Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

mastno kost si vrgel, pa si dobil krdelo ... x:)x

khm

moj čas za dremež in knjigico morda. še prej se pa posladkam s čokoladno peno. pa en Bandidos me čaka, da ga zvrnem. x:Dx petek je.

mejte se, pobožni in nepobožni. xrainbowx

Enako, pa ne se ga preveč napit'

Pa ja, rada bi bla aktivna pri opozarjanju na trpljenje živali, pa rada bi aktivno delovala in pogosteje, rada bi kaj pripomogla k boljšemu svetu, jebeš medalje. Nikakor mi ni šlo za čast, kot se je tebi zdaj zdelo. Sicer je najbolj važno delovati lokalno, ja. Ne pa biti član nekje, tisto je papir. Toda včasih je tud ta papir dober, ker zagotavlja več aktivnosti : saj pa vendar ravno zarad aktivnosti se nekdo vključuje nekam, al ne.

Bom pa član drustva proti mučenju zivali x^x

Nimam sredstev in nimam denarja niti zase, ne vem, kje bi naj dobili sponzorje za samo nastavljanje hišic in hrane pozimi ptičem, že samo za lovljenje lačnih zivali in steriliziranje in tak dalje, toda v skupini več glav več ve in si močnejši v prizadevanju, nisi sam v svojem delu. Tak sem to jaz mislila.

Papir je lahko koristen v takem primeru, že res.

Sicer pa, kako lahko sploh preverijo, če si vegeterijanka ? Ti pregledajo želodec, al' kaj ?

Malo se je pač treba zlagat', za dobrobit živali pač.

Navidezno bi bilo mogoče navzkriž s svetim pismom, ampak, kot praviš:

sem jaz od te omejitve na eno prašno knjigo' pobrala le najboljše in čutim totalno svobodo.

:palec:

P.S.

Al' pa bod' vegeterijanka za tistih par dni, pa se ti še lagat' ne bo treba x;)x

Deli na socialnih omrežjih

Z lažjo naj pridem k njim? Ne.

Oni so pač popolni in razbijajo ta temelj, na podlagi katerega so mučene vse živali na svetu v klavnicah, z noži, biči in odvzemom svobode.

Naj torej izkažem takšno nespoštovanje do njih, pa se naselim k njim kot kaka divja zel, pa delam razvrat v njihovih vrstah, s svojim nekoliko drugačnim pojmovanjem zaščite živali? Ne.

Sem drugačna glede tega, ker pač trdim, da je treba vsak trenutek pravilno delovati, ne pa v škodo živalim, vedno tam pomagat, kjer lahko, kjer gre in malo manj šimfati mesojedce, medtem ko v potepuško živino meče kamenje!

Pa ne naganjat os in se jih bat, če pridejo v vročini, ampak jim natoči vode po tleh, naj se je napije cel roj v pripeki.

Mislim, naj mislijo globalno in opozarjajo in vse, ampak naj hkrati malce več naredijo tam, kjer lahko!

S svojim delovanjem si lahko zgled in ne rabiš bit član nikjer pravzaprav in se ne rabiš ozirat na mnenje, da si čudak. Tud njim bo za njihovo brezčutnost do šibkih bog po njihovih delih povrnil, tako da jim je bolje zaželet čim več dobrega, dokler ga še zmorejo uživat, ker ne bo dolgo več :vio:

V kolikor je smisel obstoja takega društva v glavnem le v zgražanju nad mesojedci, ki so za vse to krivi, pač s širjnejem take energije ne bmo nikamor prišli, prav nič bolje ne bo živalim. x:o)x

Tako da raje naj gre vsak v hlev kaj pomagat in ko vidi, da se privezana živalca naserje, naj lepo z vilami pobere drek in mu na friško nastelje, tako da ne bo rabil teliček spat na svojem mehkem, da mu staro blato ne razžira kože. Malo več dela recimo, ne bi škodilo. Sproti kjer vidiš, tam delaj. x:o)x

Ker že sami kmetje grdo ravnajo z živaljo : vidijo da se ne more dobro gibati in vendar ji ne zrahljajo verige, tudi ko ji že zatezuje, rečejo : eh saj še ni narobe.

na to zatezovanje verige sem nasploh alergična in vedno skušam zrahljat, pa čist vseeno, kje sem. Enako me razpizdi tista ogrlica pri mačkah proti bolham: žival raste in se širi, lastniki pa ji nikoli ne zrahljajo, da bi se lahko redila tudi v vrat, ampak čakajo, dokler se zažre vanj, matr kak jaz to vedno narazen vlečem, če vidim. In zato me ne marajo. Pa saj imajo oni greh, če ne ljubijo bližnjega, ne pa jaz.

In recimo kmetje dobijo možnost za naravno živinorejo, naenkrat se pojavi možnost za pridobitev sredstev za to, pa vendar se zanj ne odločijo, ker je preveč dela s tme in ker so doslej imeli svoje molznice na verigah, pa naj tako tud ostane. (denarja pa nima nihče s srednjo kmetijo, ker morš pridobit tud pašnike, kar stane več deset mio sit)

In mnogo je tega, npr. okončine pri kravah, kjer se jim parklji začesnejo, ker se nič ne obrabijo pri hoji. In nato kmet lenuh ne pove veterinarju, ker ga (kmeta) boli kolk in tudi sam krumpa, ja pol pa naj še Liska krumpa, le kako jo bo takšno krumpasto spravil ven iz hleva , pa še stane povrh 100 EU! Naj ves denar od mleka požene za zdravljenje..

