Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

Ne razumem. A to je zvito vprašanje ? moram kako knjigo prebrat. Gor lepo piše, da ni razodel po mesu ?

Hmm dvoumje se tukaj melje.

Tisto vprašanje '' kako je razodel ? če ne po mesu ? je spodbuda v razmišljanje kaj pomeni, da ni razodel po mesu. Ker po mesu se vera krščanska ustvarja ne po Očetu x;)x

Zato se pa stirnjam s teboj Jezus je ali pa Ni.

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

zanima me samo,kaj je Oče in komu razodel po mesu,drugače pa lep dan vsem

Zanima te sicer ne, ker veš odgovor, te pa verjetno zanima, kaj si kdo v tem pomenu predstavlja, ane... xDDx

V bistvu niti ni toliko pomembno, kaj je razodeto, kako in komu, je bolj pomembna interpretacija tega, kajti vsak si podano razlaga po svojih merilih, potem pa nastopi vvsakem primeru lastna definicija sprejetega in tako ostane tisto, kar je..in to je lastno le posamezniku...razen, kadar gre za interpretiranje množicam...s tem se pa pri tem vprašanju ne dotikamo samega vprašanja, ane? xDDx

Ne razumem. A to je zvito vprašanje ? moram kako knjigo prebrat. Gor lepo piše, da ni razodel po mesu ?

Hmm dvoumje se tukaj melje.

Tisto vprašanje '' kako je razodel ? če ne po mesu ? je spodbuda v razmišljanje kaj pomeni, da ni razodel po mesu. Ker po mesu se vera krščanska ustvarja ne po Očetu x;)x

Zato se pa stirnjam s teboj Jezus je ali pa Ni.

želiš mi malo zlesti v,,,,potem je pa tudi rezultat takšen,ti si nag,kot je bil ADAM v vrtu,jaz ne govorim,da Jezusa ni,vprašanje je ,ali ga imaš,ali ga nimaš,kaj misliš,kje si ti pozdav tebi ARDENT.

želiš mi malo zlesti v,,,,potem je pa tudi rezultat takšen,ti si nag,kot je bil ADAM v vrtu,jaz ne govorim,da Jezusa ni,vprašanje je ,ali ga imaš,ali ga nimaš,kaj misliš,kje si ti pozdav tebi ARDENT.

Nič ti ne zelim zlesti. Jaz sem itak nag. Kadar me kdo ne obleče. Kje sem in kej nisem. Tam kjer praviš, da sem. A sem lahko kje drugje. Če ti ne pokažem riti ne boš vedla ali je kosmata ali ne. Če ti ne povem - da se depeliram. Boš mislila, da mi pač dlake ne rastejo. Razen, če si me videla v salonu, ko tulim. Hmm torej je moja rit kosmata ali ne ?

Ardetn ziher ve :vragec: x:Dx

Brez podpisa

Iz ene druge teme no ja iz Dnevnika . Bi mogoče kdo komentiral ?

Stvar pa je taka, da stopnjevanja kakega pridevnika v slovnici ni mogoče vedno prenesti tudi na stopnjevanje v resničnem življenju. Tako je pridevnik "dober" gotovo mogoče stopnjevati, če gre za ocenjevanje kave ali vina: dobro, boljše, najboljše. S tem se lahko strinjamo tudi kristjani. Čisto drugače pa je, ko gre za "dobro" kot atribut, ki gre, kakor nas pouči Gospod sam, Bogu edinemu, denimo pri Mateju: "Kaj me sprašuješ o dobrem? Samo eden je dober." Ali še bolj določno pri Marku: "Nihče ni dober razen enega, Boga!" V slovnici je mogoče, v teologiji pa nikakor ni mogoče reči, da bi bil Bog "bolj dober" od človeka. Dober v božjem pomenu je pridevnik, ki ga tu ni mogoče stopnjevati ne v pozitivno ne v negativno smer. In kdor govori o "dobrem" človeku v verskem smislu, ta govori v odkritem in drznem nasprotovanju Bibliji ter tako Bogu samemu.

