Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

Je pa vera obstoj resničnosti,v katere upamo,zagotovilo stvari,ki jih ne vidimo.Po veri spoznavamo,da so bili svetovi urejeni z Božjo besedo,tako da je to,kar se vidi nastalo iz tega ,kar se ne kaže.{pismo Hebrejcem11,1,2}
Deli na socialnih omrežjih

Oprosti nelika. Takrat sem že na splošno govoril ne več samo tebi osebno.

Ampak tudi tebi. No ja. Kar ti je nevarno tistega se ponavadi bojiš. A ni tko ?

Ne ni tako. Imam načela, čez katere ne grem.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

No ja. V kolikor ti je nekaj nevarno se tega bojiš. Ker ti je nevarno in se tega bojiš sprejmeš načela s pomočjo katerih potegneš črto pred nevarnostjo in tako dobiš kotrolo nad strahom.

Posledično se počutiš bolj varno in se zato manj bojiš. Še vedno pa se. Ker drugače nebi potrebovala načel. Lahko tudi obratnem vrstnem redu, če ti paše.

To je ista štorija kot - zakaj, ko greš čez cesto pogledaš levo in desno. Ker se bojiš, da te bo avto ruknu. Strah je minimalen, zanemarljiv, neopazen pa vednar je in te ščiti pred lastno lahkomiselnostjo. Načela so v tem primeru tvoje zavedanje.

Brez podpisa

No ja. V kolikor ti je nekaj nevarno se tega bojiš. Ker ti je nevarno in se tega bojiš sprejmeš načela s pomočjo katerih potegneš črto pred nevarnostjo in tako dobiš kotrolo nad strahom.

Posledično se počutiš bolj varno in se zato manj bojiš. Še vedno pa se. Ker drugače nebi potrebovala načel. Lahko tudi obratnem vrstnem redu, če ti paše.

To je ista štorija kot - zakaj, ko greš čez cesto pogledaš levo in desno. Ker se bojiš, da te bo avto ruknu. Strah je minimalen, zanemarljiv, neopazen pa vednar je in te ščiti pred lastno lahkomiselnostjo. Načela so v tem primeru tvoje zavedanje.

No pol pa povej česa me je strah, ker jaz nimam pojma. Jaz namreč nikjer ne govorim o strahu. Vsak človek ima načela tko da se ne zgubljaj v besedah in ne bluzi kar tako v tjadan.

Če bi se jaz bala boga, bi v njega verjela in se tudi trudila živeti po njegovih pravilih. Jaz pa pač verjamem, da zame ni pomembno ali bog je ali ni. Ne vem zakaj bi bilo pomembno. Če je potem je, če pa ga ni pa ga ni. Svašta.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

No pol pa povej česa me je strah, ker jaz nimam pojma. Jaz namreč nikjer ne govorim o strahu. Vsak človek ima načela tko da se ne zgubljaj v besedah in ne bluzi kar tako v tjadan.

Če bi se jaz bala boga, bi v njega verjela in se tudi trudila živeti po njegovih pravilih. Jaz pa pač verjamem, da zame ni pomembno ali bog je ali ni. Ne vem zakaj bi bilo pomembno. Če je potem je, če pa ga ni pa ga ni. Svašta.

poglej si malo svoje poste in boš videla,da si kontradiktorna,ker praviš,da Boga ni,sedaj pa praviš,da ti je vseeno ali je Bog ali ni,enostavno si pred razpadom sistema,nekaj se boš morala odločiti,ker Bog je,sedaj če ga pa ne maraš je to tvoja odločitev,ki jo boš zagovarjala sama so mišljenikom lp

poglej si malo svoje poste in boš videla,da si kontradiktorna,ker praviš,da Boga ni,sedaj pa praviš,da ti je vseeno ali je Bog ali ni,enostavno si pred razpadom sistema,nekaj se boš morala odločiti,ker Bog je,sedaj če ga pa ne maraš je to tvoja odločitev,ki jo boš zagovarjala sama so mišljenikom lp

Lej jaz ga ne vidim in ne čutim. Pol za moj svet ne obstaja. Kaj pa je zunaj tega sveta pa ne morem vedeti, zato puščam odprt prostor. Za moj svet ne obstaja. In za moj obstoj to ni pomembno ali je ali ni.

Em ne vem česa te je strah. To veš ti. Jaz samo pravim, da je strah del človeškega vsakdanjika. In,da je to dobro glede na svet v katerem obstajamo.