Ogromno je nepravilnosti med samo rejo živine in ne le pri mučnem ubijanju z elektrošoki in ne vem čim v klavnicah in zato je treba delovat lokalno, tam kjer moreš in ko je par dedcev slučajno prisotnih v štali in vidijo, da dotični kmet namaže molznici slučajno vnete seske še z Alo Vero ali pa drugim kupljenim hladilnim mazilom, da ji olajša bolečine in pospeši celjenje, se tudi sami tega poslužijo, pa čeprav VSI KMETJE GLEDAJO NA ŽIVAL KOT NA LASTNINO BREZ OBČUTKA, ki jim samo prinaša ZASILNO PREŽIVETJE, sicer pa češ da je z njo sama skrb. Ne da bi se menili zanjo in ji kaj olajšali, že nalašč zato, ker je s temi kosmatimi ušesi nevarna in ga je z rogom v glavo al pa z nogo nekam. Taka je pač živina - brca. Kar ne pomeni, da ne čuti svojega trpljenja, za katerega ni nič kriva.

brezveze da še razlagam, to doživljam v okolici.... pa pustimo živinorejo, kam sem zdaj jaz prišla

Je v redu, da razlagaš, je, ker ti to neposredno doživljaš.

Kolikor jaz vem, obstajajo tudi bio-farme, kjer imajo živali svobodo gibanja, kjer se zanje lepo skrbi,

tako, da ne vem, če res vsak kmet gleda na svojo živino kot na lastnino brez občutka. Ne vem.

Če nimaš pašnika, je to pizdarija, res, za živino seveda...

ampak mogoče bi človek moral v takem primeru zadevo opustiti xnckrivx

Jaz sem, npr., vegeterijanec, ampak ne zato, ker bi menil, da so živali več vredne, kot rastline.

Uboj je uboj in žretje žretje... takšen je zakon narave, tako je to.

Kar pa težko gledam, je nemogoče ravnanje z živalmi, ki naj bi služile hrani...

kar se mene tiče, bi bilo najbolje tako, da bi si hrano pač vsak sam ujel, pa tudi ubil in odrl in razseckal bi jo lahko sam...

potem bi reči drugače tekle in tudi odnos bi se spremenil.

Tako pa gre človek v trgovino in si pač kupi v plastiko zapakiran zrezek in to je to.

Mogoče nekateri celo mislijo, da zrezki na drevesih rastejo.

Zakaj je jeza greh, znam jaz povedat tud z lastnimi besedami, zakaj pa ne. Pa bi zvenelo preveč preprosto, pa sme zato uporabljala tiste zapise.

Na kratko, ker ne morem bit dolgo na netu, tako da ne sledim več vsemu zapisanemu, niti nimam časa, nimam kompa zdaj.

Zaradi jeze mi reagiramo drugače kakor bi reagirali, če bi jo prepoznali (ti nasploh rad ostajaš na tej točki) , nakar bi jo hitro odpustili in bi spet čutili skladnost.

Jeza pač ne prinaša delovanja po zakonih ljubezni.

Pač pa nasprotno, saj zarad nje nismo zmožni pravilno in ustrrezno delovati. Primer : ker nam je en 'buteljn' zaprl pot nekje na cesti, moramo mi še par naslednjih 100 m psovat oz. če vsaj ne psujemo 'butla', pa vsaj pritiskamo momentalno čist hudobnega jezika in hudobnega (jeznega) srca na plin in peljemo 75 na uro, namesto 55, npr in bog nas ima rad, da nam v našem pomanjkanju krotkosti in razumevanja sočloveka ne pošlje drugih težav, ki so običajno

Če zdaj pozabiš ta en tak banalen primer, lahko sam vidiš (ne glede na to, kako si prizadevaš braniti samega sebe zarad nagnjenja k jezljivosti) , da zaradi jeze škodujemo sebi, če ostajamo na njej in da lahko zaradi jeze tudi škodujemo drugim, saj jeza poraja sovražne misli in tudi sovražna dejanja.

Druga je jeza, ki daje zagon in zanos za opravitev nekega , vendar tudi taka jeza ima le redko čisto vest ... x:Dx

povsem nekaj druggea je, če nas k nečemu sili težnja po pravičnosti, sočutnost, karkoli, torej neko pozitivno ozadje.

K jezi smo vsi nagnjeni, jeza vsebuje za marsikoga trenutno potrebno moč za delovanje. Toda vendarle razžira človeka in nima nič skupnega z ljubeznijo. In nobena moč, ki ne izvira iz ljubezni, ni bogu všečna.

Večinoma pa je jeza glede na trenutno nizko stanje zavesti izvor najhujših grehov. Huda jeza človkeu tkao zamelgi razum, da v njenem afektu ubija. Kršitev 'ne ubijaj' -- itd itd . Ni konca razlagam, zakaj vse je jeza greh.

