FixMinze 20. avgust 2008 Prijavi Deli 20. avgust 2008 ko se ne identificiraš več, takrat - ali se pojavi nova drugačna identifikacija - ali pa se enostavno ne pojavi ničče referetnega okvira ni tudi doživljanja ni kaj ostane. ostane ideja Jaz sem, ki vse razume in čuti. in takšen človek bi preko jaz sem lahko tud spoznal, da vsak čuti drugače ... da pa misli, da čuti kar čuti drugi. pa ni več Jaz sem, pač pa Jaz sem nekdo ...sočutje pa je občutek, ki ga dobiš, ko meniš, da nekoga razumeš - čemur rečemo sposobnost empatijein ja res je fino bit nekdo, ker drugače si nič - v očeh tistih, ki so Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. avgust 2008 Prijavi Deli 21. avgust 2008 Se pravi čutiti točno tisto barvo čustva, ki ga nekdo doživlja, praviš.Pa jo ta drugi doživlja skozi njemu lasten vzorec, ki ni lasten nikomur drugemu. Le kako bi lahko bil, če ni gledal skozi njegove oči ... kako potem čustiš njegovo barvo čustva ? Četudi bi videla njegove točne misli in spomine bi jih vseeno doživljala skozi lastne oči skozi lastno identifikacijo in bi tako spet zgrešila barvo njegovega čustva. Lahko bi se sicer popolnoma pozabila in postala ta drugi - vendar kako bi potem našla pot nazaj do sebe, ko pa to nebi več bila ti ? Tvoja samoprepričanost pa ob tem očitno trpi, tako kot je pač v človeški navadi ... Ampak to ne pomen, da jaz vem kako ti trpiš, ker maš v glavi drug film. Kako barvo? Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. avgust 2008 Prijavi Deli 21. avgust 2008 Bog in logika, Nelika, ne gre skupaj. Si prebrala na prejsnji oz. predprejsnji strani tisti zapis na koncu, kjer je opisano, da je bog stvar srca. Na koncu strani 172. Ne pa pretkanega umovanja. Možno da ne gre. Zato pa meni ne ustreza...Ker meni nelogične stvari ne potegnejo... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 21. avgust 2008 Prijavi Deli 21. avgust 2008 Kako barvo? kaj ? govorim v prispodobi ( barva čustva, ton, odtenek, vibracija ). dobr sam je bil slab primer. tud barvo ni problem zadet. problem je, ko nekdo zares verjame, da čuti točno tako kot druga oseba. s tem drugemu vsiljuje svojo sliko ( predstavo, proces ) in ga tako posiljuje ter prikrajša za lastno interpretacijo in doživetje popolnoma individualnega občutka. gremo od začetka. kako čustvo nastane ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. avgust 2008 Prijavi Deli 21. avgust 2008 Ti spisi pa ... vem zanje, ja. Ampak to je bilo nekje v 10. stoletju. Vsi duhovniki so namrec bili poroceni. Samo zaradi hude razuzdanosti enega od duhovnikov je takratni papez prepovedal poroke. Da bi sveto cerkev obvaroval greha. In tako da so cistost zahtevali sele od takrat in še to ne po volji boga. Bog je preko prerokov namrec narocil, naj bo vsak predsotjnik, duhovnik, bogabojec moz, moz ene zene, ki naj bo zgledna, naj ima lepo vzgojene otroke in imeti mora cisto vest. Al nekaj takega. To ni tocni vrstni red. Potem pa je pac clovek to spremenil.... papez, ki se je imel za naslednika boga na zemlji. Sumi se tudi, da bi naj bil iz biblije odvzet nauk o reinkarnaciji. za kaj drugega pa res ne vem Jaz pa sem slišala drugačno zgodbo.Duhovnikom so prepovedali poroke,da bi bogastvo ostalo v rokah cerkve in se ne bi delila med sinove (dediče). Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. avgust 2008 Prijavi Deli 21. avgust 2008 kaj ? govorim v prispodobi ( barva čustva, ton, odtenek, vibracija ). dobr sam je bil slab primer. tud barvo ni problem zadet. problem je, ko nekdo zares verjame, da čuti točno tako kot druga oseba. s tem drugemu vsiljuje svojo sliko ( predstavo, proces ) in ga tako posiljuje ter prikrajša za lastno interpretacijo in doživetje popolnoma individualnega občutka. gremo od začetka. kako čustvo nastane ? SAJ TE SPRAŠUJEM KAKO ČUTIŠ veselje. Opiši da bom videla če kaj drugače čutiš. A še lahko jaz povem, kaj sem letos spoznala. Ja očitno je,da si imela neko pozitivno izkušnjo,ki te pomirja in daje občutek izpolnjenosti.S tem ni nič narobe.In če ti pomaga v življenju,še toliko bolje.Vsak si najde nekaj,kar ga vodi skoi življenje....Saj drugače bi se nam vsem že strgal ali pa bi naredili samomor.jaz sem bila ŽE nekoč tik pred tem.,... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 21. avgust 2008 Prijavi Deli 21. avgust 2008 SAJ TE SPRAŠUJEM KAKO ČUTIŠ veselje. Opiši da bom videla če kaj drugače čutiš. Ne vem, neumno se mi to zdi počet, da bi ti opisoval veselje že zato ker je različno glede na situacije v katerih se pojavlja. Veliko bolj preprosto se mi zdi, da za začetek vzpostaviva nastanek čustva. Kaj pogojuje vzburjenje emocije ? Zakaj se pojavi ? Kakšni so procesi v ozadju ? ...potem bova lahko debatirala o tem ali čutimo enako ali ne . ali lahko čutiš čutenje drugega kot ga čuti on sam ali ne itd. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 Ne vem, neumno se mi to zdi počet, da bi ti opisoval veselje že zato ker je različno glede na situacije v katerih se pojavlja. Veliko bolj preprosto se mi zdi, da za začetek vzpostaviva nastanek čustva. Kaj pogojuje vzburjenje emocije ? Zakaj se pojavi ? Kakšni so procesi v ozadju ? ...potem bova lahko debatirala o tem ali čutimo enako ali ne . ali lahko čutiš čutenje drugega kot ga čuti on sam ali ne itd.jebote kompliciraš...najpreprostejše stvari...si vesel...al pa nisi vesel...če hočeš itak sam veš...kaj je najboljše zate Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 jebote kompliciraš...najpreprostejše stvari...si vesel...al pa nisi vesel...če hočeš itak sam veš...kaj je najboljše zate Ne razumem zakaj bi tebe motilo, če je meni v veselje, da razumem raznolikost posameznika ? torej tudi svojo raznolikost. (ti se navdušuješ na enostjo jaz pa nad raznolikostjo ). Misliš, da je smisel v tem, da bi si midva bila podobna ? Neliko bi pa rad samo spravil na potko kjer bi lahko pokazal zakaj ne more čutiti enako kot čuti drug. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 Ne vem, neumno se mi to zdi počet, da bi ti opisoval veselje že zato ker je različno glede na situacije v katerih se pojavlja. Veliko bolj preprosto se mi zdi, da za začetek vzpostaviva nastanek čustva. Kaj pogojuje vzburjenje emocije ? Zakaj se pojavi ? Kakšni so procesi v ozadju ? ...potem bova lahko debatirala o tem ali čutimo enako ali ne . ali lahko čutiš čutenje drugega kot ga čuti on sam ali ne itd. Čustva nastanejo ko opazimo nek objek v zunanji okolici,ki nam nekaj pomeni.Če nam ti objekti niso pomembni se ne odzivamo. Nastanejo pa zato,da nas aktivirajo v situacijah,ki so nam pomembne.Vsi pa imamo osnovna čustva, ki pa se razojem in rastjo posameznika postanejo kompleksnejša:STRAH - če se čutimo ogrožene ali se ne počutimo varneVESELJE - ko kaj dosežemoŽALOST - ob izgubiJEZA - če nas kdo ovira Seveda čustva nastajajo v različnih situacijah. In različne situacije imajo različen pomen zate. Tko si v nekaterih bolj vesel,drugič manj.In različni ljudje so ob isti situaciji različno veseli. Odvisno od njegovih zmožnosti čustvovanja.Tko sadist recimo ne bo čutil ob mučenju nekoga nič, kdo drug pa bo trpel ko bo videl da nekoga mučijo.Ne razumem pa dejstvo, da bi neko isto čustvo (ki sama menim da so univerzalna vsem) ljudje čutili drugače kot dejansko je. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 Čustva nastanejo ko opazimo nek objek v zunanji okolici,ki nam nekaj pomeni.