Heretik 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 Si pa govoril proti tistim, ki so zagovarjali Jezusovo učenje. Čist neosnovano. Proti komu? Aja mogoče proti pismoukom današnjega časa, ki nimajo z duhovnostjo nobene veze. No žal pa jih je takih v krščanskem, podobno kot v islamskem in judovskem svetu itak največ.Še dobro da smo sekularizirana družba!Še glede inkvizicije se zjasn, a je bla upravičena?Pa glede preganjanja Judov z blagoslovom Cerkve, a je to upravičeno?Kje so jasna opravičila in kesanje za greh?Nedolžno prelita kri vpije z zemlje! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Heretik 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 Pojem vi sem uporabil zaradi tvojega poziva! Sam navajaš svetopisemske citate zato tudi v tem slogu odgovarjam. Delaš se za brailca nečesa, s čimer se jaz lih ne strinjam, zato taki "karekirani odgovori". Ki pa nimajo s sovraštvom nobene veze!Ko sem nekoč duhovnika vprašal zakaj je toliko nestrpnih besed v Bibliji (tudi od Jezusa), mi je odgovoril da je bilo to potrebno, češ da je to vzbudilo pozornost pri ljudeh! Drugače jih ljudje itak nebi poslušali.Tudi sam jemlem določene stvari z rezervo, ne dopuščam pa "zlorabljenega Đihada" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 1. ja Set je Adamov sin, tu sem narobe napisal - moja napaka Vidiš da znam tudi to sprejeti!Ampak to ni bistveno! A mi lahko navedeš vir teh tvojih trditev o ljudstvih?Zanima me kako da pripadniki črne in rumene rase niso Noetovi potomci? To je protislovje saj Biblija opisuje, da so potonili vsi razen živali ter naslednikov človeštva: Kam (lahko tudi Ham), Jafet in Sem. Kaj so potem ostali morda živali? No o tem kar si pisal prej pa res še nisem prebral, ker nisem dolgo časa na tem forumu, pošl linke!2. Ep o Gilgamešu, Hamurabijev zakonik... Literati pravijo drugače in sicer da so prej ti spisi vplival na Biblijo kot drugače! Pa v tem jaz tudi nevidim nič slabega!Za Mojzesovo knjigo pa je itak razvidno, da je pisana iz večih virov. A se motim? Zakaj pa je toliko protislovnih podatkov notr med drugim? Je pa značilno za celo Biblijo da je polna protislovnih podatkov (glej rodovnike)!3. Za budiste: škoda da se niso rodili kje bližje Bližnega vzhoda, prej bi bli islaminizirani, ali pa pokristjanjeni! Šala, jaz tega ne obžalujem4. glede Slovencev: Veneti... to mi je zelo žalostna teorijaSam se nagibam, da smo v sorodu s Slovaki (zahodni slovani), ter da so nas prepolovili Germani! Skupi s Slovaki si namreč delimo Brežinske spomenikeSi pa govoril proti tistim, ki so zagovarjali Jezusovo učenje. Čist neosnovano. Proti komu? Aja mogoče proti pismoukom današnjega časa, ki imajo z duhovnostjo bolj malo veze1.No, lepo, da priznaš napako, to je že lep napredek Biblija opisuje zgodbo tedaj znanega svet. Rumena in črna raso sta bili ločeni od tega sveta in najbol razvita ter množična civilizacija tiste dobe je sebe smatrala za cel svet. Potop je zalil tretino azije, jugo-zahodni del, zahodno od himalaje in južno od kavkaza. Preživeli so Noe s svojo ženo ter njuni trije otroci s svojimi ženami, ki pa tud niso pripadal tej družbi, ampak so bli ostanki setitov, in so živel v hribih zahodne himalaje. Tudi legende črnskih plemen opisujejo povoden, ki pa za njih ni bla katastrofalna. 2. Znanstvene teze so različne, oboji spisi so originalni, nastali samostojno in potrjujejo navedbe drug drugega. In kje so protislovja v Mojzesovih knjigah? Ker rodoslovje imaš v mislih? 