Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

no lepo pozdravljeni,mi je zelo všeč ker je moj namen dosežen,namreč začelo se je pisat citate iz svetega pisma ,omenjajo se evageliji in še kaj ,moč svetega pisma je tako potrjena ,želim vam krasen dan
Deli na socialnih omrežjih

Ta zapoved je lahko do neke mere resnična, a je praktično jalova.

Kdo pa ljubi samega sebe?

"bog je od vedno" je naslov teme... Morda je res od vedno. Vsekakor pa je od takrat, ko ga je človek ustvaril po svoji podobi. x:o)x

Zapoved je mogoče sama po seb res jalova. Ampak dodan je tudi "to delaj", to pa ni več jalovo, ampak živo. Življenje vsaj malo po tem ni jalovo. Marsikaj od tega, kar pa ti počneš, je pa res jalovo :sori:

In kdo ne ljubi samega sebe :eek:

Ljubezen do samega sebe je osnovna.

Tisto pa, kar se smatra pod samolubje, in se omenja kot greh, je pa prevelik razkol med samolubjem in ljubeznijo do bližnjih, in je v nasprotju s povedanim.

Pa nič morda, Bog je od vedno, ne pa, da je pa morda res od vedno.

Emanuel, vse je logično, toda, koga opredeljuje beseda "bližnji"?

So to vprašal Jezusa, pa jim je povedal priliko o usmiljenem Samarijanu, pol pa njih vprašu, kaj mislijo, kdo je bil bližnji od pretepenega in oropanega človeka.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

no lepo pozdravljeni,mi je zelo všeč ker je moj namen dosežen,namreč začelo se je pisat citate iz svetega pisma ,omenjajo se evageliji in še kaj ,moč svetega pisma je tako potrjena ,želim vam krasen dan

Če bi mi pa še razložila, kaj si mela v mislih, ko si napisala, naj ne mešam angele in Jezusa, bi blo pa še bol. xrolleyesx Kajti v sestavku, ki sem ga podal, po moje ni nobenga mešanja, vsaj za tistega ne, ki pozorno prebere. Da pa tvoj namen ni razpravljanje, je pa itak v redu, saj je za razpravo treba tud kaj razumet.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Če bi mi pa še razložila, kaj si mela v mislih, ko si napisala, naj ne mešam angele in Jezusa, bi blo pa še bol. xrolleyesx Kajti v sestavku, ki sem ga podal, po moje ni nobenga mešanja, vsaj za tistega ne, ki pozorno prebere. Da pa tvoj namen ni razpravljanje, je pa itak v redu, saj je za razpravo treba tud kaj razumet.

glede na to ,da imajo angeli nepomembno vlogo v krčanskem svetu je bila verjetno tema ,se opravičujem,če sem bila nedorečena,namreč ne bom šla nazaj,ker hodim samo naprej,razpravljam pa tudi ne,ker za razpravljanje o tako mogočnih temah nimam dovolj referenc,mogoče jih imaš ti,razpravljaj skom,ki več razume ,kot jaz lp

Ta zapoved je lahko do neke mere resnična, a je praktično jalova.

Kdo pa ljubi samega sebe?

"bog je od vedno" je naslov teme... Morda je res od vedno. Vsekakor pa je od takrat, ko ga je človek ustvaril po svoji podobi. x:o)x

Se mi zdi, da ko začneš misliti tudi na druge ter to udejanjati, ugotoviš, kako se imaš pravzaprav rad, ker to delaš. Če pa samo gledaš, kaj bi pridobil samo zase, kaj se splača in kaj ne, se pa ne moreš imet rad. x;)x

Emanuel, vse je logično, toda, koga opredeljuje beseda "bližnji"?

Vsak bo v to skupino prištel tiste, ki so mu simpatični. Če boš vprašal cerkev bodo rekli, da so bližnji vsi razen komunistov, za egoista samo njegova družina, za požeruha njegova kuharica, za mizantropa njegov pes, itd.

Za koga bi pa to lahko pomenilo, da naj ljubi svoje bližnje kot samega sebe, ker oni so on sam. :inocent:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Zelo ti je všeč, ker je tvoj namen dosežen.Moč svetega pisma je potrjena.Tudi tebi krasen dan.

Se je kdo že vprašal zakaj toliko kajev in čejev in toliko verstev in poti in vse imajo moč, da so prave?In edine?