Brez podpisa

Kot je Jezus učil, da nam je bližje kot naše roke in noge. Samo pomeni, da je on že tam, kjer smo tudi mi sami. Vsi smo prisotni v svojem bistvu, ki je vedno naše eno edino edinstveno bistvo pa vseeno skupno. Jezus je to vedel. In zato govoril bližje sem vam kot vaše roke in noge.

Point je v tem, da je bil Jezusov prihod utelešenje te življenske biti. Zato ga je tudi potrebno spoznati. Ne pa, da se ga ne spozna in celo zanika.

To pač nima veze s tem, da moram jaz verjeti v Jezusa. To pomeni samo to, da je on vedel kar mi nismo vedeli pa smo vseeno imeli. Nič drugega. Vse ostalo je stvar človeške napake oboževati in častiti Boga ali Jezusa zunaj sebe namesto, da bi častili in verovali tisto iskro o sebi na katero nam je Jezus pokazal, da obstaja v nas samih.

Nikjer nism govoril o oboževanju in čaščenju, temveč o veri in ljubezni!!!

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Kako mu je Oče razodel ta, ki je v nebesih ? Če ne preko mesa ? preko njega samega. Preko tega kar je Jezus pokazal, da imamo. Neguj iskro v sebi in Bog bo prišel. In Jezus bo prišel. Če bo imel za kaj prit . Zato pa imeti Vero nima veze z biti kristjan. Je brez potrebe. Je v okvirih. Je nesmiselno. Je pozunanjeno. Ker z ne biti kristjan ničesar ne zanikam kot z biti kristjan ničesar ne potrjujem razen svojega dvoma. Kar praš Gor, če men ne verjameš.

"Blagor ti, Simon, Jonov sin, kajti tega ti nista razodela meso in kri, ampak moj Oče, ki je v nebesih" To pomeni, da spoznanje ni razumsko, ampak duhovno!

In spoznanje ni pozunanjeno, temveč globoko duhovno in osebno. So pa res verske inštitucije pozunanjene, ampak to sevede ni razlog, da se osebno ne bi imel za kristjana. Da ti bo mal bol jasno, še nekaj iz razlage;

"Prijatelj, kakor je zdaj, tako bo znova po skoraj dva tisoč letih za nami, začelo pa se bo že veliko prej! Tu je zdaj judovstvo veliko hujše od poganstva-pri poganih namreč razum še nekaj velja, Judje pa ga teptajo z nogami; v tistem času pa bo Moj nauk, torej krščanstvo, hujši kot sta zdaj judovstvo in poganstvo skupaj. Tedaj bodo ljudje v veliki stiski.

Luč resnične žive vere bo ugasnila in ljubezen se bo povsem ohladila. NAPUH premožnih ljudi bo presegel vse meje in vladarji in duhovniki se bodo imeli za veliko več kot je zdaj Judom njihov nepoznan Jehova in poganom Zevs."

...

Seveda bo prišlo še do marsikakšnega boja med Mojimi otroki in otroci sveta, ker bo Mojih na svetu zmeraj manj kakor otrok sveta; toda na koncu bodo vendarle Moji zmagali nad svetom in ta jim ne bo mogel storiti nič žalega več. Naj se vam zdi zdaj vsa materija še tako trdna in neuničljiva, se bo nazadnje vendarle morala umakniti OBLASTI DUHA."

...

"Da, moj prijatelj, zavoljo tistih ljudi, ki v to ne bodo verovali in bodo to, kar od Mojega nauka slišijo zaradi svetnega dobička še pokvarili, Jaz Svojega življenskega nauka tudi nisem dal; za mogočo in nadaljno izobrazbo duš takšnih ljudi imam namreč še neizmerno veliko velikih šol v vsej neskončnosti.

Ta nauk namenjam le Svojim pravim otrokom na tej zemlji in ti se ne bodo nikoli uklonili oblasti prevare sveta, temveč se bodo z diamantno trdnostjo držali večne življenske resnice.

