Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

Tantra hvala ti za link Krsta pri Savici!

Duhovščina v Prešernovih časih ga je sprejela le zaradi čustev Slovenstva, ki so bila še vedno prisotna v ljudskih množicah. Drugače pa bi Krst pri Savici končal podobno v ognju kot ostale Prešernove pesnitve.

Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem tu iz obale doma, ma v Piran grem včasih, preveč turistov zame:))) xrolleyesx

mi pridemo okrog 9-10ure,se dobimo na Tartinijevem trgu

Dr. Prešeren, Čop in ostala družba so bili dobrodošli gostje v gostilni moje prababice. Mimogrede.

Sveto Pismo,dostopno vsem ljudem.je največje bogatstvo,ki ga je mogel dobiti človeški rod.Napad nanj je zločin zoper človeštvo. Immanuel Kant

Dr. Prešeren, Čop in ostala družba so inteligenca Slovenskega naroda.

Slovenci smo lahko na njih ponosni.

Tako kot so lahko Črnogorci ponosni na Njegoša. In drugi narodi na svoje kulturne veličine.

_________

Dr. France Prešeren,

Zdravljica

Spet trte so rodile,

prijat'lji, vince nam sladko,

ki nam oživlja žile,

srce razjasni in oko,

ki utopi

vse skrbi,

v potrtih prsih up budi.

Komu najpred veselo

zdravljico, bratje, č'mo zapet'?

Bog našo nam deželo,

Bog živi ves slovenski svet,

brate vse,

kar nas je

sinov sloveče matere!

V sovražnike `z oblakov

rodu naj naš'ga trešči grom!

Prost, ko je bil očakov,

naprej naj bo Slovencev dom;

naj zdrobe

njih roke

si spone, ki jim še teže!

Edinost, sreča, sprava

k nam naj nazaj se vrnejo!

Otrok, kar ima Slava,

vsi naj si v roke sežejo,

da oblast

in z njo čast,

ko pred, spet naša bosta last!

Bog živi vas, Slovenke,

prelepe, žlahtne rožice!

Ni take je mladenke,

ko naše je krvi dekle;

naj sinov

zarod nov

iz vas bo strah sovražnikov!

Mladen'či, zdaj se pije

zdravljica vaša, vi naš up!

Ljubezni domačije

noben naj vam ne usmrti strup;

ker po nas

bode vas

jo srčno branit' klical čas!

Žive naj vsi narodi

ki hrepene dočakat' dan,

da koder sonce hodi,

prepir iz sveta bo pregnan,

da rojak

prost bo vsak,

ne vrag, le sosed bo mejak!

Nazadnje še, prijat'lji,

kozarec zase vzdignimo,

ki smo zato se zbrat'li,

ker dobro v srcu mislimo.

Dokaj dni

naj živi

Bog, kar nas dobrih je ljudi!

Himna Republike Slovenije

http://www.ukom.gov.si/slo/slovenija/drzav...index.text.html

Himna Slovenije je Zdravljica.

Himna je sedma kitica pesmi Franceta Prešerna Zdravljica,...

Cerkev rabi met čim več ovc, da jih "strižejo" in programirajo za svoje namene.

Kondomi ipd. pa potencialno čredo številčno zmanjšujejo. In omogočajo "razvrat" brez strahu pred spolnimi boleznimi.

x:Dx x:Dx

Povsem zgrešena taktika, po moje, če jim je cilj povečanje črede... x:Dx

Morali bi kondome dovolit, potem pa zastonj delit svoje... x:px

Z luknjicami... x8Dx x;)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

To mi deluje kot, da sem jaz postal lastnik BMW-ja. Vera v izvoljeno ljudstvo je zame absurd brez primere!

Kot veš mi nismo ne Setovi, ne Abrahamovi in ne Izakovi potomci! Po bibliji kvečjemu Jafetovi potomci!

A mi lahko pojasniš zakaj smo bili toliko časa (mi Jafetovi potomci - pogani - Nejudje) zapostavljeni, in to vse do Kristusovega prihoda? Kaj pa se je zgodilo z našimi praočeti ki so verovali v Svaroga, Triglava,... (in ostala slovanska božanstva)? Ali se mogoče sedaj večno cvrejo v peklu?

