zerkalo 12. september 2008 Prijavi Deli 12. september 2008 Res, bolj bolno ne more biti. Za protiutež si pogledaš še Root of All Evil? in potem si rečeš.... in si rečeš še enkrat... Sploh vrašanja o bogu o obstoju takih transcendenc, kako se sploh lahko sprašujem o nečem, kar je povsod? A to res pomeni, da ni povsod? Jaz si takih stvari sploh ne znam predstavljat. Ker, če si jih lahko, potem to ni to.to je to..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Svobodna volja ima seveda več nivojev. Absolutne svobode nimamo tudi znotraj božjega delovanja ne. Naša svobodna volja je omejena z vzroki in posledicami. Torej, če deluješ znotraj sprejemljivih vzorcev imaš več svobode, v kolikor deluješ znotraj nesprejemljivih vzorcev jo imaš manj. Kar pa je daleč od absolutne svobode. Po eni poti se ji približuješ po drugi pa oddaljuješ. Nikoli pa ne zaužiješ absolutne svobode. Tak sistem bi uničil samega sebe.Se opravičujem, ker nism prej odpisu, sem bil aktiven v eni drugi temi.Absolutna svoboda in svobodna volja sta sevede dva različna pojma.Sevede nimamo absolutne svobode, kar pa ne pomeni, da nimamo svobodne volje.Svobodna volja je notranji pojem, živali so za razliko od ljudi nagonsko omejene in ne morejo ravnati izven teh okvirjev, človekova svoboda pa je omejene z zunanjimi okoliščinami, nikoli pa Bog ne vpliva na notranjo svobodno voljo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Zanimivo, vesolje da je časovno omejeno? To so ugotovitve koga, fizikov ali si to prebral v bibliji?Torej ti je jasno, kaj dogaja z vesoljem, ali se ciklično razteza in krči ali pa je to enkraten proces?Če ostalih nerazjasnjenih vprašanj o vesolju niti ne omenjam....sploh pa, ali obstaja čas brez vesolja.Ker zadnje čase nekako ugotavljajo da zna biti to dvoje neločljivo povezano. Kdo je potem tukaj omejen,vesolje s časom ali obratno?Pa še malo logike....če ni ničesar zunaj Boga, potem tudi Bog ne more biti zunaj nečesa. Tudi, ko govorimo o preseganju (biti več kot) česarkoli, je jasno da ne moreš obstajati zunaj tega kar presegaš, a ne? Saj drugačene bi to presegal. Bog morda lahko presega časovne okvire ni pa zaradi tega zunaj časa. In prav zanima me kako veš, da je Bog več kot pa stvarstvo, ki naj bi ga ustvaril. To ti je zaupal med kakšnimpogovorom, ali je to "splošno znano"? In če še malce vrtaš po logiki cele zadeve ugotoviš, da je stvarstvo prav tako ustvarilo Boga kot je on stvarstvo.Torej se spet poraja vprašanje, kdo si je tukaj kaj izmislil. In morda je prav to namen takega nasprotujočega siustroja vesolja. Da se tisto, kar ga ves čas ustvarja ne more kaj prida obešati na mentalne konstrukte, ki poizkušajorazložiti nerazložljivo. Seveda, z namenom, da zakrijejo strah pred neznanim.....a brez raziskovanja neznanega tudi Bog ostaja le "zunaj" časa in še česa.Tema za filozofiranje pač......Da ima naše vesolje svoj začetek je matematično dokazano, kot to navaja tudi biblija, kar verjetno tudi sam veš.Možnosti da se vesolje ciklično razteza in krči ni, če se bo enkrat skrčilo, se bo do konca!!!Podaja pa znanost tri druge možnosti.Dejstvo je, da se vesolje širi.1. Večno se bo širilo2. Širjenje se bo nekoč ustavilo, in potem bo vesolje tako obstalo.3. Ko se bo širjenje ustavilo, se bo začelo krčiti in se bo skrčilo do konca. Osebno menim, da se bo zgodila 3. možnost, kajti vse, kar ima svoj začetek, ima tudi svoj konec. Narava materije predstavlja porincip začasnosti oziroma smrti, narava duhovnosti pa princip večnosti. vsa materija bo nekoč prešla v čisto duhovno. S tvojo trditvijo da "če ni ničesar zunaj Boga, potem tudi Bog ne more biti zunaj nečesa" se ne strinjam.Vse je iz Boga, in ne Bog iz vsega!!!Bog je VEČ kot stvarstvo, ki ga je ustvaril. Več kot vsa materija, vsi ljudje in vsi angeli skupaj. Nikakor ni omejen s stvarstvom, ki ga je ustvaril. Ta omejitev je zgolj v tvojem (ne)dojemanju veličine. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Se opravičujem, ker nism prej odpisu, sem bil aktiven v eni drugi temi.Absolutna svoboda in svobodna volja sta sevede dva različna pojma.Sevede nimamo absolutne svobode, kar pa ne pomeni, da nimamo svobodne volje.Svobodna volja je notranji pojem, živali so za razliko od ljudi nagonsko omejene in ne morejo ravnati izven teh okvirjev, človekova svoboda pa je omejene z zunanjimi okoliščinami, nikoli pa Bog ne vpliva na notranjo svobodno voljo. Ker ni vsemogočenaliker velikodušno dopušča možnost izbire zla ? :xx!: Kako lepo, da ti, o Emanuel, veš,kaj bog počne in kakšne so božje muhe in kaprice... lahko bi napisal knjigo, kot npr."The private life of God"ali"All about God"ali, še bolje"God's intimate secrets" Da ima naše vesolje svoj začetek je matematično dokazano, kot to navaja tudi biblija, kar verjetno tudi sam veš. ahahahaha... ROFL, vic leta, resda. hvala za smeh bi mogoče za nas, navadne bebčke, priskrbel DOKAZ, ki bi tvojo trditev podkrepil ? Sicer pa ne dvomim, da ni kakšen mormonski hobby matematik dejansko nekaj v to smer nakracal, hehe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 ahahahaha... ROFL, vic leta, resda. hvala za smeh bi mogoče za nas, navadne bebčke, priskrbel DOKAZ, ki bi tvojo trditev podkrepil ? Sicer pa ne dvomim, da ni kakšen mormonski hobby matematik dejansko nekaj v to smer nakracal, hehe.A se ti hecaš Pa to je splošno sprejeto dejstvo v znanosti, da ima vesolje začetek in da so izračunali njegovo starost In naredili izračune za do nekaj stotink po začetku, še bliže začetku pa vsi matenatični modeli odpovedo! Tole sem povzev iz reklame za knjigo vesolje!!! Bliža se veliki pok! Prihaja! Najnovejša knjiga iz zbirke Velika ilustrirana enciklopedija. Predstavljamo vam Veliko ilustrirano enciklopedijo VESOLJE, v njej pa lahko ob stotini zanimivosti izveste tudi: kako je nastalo vesolje ali je v vesolju življenje ali bo človek kdaj stopil na kak drug planet kako na nebu prepoznati ozvezdja, ki ustrezajo znamenjem horoskopa Ponujamo vam nekaj odgovorov naravnost iz knjige: - vesolje je nastalo pred 13,7 milijarde let z velikim pokom - poleg 5 trdnih dokazov za to boste v knjigi izvedeli tudi, kaj se je dogajalo nekaj trenutkov po velikem poku. - v vesolju je skoraj zagotovo življenje - na podlagi matematičnega izračuna je mogoče sklepati, da bi na planetih v naši galaksiji lahko živelo okoli 900 nezemeljskih civilizacij. - tako kot ima vesolje začetek, ima svoj konec - znanstveniki sklepajo, da se bo vesolje vedno bolj širilo, nazadnje pa postalo popolnoma prazno brez zvezd, planetov ali galaksij. Ti priporočam to knjigo, ima 512 strani, ampak je not tud veliko slikc, da se da lažje predstavljat vse skupaj Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Pa še en tekst iz RTV SLO o najnovejšem znanstvenem eksperimentu Vse nared za mini veliki pokZnanstveniki upajo, da bodo