Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

boga in jezusa človeštvo sploh ne rabi

rabi samo spoznat, da ni nobene kazni in tudi, da vse kar počneš drugim počneš zgolj sebi

to je vse kar potrebuje človeštvo

pa bo lepo za vselej

bog ne obstaja, jezus je izmišljotina, rad se imam - rad mam tud vas

vse drugo bi sledilo, pa večinoma nimamo razpucanih osnovnih pojmov samoljubezni, počnemo stvari, ki nam škodijo velikokrat se tega zavedamo

ni zej treba v to mešat skakanja s padalom na primer : D

v svetem pismu bi pisalo : ne skači s padalom, če se imaš rad ha ha

zgodbica; enkrat je umru en mojster in je učencem zapustil knjigo. vsi so nestrpno pričakovali kaj bo v knjigi. ko so jo prelistali so začudeno obnemeli, ker so v njej bili sami nepopisani listi

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

boga in jezusa človeštvo sploh ne rabi

rabi samo spoznat, da ni nobene kazni in tudi, da vse kar počneš drugim počneš zgolj sebi

to je vse kar potrebuje človeštvo

pa bo lepo za vselej

bog ne obstaja, jezus je izmišljotina, rad se imam - rad mam tud vas

vse drugo bi sledilo, pa večinoma nimamo razpucanih osnovnih pojmov samoljubezni, počnemo stvari, ki nam škodijo velikokrat se tega zavedamo

ni zej treba v to mešat skakanja s padalom na primer : D

v svetem pismu bi pisalo : ne skači s padalom, če se imaš rad ha ha

zgodbica; enkrat je umru en mojster in je učencem zapustil knjigo. vsi so nestrpno pričakovali kaj bo v knjigi. ko so jo prelistali so začudeno obnemeli, ker so bili v njej sami nepopisani listi

to knjigico si dobil ti od dedka,je že vedel zakaj ti je dal nepopisano knjigo

Mici, opisal sem bistvo krščanstvo, kot ga razumejo verniki, ki nekritično in dobesedno razumejo in sprejmejo dogme. Krščanstvo za telebane pa sem zapisal zato, ker ponazarja bistvo na pčodoben način, kot znana zbirka knjig. Saj parvim ... manjkajo recimo JEZUS za telebane (JESUS FOR DUMMIES) ali kaj podobnega. Če imamo Pse za telebane, zakaj bi moral manjkati Jezus? Nekdo je rekel "Pes je buda", a sem slišal za psa z imenom Buda. :2src:
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Mici, opisal sem bistvo krščanstvo, kot ga razumejo verniki, ki nekritično in dobesedno razumejo in sprejmejo dogme. Krščanstvo za telebane pa sem zapisal zato, ker ponazarja bistvo na pčodoben način, kot znana zbirka knjig. Saj parvim ... manjkajo recimo JEZUS za telebane (JESUS FOR DUMMIES) ali kaj podobnega. Če imamo Pse za telebane, zakaj bi moral manjkati Jezus? Nekdo je rekel "Pes je buda", a sem slišal za psa z imenom Buda. :2src:

včasih preveč zakompliciraš,a imaš ti tudi punco

• 3 weeks later...

1 stran ena resnica

2 strani dve resnici - kar te naredi, da moraš iz štirih novih izbrat

4 strani 4 resnice - kar te naredi, da moraš iz osmih novih izbrat

8 strani 8 resnic - kar te naredi, da moraš iz 16 novih izbrat

katero bi izbral, le katero bi izbral ?

by clawfinger

Brez podpisa

Mislim jaz mam eno vprašanje za kristijane, no vprašanje se nanaša na tega boga in zna biti malce neumno, a vendar....

No, če je ta bog troedini (trinity), kar naj bi pomenilo, da so oče bog, sveti duh in sin jezus kristus vse eno in isto, kaj torej potem pomenijo besede jezusa na križu:"Oče, zakaj si me zapustil in odpusti jim, saj nevedo kaj delajo?" Jaz sicer nisem, ne to ne ono, vendar me to vprašanje bega že ves čas, kajti ne vem zakaj, se bog pravzaprav pogovarja sam s seboj? eto to...

It's better be dead and cool than alive and uncool

Dobro....to ni bilo bistvo mojega posta.... sicer pa si dal dober primer... Torej...kaj je s to troedinostjo in posledično nagovarjanjem samega sebe...?

ne bolj je komplicirano : P

ne vem še en primer

vrž se iz aviona in si zastavi teoretično vprašanje; smo jaz, padalo in zrak eno

tvoj odgovor je sigurno ne !

ampak povej mi kako potemtakem misliš varno pristati ? : D : P

Brez podpisa

ne vem še en primer

vrž se iz aviona in si zastavi teoretično vprašanje; smo jaz, padalo in zrak eno

odjebeš logiko...druge ni x:Dx

ne vem še en primer

Torej v tem primeru zrak=padalo=jaz(ti)=varen pristanek ---- iz tega sledi, je zrak že sam po sebi varen pristanek itd... Nisi mi ponudil dobrega primera...Babuška je boljša...vendar še vedno ne vem zakaj jezus govori sebi v drugi osebi ednine....

Torej v tem primeru zrak=padalo=jaz(ti)=varen pristanek ---- iz tega sledi, je zrak že sam po sebi varen pristanek itd... Nisi mi ponudil dobrega primera...Babuška je boljša...vendar še vedno ne vem zakaj jezus govori sebi v drugi osebi ednine....

kaj ?

ti preveč kvadratno razmišljaš, maš kvadratno glavo mogoče ? x:Dx x:px

Brez podpisa

Citiram:

Kako je torej s troedinostjo v primeru Kristusa, ki se je učlovečil? Je v tem primeru troedinost tudi obstajala? Kako če pa je bil Kristus fizično ločen od ostalih entitet?

