nimbus 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Plošča , da smo konsistentni. uhuhuhuhu... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 I To bi bil pa res greh napuha, ce bi dejansko verjala, da predstavljam neko resnico in ce bi kdo o meni verjel kaj takega - pa ceprav verjamem vanjo ,Ah, spet to grehovje. Če živiš po zapovedih, je konec samokaznovanja. Reči rajši, Sem luč sveta ali kaj podobnega. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 demo nardit en test... naj dvigne roko tisti, ki me ne razume sam resno. napišem dva stavka, lepo po vseh slovničnih pravilih. najprej osebek, potem glagol in predmet oz. razna krajevna, časovna itd. določila. in ti men, da me ne zastopš... gremo v analizo. ni panike. JAZ BOGA NISEM NIKJER SREČAL, NIKOLI MI NI NIČESAR GOVORIL O NOBENIH GREHIH, NITI KAZAL NITI NAKAZOVAL. NIKOLI ME NI KAZNOVAL IN TUDI HUDIČA NISEM NIKOLI, NE SAMO VIDEL, SREČAL, SPOZNAL, NITI ZAZNAL GA NIKOLI NISEM. ZATO SE ČUDIM VSEJ TEJ SOLATI, KI JO VI POKANJATE BOGU, KI GA RAVNO ZATO SAM KLIČEM DREKEC-PEKEC. KER JE ČISTA FIKCIJA. O TISTEM GLOBOKEM OBČUTKU VSEPRESEŽNOSTI, KI JO SICER ČUTIM, PA LAHKO SAMO MOLČIM. mantis. simpl. uporabljam prav iste izraze spet. in najbolj filozofski termin tule je drekec-pekec. in mantis... če hočeš, da te mam za sogovornika, me ne sodi v vsakem postu, ker te res ne morem resno jemat. pa sej nisem petletni froc, da boš ti men govorila kdo in kaj sem. tolk resna pa morš bit. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 16. avgust 2008 Avtor Prijavi Deli 16. avgust 2008 demo nardit en test... naj dvigne roko tisti, ki me ne razume sam resno. napišem dva stavka, lepo po vseh slovničnih pravilih. najprej osebek, potem glagol in predmet oz. razna krajevna, časovna itd. določila. in ti men, da me ne zastopš... gremo v analizo. ni panike. JAZ BOGA NISEM NIKJER SREČAL, NIKOLI MI NI NIČESAR GOVORIL O NOBENIH GREHIH, NITI KAZAL NITI NAKAZOVAL. NIKOLI ME NI KAZNOVAL IN TUDI HUDIČA NISEM NIKOLI, NE SAMO VIDEL, SREČAL, SPOZNAL, NITI ZAZNAL GA NIKOLI NISEM. ZATO SE ČUDIM VSEJ TEJ SOLATI, KI JO VI POKANJATE BOGU, KI GA RAVNO ZATO SAM KLIČEM DREKEC-PEKEC. KER JE ČISTA FIKCIJA. O TISTEM GLOBOKEM OBČUTKU VSEPRESEŽNOSTI, KI JO SICER ČUTIM, PA LAHKO SAMO MOLČIM. mantis. simpl. uporabljam prav iste izraze spet. in najbolj filozofski termin tule je drekec-pekec. in mantis... če hočeš, da te mam za sogovornika, me ne sodi v vsakem postu, ker te res ne morem resno jemat. pa sej nisem petletni froc, da boš ti men govorila kdo in kaj sem. tolk resna pa morš bit. dvigni najprej ti roko-filozofije itak ta stran ne zdrži;zamenjaj temo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 no, js tega strička z brado kličem drekec-pekec. o bogu pa ne duha ne sluha. je treba vklučt metafizične senzorje... ooooo. kreativno. greh ne obstaja, Mantis. daj si že dopovedat. ne obstaja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 ooooo. kreativno. greh ne obstaja, Mantis. daj si že dopovedat. ne obstaja. Ali pa obstaja zgolj kot človeka umotvor...niti ne razumem pomena besede "greh"...edino kar mi na pamet pade je "sladki greh", ki je bil ali je nekakšen čokoladni preliv. Tudi krivda, na primer, je hecna beseda.Svet enostavno je, kakršen je,budisti temu na splošno rečejo "takšnost". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Po moje pa imas greh , ce ubijas, ce krades, ce pricas po krivem oz. lazes, necistujes.. Greh je samo beseda., pa res ni ravno lepa. Se skor mucno slisi, ker obeta kazen in ima neg. prizvok. (...) Ce pa bi rekla, da zarad slabih del pride slaba karma, definitivno da ja, ko je celo Jezus rekel, 'Kar sejes, to zanjes', bi se morda lepse slisalo. dejstvo je pac, da nasteti grehi zgoraj niso dobra dela, ampak slaba za cloveka. Edino, kar je precej blizu dejstvu, je, da, karkoli v tem svetu spremeniš oz. narediš, vpliva hkrati tudi nate,saj si del tega sveta. Če si tega kot človek kolikor-toliko zavesten, potem poskušaš biti pozoren,tako v dejanjih kot tudi v neaktivnosti. Za nas ljudi je marsikaj strašno, nepravično in zlobno; ponavadi to, kar škoduje nam samim.Če pa bi se po nekem naklučju zgodilo, da bi vsi ljudje naenkrat izumrli,bi to za "naš" planet in vse, kar je del tega planeta najverjetneje pomenilo vrhovno dobro.... vrhunsko srečo. Ja, ja... temu se reče pač dvojna morala. Zli so tisti, ki so do sočloveka neprijazni,ko je pa Jezus ribe klal, pa se nihče, niti on sam ni zanimalza blagostanje teh rib... niti je komu mar dandanes... v bistvu niti meni ne On je pač samoumevno dober, ker je (kao) pomagal ljudem in to je za "nas" bistveno,to pa zato, ker samo za svojo rit skrbimo. Takšnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
h3x0r 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Zanimivo napisano :> Citiraj Mp3 download Glasba Igre Igre igrice,.. Smeh slike Video posnetki Vici Chat Spletni imenik Lestvica Ozadja Vreme po svetu Proxy Shrani Video iskalnik Msn Zabaven blog Download datotek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Jezus je ribe verjento zadusil, ni jih klal in ni bil tka, da b koga namerno matral. Morali so jesti in to je nujno. Pravkar si prical po krivem in imas greh pa ves zakaj ga imas? Ker si zavajal. Vsak si lahko zdja zarad tvojih besed misli, da je bil Jezus klavec in mucitelj, ce bi ti seveda verjel. lol Ne, jasno, zadušititev oz. davljenje je seveda nekaj popolnoma drugega, bolj Jezusu pristojnega. Prav dejstvo, da npr. moramo jesti, priča o naravi tega sveta, naj je bil ustvarjen ali pa ne.V primeru, da bi bil svet ustvarjen od boga, bi to pomenilo, da je bog ustvaril svet,kjer je potrebno ubijati, da se lahko preživi... kaj bi nam to torej povedalo o takšnem bogu ? ok ce bi jaz bila budist, bi o teh stvareh premisljevala na taksen nacin kot ti In mogoce tud ne bi besede greh poznala. Ja... tvoja smola, kaj naj rečem. Toda kako pa se potem oni zveličajo, ce se kar vdajajo vsemu, pa vse , kar mi smatramo pod 'hudo', sprejemajo brez truda, da se pocetju hudega odpovejo? Kako pa da potem tudi pricakujejo nirvano, brez odpovedi sebicnosti Tu gre bolj za kako in ne za kaj, kakor tudi sama nakazuješ... postopki so morda podobni, motivi pa drugačni...pri budistih ne gre za strah, strahospoštovanje in občutek krivde,temveč za spoznanje, kot sem že zgoraj napisal, da je posameznikov vpliv na svet obenem vpliv na njega samega, kot prvo. no, smrt vsega sveta pa ne vem, ce bi bila sreca. Caka nas vstajenje in vecno zivljenje, toda, ce bi naj prispel glede na zlodela v vice ali pekel, je morda bolje še malce truda vlozit tu, pa popravit kaj na sebi, kaj pa vem no. Še k ribam Jezus je pac ribe jedel, NI recepta, kako so to delali. Morali so jesti ... ceprav se jaz niti z zadusitvijo ne strinjam, tud