Če pa se obrnem na Boga. Kot sem rekel, če se bojiš Boga potem nekaj delaš narobe. Človek se vpraša. Kaj delam narobe. In po najkrajši poti pride do odgovora, da se v resnici boji Božje Kazni. Ampak spet zakaj se boji božje kazni. Kaj počne narobe. V resnici se boji, da ne bo prišel v nebesa. Misel, da bi to lahko blo res je nadvse odbijajoča in seveda človeka stisne pri srcu. Ampak v istem trenutku pa že zasovraži to idejo in se odloči Boga ni. In tudi, če se odloči, da je - je že napačen v svoji veri. Vera iz strahu je vera proti Bogu samem.

Torej strah do Boga izvira iz strahu pred izgubljeno obljubo. Kako primitivno. Če ne boš priden ne boš dobil čokolade. Hmm kam se je porazgubila brezpogojna božja ljubezen ?

In kot si rekla, če Bog je potem je, če Boga ni potem ga ni. V kolikor je Bog izvor prezpogojne Ljubezni in v kolikor bom jaz sposoben/sposobna prezpogojne ljubezni sva z Bogom že skupaj. In, ko pride do snidenja se bova seveda prepoznala in jaz bom prepoznal iz kje izvira vrelec moje brezpogojne Ljubezni.

In seveda se zato strinjam s tabo - če Bog je potem je, če ga ni ga pač ni. In zatorej zapovedujem vam grešnim dušam po grehu rojenim v ta krut svet - 1.če Boga se bojiš potem ne veruj vanj 2. kajti po takšni veri je tvoja vera zgrešena, 3. ta vera ni v Bogu ampak nekej drugje porazgubljena ( kuvrtatov evangelij št.165 ) x:Dx xsrcx

Brez podpisa

Lahko pa o bogu razmišljam. To pa zato, ker so v naši družbi reprezentacije Boga. Neke predstave, cerkve, knjige itd. Zato o njem racionalno razmišljam in ga ne vidim in ne čutim. Zato tudi pravim, da nisem 100% da obstaja. Po moje ne obstaja. Kako naj jaz to vem. V bistvu ni pomembno.

Em ne vem česa te je strah. To veš ti. Jaz samo pravim, da je strah del človeškega vsakdanjika. In,da je to dobro glede na svet v katerem obstajamo.

Če pa se obrnem na Boga. Kot sem rekel, če se bojiš Boga potem nekaj delaš narobe. Človek se vpraša. Kaj delam narobe. In po najkrajši poti pride do odgovora, da se v resnici boji Božje Kazni. Ampak spet zakaj se boji božje kazni. Kaj počne narobe. V resnici se boji, da ne bo prišel v nebesa. Misel, da bi to lahko blo res je nadvse odbijajoča in seveda človeka stisne pri srcu. Ampak v istem trenutku pa že zasovraži to idejo in se odloči Boga ni. In tudi, če se odloči, da je - je že napačen v svoji veri. Vera iz strahu je vera proti Bogu samem.

Torej strah do Boga izvira iz strahu pred izgubljeno obljubo. Kako primitivno. Če ne boš priden ne boš dobil čokolade. Hmm kam se je porazgubila brezpogojna božja ljubezen ?

In kot si rekla, če Bog je potem je, če Boga ni potem ga ni. V kolikor je Bog izvor prezpogojne Ljubezni in v kolikor bom jaz sposoben/sposobna prezpogojne ljubezni sva z Bogom že skupaj. In, ko pride do snidenja se bova seveda prepoznala in jaz bom prepoznal iz kje izvira vrelec moje brezpogojne Ljubezni.

In seveda se zato strinjam s tabo - če Bog je potem je, če ga ni ga pač ni. In zatorej zapovedujem vam grešnim dušam po grehu rojenim v ta krut svet - 1.če Boga se bojiš potem ne veruj vanj 2. kajti po takšni veri je tvoja vera zgrešena, 3. ta vera ni v Bogu ampak nekej drugje porazgubljena ( kuvrtatov evangelij št.165 ) x:Dx xsrcx

saj človeka se ne da spremeniti,pač pa lahko samo nekje delno vplivaš na posameznika{zate govorim}le v toliko,da ljudje ne govorijo in pišejo,pa se ne zavedajo,da pišejo neumnosti,namreč vsak ki kliče kGospodu,se mu bodo vrata odprla,tudi bogaboječi,kar ni nič napačnega,saj se bojimo svojih šefov,svojih možev,etc ,če ga kaj polomimo