Kaj nam mar vsi svetni ljudje? Vsi imajo priložnost stopiti v vrste Božjih otrok. Če to resno hočejo, naj jih pri tem nič ne ovira, in če nočejo, naj počnejo, kar hočejo, in potem vam tudi ni trba več skrbeti zanje!

Glej, tako je s temi stvarmi. Jaz namreč nisem prišel, da bi morda svet odrešil njegovih starih vezi sodbe, ampak le, da bi Svoje otroke osvobodil sveta in njegove sodbe. In kar in kakor zdaj delam Jaz, tako boste delali v prihodnje tudi vi in vaši nasledniki."

Če si mogoče spregledal, poudarek je na temle;

Da, moj prijatelj, zavoljo tistih ljudi, ki v to ne bodo verovali in bodo to, kar od Mojega nauka slišijo zaradi svetnega dobička še pokvarili, Jaz Svojega življenskega nauka tudi nisem dal; za mogočo in nadaljno izobrazbo duš takšnih ljudi imam namreč še neizmerno veliko velikih šol v vsej neskončnosti.

Ta nauk namenjam le Svojim pravim otrokom na tej zemlji in ti se ne bodo nikoli uklonili oblasti prevare sveta, temveč se bodo z diamantno trdnostjo držali večne življenske resnice.

Tvoj problem je, da ne ločiš med prevaro in resnico, ter da vse sodiš po zunanjem videzu.

Point je v tem, da je bil Jezusov prihod utelešenje te življenske biti. Zato ga je tudi potrebno spoznati. Ne pa, da se ga ne spozna in celo zanika.

Mja zmotlo me je, da nekaj mora biti. Nekaj že je. Pa potem ' biti krisjan '. Zame samo nevarne prepreke. Tud ni mi ga potrebno spoznati. Bo se sam pojavil po tvojih besedah,da se ljubezen privlači in prepozna ali kako si že rekel. Potreba je strah po nedobljenem. Unis pa tamle piše o željah. Trpim, ker ne dobim, ker si želim in ne dobim. Ne želim in s tem že imam ? če nimam pa še bom. Po zakonu Ljubezni.

Brez podpisa

No ja . Obožujem, častim te, ljubim te, poklanjem se ti, sprejemam te itd. Njega. Kje sem pa tu jaz. Tako kot Romeo, ko ga Julija zjebe. Grem potem sebe rezat ?

No ja pretiravam. Zato sem se tolko obesil na oboževanje in čaščenje. Sej, če je kanal že odprt. Ga v resnici ne potrebujem. Ker ga že imam. Veš kaj mislim. Če verjame vase že verjamem vanj. A ni iskra v meni že prižgana ? a jo moram še enkrat prižgat. Verjamem vase in se srečam z njim ali verjamem vanj in se srečam s sabo ? Verjetno sta obe poti pravilne in verjetne.

Pa dvomim, da ima tista v kateri najprej verjamem vanj kaj več globine. Saj kot sm že omenil. Iskra v meni že gori. Samo spoznati jo moram. Zakaj nebo raje začel pri sebi. Naj me od tam ponese v nebo. Če se mal pohecam - ne maram štopanja.

Brez podpisa

Tvoj problem je, da ne ločiš med prevaro in resnico, ter da vse sodiš po zunanjem videzu.

Ej ful dobr povedano. Ampak ! Sorry jaz tega problema nimam. Že vedno ponavljam, da je nauk dober in pravilen. Pokvarjeni so ljudje in inštitucija.

Povej mi: ti verjameš, da mora človek biti kristjan, da lahko veruje v Jezusa in Boga ?

Lej bom še jaz povdaril kaj jaz zagovarjam : ni mi treba bit član ničesar, da lahko verujem v Boga ali v Jezusa. To jaz skoz in skoz ponavljam v različnih besednih zvezah. Pa nič drugega.