Če nam ti objekti niso pomembni se ne odzivamo. Nastanejo pa zato,da nas aktivirajo v situacijah,ki so nam pomembne.Vsi pa imamo osnovna čustva, ki pa se razojem in rastjo posameznika postanejo kompleksnejša:STRAH - če se čutimo ogrožene ali se ne počutimo varneVESELJE - ko kaj dosežemoŽALOST - ob izgubiJEZA - če nas kdo ovira Seveda čustva nastajajo v različnih situacijah. In različne situacije imajo različen pomen zate. Tko si v nekaterih bolj vesel,drugič manj.In različni ljudje so ob isti situaciji različno veseli. Odvisno od njegovih zmožnosti čustvovanja.Tko sadist recimo ne bo čutil ob mučenju nekoga nič, kdo drug pa bo trpel ko bo videl da nekoga mučijo.Ne razumem pa dejstvo, da bi neko isto čustvo (ki sama menim da so univerzalna vsem) ljudje čutili drugače kot dejansko je. 1.Ok torej čustvo je odziv subjekta na zunanji svet kadar ga doživlja dovolj pomembnim, vrednim, zanimivim itd ...Zakaj nekdo doživlja nekaj v zunanjem svetu dovolj vredno, pomembno itd ...,, da emocionalno reagira ? 2. Kako to misliš, da so čustva univerzalna ? že glede nato, da imamo več tonov veselja naprimer. Možno je namreč, da jaz nimam kakšnega vzorca za nek specifičen ton veselja. univerzalen -lna -o prid. (a)1. ki se nanaša na celoto, splošnost, ne na posamezno, posebno Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 hehe...se mi zdi...al ne znaš spoštovati...in sprejemati drugačnosti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 hehe...se mi zdi...al ne znaš spoštovati...in sprejemati drugačnosti aja, nisem mel slabih namenov, mogoče te je katastrofalno zmotilo. video mi je všeč sem mislu, da bo tebi tud ... mako, kaj je zate drugačnost ? a nisem jaz drugačen od tebe, pa mi želiš fursirat svoje ideje ? predvidevajoč, da imaš ti prav ... in torej sploh nima več smisla debatirat, hmm Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 pizda, Kuvy, si zajeban.tipi preberete tone knjig, se ukvarjate z duhovnostjo in ste čudni, več ne jeste normalno, še glasbe se ogibate, bluzite ... straaaaaaan od takih! v Iliadah ... v Iliadah ... nič glih nate osebno, Kuvy, fenomen, ki ga opažam in bežim od skupin. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 zame so drugačni le pogledi...na isto stvar...se pravi...ti si drugačen od mene samo tolko...kolko se najini pogledi nate različni...vedno pa si ti ti...človek ki se oklepa svojega zavedanja samega sebe...živi v okvirju tega...in si ne želi biti eno z vsemi pa ne me resno jemat..nea se mi da več bluzit...pa slab odziv je bil tam...pa si ga rajši malu tu bluzim...vsaj kdo kaj pokomentira Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 22. avgust 2008 Prijavi Deli 22. avgust 2008 1.Ok torej čustvo je odziv subjekta na zunanji svet kadar ga doživlja dovolj pomembnim, vrednim, zanimivim itd ...Zakaj nekdo doživlja nekaj v zunanjem svetu dovolj vredno, pomembno itd ...,, da emocionalno reagira ? 2. Kako to misliš, da so čustva univerzalna ? že glede nato, da imamo več tonov veselja naprimer. Možno je namreč, da jaz nimam kakšnega vzorca za nek specifičen ton veselja. univerzalen -lna -o prid. (a)1. ki se nanaša na celoto, splošnost, ne na posamezno, posebno 1. Kako misliš zakaj? Morda zato,ker se ljudje odzivamo na okolje.Pač na nas vplivajo dražljaji iz okolja. Mi pa na te dražljaje reagiramo.Zavedno ali nezavedno interpretiramo te dražljaje ter kak vpliv imajo na nas. Od te naše predstave,interpretacije pa je odvisno kako čustvo bo sprožilo. Recimo neki punci lep fant lahko povzroči akcijo in ga začne pecati.Pri drugi pa bo lep fant zastrašujoč,bo zafarbala in sramežljivo pogledala stran. Pri tretji,ki že ima noro lepga fanta, pa ta lepi fant ne bo sprožal nobenih občutkov.Punčino čustvovanje je odvisno od njenih pozitivnih/negativnih izkušenj,od njenih predstav o sebi,od njenih želja itd. Pa ne samo to...Že v otroštvu se naučimo ali gledamo na ljudi z zaupanjem ali ne,ali svoja čustva skrivamo ali ne.... Prav tako tudi ocenjujemo situacijo,ki je pri nas sprožila neko čustvo.Če je situacija nam zelo pomembna, bo čustvo močnejše in če ne,bo manj intenzivno.In nimamo nobenih barv ali tonov čustev.Gre samo za različno jakost,bolj ali manj intenzivno,bolja ali manj močno.