FixMinze 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 boga in jezusa človeštvo sploh ne rabi rabi samo spoznat, da ni nobene kazni in tudi, da vse kar počneš drugim počneš zgolj sebi to je vse kar potrebuje človeštvo pa bo lepo za vselej bog ne obstaja, jezus je izmišljotina, rad se imam - rad mam tud vasvse drugo bi sledilo, pa večinoma nimamo razpucanih osnovnih pojmov samoljubezni, počnemo stvari, ki nam škodijo velikokrat se tega zavedamoni zej treba v to mešat skakanja s padalom na primer : D v svetem pismu bi pisalo : ne skači s padalom, če se imaš rad ha ha zgodbica; enkrat je umru en mojster in je učencem zapustil knjigo. vsi so nestrpno pričakovali kaj bo v knjigi. ko so jo prelistali so začudeno obnemeli, ker so v njej bili sami nepopisani listi Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 9. april 2008 Avtor Prijavi Deli 9. april 2008 boga in jezusa človeštvo sploh ne rabi rabi samo spoznat, da ni nobene kazni in tudi, da vse kar počneš drugim počneš zgolj sebi to je vse kar potrebuje človeštvo pa bo lepo za vselej bog ne obstaja, jezus je izmišljotina, rad se imam - rad mam tud vasvse drugo bi sledilo, pa večinoma nimamo razpucanih osnovnih pojmov samoljubezni, počnemo stvari, ki nam škodijo velikokrat se tega zavedamoni zej treba v to mešat skakanja s padalom na primer : D v svetem pismu bi pisalo : ne skači s padalom, če se imaš rad ha hazgodbica; enkrat je umru en mojster in je učencem zapustil knjigo. vsi so nestrpno pričakovali kaj bo v knjigi. ko so jo prelistali so začudeno obnemeli, ker so bili v njej sami nepopisani listito knjigico si dobil ti od dedka,je že vedel zakaj ti je dal nepopisano knjigo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 kaj te spet demoni gonjo okol ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 9. april 2008 Prijavi Deli 9. april 2008 Mici, opisal sem bistvo krščanstvo, kot ga razumejo verniki, ki nekritično in dobesedno razumejo in sprejmejo dogme. Krščanstvo za telebane pa sem zapisal zato, ker ponazarja bistvo na pčodoben način, kot znana zbirka knjig. Saj parvim ... manjkajo recimo JEZUS za telebane (JESUS FOR DUMMIES) ali kaj podobnega. Če imamo Pse za telebane, zakaj bi moral manjkati Jezus? Nekdo je rekel "Pes je buda", a sem slišal za psa z imenom Buda. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 10. april 2008 Avtor Prijavi Deli 10. april 2008 Mici, opisal sem bistvo krščanstvo, kot ga razumejo verniki, ki nekritično in dobesedno razumejo in sprejmejo dogme. Krščanstvo za telebane pa sem zapisal zato, ker ponazarja bistvo na pčodoben način, kot znana zbirka knjig. Saj parvim ... manjkajo recimo JEZUS za telebane (JESUS FOR DUMMIES) ali kaj podobnega. Če imamo Pse za telebane, zakaj bi moral manjkati Jezus? Nekdo je rekel "Pes je buda", a sem slišal za psa z imenom Buda. včasih preveč zakompliciraš,a imaš ti tudi punco Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. april 2008 Prijavi Deli 10. april 2008 http://www.twink.co.nz/images/books/0764553917.jpg Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 10. april 2008 Prijavi Deli 10. april 2008 včasih preveč zakompliciraš,a imaš ti tudi puncoej...mici...bejb...al kaj že si...a ni bolj komplicirano...da ti nisi punca...pa vseeno tako deluješ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. april 2008 Prijavi Deli 10. april 2008 lalalala http://www.booksamillion.com/bam/covers/0/76/455/296/0764552961.jpg Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 dons je dober dan za igro z vzorčnostjo, a ni no ? : P naš edini bog lalalala - reptilians... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 1 stran ena resnica2 strani dve resnici - kar te naredi, da moraš iz štirih novih izbrat4 strani 4 resnice - kar te naredi, da moraš iz osmih novih izbrat8 strani 8 resnic - kar te naredi, da moraš iz 16 novih izbrat katero bi izbral, le katero bi izbral ?by clawfinger Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 Mislim jaz mam eno vprašanje za kristijane, no vprašanje se nanaša na tega boga in zna biti malce neumno, a vendar....No, če je ta bog troedini (trinity), kar naj bi pomenilo, da so oče bog, sveti duh in sin jezus kristus vse eno in isto, kaj torej potem pomenijo besede jezusa na križu:"Oče, zakaj si me zapustil in odpusti jim, saj nevedo kaj delajo?" Jaz sicer nisem, ne to ne ono, vendar me to vprašanje bega že ves čas, kajti ne vem zakaj, se bog pravzaprav pogovarja sam s seboj? eto to... Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 ah nisem ne to ne ono ampak gre za vzporednost , a veš podobno kot tiste ruske babuške, lahk rečeš, da jih je 10 ampak zgleda kot, da je samo ena Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 Dobro....to ni bilo bistvo mojega posta.... sicer pa si dal dober primer... Torej...kaj je s to troedinostjo in posledično nagovarjanjem samega sebe...? Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 ne bolj je komplicirano : P ne vem še en primervrž se iz aviona in si zastavi teoretično vprašanje; smo jaz, padalo in zrak enotvoj odgovor je sigurno ne ! ampak povej mi kako potemtakem misliš varno pristati ? : D : P Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 ne bolj je komplicirano : P ne vem še en primervrž se iz aviona in si zastavi teoretično vprašanje; smo jaz, padalo in zrak enotvoj odgovor je sigurno ne ! ampak povej mi kako potemtakem misliš varno pristati ? : D : Podjebeš logiko...druge ni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 ne bolj je komplicirano : P ne vem še en primervrž se iz aviona in si zastavi teoretično vprašanje; smo jaz, padalo in zrak enotvoj odgovor je sigurno ne ! ampak povej mi kako potemtakem misliš varno pristati ? : D : PTorej v tem primeru zrak=padalo=jaz(ti)=varen pristanek ---- iz tega sledi, je zrak že sam po sebi varen pristanek itd... Nisi mi ponudil dobrega primera...Babuška je boljša...vendar še vedno ne vem zakaj jezus govori sebi v drugi osebi ednine.... Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 odjebeš logiko...druge ni ma ja sej, če sebe umakneš iz enačbe pol te nekak ni tam pa naj se pedalo in zrak zmenta med seboj Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 odjebeš logiko...druge ni he he Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 Torej v tem primeru zrak=padalo=jaz(ti)=varen pristanek ---- iz tega sledi, je zrak že sam po sebi varen pristanek itd... Nisi mi ponudil dobrega primera...Babuška je boljša...vendar še vedno ne vem zakaj jezus govori sebi v drugi osebi ednine.... kaj ?ti preveč kvadratno razmišljaš, maš kvadratno glavo mogoče ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 Citiram: Kako je torej s troedinostjo v primeru Kristusa, ki se je učlovečil? Je v tem primeru troedinost tudi obstajala? Kako če pa je bil Kristus fizično ločen od ostalih entitet? Troedinost je obstajala tudi v času Kristusovega učlovečenja, saj druga Božja oseba, ki je postala človek Jezus Kristus, s tem ni "izstopila" iz Svete trojice. Fizična povezanost tu ne igra nobene vloge, saj tudi Oče in Sveti duh nista fizični osebi, ampak je Bog Duh. Kristus je v času zemeljskega življenja v sebi združeval dve neokrnjeni naravi, tako Božjo kot človeško. Kot človek je imel telo in vse drugo, kar je človeškega (čustva, zaznavanje...), kot Bog pa je ostajal večno združen z Očetom in Svetim Duhom. Zato Jezus pravi: "Jaz in oče sva eno" (Jn 10,30). se mi zdi da je bolj problem...da mi sami nimamo jajc da bi se poistovetili z bogom in jezuščkom...v njuni enosti...še največji revček...z vlkimi jajci...bi lahko bil jezus...