Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

pred tem se pa raj vprašaj, kaj je z ljudmi, ki so živeli pred krščanstvom, pred staro zavezo.

Da pa to razumeš, moraš pa mal Lorberja brat x:o)x

No, ja, mogoče se kaj najde tud pri Swedenbergu, Eckardu, Majerhoferju, ... xnckrivx

Kaj da smo si najasnem?

A mogoče veš kdo je Antikrist? Ga boš pokazal s prstom?

Kaj da se razumeva? Da so evangeliji pokvarjeni? Spet tvoja paranoja.

Napisu sem, da pokvarjenost cerkve ne dokazuje, da so evangeliji pokvarjeni!

Glede antikrista sem pa itak že podal eno razlag, evo, posebej zate še enkrat pokažmo s prstom na antikrista;

"Antikrist bo nastal s tem, da bodo nekateri leni in zviti ljudje, ko bodo videli, da dobiva Moj nauk čedalje več privržencev in da se Mojim učencem čedalje bolje godi, Moj nauk tudi sprejeli. In ko bodo slišali o znamenjih (čudežih), ki sem jih naredi, in tudi o tistih, ki jih boste priložnostno naredili vi, bodo začeli kot poganski čarodeji delati velika znamenja s povsem naravnimi sredstvi slepega čarovništva, kot so to počeli eseni. To bo lahkoverne tako zelo premamilo, da bodo nazadnje vas, se pravi vaše naslednike, imeli za lažne učitelje in vas bodo preganjali.

Zato le dobro pazite, da od tistih, ki bodo sprejeli evangelij, ne boste sprejeli nič drugega kot tisto najnujnejše, kar potrebujete za življenje! Če bi namreč postopači videli, da s pridigo in znamenjem pridobivate veliko denarja, tedaj bi šele storili vse, da bi vas spodrinili! Zato bodo prave preroke ločili od lažnih najprej po njihovih delih. Pravi preroki bodo zmeraj hodili okrog v Mojem uboštvu in od svojih občin sprejemali le to, kar potrebujejo za življenje; lažni preroki pa bodo ravnali tako, kot zdaj farizeji - v marsičem bodo še veliko hujši - in si bodo dali drago plačevati vse, kar bodo občinam domnevno storili v Mojem imenu in vsi ljudje jih bodo imeli za svete Božje služabnike; zaradi grožnje s kaznijo bodo morali verjeti, da Bog usliši edinole njihove molitve in da so Mu všeč njihove daritve. Kakor pa je zdaj vsem Judom namenjen ta edini tempelj, tako bodo antikristi z velikim sijajem postavili nešteto templjev in v njih pred ljudmi opravljali svoje čarovnije in daritve in imeli slabe, sebične govore. Molili pa bodo v tujih jezikih, da bi ljudi prepričali, da je njihov jezik najčistejši in zato tudi Bogu najbolj všeč.

To je za vsakega dovolj, da spozna lažnega preroka in ga razlikuje od pravega. Seveda bodo silovito vpili in kričali po vsem svetu: "Pridite vsi k nam; tu je namreč Kristus, in kjer smo mi, tam je On!" Toda ne verjemite jim, pa če bodo še tako kričali in delali še tako velika znamenja; nikakor namreč niso Moji učenci, ampak zapeljani učenci belcebuba (satana); njegovo plačilo bodo želi v mlakuži med jokom in škripanjem z zobmi! Dobro pazite na to in delajte kar se da malo znamenj, ampak se držite resnice; tako bo čist nauk ostal med mnogimi ljudmi do konca sveta!"

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

Protislovja:

Glede rodovnikov pa preveri Jezusov rodovnik iz Matejevega evangelija (Mt 1) in rodovnik iz Lukovegova evangelija (Lk 3: 23-38)

A so slučajno kje koga pozabl? No Judje so drugače znani po svoji doslednosti...

Še dokaz več o različnih virih, ki pa niso bili vsi sprejeti; kar po eni strani popolnoma razumem, saj so si evangelije v tistih časih prilaščali razno razni sektaši.

Verjetno res niso nobenga pozabili, so pa na primer vmes tri člene črtali zaradi enga prekletstva nad enim do četrtga kolena, zato pri Mateju trije manjkajo, ker je prevzel uradne tempeljske listine. So bili pa Judje natančni predvsem pri rodovniku potomcev kralja Davida.

Drugače pa so razlike pri rodovnikih iz Matejevega in Lukovega evangelija verjetno zato, ker en opisuje rodovnik po Jožefovi, drug pa po Marijini strani.

A mogoče veš kdo je Antikrist? Ga boš pokazal s prstom?

Antikrist ni oseba, niti organizacija, temveč princip oziroma težnja, ki je nasproten temu, kar je učil Jezus. Princip, kjer deluje sam preračunavajoč razum, srce pa je obsojeno na molk. Mišlenje, da je samo tisto, kar lahko razum dojame, resnica; kar pa čuti oziroma sluti srce, pa zgol bežeča nejasnost vzburjene domišlije. Doktrina materialistov pa zadnja stopna tega, z vdajanjem užitkom in zaničevanjem vsega , kar je plemenito, dobro in dostojanstveno.

