FixMinze 11. avgust 2008 Prijavi Deli 11. avgust 2008 Eh mantis, stran 163, stavek stoji sam zase. Enkrat mi pišeš preobčutljivost, drugič, da sem tuf. kaj sem potem ? mogoče človek Po vsebini ima tvoje besedilo namen razvrednotenja kar po povedanem sodeč kaže na maščevalnost iz mojega po tvoji zmoti razvrednotenega pomena božjega nauka. Pejd še enkrat brat kaj si napisala boš vidla. Izhajat probaš iz;-nevedne učiti -dvomljivcem prav svetovati pa te je več kot očitno zaneslo. Kaj kreacionist pomeni, pa sem že povedal. Ljudi, ki izkoriščajo to v kar ti verjameš, da je dobro - pa je IMO potrebno izpostaviti in prikazati njihovo zmoto. To, da se ti v tej 'sodbi' najdeš obtoženo je tvoja težavica. Ja, bi rada zivela, po teh naukih in predanost njim mi je najpomembnejsa, to mi je zaklad. Ti s razumski ja. Cetudi ovrzes, bos spet razumski, ne bos veroval, noces, saj ok. Lol ! vera je razumska. Kr odvrži ta del razuma, pol pa še enkrat tole napiš kar si, če ti bo ratal ... p.s: mantis a bi upala ugibat kaj jaz počnem, kakšna je moja služba. kakšno službo bi dala kuvrtatu ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 11. avgust 2008 Prijavi Deli 11. avgust 2008 Pa se tebi ne zdi nekaj normalnega, da se nase mnenje o drugih ljudeh spreminja, ce si preobcutljiv zase in taf? Si preobcutljiv zase in taf , ampak 'taf' sem pa mislila v tem smislu, da sem verjela, da je tebi vseeno, kaj kaksen o tebi govori, ker itak verjames, da govori o sebi oz. da kaze s tem nase, kaksen je. Ker ti ni vseeno, se ocitno tudi ti bojis zla in tega, da bi bil gresen in da obstaja kazen po smrti, pa cetudi ne verujes. Ko nekdo govori o meni v resnici govori o sebi? To si ti verjela, da jaz verjamem. Khmm, to pač pomeni, da si verjela, da jaz verjamem -> da ne obstajam v tem svetu ali pa, da sem naravnost popoln. Druge razlage zato ni. To lahko pripišeš nerazumevanju tega v kar ti verjameš, ok ?Spretno si odvrnil pozoronost z mojega pisanja tebi, kjer sme se pritozevala nad tem, da se iz gresnikkov norcujes, naj kar klecijo pod krizem, s tem, kaksna da sem jaz in da te pristevam k zlobnim in kaksna sem, torej isto delas. Kaj ? kakšno preobračanje pozornosti. Ali to pomeni,da si ti moje lepljenje videov izkoristila za vse tisto kar se je v tebi nabralo ob prebiranju mojih idej. Super ! velik plus zate, še več moraš brati SP in še bolj se ga trudit upoštevat. Je tako ? In sploh nisi odgovoril na to, prav nic ti ni krivo v zvezi s tem, da tale film o "biblijski znanosti" zavraca versku nauk kot budalastino, ker je prava znanost neakj mnogo bolj ucinkovitega. In kar se tega tice, da ti zametujes bozje napotke iz biblije, samo zato, ker je uradna znanost boljsa (pa ceprav je bog ustvaril cloeka in mu dal razum za to, da se je lahko zgodil znanstveni razvoj), pa se mi zdi res zlo ! Vendar nisi odgovoril na vse to. Pac pa zignoriral in se naredil, kot da ne vidis. pobral si samo tisot, kar se kakorkoli dotika tebe. Za norcevanje iz boga ti je pa vseeno. Lej sem ti povedal kaj kreacionizem je. Biblijska znanost. Ne gre za človeške odnose. Torej edino zlo je tvoje nerazumevanje, če se že tako greva. Kako zelo si se zmotil, ko si mi povedal za tole odebeljeno! Jaz se sploh nisem spomnila v pogovoru s tabo na to dvoje! Samo omenjala sem te napotke. Pravega nacina pa sploh ne najdem, kako bi lahko dvomljivcem prav svetovala in nevedne ucila, ker se mi zdi nekaj najboljsega, da ne plivmao na druge. (meni osebno). NI pa mi vseeno, ce kdo zametuje bozji nauk. To pa ne. Ah toliko slabše, če sem se zmotil. Torej si zgolj v svoji samopomembnosti reagirala. Nobene prave vrednote v ozadju zgolj obramba lastnih prepričanj. In