4. Veneti so bili zahodni slovani, od Poljske, češke , slovaške, staroselske madžarske (vsaj zahodni del), karantanije pa do benečije (veneto!). Žalostno je to, da zgodovinarji venetov ne enačijo z zahodnimi slovani. Drugač pa to ni nič žalostna teorija. Men je velik bližja, kot teorija o prihodu slovanov z vzhoda. Od našega severnega zaledja so nas odrezal bavarci, ki so najprej osvojil ravnico ob reki donavi, in jo imenovali vzhodna dežela (osterajh), kar je za bavarce tud bila, pol so pa prodiral na jug. Pa bavarci tud niso lih čisti germani, za razliko od ostalih nemcev, je močan vpliv keltov, romanov, pa tud slovanov. Tud temperament majo bavarci drugačen, kot ostali nemci. Po 1. vojni so se še boril za samostojnost, pa jim ni uspel. Vpliv keltov na našem ozemlju pa tud ni zanemarljiv, kot tudi ne na češkem, samo da so bili tam boemi, pri nas pa turci-tavri. Aja, a sem jest zate pismouk današnjega časa, ki imam z duhovnostjo bol malo zveze Daj mal definiri. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 Pojem vi sem uporabil zaradi tvojega poziva! Sam navajaš svetopisemske citate zato tudi v tem slogu odgovarjam. Delaš se za brailca nečesa, s čimer se jaz lih ne strinjam, zato taki "karekirani odgovori". Ki pa nimajo s sovraštvom nobene veze!Ko sem nekoč duhovnika vprašal zakaj je toliko nestrpnih besed v Bibliji (tudi od Jezusa), mi je odgovoril da je bilo to potrebno, češ da je to vzbudilo pozornost pri ljudeh! Drugače jih ljudje itak nebi poslušali.Tudi sam jemlem določene stvari z rezervo, ne dopuščam pa "zlorabljenega Đihada"A to pomen, da je po tvojem Sveto pismo napisano z namenom, da se zlorabi In da vsak, ki ga zagovarja, manipulira in nekaj vsiljuje?Ne bi reku, evangeliji majo visoko stopno korektnosti in izvirnosti, in dokaj jasno prenašajo sporočilo. Zlorabe so potem v interpretaciji in pačenju le tega Z evangeliji se strinjam, ni problem v njih. In kje je Jezus nestrpen? Kjer je, je upravičeno. Vsaka toleranca ima svoje meje. Razen tega Jezus ne uporablja zlagane vljudnosti, ki je v bistu sam fina laž, ampak sledi resnici. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 Si pa govoril proti tistim, ki so zagovarjali Jezusovo učenje. Čist neosnovano. Proti komu? Aja mogoče proti pismoukom današnjega časa, ki nimajo z duhovnostjo nobene veze. No žal pa jih je takih v krščanskem, podobno kot v islamskem in judovskem svetu itak največ.Še dobro da smo sekularizirana družba!Še glede inkvizicije se zjasn, a je bla upravičena?Pa glede preganjanja Judov z blagoslovom Cerkve, a je to upravičeno?Kje so jasna opravičila in kesanje za greh?Nedolžno prelita kri vpije z zemlje!Spet odkrivaš toplo vode. Že razodetje (19) navaja 2 zakaj njegove sodbe so resnične in pravične. Obsodil je véliko vlačugo, ki je pokvarila zemljo s svojim vlačugarstvom, in maščeval nad njo kri svojih služabnikov.« Pa da smo si na jasnem. Lorber je že pred več ko 150 leti zapisu, kar je jezus učil svoje učence;"Antikrist bo nastal s tem, da bodo nekateri leni in zviti ljudje, ko bodo videli, da dobiva Moj nauk čedalje več privržencev in da se Mojim učencem čedalje bolje godi, Moj nauk tudi sprejeli. In ko bodo slišali o znamenjih (čudežih), ki sem jih naredi, in tudi o tistih, ki jih boste priložnostno naredili vi, bodo začeli kot poganski čarodeji delati velika znamenja s povsem naravnimi sredstvi slepega čarovništva, kot so to počeli eseni. To bo lahkoverne tako zelo premamilo, da bodo nazadnje vas, se pravi vaše naslednike, imeli za lažne učitelje in vas bodo preganjali. Zato le dobro pazite, da od tistih, ki bodo sprejeli evangelij, ne boste sprejeli nič drugega kot tisto najnujnejše, kar potrebujete za življenje! Če bi namreč