In absolutne?In pravilne?In zakaj je temu tako?In kako razumeti vse to?

Božanska finta je v tem, da ti, ki to bereš, si drugačen od mene.Ne pravim, da si boljši/slabši, fineje rejen, se prav' s šlaufi okol vampa..Razlika med mano in tabo je v dojemanju sveta.Vsakdo gleda na svet skozi svojo perspektivo.Najina razlika je v dojemanju sveta.Vsakdo gleda in čuti in razume svet skozi lastne oči.In to nas naredi izjemne.Vsakdo od nas je izjemno bitje.Pa naj bo še tako prepričan v svoj prav, njegovo življenje odseva njegova stališča in zavzemanje v razumevanju sveta.

Vse vojne grozote in vojne lepote se zgode zaradi neupoštevanja raznolikosti in pestrosti v dojemanju Absoluta.

Kaj je sploh absolutno?Nekaj, kar je vedno tako?Ti.Ti si absoluten. Zunaj, ki mu praviš svet, ne obstaja nobene referenčne točke na katero bi se lahko naslonil.

Kaj je bistvo?Kaj je smisel?

TI.

Živiš in umrješ.In kaj si delal vmes?To je tvoje vprašanje.

Tvoja posebnost in neizmernost v življenju je ravno zaradi tvojega pogleda na svet.

Ti daš smisel življenju in ti odvzameš smisel. Ti si smisel.

S čim se ukvarjaš?Kaj te veseli?Kaj te privlači in kaj odbija?Svet dojemaš skozi sebe in ga živiš skozi sebe.

Edino resnično napako, ki jo lahko narediš je samo to, da svoj smisel primerjaš z življenji ostalih neizmernih ljudi.

Ker vsi gledamo skozi življenje skozi lastno perspektivo, ne more biti skupne lestve po kateri bi se merili.

Ne meri svojega življenja z življenji drugih.Vse, kar lahko storiš v dobro sebe je to, da v tej raznolikosti, ki jo tvoje oči zaznajo, najdeš tisto, kar te privlači in si želiš imeti.

Boš to tudi dobil? Na kakšen način?

Kako boš dosegel svoj prav?

Svoj prav nad prav drugimi?

Razumi že, da živiš v svetu lastne perspektive.In tvoj svet je pravilen svet.Samo ti imaš moč, da ga označiš za napačnega in samo ti ga lahko spreminjaš-po svoji podobi.

Ti je znano?

A problem nastane, ker ljudje nočemo zaupati sebi.Vemo, kje smo šibki.Vemo, kje smo ranljivi.

Ne moremo zaupati lastni avtoriteti, če dvomimo o samem sebi.

In to je teža in odgovornost posameznega življenja.Vedeti ali ne vedeti, bistvo življenja je bistvo posameznika.

Sam osmisliš življenje.Sam mu daš lasten pečat in sam ga izbiraš.

Iščemo odgovor na vprašanje, in globoko v sebi mislimo, da bi vse nato imelo smisel, če bi vedeli odgovor.

Kaj je odgovor na vprašanje je pa tvoje življenje.

Ti si odgovor na vprašanje, kaj je smisel življenja.

Kako ga živiš je pa tvoj problem.

Lahko mu rečeš tudi, da je tvoj izziv.

Lahko mu rečeš tudi, da je tvoj način.

Lahko mu kakorkoli rečeš, sam se osmisliš sam si odvzameš smisel.

In draga mici, sveto pismo nima moči brez ljudi, ki mu dajo moč.

Knjiga na polici ne bo premikala gora.

Knjiga na polici je mrtva.Knjiga brez tebe v tvojih rokah in tvojem objemu in tvojem prebiranju in tvojem doživljanju prebranega ne obstaja.Zate.

Sveto pismo nima moči, nima posvetila, nima namena, nima ideje, nima rešitve, sveto pismo ni nič.

Ti imaš moč, namen, idejo, rešitev, ti si tista, ki svoje življenje živiš.

Ne dviguj predmetov nad lastnim življenjem.To je moja skromna misel.

Svoje življenje izražaj skozi predmete, da.

Riši, ustvarjaš, ruši, beri, govori in prepisuj citate. Da. Svoje življenje iztiskaš in ga uresničuješ na raznovrstna platna.Pa naj bo to udejstvovanje v pevskem zboru, nabiranje gob al pa pisanje po forumu.