omenjas mascevalnost. Ves kaj, pri tvoji filozofiji, da itak v komunikaciji z drugim o sebi govorimo, je sploh absurd, da mi kaj pravis, ker tud jaz lahko potemtakem tebi recem, da si ti mascevalnez. Se ti mogoce pocutis mascevalno, ko mi 'dokazujes', kako da je vera razumska, ja pa kja, ce je? In ces, da jaz nimam prav, ti pa imas prav? Si kaj boljsi od drugih mascevalnezev potem, ce cutis tako? Kako pa to, da si tak glede na to, da je nevernik o tvojem mnenju prav tako lahko dober in vreden Vseeno pa je lakho bolj gresen, v kolikor ima pac gresno srce, se pravi, bolj sebicen itd. Tud vernik je lahko in tudi je, pa pac proba bit boljsi. To, da vedno govorimo sami s sabo - to sem že zgoraj opisal kako je s tem. Bolj pravilno bi bilo, da v vseh stvareh z okolico obstaja nekakšna identifikacija, povezanost. Ne moreš pa sebe kar izločit ven. Vendar razlike so. Stvar je paradoksalna in se je ne splača opisovat z besedami. Ja nič, nič vera je pač razumska. Pač pravim samo, da je tvoja izjava absurdna in ne takšna kot ti misliš, da je. Če hočeš maščevalnost jo lahko imaš. Jaz ti ponujam absurdnost. Vsako mojo logicno in resnicno besedo zignoriras, kot da nisi slisal in nekaj drugega najdes, kar ni tako pomembno in SPET v smeri razvrednotenja vere pocenjas : nazadnje tole, da je vera razumska, ces , to je vse razum, s cimer si mislis, da itak nic ni al kako, da torej ni objektivno vredna, da bi ta razumskost naj bila dokaz za njeno ne prevelko vrednost al kako. Nisi me preprical... Lahko je vera razumska ja, ker se ti z umomk odlocis in s srcem, za to. Ce ne bi mogle misliti, se ne bi mogle odlociti. Odlocis se za izpolnjevanje zapovedi. Zivali pa nimajo razuma in zato zivali zivijo po nagonih in kot jim pase, kar rabijo- in se NE MOREJO razumsko odlocit za to ali ono. In kaj bi rad s tem povedal? Razum je vendar najvisje. Najprej je telo, nato custva, nato razum. Kaj pa je s tem zdaj narobe 'Najprje je bila beseda in vse je po njej nastalo. 'Govori pa vera o ljubezni vendar. Zakaj bi te mogel prepričat. Vera je pogojena razumu. Pika. Kdo pravi, da je s tem kaj narobe. Itak ti meni očitaš, da sm razumski pa se z vero poveličuješ. In tako sem ti pokazal, da z vero ni nič drugače. In zakaj bi vera mogla imet kaj z Ljubeznijo. Vera ima veze s pomanjkanjem Ljubezni. In zatorej verjamem in upam, zaupam in vem. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 11. avgust 2008 Prijavi Deli 11. avgust 2008 Nič ne zametujem. Sploh ne. Samo dvoličnosti ne prenesem. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 11. avgust 2008 Prijavi Deli 11. avgust 2008 AHIH Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 AHIHitak Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Sploh ne vem, kaj imate tu. Vseh silnih solat se mi ne da brat, ampak vedno znova se v praksi potrjuje dejstvo(morala v blogu o tem), da so vsi, ki se skrivajo za obličjem boga v resničnem življenju ene uboge reve. Če ne še kaj druga. No, nekako se strinjam s tabo.Poznam religijo,vero,duhovnost...ja skozi vse faze sem šla.Prišla sem do zaključka,da moraš biti odgovoren sam zase.Ne prelagat vse na Boga: svoje želje,svojo krivdo,svoja obžalovanja,ga prosit,melodevati za srečo.... Naše predstave o Bogu so kulturno pogojene,zato nima smisla razglabljat kaj je in kaj ni,resnica gor dol,spoznanja levo-desno....whatever...Ne nisem ateist (čeprav jih je veliko v moji okolici).Se pa zavedam da nimam pojma kake so duhovne sfere ter,da me nobena duhovna veja v svoji okolici ali na našem planetku ne prepriča.Sledim temeljnim civilizacijskim vrednotam ter puščam možnost obstoja Boga.Vsekakor pa se ne bom s tem obremenjevala... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 A vseeno se pojavi dvom pri ateistu glede njegovih motitov za dobro : kaksen smisel ima dobrota brez pricakovanja povracila nekoc? Je vse vnaprej zmenjeno med ljudmi, jaz tebi-.ti meni? Kaj pa ce sameva na svetu... Na tem setu je dobrota pogosto samo sirota, zato pride sigurno do nezadovoljstva, saj dobrota velikokrat ni nicemur sluzila, razen jezi na samega sebe, ce je bil kdaj kaj izkoriscen. Mantis najprej ti bom povedala,da sem izredno vesela zate,da si našla Boga.Moram ti pa povedati svoja razmišljenja,ker sem o tem veliko premišljevala.Sprašuješ se pri ateistih o njegovih motivih za dobro.No,jaz razmišljam drugače.Altruizem je neke vrste egoizem.Do nekoga si običajno dober,ker nekaj pričakuješ v zameno.Pa ni nujno da pričakuješ povračilo od te osebe,ampak si misliš lahko je to dobro za mojo karmo...whatever...Vendar pa ni nujno tako.V dobro te lahko vodi lljubezen.Recimo preprost primer: mami boš pomagala skuhati kosilo,ker jo imaš rada,jo želiš razbremeniti...Od tega nujno ne pričakuješ kakega povračilo.V dobro te lahko vodi tudi sočutje.Ni nujno,da neko osebo imaš rada,pa lahko storiš dobro dejanje iz sočutja.In tretje tudi vrednote te lahko vodijo v dobro.Nimaš nobenega duhovnega vidika,ampak tebi se ti zdi tvoje dejanje moralno dobro.Recimo pelješ ženičko čez cesto,vstaneš in daš sedež starejši osebi na avtobusu.... Pri vernih ljudeh sem dostikrat opazila to težnjo po povračilih,seveda pa ni to prisotno samo pri vernih...Ker altruizem je dejansko neke vrste egoizma.Tudi moralno dobro dejanje zna biti egoistično,saj to lahko delaš zato,da dobiš dober občutek in si gradiš svojo predstavo o dobri osebi,kar ti paše...In si tako gradiš pozitivno samopodobo. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Ok tole postaja moreče. Mantis; - vem, da nisi pogledala filmčkov- nisem ateist- ne potrebujem bega k Bogu, ker sem tukaj, takšen kot sem - še vedno mešaš Biblijo z Biblijsko znanostjo -> prva govori o odnosih druga bi se rada šla znanost- zame si prazna slama in imaš izjemno sposobnost sprenevedanja s čimer se nanašam na tvoje zanikanje, da se z vero poveličuješ ( z lahkoto ti dokažem ). poleg še drugih bebavosti s katerimi nasprotuješ temu za kar se trudiš bit- da preveč pričakujem od vernikov ? niti slučajno -> prakticiraj tisto kar pridigaš, to je edino pravo merilo, drugo je prazna slama. Zej, ko ne boš več folku pravila, da je neumen, ker bi rad probal fistanje, ko jim ne boš več pravila, da so afnasti zaradi X razlogov, ko ne boš več pijana počela napak in se potem zagovarjala na alkohol, ko ne boš več drugim pripisovala pomanjkanje pameti ali počasno delovanje itd... takrat mantis šele takrat boš vedela kaj jaz mislim in kako razmišljam. Prej gotovo ne. Sem torej jaz popoln ? ne nisem. Me pa redko na ljudeh kaj zmoti. Lahko si predstavljaš, da je vztrajanje pri mešanju hrušk in jabolk sigurno ena od teh. In ja še enkrat - TUDI JAZ SEM NEPOPOLNO BITJE ! ok ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 film, ki se norcuje iz biblijenajprej se moraš znat sam iz sebe norčevat...da se lahko nekdo iz tebe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Tisti drug bi se v vsakem primeru norceval, ce me ne spostuje. Pa naj se jaz znam iz sebe ali pa ne. To dvoje ni povezano, ker eno je moje dejanje, drugo pa njegovo dejanje. razen tega pa nisi natancen, pa si pomesal. Eno je norcevanje iz mene, drugo pa norcevanje iz svetega nauka. In zato upam, da ni slo za to drugo. Ker ne morem verjet v kaj takega, da bi taki ljudje lahko zares obstajali, brez vsake vesti. Ceprav se ve, da je to pot odresitve iz kroga trpljenja in marsikomu pomaga, ne glede na zastoje, blokade in dvome. sem hotel povedat...da se ta sveti nauk že itak sam iz sebe dovolj norčuje...da se tudi drugi lahko z njega...tebe pa sploh nisem nikjer omenjal...niti ni bilo nič osebno mišljeno...razen če se res v nulo poistovečaš s temi pravljicami... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Te tvoje besede so pa naravnost grozljive. Kako zelo napacno, kako zelo hladno in nezivljenjsko, kako zelo nezaupljivo ti sprejemas vero in boga. Kdor se je odlocil, se je odlocil za boga, ki je ljubezen, a odlocil se je pa tud sicer za ljubezen. Boga ljubi ta, ki izvrsuje njegove zapovedi. In vsak dela napake. S temi gornjimi stavki dajes vtis, kot da je vera stvar tistih, ki so obupali nad zivljem in bili preveckrat v tem zivlejnju porazeni. NI VEDNO TAKO, lahko pa da tud. Vendar nesrecnikom in porazencem vera pogosto sluzi ne le za tolazb, ampak za iskanje povracila drugim za vse hudo. Toda ni to pravilo, tudi uspesni, materialno mogocni, verujejo v boga, v nekaj visjega od sebe. Moj predprejsnji odgovor, v katerem razlagam, kako sama vidim to pomanjkanje ljubezni, pac pomanjkanje ljubezni v zivljenju in kaj lahko cloveka privede do tega, pa si popolnoma zignoriral. Kot vsakic. Imas v zvezi s tem sploh kaj za povedat? Se strinjas, se ne strinjas, karkol? Vera je samo orodje za dostop do Ljubezni. A vidš? ti najbolj preprostih stvari ne želiš poštekat, ker v eni knjigi drugače piše. Dej mal razmišljej no. Če Bog pristopi do tebe te razvetli - kaj ti bo vera ? -> Dvom v tebi bo enostavno ugasnil in se spremenil v prepričanje v Vedenje. Prenehala boš živet v Veri pač pa v Stvarnosti doživetega. Pač samo Boš. Štekaš kaj pomeni Jaz Sem. Do takrat pa sanjaj naprej, tudi to je ena od poti. p.s: popravljeno Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Mantis Ljubezen pač je ali je pač Ni.a to pomeni...da je ljubezen...vse in nič...v enem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 no kul... pravjo, da je v vsem tut neki dobrga. torej... če mi bo kdaj zmankal sulate vem kam jo pridet iskat Bog JE Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Tocno ti mi moras povedati, kaksna sem in kaj delam narobe, ker sama ne vem Pogledala sem pa tisti film, ki se norcuje iz biblije in sem takrat res imela zadost. :xx!: Ze od zacetka si mi rekel, da vera ne pomaga, da nekaj razumskega ne pomaga cloveka spremenit v boljsega, zato ker je treba vse sprejemat in vsa custva znati prepoznavat. Ja je treba, vendar jaz mislim driugace kot ti : odpovedat se slabemu in to se da nardit! NI drugega napotka kot ta : 'Ne gresi vec!' In pisci v novi zavezi tudi pravijo :'Ne delajte tega vec, ne bodite vec taki, taki, taki - (nastevanje slabih lastnosti).' Kako sem nehala kadit? Kaksen nacin prepoznavanja je pa bil potreben , da sem po 10 letih kajenja ob prenehanju prestala muko skusnajve, cele 3,4,5,6 mesecev mi je še disalo, vendar nisme prizgala prve. Ja preprosto! Noben nacin. Nisem je prizgala! That's it. Da pocasi mislim, sem rekla tud zase. O tebi pa resno mislim, da me nisi razumel. In ti se odzivas z nesprejemanjem vsakic, ko ti kaj recem. Naj se tukaj izpovedujem, al svojo stisko, al svoje sekiranje, al kar me je prizadelo - ti nimas ama nista socutja v sebi do mene, ampak reces, da kaj se pa zdaj delam, da sem dobra in da ce se mi ena babica smili, da naj ne mislim, da sem zato dobra. A jaz se pa samo izpoedujem na forumu. Ocitas pa marsikaj v smeri, da te imam za nicvrednega, ceprav nisem nikjer rekla tega. IN zakaj se zdaj sekria,s ce sme rekla, da v tebi ni necesa velikega? Kaj morda ni res? Tebi ne gre za askezo. Meni je najvec