In povej mi - kaj je prevara in kaj resnica. Ali je Sveto Pismo prevara ali resnica ? Ali je inštitucija prevara ali resnica ? Ali je Cerkev prevara ali resnica ? Ali so verska čustva prevara ali resnica ? Ali je Ljubezen prevara ali resnica ? Ali Ljubezen ve za verska čustva ? Ali Ljubezen trpi ? Ali verska čustva trpijo ? Povej mi zakaj verska čustva trpijo Ljuebezn pa ne ? A to pomeni, da se verska čustva in Ljubezen izključujejo ? A to mogoče pomeni, da si ti prevaran ? A mogoče pomeni, da te jaz želim prevarat ? Je možno, da sem jaz Hudič ? _________________________ ?

Ali je koran prevara ? Ali je Sveto Pismo prevara ? A je prevara, da je Koran napisno z malo ?

povej mi kaj je resnica in kaj prevara ? preden meni ŽE SPET ! lepiš nalepke

Brez podpisa

Ej ful dobr povedano. Ampak ! Sorry jaz tega problema nimam. Že vedno ponavljam, da je nauk dober in pravilen. Pokvarjeni so ljudje in inštitucija.

Povej mi: ti verjameš, da mora človek biti kristjan, da lahko veruje v Jezusa in Boga ?

Lej bom še jaz povdaril kaj jaz zagovarjam : ni mi treba bit član ničesar, da lahko verujem v Boga ali v Jezusa. To jaz skoz in skoz ponavljam v različnih besednih zvezah. Pa nič drugega.

In povej mi - kaj je prevara in kaj resnica. Ali je Sveto Pismo prevara ali resnica ? Ali je inštitucija prevara ali resnica ? Ali je Cerkev prevara ali resnica ? Ali so verska čustva prevara ali resnica ? Ali je Ljubezen prevara ali resnica ? Ali Ljubezen ve za verska čustva ? Ali Ljubezen trpi ? Ali verska čustva trpijo ? Povej mi zakaj verska čustva trpijo Ljuebezn pa ne ? A to pomeni, da se verska čustva in Ljubezen izključujejo ? A to mogoče pomeni, da si ti prevaran ? A mogoče pomeni, da te jaz želim prevarat ? Je možno, da sem jaz Hudič ? _________________________ ?

Ali je koran prevara ? Ali je Sveto Pismo prevara ? A je prevara, da je Koran napisno z malo ?

[/quZdržite se mesenih poželenj,ki se bojujejo proti duši.Lepo živite maed pogani,tako da bodo,čeprav vas sedaj obrekujejo kot hudodelce,sprevideli vaša dobra dela in slavili Boga na dan obiskanja.Zaradi Gospoda se podredite vsaki človeški ustanovi.Bog namreč hoče,da delate dobro in tako utišate nevednost nespametnih{1Pet.2,12-14}

Unis jaz sem govoril o Jezusu in o tem zakaj se ni treba pehat za njim. Nisem govoril o dragem avtu naprimer.

[[/quZdržite se mesenih poželenj,ki se bojujejo proti duši.Lepo živite maed pogani,tako da bodo,čeprav vas sedaj obrekujejo kot hudodelce,sprevideli vaša dobra dela in slavili Boga na dan obiskanja.Zaradi Gospoda se podredite vsaki človeški ustanovi.Bog namreč hoče,da delate dobro in tako utišate nevednost nespametnih{1Pet.2,12-14}

No si me pa nasmejala xDDx xDDx x:o)x Pa pravijo, da fantje ne znamo razmišljat s svojo glavo - ker samo s spodnjo x:o)x

Emm kako pa potem veš kateri človeški ustanovi ? a to lahko sam s svojo glavo in možgani povežeš ? A to je dovoljeno ? V nestrpnem pričakovanju tvojega odgovora ?

Brez podpisa

Unis jaz sem govoril o Jezusu in o tem zakaj se ni treba pehat za njim. Nisem govoril o dragem avtu naprimer.

