Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

Ampk clovk je se vseen toook len..., da se temu raj prepusca, kt pa da bi zto kj naredu... Npr.: dab vsaj ustal, se umil, pretegnil, se ornk pogledal v spegu in si priznal, da je izkljucno sam proizvajalec vsega, kr sam obcuti, misli... in da se "tezk" spremeni potek dogodkov, "lahk" pa se spremeni njegov odnos do njih...

To je še lažji del ... hehe x;)x

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

Ja, glavnih grehov je saj veš da več, napuh, jeza, nevoščljivost (zavist), pohlep, lenoba, nečistost (pohota), požrešnost.

Tale da je to fino trofil? Kdo? Drugače mi je cel tvoj sestavek všeč. :palec: Aja, misliš zadnji citat od Kuvrtata. Ja jaz sem ŽE dojela, da sem sama odgovorna za vse, vendar je kljub tmeu težko upravljati samega sebe, saj si odvisen tudi od svojega PRIROJENEGA temperamenta, ki se ga NE DA spremeniti na noben način ! Zato pa je potrebna čuječnost in celo disciplina.

Pa kaj, če je jeza še vedno v meni, sem jo sicer zavestno izrinila, ne bom pa dovolila, da v zvezi z njo postopam, da ravnam pod njenim gonilom.

Lenoba - če se ji prepuščamo, pač zaustavlja naravni potek razvoja, kot bi se sicer odvil, če bi se bolje potrudili.

Sicer ne moremo gledat na greh lenobe kot na greh, kadar se nam ne da biti privoščljiv oz. nevoščljiv, skratka kakorkoli slab. Še dobro, če se nam to ne da bit.

Odnos ja, je pomemben, saj brez njega ni dogodkov.

Vseeno so več vredne roke, ki pomagajo, kakor ustnice, ki molijo (Sai baba).

Jaz se samo sprašujem, kako si lahko odgovoren, če pa si odvisen od prirojenega temperamenta. In kaj je to prirojeni temperament ?

Brez podpisa

vendar je kljub tmeu težko upravljati samega sebe, saj si odvisen tudi od svojega PRIROJENEGA temperamenta, ki se ga NE DA spremeniti na noben način !

S temle se pa sploh ne bi strinjal. Marsikej "prirojenega" se da spremenit. Marsikej pa se tekom življenja in razvoja spremeni že samo po sebi. Ja, za kake bolj ukoreninjene stvari pa je potreben čas in delo na sebi.

Sem se spomnil zdele enega citata od Šri Aurobinda: "Vse, kar mi misel nakaže, lahko naredim; vse, kar misel razkrije v meni, tudi lahko postanem. Takšna bi morala biti neomajna človekova vera vase, zato ker je Bog v njem."

LP!

Zele iščem neki v navezi z dayotovim citatom pa sem na tole naletel; fantazija, ki jo imajo je, da če se bodo prepustili dolgočasju, da jih bo to preplavilo in bodo zato izgubili kontrolo nad seboj. Nek pacient je celo veroval, da bo umru, če se bo ustavil in prenehal delati in ne več bil v neprestanem gibanju.

in

Neka pacientka je imela vzorec neprekinjenega blebetanja, govorjenja. V njej se je skrivalo prepričanje, da bi kakeršna koli še tako kratka pavza v pogovoru povzročila pojavnost sogovornikovega dolgočasja kar pa je izzivalo čutenje inferiornosti.

Mogoče je podobno z jezo. Kaj bi se zgodilo, če se nebi jezil. Mogoče je problem, da verjamemo, da so naša čustva resnična. Pa so res ? Zakaj jim, dajemo takšno težo ? Se bojimo, da bomo drugače postali brez čutni zombiji ? Se mogoče bojimo česa drugega ? No samo ideja. Svet vseeno ostaja dokaj zahteven.

Brez podpisa

S temle se pa sploh ne bi strinjal. Marsikej "prirojenega" se da spremenit. Marsikej pa se tekom življenja in razvoja spremeni že samo po sebi. Ja, za kake bolj ukoreninjene stvari pa je potreben čas in delo na sebi.