Kot bi dobil BMWja, in se z njim zaletu v zid :vragec:

Veš kaj je absurd. Da se ima nekdo za večvrednega zaradi nečesa, pri čemer nima nobenih zaslug. Drugač se pa teb zdi nekaj absurd sam zarad tega, ker ne razumeš, in ne zato, ker bi bil res absurd.

Tukaj spet kažeš svoje neznanje. Sevede smo Setovo potomci, kako moreš rečt, da nismo.

Za stara slovanska verovanja velja isto, kot sem že prej napisu. Izhajajo iz prarazodetja, vendar se je s časoma popačilo. V tem je tudi pomen Jezusovega prihoda, kot tudi to, da si je v judovstvu pripravil pot za svoj prihod. Da se pa ti spotikaš nad tem, da je Jezus prišel v judovstvu, se pa mal zamisl nad sabo, kdo misliš da si, da se spotikeš nad tem. A maš zarad tega kaj manj? Si zato kaj oškodovan? Čisto nič. Kdo smo bli zapostavljeni? Jest nism bil, pa ti tud ne. Evangelije imaš, in lahko jih sprejmeš, al pa tud ne. Kakor hočeš. Kdor nikoli ni slišal za Jezusa, sevede ni grešil, če ga ni sprejel. Kdor pa za Jezusa sliši, pa ga ne sprejema, pa bi blo zanj bolj, da nikol ne bi slišu zanj. Zato se raj zamisl nad sabo, namesto da skrbiš za to, da se stari slovani cvrejo v peklu.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Jezus je bil TUDI bogokletnik ko je rekel pravovernim Židom, da imajo Satana za Očeta!

Če ne znaš povezat tega stavka v kontekstu si zame zabit, ni ti pomoči!

Da bi se pa tebi in mici opravičeval? Kdo pa misliš da si, da se bi se ti opravičeval za tvoje enostranske zakljuučke? Očitno se maš za Emanuela v dobesednem pomenu - Bog z nami.

Drugače pa se ti pogovarjaš z mano in ne jaz s tabo, samo odgovarjam na tvje zafurstrirana namigovanja!

Na kaj pa ti pristajaš in na kaj ne, pa mi je kot za lanski sneg :vio:

Kdo kaj vsiljujemo od začetka civilizacije? Malo se sooči z zgodovino!

Samo še ena opazka: Vera nima z fanatizmom nobene veze! Fanatiki nimajo vere ampak samo strast, poleg tega pa ne prenašajo da bi kdo mislil še drugače, zato ker so prestrašeni! Kjer pa je strah tam ni ljubezni (vzeto iz Pavlovih pisem). Zato se tudi ti ne delaj za varovanca ljubezni!

Veš kaj.

Prav odvraten mi postajaš :xx!:

Men očitaš fanatizem. Da ne prenesem drugače mislečih? Pravzaprav težko prenašam mračnjake, ki so stalno agresivni in žaljivi do drugače mislečih, kot si v svojem fanatizmu ti.

Očitno drugega ne znaš, kot bit nesramen in žaljiv.

Kar je tukaj fanatičnega, je sam tvoje sovraštvo do krščanstva.

Še sedaj nisi razložu, kaj je tisto, kar vsiljujemo od začetka civilizacije. (jest itak ničesar ne vsiljujem) In verjetno tudi ne boš, ker ne moreš, si spet zasral s to tvojo trditvi, kot s tem, da je bil Jezus bogokletnik. Potem se pa iz tega rešuješ z lažmi in nesramnostmi ter žalitvami. Sploh, če kdo tvoje napake in laži razkrije. Pol je tvoja ošabnost prizadeta, in začneš iz sebe metat gnoj. Očitno si poln sovraštva, ker sem te ujel na laži. In tuki pišeš, da sem zate zabit kot noč. x:o)x Pa ti si klovn. Sploh ne veš, kolk teb še manjka, da boš kaj razumu.

Glede na tvoje napade name in Mici pa je jasn, da je zate vsaka vera fanatizem. Oziroma, kaj bi jest lahko verjel, da zate ne bi blo fanatizem, ali, drugače vprašano, kaj od tega, kar sem napisu, kaže na to, da jest nimam vere, ampak fanatizem, kot mi očitaš.