Vidiš mantis ti spadaš v skupino ljudi, ki posplošeno gleda na jezo. zame si primer človeka, ki mu sveto pismo škodi. Moje mnenje.

Naj razložim.

Zgoraj si pisala o jeznoritosti. To je jeza, ki je prešla v kronično izrazno obliko;

- če nek butl zapre cesto tega ne moreš spremenit. Jeza v tem primeru nima pomena

- peljat potem zaradi jeze več, spada v področje izraznosti prikrite agresije

- naprej jezo povezuješ s sovražnostjo kar spada v področje patologije in odkrito kaže na nerazumevanje razlike med jezo in sovraštvom tem smiselnostjo/nesmiselnostjo ene in druge

- huda jeza se imenuje bes ali v drugem primeru afekt s čimer so zopet povezani vzorci nerazumevanja lastnih hotenj, želja in možnosti uresničitve teh

Se še spomnim najinih debat o jezi. Se strinjam, da je jeza spontana reakcija srca in telesa in da se lahko dogaja neodvisno od naše volje!

Vendar pa ti zelo pozabljaš, pa tako poln kot si modrosti, kadar se lih ne norčuješ kaj, da je srce nad telesom in da srce (kakšne narave je) vodi telo v smislu, da široko in dobro srce ni sposobno čutiti razdiralne hujše napadalne jeze in ne vem kaj, ki bi bila nevarna.

Spontana reakcija srca in telesa, ki se lahko dogaja neodvisno od naše volje ? Hmm, ko boš sprejela, da si ti odgovorna za tvoja čustvena stanja, da imaš možnost odločitve biti jezen ali ne biti jezen - takrat boš verjetno dojela o čem govorim. S takšnim mišljenjem bolj težko. Prou povem ti, da tega nisem pričakoval, pa čeprav sem ti pripisoval patologijo in očitno se nisem zmotil. Drugo komentirat tako nima več smisla ...

Zaradi jeze mi reagiramo drugače kakor bi reagirali, če bi jo prepoznali (ti nasploh rad ostajaš na tej točki)

ne glede na to, kako si prizadevaš braniti samega sebe zarad nagnjenja k jezljivosti

Nasploh pa je moje mnenje,da mi je pripisovanje takšnih lastnosti žalitev moje čustvene inteligence in osebnega razvoja na področju odnosov. Mantis, nagnjenosti k jezi si jaz privoščit ne morem. Vsak dan govorim z do 50 različnimi nepoznanimi osebami med katerimi so nekatere tudi žaljive, razžaljene, jezne, maščevalno nastrojene, nestrpne. To je moja služba. Da bi bil nagnjen k jeznoritosti me stane delovnega mesta. Jezo razumem. Vem kako deluje, na kakšnih nivojih se pojavlja in kje je človek, ki je v takem stanju in tudi vem kako ga potegnit nazaj v svet normalnih odnosov ali če ne gre drugače enostavno prizemljit. In še vedno se učim. Težko mi bo kdo, ki 8 ur na dan na tak način , ne pridobiva izkušnje, karkoli svetoval. Moje izkušnje ti vidiš kot zadrževanje jeze. zakaj tvoj um to tako dojema moraš pa ti poštekat.

Gibanje iz točke jeze v točko miru in odsotnosti je meni sprehod skozi vrata in zato se še posebej dobro zavedam, da ->eno je teorija in življenje okoli lastnega dvorišča drugo pa je realnost in svet odnosov.

p.s; vzemi si pa kot kompliment in ne žalitev ali strogo kritiko, da si mi za razliko od mici vredna normalnega in človeka vrednega odgovora

Brez podpisa

jezen si lahko samo če ne sprejmeš dejstva, da vsak človek počne stvari kakor jih razume in če sprejemaš stvari osebno.

ko že toliko govorite o hitlerju na drugih področjih pa ga še malo omenimo tukaj..Kdo je ustvaril hitlerja? zakaj je hitler spoh dosegel tako strašansko moč? kdo je bil v resnici hitler? a se kdo sploh to vprašal ali sodi samo po vidnih dejanjih.lahko bi rekli da je bil hitler mentalno bolan. torej kdo je odgovoren da je postal predsednik.Sam se ni moral okronati. nekdo je to želel in je to izkoristil.

Če mene osebno vprašate, ne moreš biti jezen na hitlerja, lahko si pa jezen na vse ljudi okoli njega, ki so ga pustili to delati in uspet! Potem pogledam ljudi okoli hitlerja in ne moreš biti jezen na njih vsaj vask ima svojo zgodbo in vsak je produkt okoliščin in nekoga drugega. torej zakaj bi se sploh jezili, lahko samo popravimo, tako da jih razumemo.

sveto pismo ali biblija samo pontencirata nestrptnost in s tem jezo.in to daje moč ljudem na oblasti.

Žal mi je da so ljudje tako zaslepleni z televizijo in vsemi mediji. verjamejo neresnici ,resnica pa je prikazana za neresnico.Skoraj nihče ne ve več kaj je prav in kaj narobe.Saj nas vodilni svet obrača kot si sami želijo. niti oni več ne vejo kaj je resnica in kaj ne.

jezen je lahko samo človek ki ne vidi drugega.

