Skoči na vsebino

Sončenje

@patrik@

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Zame najboljša sončna krema je doma narejena in čisto preprosta; zeleni orehi namočeni v olivnem olju. Preiskusila sem že več vrst nekih naravnih kupljenih krem in olj a nobena ni imela takega učinka, kot ta preprosti domači zvarek. x:)x Poleg tega je tudi cenovno najbolj ugoden, vse te kupljene kreme so kar drage. Sončim pa se postopoma in samo v urah ko sonce še ni ali ni več tako močno, ter še takrat ne dolgo, ker ne zdržim in pobegnem v vodo, ko mi postane fajn vroče.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Deli na socialnih omrežjih

Meni je tudi najboljše kar olivno olje in/ali orehovo - bodisi samo z enim od obeh olj da se mažem, bodisi da ju dam v kremo (v tem primeru pa dam ponavadi kar obe). :)

Jaz se sploh ne mažem s temi faktorji pa tem, res pa je, da nisem tip, ki bi se sončil - da bi recimo ležala na plaži pa se sončila. Zdržim 10 minut oz. se mi zdi da se pajcam že ure, pogledam na uro in je minilo 10 minut. x:o)x Tko da sem pol večinoma v senci ali v vodi.

ampak itak te tud tedaj ornk opali (sploh če se ufuraš sredi 'kratkega plavanjca - osvežitve' ob 14h, da boš preplaval zaliv, k si itak že čez polovico x:o)x).

Imam sicer kako kremo s faktorjem ponavadi s sabo, če grem na morje, vendar se mažem z njo dva dni, 2x se namažem, tko da bi jo imela lahko za več let, no ponavadi si jo upam uporabljat še naslednje leto. Nikoli je ne porabim do konca.

Pa sem svetlopolta (in me torej hitro ožge).

Skratka - ne kompliciram preveč.

Če slučajno dobim kakšne sončne opekline (zelo zelo redko) al pa da sem malo bolj rdeča, potem pa se izjemoma namažem s kremo s faktorjem, cajtam se pa tako, da se namažem z alojo ali jogurtom ali dam kumare gor al pač kar je takega, hladilnega na broju. :)

Kakšno leto si pa tudi naredim emulzijo za po sončenju (kamor dam pa še šentjanževkino olje pa vsega boga, niti se ne spomnim zdaj, to je pri meni kot pri kuhanju; nikoli ne delam po receptih, ampak kar po impulzu - kar malo čaram pa je potem super x:)x).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

jaz ga imam eno mini flaškico in ga *šparam*. x:o)x xDDx

tolk je majhna, da ne vem, kdaj bo zdej tista D situacija, da ga bom tudi (u)porabila. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Lahko kaj več napišeš o tej domači kremi? :)

Kako se natančneje naredi (koliko časa namakaš...)?

Zelene orehe, mlade, ko so še celi mehki narežem na drobno in prelijem z olivnim oljem., jaz dam nekje pol kozarca orehov ( 5- 6 kosov odvisno tud od velikosti ) in skoraj do vrha olja. Zaprem, pustim na soncu ampak ne čist direktno tko mal v polsenci, da se ne segreje preveč, dva do tri tedne vmes jih vsake toliko časa odprem in malo premešam sploh prve dni. To precedim in hranim na hladnem. Kadar grem na plažo, pa ga prelijem kolikor ga potreujem v pršilko in dodam še malo limoninega soka, ki nevtralizira vonj po orehih.

Letos je bil sicer mali projekt dobiti orehe, ker jih je uničila zmrzal in jih skoraj nikjer ni.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...