Nikakor pa si n drzni dvigniti svoja prepričanja nad življenja drugih.

Še poskušaj in nekoč jih boš dobila po pički.

to je pa rezultat filozofiranja,končuješ pa svoje misli samo stem,da ozmerjaš ljudi,hvala Bogu vsaj to se meni ne more zgoditi,to si TI,HVALA TI ZA ZADNO VRSTICO

to je pa rezultat filozofiranja,končuješ pa svoje misli samo stem,da ozmerjaš ljudi,hvala Bogu vsaj to se meni ne more zgoditi,to si TI,HVALA TI ZA ZADNO VRSTICO
je slab, da zmerjas al da si ozmerjan? :inocent:

joj, kera beseda... x:Dx

mici, dobesedno jemljes...? :sori: fajn bi blo, ce bi ves post pol tko "dobesedno" jemala... unis je dobr in razumljivo razlozu, da knjiga sama kt knjiga nima nobene moci :palec: js notr cist 0 zmerljivega ne vidim... zadnji stavk pa itk spada k celotnemu kontestu... ni sam zase... poskus ga vzet kt neko "opozorilo"..., ne kt zaljivko...

bo lazje rect hvala x;)x

velik soncka xsrcx

Nič nism prevaju.

Ampak poglej sam tole (Lk., 10)

25 Tedaj je vstal neki učitelj postave, in da bi ga preizkušal, mu je rekel: »Učitelj, kaj naj storim, da dosežem večno življenje?« 26 On pa mu je dejal: »Kaj je pisano v postavi? Kako bereš?« 27 Ta je odgovoril: »Ljubi Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, z vso dušo, z vso močjo in z vsem mišljenjem, in svojega bližnjega kakor samega sebe.« 28 »Prav si odgovoril,« mu je rekel, »to delaj in boš živel.«

To je najvišja zapoved, v kateri so zajete vse postave in vsi preroki!

:palec:

hehe sem pa ze smrtno resno misla, da si sel kj prevajat..., k sem tist citirala in si napisal, da gre morda za slabs prevod pa, da bi blo boljs to, kr si pol napisal.... tnx za razlago

xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

bog je stvarnik in naš rešenik,je tudi zelo preprost in enostaven.

Veš , mici, tole sem šel prebrat -prvi stavek v tej tvoji temi ...saj v bistvu tle ni kaj dodati -če malce med črkami premečeš , je vse tako kot si napisala ..pa me vseeno zanima, čemu si odprla tole temo ???

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

živeti polno življenje nikakor ne pomeni, kako globoko lahko en filozofira.

Jaz beseda nisem.

In zahvaljuješ se za zadnjo vrstico.

Ne trudi se.Saj se ne, kajne?Da. Ne polagaj mi besed v usta.Ne filozofiraj.Ne blebetaj. Bodi skromen.

Bodi ti?

Kaj si ti?

In praviš da ozmerjam ljudi in pravim ti, da sama isto delaš.Hvala bogu se tega ne zavedaš.

ti si zdaj pregloboko zabredel,tule razmetavaš neko filozofijo,ki jo obvlada vsakdo na tem forumu,nisi sposoben globljh misli o temi,ki sem jo začela,enostavno apriori zavračas mene kot tako in sveto pismo,in kdo ti dovoli,saj se nikomur ne vsiljujem,tudi kritika je dobrodošla,ampak jaz ne razglabljam,samo citate prepisujem,pa večina ne ve ,zakaj to počnem,saj imate 1000 strani,kjer lahko filozofirate lp

ti si zdaj pregloboko zabredel,tule razmetavaš neko filozofijo,ki jo obvlada vsakdo na tem forumu,nisi sposoben globljh misli o temi,ki sem jo začela,enostavno apriori zavračas mene kot tako in sveto pismo,in kdo ti dovoli,saj se nikomur ne vsiljujem,tudi kritika je dobrodošla,ampak jaz ne razglabljam,samo citate prepisujem,pa večina ne ve ,zakaj to počnem,saj imate 1000 strani,kjer lahko filozofirate lp

Sem gledal Gibsonov Pasion /al je bilo v nekem drugem filmu to?/ in če se prav spomnim, mislm, je Jezus dejal, da naj vrže kamen tisti brez, kaj že, greha rajtam. Jst sem ta stavek razumel kot "ne sodi". Sem ga razumel tudi kot "sprejmi drugega takega kt je".