postopači videli, da s pridigo in znamenjem pridobivate veliko denarja, tedaj bi šele storili vse, da bi vas spodrinili! Zato bodo prave preroke ločili od lažnih najprej po njihovih delih. Pravi preroki bodo zmeraj hodili okrog v Mojem uboštvu in od svojih občin sprejemali le to, kar potrebujejo za življenje; lažni preroki pa bodo ravnali tako, kot zdaj farizeji - v marsičem bodo še veliko hujši - in si bodo dali drago plačevati vse, kar bodo občinam domnevno storili v Mojem imenu in vsi ljudje jih bodo imeli za svete Božje služabnike; zaradi grožnje s kaznijo bodo morali verjeti, da Bog usliši edinole njihove molitve in da so Mu všeč njihove daritve. Kakor pa je zdaj vsem Judom namenjen ta edini tempelj, tako bodo antikristi z velikim sijajem postavili nešteto templjev in v njih pred ljudmi opravljali svoje čarovnije in daritve in imeli slabe, sebične govore. Molili pa bodo v tujih jezikih, da bi ljudi prepričali, da je njihov jezik najčistejši in zato tudi Bogu najbolj všeč. To je za vsakega dovolj, da spozna lažnega preroka in ga razlikuje od pravega. Seveda bodo silovito vpili in kričali po vsem svetu: "Pridite vsi k nam; tu je namreč Kristus, in kjer smo mi, tam je On!" Toda ne verjemite jim, pa če bodo še tako kričali in delali še tako velika znamenja; nikakor namreč niso Moji učenci, ampak zapeljani učenci belcebuba (satana); njegovo plačilo bodo želi v mlakuži med jokom in škripanjem z zobmi! Dobro pazite na to in delajte kar se da malo znamenj, ampak se držite resnice; tako bo čist nauk ostal med mnogimi ljudmi do konca sveta!" Pa da se razumeva. To ne dokazuje, da so evangeliji pokvarjeni!!! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Heretik 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 1.No, lepo, da priznaš napako, to je že lep napredek Biblija opisuje zgodbo tedaj znanega svet. Rumena in črna raso sta bili ločeni od tega sveta in najbol razvita ter množična civilizacija tiste dobe je sebe smatrala za cel svet. Potop je zalil tretino azije, jugo-zahodni del, zahodno od himalaje in južno od kavkaza. Preživeli so Noe s svojo ženo ter njuni trije otroci s svojimi ženami, ki pa tud niso pripadal tej družbi, ampak so bli ostanki setitov, in so živel v hribih zahodne himalaje. Tudi legende črnskih plemen opisujejo povoden, ki pa za njih ni bla katastrofalna. 2. Znanstvene teze so različne, oboji spisi so originalni, nastali samostojno in potrjujejo navedbe drug drugega. In kje so protislovja v Mojzesovih knjigah? Ker rodoslovje imaš v mislih? 4. Veneti so bili zahodni slovani, od Poljske, češke , slovaške, staroselske madžarske (vsaj zahodni del), karantanije pa do benečije (veneto!). Žalostno je to, da zgodovinarji venetov ne enačijo z zahodnimi slovani. Drugač pa to ni nič žalostna teorija. Men je velik bližja, kot teorija o prihodu slovanov z vzhoda. Od našega severnega zaledja so nas odrezal bavarci, ki so najprej osvojil ravnico ob reki donavi, in jo imenovali vzhodna dežela (osterajh), kar je za bavarce tud bila, pol so pa prodiral na jug. Pa bavarci tud niso lih čisti germani, za razliko od ostalih nemcev, je močan vpliv keltov, romanov, pa tud slovanov. Tud temperament majo bavarci drugačen, kot ostali nemci. Po 1. vojni so se še boril za samostojnost, pa jim ni uspel. Vpliv keltov na našem ozemlju pa tud ni zanemarljiv, kot tudi ne na češkem, samo da so bili tam boemi, pri nas pa turci-tavri. Aja, a sem jest zate pismouk današnjega časa, ki imam z duhovnostjo bol malo zveze Daj mal definiri. Protislovja: npr. glede pomenskega vidika 4. Mojzesova knjiga 23:1919 Bog ni človek, da bi lagal, ne sin človekov, da bi se kesal. Ali morda reče in ne stori, govori in ne izpolni? 