Vprašajte svoje otroke kaj je pomembno na svetu?ali vedo? Vidijo samo rivalstvo tudi v vrtcih in šolah je samo rivalstvo tudi v svetem pismu je rivalstvo v risankah in filmih..pol se pa neumno vprašamo od kje prihaja jeza?

jezen si lahko samo če ne sprejmeš dejstva, da vsak človek počne stvari kakor jih razume in če sprejemaš stvari osebno.

ko že toliko govorite o hitlerju na drugih področjih pa ga še malo omenimo tukaj..Kdo je ustvaril hitlerja? zakaj je hitler spoh dosegel tako strašansko moč? kdo je bil v resnici hitler? a se kdo sploh to vprašal ali sodi samo po vidnih dejanjih.lahko bi rekli da je bil hitler mentalno bolan. torej kdo je odgovoren da je postal predsednik.Sam se ni moral okronati. nekdo je to želel in je to izkoristil.

Če mene osebno vprašate, ne moreš biti jezen na hitlerja, lahko si pa jezen na vse ljudi okoli njega, ki so ga pustili to delati in uspet! Potem pogledam ljudi okoli hitlerja in ne moreš biti jezen na njih vsaj vask ima svojo zgodbo in vsak je produkt okoliščin in nekoga drugega. torej zakaj bi se sploh jezili, lahko samo popravimo, tako da jih razumemo.

sveto pismo ali biblija samo pontencirata nestrptnost in s tem jezo.in to daje moč ljudem na oblasti.

Žal mi je da so ljudje tako zaslepleni z televizijo in vsemi mediji. verjamejo neresnici ,resnica pa je prikazana za neresnico.Skoraj nihče ne ve več kaj je prav in kaj narobe.Saj nas vodilni svet obrača kot si sami želijo. niti oni več ne vejo kaj je resnica in kaj ne.

Vprašajte svoje otroke kaj je pomembno na svetu?ali vedo? Vidijo samo rivalstvo tudi v vrtcih in šolah je samo rivalstvo tudi v svetem pismu je rivalstvo v risankah in filmih..pol se pa neumno vprašamo od kje prihaja jeza?

neverjetno koliko jeze in kontradiktornosti

Ma sej mayita na nek način se strinjam s teboj. Zej SP imaj dobre in slabe strani tko kot vsaka stvar.

Ampak gremo se jeze dotaknit. Rad namreč razbijam oblake iluzije, ker je težko sam živet v realnosti, čeprav se ven iz nje tudi rad pomikam x:)x

Recimo, da maš ti en tak ortopedski stol ( spinalis ) in si ga dobila, ker maš probleme s hrbtenico. Pa eno jutro prideš na šiht in vidiš, da sodelavec sedi na tvojem stolu. Zej s tem sodelavcem so že drugi imeli težave, tako, da si lahko že misliš, da iz tega ne bo nič dobrega nastalo (spomin)

Torej vidiš sebe in vidiš drugega. Vem, da sprejeti dejstvo, da nekdo sedi na našem ortopedskem stolu je lahko. Super. Smo že sprejeli.

Ampak dečko še vedno sedi na tem stolu, pa ga sprejemamo. Ne sovražimo ga, nismo jezni nanj, ne preziramo ga. Celo njegove dobre lastnosti in potencialne vidimo.

Res skoraj te že prime, da bi ga po delu povabili na pijačo. Ma pa sej ni tolk slaba oseba. Ampak kaj pa zej - še vedno sedi na tem stolu ?

Torej katero čustvo bomo aktivirali, da dobimo tale stol nazaj. Katero čustvo nas bo aktiviralov razmišljanje, da dobimo stol nazaj brez prepira, zapletov, komplikacij, razburjanja ?

Ljubezen je sprejemanje. Ljubezen potrebujemo, da se ne pahnemo v blaznost.

popravljeno

Brez podpisa

Ma sej mayita na nek način se strinjam s teboj. Zej SP imaj dobre in slabe strani tko kot vsaka stvar.

Ampak gremo se jeze dotaknit. Rad namreč razbijam oblake iluzije, ker je težko sam živet v realnosti, čeprav se ven iz nje tudi rad pomikam x:)x

Recimo, da maš ti en tak ortopedski stol ( spinalis ) in si ga dobila, ker maš probleme s hrbtenico. Pa eno jutro prideš na šiht in vidiš, da sodelavec sedi na tvojem stolu. Zej s tem sodelavcem so že drugi imeli težave, tako, da si lahko že misliš, da iz tega ne bo nič dobrega nastalo (spomin)

Torej vidiš sebe in vidiš drugega. Vem, da sprejeti dejstvo, da nekdo sedi na našem ortopedskem stolu je lahko. Super. Smo že sprejeli.

Ampak dečko še vedno sedi na tem stolu, pa ga sprejemamo. Ne sovražimo ga, nismo jezni nanj, ne preziramo ga. Celo njegove dobre lastnosti in potencialne vidimo.

Res skoraj te že prime, da bi ga po delu povabili na pijačo. Ma pa sej ni tolk slaba oseba. Ampak kaj pa zej - še vedno sedi na tem stolu ?

