Skoči na vsebino

Kako obogateti?

nelika

Recommended Posts

A pol poznaš same takšne, ki so se šli podjetništvo in šli v kurac?

Ja, prav take, žal. Pa še tisti, katerim gre kolikor toliko v redu, pojamrajo, da bi raje bili kje drugje zaposleni. Je očitno treba več delat kot sicer. Čestitam, da tebi gre. :palec:

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

Hm. To že, sam ponavadi stvari ne tečejo tko.......k pri taki "žrtvi" kot si jo ti nakazala bi seveda vsak vzel službo z večjo plačo, tud po 40-ih.... x:o)x Pa izredno visoka plača ni pot k "obogateti", prej k dobro situiran biti.......plus.... redke so izjemno visoke plače z rednim delovnim časom kao 8 ur.........ti ljudje imajo večinoma full time job, pustmo "srečkoviče". Sn že omenu 1x, frend mi je reku, da je bogat tud zato, ker zarad velik dela enostavn nima časa trošit denarja...... x:o)x Imam pa frenda k je bogat pa še časa ima veliko, sam njemu je fotr pot utrl.....

:palec: , jp se strinjam s tabo. Cel kup ljudi (pa niti ne tako bogatih) je že, ki denarja niti ne utegnejo trošiti. Pa naj bo to zaradi delovnega časa, ki je navadno daljši od 8 ur, ali pa vsakodnevnih obveznosti.

Meni se zdi fascinantno, ker je že kako leto v našem krogu non stop debata o priložnostih in o novih tržnih nišah. Kar nekaj kolegic ima sp in jim dobr gre, druge imajo podedovano od fotrov. Tem gre še bolje.

Seveda ne rata vsem. Odvisno od ideje, ki jo imaš in od specifičnosti slovenskega trga. Kaj na primer je v USA ali UK in ni pri nas? Pri nas nimamo bara za samske ljudi....Pri nas so žuri za samske, ki jih organizira ali ona-on, ali kdo drug. Ne pa bara, pa vendar, ali bi slovenčki hodili v bare za samske. Po moje ne.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Ja, prav take, žal. Pa še tisti, katerim gre kolikor toliko v redu, pojamrajo, da bi raje bili kje drugje zaposleni. Je očitno treba več delat kot sicer. Čestitam, da tebi gre. :palec:

Veš, trend je takšen, da je vedno manj gigantskih podjetij, kamor pač "hodiš na šiht" in lahko svoje nedelo tudi skriješ. Vedno več je manjših delodajalcev, ki "opazijo" če ne delaš, če se ne trudiš. Včasih smo preprosto malo "vzeli bolniško", sedaj je tega vedno manj. Za preživetje se moramo obnašativedno bolj odgovorno; če pa je že tako, je pa bolje delati zase, kot za druge.

Drugač pa, ko se že pogovarjamo o tem, kaj je bogastvo - ne bom zdaj nakladal o notranjem bogastvu, a človeku veliko pomeni, če si lajf lahko organizira tako, da dela pač toliko, kolikor za preživetje rabi, pa je namesto da bi kopičil denar, raje malo več rej. Ampak to redkokomu uspe. Lakota za denarjem je nevarna bolezen, povezana z osebnostno negotovostjo.

la k svina u buče

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

..

je veliko nacinov kako do denarja.

vso blaginjo lahko imamo, ko bomo tudi odprti in sprejemljivi, da jo dobimo.

kar je ob tem morda pomembno je, da je potrebno paziti kaj si zelimo.

vedno nam pripada toliko kot si zasluzimo.

in ceprav noces, da navajamo neke 'duhovnosti' v tej temi mislim, da brez ne gre;

ker je clovek pac duhovno bitje, kakorkoli obrnemo se razvija v tej smeri.

Imeti osnovno je cudovito darilo, imeti vec je odgovornost. zakaj vecina ljudi nima vec, ko bi sicer zeleli, tudi zato ker ne sprejmejo odgovornosti.

Ste že razmišljali, da bi poleg redne zaposlitve odprli kako dodatno dejavnost ali pa celo o tem, da bi se podali na samostojno pot do uspeha? O katerih dejavnostih ste razmišljali in kaj vas je pri tej odločitvi oviralo. Ali pa ste celo na tej poti, da finančno uspete s svojo dejavnostjo...