to je zame nasilnost.Toda to je zakon narave. Mati trpi pri porodu, zlom boli, smrt boli. To je zivljenjsko, saj je bolecina sestavni del zivljenja. Cim manj, to pa ja : ne je drugemu prizadevati Jezus NI bil vegi, Hitler pa je bil recimo Jezus je rekel, da ni vazno, kaj prihaja v usta, ampak kaj prihaja iz ust . gresiti - najkrajse - povzrocat bolecino drugim ali sebi. Da ne recem, kaksna nasilnost je to, da nekateri ribe lovijo, nabadajo na trnke v ustih, potem pa nazaj spuscajo, tolk da se pohvalijo, kaksno ribo so ujeli in kako zelo so dobri/boljsi od drugih, ker da jo pustijo ziveti Zival pa pol jest ne more in ima poskodbe itd, Nepravicno, strasno je vse to, zarad cesar tud drugi trpijo, ne le mi sami Ja. Zoprna reč, se strinjam... tako je to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 dragi XYZ, sem hotela nekaj nabluziti, kako da človeštvo in avtoritete itaq temeljijo na občutku krivde .. pa o moči ... pa sem zbrisala. se ne počutim konkurenčno za filozofkse in podobne debate ... itaq vsi vse vemo ... samo so nam že preveč vsega vcepili, da bi si sploh še drznili verjeti ... kaj je vse možno najti ... in s kakimi metodami. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 dragi XYZ, sem hotela nekaj nabluziti, kako da človeštvo in avtoritete itaq temeljijo na občutku krivde .. pa o moči ... pa sem zbrisala. se ne počutim konkurenčno za filozofkse in podobne debate ... itaq vsi vse vemo ... samo so nam že preveč vsega vcepili, da bi si sploh še drznili verjeti ... kaj je vse možno najti ... in s kakimi metodami. Ja, ne, saj 'maš prav, draga VilaSonca...sploh pa se mi v veščini pranja možganov s cerkvijo in podobnimi co. najverjetneje res ne moremo kosati.... je pač še ogromno št. t.i. posameznikov, katerim se zdi sledenje pač ugodnejše... verjetno moraš biti za kaj takega tudi primerno kvalificiran, tudi v biološkem smislu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 mah, vsakič mi prihaja na misel uvodna misel iz Alamuta "nič ni resnično, vse je dovoljeno", moč, oblast ... twisted mind. jah, najbrž nikoli nihče ne bo vedel, zakaj ni mira na svetu oz. ne moremo biti vsi enaki ... ja, bo že tudi biologija prispevala ... da nekdo mora biti močnejši ... saj so tudi Indijanci imeli poglavarje ...ampak beda bed je pa res ... da se nam bolj in bolj skuša vcepljati občutek strahu ... ker se ve, kako moč bi lahko imeli ... lahko bi živeli vsi kot neki šamani ... pa sem zadnjič zasledila eno misel, da celo življenje počnemo same neumnosti ... se strinjam ... izgubljamo energijo ...no, mene je pa precej Castaneda obsedel ... se vidi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 mah, vsakič mi prihaja na misel uvodna misel iz Alamuta "nič ni resnično, vse je dovoljeno", moč, oblast ... twisted mind. jah, najbrž nikoli nihče ne bo vedel, zakaj ni mira na svetu oz. ne moremo biti vsi enaki ... ja, bo že tudi biologija prispevala ... da nekdo mora biti močnejši ... saj so tudi Indijanci imeli poglavarje ...ampak beda bed je pa res ... da se nam bolj in bolj skuša vcepljati občutek strahu ... ker se ve, kako moč bi lahko imeli ... lahko bi živeli vsi kot neki šamani ... pa sem zadnjič zasledila eno misel, da celo življenje počnemo same neumnosti ... se strinjam ... izgubljamo energijo ...no, mene je pa precej Castaneda obsedel ... se vidi. Castaneda se meni sploh ne zdi napačen... sploh