Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

Sevede ne, in vsi smo popolni, brez najmanjše sence kakršne koli človeške slabosti x:o)x

Zato je tudi ta svet tako idiličen, nikjer nikakršnih vojn in laži, lakote in pomanjkanja, namesto tega povsod sama ljubezen in idila :xx!:

sori, ampak jest v te pravljice ne verjamem :o|o:

Je bog potemtakem vrhovni grešnik ? Saj je bog po tvoje ustvaril ta svet, ali pač ? (izpeljano iz mojega prejšnjega pisanja)

Hecno, pripadniki Krishne, na primer, rečejo, da je Krishna vrhovni lopov,

ker zna ukrasti srce od vsakogar

ali pa vrhovni ubijalec, ker lahko pokolje vse demone itd.

Tudi za vrhovnega grešnika bi ga verjetno zlahka sprejeli... oni so pač tako zelo fleksibilni,

po drugi strani pa mu ne zanikajo nikakršne lastnosti v njeni popolnosti... vsaj pošteno in ne le otročje x:Dx

Sicer pa ne vem, če je neumnost greh ali zgolj človeka nrav.

Deli na socialnih omrežjih

niti ne razumem pomena besede "greh"...

Verjetno si vsaj tolk inteligenten, da veš, da beseda greh ne predstavlja človeških vrlin.

Kar pomen, da potem predstavla človeške slabosti.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Guest VilaSonca
Sevede ne, in vsi smo popolni, brez najmanjše sence kakršne koli človeške slabosti x:o)x

Zato je tudi ta svet tako idiličen, nikjer nikakršnih vojn in laži, lakote in pomanjkanja, namesto tega povsod sama ljubezen in idila :xx!:

sori, ampak jest v te pravljice ne verjamem :o|o:

nekje že smo popolni ... bi lahko bili ... naša izbira.

tudi vse vojne, lakota, pomanjkanje .. produkt naših miselnih izbir ... sami si kreiramo svet. lahko bi tudi nakvasili idilo. pa je očitno nočemo. vsi smo sebični.

ampak vseeno sejanje idej o grehu, kaznovanju, vcepljanje strahu, pokornosti ... ne vodi nikamor. pravzaprav ravno v take kurčeve izbire ... kdo bo pa še videl možnost lepega ... če te povsod držijo s skonstruiranimi štriki in te bodo vsak čas zadavili .. če boš grešil. :o|o:

Verjetno si vsaj tolk inteligenten

Očitno nisem x;)x , saj sem mali tepček

, da veš, da beseda greh ne predstavlja človeških vrlin.

Kar pomen, da potem predstavla človeške slabosti.

A tako. Saj "greška" v nekem bližnjem jeziku dejansko pomeni "napaka"....

se pravi,

mi smo (gledano s perspektive cerkve) rojeni s prvinsko napako...

kaj naj rečem;

reklamacijo na proizvajalca x:)x

Sicer se pa še nisi izjasnil glede relacije Bog - Hudič - Človek

in argumenta, da je bog zavestni in namerni stvarnik zla.

Kaj porečeš na to ?

Kaj porečeš na to ?

No, bom kar sam odgovoril:

Če temu ne bi bilo tako,

bi to pomenilo, da bog pri ustvarjanju NI BIL ZAVESTEN posledic svojih dejanj,

kar bi spet pomenilo, DA NI VSEVEDEN ! x;)x

In to, dragi moj, je točka,

na kateri je ta, ki je sveto pismo pisal (oz. ti, ker jih je bilo več),

sam sebi prizadejal Šah-Mat.

P.S.

Kar pomeni, da on sam nikoli ni bil pravi Šah (kralj),

saj pravi Šah ne umre, hehe.

gremo mi vsi na en goa party v Indijo in plešimo, dokler nas univerzalna ljubezen ne pobere. x:Dx

Ni slaba ideja... čeprav bi nas bolj verjetno pobral kakšen hepatitis, tam v indiji x:Dx

Je bog potemtakem vrhovni grešnik ? Saj je bog po tvoje ustvaril ta svet, ali pač ? (izpeljano iz mojega prejšnjega pisanja)

Če ne bi bil tolk kratkega spomina, bi se verjetno spomnu, da smo že omenil, da je Bog dal človeku svobodno voljo. In če bi znal še mal logično sklepat, ne bi postavljal tolk debilnega vprašanja.