A se ti Mici rada mal razmetavaš s kamenjem /sem ti jih počrnil/?

:2src: xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Sem sicer sam pri sebi pred dnevi sklenil, da te bom pustil na miru, ampak klele se pa moram še enkrat oglasit. Če se ozrem nazaj po objavljenih postih, imam vtis, da si ti tista, ki sveopisemske citate sila skromno razum. To sklepam po tem, ker na konkretna vprašanja v zvezi z njimi nisi odgovarjala. Če pa misliš, da je namen teme samo pisanje citatov, je pa o kakšnih "globjih mislih o temi" itak brezpredmetno govoriti.

Unis je sicer dobro tresnjen, ampak mi je pri njemu všeč ravno to, da misli s svojo glavo, ne glede na to, da včasih bluzi.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Sem sicer sam pri sebi pred dnevi sklenil, da te bom pustil na miru, ampak klele se pa moram še enkrat oglasit. Če se ozrem nazaj po objavljenih postih, imam vtis, da si ti tista, ki sveopisemske citate sila skromno razum. To sklepam po tem, ker na konkretna vprašanja v zvezi z njimi nisi odgovarjala. Če pa misliš, da je namen teme samo pisanje citatov, je pa o kakšnih "globjih mislih o temi" itak brezpredmetno govoriti.

Unis je sicer dobro tresnjen, ampak mi je pri njemu všeč ravno to, da misli s svojo glavo, ne glede na to, da včasih bluzi.

lalala

a tudi ti si proti meni,in ni res,da nisem odgovarjala konkretno,in še enkrat če verjameš v sveto pismo sem pa sedaj totalno neumna in nekredebilna,no saj jaz se ne postavljam z nekim znanjem,tudi ne filozofiram,to bi pa radi vsi od mene,lepo se imej

Sem gledal Gibsonov Pasion /al je bilo v nekem drugem filmu to?/ in če se prav spomnim, mislm, je Jezus dejal, da naj vrže kamen tisti brez, kaj že, greha rajtam. Jst sem ta stavek razumel kot "ne sodi". Sem ga razumel tudi kot "sprejmi drugega takega kt je".

A se ti Mici rada mal razmetavaš s kamenjem /sem ti jih počrnil/?

:2src: xsrcx

če bi pa sveto pismo bral,bi pa tole enostavno napisal lp

živeti polno življenje nikakor ne pomeni, kako globoko lahko en filozofira.

Jaz beseda nisem.

In zahvaljuješ se za zadnjo vrstico.

Ne trudi se.Saj se ne, kajne?Da. Ne polagaj mi besed v usta.Ne filozofiraj.Ne blebetaj. Bodi skromen.

Bodi ti?

Kaj si ti?

In praviš da ozmerjam ljudi in pravim ti, da sama isto delaš.Hvala bogu se tega ne zavedaš.

zdaj posplošuješ in določuješ nekaj za kar si mnogo prekratek{boljše kot,da te zmerjam,s čimer si me etiketiral} če si urednik napiši,sicer pa nimaš kvote za obsodbe,razen,če si politik

a tudi ti si proti meni,in ni res,da nisem odgovarjala konkretno,

O.K. Ponovno ti zastavljam nekaj vprašanj, na katere mi nisi odgovorila:

1. Najprej sem povedal, da ne razumem, na kak način naj bi nas Jezus odrešil naših grehov. Kaj ima njegova smrt, kakršna je pač bila, z našimi grehi?

2. Potem sem napisal tole, pa mnenja nisi podala:

Ja, mam v bistvu še eno vprašanje za tiste, ki se spoznate na krščanstvo (škoda, da ni Emanuela nič okoli). A naj bi bli ti grehi in to odrešenje point smrti na križu? Po mojem sploh ne. Nisem noben poznavalc svetega pisma, ampak če je Mel Gibson v filmu o Jezusovem življenju dejstva kolikor toliko avtentično povzel, bi se Jezus smrti na križu zlahka izognil; pa se ji ni. Po mojem je torej point, ki naj bi ga simbolično razumeli tudi mi, da je v lajfu pomembno popolno sprejemanje toka lajfa, ne pa oklepanje nekaterih njegovih elementov, ki nam pomenijo varnost (denar, ugled, dobra služba ...). Kakor spodaj, tako zgoraj - s tem, ko se v lajfu enih stvari oklepamo, zaviramo njegov tok in si "vzamemo" moč, da ga razumemo. Dobra prispodoba je tok reke. Razumeš in "imaš" jo lahko le, če ji pustiš teči. Če zajameš del reke v ajmer, boš dobu stoječo vodo, stoječa voda pa se usmradi.