odkrili Higgsov delec Znanost in tehnologija, 26. avgust 2008 09:55Ženeva - MMC RTV SLO Zadnji testi v Cernu so prižgali zeleno luč za zagon največjega pospeševalnika na svetu, ki naj bi se zgodil 10. septembra. Vodja projekta LHC (Large Hadron Colllider) Lyn Evans je pojasnil, da so poskusna delovanja, ki so jih izvajali prejšnji konec tedna, potekala brez težav. Tokrat so žarek protonov poslali tri kilometre daleč po 27-kilometrski krožni cevi v nasprotni smeri od urinega kazalca, dva tedna prej pa so enak poskus naredili v smeri urinega kazalca. Ekipa, ki dela na pospeševalniku, upa, da bodo največji pospeševalnik na svetu lahko zagnali 10. septembra ob 9.00, takrat bodo namreč poslali žarke protonov v obeh smereh ter jih kakšen mesec pozneje trkali med sabo. Delci bodo potovali s hitrostjo, malenkost nižjo od svetlobne. Znanstveniki bodo skušali najti odgovore o tem, kaj se je v vesolju dogajalo po velikem poku, upajo pa tudi na odkritje Higgsovega delca oziroma bozona, ki naj bi razložil, zakaj imajo telesa maso. Pretekli poskusi, da bi poustvarili veliki pok, so propadli, vendar pa sodelujoči v projektu menijo, da pospeševalnik LHC vsebuje manjkajoči del tehnologije, ki bo prinesel uspeh. Strah pred črnimi luknjami ostajaBolj kot iskanje Higgsovega delca pa je javnost pritegnila možnost, da bodo ob delovanju pospeševalnika nastajale majhne črne luknje. Obstaja namreč strah, da bi se te luknje razširile v večje črne luknje. V zvezi s tem je bila na sodišče na Havajih vložena celo tožba, ki bo na vrsto prišla 2. septembra. Nekdanji strokovnjak za jedrsko varnost Walter Wagner in španski pisatelj Luis Sancho, ki sta vložila tožbo, menita, da znanstveniki niso zadostno upoštevali "črnih" scenarijev. A. M. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Ideja o velikem poku je morda še vedno najbolj prisotna v znanosti,prav tako kot je ideja o osebnem bogu najbolj prisotna v religijah...kar pa še ne potrjuje pravilnosti teh teorij (!),temveč bolj priča o razvoju človeka in njegovemu razmišljanju. Teorije o nastanku oz. ne-nastanku (večnosti) vesolja so deljene,v vsakem primeru ostajajo vse zgolj -teorije. Vsak, ki se zaveda omejenosti človeških čutil, omejenosti instrumentov, narejenih s strani človeka,se lahko resno vpraša o zanesljivosti kakršnihkoli izračunov,še posebej tako nebuloznih kot je izračun starosti vesolja. Moderna znanost, kot rečeno, ni enotna v svojih teorijah o vesolju. Tule, le eden od mnogih primerov: http://www.bigbangneverhappened.org/ in še npr. tale: http://www.physorg.com/news89399974.html pri temu bodi pozoren na uvodno izjavo: "No Big Bang? Endless Universe Made Possible by New Model" ki priča o prisotnemu načinu človeškega razmišljanja..."endless universe made possible" (!)in to samo zato,ker je nekdo dobil idejo o delujočemu modelu tovrstnega vesolja... hm... torej je vse nemogoče, preden mi, ljudje, tega ne potrdimo s svojimi teorijami in modeli...res zabavno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 ... morda zanimivo: http://www.independent.co.uk/news/science/...rks-925568.html Absolutely nothing happened. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 V svetih hramih, svetiščih in cerkvah BOGA NIBog je baje povsod, v vsem in v vseh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Ideja o velikem poku je morda še vedno najbolj prisotna v znanosti,... Vsak, ki se zaveda omejenosti človeških čutil, omejenosti instrumentov, narejenih s strani človeka,se lahko resno vpraša o zanesljivosti kakršnihkoli izračunov,še posebej tako nebuloznih kot je izračun starosti vesolja. No to je že lep napredek Očitno ne gre samo za to da bi "kakšen mormonski hobby matematik dejansko nekaj v to smer nakracal, hehe"In to ti je kar na lepem postalo jasno.Se mi je kar zdel, da so tvoje izjave v stilu "Sicer pa ne dvomim, da ni kakšen mormonski hobby matematik dejansko nekaj v to smer nakracal, hehe", podkrepljene z neumnim režanjem, zgolj pritlehne pravokacije, namenjene zgolj podjebavanju. :xx!: Za kakšno razpavo na mal višjem nivoju očitno nisi zrel, uživaš zgolj v pravokacijah. Označit izračune o starosti vesolja za NEBULOZE pa je neresno. :xx!: V knjigi Vesolje ponujajo 5 trdnih dokazov. Tega se nism jest zmislu. Očitno ti gre blazno na jetra, da gredo najnovejša znanstvena spoznanja v to smer, da ima vesolje svoj začetek in s tem potrjujejo biblični nauk o stvarjenju. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 No to je že lep napredek Očitno ne gre samo za to da bi "kakšen mormonski hobby matematik dejansko nekaj v to smer nakracal, hehe"In to ti je kar na lepem postalo jasno.Se mi je kar zdel, da so tvoje izjave v stilu "Sicer pa ne dvomim, da ni kakšen mormonski hobby matematik dejansko nekaj v to smer nakracal, hehe", podkrepljene z neumnim režanjem, zgolj pritlehne pravokacije, namenjene zgolj podjebavanju. :xx!: Za kakšno razpavo na mal višjem nivoju očitno nisi zrel, uživaš zgolj v pravokacijah. Označit izračune o starosti vesolja za NEBULOZE pa je neresno. :xx!: V knjigi Vesolje ponujajo 5 trdnih dokazov. Tega se nism jest zmislu. Očitno ti gre blazno na jetra, da gredo najnovejša znanstvena spoznanja v to smer, da ima vesolje svoj začetek in s tem potrjujejo biblični nauk o stvarjenju. Cool down. Saj vendar sam nimaš blagega pojma o matematičnih "dokazih" o začetku vesolja in računih o le-tega starosti.Ti pač verjameš, ker si vernik, vernik pa si najbrž zato, ker si prelen, da bi razmišljal z lastno glavo Ja, ja, dragi Emanuel,ko nekdo napiše, da je nek Jezus rekel to in ono, mu pač verjameš,ko nekdo napiše, da bo prišel odrešenik, mu, spet, enostavno verjameš,dvomu pri tebi ni mesta, ker dvom naredi prostor razmišljanjuin prav tako verjameš,ko ti nekdo izpostavi nekakšen izračun,katerega sam sicer ne razumeš, jasno,a se slučajno sklada s tvojo apokaliptično miselnostjoin ga posvojiš, kot vse ostalo omenjeno. Nikakor pa to, kar omenjaš, niso najnovejša znanstvena spoznanja;znanstvenikov je kar lepo številoin njih mnenja so deljena,tako da o neki koherentni znanosti tu ne more biti govora. So in bodo ostala - ugibanja. P.S. To, da te ne jemljem resno, ni res,ker izjave, katere pišeš, niso tvoje,temveč so zgolj prepisovanja misli drugih...zaenkrat še nisem zaznal,da bi ti sam kaj konstruktivnega napisal.Na ta trenutek še čakam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 14. september 2008 Prijavi Deli 14. september 2008 Moč ljubezni je močnejša kot zlo, ki nam grozi,"je dejal poglavar Rimskokatoliške cerkve in dodal, da bi morali verniki živeti svoje življenje v "nepremagljivem upanju, ob čemer ne smejo verjeti tistim, ki trdijo, da smo ujeti v pogubni moči svoje usode[/size]". dodajam samo še Amen. (in se NE delam norca.Dejal je tudi, sa je denar vir vsega zla... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Tudi mene kar gane...šmrc...kakšna domišljija!Namesto da je šel za papeža bi moral knjige pisat.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Zgleda se ti to nič nenavadnega ne zdi, da je izrazil sočutje. Meni pa kar. Pa mi povej za kakšen primer, kateri bogataš, kateri svetovni vodja, kateri oblastnik je kdajkoli pokazal čuteče srce tudi do tistih, ki so celo v njegovi lastni sredini (cerkev) manjvredni in nule - do živali). On je šel celo proti svojim ljudem s takim odnosom Več kot pogumno. Razen če odštejemo ljubeezn do psov pri večini važičev. Razen če seveda verjameš samo to, da nekdo, ki ima pod svojim vplivom množice, vse naredi le zase in v svoj prid in da pridobi podanike. Jaz nekako težko (samo) temu verjamem in ne gledam na to omalovažujoče in ne cinično. Ha, kaj bi zdaj ti, da ti limam linke in iščem izjave velepomembnežev, ki so izjavili podobno?Veš da.....Ampak, poslušaj se malo, no....sanje o ubogih muckah, kaj bolj osladnega pa res že dolgo nisem slišal. Ne vem kako lahko kdo sploh pade na to finto, no ja, očitno dela.Pa ne me spet napadat, da gledam cinično na sočutje, sploh ne...samo od cukra se mi je pritisk dvignu zdele, sočutja pa žal ne vidim tukaj. Halo, kakšno sočutje? Pri sanjah o ubogih muckah?Ja p**** a ni milijardo raznoraznih zadev po svetu, kjer je sočutje še kako zaželeno. On pa je sanjal mucke...šmrc... :xx!: Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Ah, dajte no, sanje o ubogih muckih si je papež kratkomalo izmislil,da bi naredil večji vtis na ljudi in si pridobil njihovo naklonjenost....kako naiven mora človek biti Sicer je pa res, ja, Mantis, ti si pač en korak naprej od "nas",ker se ne šališ na račun drugih ljudi... mi smo pač še rahlo zaostali, saj veš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 ne rabiš linkov. Jaz pač gledam na to drugače, ker že vse življneje skrbim tudi za potepuške živali in poznam njihove stiske in nazadnje sem skrbela za zapuščene mačke.Tebi je beseda mačka =osladnost, meni pa je preizkušnja za človekovo srce. Ker so za večino ljudi MALOVREDNE, manj kakor pa pes, manj kakor lev itd. To pa zato, ker je slučajno pač največ mačk okoli nas in se nam ne zdijo tako pomembne. Evo če pa bi blo okoli nas dost lačnih letečih krav, bi bo pa nekaj drugega. Nazadnje pa gledam drugače od tebe na potrebe lačnih živali tudi zato, ker sem vse otroštvo bolj ali manj bla na dietah in sem skusila hudo lakoto (vsake toliko, vsako pomlad in vsako jesen od mojega 6. do 12.leta) o kateri se večini ljudem , ravno tebi npr, niti ne sanja. Ravno zato me prizadene lakota drugih, ker vem, kako je to hudo. In točno zato, ker sem sama to spoznala, tudi cenim vse tiste ČUTEČE LJUDI, ki razumejo hudo in nanj ne gledajo z omalovaževanjem, češ no big deal = mačka=osladnost=pomoč.Če pa je en izmed njih rajnki papež, ki na lakoto živali ni gledal zaničljivo in z vidika pozunanjenosti in posploševanj, pa toliko raje slišim kaj takega evo zaradi siceršnjega drugačnega mnenja cerkve o živalih. Oh, a res, to je pa tako lepo, da si za mucke skrbela....Pa verjetno sem skrbel za več muck kakor ti v življenju, tako da mi ne filozofirat zdej nekio sočutju. Pa tudi o lakoti bi lahko kakšno rekla. Pojma nimaš kako je hudo, ko je človek lačenpa ni na dieti. Samo hrane ni. Pol se ti nič o muckah ne sanja, kvečjemu o kakšnem paradižniku.Ne bom govoril kaj o paradižniku, da ti spet ne izvabim kakšne solzice na računubogega paradajza...