če bi si upal prevzeti nase trpljenje vsega sveta...pa si noben več tega ne upa...ker smo vsi po vrsti čist navadni prestrašeni revčki...mater...res me počasi razpizdeva toto poveličevanje jezuščkovegaa trpljenja...v grobu...al pač kje je že...bi se obračal...al pa se obrača...ko vidi to naše furanje...na njegovo trpeljenje...kot da mu je bilo sploh kaj hudega...v njegovem nebeškem kraljestvu...troedinost...ali enost je samo v nas...ko gremo preko vseh svojih strahov...in vsega...kar am sem si krivvsaj malo smrdi po našem zašvicanem strahu...eh...kurc...smrdim...grem se stuširat s Sem prebirala že še popolnejse odgovore, ampak tistega ne najdme trenutno nikjer.popolnost...je edino neskončnost odgovora Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 Malo zgoraj sem ti kar nalimala, to so pogosta vprasanja na rkc forumu, kjer odgovarjajo studenti teologije pa razni patri iz Vatikana. Ampak menda sem ti nalimala od enega nasega zupnika, sja ne vem vec, kje sem nasla. Sem prebirala že še popolnejse odgovore, ampak tistega ne najdme trenutno nikjer.Ja, sem prepozno videl hvala. No, ampak to je vse bolj tak, kar je napisano v evangelijih se citira itd...mislim, razen če izključim logiko, ne vidim nobene logike... Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 ma ja sej, če sebe umakneš iz enačbe pol te nekak ni tam pa naj se pedalo in zrak zmenta med seboj če iščeš enost...poglej na obe strani...logično...in nelogično...pol pa vsekaj po sredini Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Milf 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 se mi zdi da je bolj problem...da mi sami nimamo jajc da bi se poistovetili z bogom in jezuščkom...v njuni enosti...še največji revček...z vlkimi jajci...bi lahko bil jezus...če bi si upal prevzeti nase trpljenje vsega sveta...pa si noben več tega ne upa...ker smo vsi po vrsti čist navadni prestrašeni revčki...mater...res me počasi razpizdeva toto poveličevanje jezuščkovegaa trpljenja...v grobu...al pač kje je že...bi se obračal...al pa se obrača...ko vidi to naše furanje...na njegovo trpeljenje...kot da mu je bilo sploh kaj hudega...v njegovem nebeškem kraljestvu...troedinost...ali enost je samo v nas...ko gremo preko vseh svojih strahov...in vsega...kar am sem si krivvsaj malo smrdi po našem zašvicanem strahu...eh...kurc...smrdim...grem se stuširat spopolnost...je edino neskončnost odgovora Ja ne, pri tem trpljenju tudi jaz ne vidim nekega globljega pomena (še celo malo hinavščine vidim tukaj, pa brez zamere vernikom)...ker, dejansko je jezus vedel, da bo vse to moral dati skozi in tudi, da bo odšel za ziher na "luštno", mislim, da bi se s tako garancijo marsikdo podal na isto pot trpljenja, če se brez zagotovila na veliko noč eni kr prostovoljjno dajo prbit na križ... Citiraj It's better be dead and cool than alive and uncool Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 Ja ne, pri tem trpljenju tudi jaz ne vidim nekega globljega pomena (še celo malo hinavščine vidim tukaj, pa brez zamere vernikom)...ker, dejansko je jezus vedel, da bo vse to moral dati skozi in tudi, da bo odšel za ziher na "luštno", mislim, da bi se s tako garancijo marsikdo podal na isto pot trpljenja, če se brez zagotovila na veliko noč eni kr prostovoljjno dajo prbit na križ...hecno...da smo bolj impresionirani nad njegovim izražanjem trpljenja...kot pa njegove ljubezni...in nezmožnostjo razumevanja lete...pol pa rajši trpimo in se mučimo vzor nam pač je...na žalost Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 30. april 2008 Prijavi Deli 30. april 2008 Mislim jaz mam eno vprašanje za kristijane, no vprašanje se nanaša na tega boga in zna biti malce neumno, a vendar....No, če je ta bog troedini (trinity), kar naj bi pomenilo, da so oče bog, sveti duh in sin jezus kristus vse eno in isto, kaj torej potem pomenijo besede jezusa na križu:"Oče, zakaj si me zapustil in odpusti jim, saj nevedo kaj delajo?" Jaz sicer nisem, ne to ne ono, vendar me to vprašanje bega že ves čas, kajti ne vem zakaj, se bog pravzaprav pogovarja sam s seboj? eto to...Krščanska troedinost je pač samo še ena manipulativna laž, zato se ne čudi, če ti marsikaj ni jasno, ker stvari ne štimajo ravno prav pri njih. Resnična življenjska troedinost je Oče (Moški, Bog), Mati (Ženska, Boginja) in Duh, ki ustvarja novo življenje. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.