Torej katero čustvo bomo aktivirali, da dobimo tale stol nazaj. Katero čustvo nas bo aktiviralov razmišljanje, da dobimo stol nazaj brez prepira, zapletov, komplikacij, razburjanja ?

Zej jaz vem, da Ljubezen ni to čustvo. Ljubezen je sprejemanje. Ljubezen potrebujemo, da se ne pahnemo v blaznost.

Kritika ne more biti brez njej značilnih lastnosti... kako boš kritiziral, ne da bi izražal nezadovoljstvo ?

Jeza pa je tisti element, ki situacijo zresni (kot nekakšna začimba pri kosilu),

kar je včasih ne le efektivno, temveč tudi potrebno, vsaj po moje...

torej rečeš pizdunu, ki sedi na tvojem stolu, da je to tvoj stol in čao.

V nasprotnem primeru se jeziš ali pa si vsaj nezadovoljen znotraj sebe, in to lahko traja,

med tem ko se s tem, ko mu to iz oči v oči rečeš, to manifestira zunaj

in prenese pozornost na tistega, ki je za situacijo odgovoren.

To so v bistvu klasične situacije...

nekdo mi stopi na prste, pa mu rečem, naj bo bolj previden,

potem pa je naenkrat užaljen on in jaz se počutim krivega.

Halo ? Če že sploh; KDO naj bi se tu počutil krivega ?

Ja sej to, ljudje so dostikrat počutijo krivega, brez potrebe in v napačnih situacijah. Le kako se nebi, če je pa jeza greh ?

Se pa sprašujem;

''torej rečeš pizdunu, ki sedi na tvojem stolu, da je to tvoj stol in čao.

V nasprotnem primeru se jeziš ali pa si vsaj nezadovoljen znotraj sebe, in to lahko traja,''

Ali ni izražanje jeze že, če tipu rečem; Ej stari, na mojem stolu sediš. A lahko prosim x:)x

Lahko tudi rečem; pizda ti materina. mene že ne boš jebu. spizdi dol iz stola !!!

Al pa; No tole je pa zelo nesramno od tebe, da tkole brez vprašanja uporabljaš tuje stvari x!x

Lahko tudi; Maaa ej model kvaj stabo ??? a se zajebavaš, a ne veš, da mam sfukan hrbet .

itd.

Izražanje jeze na 1000 in 1 način.

Brez podpisa

torej rečeš pizdunu, ki sedi na tvojem stolu, da je to tvoj stol in čao.

V nasprotnem primeru se jeziš ali pa si vsaj nezadovoljen znotraj sebe, in to lahko traja,

med tem ko se s tem, ko mu to iz oči v oči rečeš, to manifestira zunaj

in prenese pozornost na tistega, ki je za situacijo odgovoren.

:palec: xDDx

Ja sej to, ljudje so dostikrat počutijo krivega, brez potrebe in v napačnih situacijah. Le kako se nebi, če je pa jeza greh ?

Se pa sprašujem;

''torej rečeš pizdunu, ki sedi na tvojem stolu, da je to tvoj stol in čao.

V nasprotnem primeru se jeziš ali pa si vsaj nezadovoljen znotraj sebe, in to lahko traja,''

Ali ni izražanje jeze že, če tipu rečem; Ej stari, na mojem stolu sediš. A lahko prosim x:)x

Lahko tudi rečem; pizda ti materina. mene že ne boš jebu. spizdi dol iz stola !!!

Al pa; No tole je pa zelo nesramno od tebe, da tkole brez vprašanja uporabljaš tuje stvari x!x

Lahko tudi; Maaa ej model kvaj stabo ??? a se zajebavaš, a ne veš, da mam sfukan hrbet .

itd.

Izražanje jeze na 1000 in 1 način.

O tem še nisem tako razmišljal, ampak verjetno je že res tako nekako...

vprašanje, koliko se da izvorno doživljanje prikriti oz. našminkati,

tako, da se ne izrazi v vsej svoji pompozni grobosti.

Ampak ja, seveda, kritika je kritika in če nekdo dojame, da nekaj "ne štima"

ga bo to itak "s stola vrglo".

O tem še nisem tako razmišljal, ampak verjetno je že res tako nekako...

vprašanje, koliko se da izvorno doživljanje prikriti oz. našminkati,

tako, da se ne izrazi v vsej svoji pompozni grobosti.

Ampak ja, seveda, kritika je kritika in če nekdo dojame, da nekaj "ne štima"

ga bo to itak "s stola vrglo".

Doživljanje izvornega doživljanja je odvisno od vrednotenja. Kako pomembno se mi zdi, da nekdo sedi na mojem ortopedskem stolu ?

IMO je prikrivanje dokaj nesmiselno. Smiselno je preveriti vrednotenje lastnega sistema, da se potem obnašaš situaciji primerno.

Problem in nevarna past, ki preži na vsakogar je, da se hitro lahko zapremo v naš mali vesoljni svet in ga potem doživljamo kot celoto. Pri tem pozabimo, da se na drugem koncu sveta bijejo bitke za življenje, da se trpi, da je lakota itd... Takrat en tak stol lahko postane življenjsko pomemben - in pol je itak štala.