Sveto Pismo,dostopno vsem ljudem.je največje bogatstvo,ki ga je mogel dobiti človeški rod.Napad nanj je zločin zoper človeštvo. Immanuel Kant

:palec:

Kot bi dobil BMWja, in se z njim zaletu v zid :vragec:

Veš kaj je absurd. Da se ima nekdo za večvrednega zaradi nečesa, pri čemer nima nobenih zaslug. Drugač se pa teb zdi nekaj absurd sam zarad tega, ker ne razumeš, in ne zato, ker bi bil res absurd.

Tukaj spet kažeš svoje neznanje. Sevede smo Setovo potomci, kako moreš rečt, da nismo.

Za stara slovanska verovanja velja isto, kot sem že prej napisu. Izhajajo iz prarazodetja, vendar se je s časoma popačilo. V tem je tudi pomen Jezusovega prihoda, kot tudi to, da si je v judovstvu pripravil pot za svoj prihod. Da se pa ti spotikaš nad tem, da je Jezus prišel v judovstvu, se pa mal zamisl nad sabo, kdo misliš da si, da se spotikeš nad tem. A maš zarad tega kaj manj? Si zato kaj oškodovan? Čisto nič. Kdo smo bli zapostavljeni? Jest nism bil, pa ti tud ne. Evangelije imaš, in lahko jih sprejmeš, al pa tud ne. Kakor hočeš. Kdor nikoli ni slišal za Jezusa, sevede ni grešil, če ga ni sprejel. Kdor pa za Jezusa sliši, pa ga ne sprejema, pa bi blo zanj bolj, da nikol ne bi slišu zanj. Zato se raj zamisl nad sabo, namesto da skrbiš za to, da se stari slovani cvrejo v peklu.

Setovi potomci so semitska ljudstva tako da smo si najasnem! Očitno kažeš ti več neznanja. Za Jafetove potomce pa imajo Indoevropejce in še nekatere narode.

No sedaj pa prejmo k zgodovini. Ali so slučajno Kitajci in Pred-Arijski Indijci Noetovi potomci, ki je živel pibližno 5000 let nazaj? Ne imajo veliko starejše korenine (zgodovinsko dokazano)? Poročila o vesolnjem potopu so vzeta iz Epa o Gilgamešu! Se mar motim?

Če nadeljujemo: skupna točka takratnega "semitskega" sveta, je bila podobna za ves bližnji in srednji vzhod. To je bil za njih poznani svet in na podlagi tega, se je specifična kultura tistega območja razvila kot se je.

Da bi pa sedaj npr. Kitajcem solili pamet o nečem kar je specifično za bližnji vzhod, pa je zame ponoven absurd!

Mene pa zanima kdo si ti, da lahko npr. Budistom rečeš da so popačeni - če nebi imeli svojih možganov, bi se morda začeli še sekirati, zakaj se niso rodili kje bližje bližnega vzhoda?

Drugače pa tipčno za ljudi tvojega stila spet začenja s tipičnim stavkom: Ali sprejemaš Jezusa?

A si mogoče kdaj slišal da sem govoril kaj proti Jezusu? Zame si bedak!

O sebi (in Slovanih) pa dovolj razmišljam, ter se na vse pretege trudim da nebi bil tak kot ti!

LP

Veš kaj.

Prav odvraten mi postajaš :xx!:

Men očitaš fanatizem. Da ne prenesem drugače mislečih? Pravzaprav težko prenašam mračnjake, ki so stalno agresivni in žaljivi do drugače mislečih, kot si v svojem fanatizmu ti.

Očitno drugega ne znaš, kot bit nesramen in žaljiv.

Kar je tukaj fanatičnega, je sam tvoje sovraštvo do krščanstva.

Še sedaj nisi razložu, kaj je tisto, kar vsiljujemo od začetka civilizacije. (jest itak ničesar ne vsiljujem) In verjetno tudi ne boš, ker ne moreš, si spet zasral s to tvojo trditvi, kot s tem, da je bil Jezus bogokletnik. Potem se pa iz tega rešuješ z lažmi in nesramnostmi ter žalitvami. Sploh, če kdo tvoje napake in laži razkrije. Pol je tvoja ošabnost prizadeta, in začneš iz sebe metat gnoj. Očitno si poln sovraštva, ker sem te ujel na laži. In tuki pišeš, da sem zate zabit kot noč. x:o)x Pa ti si klovn. Sploh ne veš, kolk teb še manjka, da boš kaj razumu.