3. Na tvojo navedbo, da »najslabše šele prihaja«, sem te vprašal naslednje (odgovora ni bilo):

Ti torej veruješ v to, da najslabše šele pride? Kako to? Je Bog na dopustu, al kwa?

Hm, si že slišala za to, da se na tej ravni enegije iste vrste privlačijo in da s tem, da neuspeh in pizdarije pričakujemo, ustvarjamo dobro osnovo, da do njih res pride?

Še vedno bi rad, da mi vse tole pojasniš mimo citatov, ker sem očitno preveč blesav, da bi svetopisemske citate razumel.

vedoželjni Nosorog

(lalala)

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ti torej veruješ v to, da najslabše šele pride? Kako to? Je Bog na dopustu, al kwa?

Hm, si že slišala za to, da se na tej ravni enegije iste vrste privlačijo in da s tem, da neuspeh in pizdarije pričakujemo, ustvarjamo dobro osnovo, da do njih res pride?

Še vedno bi rad, da mi vse tole pojasniš mimo citatov, ker sem očitno preveč blesav, da bi svetopisemske citate razumel.

:vragec:

na tole zadnje ti jaz odgovorim

ja....najslabshe res shele pride

hvala Bogu

in che se le da (in je seveda v nashi mochi) je treba prihod najslabshega kar se da pospeshiti

kajti, za tem pride nashe kraljestvo

in to brez vse tele newage-arske krivoverske navlake

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

O.K. Ponovno ti zastavljam nekaj vprašanj, na katere mi nisi odgovorila:

1. Najprej sem povedal, da ne razumem, na kak način naj bi nas Jezus odrešil naših grehov. Kaj ima njegova smrt, kakršna je pač bila, z našimi grehi?

2. Potem sem napisal tole, pa mnenja nisi podala:

Ja, mam v bistvu še eno vprašanje za tiste, ki se spoznate na krščanstvo (škoda, da ni Emanuela nič okoli). A naj bi bli ti grehi in to odrešenje point smrti na križu? Po mojem sploh ne. Nisem noben poznavalc svetega pisma, ampak če je Mel Gibson v filmu o Jezusovem življenju dejstva kolikor toliko avtentično povzel, bi se Jezus smrti na križu zlahka izognil; pa se ji ni. Po mojem je torej point, ki naj bi ga simbolično razumeli tudi mi, da je v lajfu pomembno popolno sprejemanje toka lajfa, ne pa oklepanje nekaterih njegovih elementov, ki nam pomenijo varnost (denar, ugled, dobra služba ...). Kakor spodaj, tako zgoraj - s tem, ko se v lajfu enih stvari oklepamo, zaviramo njegov tok in si "vzamemo" moč, da ga razumemo. Dobra prispodoba je tok reke. Razumeš in "imaš" jo lahko le, če ji pustiš teči. Če zajameš del reke v ajmer, boš dobu stoječo vodo, stoječa voda pa se usmradi.

3. Na tvojo navedbo, da »najslabše šele prihaja«, sem te vprašal naslednje (odgovora ni bilo):

vedoželjni Nosorog

(lalala)

nosorogec,če bi natančno spremljal sem vse to podkrepila s citati iz svetega pisma Jezus Kristus je ssvojo smrtjo na golgotskem križu umrl za nas{vse ljudi na svetu}seveda ni umrl z lahkoto,ampak tako je določil naš nebeški oče,torej Bog svet je bil grešen in je še ,zato najslabše še pride,Bog vsekakor ni na dopustu in nikoli ni bil,če se pa hočemo rešiti pogubljenja moramo sprejeti v svoje srce gospoda Jezusa,{zato imaš tudi ti možnost} ker ne bomo opravičeni po dobrih delih,ampak po veri,ki jo imamo do njega{on je absolutni Bog vsega stvarstva,vse zemlje in ljudi}ali podomače povedano treba bo izpolnjevat pogoje,da nas bo vzel s sabo v nebo,ko bo konec satanove vladavine,ki se bo vsekakor žgal v plamenih in še mnogo kdo drži se

nosorogec,če bi natančno spremljal sem vse to podkrepila s citati iz svetega pisma

