mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 Osredotočanje misli na Božanstvo je prava pot.preveč zahtevaš od mene,ne morem parirat,pa tudi zadovoljna sem tako kot ti.hvala ti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 ti si kmetica,ti si bila zadovoljna z nasveti No, Jezus bi mi že bolje razložil....Malo se nauči čase v slovenščini Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 No, Jezus bi mi že bolje razložil....Malo se nauči čase v slovenščini saj sem vedela da sploh ne veš od kje sem napisala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 saj sem vedela da sploh ne veš od kje sem napisalaSeveda da ne, sem bolj počasne sorte.... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 Povedal sem ti samo z drugimi besedami, kot je verjeti, da je Sai Baba izrekel. Ne razumem, zakaj si mi rekla, da preveč zahtevam od tebe, če pa je sprejemanje jezusa v srcu enaka ideologija, kot si jo ti že storila.Nič novega. Ne govori ljudem, da so kmeti, iz tvojih ust se grdo in nesramno sliši.Vem, da nočeš izpasti nesramna, vendar tako izpade.kmetje poslušajo kmečke nasvete,skratka a si njej povedal,da naj razloči,kaj so citati iz S,P in kaj so kmečki nasveti potem se boš pa spopadala z življenjem 200 let Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 "Kadar boste iz dveh naredili eno, kadar bo notranja stran enaka zunanji, kadar bo zgornja stran enaka spodnji, kadar boste iz moškega in ženske naredili eno bitje, da ne bo več niti moški, niti ženska, kadar boste postavili oči na mesto enega očesa, roko na mesto ene roke, nogo na mesto ene noge, eno podobe na mesto ene podobe, takrat boste vstopili v Kraljestvo." Jezus ne govori, da sprejmite jezusa.Jezus govori o tem, da postanete jezus. Ali ti pomeni, da si pustiš rasti dolge lase in hodiš z oslom od mesta do mesta? Mici ti jaz povem kaj ti je želele povedat. Pa tako lepo in čudovito piše. Še Jezus kima z glavo - da da lepo lepo, da da čudovito. Hmm čaki ! Ka pa tle ni jasn. Sej vse piše. Jezus govori, da postanite Jezus. Ti se pa zanalašč neumno delaš. Skor bi tko mislu. Vstop v Nebeško Kraljestvo ni vera v Jezusa in Boga. No ja je - je dvoumno. Vstop v nebeško Kraljestvo tu in sedaj je znotraj svojega živega bistva dosečt spravo in združenje. Torej ti čakaš na smrt in verjameš v Jezusa in Boga - Jezus ti pa pravi, da to lahko že zdej v tem življenju. Mislm ne ga posnemat. On je samo za vzor za vodilo. A resno misliš, da on hoče,da čakaš na smrt. V vmesnem času pa čim bolj dovzetno veruješ. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 "Kadar boste iz dveh naredili eno, kadar bo notranja stran enaka zunanji, kadar bo zgornja stran enaka spodnji, kadar boste iz moškega in ženske naredili eno bitje, da ne bo več niti moški, niti ženska, kadar boste postavili oči na mesto enega očesa, roko na mesto ene roke, nogo na mesto ene noge, eno podobe na mesto ene podobe, takrat boste vstopili v Kraljestvo." Jezus ne govori, da sprejmite jezusa.Jezus govori o tem, da postanete jezus. Ali ti pomeni, da si pustiš rasti dolge lase in hodiš z oslom od mesta do mesta?Mici ti jaz povem kaj ti je želele povedat. Pa tako lepo in čudovito piše. Še Jezus kima z glavo - da da lepo lepo, da da čudovito. Hmm čaki ! Ka pa tle ni jasn. Sej vse piše. Jezus govori, da postanite Jezus. Ti se pa zanalašč neumno delaš. Skor bi tko mislu.Vstop v Nebeško Kraljestvo ni vera v Jezusa in Boga. No ja je - je dvoumno. Vstop v nebeško Kraljestvo tu in sedaj je znotraj svojega živega bistva dosečt spravo in združenje. Torej ti čakaš na smrt in verjameš v Jezusa in Boga - Jezus ti pa pravi, da to lahko že zdej v tem življenju. Mislm ne ga posnemat. On je samo za vzor za vodilo. A resno misliš, da on hoče,da čakaš na smrt. V vmesnem času pa čim bolj dovzetno veruješ.največ pišete ,najmanj razumete Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 A resno misliš, da on hoče,da čakaš na smrt. V vmesnem času pa čim bolj dovzetno veruješ. Hihihi, ta je pa dobra. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 aha, torej si morebiti to rekla iz užaljenosti, ker je nelika primerjala citate s kmečkimi nasveti?seveda,meni pa dajejo vsi povrsti nauke Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 žalostno in boleče delo.mene bi me zelo potrl tak odnos drugih do mene, da mi ne bi več bilo v veselje ali v zadoščenje se meniti z njimi.hvala ti hvala tino pa ne trudi se preveč,ker sem itak začutila cinizem hvala tino pa ne trudi se preveč,ker sem itak začutila cinizemČe je kdo povzročil žalost,je ni povzročil le meni,ampak do neke mere van vsem.Takemu zadostuje tisti ukor,ki mu ga naloži večina.Zato mu vi raje odpustite in ga potolažite,da takega človeka morda ne bi použila prevelika žalost.{2.pKor.2,5-7} Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 še pred kratkim sem te imel za zoprno osebo.Misli si, kar hočeš, sedaj pravzaprav vidim, da si sama na tem forumu.TI NISI SAM NA TEM FORUMU Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 hvala tino pa ne trudi se preveč,ker sem itak začutila cinizemČe je kdo povzročil žalost,je ni povzročil le meni,ampak do neke mere van vsem.Takemu zadostuje tisti ukor,ki mu ga naloži večina.Zato mu vi raje odpustite in ga potolažite,da takega človeka morda ne bi použila prevelika žalost.{2.pKor.2,5-7} Tudi žalost mora biti, da vemo kdaj smo resnično veseli. Je normalno stanje. Tako, da.... se ti ni potrebno preveč vdajati stanju žalovanje, saj bo jutri že bolje. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 največ pišete ,najmanj razumete Mici mici. Res je veliko pišem. Ampak razumem kaj pišem. Ti kar čakaj na smrt. Če misliš, da je največ kar ti življenje lahko ponudi Vera - potem si v resni zablodi. Kar bi tud lahko razložilo tvoje razvetljevanje folka tu na forumu. Pa brez zamere. To je samo moje mnenje. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Hihihi, ta je pa dobra. Hvala hvala vsaj nekdo, ki lahko vidi, da življenje ni čakanje v Veri na smrt.no ja pretiravam. Vsaj nekdo, ki pokaže to Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 Tudi žalost mora biti, da vemo kdaj smo resnično veseli. Je normalno stanje. Tako, da.... se ti ni potrebno preveč vdajati stanju žalovanje, saj bo jutri že bolje.seveda NELIKA imaš prav veselimo se življenja Mici mici. Res je veliko pišem. Ampak razumem kaj pišem. Ti kar čakaj na smrt. Če misliš, da je največ kar ti življenje lahko ponudi Vera - potem si v resni zablodi. Kar bi tud lahko razložilo tvoje razvetljevanje folka tu na forumu. Pa brez zamere. To je samo moje mnenje.poglej fant,ti nimaš pojma kdo sem jaz,ko bi ti to vedel,bi se oba skupaj smejala,malo se skuliraj in ne bodi tako zadrgnjen,saj ni moj namen,da bi se toliko trudili okrog nebeških stvari Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Saj ti tud ne veš kdo sem pa sme včeraj kar dobro posrala he če ona sveti drugim v oči, svetite tudi vi v njene oči.To ful slepi pa vse nasplošno moti. Ja, če moti je to kvečjemu pomankanje razvetljenja. Pa ne samo na eni strani. Drgač pa od dreka se nazaj bolj malo sveti. Pa ne leti nate Mici niti slučajno. "Ne dajte psom tega, kar je sveto in svojih biserov ne mečite pred svinje, da jih ne pomendrajo in se nato obrnejo in vas raztrgajo." A je prov napisan ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 12. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 12. julij 2007 če ona sveti drugim v oči, svetite tudi vi v njene oči.To ful slepi pa vse nasplošno moti.Sri Baba morebiti Saj ti tud ne veš kdo sem pa sme včeraj kar dobro posrala he Ja, če moti je to kvečjemu pomankanje razvetljenja. Pa ne samo na eni strani. Drgač pa od dreka se nazaj bolj malo sveti. Pa ne leti nate Mici niti slučajno. "Ne dajte psom tega, kar je sveto in svojih biserov ne mečite pred svinje, da jih ne pomendrajo in se nato obrnejo in vas raztrgajo." A je prov napisan ?BRAVO Sri Baba morebitiBRAVOMaščevalnost,to je zabloda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Hvala hvala vsaj nekdo, ki lahko vidi, da življenje ni čakanje v Veri na smrt.no ja pretiravam. Vsaj nekdo, ki pokaže to Jah če se strinjam z nečim že povem. Samo JAZ res nisem za ta verska bluzenja. Mi je zabavno tko mal brat verska prepričanja itd., ki posameznika tako prevzamejo, da so se za ta prepričanja pripravljeni kregat, morda v drugih okoliščinah celo kaj več. No, meni te verske zadeve ne potegnejo. Jim prisluhnem, kaj preveč vpletam pa se ne. Najbolj verjamem vase in v svoja dojemanja sveta. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Itak, jasn, ne štekam jz nč. Čuj, zakaj samo od tistih, ki so prejeli evangelij, naj ne bi sprejel nč druzga k najnujnejše za življenje? Oče ali ljubezen? Ljubezen je bog, torej? Namenjena samo kristjanom, ekskluzivno rezervirana le zanje? Nekristjan torej nima pravice oz. sposobnosti živeti ljubezni?Ker ravno darovi tistih, ki so sprejeli evangelij, privabljajo ljudi željne dobička in moči! Vsakdo ima možnost sprejeti Jezusa kot utelešenje Božje modrosti in ljubezni! Zakaj pa nekdo, ki ima ljubezen, ne bi bil kristjan Pizda Emanuel, mam eno drugačno teorijo. Ker gre za gradivo za mojo novo knjigo, o tem zaenkrat raje nebi na forumu. Ti bom pa ob priliki poslal na mail. Me prav zanima, kaj boš rekel ...Me že zanima, kar pošli. Oblubim, da ne bom izdajal zaupnega gradiva Glede tega; "Po mojem ni point v "jaz sem luč", ampak v "Razcepi les in jaz bom tam. Dvigni kamen in našel me boš.", kar pomeni, da je božja zavest vseprisotna in da ne rabiš cerkve kot posrednika, da prideš njo v stik." je pa nekak jasno, da je vse iz Boga in da vse ustvarjeno odraža božjo zavest in ustvarjalnost. Lahko pogledaš tud razsežnost vesolja, in v tem vidiš odsev Božje veličine. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 ! Vsakdo ima možnost sprejeti Jezusa kot utelešenje Božje modrosti in ljubezni! Zakaj pa nekdo, ki ima ljubezen, ne bi bil kristjan Čaki, čaki. A ni to 'isto' kot, da bi rekel ; Zakaj pa bi nekdo, ki ima ljubezen hotel/želel/moral/po izbiri biti kristjan. A z ljubeznijo pride želja po Jezusu po krščanstvo po bivanju v tem izročilu ? Ker to pomeni, da ostali nimamo ljubezni. Ne vem sem te narobe zastopu ? Bolj se mi zdi smiselno vprašanje. Zakaj bi nekdo, ki ima ljubezen želel vstopiti v krščanstvo ? Glede tega; "Po mojem ni point v "jaz sem luč", ampak v "Razcepi les in jaz bom tam. Dvigni kamen in našel me boš.", kar pomeni, da je božja zavest vseprisotna in da ne rabiš cerkve kot posrednika, da prideš njo v stik." je pa nekak jasno, da je vse iz Boga in da vse ustvarjeno odraža božjo zavest in ustvarjalnost. Lahko pogledaš tud razsežnost vesolja, in v tem vidiš odsev Božje veličine. Glede na to bi rekel, da sem se zmotil. Ah ljubim širino, ko jo kdo pokaže Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Krščanstvo kot nauk je super. Ima par zanimivih resnic. Ki pa so nažalost prirejene za um in inteligenco ter čistost ljudi izpred več tisoč let. Kaj to pomeni ? To pomeni, da je v svojem nauku okleščen globje vsebine resničnosti.Mogoče pa ti nisi sposoben sprejeti globje vsebine resničnosti, ki jo podaja krščanstvo Naj te vprašam - čemu nebesa, če pa imamo reinkarnacijo ?Da bi se mogu stalno rojevat :xx!: Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Mogoče pa ti nisi sposoben sprejeti globje vsebine resničnosti, ki jo podaja krščanstvo Ki jo podaja vsaka večja veroizpoved na tem svetu. V drugačni obliki z drugačno energijo. Pa v resnici ne ponuja nič manj.Ej mogoče maš pa celo prav. Verjetno že zato, ker nisem načitan njegove vsebine. Vseeno moje prepričanje je, da te vsaka religija oklesti resnične globine. To je tiste še globje od te, ki ti je ponujena. Seveda pa je že unis povedal, da začneš pri svinčniku ( na začetku ). Sem pa malce pretiraval z besedami npr; par resnic.... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 daj poznam takšnele ptičke kot si ti,nabite z ezoteRIKO potem so ,pa kot mali mucki prišli k JEZUSUSaj druge opcije itak ni. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 No vidiš zej si pa že padel v lastnem egu = prepričanju. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Ne bi reku, da je to odraz mojega ega. Verjetno bol odraz tega, kar vidim, ti pa ne vidiš. Slepemu so itak vsi slepi. Čaki, čaki. A ni to 'isto' kot, da bi rekel ; Zakaj pa bi nekdo, ki ima ljubezen hotel/želel/moral/po izbiri biti kristjan. A z ljubeznijo pride želja po Jezusu po krščanstvo po bivanju v tem izročilu ? Ker to pomeni, da ostali nimamo ljubezni. Ne vem sem te narobe zastopu ? Bolj se mi zdi smiselno vprašanje. Zakaj bi nekdo, ki ima ljubezen želel vstopiti v krščanstvo ?Ljubezen prepozna ljubezen. Z ljubeznijo pride spoznanje. Ti pa gledaš vse tko pozunanjeno . Recimo "vstopiti v krščanstvo". Tko pozunanjeno mi to deluje. Prav žalostno. Očitno je, da ne ločiš resnične vero od verovanja iz navade. Zate je vse zgolj verovanje iz navade. Zato tudi ne razumeš pomena spoznanja. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.