Čustvo omogoča odziv oz akcijo. Tako lahko na primer čustvo potlačimo, prekrijemo pred okolico, izbruhnemo ven in delujemo neracionalni ali pa kontroliramo in izrazimo nadzorovano. 2. Drugo vprašanje ne razumem. Moraš razložiti. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 29. avgust 2008 Prijavi Deli 29. avgust 2008 pizda, Kuvy, si zajeban.tipi preberete tone knjig, se ukvarjate z duhovnostjo in ste čudni, več ne jeste normalno, še glasbe se ogibate, bluzite ... straaaaaaan od takih! v Iliadah ... v Iliadah ... nič glih nate osebno, Kuvy, fenomen, ki ga opažam in bežim od skupin. Grem, na dopust pa tema crkne jaz zajeban, čemu ? sem mislu, da je svet tak ...itak je samo forum kolk resno ga kdo jemlje - stvar posameznika zame so drugačni le pogledi...na isto stvar...se pravi...ti si drugačen od mene samo tolko...kolko se najini pogledi nate različni...vedno pa si ti ti...človek ki se oklepa svojega zavedanja samega sebe...živi v okvirju tega...in si ne želi biti eno z vsemi pa ne me resno jemat..nea se mi da več bluzit...pa slab odziv je bil tam...pa si ga rajši malu tu bluzim...vsaj kdo kaj pokomentira itak sicer pa tale enost je relativna. lahko sva eno v kamnu, če želiš ( mal trdo vse skupaj ? ), kaj pa v dreku ( smrdi ), kaj pa v kremšniti ( preveč mastno ? ) , hmm, a veš kaj pol filmček ti je bil všeč ? si najdu kej zase 1. Kako misliš zakaj? Morda zato,ker se ljudje odzivamo na okolje.Pač na nas vplivajo dražljaji iz okolja. Mi pa na te dražljaje reagiramo.Zavedno ali nezavedno interpretiramo te dražljaje ter kak vpliv imajo na nas. Od te naše predstave,interpretacije pa je odvisno kako čustvo bo sprožilo. Recimo neki punci lep fant lahko povzroči akcijo in ga začne pecati.Pri drugi pa bo lep fant zastrašujoč,bo zafarbala in sramežljivo pogledala stran. Pri tretji,ki že ima noro lepga fanta, pa ta lepi fant ne bo sprožal nobenih občutkov.Punčino čustvovanje je odvisno od njenih pozitivnih/negativnih izkušenj,od njenih predstav o sebi,od njenih želja itd. Pa ne samo to...Že v otroštvu se naučimo ali gledamo na ljudi z zaupanjem ali ne,ali svoja čustva skrivamo ali ne.... Prav tako tudi ocenjujemo situacijo,ki je pri nas sprožila neko čustvo.Če je situacija nam zelo pomembna, bo čustvo močnejše in če ne,bo manj intenzivno.In nimamo nobenih barv ali tonov čustev.Gre samo za različno jakost,bolj ali manj intenzivno,bolja ali manj močno.Čustvo omogoča odziv oz akcijo. Tako lahko na primer čustvo potlačimo, prekrijemo pred okolico, izbruhnemo ven in delujemo neracionalni ali pa kontroliramo in izrazimo nadzorovano. 2. Drugo vprašanje ne razumem. Moraš razložiti. Se pravi se strinjava, če rečem, da je naše dojemanje odvisno hmm od naučenih stvari, spoznanih, doživetih. Na kratko spomini ali strokovno - referentni okvir človeka ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 1. september 2008 Prijavi Deli 1. september 2008 Narobej, Bog Satana ni ustvaril kot zlega, ampak je Satana zavedel njegov napuh, ker je kot ustvarjen hotel biti Bogu enak in še večji. Res pa je tudi MOŽNOS ZLA Božje delo, ampak Bog v to nikogar ne sili. Je posledica svobodne volje, ki pa je nujna za doseganje samostojnosti. Brez tega bi bil človek zgolj programiran robot, in nikoli človek. Svobodna volja brez možnosti izbire zla ni več svobodna volja. Od kje ti ta ideja ?Misliš, da bi bilo življenje brez trpljenja iluzija ?To bi se namreč skladalo s tvojo logiko. Jaz sestavljam 1+1, kar nikakor ne pomeni, da v te pravljice tudi sam verjamem.Torej: bog=veliki obvlader=>zgradi kletko imenovano svet in vdihne entitetam potrebo po hranjenju in posledično idejo o ubijanju.Preprosto kot pasulj, katerega sestavljajo trupla zarodkov fižola.... Spet narobej, Sveto pismo izrecno pravi, da ima človek od Boga dano svobodno voljo. Ne zgolj navidezno, ampak