Sem prosil, da mi odgovoriš mimo citatov iz svetega pisma, ker jih ne štekam. Bojim pa se, da jih ti tudi ne, saj bi mi sicer znala odgovoriti "po kmečki logiki", oziroma v tako preprostih besedah, da bi jih celo jaz razumel x:o)x

Jezus Kristus je ssvojo smrtjo na golgotskem križu umrl za nas{vse ljudi na svetu}seveda ni umrl z lahkoto,ampak tako je določil naš nebeški oče,torej Bog

To si že povedala. Nisi pa povedala, v čem je poanta, da je "umrl za nas", kaj imamo od tega, v čem se kaže kakšna odrešitev (saj nas je menda odrešil, ne?), kaj pomeni to, da smo odrešeni (pred čem?) in kakšna bi bila razlika, če Jezus ne bi umrl na križu (kao za nas)? Lepo prosim za kmečke razlage.

svet je bil grešen in je še ,zato najslabše še pride,

Ne vidim logike. Zakaj pa ne dopuščaš možnosti, da je najslabše a nami? Kako naj bi bilo manifestirano to "slabo" oziroma "najslabše", ki prihaja?

Bog vsekakor ni na dopustu in nikoli ni bil,če se pa hočemo rešiti pogubljenja moramo sprejeti v svoje srce gospoda Jezusa,{zato imaš tudi ti možnost}

Aha. In če praviš, da najslabše šele pride, to verjetno pomeni, da nisi optimist, da bomo "Jezusa sprejeli v srce"? Če bi bilo v tem primeru vse ql, res ne vem, zakaj praviš, da najslabšešele pride.

ker ne bomo opravičeni po dobrih delih,ampak po veri,ki jo imamo do njega{on je absolutni Bog vsega stvarstva,vse zemlje in ljudi}

Se pravi, da nas je Anton Aškerc, ki je napisal: "V delih svojih sam boš živel večno" grdo nategnil, če to sploh ni važno. Ampak mici, jst verjamem teb, ne njemu. Če bi bil še živ, bi ga u kurac poslal.

ali podomače povedano treba bo izpolnjevat pogoje,da nas bo vzel s sabo v nebo,ko bo konec satanove vladavine,ki se bo vsekakor žgal v plamenih in še mnogo kdo drži se

Saj je ne bo konec, če praviš, da najslabše šele pride. Zakaj pa Bog tolerira Satana? A ga ni on ustvaril? (saj izhaja vse iz Boga, a ne?). Če je tudi njegov oče, naj ga ene dvaka okol kepe ubriše, če je to pogoj za to, da bo na zemlji vse ql.

lalala

Tretji del je duh.

A veš, da sem že večkrat iskal junaka, ki bi dobro definiral ta "človekov duh", pa ga nisem našel.

In kakšno vezo ma to z mojo jebeno odrešitvijo? Se že veselim razlage od mici x:o)x Če mi pa na moja vprašanja kot specialistka za citate iz svetega pisma ne bo znala preprosto odgovorit, ji bom moral priporočiti drug vir - sveto pismo s komentarjem.

lalala

lalala

Jezus Kristus je umrl za naše grehe,njegova kri jih je sprala,a to ni dovolj za novo življenje,to je treba tudi sprejeti v svoje srce in verovati v Kristusovo smrt in vstajenje,on je šel v nebo in samo on nikoli ni šel nihče drug,ko pride po nas nas vzame v nebo,njegov prihod bo spremljalo nešteto trobent in nebesa se bodo odprla,vsi ,ki smo spreobrnjeni,ki smo v Jezusu Kristusu gremo z njim,ostali ostanejo z njik in bodo veženi v pekel

lalala

ne vem aliobstaja slovenski komentar o novi zavezi,če imaš kakšno informacijo prosim

lalala

v vsakem slučaju bo po svetu še veliko slabše,če ne bodo ljudje čimprej spoznali gospoda Jezusa,no tudi konec sveta se nam bliža in vsi potrebni indici so evidentni ,ampak zato se moora urediti še vse v božjem izbranem ljudstvu,IZRAEL se mora osvoboditi zgodovine in okupatorjev

lalala

Satan je gospodar na svetu{trenutno} in zavaja ljudi,narode satan je glavni vojskovodja,vse vojske so njegovo delo,je težko premagljiv,ampak dokler nima Bog dovolj lastne vojske ne more zmagat,v csakem primeru je zmaga blizu