V Sloveniji je kar nekaj oseb, ki so obogateli tako, da so v Slovenijo pripeljali storitve iz tujine oz. teh storitev v Sloveniji še ni bilo. Pa vendar je Slovenski trg specifičen in je tveganje visoko.

Ah, to so trenutno zelo popularne debate v mojem krogu. Nekaj mojih kolegov se je že odločilo, drugi razmišljajo...Tako je kolegica odprla dejavnost za aktivni turizem. Se pravi, nudi počutnice v tujino, predvsem za osebe, ki se radi ukvarjajo s športom (kolesarjenje, jahanje, surfanje, joga....), druga spet v popoldanskem času animira otroke na rojstnodnevnih zabavah v kostumu...

Kaj je bogastvo?

Kdaj človek lahko reče da je bogat?

Zakaj bi si nekdo želel biti bogat?

In kdaj si dovolj bogat?

Kaj bi imel od materialnega bogastva?

Zna kdo odgovoriti na ta vprašanja? x;)x

Res ima vsak svojo definicijo. Moja je tu. Kdor je zadovoljen je bogat, kdor ima želje je reven, saj čuti pomanjkanje.

, pa vendar, ali bi slovenčki hodili v bare za samske. Po moje ne.

Seveda ne, v sloveniji imamo za to forume. x^x

Pa še ideja kako obogateti, da se držim teme. Napišeš eno tistih super-uspešni-vodnik-bogatih-ljudi-jst-mam-ful-keša-knjigo in jo prodaš na milijone izvodov...

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Res ima vsak svojo definicijo. Moja je tu. Kdor je zadovoljen je bogat, kdor ima želje je reven, saj čuti pomanjkanje.

Seveda ne, v sloveniji imamo za to forume. x^x

Pa še ideja kako obogateti, da se držim teme. Napišeš eno tistih super-uspešni-vodnik-bogatih-ljudi-jst-mam-ful-keša-knjigo in jo prodaš na milijone izvodov...

:palec: , prvo moraš imeti full milijonov, pol lahko napišeš knjigo in služiš dodatne milijone. Tako kot Donald Trump...

Glede barov pa....v USA majo tako forume kot tudi bare za samske, v katere ne zahajajo ravno najstniki.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

:palec: , prvo moraš imeti full milijonov, pol lahko napišeš knjigo in služiš dodatne milijone. Tako kot Donald Trump...

..ni treba... sam poglej Kiyosaki-ja al pa Robert-a Allen-a... sam napises pol pa pride dnar od prodaje...

...al pa tedva slovenca Grubiša pa Vene...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

..ni treba... sam poglej Kiyosaki-ja al pa Robert-a Allen-a... sam napises pol pa pride dnar od prodaje...

...al pa tedva slovenca Grubiša pa Vene...

x:Dx

Pa Lisac... x8Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

menda je biu na floridi en tipo, k je znal lovit ribe. pa jih je lovil pa lovil pa prodajou. in čez dve leti je imel milijon dolarčkou. podedovou je po stricu x^x
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Glede barov pa....v USA majo tako forume kot tudi bare za samske, v katere ne zahajajo ravno najstniki.

:eek: x?x xrolleyesx

Preberi knjigo Milijonarji o sebi.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Morda pa bi res lahko tko obogatela. x:Dx .Danes ljudje vse živo berejo in vsemu slepo verjamejo. Brez referenc. Jaz ne bi take knjige prebrala. Donalda trumpa pa morda res.

menda je biu na floridi en tipo, k je znal lovit ribe. pa jih je lovil pa lovil pa prodajou. in čez dve leti je imel milijon dolarčkou. podedovou je po stricu x^x

..jst pa vem za enga k je rakce lovil pa je ful zasluzu pol je pa ta dnar vlozu v jabuk in je se velik vec zasluzu... ime mu je blo Forrest, Forrest Gump... :inocent:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

..jst pa vem za enga k je rakce lovil pa je ful zasluzu pol je pa ta dnar vlozu v jabuk in je se velik vec zasluzu... ime mu je blo Forrest, Forrest Gump... :inocent:

šit hepns x:Dx

Morda pa bi res lahko tko obogatela. x:Dx .Danes ljudje vse živo berejo in vsemu slepo verjamejo. Brez referenc. Jaz ne bi take knjige prebrala. Donalda trumpa pa morda res.