Brez podpisa

Ne mantis nisem napisal, da si ne morem privoščiti jeze. Napisal sem, da si ne morem privoščiti nagnjenosti k jezi.

Prosim, če mi pokažeš kje sem napisal, da je jeza stvar telesne reakcije. Da vidiva ali si narobe razumela ali sem narobe napisal.

Mantis to kar se ti trudiš dosečt., to je meni dnevna rutina. Niti mi ni treba razmišljat o tem, se dogaja samo od sebe. Druga stvar pa je, ko te ljudje obdajo z lastno jezo, besom, ne potrpljenjem itd. To je druga stvar, ko ti vzamejo možnost Ljubezni, ker je sami ne želijo. Zato moj taktičen pristop k jezi, ne zaradi službe in ne zato, ker bi se je rad znebil, pač pa zaradi sveta, ki me obdaja. Pri meni je tako, da če bo zraven dober človek bom tudi jaz dober, če bo slab bom postal slab ( metafora ) Gre za prenos tistega pri človeku česar jaz pri sebi nimam. Potrebe po družbenem statusu. Vsakršno delovanje v to smer je bitka proti samemu sebi. Le svet in sanje so mi povedale kaj moram narediti, da ohranim sebe. Prepoznati nizjo naravo sveta, ki me obdaja. Torej, ker nisem ločen od sveta - prepoznati svojo nizjo naravo. In moja preteklost ( ne otroštvo ) pa bi se prav lepo odsevala v knjigi Lovci Šivovega Poljuba. No sedanjost je takšna, da z dobrim občutkom lahko rečem, da vem in se mi že svita kaj zavraga počnem na tem svetu. Vendar pa se zarečenega kruha tudi največ poje.

Zatorej moje mnenje ostaja, da se iz jeze ne rodi nič slabega. Slabo se rodi v glavah ljudi, ki ne vedo kaj hočejo, kaj želijo spremeniti in kakšne so njihove možnosti za spremembo.

Sicer pa ima jeza ima tudi duhovni aspekt v Kundaliniju, ki človeka lahko lepo pogazi in spremeni v mentalnega bolnika, če ne pošteka tako osnovnih stvari kot je jeza. Uravnovešen človek se bo lastne jeze zavedal in se bo tudi zavedal namena te in realnih možnosti. Le takšen človek je lahko mojster Kundalinija. Vsi ostali si lahko le opečejo roke. Nasploh pa me preseneča, da to na tem forumu nebi bilo znano ?

Brez podpisa

Mogoče sva se takrat narobe razumela. Jeza ima vzrok v vzorcih v misljenju ljudi. To je meni kot sonce zjutraj in luna zvečer.

klik

http://fusionanomaly.net/kundalini.gif

http://www.art4spirit.com/Images/Artwork/Kundalini5x7.jpg

Brez podpisa

Sej vem, da je debata zaključena. Ampak tale komad, ki je men všeč. Ta komad recimo brez jeze v moji obliki nebi nastal. Lahk tud rečem, da je komad rahlo prebujena kača Kundalinija.

Kod nas se od dejtona godine broje,

ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje.

Brdjani postaju gradjani,

do jucer svjetla gasili sjekirama, a sad su u odjelima.

Mirnese, sredi ih Mirnese, jebi im mater,

ako se ti pocenes prodvat i tebi cu mater jebavat

da znas, nije bitna ideologija, bitna je biologija,

bitna je genetika balije ustase i cetnika!

Svaka ovca svome krdu. Krave uz telad

u sarena vrata gledat, jedni drugima mater jebat.

Znam ko je poceo rat, znam sta je glad!

Znam kad su Seseljevci dosli u moj grad!

Pricamo ono kako je sad, slabo se micemo s mjesta,

puni smo rupa ko nasa cesta.

Cesto vucemo rucnu - vidis svaki biser

isli bi naprijed ali volimo taj rikverc.

Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika,

maloverzacije presutimo da se ne ljutimo,

navikli smo, na gebiru i u miru.

Mladi iz zemlje bjeze, izbjeglice se vratit nece

ne moraju nek zaradjuju, nek nam salju para

mi cemo zivit u mraku i jedni drugima jebavat majku.

Cijela drzava placa reket

po kucama oruzja - od rata cuje se zveket,

imamo mina ko jagoda - pune oranice,

ali nece brati gurodovi sto su pravili sadnice!

Bole nas kite, imamo resursa vise,

pogotovo metala, govana, metana,

to je nas zrak i hrana - s tim nas vodje hrane.

Ne znam za vas ja sam sit - u mene vise ne stane.

Svako kurac u drzavi pusi, zatvara usi.

Pred nepoznatim ljudima drzim jezik za zubima

da l: selam, zdravo, bog? Kako je pravo?

Ne znam vise sta da kazem, u sranju da se ne nadjem.

Pas je ujeo bubu, sviraju ratnu trubu,

ljude drukcijeg pogleda imaju na zubu,

a da im isprave pogled poslace im jedan odred

da im zapaljenu kucu gledaju kroz dvogled.