No si me pa nasmejala xDDx xDDx x:o)x Pa pravijo, da fantje ne znamo razmišljat s svojo glavo - ker samo s spodnjo x:o)x

Emm kako pa potem veš kateri človeški ustanovi ? a to lahko sam s svojo glavo in možgani povežeš ? A to je dovoljeno ? V nestrpnem pričakovanju tvojega odgovora ?

poglej ,ti si cinik super na kuvrtat,verjetno ,ti v življenju ne gre preveč dobro,ker ne misliš na ničesar drugega kot na provokacijo,tule se sproščaš,ker nikogar ne vidiš v obraz,ma ena sama patetika,in poglej v čem živiš,namreč v kletki svojega lastnega razmišljanja,sam si se izločil iz neke normalne konfrotacije,nisi sproščen,ampak bodi dovolj,nimam nobenih referenc,da te obsojam,ostal boš mamino dete vso življenje brez horizonta.

Govorimo o Janezu in ne Jezusu.

Ne razmišljamo o človeku, govorimo o relikviji.Čeprav hodi, misli, joče in igra fuzbal, popredmetimo in pokvarimo v besedah vse, kar nam pride na misel.

Izkrivljena resnica bo okrog hodila, dokler bom Jaz migal.

Unis no to je znotraj konteksta O Jezusu. Ne gre več za filozofsko debato ali Jezus je ali ni ali je omogočil to ali ono. Izjava je izključno znotraj omenjenega konteksta.

In znotraj konteksta. Če ne verjamem v Jezusa in dvomim njegov obstoj. Mi ni treba želeti, da ga bom spoznal in doživel. Dovolj je, da imam rad sebe, da se negujem v ljubezni in po zakonu ljubezni ga bom spoznal. Ker je on v meni zanetil božansko iskro s svojimi dejani.

Brez podpisa

poglej ,ti si cinik super na kuvrtat,verjetno ,ti v življenju ne gre preveč dobro,ker ne misliš na ničesar drugega kot na provokacijo,tule se sproščaš,ker nikogar ne vidiš v obraz,ma ena sama patetika,in poglej v čem živiš,namreč v kletki svojega lastnega razmišljanja,sam si se izločil iz neke normalne konfrotacije,nisi sproščen,ampak bodi dovolj,nimam nobenih referenc,da te obsojam,ostal boš mamino dete vso življenje brez horizonta.

Ja dobr no. Kaj zej si jezna, ko si zagledala zrno resnice ? In zraven pozabla na Jezusa in sproti še malo vsakdanje solate in gneva name zlila. Jezus kje si sedaj. Kje je bil takrat mici. Še nisi dovolj ojačana v svoji Veri in Ljubezni v Odpuščenju. Halo - kera dvoličnost. Nisem cinik. Jaz sem Hudič, ki take kot ti kaznuje, da jih v Veri ojača ! Misliš, da on nima smisla za humor. Prisegel bi, da se hihita tam kjer vidi, da nič slabega ne mislim. Saj vendar v meni vidi le dobre misli in jih zato krepi. Kaj bi s slabimi.

Ta prava si mi ti v Ljubezni ja - popolnoma človeška in povprečna. Drugače pač ne dokazuješ.

Povej mi torej - kako naj razumem 'vsaki človeški ustanovi '

Prisežem pri Materi, Očetu in Jezusu, da ne prepoznam in razumem napisanega . Hočem rečt razumem, razumem. Ampak ne znotraj konteksta v katerem si ti pisala . To je -> postati kristjan

Si mogoče pomislila, da to pomeni spoštovati vse ustanove ? in ne kar iz čiste Ljubezni vstopati v njih ?

Brez podpisa

Ja dobr no. Kaj zej si jezna, ko si zagledala zrno resnice ? In zraven pozabla na Jezusa in sproti še malo vsakdanje solate in gneva name zlila. Jezus kje si sedaj. Kje je bil takrat mici. Še nisi dovolj ojačana v svoji Veri in Ljubezni v Odpuščenju. Halo - kera dvoličnost. Nisem cinik. Jaz sem Hudič, ki take kot ti kaznuje, da jih v Veri ojača ! Misliš, da on nima smisla za humor. Prisegel bi, da se hihita tam kjer vidi, da nič slabega ne mislim. Saj vendar v meni vidi le dobre misli in jih zato krepi. Kaj bi s slabimi.