Glede na tvoje napade name in Mici pa je jasn, da je zate vsaka vera fanatizem. Oziroma, kaj bi jest lahko verjel, da zate ne bi blo fanatizem, ali, drugače vprašano, kaj od tega, kar sem napisu, kaže na to, da jest nimam vere, ampak fanatizem, kot mi očitaš.

:palec:

Napadati si žal ti začel! Ti govoriš o odvratnosti, nesramnosti, klovnih... men pa zameriš če se branim in govorim tako kot mislim. Veš KRISTJANE jaz globoko spoštujem, če so resnično kristjani - v duhu!

Tebe očitno moti, ker se ti osebno ne izpovem. Žal ti tega veselja ne bom dal, ker mi to ni vredno da ti storim!

Drugače pa mi ni treba očitati da mečem iz sebe sovraštvo in gnoj; lahko samo rečem da je bil že prvi kontakt tebe z menoj sovražno nastrojen! Sam osebno pa te ne sovražim (kot tudi ne Mici in ostalih), le odzivam se na tvoje pravokacije v tvojem slogu.

Kdor iz vsega srca zagovarja svoj prav, je fanatičen.

Fanatizem je oznaka za ljudi, na katere lahko pokažeš s prstom pri tem pa nase in na svoje somišljenike ne pokažeš.

Ker ti pač ne pripadaš tem bedakom.

Na konc koncu smo vsi fanatični.

fanatik -a m (a) kdor je strastno, nestrpno

zavzet za kaj, zlasti za kako idejo ali nazor;

zagrizenec, prenapetež: bil je fanatik;

brezobziren, pravi fanatik; politični, verski fanatiki

/ ekspr., redko fanatik znanosti

jzt sm drugač fanatično navdušen nad čokolado. Zdej me pa bičaj, če moreš.

Mislim , da je lepo , če v nekaj verjameš z vsem srcem , pa seveda drugim dopuščaš in sprejemaš tudi možnost

drgačnega prepričanja in ljubezni ter vere v njihov prav. To ni fanatizem...fanatizem je malce bolj ozka usmeritev in nima zveze z iskrenim prepričanjem skozi srce, ker to navadno ne dopušča nestrpnosti.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

ja fantje in dekleta vas najprej lepo pozdravljam,vidim,da ste bili dejavni,ampak se mi zdi,da je bilo malo preveč,zato vas prosim bodimo bolj dostojni,rada bi pohvalila Emnuela on je res zakon,pa ne ,ker mogoče drži zmano ,pač pa res veliko ve in stvar obvlada,škoda tebe Heretik,ki si že z imenom povedal,o čem boš pisal,pa zopet se čudim da te nič ne zadane pa vse si prebral,Unis iz tebe bi bilo lahko več,samo se delaš norca iz vsega skupaj,vesela sem ,da smo se srečno vrnili in,da sem zopet z vami

ja fantje in dekleta vas najprej lepo pozdravljam,vidim,da ste bili dejavni,ampak se mi zdi,da je bilo malo preveč,zato vas prosim bodimo bolj dostojni,rada bi pohvalila Emnuela on je res zakon,pa ne ,ker mogoče drži zmano ,pač pa res veliko ve in stvar obvlada,škoda tebe Heretik,ki si že z imenom povedal,o čem boš pisal,pa zopet se čudim da te nič ne zadane pa vse si prebral,Unis iz tebe bi bilo lahko več,samo se delaš norca iz vsega skupaj,vesela sem ,da smo se srečno vrnili in,da sem zopet z vami

Lepo, da si se vrnila x:)x

Veš, je čisto v redu, da so ljudje različnih pogledov tule, tko je vsaj dovolj tem za debato, ane...

Jaz nikogar ne obsojam in nihče ni v zmoti, kar tudi nihče nima prav in obenem vsak po svoje, tko, da, sprejmi vse naštete kot sebi enake, kajti to smo si vsi in ni pomembno, da se kdo dela norca ali pa ne in niti ni pomembno, kdo je heretik ali drži s teboj...

Tule se učimo drug od drugega in to je zelo v redu za lasten razvoj...