Od branja sigurno ne boš obogatela. x:o)x

Mogoče ti bo pa pomagalo da boš uspela ugotoviti KAJ je bil resnični cilji tistih ki so v omenjeni knjigi opisani.

In kaj so počeli da so te cilje dosegli.

Sicer ne najdem rdeče niti ali jo pa nočem najti, ne vem....bogastvo še nikomur ni prineslo sreče pa tud nkp dnarja na računiu ne.....

vsi tisti k majo kaj pod palcem majo nkup problemov, strahov in skrbi....sam se s tem ne ukvarjam, pa tud po moji smrti se dediči ne bodo skregali zarad mojega bogastva....ustvaril sem pogoje, tud sinu omogočil preživetje, sedaj je na njemu, da živi ali pa ne, od njega je odvisno......za kruh imam, streho nad glavo tudi, pozimi me ne zebe, tu in tam kak izled in dopustek tud, kaj več pa ne rabim...če pa za kaj potrebujem kaj več denarja, se pa prav vedno najde rešitev, da se tud to spelje....ok, nimam mercedesa sam tud moja deset let stara toyota me prav povsod pelje....mam pa hišo, veliko teraso, kjer uživam z vnučko in vnukom in psičkom, tud vrta kar nekaj, imam lepo naravo okol sebe in imam mir, tako notranji kot zunanji...torej v čem je smisel bogastva......saj je vse to, kar sem napisal največje bogastvo....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Od branja sigurno ne boš obogatela. x:o)x

Mogoče ti bo pa pomagalo da boš uspela ugotoviti KAJ je bil resnični cilji tistih ki so v omenjeni knjigi opisani.

In kaj so počeli da so te cilje dosegli.

kdo pa je govoril o branju. Jaz mislim napisat knjigo. hihi

Sicer ne najdem rdeče niti ali jo pa nočem najti, ne vem....bogastvo še nikomur ni prineslo sreče pa tud nkp dnarja na računiu ne.....

vsi tisti k majo kaj pod palcem majo nkup problemov, strahov in skrbi....sam se s tem ne ukvarjam, pa tud po moji smrti se dediči ne bodo skregali zarad mojega bogastva....ustvaril sem pogoje, tud sinu omogočil preživetje, sedaj je na njemu, da živi ali pa ne, od njega je odvisno......za kruh imam, streho nad glavo tudi, pozimi me ne zebe, tu in tam kak izled in dopustek tud, kaj več pa ne rabim...če pa za kaj potrebujem kaj več denarja, se pa prav vedno najde rešitev, da se tud to spelje....ok, nimam mercedesa sam tud moja deset let stara toyota me prav povsod pelje....mam pa hišo, veliko teraso, kjer uživam z vnučko in vnukom in psičkom, tud vrta kar nekaj, imam lepo naravo okol sebe in imam mir, tako notranji kot zunanji...torej v čem je smisel bogastva......saj je vse to, kar sem napisal največje bogastvo....

Starejše generacije po moje vsi skupaj narobe vidite to temo. Ste živeli v drugem sistemu in živite v hiši, pa mate vrt in tako. Danes je situacija malo drugačna in če želiš hišo in vrt, moraš preklemansko razmišljat kako do denarja. Saj nič ne kritiziram, samo, pač razumte situacijo. Že za 50 kvadratno stanovanja v ljubljani, je potreben ornk keša. Tako, da čisto razumljivo, da pač razmišljamo o kvazi bogastvu. Za kaj več pa tolk boljš, a ne. Pa otroc, pa krožki, pa vrtec, pa šola-vse drago. Kaj češ, treba razmišljat za udobno prihodnjost na stara leta.

Ste živeli v drugem sistemu in živite v hiši, pa mate vrt in tako.