Lahko pa o bogu razmišljam. To pa zato, ker so v naši družbi reprezentacije Boga. Neke predstave, cerkve, knjige itd. Zato o njem racionalno razmišljam in ga ne vidim in ne čutim. Zato tudi pravim, da nisem 100% da obstaja. Po moje ne obstaja. Kako naj jaz to vem. V bistvu ni pomembno.

ti si bližje Bogu,kot marsikdo,že samo razmišljanje o njem te bo razvedrilo in ti polepšalo dan,namreč ni vsem dano,da čutijo,da molijo,lahko pa veujejo in boš videla učinke,zelo rada bi bila z njim

vsakemu se Bog ponudi slejkoprej,zato se trudi preveč ne videti ga

saj človeka se ne da spremeniti,pač pa lahko samo nekje delno vplivaš na posameznika{zate govorim}le v toliko,da ljudje ne govorijo in pišejo,pa se ne zavedajo,da pišejo neumnosti,namreč vsak ki kliče kGospodu,se mu bodo vrata odprla,tudi bogaboječi,kar ni nič napačnega,saj se bojimo svojih šefov,svojih možev,etc ,če ga kaj polomimo

ti si bližje Bogu,kot marsikdo,že samo razmišljanje o njem te bo razvedrilo in ti polepšalo dan,namreč ni vsem dano,da čutijo,da molijo,lahko pa veujejo in boš videla učinke,zelo rada bi bila z njim

vsakemu se Bog ponudi slejkoprej,zato se ne trudi preveč,da ga ne bi čutila{popravila sem}

Hihih mici, kako pa se je tebi ponudil?

Nebi rad pokvaril prečudovitega vzdušja ampak tole sem ravnokar prebral;

Ali so norosti, ki se dogajajo v imenu Boga, res le “popačenja” vere, se lahko vprašate tudi, ko pomislite, da vernikov ne moti, da v Bibliji nič ne štima in da so evangeliji, na katere se najraje sklicujejo, nastali dolgo po domnevnem križanju, da se avtorji evangelijev ne strinjajo o ničemer bistvenem (niti o maziljenju Jezusa, niti o njegovem krstu, niti o pridigi na Gori, niti o Judovi izdaji, niti o desetih zapovedih ipd.), da so moralne koncepte prepisali iz drugih “svetih knjig” in od drugih civilizacij, da so Jezusovo življenje prilagajali “prerokbam” Stare zaveze, da se preverljive prerokbe niso nikoli izpolnile (Damask je ostal mesto, Hazorja ni opustošilo, Nil ni presahnil, Egipt ni bil nikoli 40 let nenaseljen ipd.), da se za natančnost, koherentnost in avtentičnost niso menili (Davida, Solomona, Herodovega pomora otrok, Jezusove usmrtitve, masovnega eksodusa in blodenja po puščavi, bitke v Kanaanu, rušenja Jerihe, osvojitve Obljubljene dežele in podobnih reči zgodovina ne pomni), da datumov niso poznali in da so bili geografsko splošni in približni (Nazaret mutira v Betlehem), tako da ne veš, kaj je bolj srhljivo: to, da verniki še vedno verjamejo v “razodetja”, ki so v času nastanka služila kratkoročnim potrebam, ker jih je pač potreboval neki lokalni teokrat, kralj ali “diktator”, da bi lažje legitimiral svoje početje in discipliniral svoje podanike, ali to, da se ljudje še vedno koljejo zaradi nekega povsem lokalnega, tako rekoč vaškega spora, do katerega je prišlo pred nekaj tisoč leti v neki popolni vukojebini?

Cel članek

Brez podpisa

Hihih mici, kako pa se je tebi ponudil?

če se kaj iz S.p spomniš Bog uporablja ljudi za razne namene,no in tako sem prišla do njega,da mi je nekdo ponudil,da pridem v skupino kristjanov,seveda pa to ni nujno,lahko tudi sama z branjem s.p. ugotoviš,da te Bog želi in obratno

vsakemu se Bog ponudi slejkoprej,zato se trudi preveč ne videti ga

Jaz nima kakega večjega Namena vplivat na posameznike razne toliko kot vplivam nase. Moje polno življenje v čistem notranjem spoznanju je najboljši vpliv na kogar koli.

Vsi se bojim nečesa pa to ni prav. Strah je samo posledica neskladij. Ker ne razumemo vlog, ki jih imamo.