2. Mojzesova knjiga 32:1414 Tedaj je bilo GOSPODU žal zaradi hudega, o katerem je govoril, da bi ga storil svojemu ljudstvu. To sem zasledil (pa se mi neda brskati), spomnim se pa ne vsega ker je dolgo odkar sem bral; skratka splošno znano je da jih je dost le čas si je treba vzeti (zaradi tega sem v preteklosti prenehal brati Staro zavezo). Glede rodovnikov pa preveri Jezusov rodovnik iz Matejevega evangelija (Mt 1) in rodovnik iz Lukovegova evangelija (Lk 3: 23-38)A so slučajno kje koga pozabl? No Judje so drugače znani po svoji doslednosti... Še dokaz več o različnih virih, ki pa niso bili vsi sprejeti; kar po eni strani popolnoma razumem, saj so si evangelije v tistih časih prilaščali razno razni sektaši. Če si pa pismouk današnjega časa, pa ti naj raje odgovori tvoja vest (samo prebuditi jo moraš)! Moje besede ti itak kaj dosti ne pomenijo. Ampak jaz se zaradi tega ne sekiram, že to da praviš da imaš sigurno prav mi pove vse! Mimogrede, zanimiv se mi zdi arabski pregovor ki se glasi: Boj se človeka z eno knjigo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Heretik 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 A to pomen, da je po tvojem Sveto pismo napisano z namenom, da se zlorabi In da vsak, ki ga zagovarja, manipulira in nekaj vsiljuje?Ne bi reku, evangeliji majo visoko stopno korektnosti in izvirnosti, in dokaj jasno prenašajo sporočilo. Zlorabe so potem v interpretaciji in pačenju le tega Z evangeliji se strinjam, ni problem v njih. In kje je Jezus nestrpen? Kjer je, je upravičeno. Vsaka toleranca ima svoje meje. Razen tega Jezus ne uporablja zlagane vljudnosti, ki je v bistu sam fina laž, ampak sledi resnici. Kje je Jezus nestrpen? Prebereš si lahko da sem pisal v pretekloti (nekoč - kraj in čas neznana ), danes razumem napr. besede kot so: Hudiča imate za Očeta, ali pa del ko govori o tem da je prinesel razdor,... Glede evangelijev sem v preteklosti dobival smiselne odgovore, nikakor pa to ne moram reči za Staro zavezo! Dvomim da jih bom sploh kdaj dobil... A to pomen, da je po tvojem Sveto pismo napisano z namenom, da se zlorabi In da vsak, ki ga zagovarja, manipulira in nekaj vsiljuje?Ne bi reku, evangeliji majo visoko stopno korektnosti in izvirnosti, in dokaj jasno prenašajo sporočilo. Zlorabe so potem v interpretaciji in pačenju le tega Z evangeliji se strinjam, ni problem v njih. In kje je Jezus nestrpen? Kjer je, je upravičeno. Vsaka toleranca ima svoje meje. Razen tega Jezus ne uporablja zlagane vljudnosti, ki je v bistu sam fina laž, ampak sledi resnici. Zlorabljajo se besede o sodbi! Npr. ko človek sodi človeka!Mi pa smo samo ljudje, ki se vsak po svoje bori za svojo prihodnost, a ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Heretik 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 Spet odkrivaš toplo vode. Že razodetje (19) navaja 2 zakaj njegove sodbe so resnične in pravične. Obsodil je véliko vlačugo, ki je pokvarila zemljo s svojim vlačugarstvom, in maščeval nad njo kri svojih služabnikov.