Sem se spomnil zdele enega citata od Šri Aurobinda: "Vse, kar mi misel nakaže, lahko naredim; vse, kar misel razkrije v meni, tudi lahko postanem. Takšna bi morala biti neomajna človekova vera vase, zato ker je Bog v njem."

LP!

No sem našu; Jugov sistem analitične psihologije pozna projekcijo arhetipa sence. Senco sestavljajo psihične vsebine, ki vključujejo vse potencialne možnosti razvoja osebe ali drugače - nesprejemljive ego osebe. Torej v vsebini sence so vse naše potencialne osebnosti, katere bi lahko postali pa ne želimo, da postanemo in realiziramo. Tako na primer oseba, ki nikakor noče, da postane skopuh to projecira na osebo neke druge skupine. Žide na primer in zato začne močno sovražiti pripadnike te skupine.

Seveda je to opisano iz nasprotne strani -> ''neomajna človekova vera vase, zato ker je Bog v njem'' x;)x

Brez podpisa

To butel pomeni samo to, da se oklepaš obstoječe identitete. Nič drugega. Ta te definira znotraj tvojega nezavednega in si potemtakem na skoraj impulzivnem nivoju podvržen svojim čustvom. Ta identiteta deluje kot mentalni ščit pred vibracijami okolja., njegov namen pa je kvečjemu to, da te ne začnejo preplavljati čustva drugih ljudi, kar se rado realizira v izgubi osebne integritete ter takšnih in drugačnih neželjenih simptomih. Zej ti recimo maš družino pa kake take obveznosti katerih jaz nimam. Poleg tega se meni precej jebe in se zato lahko grem takšne štose.

Skratka, ko svoj um dojemaš v sliki prihodnosti takrat se odločiš ali boš jezen ali ne. Castaneda je to s popolnoma drugačnimi besedami opisal kot povrnitev naravnega ščita, drugi pišejo o kontaktu z duhom, bogom, visjim jazem itd. Skratka, človek se lahko odloča. Vaja dela mojstra. Ja res je dejansko pravim, da vidiš situacijo in veš, slišiš, čutiš, cel svet ti šepeta. In, če le ne padeš v zanikanje boš dojel, sprejel, prepoznal - da čez 5, 10, 30, 60 s se boš razjezil ali pa tud ne. Parafraziram, ane x;)x x:)x

In zej mam filing, da boš probal tole racionalno dojet, pa bi moral razmišljat v tretji pozornosti.

Jaz jezo vidim in dojemam kot mrežo ali pa sliko, mogoče kot nekaj že obstoječega. Ja tako je, kot že obstoječo realnost v kateri se znajdem in nato na zavednem ali pa nezavednem nivoju reagiram. Bolj se poznam, bolj prodiram proti svojemu resničnemu pomenu večjo možnost izbire imam in manj sem podvržen. Res pa je, da se človek, ki verjame, da je jeza greh na takšen način ne more spoznavati in tudi takšen ne kateri se boji emocionalne ugrabitve. V navodilih pa vseeno piše; ne poizkušajte tega doma !

Dodajam; ej butl, tole nakladanje gor. Vse odločitve so tvoje, zavedne ali nezavedne.

Bravo Kuvrtat

Tole si pa tko dobr naložu, da mi je skor kardan riknu.

Ti, zakva stvari ne opišeš tko, po kmečk, simpl, brez bluzenja? A ne znaš? A mislš, da se ne da? A je kej druzga?

Kva zdele čutš? In kje? Si jezen? Te je sram? Zakaj tko čutš? A nč ne čutš? Zakva pa ne? A so čustva resnična? Če niso, od kod pol tvoja občutja? Pa tko. Sem hotu dat bele črke, pa nisem bil ziher, če jih boš porajtal

x:Dx

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Drugače mi je cel tvoj sestavek všeč. :palec:
sestavek :eek: x:Dx

ceprov se al pa se ne strinjam z njimi... so tud men tvoji sestavki vsecni! :palec: xsrcx

Pa kaj, če je jeza še vedno v meni, sem jo sicer zavestno izrinila, ne bom pa dovolila, da v zvezi z njo postopam, da ravnam pod njenim gonilom.
oukej... :palec: kakor ti pase x:Dx x;)x

Vaja dela mojstra.
ce/ko... ta t.i. mojstr dela vajo x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Bravo Kuvrtat

Tole si pa tko dobr naložu, da mi je skor kardan riknu.