če odmislim vse zgodbice stran,ostane še vedno kar dosti zanimivih izjav,katere me spremljajo že dalj časa.V vsakem primeru zelo zanimivo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 ne le zanimivo, humorno ... v bistvu prekleto realno, čeprav se zdi zabluzeno in skrajno neverjetno. prav sede taka brutalna resničnost. meni je dosti dalo branje njegovih knjig. je zelo zdravilno. pa Florinda Donner Grau in Taisha Abelar tudi nista napačni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 ne le zanimivo, humorno ... v bistvu prekleto realno, čeprav se zdi zabluzeno in skrajno neverjetno. prav sede taka brutalna resničnost. meni je dosti dalo branje njegovih knjig. je zelo zdravilno. pa Florinda Donner Grau in Taisha Abelar tudi nista napačni. Pretiranega laskanja in pihanja na dušo se tam res ne najde...nič čudnega, da mnogim te knjige ne sedejo, hehe. Čeprav sam za doseganje "druge pozornosti" v prepad ravno ne bi skakal...me zanima koliko ljudi je po branju teh knjig to storilo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Pretiranega laskanja in pihanja na dušo se tam res ne najde...nič čudnega, da mnogim te knjige ne sedejo, hehe. Čeprav sam za doseganje "druge pozornosti" v prepad ravno ne bi skakal...me zanima koliko ljudi je po branju teh knjig to storilo ravnokar berem Pot v Ixtlan ... berem jih po vrsti. in ta je najbolj zadeta do sedaj ... ko sta bežala po temi in lovila živali ... jaz crkujem zraven od smeha. ja, ni pihanja na dušo. na zadete načine se hoče pokazati nekaj ... še nisem dojela ... hecno je ... Don Juan je pravi komik. ja, recimo jaz že raje berem nekaj takega kot pa neke jogijske spise ali o nežnih angelskih in vilinskih bitjih ali ... karkoli. Castaneda mi je očitno blizu, ker mi je všeč neposreden stik z naravo, odnos do rastlin, živali ipd.!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 ja, recimo jaz že raje berem nekaj takega kot pa neke jogijske spise ali o nežnih angelskih in vilinskih bitjih ali ... karkoli. Castaneda mi je očitno blizu, ker mi je všeč neposreden stik z naravo, odnos do rastlin, živali ipd.!!! Itak. Kdo še rabi angele, če ima veter; kdo hudiče, če ima npr. komarje...kako "magičen" je ta svet sam po sebi, še posebej, če se ga ne jemlje samoumevno. Mnogi menijo, da nekaj poznajo, če temu dajo ime. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Itak. Kdo še rabi angele, če ima veter; kdo hudiče, če ima npr. komarje...kako "magičen" je ta svet sam po sebi, še posebej, če se ga ne jemlje samoumevno. pa so se meni ene punce norca delale, ker sem gledala v Luno. ja, paše mi. pojma nimajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Itak. Kdo še rabi angele, če ima veter; kdo hudiče, če ima npr. komarje...kako "magičen" je ta svet sam po sebi, še posebej, če se ga ne jemlje samoumevno. Mnogi menijo, da nekaj poznajo, če temu dajo ime. to, to... samo zvezdnato nebo, luna ki sije, rdeča jutranja zarja, tihotni sončni zahodi, divje nevihte, nežen topel piš na obali... vse to je prečudovito. pa sam megla, bemo boga, je fantastična. ne, sam res... megla, blato, dež... vse, vse, vse. ni, da ni... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Mene zvezde vsakič znova knockoutirajo... sprva tisti občutek majhnosti, pa potem brezmejnosti in skrivnosti...vzhičenost, veselje in žalost naenkrat... tako daleč in tako blizu obenem, da se jih vidi,... da se ve, da obstajajo. Vsekakor bi bilo zadnje in popolnoma neumestno vprašanje, ki bi se mi lahko takrat porodilo, "kdo je vse to ustvaril"... vse prej kaj drugega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 hehe, ja samo od sebe se ne more nič ustvarit, sploh pa ne take čudovite stvari, kot obstajajo vse okoli nas za tem mora zihr stati človek oz. nekaj človeku podobnega haha kurja župica za dušo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Glede bioloskih predispozicij ali po kmecko zarukanosti, pa ni potrjeno. O povisevanju sebe je tud marsikaj povedano. A ne dovolj. Predolgo se je poviševalo nekaj zunaj nas, nekaj fantomskega. Kot zunaj, tako znotraj. Tud jaz institucije ne obozujem. Nobene. Kaj sele cerkve. Hvala "bogu". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 Ok, no nisi omenjal mene, ne vem kako si mislil, ce pa gledam sebe, jaz sem res malo zarukana. Za kak studij (tehnike) sigurno nisem, so mi povedali. Vseeno pa ful, ampak res fuuul, iscem resnico. Tezko to... ker je videna in spoznana iz samega sebe in svojega omejenega dometa razmisljanja... Pa sem pac sprejela to... pri tem pa sem morala spustit kar nekaj (pre)visokih meril... Sprejeti, da je na tem svetu tudi trpljenje. Ti si fajn, ker bi za boga izbral popolno pravicnost in popolno milost. Ker mislis celo na blagostanje rib, njih kot posameznic, ceprav ves, da so (bile) nujno potrebne lacnim ljudem (morja je vendarle 75% kopnega le 25%) in so bili ribici vedno pravi revezi, pa so vsaj imeli hrano. nekaj se mi je zapletla misel. Skratka, NOBENO trpljenje NI pravicno. To je To. Ce pa tako mislis, pa je tvoja najbolj vzvisena ideja prav tako samo 'ljubezen'. Le da je nisi povezal z bogom, kakrsen nam je bil opisan. Ne daj se pokvarit Hvala. Mogoče ti je sveto pismo (oz. deli svetega pisma, če izvzamem Mojzesove knjige ) tako všeč, ker opisuje svet oz. delovanje v svetu in delovanje sveta na način, ki ti je najbolj blizuoz. besedami, ki so ti najbolj znane...kaj pa veš, čisto možno, da nekoč najdeš svoj lastni opis za vse to. Sicer pa, kot sem že rekel,karakter človeka ni boljši, če je veren, slabši pa tudi ne... vera lahko odpade oz. pride, karakter pa ostane. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 še prilepim sem ta odgovor na te citate ... sele zdaj ga gre poslat, popoldan nisem mogla gor. RAZLAGA O ŽIVLJENJU (ok tud Darwin je pa dokazal) Na TEM svetu je trpljenje del zivljenja Le poskrbeti bi morali, da bi se trpelo cim manj, cim manj kar je mozno in potem bi bil svet lepsi. Pomagajmo, ce lahko. Da je zadusitev bolj Jezusu pristojna... ne vem no. Smrt je del zivljenja. Neobhodno je boleča. Ce ze, je bolje v nekaj sekundah zadusiti se ali v minutah , joj kaksne govorim, toda ce ni izbire... je bolje kap kot rak Mislim... a se sploh zmore o tem soditi... ko sem še delala v zdravstvu, sem videla veliko grozno trpecih... Na odebeljeno povem samo svoje mnenje : Adam in Eva sta imela svojo priloznost za zivljenje brez trpljenja v raju. Toda NI se izslo, takoj sta ze imela svobodno voljo in bila sta radovedna. In tud meni se ne zdi pravicno, da moramo vsi trpeti zaradi njune napake. Se je pac zgodilo. Toda mi smo samo njuni potomci in ce bi bili mi 'cisti', ne bi blo treba trpljenja. Da se vrnemo k dogajanju v raju. Kaca je rekla : 'ce bosta jedla od drevesa spoznanja HUDEGA IN DOBREGA, bosta