« Pa da smo si na jasnem. Lorber je že pred več ko 150 leti zapisu, kar je jezus učil svoje učence;"Antikrist bo nastal s tem, da bodo nekateri leni in zviti ljudje, ko bodo videli, da dobiva Moj nauk čedalje več privržencev in da se Mojim učencem čedalje bolje godi, Moj nauk tudi sprejeli. In ko bodo slišali o znamenjih (čudežih), ki sem jih naredi, in tudi o tistih, ki jih boste priložnostno naredili vi, bodo začeli kot poganski čarodeji delati velika znamenja s povsem naravnimi sredstvi slepega čarovništva, kot so to počeli eseni. To bo lahkoverne tako zelo premamilo, da bodo nazadnje vas, se pravi vaše naslednike, imeli za lažne učitelje in vas bodo preganjali. Zato le dobro pazite, da od tistih, ki bodo sprejeli evangelij, ne boste sprejeli nič drugega kot tisto najnujnejše, kar potrebujete za življenje! Če bi namreč postopači videli, da s pridigo in znamenjem pridobivate veliko denarja, tedaj bi šele storili vse, da bi vas spodrinili! Zato bodo prave preroke ločili od lažnih najprej po njihovih delih. Pravi preroki bodo zmeraj hodili okrog v Mojem uboštvu in od svojih občin sprejemali le to, kar potrebujejo za življenje; lažni preroki pa bodo ravnali tako, kot zdaj farizeji - v marsičem bodo še veliko hujši - in si bodo dali drago plačevati vse, kar bodo občinam domnevno storili v Mojem imenu in vsi ljudje jih bodo imeli za svete Božje služabnike; zaradi grožnje s kaznijo bodo morali verjeti, da Bog usliši edinole njihove molitve in da so Mu všeč njihove daritve. Kakor pa je zdaj vsem Judom namenjen ta edini tempelj, tako bodo antikristi z velikim sijajem postavili nešteto templjev in v njih pred ljudmi opravljali svoje čarovnije in daritve in imeli slabe, sebične govore. Molili pa bodo v tujih jezikih, da bi ljudi prepričali, da je njihov jezik najčistejši in zato tudi Bogu najbolj všeč. To je za vsakega dovolj, da spozna lažnega preroka in ga razlikuje od pravega. Seveda bodo silovito vpili in kričali po vsem svetu: "Pridite vsi k nam; tu je namreč Kristus, in kjer smo mi, tam je On!" Toda ne verjemite jim, pa če bodo še tako kričali in delali še tako velika znamenja; nikakor namreč niso Moji učenci, ampak zapeljani učenci belcebuba (satana); njegovo plačilo bodo želi v mlakuži med jokom in škripanjem z zobmi! Dobro pazite na to in delajte kar se da malo znamenj, ampak se držite resnice; tako bo čist nauk ostal med mnogimi ljudmi do konca sveta!" Pa da se razumeva. To ne dokazuje, da so evangeliji pokvarjeni!!! Kaj da smo si najasnem?A mogoče veš kdo je Antikrist? Ga boš pokazal s prstom?Kaj da se razumeva? Da so evangeliji pokvarjeni? Spet tvoja paranoja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 če se ponoč trudiš vidt sonce s katerokoli lučjo, ga ne boš vidu. vidš ga lahko šele ko sonce samo vzide zjutraj. ko vzide, ga lahko vidiš le preko njegovih žarkov, z odprtimi očmi. na podobn način, se Boga ne da vidt, dokler se ti On sam ne razodene. kar mormo mi narest je le odprt oči in sprejet pogoje pod katerimi se nam hoče razodet. po en stran je zlo težko, po drugi pa zlo lahko. se pa po mojih minimalnih izkušnjah sodeč splača. Bog je večna oseba, s svojim imenom, obliko itd.. tista onkraj materialna, duhovna svetloba je sij, ki izhaja iz Njegovega večnega telesa. Niati Gaur Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 če se ponoč trudiš vidt sonce s katerokoli lučjo, ga ne boš vidu. vidš ga lahko šele ko sonce samo vzide zjutraj. ko vzide, ga lahko vidiš le preko njegovih žarkov, z odprtimi očmi. na podobn način, se Boga ne da vidt, dokler se ti On sam ne razodene. kar mormo mi narest je le odprt oči in sprejet pogoje pod katerimi se nam hoče razodet. po en stran je zlo težko, po drugi pa zlo lahko. se pa po mojih minimalnih izkušnjah sodeč splača. Bog je večna oseba, s svojim imenom, obliko itd.. tista onkraj materialna, duhovna svetloba je sij, ki izhaja iz Njegovega večnega telesa. Nitai Gaur Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 Brez Knjige,katere predmet je samo Jezus Kristus,ničesar ne razumemo.VSE JE LE TEMA IN ZMEDA,tako v božji kot v naši