Ti, zakva stvari ne opišeš tko, po kmečk, simpl, brez bluzenja? A ne znaš? A mislš, da se ne da? A je kej druzga?

Kva zdele čutš? In kje? Si jezen? Te je sram? Zakaj tko čutš? A nč ne čutš? Zakva pa ne? A so čustva resnična? Če niso, od kod pol tvoja občutja? Pa tko. Sem hotu dat bele črke, pa nisem bil ziher, če jih boš porajtal

xsrcx

Lahko butl. Sej dal sem ti tri različne opise, sem mislu, da v kakšnem se pa najdeš.

Bolj simpl ? ja lahko., butl ti maš možnost odločitve x:)x

Brez podpisa

Ah zele šele porajtal. Ni me kej preveč vrglo. Preden sem se kakorkoli povezal s tvojo idejo se je že pojavil prazen prostor. Pa, če je meni kej znano je to zaradi tvojega ne-človeka ne zaradi mojega. Kaj praviš ?

Brez podpisa

Mogoče je podobno z jezo. Kaj bi se zgodilo, če se nebi jezil. Mogoče je problem, da verjamemo, da so naša čustva resnična. Pa so res ? Zakaj jim, dajemo takšno težo ? Se bojimo, da bomo drugače postali brez čutni zombiji ? Se mogoče bojimo česa drugega ? No samo ideja.

Good point. :palec:

Lahko butl. Sej dal sem ti tri različne opise, sem mislu, da v kakšnem se pa najdeš.

Bolj simpl ? ja lahko., butl ti maš možnost odločitve x:)x

A jst? Zakva pa bi se jst iskal v tvojih opisih? Od kod ti to?

Mene je zanimal, kva tebe žene, da tko kvačkaš? Sej vem, da si se pač tko odloču. Sam, zakva?

Zdej, ne vem če ti opazš, ampak tam nazaj si povedal točn to, kar jst trdim že skoz.

Se prav, da ne zastopš. Zakva pa ne? Ker si navaden bebo, k ne razume, kva bere. Mali pizdek.

:o|o:

Hehe, no da vidm tvojo reakcijo. Mene je sram, res me je, ker sem posegu v tvoj prostor. Prestopu sem mejo, čeprav le zato, ker sem te hotu izzvat in se ti tud opravičujem. Zdej, če je tebe sram, le tega nisi kupil od mene, ampak ga je sprožil nek tvoj vzorec. Če si jezen, je to čist normalen odziv, sej sem vdrl v tvoj prostor. Če pa nisi jezen, no tle je pa tist keč. Če se zavedaš, da jst tko govorim o seb, da moje pisanje ne določa tebe in da ti s tem nimaš nč, da nimaš nobenga nepredelanga konflikta na temo omalovaževanja iz preteklosti, jst pa do svojih občutkov seveda mam pravico /pa še kej bi lahko napisal/, ...skratka, da me sprejemaš tacga kt sem, pol v teb v tem primeru jeze ni /bi bil potreben kak drug primer a ne/. Če pa te je tole zbodlo, ampak si si takoj dopovedal, da ko me jebe, da te itak ne poznam, da ti pa jst že ne bom pokvaril dan, pol si pa jezo potlaču. In ona je, nek v teb, dobr pokrita. Je pa še ena varianta. Lahko da nisi občutu jeze, pač pa nekej druzga, kva pa vem, gnus, žalost, strah. To pa pomen, da maš ti jezo odrezano in jo izražaš skoz eno drugo čustvo a ne. Sori še enkrat, Kuvrtat.

Ah zele šele porajtal. Ni me kej preveč vrglo. Preden sem se kakorkoli povezal s tvojo idejo se je že pojavil prazen prostor. Pa, če je meni kej znano je to zaradi tvojega ne-človeka ne zaradi mojega. Kaj praviš ?