Al nema ratne nevjere sto moze unistit temelje,

onaj korjen kuce u kojem su nase duse,

onu burmu i lanac sto u temelj baci bosanac.

kad kucu pravi u temelj dio sebe stavi!

Srusi do temelja ne ide!

Temelj, on ce ostat vjecan ko Sava...

Mater vam jebeeeeeem!

Mater vam jebeeeeeem!

Mater vam jebeeeeeem!

Mater vam jebeeeeeem!

Brez podpisa

Ne. Žalost je pač prisotna v življenju.. Greh sta jeza in nevoščljivost (glavna dva).
glavna dva sta jeza pa nevoscljivost? :inocent:

Kj pa lenoba??? A ves...? in se folku ne lub bit prijazn in se mu ne lub bit privoscljiv...

skratka, ne lub se mu bit pozorn na vse "kr ima v sebi": obcutke, misli... ...

te pa v njem verjetn niso zato, ker je nekdo neki storil, kr ga je "zabolel", da se posledicno v tem primeru jezi al pa je nevoscljiv... ampk so tam zto, ker je vsak posameznik proizvajalec vsega, kr cuti, misli... In kdr kdorkol obcut karkol z -/+ predznakom v zvezi z necim, kr mu ni/je vsec, je odvisn od tega, kr mu NI/JE vsec... Se prav, da je v vecini primerov, clovekovo pocutje odvisno! :vragec: Ampk clovk je se vseen toook len..., da se temu raj prepusca, kt pa da bi zto kj naredu... Npr.: dab vsaj ustal, se umil, pretegnil, se ornk pogledal v spegu in si priznal, da je izkljucno sam proizvajalec vsega, kr sam obcuti, misli... in da se "tezk" spremeni potek dogodkov, "lahk" pa se spremeni njegov odnos do njih... Kj je pa bl "pomembno": odnos al sam dogodek? Odnos.

in lenoba uspava!!! "greh" (ne kt sredstvo ustrahovanja, manipulacije) pa ce je ze kj..., je po moje lahk ravn to - uspavalo! se prav: vse kr cloveka uspava, potem ko se je (ze) odlocu, da se bo prebudil...

eee tale je to fino utrofil: :palec: x:Dx :palec:

Hmm, ko boš sprejela, da si ti odgovorna za tvoja čustvena stanja, da imaš možnost odločitve biti jezen ali ne biti jezen - takrat boš verjetno dojela o čem govorim.

xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

CITAT(kuvrtat @ 3. Oct 2008, 21:44)

Hmm, ko boš sprejela, da si ti odgovorna za tvoja čustvena stanja, da imaš možnost odločitve biti jezen ali ne biti jezen - takrat boš verjetno dojela o čem govorim.

Nisem prebiral te teme in lahko, da je tale citirana izjava izven konteksta, Kuvrtat. Če pa ni, ti pa povem, da ne drži. Jeza je čustvo in ne morš se odločit, da boš jezen al pa ne. Lahko se odločiš, kako jo boš izrazil, ne pa, a boš jezen. Lahko pa opraviš z jezo /če te mot/ tko, da ugotoviš, kje leži njen vzrok in ga preobraziš /če je to potrebno/.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Jeza je čustvo in ne morš se odločit, da boš jezen al pa ne.

Ne spremljam celega topica, pa bi samo tole pokomentiral. Ni nam treba biti lutke svojih čustev, ampak lahko z njimi upravljamo. Po mojih izkušnjah se dejansko lahko odločiš, da ne boš jezen. Kot npr. pri tistih temeljnih postavkah reiki-ja: "Danes se ne bom jezil." Kadar sem to nosil v zavesti, se jeza enostavno ni mogla poroditi. To je le naša lenoba, da nismo več časa zavestno prisotni sami v sebi in ne živimo v skladu s svojimi "višjimi" notranjimi težnjami in impulzi. V enakem smislu se prav tako lahko odločiš, da boš dobre volje in notranje umirjen (četudi ni nekih zunanjih razlogov za to)... in spet je predvsem naša lenoba, da tega ne naredimo. (sam nisem pri tem nobena izjema)

Vse se da, če je le dovolj volje za to, tudi vzpostaviti notranje stanje, kakršnega hočemo. Vsaj moja izkušnja je taka.

Ne spremljam celega topica, pa bi samo tole pokomentiral. Ni nam treba biti lutke svojih čustev, ampak lahko z njimi upravljamo. Po mojih izkušnjah se dejansko lahko odločiš, da ne boš jezen. Kot npr. pri tistih temeljnih postavkah reiki-ja: "Danes se ne bom jezil." Kadar sem to nosil v zavesti, se jeza enostavno ni mogla poroditi. To je le naša lenoba, da nismo več časa zavestno prisotni sami v sebi in ne živimo v skladu s svojimi "višjimi" notranjimi težnjami in impulzi. V enakem smislu se prav tako lahko odločiš, da boš dobre volje in notranje umirjen (četudi ni nekih zunanjih razlogov za to)... in spet je predvsem naša lenoba, da tega ne naredimo. (sam nisem pri tem nobena izjema)

Vse se da, če je le dovolj volje za to, tudi vzpostaviti notranje stanje, kakršnega hočemo. Vsaj moja izkušnja je taka.