kakor bog.' In onadva sta jedla kljub bozji prepovedi. Sta pac bila samo njegova stvaritev, ceprav po njegovi podobi (karkol ze to pomeni). Ne pa popolna in vseznalska kot on. In s tem, ko sta posledicno bila vrzena v ta svet, kjer se vse dosega s trudom, v svet dvojnosti, svet hudega in dobrega, svet teme in svetlobe, v bistvu imamo vsi njuni potomci ipak znova priloznost Da se odpovemo temu, kar se imenuje greh. Se opravicujem za izraz. (V raju sta vendarle oba cloveka bila na nek nacin popolna. Nista gresila, nista poznala greha, nista imela zelje delati krivico za svoje potrebe.) Ceprav je recimo zapisano, 'Ne stiskaj ubozca,' posamezniki bogatijo v milijonih EU in več, prilascajo in prilascajo. (tukaj imajo greh pohlepa, ljudje pa tezko zivijo) Ker pa je zapisano, da je satan padli angel, ki zivi v tem svetu, ki sam od sebe razen dolgega jezika v raju ni imel nobene moci, pa smo ljudje skoz v skusnjavah. Tukaj pa smo kar naprej v neki skusnjavi. Zapisano je, da je bog ustvaril svet, a da pa ta svet ni od boga, ceprav je bog povsod in v nas. In v cem je smisel? Z ODPOVEDJO slabemu, hudemu (mascevanju, ubijanju bla bla) je znova mozna pot Nazaj, v pravo domovino, ki ji edino pripadamo. K bogu, ki je ljubezen. Vidis, torej je kaca imela prav : ce bosta jedla z drevesa spoznanja hudega in dobrega, KI GA JE BOG NAREDIL, bosta DEJANSKO KONKRETNO spoznala, kaj je to dobro in kaj je to hudo! V raju sta vendar samo uzivala, bila sta nekako neumna. In nato, ce pa bosta jedla s tistega drevesa spoznanja o hudem in dobrem, bosta postala popolna kakor bog in tako mocna kot bog. Bosta del njega. Satan pa je DOSEGEL svoje : dobil je zivljenje in veliko, ceprav tocno ve, da ZACASNO moc v tem snovnem svetu, kjer lahko na veliko kraljuje po svobodni volji ljudi , ce oni to hocejo. Brez padca prvih dveh ljudi bi bil hudic (zlo) en sam in nemocen satancek, mocan le na jeziku. Kaca kot zival NI kriva, satan je pac opisan na ta nacin, zvijacen in tak. Kaca pa je imela prav tudi v tem, da bosta postala kot bog. Ce je bog ljubezen, pozitiva, nasprotje smrti in se mi drzimo zapovedi, potem smo lakho ponovno del boga, nekoc. Ko se izpopolnimo v ljubezni, ce se za to odlocimo. To pomeni, da bog pozna vse, ce pozna drevo spoznanja hudega in dobrega, sam ga je naredil, torej itak. V raju pa je bilo tudi drevo vecnega zivljenja. Da pa ne bi gresni clovek, ki je boga razocaral, vecno zivel, pa je dal bog zastraziti tisto drevo z nekimi kerbini ali angeli, sem ze pozabila, se mi ne da it iskat. Zato clovek vsaj do tja ni mogel. Zato je umrljiv ! Toda VSAKDO, prav VSAKDO, ima svobodno voljo. Odlociti se za pot, ki pelje Nazaj. Odlociti se za vecno zivljenje v enosti z bogom Smrt pa je zmagovalka samo na tem svetu. Ta svet je minljiv. tako je bo sam poskrbel, da ima tudi clovek in njegovo potomstvo moznost resiti se minljivosti. Vemo, kako. Trpljenje pripada le preizkusnjam tega sveta in peklu, kjerkoli ze je. Še celo Jezus je povedal : ' Ce bi vedeli, kako trpeti, potem ne bi trpeli.' Torej, zdaj mi TUKAJ spoznavamo dobro in hudo. Zato da se odlocimo za dobro. In imamo priloznost znova, da pridemo preizkuseni nazaj. Kar pa NE gre brez odpovedi grehu, pa ni se treba jezit zarad neprijetnega prizvoka, nekaksno kazen obetajocega, saj je le beseda. Ve se, kaj mislimo z njo. Zapostavljati sebicnost, misliti dobro in delati dobro, to