Guest VilaSonca
Ni slaba ideja... čeprav bi nas bolj verjetno pobral kakšen hepatitis, tam v indiji x:Dx

ni, ne? x:px hmmm, ne bi vedela, kako je kaj na tistih področjih, kjer imajo te partyje. bi mi pa prav sedlo .. čist šamansko terapevstko čistilno plesati do nezavesti brez drog. x:)x

Če ne bi bil tolk kratkega spomina, bi se verjetno spomnu, da smo že omenil, da je Bog dal človeku svobodno voljo. In če bi znal še mal logično sklepat, ne bi postavljal tolk debilnega vprašanja.

Ravno nasprotno, velecenjeni, debilnost ni lastnost mojega razmišljanja... .

Argument s svobodno voljo je zelo šibek,

saj tudi ta ne pomaga pri dejstvu, da naj bi bil bog vseveden

in bi na tak način moral vedeti, da je človek kot tak nesposoben upreti se skušnjavam hudiča....

in se tudi ne upre, kot je v našem svetu očitno.

Kot sem že dejal, ima v tovrstni miselni zasnovi, kot je biblična,

človek edino možnost, da se zateče k bogu, kateri človeka s hudičem v to PRISILI,

saj človek v nasprotnem primeru trpi muke peklenske, celo za časa posvetnega življenjkovanja...

kar spet pomeni, da človek NIMA svobodne volje....

no, "svobodno voljo", da trpi ali pa da preda svobodno voljo bogu in jo tako izgubi...

res super "izbira", ni kaj x;)x

P.S.

Si sposoben zavreči svojo vero zavoljo resnice in jasnega videnja ? Bi to storil ?

nekje že smo popolni ... bi lahko bili ... naša izbira.

Točno tako, naša izbira.

Kot je že mantis navedla

SIRAH, 15, 11

Svobodna volja in odgovornost

11 Ne reci: »Po Gospodovi krivdi sem odpadel.«

Saj vendar ne bo storil tega, kar sovraži.

12 Ne reci: »On me je zavedel.«

Saj vendar ne potrebuje grešnika.

13 Gospod sovraži vsako gnusobo

in tisti, ki se ga bojijo, je ne marajo.

14 On je na začetku ustvaril človeka

in ga pustil oblasti lastne odločitve.

15 Če hočeš, boš izpolnjeval zapovedi,

in zvestobo ohraniti je stvar tvoje dobre volje.

16 Predte je položil ogenj in vodo,

roko boš iztegnil, bo čemer boš hotel.

17 Pred ljudmi sta življenje in smrt

in kar bo komu po volji, mu bo dano. [/u]

Kar je ljudem po volji, takšen je ta svet. Pa čeprav bi eni radi za to Stvarnika okrivili, in ga proglasili za vrhovnega grešnika. Kar pa je višek cinizma; na zapovedi se poserjejo, jih kršijo, kadarkoli v tem vidjo korist zase, pol je pa Bog vrhovni grešnik.

ni, ne? x:px hmmm, ne bi vedela, kako je kaj na tistih področjih, kjer imajo te partyje. bi mi pa prav sedlo .. čist šamansko terapevstko čistilno plesati do nezavesti brez drog. x:)x

To je gotovo fajn... jaz grem včasih plesat', sicer ne ravno do nezavesti,

a se vseeno zelo sprostim in izpraznim misli... da ne omenjam, kako srečno je moje telesce takrat.

In to, jasno, vse brez drog.

ampak vseeno sejanje idej o grehu, kaznovanju, vcepljanje strahu, pokornosti ... ne vodi nikamor. pravzaprav ravno v take kurčeve izbire ... kdo bo pa še videl možnost lepega ... če te povsod držijo s skonstruiranimi štriki in te bodo vsak čas zadavili .. če boš grešil. :o|o:

Ampak mantis ni o tem pisala, ko si ji nasprotvala, da greha ni. Vsakdo se lahko trud, da se poboljša, ali pa se sam norca dela iz vsega skup, kakor hoče.

