butast izdelek najbolje prodajan. Sem mnenja, da se da s prodajo nečesa najbolje zaslužit. Prave stvari se moramo lotiti na pravi način in pa seveda, biti moraš tudi sposoben za to. Lp, Housy Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. januar 2011 Prijavi Deli 27. januar 2011 najprej definiraj, kaj je bogastvo.če imaš swojo posteljo in nisi lačen, si materialno med nekaj % najbogatejših zemljanov samo nori spreminjajo svet - ja, saj zato pa je tak, kakršen je. (Sicer pa, bi lahko bilo še slabše, upam, da ga ne bo preveč norcev poskušalo spreminjati http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif)Jest sm že ena stara baba in če pogledam nazaj na svoj lajf in lajf drugih, je bla včas kakšna taka negativna bremza jako koristna zadeva. Vsega mora bit v življenu v pravi meri, je rekla že moja babica - spodbude in bremze. Jankotu sm pa en velik plus pritisnila. Mam postlo in polno skledo in nahranjeno in obuto deco in sm prov zadovoljna s tem. Če me pa kdaj prime, da bi hotla več, se pa spomnim tega, da sem med tistimi redkimi srečkoti na svetu k to majo. In sem kar pri priči srečna, namesto da bi morala prej še obogateti, da bi bla potem lahko srečna. čak čak... za ženske to ne welja... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. januar 2011 Prijavi Deli 28. januar 2011 nabava Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 28. januar 2011 Prijavi Deli 28. januar 2011 Housy, to si pa dobr napisala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 28. januar 2011 Prijavi Deli 28. januar 2011 Housy, se opravičujem, napisal 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Housy 28. januar 2011 Prijavi Deli 28. januar 2011 (popravljeno) Housy, se opravičujem, napisal Naj ti bo, ker si pač ti hehe http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Popravljeno 28. januar 2011 -> Housy Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 28. januar 2011 Prijavi Deli 28. januar 2011 hvala, srček si :D Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.