Brez podpisa

Jaz nima kakega večjega Namena vplivat na posameznike razne toliko kot vplivam nase. Moje polno življenje v čistem notranjem spoznanju je najboljši vpliv na kogar koli.

Vsi se bojim nečesa pa to ni prav. Strah je samo posledica neskladij. Ker ne razumemo vlog, ki jih imamo.

strah je odraz neskladja med željo in končnim ciljem,ljudje brez cilja so pewstrašeni ljudje,življenje brez cilja da greh in tega nas je strah,če pa nad nami nekdo bdi,ki nas vsega tega obvaruje,ni straha in cilj je jasen

Mal Emanuela Kopiram oz. njegove tekste.

Bog vam bo škodo na telesu tisočkratno povrnil; toda škode na duši vam ne bo povrnil nikoli. Kajti Bog je dal duši RAZUM, PAMET, VEST, SVOBODNO VOLJO IN POSTAVO zato, da lahko presoja, kaj je dobro in zlo, in s svojo voljo lahko izbere eno ali drugo. Po tem, kaj bo izbrala, pa bo tudi sama iz sebe sojena, ali za smrt, ali za življenje.

Oče v nebesih pa hoče, da bi vi vsi dobili večno življenje in Me je zato poslal k vam na ta svet. Zato vam znova povem: kdor veruje Vame, bo živel večno; kdor pa ne veruje, da Me je poslal k vam Oče, bo izgubil življenje, ki bi si ga zdaj lahko pridobil. Oče v nebesih pa Me ljubi in tako tudi vse, ki verujejo Vame, in Jaz sam jim bom dal večno življenje v resnici Mojih besed."

Jezus ni nujen glede na modri zapis.

Brez podpisa

9 Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet. 10 Beseda je bila na svetu in svet je po njej nastal, a svet je ni spoznal. 11 V svojo lastnino je prišla, toda njeni je niso sprejeli. 12 Tistim pa, ki so jo sprejeli, je dala moč, da postanejo Božji otroci, vsem, ki verujejo v njeno ime 13 in se niso rodili iz krvi ne iz volje mesa ne iz volje moža, ampak iz Boga.

Samo pripomba mimogrede: citat, ki si ga navedel kot odgovor, sploh nima veze s tem, kar sem napisal. Naj te opomnim, da sem govoril o krščanstvu in ne o Jezusu.

Possible—but highly unlikely.

Marsikdo ima Sveto pismo za težko knjigo.Toda ne glede na to,da nam učeni možje in izvedenci lahko pomagajo,da ga bolje razumemo,moramo vedeti,da Sveto pismo predvsem trka naravnost nanaše srce

kdor veruje Vame, bo živel večno

Te besede izreče Jezus ampak niso njegove, ker so Njegove. In tudi izrekel jih je kot On. To Jezus Ve.

Pravzaprav te besede so Njegove, ker so Njegove. In sevede jih je izrekel On. x:o)x . Ker je On pač On x:)x .

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Samo pripomba mimogrede: citat, ki si ga navedel kot odgovor, sploh nima veze s tem, kar sem napisal. Naj te opomnim, da sem govoril o krščanstvu in ne o Jezusu.

To je tako, kot če bi reku, da umazana reka nima veze s svojim izvirom. Kajti vsaka voda je na izviru najčistejša. In vsaka reka je povezana s svojim izvirom.

Pravzaprav te besede so Njegove, ker so Njegove. In sevede jih je izrekel On. x:o)x . Ker je On pač On x:)x .

No jaz menim, da te besede izvirajo od Boga, ki je On - Jezus pa jih je izrekel, ker je z Očetom in je z njim takrat govoril ( skupaj ), ko je te besede izrekel.

To sem mislil.

Brez podpisa

No jaz menim, da te besede izvirajo od Boga, ki je On - Jezus pa jih je izrekel, ker je z Očetom in je z njim takrat govoril ( skupaj ), ko je te besede izrekel.

To sem mislil.

Jest mam pa v mislih, da je On sam v človeški podobi prišel na ta svet.

In Beseda je meso postala, in med nami prebivala.

Jest mam pa v mislih, da je On sam v človeški podobi prišel na ta svet.

In Beseda je meso postala, in med nami prebivala.

Ja tud bi lahko tako razmišljal. Ampka sej Jezus ni On. Jezus je njegova Beseda. Jezus je persona zase.

Beseda lahko postane meso, ko zaživi v človeku v svoji prvotni obliki.

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...