Točno tako, naša izbira.

Kot je že mantis navedla

SIRAH, 15, 11

Svobodna volja in odgovornost

11 Ne reci: »Po Gospodovi krivdi sem odpadel.«

Saj vendar ne bo storil tega, kar sovraži.

12 Ne reci: »On me je zavedel.«

Saj vendar ne potrebuje grešnika.

13 Gospod sovraži vsako gnusobo

in tisti, ki se ga bojijo, je ne marajo.

14 On je na začetku ustvaril človeka

in ga pustil oblasti lastne odločitve.

15 Če hočeš, boš izpolnjeval zapovedi,

in zvestobo ohraniti je stvar tvoje dobre volje.

16 Predte je položil ogenj in vodo,

roko boš iztegnil, bo čemer boš hotel.

17 Pred ljudmi sta življenje in smrt

in kar bo komu po volji, mu bo dano. [/u]

Kar je ljudem po volji, takšen je ta svet. Pa čeprav bi eni radi za to Stvarnika okrivili, in ga proglasili za vrhovnega grešnika. Kar pa je višek cinizma; na zapovedi se poserjejo, jih kršijo, kadarkoli v tem vidjo korist zase, pol je pa Bog vrhovni grešnik.

Mislim da je VilaSonca napačni naslov za tovrstne poiskuse misioniranja :8):

Sicer pa so to vse zgolj zavajanja,

ko pa se postavi jasna vprašanja in jasne argumente,

ne pride nikakršen iskren odgovor...

vse samo ponavljanja že 1000x slišanih izjav.

A tako. Saj "greška" v nekem bližnjem jeziku dejansko pomeni "napaka"....

se pravi,

mi smo (gledano s perspektive cerkve) rojeni s prvinsko napako...

kaj naj rečem;

reklamacijo na proizvajalca x:)x

Kaj porečeš na to ?

Nič ni greška.

Bog nikoli ni ustvaril nič slabega.

Čeprav je Bog stvarnik vsega.

In tudi zlo obstaja.

Tistim bolj neumnim bi se to zdel protislovne trditve.

Ampak še zdaleč niso.

Odgovor je preprost.

V osnovi je Bog vse ustvaril dobro.

Kar je postalo slabo, je postalo slabo KASNEJE po lastni svobodni volji.

Tako lahko zgornje trditve, čeprav na prvi pogled protislovne, povsem držijo.

Guest VilaSonca
Mislim da je VilaSonca napačni naslov za tovrstne poiskuse misioniranja :8):

Sicer pa so to vse zgolj zavajanja,

ko pa se postavi jasna vprašanja in jasne argumente,

ne pride nikakršen iskren odgovor...

vse samo ponavljanja že 1000x slišanih izjav.

sem pisala odgovor. pa bi vse bil samo nesporazum ... citatov ne berem ... svetih knjig ne berem ... tokrat izjemoma sem .. pa se sprašujem, ali je Emanuel tole prekopiral ali sam pretipkal. no ja, ni važno. ampak, nekdo, ki je prevzel odgovornost za svoje življenje, kje se bo še ukvarjal s takimi vprašanji ... z besedami ... odgovoren človek se ne bo počutil kot žrtev, torej nima kaj iskati satana.

čist različne poglede na to, kaj je greh, imamo.

saj pravim ... en party, mimo besed, samo eye contact in se ne bi več kregali. :vio:

Ampak mantis ni o tem pisala, ko si ji nasprotvala, da greha ni. Vsakdo se lahko trud, da se poboljša, ali pa se sam norca dela iz vsega skup, kakor hoče.

joj, Mantisinih klobas pa res ne berem in kopiranje citatov me ne zanima. :vragec:

ne vem, o kom, a ona, da se trudi poboljšati?

jao jao, vseeno.

premirje.

Nič ni greška.

Bog nikoli ni ustvaril nič slabega.

Čeprav je Bog stvarnik vsega.

In tudi zlo obstaja.

Tistim bolj neumnim bi se to zdel protislovne trditve.

Ampak še zdaleč niso.

Zanimiv način razmišljanja. Tisti, ki najdejo napako v sistemu, so neumni,

med tem, ko so tisti, ki jo namerno spregledajo, pametni...