Ta prava si mi ti v Ljubezni ja - popolnoma človeška in povprečna. Drugače pač ne dokazuješ.

Povej mi torej - kako naj razumem 'vsaki človeški ustanovi '

Prisežem pri Materi, Očetu in Jezusu, da ne prepoznam in razumem napisanega . Hočem rečt razumem, razumem. Ampak ne znotraj konteksta v katerem si ti pisala . To je -> postati kristjan

Si mogoče pomislila, da to pomeni spoštovati vse ustanove ? in ne kar iz čiste Ljubezni vstopati v njih ?

poglej nima smisla si si izbral temo,ki je ne razumeš,sicer provociraš,ker tako lahko obstajaš,to je tvoja energija in si lahko povsem srečen

poglej nima smisla si si izbral temo,ki je ne razumeš,sicer provociraš,ker tako lahko obstajaš,to je tvoja energija in si lahko povsem srečen

Mici jaz nič ne obsojam. Da provociram je druga stvar in se mi je zdelo povsem umesno - glede na to kako si uporabljala prepis. Mislim ( veš mislim ne pomeni, da trdim ) , da se preveč mečeš na pomene tekstov in je uporabljaš preveč priročno. Čeprav eni par je bilo lepih.

Naj se obreknem ob priročnost -> kako se ta dva prepisa med seboj izključujeta ali boljše dopolnjujeta?

quZdržite se mesenih poželenj,ki se bojujejo proti duši.Lepo živite maed pogani,tako da bodo,čeprav vas sedaj obrekujejo kot hudodelce,sprevideli vaša dobra dela in slavili Boga na dan obiskanja.Zaradi Gospoda se podredite vsaki človeški ustanovi.Bog namreč hoče,da delate dobro in tako utišate nevednost nespametnih

in

Ne dajaj svetega psom in ne meči svinjam biserov!”

In ker mi opraviš,da ne razumem in se na tak hinavski način umikaš ti vračam ->

Zaradi Gospoda se podredite vsaki človeški ustanovi -> pomeni - spoštuj vse ustanove. Če meniš drugače povej.

To pa ne počnem zaradi obstoja. Ampak ker sem čist v tvoji zmoti. Ravno zaradi svoje načitanosti se zapletaš. Sicer pa verjamem, da boš četudi ne na forumu pri sebi sprejela, da imam prav. Vsaj kar se spoštovanja ustanov tiče. In tle sem jaz vesel. Zase bolj k zate - no ja vsaj priznam x:px

Brez podpisa

Mici jaz nič ne obsojam. Da provociram je druga stvar in se mi je zdelo povsem umesno - glede na to kako si uporabljala prepis. Mislim ( veš mislim ne pomeni, da trdim ) , da se preveč mečeš na pomene tekstov in je uporabljaš preveč priročno. Čeprav eni par je bilo lepih.

Naj se obreknem ob priročnost -> kako se ta dva prepisa med seboj izključujeta ali boljše dopolnjujeta?

quZdržite se mesenih poželenj,ki se bojujejo proti duši.Lepo živite maed pogani,tako da bodo,čeprav vas sedaj obrekujejo kot hudodelce,sprevideli vaša dobra dela in slavili Boga na dan obiskanja.Zaradi Gospoda se podredite vsaki človeški ustanovi.Bog namreč hoče,da delate dobro in tako utišate nevednost nespametnih

in

Ne dajaj svetega psom in ne meči svinjam biserov!”

In ker mi opraviš,da ne razumem in se na tak hinavski način umikaš ti vračam ->

Zaradi Gospoda se podredite vsaki človeški ustanovi -> pomeni - spoštuj vse ustanove. Če meniš drugače povej.