naravi{Blaise Pascal} Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 Brez Knjige,katere predmet je samo Jezus Kristus,ničesar ne razumemo.VSE JE LE TEMA IN ZMEDA,tako v božji kot v naši naravi{Blaise Pascal} Hmmm, zelo pristranska izjava...dvomim, da bi jezus toleriral takšno trditev...ja, za verujoče vanj, ja, vendar ne na način izločanja vseh drugih, ane...saj tudi jezik ne uporabljamo vsi enak in navad tudi ne...Razmisli o tem...Mar je nekdo, ki veruje v nekaj drugega, zato manj veren? Prosim te, ne odgovori pritrdilno...Vse vas berem tule, v tej temi, z očmi nepristranskosti in vsak pove nekaj, pa ne opredeljujem in ne izločam...Takšen način ni v nobeni postavi...Kdor ne sprejema, nima česa dati...Katera vera je potemtakem moja? Tega ne moreš ugotoviti, dokler uvidiš, da ni pomembno ime, komu in kako kličemo, kajti vse izhaja iz enega, biti zaslepljen pa ni ravno neka vera, al kaj... "Trla baba lan, da joj prođe dan..." Ne vem kdo je že tole pel, ampak paše sem noter... Nekako tako, ja, vendar ni brez veze, tud lan se izkaže za uporabnega, torej, kar naprej, s tem lanom... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 Hmmm, zelo pristranska izjava...dvomim, da bi jezus toleriral takšno trditev...ja, za verujoče vanj, ja, vendar ne na način izločanja vseh drugih, ane...saj tudi jezik ne uporabljamo vsi enak in navad tudi ne...Razmisli o tem...Mar je nekdo, ki veruje v nekaj drugega, zato manj veren? Prosim te, ne odgovori pritrdilno...Vse vas berem tule, v tej temi, z očmi nepristranskosti in vsak pove nekaj, pa ne opredeljujem in ne izločam...Takšen način ni v nobeni postavi...Kdor ne sprejema, nima česa dati...Katera vera je potemtakem moja? Tega ne moreš ugotoviti, dokler uvidiš, da ni pomembno ime, komu in kako kličemo, kajti vse izhaja iz enega, biti zaslepljen pa ni ravno neka vera, al kaj... Nekako tako, ja, vendar ni brez veze, tud lan se izkaže za uporabnega, torej, kar naprej, s tem lanom... tudi na nogometni tekmi sta dve ekipi,si že kdaj bil,si že kdaj videl,da bi gostje ploskali ob folu domačih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 tudi na nogometni tekmi sta dve ekipi,si že kdaj bil,si že kdaj videl,da bi gostje ploskali ob folu domačih Ne hodim na tekme, je pa v redu, da si dala tole primerjavo...Na tekmah je tako, da dve moštvi delujeta vsaka v svojih barvah, pri tem pa ni nobenih osebnih nesoglasij med njima in izločevanj v smislu, ti pa že ne to in to...Medtem, na tribuni in ostali prisotni pa navijajo in se derejo ter so skoraj ali pa kar sovražno nastrojeni do druge skupine, pri tem pa so omejeni na skupni prostor, v katerega območju se izvaja ta igra, ki je za koga tudi več kot igra...tko, da, naj ta debata teče, saj je čisto kul, vendar bodimo tisti del publike, ki gleda celoto, in ne tisti del, ki le sprošča negativne vibracije...se strinjaš? Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 Ne hodim na tekme, je pa v redu, da si dala tole primerjavo...Na tekmah je tako, da dve moštvi delujeta vsaka v svojih barvah, pri tem pa ni nobenih osebnih nesoglasij med njima in izločevanj v smislu, ti pa že ne to in to...Medtem, na tribuni in ostali prisotni pa navijajo in se derejo ter so skoraj ali pa kar sovražno nastrojeni do druge skupine, pri tem pa so omejeni na skupni prostor, v katerega območju se izvaja ta igra, ki je za koga tudi več kot igra...tko, da, naj ta debata teče, saj je čisto kul, vendar bodimo tisti del publike, ki gleda celoto, in ne tisti del, ki le sprošča negativne vibracije...se strinjaš?ardent v redu dečko si,pa le obišči kakšno