Odgovor je preprost.

V osnovi je Bog vse ustvaril dobro.

Spet napaka. Bog je ustvaril Satan-a.

In to, da se je le-ta obrnil zoper boga, je bilo v njegovem programu,

katerega je sprogramiral bog.

Da je MOŽNOST ZLA zaobjeta v razsežnosti svobodne volje,

je božje delo in le božje delo.

Zlahka bi imelo vsako bitje možnost svobodne volje brez priokusa zla,

le-to (zlo) je možnost, od boga dana, KOT JE VSE.

Kar je postalo slabo, je postalo slabo KASNEJE po lastni svobodni volji.

Tako lahko zgornje trditve, čeprav na prvi pogled protislovne, povsem držijo.

Ne le na prvi pogled, Emanuel, ne le na prvi pogled x;)x

premirje.

.

Guest VilaSonca

nisem vedela.

če ti prebiranje Biblije daje oporo ... je tudi to kul ...

je v bistvu vseeno, samo, da človek gre naprej.

itak nas čaka katastrofa. to so samo mala opozorila. je že itak prepozno karkoli popravljat. zdaj mamo, kar smo si nakopali.

mogoče pa gremo na Luno. x:o)x

ma, tudi jeza mora biti ... sama po sebi pač je .. za nekaj že je .. tudi enoinpoletni mulec bo tolkel z rokami po mizi, če mu boš odvzel neko stvar, če se bo skregal. jeza je tu zaradi razvoja. taka zdrava jeza.

Ravno nasprotno, velecenjeni, debilnost ni lastnost mojega razmišljanja... .

Argument s svobodno voljo je zelo šibek,

saj tudi ta ne pomaga pri dejstvu, da naj bi bil bog vseveden

in bi na tak način moral vedeti, da je človek kot tak nesposoben upreti se skušnjavam hudiča....

in se tudi ne upre, kot je v našem svetu očitno.

Kot sem že dejal, ima v tovrstni miselni zasnovi, kot je biblična,

človek edino možnost, da se zateče k bogu, kateri človeka s hudičem v to PRISILI,

saj človek v nasprotnem primeru trpi muke peklenske, celo za časa posvetnega življenjkovanja...

kar spet pomeni, da človek NIMA svobodne volje....

no, "svobodno voljo", da trpi ali pa da preda svobodno voljo bogu in jo tako izgubi...

res super "izbira", ni kaj x;)x

P.S.

Si sposoben zavreči svojo vero zavoljo resnice in jasnega videnja ? Bi to storil ?

Resnico in jasno videnje itak že imam x:)x

Dejstva so pa taka:

Resda so zapovedi dane, ampak to, kako jih ljudje stalno kršjo, je zgolj dokaz tega, da imajo ljudje res svobodno voljo, če ne jih ne bi mogl kršit. Torej je svobodna volja dejstvo, in kot tako povsem jasen, in nič šibak argument.

To tvoje prepričanje je zgolj odraz tvojega (ne)razumevanja tega, kar uči Biblija, ne pa odraz biblične miselne zasnove. Saj ne moreš pisat o nečem, kar ne razumeš. In kakšne peklenske muke naj bi človek trpel še za časa svojega življenja, če se ne zateče k Bogu? Kje to v bibliji piše? In o kakšni skušnjavi hudiča govoriš? vsakdo se sam odloča, če hoče, se skušnjavi upre, če ne, pač ne. Zakaj se ne bi mogel?

Kar pisariš, je čista bedarija. Tisto, s čimer ti razpravljaš, je tisto, kar uči cerku, in je neskončno daleč od tega, kar učijo evangeliji. Naj za boljše razumevanje vzamem samo en delček iz Lorberjevega dela;

"Osvoboditev od jarma ceremonij in postave

S tem vam dajem Božji in življenski nauk, ki je tako daleč od vsake ceremonije kakor en nebesni pol od drugega; tu ni treba sabata, templja, molilnice, posta, lastne Aronove palice in plašča, dvorogega pokrivala za glavo, skrinje zaveze, kadilnice ter blagoslovljene in še manj preklete vode! V TEM NAUKU JE ČLOVEK V SEBI VSE V VSEM IN RAZEN SAMEGA SEBE NE POTREBUJE NIČESAR.