Nima veze, kolk te je vrgl in kolk hitr se je pojavu prazen prostor. Zakaj te je sploh vrglo in kako si dosegu prazen prostor? Ker si vzrok, da te je sploh vrglo že skor čist popucal al zato, ker si tko zverziran v tlačenju?

To je pomembno. V enem primeru je fajn zate, v drugem pa ni.

xsrcx

A jst? Zakva pa bi se jst iskal v tvojih opisih? Od kod ti to?

Mene je zanimal, kva tebe žene, da tko kvačkaš? Sej vem, da si se pač tko odloču. Sam, zakva?

Zdej, ne vem če ti opazš, ampak tam nazaj si povedal točn to, kar jst trdim že skoz.

Se prav, da ne zastopš. Zakva pa ne? Ker si navaden bebo, k ne razume, kva bere. Mali pizdek.

:o|o:

Hehe, no da vidm tvojo reakcijo. Mene je sram, res me je, ker sem posegu v tvoj prostor. Prestopu sem mejo, čeprav le zato, ker sem te hotu izzvat in se ti tud opravičujem. Zdej, če je tebe sram, le tega nisi kupil od mene, ampak ga je sprožil nek tvoj vzorec. Če si jezen, je to čist normalen odziv, sej sem vdrl v tvoj prostor. Če pa nisi jezen, no tle je pa tist keč. Če se zavedaš, da jst tko govorim o seb, da moje pisanje ne določa tebe in da ti s tem nimaš nč, da nimaš nobenga nepredelanga konflikta na temo omalovaževanja iz preteklosti, jst pa do svojih občutkov seveda mam pravico /pa še kej bi lahko napisal/, ...skratka, da me sprejemaš tacga kt sem, pol v teb v tem primeru jeze ni /bi bil potreben kak drug primer a ne/. Če pa te je tole zbodlo, ampak si si takoj dopovedal, da ko me jebe, da te itak ne poznam, da ti pa jst že ne bom pokvaril dan, pol si pa jezo potlaču. In ona je, nek v teb, dobr pokrita. Je pa še ena varianta. Lahko da nisi občutu jeze, pač pa nekej druzga, kva pa vem, gnus, žalost, strah. To pa pomen, da maš ti jezo odrezano in jo izražaš skoz eno drugo čustvo a ne. Sori še enkrat, Kuvrtat.

Butl sorry nč, ne čutm, razn, če bi hotu tvoje misli potrdit. ok ? jih lahko in ker se bom znašel tam bo to resnično ?

Kje čutm ? kako čutim, če ne čutim ? a nej spet nakladam. Sem iskren ali nisem. kakorkoli že, vedno sem. Čustva niso resnična. Ne v pravem pomenu besede.

Čutm v tretji osebi. Projeciram, tlačim ? ne. Drugega lahko sprejmem samo toliko kolikor lahko on sebe.

Kdo preveč teži ga zjebe pra duh. Se ne zajebavam. Ampak je zajeban samo toliko kot sem jaz sam. To pa ni prav veliko.

Mam razpucano preteklost, ne popolnoma. Ampak zgleda, da bolj kot ti. Sej sam tko praviš.

Zakaj to pišem. Ker vem in čutim iz tam kjer nisem naučen, da imam prav. In, da vi nimate.

Ker je moj obstoj in moja zaščita tudi pogojena s pravilnim obnašanjem. Pravilno obnašanje je, da pomagam vam in pustim, da mi pomagajo.

In ne ne pišem isto kot ti. To samo ti vidiš tako.

A je pogojenost grožnja ? ne ni.

Hmm, a še kej manjka. Neki pa že .... ?

''In ne ne pišem isto kot ti. To samo ti vidiš tako''

pa povej še enkrat kako to, da nimaš možnosti odločitve. vse kar jaz hočem je, da si priznaš, da jo imaš.

Brez podpisa

Bazira pa to predpostavki, katera prvina je v telesu najmočnejša. A je to sluz (melanholik), žolč (kolerik), kri (sangivnik), za onega sm pa pozabla, se mi ne da it iskat.

In to naj bi bilo to ? Kaj to pomeni, da je najmočnejša v telesu...