No ja. :o|o: x:o)x Mal pred spremembo sistema sn šou študirat...... x;)x Kakorkoli se razvije lajf znanje ziher ne škodi na poti do mrebitne "obogatitve" .......pa študentski lajf, takratni filing je tud nekaj kar ne bi menjal za kr neki dnarja....sn vozu razpadlega jugeca, živel kje je naneslo, gulo par šuhov, kavbojk pa mikic do nezavesti....sam je pa blo ful fajn :palec:

Pa ja, mogoč več poudarka v postih damo na naslov kot na potem uvodni post.......

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

kdo pa je govoril o branju. Jaz mislim napisat knjigo. hihi

Starejše generacije po moje vsi skupaj narobe vidite to temo. Ste živeli v drugem sistemu in živite v hiši, pa mate vrt in tako. Danes je situacija malo drugačna in če želiš hišo in vrt, moraš preklemansko razmišljat kako do denarja. Saj nič ne kritiziram, samo, pač razumte situacijo. Že za 50 kvadratno stanovanja v ljubljani, je potreben ornk keša. Tako, da čisto razumljivo, da pač razmišljamo o kvazi bogastvu. Za kaj več pa tolk boljš, a ne. Pa otroc, pa krožki, pa vrtec, pa šola-vse drago. Kaj češ, treba razmišljat za udobno prihodnjost na stara leta.

Nelika, ko sem se oženu sem imel sobico 2,5 x 3 za naju z ženo in sinom in še pes je poleg spal, vse ostalo pa v souporabi....prav nič ni priletelo samo od sebe, delal sem pošteno in tudi kar dosti, da sem lahko tudi kaj ustvaril, nič dosti drugačni niso bili pogoji, vendar to delo ni bilo za bogatenje, ampak za kvalitetnejše pogoje življenja. Vsak mora v nekem obdobju tudi nekaj ustvariti za jutrišnji dan, vendar to temo "kako obogateti" bolj razumem kot bogatenje v tistem smislu, da na lager daješ, da si kao zaradi bogastva več vreden in podobno. Iz tega vidika pa ne vidim smisla bogatenja, ker so skoraj vsi bogataši nesrečni ljudje, naveličani vsega in ne znajo živeti, ker jim je cilj bogastvo in ne življenje. Prav bogastvo jih bvodi v stresno življenje in cel kup blokad si nakopljejo na glavo, njihovo življenje skoraj ni več vredno besede življenje. Na koncu k pa podelajo, pa tko voluharji vse razgrabjo in zapravjo, tko da v bistvu ni nobene koristi.

Nelika, ko sem se oženu sem imel sobico 2,5 x 3 za naju z ženo in sinom in še pes je poleg spal, vse ostalo pa v souporabi....prav nič ni priletelo samo od sebe, delal sem pošteno in tudi kar dosti, da sem lahko tudi kaj ustvaril, nič dosti drugačni niso bili pogoji, vendar to delo ni bilo za bogatenje, ampak za kvalitetnejše pogoje življenja. Vsak mora v nekem obdobju tudi nekaj ustvariti za jutrišnji dan, vendar to temo "kako obogateti" bolj razumem kot bogatenje v tistem smislu, da na lager daješ, da si kao zaradi bogastva več vreden in podobno. Iz tega vidika pa ne vidim smisla bogatenja, ker so skoraj vsi bogataši nesrečni ljudje, naveličani vsega in ne znajo živeti, ker jim je cilj bogastvo in ne življenje. Prav bogastvo jih bvodi v stresno življenje in cel kup blokad si nakopljejo na glavo, njihovo življenje skoraj ni več vredno besede življenje. Na koncu k pa podelajo, pa tko voluharji vse razgrabjo in zapravjo, tko da v bistvu ni nobene koristi.

tomaž

dons okrog 8h bom vrjetno v kranjski gori in bom mel časa za kakšn drink. si povebljen . ja?

Ja no očitno imamo res vsi neki druzga v glavi. Tudi jaz sedaj živim s fantov v 30 kvadratih in imava v načrtu nakup hiše. Vse je realno, samo je treba misliti v naprej. Sem univ, dipl. sociolog-malo zgrašena smer za kopičkanje denarja, pa vseeno. Razmišljam pa še o sp. Glede drugačnih pogojev, še vedno trdim, da je sedaj težje. Moj oče ima ogromno hišo (kupil brez kraditov), vrt, dobro penzijo, hodi v toplice in je brez kake izobrazbe in v življenju ni bil na pomembnih položajih. Ma danes tega ne boš doživel. Še tisti z univerzo in povprečno plačo, bo težko kupil hišo.