V starih, zglednih naukih je bil človek, ki je le deloma čedalje bolj žlahtnil samega sebe in se oblikoval v resničnega duhovnega človeka, predstavljen še povsem materialno, zato ga je bilo tudi treba predstaviti v raznovrstnih, duhu ustreznih oblikah, posodah in ceremonialnem ravnanju.

V tem Mojem novem nauku pa je človek povsem zedinjen v sebi in s seboj kot v eno točko, tako kakor Jaz z vsem Svojim prejšnjim, pravečnim in neskončnim božanstvom tukaj kot na eni točki stojim pred vami in vam pravim, da odslej Božjega kraljestva in njegove pravičnosti ne boste več iskali v jeruzalemskem templju ali na Garizimu in tam molili Boga, ampak boste lahko takšno bogoslužje opravljali povsod, kjer je človek.

Človekovo srce bo živ tempelj resničnega, enega in edinega Boga in dejavna ljubezen bo edino resnično bogoslužje in ljubezen do Boga bo Njegovo edino čaščenje!

Ker pa si resnične ljubezni do Boga ni mogoče niti zamisliti brez dejavne ljubezni do bližnjega in te ne brez ljubezni do Boga, sta obe ljubezni pravzaprav ena sama ljubezen in torej isto čaščenje Boga. Kdor ima to v sebi, ima vse, vso postavo in vso preroštvo, zedinjeno v svojem srcu in ne potrebuje ničesar več."

(J. L.)

P. S.

"Če pa boste kakšno staro ceremonijo le povezali s tem Mojim naukom in začeli praznovati nekatere spominske dneve in le kakšno malenkost iz templja, se bo to iz leta v leto povečevalo in v več stoletjih postalo resničen znani Avgijev hlev, ki ga bo nazadnje spet treba očistiti s splošno sodbo." (J. L.)

Mogoče me boš poskusu prepričevat, da krščanstvo uči nekaj drugega, kot je tukaj opisano. Ampak povem ti, vzem v roke evangelije, pa še kaj preber, pa boš vidu, da je točno to, kar je tu opisano.

saj pravim ... en party, mimo besed, samo eye contact in se ne bi več kregali. :vio:

No ja, mogoče še kakšen drug kontakt :vragec: x:Dx

Guest VilaSonca

hvala, hvala, dvomim, da bom hitro zaspala, ker me je danes/včeraj val hiperaktivnosti zajel. x:Dx

nadaljujte brez mene po mili volji. x:Dx včasih sem pri volji, da kaj nabluzim, pa se hitro iztrošim. x:Dx

Resda so zapovedi dane, ampak to, kako jih ljudje stalno kršjo, je zgolj dokaz tega, da imajo ljudje res svobodno voljo, če ne jih ne bi mogl kršit. Torej je svobodna volja dejstvo, in kot tako povsem jasen, in nič šibak argument.

Torej je svobodna volja dejstvo, in kot tako povsem jasen, in nič šibak argument.

Nerad se ponavljam, a tokrat posebej zate:

svobodna volja je gledano skozi sveto pismo iluzija, ker stoji vse pod božjo voljo in vsevednostjo,

tudi navidezna svobodna odločitev človeka...

če tega ne razumeš oz. nočeš razumeti, kar je bolj verjetno, je to pač tako. Nisi ne prvi, ne zadnji.

To tvoje prepričanje je zgolj odraz tvojega (ne)razumevanja tega, kar uči Biblija, ne pa odraz biblične miselne zasnove. Saj ne moreš pisat o nečem, kar ne razumeš. In kakšne peklenske muke naj bi človek trpel še za časa svojega življenja, če se ne zateče k Bogu? Kje to v bibliji piše?

Kje to piše ? Mar nisi bral stare zaveze... tam imaš ničkoliko primerov o božji kazni,

eden najbolj bleščečih je tista o nadlogah, poslanih nad Egipt... če to ni bil pekel na zemlji,

potem ne vem, kako bi to drugače opisal.

In o kakšni skušnjavi hudiča govoriš? vsakdo se sam odloča, če hoče, se skušnjavi upre, če ne, pač ne. Zakaj se ne bi mogel?