To pa ne počnem zaradi obstoja. Ampak ker sem čist v tvoji zmoti. Ravno zaradi svoje načitanosti se zapletaš. Sicer pa verjamem, da boš četudi ne na forumu pri sebi sprejela, da imam prav. Vsaj kar se spoštovanja ustanov tiče. In tle sem jaz vesel. Zase bolj k zate - no ja vsaj priznam x:px

ti res zmeden,jaz se ne umikam,ampak k dialogu s tabo se bom prijavila,ko boš pripravljen

Ta tvoj zadnji stavek je pa res malce provokativen- pot zla in pogube- kaj pa vem , vsek je nekje odgovoren sam zase in svoja dejanja, katerih nemen tudi nazadnje plača oziroma sprejme nazaj v odvisnostjo z težo prepričanja v dobro ali zlo, več ali manj / sem sčasoma pogruntal/ ima vsak zase prav...ker tako in tako dobiva povratne informacija - al pa afirmacije, ki se zlo lahko materializirajo oziroma zmodificirajo v takšno ali drugačno energetsko obliko, tko da je o pravilnosti poti in delovanja brezplodno razpravljati, ker imamo tako subjetivno dojemanje , pogojeno s tem pa tudi poti življenja...Nikoli nisem verjel in se mi tudi ne zdi ne etično , ne logično -prerokovanje ali pa kakšno predvidevanje prihodnosti...sicer pa vsak zase ...za vsakega se najde lastni PRAV.

xegox :palec:

Moj stavek je res prvokativen in izraža moje zaznavanje religioznosti. Nisem še srečala religiozne osebe, ki bi sprejemala poglede, vidike druge religiozne osebe. Pa naj bodo to kaki moji sosedje, osebki na forumu ali pa dogodki na poročilih. Če pa že sprejmajo odprtost in druge poglede, pa globoko v sebi verjamejo, da so njihovi pogledi napačni, da so na krivi poti in jih čaka poguba. Jaz si vero/religijo predstavljam drugače, zato sem se tudi odpovedala svoji krščanski religiji. Druga pa me nobena ni pritegnila. Morda budizem, vendar sem videla da so naše predstave o budistih idelizirane, ter, da znajo biti tudi v deželah budizma prav kruti do živali in ljudi. Religija je že zdavnaj zgubila svoj pomen....O veri bi se dalo razpravljati, je bolj osebne narave in ne bazira na neki objektivizaciji, masivi.

Tudi meni se ne zdi logično prerokovanje....Astrologija pa je hobi, zabava....nikoli pa absolutni prav.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Ja Mici ne vem kdo je bolj zmeden. Jaz dobro vem kero igro igram.

Ti pa niti ne dojameš, kako te potegnem za sabo na nivo v katerem si v resnici.

poglej ,ti si cinik super na kuvrtat,verjetno ,ti v življenju ne gre preveč dobro,ker ne misliš na ničesar drugega kot na provokacijo,tule se sproščaš,ker nikogar ne vidiš v obraz,ma ena sama patetika,in poglej v čem živiš,namreč v kletki svojega lastnega razmišljanja,sam si se izločil iz neke normalne konfrotacije,nisi sproščen,ampak bodi dovolj,nimam nobenih referenc,da te obsojam,ostal boš mamino dete vso življenje brez horizonta -> hu lepo lepo - nož v hrbet. iz pravičnika do rablja.

Razumeš kje si. Sprenevedaš se ti in ne jaz. Jaz samo igram. In ne pravim kje sem kje nisem. Jaz samo sem. Pa, če sem v dreku sem pa v dreku. Pa reci,da nisem Hudič, če lahko :vragec:

Nisem še srečala religiozne osebe, ki bi sprejemala poglede, vidike druge religiozne osebe. Pa naj bodo to kaki moji sosedje, osebki na forumu ali pa dogodki na poročilih.

Ej jaz sem pa mel srečo spoznat osebo, ki je v svojih prepričanjih in dognanji Zelo religiozna. Svoja prepričanja označuje kot Vero. Vse njeno izvira iz vere v karkoli že. Pa niti enkrat ni povedala ničesar čez nič. Vse kar je rekla je bilo - vse je kreacija ene same Sile.