šmrc... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 To so pa že neumnosti s tem šmrcem zarad paradajza. Sploh ne gre tukaj za lepoto - to sploh niam veze, glavna je pomoč in zahteva tud čas in odrekanje - to pa ni tako fino, kajne. Jaz imam veliko pojma o trpljenju zaradi lakote. Ker sem jo osebno skusila in to ni bilo zaradi hujšanja kot zdaj neke diete mešaš zraven. Razen če nisi bil v kakem društvu in če nimate doma kmetije, ne vem, kako bi lahko 'verjetno skrbel za več živali.'Ne gre za tekmovanje tukaj, kdo "več", za odnos se gre med drugim.Seveda ne gre za tekmovanje. Gre za to da si začela omenjati število muck in tvoja lačna obdobja,(zraven si omenjala diete)s tem pa si verjetno hotela podkrepiti tvojo zgodbo o sočutnem papežu. Kr ne morem da še mal nešmrcam na to zgodbo Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Bi mi rad povedal par krepkih na račun moje naivnosti, pa raje iz ljubega miru potrdiš v nečem al kak Vi pa zaostali? Sem kdaj kaj takega rekla? Samo realni ste morda, vsi ki dvomite... glede na vaše dosedanje izkušnje pač, kjer se ve, da ljudje lažejo.. se pretvarjajo... potem je človek previden Z NAMENOM, DA SE NE BI RAZOČARAL.. Ne, z namenom, da si priznamo, da ne vemo...raje ostanemo realni nevedneži kot nerealni vedeži. Eni pa pač morda nismo toliko inteligentni, da bi se učili iz dosedanjih izkušenj - čeprav je čist možno, da je bilo za taka učenja iz izkušenj čist premalo gradiva oz. izkušenj...... ali pa pač tako neomajno verjamemo v dobro, da vsakomur damo novo priložnost...ali pa smo imeli pozitivne izkušnje večinoma. Jaz naivka, res niti za trenutek nisem pomislila na to, da bi si rajnki papež to izmislil in kakor gledam, več ljudi prej dvomi kakor verjame. Posebno zato, ker papežu pritiče brezčutnost do živali, ki da nimajo duše, kakor pa priznavanje njihove stiske, kadar kaj trpijo. Kaj pa veš... papež je med drugim tudi politik, o strategijah politikov pa se marsikaj ve...vsaj o sladkem strupu, ki jim z jezika kapljati zna. Ne rečem, da je resinne, da ni res. Šmrc. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Bi mi rad povedal par krepkih na račun moje naivnosti, pa raje iz ljubega miru potrdiš v nečem al kak Vi pa zaostali? Sem kdaj kaj takega rekla? Samo realni ste morda, vsi ki dvomite... glede na vaše dosedanje izkušnje pač, kjer se ve, da ljudje lažejo.. se pretvarjajo... potem je človek previden Z NAMENOM, DA SE NE BI RAZOČARAL.. Eni pa pač morda nismo toliko inteligentni, da bi se učili iz dosedanjih izkušenj - čeprav je čist možno, da je bilo za taka učenja iz izkušenj čist premalo gradiva oz. izkušenj...... ali pa pač tako neomajno verjamemo v dobro, da vsakomur damo novo priložnost...ali pa smo imeli pozitivne izkušnje večinoma. Jaz naivka, res niti za trenutek nisem pomislila na to, da bi si rajnki papež to izmislil in kakor gledam, več ljudi prej dvomi kakor verjame. Posebno zato, ker papežu pritiče brezčutnost do živali, ki da nimajo duše, kakor pa priznavanje njihove stiske, kadar kaj trpijo.Kr neki spet pleteš....moja reakcija je bila na temo, na mucke....ja komu pa niso mladi mucki pri srcu, lepo te prosim.In če hočes izvabit kakšno lažno solzico sočutja, omeniš uboge mlade mucke kaj pa.Menda ja ne kaj resničnega, da te še kdo ne bi vprašal kaj si pa storil glede tega, a ne...In kdo je zdaj naiven? Ti si čisto dovolj inteligentna, da veš kaj govoriš in zakaj. Ostali pa naj naivno padamo na te finte?