Brez podpisa

Torej temperament je prirojen ampak ni pa ovisen od genov ? Od česa je torej odvisen ?

Temperament je sad "koktelja" genov ki ga dasta oče in mati, ki pa ni nujno izrazit če pride do blokad tekom odraščanja.Po domače povedano, če sta starša izredno "temperamentna" po karakterju bo velka verjetnost da bo otrok tudi,recimo pa da bo odraščal v nekih zjebanih razmerah, lahko tega "temperamenta" ni sposoben pokazati ker ni "zdrav", vendar je tam "spodaj".

Geni so jedro naših akcij, idej,obnašanja,dojemanja okolja,itd.Okolje pa to samo brusi, kot diamant.

Sej to loh vsak pr seb vidi x:)x .Če se dobr zamislite boste takoj našli osebne lastnosti v sebi tako fotra kot matke.Nikakor pa ne premorete samo lastnosti enega x;)x

Indy fotra pa mat ma človek v sebi, ker se dela copy-paste. To nima kake jake veze z geni. Pač um dveh oseb, ki imata največji vpliv v življenju dojenčka se preslika v njegovo nezavedno. Otrok pa večino svojega otroštva preživi v opazovanju staršev kateri so tud njegova absolutna avtoriteta. Kar se janezek nauči to pač zna.
Brez podpisa

To je sicer do neke mere res, a se na otrocih, ki ne živijo z lastnimi starši,

opazijo marsikakšne lastnosti svojih bioloških staršev,

tako zgolj fizične, kot tudi vedenjske -to dvoje je namreč na nek način identično.

edit:

uau, o čem vsem se človek lahko pogovarja v temi z naslovom "bog je od vedno" !

to vsekakor dokazuje božjo vseprisotnost http://www.esoterikforum.at/forum/images/smilies/lachen.gif

Butl sorry nč, ne čutm, razn, če bi hotu tvoje misli potrdit. ok ? jih lahko in ker se bom znašel tam bo to resnično ?

Kje čutm ? kako čutim, če ne čutim ? a nej spet nakladam. Sem iskren ali nisem. kakorkoli že, vedno sem. Čustva niso resnična. Ne v pravem pomenu besede.

Čutm v tretji osebi. Projeciram, tlačim ? ne. Drugega lahko sprejmem samo toliko kolikor lahko on sebe.

Kdo preveč teži ga zjebe pra duh. Se ne zajebavam. Ampak je zajeban samo toliko kot sem jaz sam. To pa ni prav veliko.

Mam razpucano preteklost, ne popolnoma. Ampak zgleda, da bolj kot ti. Sej sam tko praviš.

Zakaj to pišem. Ker vem in čutim iz tam kjer nisem naučen, da imam prav. In, da vi nimate.

Ker je moj obstoj in moja zaščita tudi pogojena s pravilnim obnašanjem. Pravilno obnašanje je, da pomagam vam in pustim, da mi pomagajo.

In ne ne pišem isto kot ti. To samo ti vidiš tako.

A je pogojenost grožnja ? ne ni.

Hmm, a še kej manjka. Neki pa že .... ?

''In ne ne pišem isto kot ti. To samo ti vidiš tako''

pa povej še enkrat kako to, da nimaš možnosti odločitve. vse kar jaz hočem je, da si priznaš, da jo imaš.

Ok, je po tvoje. Zate.

Mej se fest.

Aja, kva ti hočeš, je tvoja stvar, ne vem, zakva to men razlagaš.

xsrcx

To je sicer do neke mere res, a se na otrocih, ki ne živijo z lastnimi starši,

opazijo marsikakšne lastnosti svojih bioloških staršev,

tako zgolj fizične, kot tudi vedenjske -to dvoje je namreč na nek način identično.

edit:

aja ?

Zej jaz recimo vem, da so znanstveno spodbili, da imajo pametni starši pametne otroke, glasbeniki glasbenike itd...

uau, o čem vsem se človek lahko pogovarja v temi z naslovom "bog je od vedno" !

to vsekakor dokazuje božjo vseprisotnost http://www.esoterikforum.at/forum/images/smilies/lachen.gif

Itak to je čar te teme x:Dx

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...