od vsega vredna askeza. Tebi gre pa le za svojo sebicnost, recimo tukaj, mi dokazujes to in dokazujes ono. Lakho se zmislis, da na razuimski ravni in da gre le za pogovor. Vendar meni rect, da nimam vrednot? pazi, jaz imam res predsodke do fistinga. NImam pa predsodkov do analnega seksa. Itak je vse , kar ni med porocenimi, greh pohote, saj je tip sam rekel, da mu ni nic vec dovolj in se je torej v zivljenju vrgel v sebicno razskovanje lastnih uzitkov. Nova zaveza je polna razlag o tem. In ti si meni tukaj sodnik. Zakaj nisi sodnik raje sam sebi, zakaj od sebe ne zahtevas popolnosti? Pridigam pa jaz ne, ker nisem duhovnik. Tebi pac gre na zivce, ce kdo govori o veri in o bogu, ker imas predsodke do takih, ki smo po tovje itak polni greha in MENE ne sprejemas. Taka je tvoja ljubezen do bliznjega. Toda pri tem pa se celo nimas za ateista. Od vsega zapisa si ven v zvezti z mano pobral samo najgrse, ker drugega lepega ne vidis. In povedal si s tem o sebi marsikaj. Ce lepim napotke iz biblije, imam pravico. In to Ni pridiganje. Ti v tvojem grehu napuha pac ne maras nicesar, KAR BI TE KAKORKOL SPOMINJAL NA PRANJE MOZGANOV, CETUDI NE GRE ZA TO. Tud zate so. In tega ne maras kajne. Imas dve volji, beres ali pa ne beres ? preprical me pa ne bos, kar me zelis, da ta pot ni prava, kot si mi trdil v zacetku, ces da se utapljam v svojih problemih pod krinko njih ignoriranja ali da se jaz motim, ker da probleme samo potiskam pod preprogo pod razumskim slepim prepricanjem, da bog daje moc in da mi bo enkrat POČILO. Sedaj tudi ocitas, da ne delam to, kar "pridigam". Jaz se trudim, zate pa ne vem. V vsakdanjem zivljenju namrec! Ko pa pravis, da te imam za zlobnega in da se povelicujem - ZAKAJ sodis o tem, kako se jaz pocutim, ce pa skoz pravim, da bi rada bla samo droben listic v zivlejnju, da ne bi hotlea nikol zaslug, da ne maram tega? Jaz bi bila celo breizmna, ce bi lahko bla. Torej si o meni spet zmisljujes v skladu s tvojimi presodki o vernih? Jaz NIKOL NE BI HOTLA BIT NEKAJ VEC, RAJE SEM NAJMANJ. Pa ne zato, ker tako pise, pac pa mi ustrezalo! Ampak tebi take stvari niso jasne. V bistvu se na tvoje pritozevanje, da te razvrednotujem, ne morem branit, ker ne vem, zakaj bi mi ti moral bit vreden vec kot kak drug tukaj, ki se je po mojem mmnenju norceval iz vernih in iz bozjega nauka... pa ceprav si mi poslal 2 lubcka nekje in mi je blo recimo vsec, pa sem si mislila, da je Kuvrtat sigurno vredi moski. Toda to ni merilo in ni mašilo, da bi se strinjala s tabo. Merilo je zame odnos do boga in soljudi tud sicer. Ko pa pravis, da tolko, da ti ne recem, da si od satana (pa ceprav kaj takega nism pomislila), pa si velja prebrat in se spomniti, kdo mu pripada, kaksni ljudje so to. Taki ki jim gre najbolj za osebno moc kot kaj drugega, kakor jim tisit trenutek zapaše in vse ostalo nasteto od prej. in res, delim stvari na dobre in slabe, ravno zaradi ljubezni do boga, bolje receno hrepenenja po bogu. Zato da bi lahko to dvoje locila. TA SVET je namrec svet teme in svetlobe, tudi trpljenja medd rugim, hudega. Bi prosila za milost, da bi to znala lociti in se ne vdat skusnjavam in se ogibala slabemu. Vsak ima kaksne skusanjve, jaz poznam svoje. In tole vse kaj naj rečem; - filmčka o kreacionistih nisi pogledala, res jaka si mi ti, da te lastni emocionalni efekt tkole povozi. pa še vedno vztrajno ne želiš ločiti stvari med seboj- čike ( telesno odvisnost od nikotina ) primerjaš s čustvi- ne greši več ! in jeza je greh. no to sem tud že zelo nazorno obrazložil kam to vodi in kam to pelje. dokaz mi je svet, ki temelji na krščanski kulturi, kjer večina itak zna samo grehe našteti in to je tisto kar šteje pri oblikovanju, torej pri tej katastrofalni zmoti.