šmrc.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 ampak, Zerkalo, vi ste ženskega spola in ne srednjega, kot bi se znalo sklepati po zadnji črki v imenu... tisto Zerkalo, : )) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 ampak, Zerkalo, vi ste ženskega spola in ne srednjega, kot bi se znalo sklepati po zadnji črki v imenu... tisto Zerkalo, : ))a tebe tut daje polna luna? al se ti ne prištevaš med one, ki naj bi potočili kakšno za mucke in naj bi se jim srce odprlo ob misli na ranjkega papeža?mene je to kr ruknl, morm priznat.....šmrc....aja sej res en me je imel za bejbo, sam sm že pozabu kdo....ma jebiga...kako bi že rekli uni dol...svašta p**** rodi... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 Ne ostaneš realni nevednež, če zanikaš z besedami, da si je to izmislil V bistvu smo res oboji NErealni, tisti, ki zanikajo in tisti, ki verjamejo . Ker nihče ne ve resnice razen mrtvega papeža in boga. Itak... sicer pa je eno, kar rečem in drugo, kar verjamem...moje besede so postavljene v prostor pogosto kot protiutež dogmamin so kot takšne svojevrsta dogma zase, že res...tu so, da se tudi druge možnosti vzemejo kot enakopravne moja lastna naravnanost pa je nekaj popolnoma drugega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 ..............samo-prikazovanja papeža kot čutečega človeka ovržemo kot lažnega.ja loh bi si kak boljši primer spomnla kot pa uboge lačne mucke v sanjah....to je blo pa tu mač. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 a tebe tut daje polna luna? al se ti ne prištevaš med one, ki naj bi potočili kakšno za mucke in naj bi se jim srce odprlo ob misli na ranjkega papeža?mene je to kr ruknl, morm priznat.....šmrc....aja sej res en me je imel za bejbo, sam sm že pozabu kdo....ma jebiga...kako bi že rekli uni dol...svašta p**** rodi... sem se uštel v branju, sori. nekako se je prikradel k glagolu nek iluzorni "a" na koncu... hudičevo delo, brez dvoma. Da bi se mi srce odprlo, je pa potrebno kaj več, kot mucki v sanjah, sploh pa v sanjah papeža, resda. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 15. september 2008 Prijavi Deli 15. september 2008 .....Hvala lepa, ker me imaš za 'čisto dovolj inteligentno'. 'Čisto dovolj' seveda ne pomeni 'povsem', ampak bolj 'za silo'. V kolikor si pa mislil resno tako lepo o meni, pa te moram popraviti, da si se zmotil. Namreč, nism preveč inteligentna. Lahko mi verjameš, če povem resnico, da mi še nihče doslej NI česa takega rekel. Navsezadnje boš pa verjel, če ti povem, da mi tudi na zavodu za zaposlovanje lani na podlagi IQ testov iz 7. r. OŠ ob vednosti, da je bistrost prirojena, niso nikoli rekli, da sem 'za to' ali 'za ono' inteligentna. ....Da razčistiva midva tole....ne mi spet neki plest, kakor da te ne prebiram zadnje dve leti ali koliko že.Inteligentna bejba si in dobro veš kaj pišeš. Pravzaprav zelo inteligentna, in če ti je v sedmem razredunekdo porinil napačen test v roke to še nič ne pomeni. Moje mnenje je tako ali tako, da se rada delaš bedastoker potem lažje manipuliraš s folkom. In pa malce fanatika je v tebi...no ja, ne samo malce.Ampak kaj me to briga...ko mi pa venomer kadar se spomnim nate pred oči pridejotisti ubogi sanjski mucki...ŠMRC..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.