Ah, ne ga lomit´, pob.

Če se Adam&Eva, ki sta človeka prototip(!), prebivalca raja(!),

nista zmogla upreti hudiču, oz. nista mogla spregledati njega igre,

kako bi to lahko storil kdo drug, ki je že milionkrat degeneriran skozi incest,

ki izhaja že od ravno teh dveh prebivalcev raja ?

Saj veš... njuni otroci so bili menda bratje in sestre x;)x

Kar pisariš, je čista bedarija.

Ja, hvala za rože. Ponovno bedarija, že druga žaljitev v razmaku ene ure.

To je verjetno reakcija tistih, katerim zmanjka argumentov...

ne pozabi prilepiti kaj fascinantnega iz svetega pisma,

to vedno učinkuje pri pomirjanju istomislečih...

t.i. "brothers in drug".

Tisto, s čimer ti razpravljaš, je tisto, kar uči cerku, in je neskončno daleč od tega, kar učijo evangeliji. ;

Nak. Govorim o tem, kar piše v "svetem" pismu

in ja,

cerkev se sklicuje predvsem na le-to.

Naj za boljše razumevanje vzamem samo en delček iz Lorberjevega dela.

"Osvoboditev od jarma ceremonij in postave

S tem vam dajem Božji in življenski nauk, ki je tako daleč od vsake ceremonije kakor en nebesni pol od drugega; tu ni treba sabata, templja, molilnice, posta, lastne Aronove palice in plašča, dvorogega pokrivala za glavo, skrinje zaveze, kadilnice ter blagoslovljene in še manj preklete vode! V TEM NAUKU JE ČLOVEK V SEBI VSE V VSEM IN RAZEN SAMEGA SEBE NE POTREBUJE NIČESAR.

V starih, zglednih naukih je bil človek, ki je le deloma čedalje bolj žlahtnil samega sebe in se oblikoval v resničnega duhovnega človeka, predstavljen še povsem materialno, zato ga je bilo tudi treba predstaviti v raznovrstnih, duhu ustreznih oblikah, posodah in ceremonialnem ravnanju.

V tem Mojem novem nauku pa je človek povsem zedinjen v sebi in s seboj kot v eno točko, tako kakor Jaz z vsem Svojim prejšnjim, pravečnim in neskončnim božanstvom tukaj kot na eni točki stojim pred vami in vam pravim, da odslej Božjega kraljestva in njegove pravičnosti ne boste več iskali v jeruzalemskem templju ali na Garizimu in tam molili Boga, ampak boste lahko takšno bogoslužje opravljali povsod, kjer je človek.

Človekovo srce bo živ tempelj resničnega, enega in edinega Boga in dejavna ljubezen bo edino resnično bogoslužje in ljubezen do Boga bo Njegovo edino čaščenje!

Ker pa si resnične ljubezni do Boga ni mogoče niti zamisliti brez dejavne ljubezni do bližnjega in te ne brez ljubezni do Boga, sta obe ljubezni pravzaprav ena sama ljubezen in torej isto čaščenje Boga. Kdor ima to v sebi, ima vse, vso postavo in vso preroštvo, zedinjeno v svojem srcu in ne potrebuje ničesar več."

(J. L.)

P. S.

"Če pa boste kakšno staro ceremonijo le povezali s tem Mojim naukom in začeli praznovati nekatere spominske dneve in le kakšno malenkost iz templja, se bo to iz leta v leto povečevalo in v več stoletjih postalo resničen znani Avgijev hlev, ki ga bo nazadnje spet treba očistiti s splošno sodbo." (J. L.)

Mogoče me boš poskusu prepričevat, da krščanstvo uči nekaj drugega, kot je tukaj opisano. Ampak povem ti, vzem v roke evangelije, pa še kaj preber, pa boš vidu, da je točno to, kar je tu opisano.

Zanimivo, možu je bilo očitno do rahlega napredka, kar je za pohvaliti (bravo).

Ti je pa seveda jasno, da so tovrstne izjave s strani svetega pisma precej bogokletne,

ne da bi to mene osebno ganilo....

in lep pozdrav v sveto zemljo !