- izpovedovanje na forumu, hmm -> ja res je svoje probleme lahko rešiš le sama. in itak zavračaš razlikovanje, ki ga kažem v stvareh, ki so zate eno - res pa, da ne govorim samo tebi. sorry zej, ker te ne tretiram kot otroka - mantis, mantis precej si se potrudla v razvrednotenju, kako si lahko tako v zanikanju- nisem rekel, da nimaš vrednot ( ok to smo že dal čez, zgoraj...) - dokazovanje božjega v meni pred teboj na takšen način je ponižujoče. spuščanje na tak nivo. če želiš bit takšen bebec potem kar bodi- do sebe zahtevati popolnost. zakaj le ? jaz mam zase nižja merila kot ti zase. ne pričakuj tega od mene : D- jaz sodnik ? no comment- spet razvrednotenje ? hmm, zakaj bi bil boljši od drugih ? loteva se me obup........ razvrednotenje je bilo tebi osebno.ne skrivaj se za enačenjem mene z drugimi- dva lubčka pravš ? he he in to je tebi dejansko merilo, da sem vredi moški - mantis kam spada svet tišine in odsotnosti - dobro ali zlo , tema ali svetloba ? samo eden od primerov. kam spada ? Ne vem kako ne spregledaš ampak zaradi take poenostavljene ideologije so včasih folk na grmade metal. Danes imamo na srečo bolj primerne zakone. Tudi sem že povedal, da je največje sranje pri tej veri, da ne moreš enga dela, ki je očitno gnil zavreči. In očitno maš tudi ti probleme s tem - ker vse kar v svojem nasprotovanju samo omeni Biblijo, huuuuu je že greh : DPovej raje kje je video o kreacionistih žaljiv do verskega nauka. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 če mi bo kdaj zmankal sulate vem kam jo pridet iskat Najboljša na ljubljanski tržnci... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 a to pomeni...da je ljubezen...vse in nič...v enem Ljubezen je ali pač Ni. Fino sem se v rit pač ljubezen je relativna. Če jo iščeš z mikroskopom jo najdeš pri vsakem. Je preživetvena. Ja je tudi vse in nič v enem..... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Ljubezen je ali pač Ni. Fino sem se v rit pač ljubezen je relativna. Če jo iščeš z mikroskopom jo najdeš pri vsakem. Je preživetvena. Ja je tudi vse in nič v enem.....jps...ko vse in nič brez vsake logike združiš v eno samo čustvo...in potem ljubiš z odprtim srcem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Ja potem ne razmišljaš več in tud vmešavaš se ne, ampak smo v tem svetu tako, da je verjetno to samo obstajanje nima pravega smisla v kolikor za njim ni prave intezitete ... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Ja potem ne razmišljaš več in tud vmešavaš se ne, ampak smo v tem svetu tako, da je verjetno to samo obstajanje nima pravega smisla v kolikor za njim ni prave intezitete ...eh...ne vem če bi se strinjal...samo strah nas je...praznine...ki je vse...v nas...in okoli nas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 eh...ne vem če bi se strinjal...samo strah nas je...praznine...ki je vse...v nas...in okoli nas Ja ta praznina že ima svoj namen ampak življenje ni tisto, ki se skozi praznino udejstvuje ...... absolutna resnica nima tolko veze s tistim kar se preko nje udejstvuje ... upoštevajoč, da je najprej bilo 0 in šele potem življenje p.s; jebeš SP Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Ja ta praznina že ima svoj namen ampak življenje ni tisto, ki se skozi praznino udejstvuje ...... absolutna resnica nima tolko veze s tistim kar se preko nje udejstvuje ... upoštevajoč, da je najprej bilo 0 in šele potem življenje p.s; jebeš SPprepolni moramo biti...sami sebe...da bi znali spoštovati in uživati v praznini...aja..ampak če časa ni..pol praznina je..in življenje tud...v njej p.s. ne razumem...zakaj pa ta svetovna