Ne zdi pa se mi tudi nič narobe če razmišljaš o bajnem bogastvu. S tem ni nič narobe. Navadno so nesrečni tisti bogataši, ki so za to bogastvo bolj malo naredili (so jo nekako podedovali). Ma dvomim, da je kak bogataš resnično nesrečen. Morda res. Vendar bi bil tudi brez denarja v takem stanju, ker očitno nima vseh pošlihtanih v glavi.

"Meni se zdi fascinantno, ker je že kako leto v našem krogu non stop debata o priložnostih in o novih tržnih nišah."

Pobje, kjer sem gor rasu.

So pri 24 vozili avte za 15 miljončkov in več na cash odkartanih.

Delal so v svojih lokalih kot lastniki...

Posli so pa bili: kurbe, "bum - bum igračke", begunci; "zeleno, belo, rjavo"..., posojanje cekinčkov na hipoteke...

Dokazal jim niso nikoli nič. Še dnar so revčki dobil od države za duševne bolečine..., ko so jih enkrat morali spustit kot nedolžne... kljub par deset tisoč takratnih deutsch mark, par 100g rjavega...

Dnar je vedno.

Samo ? je. Kaj je kdo pripravljen naredit, da ga ima... LP

Ja no očitno imamo res vsi neki druzga v glavi. Tudi jaz sedaj živim s fantov v 30 kvadratih in imava v načrtu nakup hiše. Vse je realno, samo je treba misliti v naprej. Sem univ, dipl. sociolog-malo zgrašena smer za kopičkanje denarja, pa vseeno. Razmišljam pa še o sp. Glede drugačnih pogojev, še vedno trdim, da je sedaj težje. Moj oče ima ogromno hišo (kupil brez kraditov), vrt, dobro penzijo, hodi v toplice in je brez kake izobrazbe in v življenju ni bil na pomembnih položajih. Ma danes tega ne boš doživel. Še tisti z univerzo in povprečno plačo, bo težko kupil hišo.

Ne zdi pa se mi tudi nič narobe če razmišljaš o bajnem bogastvu. S tem ni nič narobe. Navadno so nesrečni tisti bogataši, ki so za to bogastvo bolj malo naredili (so jo nekako podedovali). Ma dvomim, da je kak bogataš resnično nesrečen. Morda res. Vendar bi bil tudi brez denarja v takem stanju, ker očitno nima vseh pošlihtanih v glavi.

ja no ..tko ti danes vidiš....pa poznaš koga, ki je prišel do bogastva s svojimi rokami in svojim delom...takih skoraj ni, če nekdo dobi drugi izgubi, to so pa že manipulacije, ki bremenijo naš jutrišnji dan, ki bremenijo našo karmo, našo podzavest in kar se enkrat kasneje tudi mora ozavestiti......hrepenenje po bogastvu je motnja in kot tudi vsako drugo hrepenenje, ki ga ne moremo v tem ćasu uresničiti, pa predstavlja prav vedno tudi blokado uravnovešenih pretvorb življensko važnih energij. Najbolje je peljati po neki naravni poti in si vsakodnevno uravnavati tisto, kot nam je dosegljivo in možno....

Izbrala si si poklic ki je lahko tudi zelo uspešen in ravno tako tudi dobro vrednoten kot dober donos, samo počak, da se ti prilka pokaže, prav gotovo se ti bo...naša ta mlada j doktor znanosti pa tud ni nič na boljšem kot ti, enkrat se bo že odprlo...jima pa tud danes nič ne fali za normalno življenje....a vedno se postavlja vprašanje, kaj je za koga normalno in zadovoljivo, ker je stopnička za vsakega posameznika zelo relativna in vsakega posameznika naloga v življenju, ker se prav nič ne zgodi slučajno, to pa verjetno že veš.....

Dnar je vedno.

Samo ? je. Kaj je kdo pripravljen naredit, da ga ima... LP

xyesx xyesx :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...