Nak Dayo

Bi blo fajn, če bi blo tko, pa ni. Žal. To kar ti opisuješ in povezuješ z lenobo je, kako zavestno preprečit razbohotenje jeze /zarad vedenja, misli/ in jo zatret.

"Čak mal, a sem se odloču, da se ne bom jezil, čeprav me je ta idiot izsilu. Konc koncev, a je vredno, da si zarad njega pokvarim dan, pa tko lep je", je primer take zavestne preprečitve razbohotenja jeze /kar je odziv na jezo/ in potlačitev obenem. Jeza pa ostaja. Vsakič, ko se ti bo zgodl to isto, boš moral odreagirat enako, s tem, da vsakič lažje seveda. A na ta impulz ne boš mel vpliva vse dotlej, dokler ne boš ugotovu, zakva tko odreagiraš. Ker eni pa ne.

Jst clo mislm, da so tele afirmacije, ki jih na žalost propagirajo marsikatere kao duhovne šole /danes, ta teden se ne bom jezil/ clo škodljive, mislm, clo zlo škodljive, ker prvič, definirajo jezo kt nekej slabga, pa to tud slučajno ni /jeza ti omogoča, da postaviš meje/, drugič pa spodbujajo zanikanje oziroma tlačenje čustev in telesnih odzivov /občutenj/. Telesni odziv je namreč najboljši pokazatelj, da se nekaj dogaja in poslušat telo je najboljši in najenostavnejši način, kako prit do vzrokov in tud, ali so predelani a ne. Dodatno škodo delajo še razlage, ki afirmacije dopolnjujejo. Recimo: "danes se ne bom jezil, ker to ni v skladu z mojim višjim nekaj že, ker ta moj višji karkol je ja blag, čista ljubezen pa tko al pa drgač". S tako oblikovano afirmacijo sam vase direkt vgrajuješ napuh /občutek večvrednosti, nekaj nad ostalimi plebejci in neduhovnimi vsakdanježi/ in občutek krivde, ker ti konc koncev seveda ne rata a ne in še večji napor v rezanje sebe od sebe.

Tko da, če je nevarnost neprimernega odziva na jezo, je bolš uporabt kako tako afirmacijo "dons, če bom jezen, se bom potrudu, da ne bom kterga na gobec, obenem bom pa poskusu ugotovit, zakaj sem jezen v taki in taki situaciji".

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

CITAT(kuvrtat @ 3. Oct 2008, 21:44)

Nisem prebiral te teme in lahko, da je tale citirana izjava izven konteksta, Kuvrtat. Če pa ni, ti pa povem, da ne drži. Jeza je čustvo in ne morš se odločit, da boš jezen al pa ne. Lahko se odločiš, kako jo boš izrazil, ne pa, a boš jezen. Lahko pa opraviš z jezo /če te mot/ tko, da ugotoviš, kje leži njen vzrok in ga preobraziš /če je to potrebno/.

xsrcx

To butel pomeni samo to, da se oklepaš obstoječe identitete. Nič drugega. Ta te definira znotraj tvojega nezavednega in si potemtakem na skoraj impulzivnem nivoju podvržen svojim čustvom. Ta identiteta deluje kot mentalni ščit pred vibracijami okolja., njegov namen pa je kvečjemu to, da te ne začnejo preplavljati čustva drugih ljudi, kar se rado realizira v izgubi osebne integritete ter takšnih in drugačnih neželjenih simptomih. Zej ti recimo maš družino pa kake take obveznosti katerih jaz nimam. Poleg tega se meni precej jebe in se zato lahko grem takšne štose.

Skratka, ko svoj um dojemaš v sliki prihodnosti takrat se odločiš ali boš jezen ali ne. Castaneda je to s popolnoma drugačnimi besedami opisal kot povrnitev naravnega ščita, drugi pišejo o kontaktu z duhom, bogom, visjim jazem itd. Skratka, človek se lahko odloča. Vaja dela mojstra. Ja res je dejansko pravim, da vidiš situacijo in veš, slišiš, čutiš, cel svet ti šepeta. In, če le ne padeš v zanikanje boš dojel, sprejel, prepoznal - da čez 5, 10, 30, 60 s se boš razjezil ali pa tud ne. Parafraziram, ane x;)x x:)x

In zej mam filing, da boš probal tole racionalno dojet, pa bi moral razmišljat v tretji pozornosti.

Jaz jezo vidim in dojemam kot mrežo ali pa sliko, mogoče kot nekaj že obstoječega. Ja tako je, kot že obstoječo realnost v kateri se znajdem in nato na zavednem ali pa nezavednem nivoju reagiram. Bolj se poznam, bolj prodiram proti svojemu resničnemu pomenu večjo možnost izbire imam in manj sem podvržen. Res pa je, da se človek, ki verjame, da je jeza greh na takšen način ne more spoznavati in tudi takšen ne kateri se boji emocionalne ugrabitve. V navodilih pa vseeno piše; ne poizkušajte tega doma !

Dodajam; ej butl, tole nakladanje gor. Vse odločitve so tvoje, zavedne ali nezavedne.

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...