Skoči na vsebino

Nujno - čebele v dimniku!

Janus

Recommended Posts

Pozdravljeni,

čeprav nisem čebelar-ka, pa vseeno potrebujem vaš nasvet.

Danes se je pred našo hišo pojavil roj čebel, ki se je očitno naselil v dimniku. Hiša je sicer dvostanovanjska, v mansardi pa ne živi nihče.

Čebele zaenkrat niso moteče, vendar me zanima kaj storiti, če sploh kaj. Ali jih je nujno potrebno preseliti, ali pa se bodo čebele same odselile, ko bomo pričeli kurit?

Hvala za nasvet in lp.

Deli na socialnih omrežjih

• 11 months later...
  • 2 years later...

a ni škoda čebel?

prav zdaj zelo umirajo! http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif :sori:

Še vedno umirajo, pri nas pa so se tudi izgleda že jeseni naselile za lesom na stopnišču. Zdaj očitno ne najdejo več izhoda na prosto. So bolj kožuhaste kot kranjska čebela, pa manjše, podobne samotarski čebeli. Ali se jih da kako spravit ven?

So pa tako nebogljene, da je žalostno.

Prosim za mnenje, pa hvala..

Še vedno umirajo, pri nas pa so se tudi izgleda že jeseni naselile za lesom na stopnišču. Zdaj očitno ne najdejo več izhoda na prosto. So bolj kožuhaste kot kranjska čebela, pa manjše, podobne samotarski čebeli. Ali se jih da kako spravit ven?

So pa tako nebogljene, da je žalostno.

Prosim za mnenje, pa hvala..

meni se je enkrat v sobo ujel ptiček...

ven je našel pot šele zvečer, ko je bila tema in sem na stežaj odprl okna in zunaj prižgal vse možne luči...

prosim... poskusi :sori:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Čebele ponoči ne letijo. Kolikor vem, bo treba matico prestavit in za njo bo šel celoten roj.

Najmanj pa, bo treba kako večjo luknjo naredit. :sori:

čeprav mi je čudno vse skupaj....

tudi, če pridejo ven, bodo brezdomke :sori:

kaj pa, če bi jim kak panj notri prinesel... in kak cuker pa to...

mogoče Milko čokoladao iz Avstrije... vse živo žensko se lepi nanjo... x:o)x

ali pa bi jim naštimal cev do dimnika... in jim začel navijati muziko. Kune se tako prežene iz podstrešja... mogoče bi tudi čebele... samo še vedno bi ble brezdomke...

panj se mi še najbolj sliši... in pol bi jih kar v tem panju obdržal naprej x:)x

Čebele ponoči ne letijo. Kolikor vem, bo treba matico prestavit in za njo bo šel celoten roj.

Najmanj pa, bo treba kako večjo luknjo naredit. :sori:

Tudi zjutraj so apatične. Nimam pojma o čebelah, zato sprašujem, ampak meni izgleda, kot da so to mlade čebele, ki niti še letet ne znajo.

Ja, izgleda da bi bilo treba res odmontirat vse skupaj....

Glej, Janko, pa poskusi z Milko, potem pa nam lahko napišeš še kako zgodbo.

Oj, jaz se na to čisto nič ne spoznam, ampak ali ste poskusili mal zadimit not?

Morda bi jih to pregnalo oz. prisililo da bi našle izhod - šle ven.

Zakaj pa ne vprašaš na Čebelarskem forumu?

(saj menda ga še imajo)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Glej, Janko, pa poskusi z Milko, potem pa nam lahko napišeš še kako zgodbo.

zoprn kot si... ti bodo itaq kmalu same ušle xcivx x:Dx

(se opravičujem, če je to potrebno x:Ix )

sploh pa... nimam jih jaz za stopniščem in ti si spraševal za mnenja.

in dal sem 2 laična mnenja. najbolje kot sem premogel...

če hočeš strokovnjake, se pač obrni nanje...

ewo še tretje mnenje:

če še ne letijo, ne vidim problema, da jih fizično odneseš... pometeš, pobereš, odneseš...

in še vedno mislim, da če jih boš spravil samo ven iz hiše, da bodo brezdomke in bodo pomrle...

tako da boš verjetno kar kupil kak spray in jih našprical... x:o)x na koncu bo itaq isto :o|o:

zoprn kot si... ti bodo itaq kmalu same ušle xcivx x:Dx

(se opravičujem, če je to potrebno x:Ix )

sploh pa... nimam jih jaz za stopniščem in ti si spraševal za mnenja.

in dal sem 2 laična mnenja. najbolje kot sem premogel...

če hočeš strokovnjake, se pač obrni nanje...

ewo še tretje mnenje:

če še ne letijo, ne vidim problema, da jih fizično odneseš... pometeš, pobereš, odneseš...

in še vedno mislim, da če jih boš spravil samo ven iz hiše, da bodo brezdomke in bodo pomrle...

tako da boš verjetno kar kupil kak spray in jih našprical... x:o)x na koncu bo itaq isto :o|o:

Ja, jaz se resno opravičujem, vprašanje je resno, sem ga nameravala dat v Čebelarski forum, potem pa me je izgleda zaneslo pod ta naslov, ko sem iskala..

Ven jih tako nosimo, pa fizično niti niso problem, ker samo ždijo ali pa se zelo počasi premikajo in jih ni veliko, ampak, ne vem, čebele so res neke posebne živali in ni fajn gledat, da tudi zunaj ne vzletijo, ampak samo ždijo in umrejo slej ko prej. Želja je bila, da preživijo, realno gledano pa res nihče ne bo za to, da razdremo vse, kar bi bilo treba razdret, da najdemo matico... sem res upala da bo kdo rekel, da se da matico ven zvabit na Milko ali kaj takega.

Težko je natančno opisat situacijo. Seveda, če bi bile mravlje, ne bi spraševala sploh.

Če bi pa na zoprnost reagirale, jih pa res ne bi bilo več, pa ne samo zaradi mene.

:o|o:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...