tekmo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 ardent v redu dečko si,pa le obišči kakšno tekmo Hvala, ker sem ti v redu, na tekme pa ne hodim, ker sem popolni individualist in se ne udeležujem splošnih zbiranj, sledim pa, kolikor mi je v interesu, nič več in nič manj...Svoje zaključke sestavim v smisel, brez privzetih vzorcev ali arhetipnih pa tko...Seveda je meni Jezus najbližji med najljubšimi, vendar se ne obračam od nikogar, saj s tem moja vera ne izgubi na pristnosti, se le krepi in izpopolnjuje...veš, Mici...nekaj ti kar naprej pripovedujem...me slišiš? Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 Mici kaj je to fol si imela v mislih gol al foul, al foliranje definiraj a si bil z eno vrečko včeraj zjutraj ob pol devetih pri onem hotelu Ti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 Kaj je s folkom? Zadnjič me je oseba vprašala ali vem kje prodajajo neke karte in ko ji povem, mi reče, ah tja pa ne grem ker je v trgovini negativna energija. Bi se lahko okužila.... Pa folk dejansko v to verjame ali se delajo norca iz ljudi, ki poslušajo njihove blodnje? Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 Kaj je s folkom? Zadnjič me je oseba vprašala ali vem kje prodajajo neke karte in ko ji povem, mi reče, ah tja pa ne grem ker je v trgovini negativna energija. Bi se lahko okužila.... Pa folk dejansko v to verjame ali se delajo norca iz ljudi, ki poslušajo njihove blodnje?Dejansko oddajamo različne energije in prostori tudi. Je pa vprašanje od primera do primera, ali oseba, ki to izjave, res čuti energije, ali pa ji je to samo nek izgovor. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 Kaj je s folkom? Zadnjič me je oseba vprašala ali vem kje prodajajo neke karte in ko ji povem, mi reče, ah tja pa ne grem ker je v trgovini negativna energija. Bi se lahko okužila.... Pa folk dejansko v to verjame ali se delajo norca iz ljudi, ki poslušajo njihove blodnje?pozdravljena Nelika,sem te že kar malo pogrešala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 Dejansko oddajamo različne energije in prostori tudi. Je pa vprašanje od primera do primera, ali oseba, ki to izjave, res čuti energije, ali pa ji je to samo nek izgovor.Pa evo mene zelo odbija Hipermarket Merkator, vedno čutim elektriko v ozračju, oziroma vikoso naelektrenost, ki me odbija, da bi tam kupovala hrano! Drugače pa ja vsak ima svoje zaznavanje prostorov, vsak od nas nosi odtise energij, ki potem vpliva na počutje in občutenje določenega prostora.Jaz recimo sem imela en zelo slab dogodek v Hipermarketu in um avtomastko nekaj poveže, določi kaj je krivo (elektrika), čeprav dejansko je, ne pa v celoti. Mici, pozdravljena! Porny, pozdravljen! Bog je naš! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 20. avgust 2007 Prijavi Deli 20. avgust 2007 Dejansko oddajamo različne energije in prostori tudi. Je pa vprašanje od primera do primera, ali oseba, ki to izjave, res čuti energije, ali pa ji je to samo nek izgovor. Če mene vprašaš so to blodnje. Pozdravljena MICI! Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 o čem ,bi danes,dokler še ni HeretikA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 a ni energije ali je slaba Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 20. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 20. avgust 2007 O.K bom pa sama kj napisala,,Naj svet napreduje kolikor hoče,naj se človekovo spoznanje razvije do najvišje meje,nič ne more nadomestiti Svetega pisma,ki je osnova vsake vzgoje.{Johann Wolfgang von Goethe} Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.