dejansko. Hočeš razlagat nekaj, kar zelo slabo poznaš. pisanje, na katero si s temi stavki odgovoril tudi ni gledalo skozi s.pismo od znotraj navzven,temveč na s. pismo od zunaj, kakšen moj pogled v osnovi tudi je.Jaz si za razliko od tebe dovolim svobodo lastne presoje. Tukaj je šlo za izrecno zahtevo Mojzesa (in ne Boga) faraonu, da naj izpusti Judovsko ljudstvo iz suženjstva, in ne za to, da bi bog faraona kaznoval za njegove grehe. Poleg tega, če faraon ne bi imel svobodne volje, se tej zahtevi ne bi mogel upreti, in bi ji kot programiran robot takoj ustregel. Vendar ji ni, in to večkrat. Ga je pa Mojzes opozoril na posledice. ...katere (posledice) so bile pekel na zemlji. Sedaj razumeš ? In zakaj miljonkrat degeneriran A je v tvoji rodbini navada, da se bratje in sestre poročajo med sabo . Adam+Eva=>otroci=bratje in sestre; bratje+sestre=>sex=>incest. Težko dojemljivo ? Sori , če se mi pa tvoji argumenti res zdijo neumni : No, iz tvojih ust je tovrstna izjava zame pohvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 3. september 2008 Prijavi Deli 3. september 2008 Res pa je tudi MOŽNOS ZLA Božje delo, ampak Bog v to nikogar ne sili. Je posledica svobodne volje Zlo je božje delo.(pika!) Zlo ni izbira, je ena od lastnosti božje kreacije in je kot takšna neizogibna.Četudi ti po vsej tvoji dobri veri meniš, da deluješ dobronamerno, bo že zgolj tvoj obstoj vzrok tako dobrega kot zlega hkrati(samo pomisli, koliko bakterij si v zadnji desetinki sekunde pobil!). Zatorej je svobodna volja v tem oziru neispodbitno iluzorna;ta "svoboda" deluje VEDNO v mejah danega trenutka, v smislu časa in prostora. P.S. Prvi del pisanja, ki govori o bogu, je seveda mišljen teoretično,ker dopušča izraz človeške ideje, da bog je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 4. september 2008 Prijavi Deli 4. september 2008 Bog seveda obstaja od zunaj vremena kar neskonchnO5t nima zveze z cajtom pa prO5totom. Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 5. september 2008 Prijavi Deli 5. september 2008 Bog seveda obstaja od zunaj vremena kar neskonchnO5t nima zveze z cajtom pa prO5totom.s čim pa.....kadarkoli govorimo o neskončnosti se ta nanaša na merljive dimenzije ali količine, energije itd....kajdrugega je bolj težko označiti za neskončno.Seveda pa tudi čas (vreme)(?) obstaja v tem vesolju a ne....in kaj, Bog obstaja zunaj tega? Okej, sej štekam da eni radi kr neki nabijajo u tri krasne in ponavadi me niti ne zmoti,imajo pač svoje veselje, če že nimajo kaj bolj pametnega za početi, sam tole je pa že tu mač..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 5. september 2008 Prijavi Deli 5. september 2008 Ja, to so znane umske igrice... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 7. september 2008 Prijavi Deli 7. september 2008 s čim pa.....kadarkoli govorimo o neskončnosti se ta nanaša na merljive dimenzije ali količine, energije itd....kajdrugega je bolj težko označiti za neskončno.Seveda pa tudi čas (vreme)(?) obstaja v tem vesolju a ne....in kaj, Bog obstaja zunaj tega? Okej, sej štekam da eni radi kr neki nabijajo u tri krasne in ponavadi me niti ne zmoti,imajo pač svoje veselje, če že nimajo kaj bolj pametnega za početi, sam tole je pa že tu mač..... Sevede čas obstaja v vesolju.In Bog je izven časa, saj si je čas izmislil, skupaj z vsem ostalim. Pravzaprav je istočasno v času in zunaj časa, ni ujetnik tega, kar je ustvaril. Naše vesolje je časovno omejeno (recimo 12 - do 15 miljard let), Bog pa je večen. On je več, kot pa stvarstvo, ki si ga je izmislil. Adam+Eva=>otroci=bratje in sestre; bratje+sestre=>sex=>incest. Težko dojemljivo ?Vprašal sem, zakaj MILJOKRAT degenerirano .Če ne razumeš, poudarek je na MILJOKRAT!!! Itak pa osnovi ni bilo dedenih bolezni, zato tud ni govora o degeneraciji! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.