prvenstva tolk sovražiš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 prepolni moramo biti...sami sebe...da bi znali spoštovati in uživati v praznini...aja..ampak če časa ni..pol praznina je..in življenje tud...v njej p.s. ne razumem...zakaj pa ta svetovna prvenstva tolk sovražiš življenje je obdano z odsotnostjo tistega kar bi ljubezen morala bit, tam kje se pojavnost najnežnejšega rojeva pa se tudi že pojavnost praznine prikaže p.s; ma zato, ker na teh svetovnih pervenstvih se vedno samo šopirijo kot pavi, na koncu se pa še s kolajnami okrasijo tolk, da se ve Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Živ človek ne rabi navodil za življenje ... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 A vse to so zate le pravljice Res zalostno. Žal Mantis ne moreš nobenega obsojati če vidi v zgodbah iz bibilje pravljice.Napisane so namreč tako preprosto,da bi morda človek v srednjem veku še verjel v njih,danes pa večini pač niso verjetne.Če ne bi bile tako neverjetne,bi verjetno še vedno hodila v cerkev. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. avgust 2008 Prijavi Deli 12. avgust 2008 Samo obracas besede. To knjigo so pisali apostoli, izbranci, v stari zavezi pa drugi preroki, v novi pa zgodnji kristjani itd. To ni "kr ena knjiga" in njeni zadnji stavki v njej so taki : ' Kdor bo dodal ali odvzel ali spremenil eno samo besedo v tej knjig, ga zadne kazen.... ' Ti pa pravis, da naj jaz premislim, namesto da "neki knjgii" verjamem. Napacno mislis, da ce nekdo veruje, da to pomeni, da v resnici dvomi. Napacno o meni osebno mislis, da ker jaz verujem, to pomeni, da imam v sebi dvom. Jaz ne dvomim : zato verujem v boga! To kar govoris, ni bistveni, ker je samo igra besed. Ker pa ti nisi noben prerok, pa si pac po svoje zmisjujes stvari v skladu s sposobnostjo razumevanja. Ce kdo ni izbranec za podučevanje, je zanj bolje, da se zgleduje po modrih... vse drugo iz njegovega zelnika, kar je skregano z bozjim naukom, pa pac naj velja le zanj osebno To spoznanje, ki mi pravisa, da bi ga morala dozivet, pa ze imam. Toda to tega ne ves in zato ti meni zdaj razlagas, kaj imam in kaj nimam. Od letos! ZARADI VERE sem v sebi zacutla spoznanje boga in prave poti. To je bla zame velika sreca! Vedno pa ne mores bit v tem stanju. Si vendarle v snovnem svetu. In da ohranjas pravo pot, moras verovat, molit, premisljevat. Ne pa se kar tjavdan pohvalit, da ves za pravo pot in da ti ni treba vere, ker da ze zivis iz sebe tako v realnosti. Nihce ni brez greha. Torej bi blo taksno prepricanje res dokaz napuha. Takole razsvetljen je bil le Jezus pa še kdo. Zbrisal si del objacv,e kjer pravis, 'mantis, ljubezen je ali pa je ni, ' citiral pa jo je Mako. jaz mislim da je ljubezen vedno, ce predpostavljamo, da je bog ljubeezn -- ce je ni, jo sami zavracamo. Mal preveč poveličuješ to knjigo, predvsem zaradi vsebinskih napak in bitnih absurdnosti. Beri dalje. Stara je namreč 2000 let in je bila pisana za takratne ljudi . Vendar, če pogledaš samo 150 let nazaj boš opazila ogromno razliko v razumevanju in obnašanju ljudi. Kaj šele 2000 let nazaj. Poleg tega pa je knjiga že bila spremenjena in preurejena za potrebe sveta, ki je nastajal kasneje. Vem, da ti je to jasno. Čemu potemtakem sprenevedanje ? Verjamem, da si napredovala s to knjigo vendar si zaradi tega zavzela zaščitniško pozicijo do pojavov, ki si tega ne zaslužijo. Kot sem rekel ljubezen je relativna in preživetvena – samoljubezen. Ko jo nekdo v popolnosti zavrne ni več daleč od smrti - samomor je namreč v večini primerov prevlada samosovraštva nad ostalimi elementi osebnosti. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.