Troedinost je obstajala tudi v času Kristusovega učlovečenja, saj druga Božja oseba, ki je postala človek Jezus Kristus, s tem ni "izstopila" iz Svete trojice.

Fizična povezanost tu ne igra nobene vloge, saj tudi Oče in Sveti duh nista fizični osebi, ampak je Bog Duh.

Kristus je v času zemeljskega življenja v sebi združeval dve neokrnjeni naravi, tako Božjo kot človeško.

Kot človek je imel telo in vse drugo, kar je človeškega (čustva, zaznavanje...), kot Bog pa je ostajal večno združen z Očetom in Svetim Duhom. Zato Jezus pravi: "Jaz in oče sva eno" (Jn 10,30).

se mi zdi da je bolj problem...da mi sami nimamo jajc da bi se poistovetili z bogom in jezuščkom...v njuni enosti...še največji revček...z vlkimi jajci...bi lahko bil jezus...če bi si upal prevzeti nase trpljenje vsega sveta...pa si noben več tega ne upa...ker smo vsi po vrsti čist navadni prestrašeni revčki...mater...res me počasi razpizdeva toto poveličevanje jezuščkovegaa trpljenja...v grobu...al pač kje je že...bi se obračal...al pa se obrača...ko vidi to naše furanje...na njegovo trpeljenje...kot da mu je bilo sploh kaj hudega...v njegovem nebeškem kraljestvu...

troedinost...ali enost je samo v nas...ko gremo preko vseh svojih strahov...in vsega...kar am sem si krivvsaj malo smrdi po našem zašvicanem strahu...eh...kurc...smrdim...grem se stuširat x:Dx s

Sem prebirala že še popolnejse odgovore, ampak tistega ne najdme trenutno nikjer.

popolnost...je edino neskončnost odgovora x:Dx

Malo zgoraj sem ti kar nalimala, to so pogosta vprasanja na rkc forumu, kjer odgovarjajo studenti teologije pa razni patri iz Vatikana. Ampak menda sem ti nalimala od enega nasega zupnika, sja ne vem vec, kje sem nasla.

Sem prebirala že še popolnejse odgovore, ampak tistega ne najdme trenutno nikjer.

Ja, sem prepozno videl hvala. No, ampak to je vse bolj tak, kar je napisano v evangelijih se citira itd...mislim, razen če izključim logiko, ne vidim nobene logike...:D

se mi zdi da je bolj problem...da mi sami nimamo jajc da bi se poistovetili z bogom in jezuščkom...v njuni enosti...še največji revček...z vlkimi jajci...bi lahko bil jezus...če bi si upal prevzeti nase trpljenje vsega sveta...pa si noben več tega ne upa...ker smo vsi po vrsti čist navadni prestrašeni revčki...mater...res me počasi razpizdeva toto poveličevanje jezuščkovegaa trpljenja...v grobu...al pač kje je že...bi se obračal...al pa se obrača...ko vidi to naše furanje...na njegovo trpeljenje...kot da mu je bilo sploh kaj hudega...v njegovem nebeškem kraljestvu...

troedinost...ali enost je samo v nas...ko gremo preko vseh svojih strahov...in vsega...kar am sem si krivvsaj malo smrdi po našem zašvicanem strahu...eh...kurc...smrdim...grem se stuširat x:Dx s

popolnost...je edino neskončnost odgovora x:Dx

Ja ne, pri tem trpljenju tudi jaz ne vidim nekega globljega pomena (še celo malo hinavščine vidim tukaj, pa brez zamere vernikom)...ker, dejansko je jezus vedel, da bo vse to moral dati skozi in tudi, da bo odšel za ziher na "luštno", mislim, da bi se s tako garancijo marsikdo podal na isto pot trpljenja, če se brez zagotovila na veliko noč eni kr prostovoljjno dajo prbit na križ...

Ja ne, pri tem trpljenju tudi jaz ne vidim nekega globljega pomena (še celo malo hinavščine vidim tukaj, pa brez zamere vernikom)...ker, dejansko je jezus vedel, da bo vse to moral dati skozi in tudi, da bo odšel za ziher na "luštno", mislim, da bi se s tako garancijo marsikdo podal na isto pot trpljenja, če se brez zagotovila na veliko noč eni kr prostovoljjno dajo prbit na križ...

hecno...da smo bolj impresionirani nad njegovim izražanjem trpljenja...kot pa njegove ljubezni...in nezmožnostjo razumevanja lete...pol pa rajši trpimo in se mučimo x:Dx vzor nam pač je...na žalost

Mislim jaz mam eno vprašanje za kristijane, no vprašanje se nanaša na tega boga in zna biti malce neumno, a vendar....

No, če je ta bog troedini (trinity), kar naj bi pomenilo, da so oče bog, sveti duh in sin jezus kristus vse eno in isto, kaj torej potem pomenijo besede jezusa na križu:"Oče, zakaj si me zapustil in odpusti jim, saj nevedo kaj delajo?" Jaz sicer nisem, ne to ne ono, vendar me to vprašanje bega že ves čas, kajti ne vem zakaj, se bog pravzaprav pogovarja sam s seboj? eto to...

Krščanska troedinost je pač samo še ena manipulativna laž, zato se ne čudi, če ti marsikaj ni jasno, ker stvari ne štimajo ravno prav pri njih. Resnična življenjska troedinost je Oče (Moški, Bog), Mati (Ženska, Boginja) in Duh, ki ustvarja novo življenje.

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...