je VECNOMA TEZKO. Ker vsak nase misli in na svoje ljubljene, sovrazi pa svoje sovraznike. O glavnem grehu pohlepa npr, tajkunstvo, ki vkljucuje zatiranje sibkih... super zivljenje na podlagi slabse kvalitete zivlejnja cele mnozice. Kdo od nas se NE bi posluzil velikanskega bogastva in velikanskega osebnega vpliva in lastne moci, ce bi imel priloznost zasluzit toliko mio EUR legalno, nedokazano. Na racun stisk revno placanih. drugih. Evo, pravicni clovek tega ne bi naredil. Tezko se je drzati zapovedi. KRIVDA ob grehih, Vilasonca, ki te moti, je samo spremljevalen pojav in je pozitivna : pomeni namrec, da se clovek zaveda slabega dejanja, ceprav ob tem zavedanju trpi nelagodje. Bolje kot da si še naprje nabira slabo karmo s slabim delom in je na DOBRI POTI v boljse delovanje. Tako je nelagodje v zvezi s krivdo samo zacasno in za nadalnji razvoj duse celo koristno, ce kaj pripomore k izboljsanju sebe in ne muci duse. Ker vse kar duso muci, slabi tudi telo. XYZ, ko pa pravis, da nam vse pove o bogu to, da se na tme svetu ubija, ni res. Saj je v bibliji zapisano : 'Vemo, da smo od boga in da ta svet ni od boga...''Bog ga je za nas ustvaril ...' Na vprasanje, kje je bog? V vsakem izmed nas in izven nas. Materija pa ni bog, ampak njegov izdelek minljive (umrljive) narave. Zato ne gre prehitro obupati. Proces je pac dolg. Pot je znana. Ce si dovoli clovek verjeti v to hkratnega mucnega obcutka vnaprejsnje dolocenosti... Mantis, kar je pri tebi luštno, je to, da tako neprefiltrirano izliješ svoje misli na digitalni papir. * Sicer pa smo tu pri kočljivi točki... Bog je ustvaril svet, a svet ni od boga... ta izjava ni le paradoksalna, temveč je pošteno rečeno nesmiselna. O.K., če vzamem teoretično možnost, da je bog stvarnik vsega,potem je "on" tudi stvarnik hudiča (oz. satana, kakorkoli že).Ker je bog, kot je zapisano, vseveden,mu je bilo oz. je popolnoma jasno, kakšne posledice bo ta stvaritev imelain kako se bo odražala na ostali ("dobri" oz. nevtralni) del stvarstva. Ker je satan vir zla (kot zapisano), bog pa vir satana, je, logično, bog vir zla... mi slediš ? Potem pa je ustvarjen človeček, ves naiven in bebast,ki naj bi se zoperstavil božjemu (!) angelu in to padlemu,ki je eden najprekanjenih in najbolj inteligentnih stvaritev (kot zapisano) v obstoju.Ne, ta človeček nima šansin (!)bog to že od samega začetka ve (ker je, jasno, vseveden). Torej je trpljenje in zlo namerno ustvarjeno prav od tega boga. In kaj naj bi se sedaj od "nas" pričakovalo ?Da kot preplašeni otročki tečemo k bogu, vsi objokaniin ga prosimo za pomoč ? To je znana strategija dveh policajev; enega dobrega in enega slabega.Slabi te najprej prestraši, pa se zatečeš k dobremu in priznaš svojo krivdo... uau, bravo, kako fascinantno * Res preprosto, kot prvošolski račun 1+1... na tej točki lahko rečem le: "kdor ima oči, bo videl ... in razumel, kar sem napisal" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 16. avgust 2008 Prijavi Deli 16. avgust 2008 ooooo. kreativno. greh ne obstaja, Mantis. daj si že dopovedat. ne obstaja.Sevede ne, in vsi smo popolni, brez najmanjše sence kakršne koli človeške slabosti Zato je tudi ta svet tako idiličen, nikjer nikakršnih vojn in laži, lakote in pomanjkanja, namesto tega povsod sama ljubezen in idila :xx!: sori, ampak jest v te pravljice ne verjamem Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.