Napadati si žal ti začel! Ti govoriš o odvratnosti, nesramnosti, klovnih... men pa zameriš če se branim in govorim tako kot mislim. Veš KRISTJANE jaz globoko spoštujem, če so resnično kristjani - v duhu!

Tebe očitno moti, ker se ti osebno ne izpovem. Žal ti tega veselja ne bom dal, ker mi to ni vredno da ti storim!

Drugače pa mi ni treba očitati da mečem iz sebe sovraštvo in gnoj; lahko samo rečem da je bil že prvi kontakt tebe z menoj sovražno nastrojen! Sam osebno pa te ne sovražim (kot tudi ne Mici in ostalih), le odzivam se na tvoje pravokacije v tvojem slogu.

Ah, nehi no x:o)x

Kdo je začel s tem (te mal citiram)

"Vi takoimenovani verniki ste najhujši Bogovi (mraka), ki se drznejo resnico vzeti v svoje roke!

...

Kar uživite v svojih mračnih božanstvih! S to "sodbo" do vas, ne napadam Biblije, Korana; Vedskih spisov, idr. ampak samo mračne interpretatorje! "

Pri čemer sevede nisi objasnu, katere so te mračne interpretacije, ampak pljuvaš kar tko na počez.

Da ne omenjam tega, da še sedaj nis objasnu, kaj je tisto, kar vsiljujemo od začetka civilizacije. Ker si uporabu pojem "vi", to jasno leti tud name, zato bi prosu za odgovor.

Da ne omenjam, kako nesramen si postal, ko sem te opozoru, da si napisu, da je bil Jezus bogokletnik, potem pa si trdu, da si napisu, da so imel judje Jezusa za bogokletnika. Kaj si res napisu, si lahko pogledaš. Da si pa hotu prikazat Mici kot nepismeno, je blo pa milo rečeno nefer od tebe. Lahko bi objasu, kaj si imel v mislih, ne pa da eksaktno trdiš nekaj, kar ni res. Če pa si moje opozorilo vzel kot sovražno, je pa tvoj prioblem in tvoje nečimrnost. Moje opozorilo je blo povsem korektno. Ni treba potem stvar spreobračat, kot da sem en bedak. Naj omenim še to, da so ljudje, ki so vpili "križajte ga" (Jezusa) verjeli obtožbam duhovščine, da je bogokletnik, zato stvar ni tko nedolžna.

"Trla baba lan, da joj prođe dan..."

Ne vem kdo je že tole pel, ampak paše sem noter... x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Slovanske Bogove so pregnali iz kolektivnega spomina večine Slovencev...

In uvedli Krščanstvo.

Dr. France Prešeren;

Krst pri Savici:

http://www.ijs.si/lit/preseren.html#104

Slovanski Bogovi:

http://www.hervardi.com/staroslovenska_vera_in_bogovi.php

http://www.google.si/search?q=slovanski+bo...lient=firefox-a

Za splošno izobrazbo treba poznat svojo zgodovino.

In nam vcepili, da je to kao naša izvorna religija... :xx!:

Kdaj bo Cerkev odgovarjala za zločine proti človeštvu, ki jih je storila tako na fizični kot duhovni ravni? Kdaj bo odgovarjal Islam, ki je le njen privesek? :o|o:

Possible—but highly unlikely.

Ah, nehi no x:o)x

Kdo je začel s tem (te mal citiram)

"Vi takoimenovani verniki ste najhujši Bogovi (mraka), ki se drznejo resnico vzeti v svoje roke!

...

Kar uživite v svojih mračnih božanstvih! S to "sodbo" do vas, ne napadam Biblije, Korana; Vedskih spisov, idr. ampak samo mračne interpretatorje! "

Pri čemer sevede nisi objasnu, katere so te mračne interpretacije, ampak pljuvaš kar tko na počez.

Da ne omenjam tega, da še sedaj nis objasnu, kaj je tisto, kar vsiljujemo od začetka civilizacije. Ker si uporabu pojem "vi", to jasno leti tud name, zato bi prosu za odgovor.