Napaka v sistemu... Clovek, odpusti, ce kaj zameris, izberi zase najboljse in za druge, izberi vecno zivljenje x8Dx

jebes pamet in neumnost, oboje je genetsko, vsakomur svoje, ni pa to sinonim za vecjo ali manjso vrednost, ker ima vsak svojo vrednost, v okviru svojih sposobnsti pa bo tudi sojen oz. ker se to lahko komu hudo slisi, bo žel, kar seje. Odpusceno nekomu, ki ne zna matematike, pa mu ne bo treba nacrtov in nekih orientacij risat, ce pa mu jih bog ali narava ob rojstvu ni naklonila.

Bog je ustvaril bitja s svobodno voljo. Program je bil cudovit. Zakaj so se bitja, clovek in kaca odlocila po svoje? Zaradi nevednosti po moje.

Ce dolzis boga za obstoj trpljenja, potem se le spomni, da bog ljubi resnico in pravico in da zato cloveku brez izkusnje dobrega in zlega NE bi vsadil v um umetnega zavedanja, kaj je to, brez izkusnje.

p.s. Meni to nekaj pove o bogu, ce je poznal dobro in hudo, je ze moral nekoc to vedeti vse in morda prehoditi enako pot kot clovek lol fantaziram nekaj.

Strinjam se, da je moznost zla zaobjeta v razseznosti svobodne volje.

Tud meni ni vseeno, da tako dojemamo te stvari...

Toda nisem izgubila upanja oz. vere v to, da je nagrada za ogibanje hudemu v tem zivljenju velika. ŠE BOLJ me spodbuja k temu.

Na koncu kar pravis, da je VSE dano od boga, res je tako receno : 'Zivljenje in smrt, dobro in hudo, bogastvo in ubostvo je od Gospoda.'

To je nacin spoznavanja dobrega in hudega.

Ni treba jokat, ni treba prosit. Treba pa je prosit za druge, ce jim je hudo, še raje pa kaj dobrega nardit. Ko sme po radiu poslusala, kolko ljudi je podarjalo danes stresne kritine in folije, nisem mogla verjet, kak so dobri. Mogoce bo njim stolkla toca drug teden, pa so dali, kar imajo, za tiste, ki nimajo, ker zmanjkuje vsega! MI rrecimo, nismo nikol nic dali, ako smo mislili, da bomo morda še potrebovali.

Mogoce pa so taksna zavedanja v pomoc, pa naletis na milost v zivljenju. Preizkusnje so vseeeno priloznost za rast, tako je pac ta svet skup narejen.

Vcasih si mislim, da je v resnici vse kristalno jasno, da trpljenje ne obstaja, ampak ga samo mi in vsa ziva bitja dozivljamo in da onstranski svet nima veze s trpljenjem.

V bistvu je taksen idealizem, oz. ideja, da bi moral bit bog cloveske napake spregledajoc, ena sama ljubezen, ki niti ne bi sodila za zlodela, ampak vse odpustila v ljubezni ali ki niti ne bi dala moznosti svobodne volje in zlorabe te volje, mozna, toda... Clovke je ustvarjen po bozji podobi. Cilj clovekovega zivljena pa NI unicenje, ampak vecnost. Je pac taksen red v stvarstvu! Kaj se cemo žaliti?

ja bog je ustvaril nas in to je treba sprejet, ne pa mi njega. (po njegovi podobi)

(in hvala bogu da nismo mi boga usvarili po nasi pdoobi, ampak on nas po njegovi, tako da vseeno poznamo pot domov)

Nekatere stvari je pac treba sprejeti.

Pot do vecne srece pa je ena in ista in znana.

Kot se mi je zdelo... iščeš lastne besede in opise za "boga" in "božja dela"... to je iz tvojega pisanja razvidno,

saj ti iz svetega pisma marsikaj ni jasno, ne zato, ker ne razumeš, temveč zato,

ker je sveto pismo na mnogih mestih preprosto NEJASNO.

Tvoj občutek ali vera ali kakorkoli že to imenuješ, je itak tvoj,

noben ti ga ne more odvzeti, če je pristen...

kar je včasih tudi dvojno prekletstvo "lol"

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...