Če te ne moti Nosorog, ti bom, kar jaz prepisal odgovor na tvoje vprašanje.

Tri dimenzije.In adam-pizda, k se je lotila z grehom.

Baje je bog ustvaril človeka v treh dimenzijah.Prva je fizično telo, katero nam nudi čute.Mi pač nismo telo, telo je fizična hiša v kateri živimo.Drugi del je človekova duša.To je baje tisto, kar sva jzt pa ti v resnici.

Tretji del je duh. Dostkrat je mel ta tip, k je to pisal "dušo" in "duha" za eno in isto stvar.Pol mu je pa ena pička razložila, da je "duh" omogočil adamu nekakšne "spiritualne oči" s katerimi je lahko direktno doživel boga.

Z duhom je tako adam videl boga v nefizičnem svetu.

In z izvirnim grehom je izgubil to možnost.

In tako so se generacije in generacije ljudi rojevale z izvirnim grehom, vsi nepovezani zaradi adamovega početja.Kar se sliši zelo nepošteno, kajne?In pol pomisliš, da si sam že večkrat v življenju grešil, čeprav si vedel, da ne smeš...aja..blabla..in pridemo do križanja.

Jezus je z umiranjem na križu izbrisal izvirni greh Adama.

V tistem času, ki ga je preživel na križu, je izgubil povezavo z bogom.

Ni umrl le fizično ampak se je ločil od boga tudi duhovno.

Zaradi te duhovne ločitve naj bi bile jezusove zadnje besede O bog, zakaj si me zapustil...

Ne pa zaradi tega, ker bi izgubil "vero v boga".

Bolj te nosorog lahko v brado reže, zakaj bi bog ustvaril negrešnega sina in ga daroval za grešne.

zato,ker je bila cena zanašo rešitev tako visoka ejjejjej

Jezus Kristus je umrl za naše grehe,njegova kri jih je sprala,a to ni dovolj za novo življenje,to je treba tudi sprejeti v svoje srce in verovati v Kristusovo smrt in vstajenje,on je šel v nebo in samo on nikoli ni šel nihče drug,ko pride po nas nas vzame v nebo,njegov prihod bo spremljalo nešteto trobent in nebesa se bodo odprla,vsi ,ki smo spreobrnjeni,ki smo v Jezusu Kristusu gremo z njim,ostali ostanejo z njik in bodo veženi v pekel

ne vem aliobstaja slovenski komentar o novi zavezi,če imaš kakšno informacijo prosim

v vsakem slučaju bo po svetu še veliko slabše,če ne bodo ljudje čimprej spoznali gospoda Jezusa,no tudi konec sveta se nam bliža in vsi potrebni indici so evidentni ,ampak zato se moora urediti še vse v božjem izbranem ljudstvu,IZRAEL se mora osvoboditi zgodovine in okupatorjev

Satan je gospodar na svetu{trenutno} in zavaja ljudi,narode satan je glavni vojskovodja,vse vojske so njegovo delo,je težko premagljiv,ampak dokler nima Bog dovolj lastne vojske ne more zmagat,v csakem primeru je zmaga blizu

zato,ker je bila cena zanašo rešitev tako visoka ejjejjej

Dejansko poglej, če se dobi Sveto pismo s komentarjem. Veze nimaš ...

la x 36

Kake pravljice. ohjujeh. Še eno, prosim, za lahko noč.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Kake pravljice. ohjujeh. Še eno, prosim, za lahko noč.

ti se kar spopadaj ljubica lp

lepo se imej ne znam boljše se še slišiva,ne bom obupala

saj ga imam,odkod pa misliš,da so razlage

lepo se imej ne znam boljše se še slišiva,ne bom obupala

saj ga imam,odkod pa misliš,da so razlage

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...