Da ne omenjam, kako nesramen si postal, ko sem te opozoru, da si napisu, da je bil Jezus bogokletnik, potem pa si trdu, da si napisu, da so imel judje Jezusa za bogokletnika. Kaj si res napisu, si lahko pogledaš. Da si pa hotu prikazat Mici kot nepismeno, je blo pa milo rečeno nefer od tebe. Lahko bi objasu, kaj si imel v mislih, ne pa da eksaktno trdiš nekaj, kar ni res. Če pa si moje opozorilo vzel kot sovražno, je pa tvoj prioblem in tvoje nečimrnost. Moje opozorilo je blo povsem korektno. Ni treba potem stvar spreobračat, kot da sem en bedak. Naj omenim še to, da so ljudje, ki so vpili "križajte ga" (Jezusa) verjeli obtožbam duhovščine, da je bogokletnik, zato stvar ni tko nedolžna.

Pozdravljen

Lahko ti povem da me je prizadelo, da me je nekdo vrgel v en koš, v slogu da ve kaj se bo z menoj zgodilo! To je bilo napisano tako kot je bilo, poglej nazaj! Nekdo ki se upa nekoga obsojati v slogu starozaveznih prerokov pa je zame mračni intrepretator. Te naloge mu ni dal Bog (nam preprostim ljudem ki smo se prišli na svet učit zagotovo takih nalog ni dal, mogoče prerokom...)

Vsiljevanje od začetka civilizacij:

Saj sem odgovoru da ve o tem dosti zapovedat zgodovina a ne? Hočeš več? V redu šele v 20 stoletju je postal verski vpliv v laičnem življenju manjši, in še to le na zahodu! Kaj pa to pomeni: To pomeni da so bili ljudje v imenu vere in nanašanja na Biblijo in ostale svete knjige (drugi kontinenti) sojeni in obsojeni, če niso delali tako kot je pisano npr. v postavi. Zelo kruti so bili do drugačno verujočih, ki so jih v dosti primerih preganjali ali pa izgnali! A mogoče poznaš pokol nad Albižani v imenu SVETE INKVIZICIJE?

Glede Jezusovega bogokletja pa si že sam povedal, da je ljudi nahujskala duhovščina! Ne vem zakaj se potem tako zgražaš če sam ponoviš to kar jaz hočem povedati.

Sporočilo Jezusovega bogokletja pa mislim da so ostali razumeli, razen dveh morda ne! Če pa jih je več pa še enkrat na kratko: za njih trdosrčne, samozaverovane, ... farizeje in pismouke je bil bogokletnež! In ne mi govort da sem lažnivc, ter da besede obračam, pišem pač v svojem slogu.

Setovi potomci so semitska ljudstva tako da smo si najasnem! Očitno kažeš ti več neznanja. Za Jafetove potomce pa imajo Indoevropejce in še nekatere narode.

No sedaj pa prejmo k zgodovini. Ali so slučajno Kitajci in Pred-Arijski Indijci Noetovi potomci, ki je živel pibližno 5000 let nazaj? Ne imajo veliko starejše korenine (zgodovinsko dokazano)? Poročila o vesolnjem potopu so vzeta iz Epa o Gilgamešu! Se mar motim?

Če nadeljujemo: skupna točka takratnega "semitskega" sveta, je bila podobna za ves bližnji in srednji vzhod. To je bil za njih poznani svet in na podlagi tega, se je specifična kultura tistega območja razvila kot se je.

Da bi pa sedaj npr. Kitajcem solili pamet o nečem kar je specifično za bližnji vzhod, pa je zame ponoven absurd!

Mene pa zanima kdo si ti, da lahko npr. Budistom rečeš da so popačeni - če nebi imeli svojih možganov, bi se morda začeli še sekirati, zakaj se niso rodili kje bližje bližnega vzhoda?

Drugače pa tipčno za ljudi tvojega stila spet začenja s tipičnim stavkom: Ali sprejemaš Jezusa?

A si mogoče kdaj slišal da sem govoril kaj proti Jezusu? Zame si bedak!

O sebi (in Slovanih) pa dovolj razmišljam, ter se na vse pretege trudim da nebi bil tak kot ti!

LP

Gremo po vrst:

Set je bil tretji Adamov sin, zato smo sevede njegovi potomci. Očitno si zamenju Seta in Sema, semitska ljudstva se smatrajo za Semove potomce. Tako da, ne bi o tem, kdo je kaj zamešu x:o)x

O tem, da pripadniki rumene (vključno iz njih izhajajoče rdeče rase) in črne rase (to so bili tudi stari predarijski indici, Zakaj črna rasa je naseljevala otoke in obalo indije in afrike, pozneje tudi celino) niso Noetovi potomci sem že pisal, če bi mal nazaj prebral na tem forumu, kaj je kdo napisu, bi se verjetno drugač obnašal.