Brez podpisa

Naj Kristus po veri prebiva v vaših srcih,da bi tako ukoreninjeni in utemeljeni v ljubezni,mogli z vsemi svetimi doumeti,kolikšna je širokost in dolgost in visočina in globina,terspoznati Kristusovo ljubezen,ki presega spoznanje,da bi se izpolnili do vse Božje polnosti.{pismo Efežanom3,17-19}

Kdor veruje v Jezusa, Je kristjan! Kot tak pa je ta tvoj vprašanuje parodoksalen.

Nikjer nism trdu, da mora bit človek član nečesa, da lahko veruje v Jezusa! Tega nikjer nism zagovarju. To se je sam teb tako zdel, ker imaš vcepljeno tako predstavo, predsodek. Kar pa ti ponavlaš, je to, da je vera v Jezusa zgol ovira. Nikjer nis omenu nobenga članstva, verjetno se sam teb to zdi tko samo po seb umevno

Poglej si bol natančno tekst, ki sem ga objavu v postu, ki ga repliciraš, pa boš mogoče še kaj razumu. xrolleyesx

In kot je lepo povedano;

Kaj nam mar vsi svetni ljudje? Vsi imajo priložnost stopiti v vrste Božjih otrok. Če to resno hočejo, naj jih pri tem nič ne ovira, in če nočejo, naj počnejo, kar hočejo, in potem vam tudi ni trba več skrbeti zanje!

Glej, tako je s temi stvarmi. Jaz namreč nisem prišel, da bi morda svet odrešil njegovih starih vezi sodbe, ampak le, da bi Svoje otroke osvobodil sveta in njegove sodbe. In kar in kakor zdaj delam Jaz, tako boste delali v prihodnje tudi vi in vaši nasledniki."

To pač nima veze s tem, da moram jaz verjeti v Jezusa.

Nikjer nism trdu, da MORAŠ verjeti v Jezusa. Nikakor ne. Ampak pomaga pa to pri odrešenju iz kroga reinkarnacij xrolleyesx

Kdor veruje v Jezusa, Je kristjan! Kot tak pa je ta tvoj vprašanuje parodoksalen.

Nikjer nism trdu, da mora bit človek član nečesa, da lahko veruje v Jezusa! Tega nikjer nism zagovarju. To se je sam teb tako zdel, ker imaš vcepljeno tako predstavo, predsodek. Kar pa ti ponavlaš, je to, da je vera v Jezusa zgol ovira. Nikjer nis omenu nobenga članstva, verjetno se sam teb to zdi tko samo po seb umevno

No ja. Nikol nisem reku, da je vera v Jezusa ovira. Veš toje samo tvoj predsodek o meni, ker nisem fen inštitiucij in krščanstva kot inštitiucije.

Se mi pa zatakne kost, ko praviš, da vsak, ki veruje v Jezusa je kristjan. Sam verujem v več stvari. Verujem v vse pozitivne stvari. Pozitivne energije, ki nimajo nujno veze s katerokoli vero. Ampak verujem. Ker je vse del celote. Vse služi Namenu. Torej sem jaz kristjan ?

Retorično vprašanje. Pravim - niti ne.

Povej mi zakaj me vera v Jezusa naredi kristjana ? A je Jezus ustanovil krščanstvo ali so ga njegovi privrženci. Jaz verjamem v njegovo energijo, probam jo čutit, njeno sporočilnost - jaz ne verjamem v to kar so drugi za njim skupaj spacali. Verjamem v njegovo čisto energijo brez besed in knjig. Čeprav besede in pomeni pomagajo - to je sigurno. Še enkrat pomisli kdo je kristjan.

Glavna poanata je v tem, da čutenje izvira iz enega notranjega občutka prek katerega se je potrebno naučitit čutiti. To občutje ni vezano besede, knjige in podoben stvari. To pomeni, da znotraj tega občutja lahko pozabiš na vse kar je kadarkoli bilo napisano. Če to ne dojamete - potem pač adijo. Vsakemi svoje in sem srečen.

P.S; ti si govoril o tem zakaj nekdo z Ljubeznijo nebi bil kristjan. Od tod izvira ta debata. Ne iz kje drugje....

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...