Biblijska poročila o velikem potopu niso vzeta iz epa o Galgamešu, so imel izraelci svoj rodovni spomin, ki so ga prenašal iz roda v rod, dokler Mojzes ni vse zapisal. Očitno pa govorijo o istem dogodku.

Za budiste nism nikol trdu, da so popačeni. Je pa tud Buda sam zavračal tedanji bramanizem in iskal svojo pot ter lastna spoznanja, in se ni naslanjal na bramansko duhovščino. če stvar ne bi bila popačena, mu tega ne bi bilo treba. Ampak s časoma se vse pokvar. Budizem je vsekakor manj popačen, ne vsebuje pa stvari, ki jih učijo vede.

Tole pa si dobro napisu, citiram "če nebi imeli svojih možganov, bi se morda začeli še sekirati, zakaj se niso rodili kje bližje bližnega vzhoda?" Sam ne vem, kaj si hotu s tem povedat xnckrivx ? Kdor nima svojih možganov, se ne more sekirati.

Si pa govoril proti tistim, ki so zagovarjali Jezusovo učenje. Čist neosnovano.

Slovenci pa itak nismo sam potomci slovanov, sploh ne južnih, ampak zahodnih - Venetov, ter keltskih Turcov ozoiroma Tavrov ter Ilirov (za katere nism čist sigurn, če so bili tudi kelti, se pa mal nagibam k temu). In trudiš se, da ne bi bili taki kot jest x:o)x . A bi pol mogli bit po tvoje nerazgledani :vragec: Oziroma, mal definiri, kaj misliš, da ne bi smeli biti taki kot jest. In kakšen sem po tvoje jest, razen tega, da teb ne dovolm, da hočeš delat norca iz mene. To je spet ena tvoja žalitu, s katerimi si ti začel, in očitno nočeš nehat. :sori:

Gremo po vrst:

Set je bil tretji Adamov sin, zato smo sevede njegovi potomci. Očitno sin zamenju Seta in Sema, semitska ljudstva se smatrajo za Semove potomce. Tako da, ne bi o tem, kdo je kaj zamešu x:o)x

O tem, da pripadniki rumene (vključno iz njih izhajajoče rdeče rase) in črne rase (to so bili tudi stari predarijski indici, Zakaj črna rasa je naseljevala otoke in obalo indije in afrike, pozneje tudi celino) niso Noetovi potomci sem že pisal, če bi mal nazaj prebral na tem forumu, kaj je kdo napisu, bi se verjetno drugač obnašal.

Biblijska poročila o velikem potopu niso vzeta iz epa o Galgamešu, so imel izraelci svoj rodovni spomin, ki so ga prenašal iz roda v rod, dokler Mojzes ni vse zapisal. Očitno pa govorijo o istem dogodku.

Za budiste nism nikol trdu, da so popačeni. Je pa tud Buda sam zavračal tedanji bramanizem in iskal svojo pot ter lastna spoznanja, in se ni naslanjal na bramansko duhovščino. če stvar ne bi bila popačena, mu tega ne bi bilo treba. Ampak s časoma se vse pokvar. Budizem je vsekakor manj popačen, ne vsebuje pa stvari, ki jih učijo vede.

Tole pa si dobro napisu, citiram "če nebi imeli svojih možganov, bi se morda začeli še sekirati, zakaj se niso rodili kje bližje bližnega vzhoda?" Sam ne vem, kaj si hotu s tem povedat xnckrivx ? Kdor nima svojih možganov, se ne more sekirati.

Slovenci pa itak nismo sam potomci slovanov, sploh ne južnih, ampak zahodnih - Venetov, ter keltskih Turcov ozoiroma Tavrov ter Ilirov (za katere nism čist sigurn, če so bili tudi kelti, se pa mal nagibam k temu). In trudiš se, da ne bi bili taki kot jest x:o)x . A bi pol mogli bit po tvoje nerazgledani :vragec: Oziroma, mal definiri, kaj misliš, da ne bi smeli biti taki kot jest. In kakšen sem po tvoje jest, razen tega, da teb ne dovolm, da hočeš delat norca iz mene. To je spet ena tvoja žalitu, s katerimi si ti začel, in očitno nočeš nehat. :sori:

1. ja Set je Adamov sin, tu sem narobe napisal - moja napaka x:o)x Vidiš da znam tudi to sprejeti!

Ampak to ni bistveno! A mi lahko navedeš vir teh tvojih trditev o ljudstvih?

Zanima me kako da pripadniki črne in rumene rase niso Noetovi potomci? To je protislovje saj Biblija opisuje, da so potonili vsi razen živali ter naslednikov človeštva: Kam (lahko tudi Ham), Jafet in Sem. Kaj so potem ostali morda živali?

No o tem kar si pisal prej pa res še nisem prebral, ker nisem dolgo časa na tem forumu, pošl linke!

2. Ep o Gilgamešu, Hamurabijev zakonik... Literati pravijo drugače in sicer da so prej ti spisi vplival na Biblijo kot drugače! Pa v tem jaz tudi nevidim nič slabega!

Za Mojzesovo knjigo pa je itak razvidno, da je pisana iz večih virov. A se motim? Zakaj pa je toliko protislovnih podatkov notr med drugim? Je pa značilno za celo Biblijo da je polna protislovnih podatkov (glej rodovnike)!

3. Za budiste: škoda da se niso rodili kje bližje Bližnega vzhoda, prej bi bli islaminizirani, ali pa pokristjanjeni! Šala, jaz tega ne obžalujem

4. glede Slovencev: Veneti... to mi je zelo žalostna teorija

Sam se nagibam, da smo v sorodu s Slovaki (zahodni slovani), ter da so nas prepolovili Germani! Skupi s Slovaki si namreč delimo Brežinske spomenike

Proti komu? Aja mogoče proti pismoukom današnjega časa, ki imajo z duhovnostjo bolj malo veze

Pozdravljen

Lahko ti povem da me je prizadelo, da me je nekdo vrgel v en koš, v slogu da ve kaj se bo z menoj zgodilo! To je bilo napisano tako kot je bilo, poglej nazaj! Nekdo ki se upa nekoga obsojati v slogu starozaveznih prerokov pa je zame mračni intrepretator. Te naloge mu ni dal Bog (nam preprostim ljudem ki smo se prišli na svet učit zagotovo takih nalog ni dal, mogoče prerokom...)

Vsiljevanje od začetka civilizacij:

Saj sem odgovoru da ve o tem dosti zapovedat zgodovina a ne? Hočeš več? V redu šele v 20 stoletju je postal verski vpliv v laičnem življenju manjši, in še to le na zahodu! Kaj pa to pomeni: To pomeni da so bili ljudje v imenu vere in nanašanja na Biblijo in ostale svete knjige (drugi kontinenti) sojeni in obsojeni, če niso delali tako kot je pisano npr. v postavi. Zelo kruti so bili do drugačno verujočih, ki so jih v dosti primerih preganjali ali pa izgnali! A mogoče poznaš pokol nad Albižani v imenu SVETE INKVIZICIJE?

Glede Jezusovega bogokletja pa si že sam povedal, da je ljudi nahujskala duhovščina! Ne vem zakaj se potem tako zgražaš če sam ponoviš to kar jaz hočem povedati.

Sporočilo Jezusovega bogokletja pa mislim da so ostali razumeli, razen dveh morda ne! Če pa jih je več pa še enkrat na kratko: za njih trdosrčne, samozaverovane, ... farizeje in pismouke je bil bogokletnež! In ne mi govort da sem lažnivc, ter da besede obračam, pišem pač v svojem slogu.

Mi je všeč, da omenjaš zlorabe tud v drugih religijah in na drugih kontinentih, in se ne usmerjaš sam na krščanstvo in idealiziraš vzhodne religije, kot eni tu na forumu. Se pa ne strinjam čist s pojmom od začetka civilizacije, najprej so bila duhovna znanja, in šele pol zlorabe, ko so eni prišli do moči in manipulirali. Sploh se pa ne strinjam s pojmom "vi", ki ga uprablaš, in s katerim tud mene mečeš v koš s tistimi, ki so stvari zlorablali in jih še skušajo zlorablat. Ne, kar jest napišem, je čist jasno. To se mi mal upira in mi sploh ni všeč.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...