Sedaj sem na internetu zasledil eno zanimivo vprašanje. Kako je lahko Bog človeku dal svobodo odločanja, če pa ima ultimat o peklu in nebesih - kar je enako kot, če ti nekdo postavi pištolo na glavo in ti pusti izbirati med življenjem in smrtjo ?

Ne mene zej napadat k je tudi taka navada v tej temi.

Brez podpisa

Sedaj sem na internetu zasledil eno zanimivo vprašanje. Kako je lahko Bog človeku dal svobodo odločanja, če pa ima ultimat o peklu in nebesih - kar je enako kot, če ti nekdo postavi pištolo na glavo in ti pusti izbirati med življenjem in smrtjo ?

Te nima kdo kaj napadat, ker si čisto v redu tole povedal...Vendar ima človek res svobodo odločanja, ampajk je ta v tako neznatnem merilu, da, če dobro pogledaš niti ni neki, ane...Na splošno je folk tko neozveščen, da je skoraj nujno držati ga v nekem kontekstu s takšnimi poceni forami, kajti drugače se prevzame in v svoji majhnosti, katero v tem primeru poskuša preseči pa je ne more, je zmožen storiti marsikatero sranje, tko, da neke blokade mora imeti, ane...

Tebi in meni, ter še marsikomu pa je to smešno in trapasto...

Tko, zdej pa naj se oglasi, kdor se šteje med omenjene, hahaha...

No sej lahko me napada, če želi - jaz samo pravim naj me ne.

Sicer pa ja. Podobno sem že razmišljal v tej temi - govoril sem o varnostnem stikalu. Je kot si rekel blokada - človeka drži v strahu in mu daje na znanje, ker drugače bi se hitro ( še hitreje ) poslužil slabega. Konce koncev ideja ni slaba. Človeku daje usmeritev, napačna je propaganda o dobesednem in edinem resničnem pomenu te besede - kar sebi resničnega in iskrenega človeka lahko ujezi. Seveda je samoumevno, da slaba dejanja vodijo k še slabšim zaključkom.

In tudi zato se človek upira Bogu je jezen nanj, ga sovraži, ga zanika, ga odriva stran itd. Fundamentalizem je za svobodnega človeka uboj in temu uboju se bo upru. In tako ljudje, ki tako dobesedno pridigajo besedo človeku naredijo več slabega kot dobrega, če človek ni sposoben pogledati čez prepreko lastne samopomembnosti tud nebo spoznal zakaj bi tak ultimat lahko obstajal ali bil zapisan v knjigi.

U Lord of the Ring's na Pop TV - tudi v njem je močno in mogočno navdihujoče sporočilo

Brez podpisa

Imaš podobno vprašanje kot jaz! Tvoja primerjava je zame popolnoma smiselna, tudi sam želim konkreten odgovor.

Sam sem mnenja: Če že imamo svobodno voljo od "pravičnega Boga", potem za nas ni nobene bojazni! To kar počnemo po tem bomo pač poplačani, saj vendar delamo tisto kar hočemo početi. V tem primeru ni nekih fiksnih uverovljenih zakonov, temveč le zakoni izbire. Primer: Če se tako zelo dobro počutim kot hinavec, me bodo za nagrado obkrožali sami hinavci; ali pa nasprotno če si želim biti boljša oseba.

Vzročno-posledični zakon kot pri Budistih torej...

Ni mi pa všeč predstava o Bogu, ki nadzira z žezlom (pištolo) v roki, ter postavlja ultimat tako kot praviš ti!

Svoj prvi komentar sem zastavil podobno kot ti (primerjava z mišjo kletko). Z komentarjem sem pri pravovernih očitno dvignil precej prahu...

Da pa to razumeš, moraš pa mal Lorberja brat x:o)x

No, ja, mogoče se kaj najde tud pri Swedenbergu, Eckardu, Majerhoferju, ... xnckrivx

Napisu sem, da pokvarjenost cerkve ne dokazuje, da so evangeliji pokvarjeni!

Glede antikrista sem pa itak že podal eno razlag, evo, posebej zate še enkrat pokažmo s prstom na antikrista;

"Antikrist bo nastal s tem, da bodo nekateri leni in zviti ljudje, ko bodo videli, da dobiva Moj nauk čedalje več privržencev in da se Mojim učencem čedalje bolje godi, Moj nauk tudi sprejeli. In ko bodo slišali o znamenjih (čudežih), ki sem jih naredi, in tudi o tistih, ki jih boste priložnostno naredili vi, bodo začeli kot poganski čarodeji delati velika znamenja s povsem naravnimi sredstvi slepega čarovništva, kot so to počeli eseni. To bo lahkoverne tako zelo premamilo, da bodo nazadnje vas, se pravi vaše naslednike, imeli za lažne učitelje in vas bodo preganjali.

Zato le dobro pazite, da od tistih, ki bodo sprejeli evangelij, ne boste sprejeli nič drugega kot tisto najnujnejše, kar potrebujete za življenje! Če bi namreč postopači videli, da s pridigo in znamenjem pridobivate veliko denarja, tedaj bi šele storili vse, da bi vas spodrinili! Zato bodo prave preroke ločili od lažnih najprej po njihovih delih. Pravi preroki bodo zmeraj hodili okrog v Mojem uboštvu in od svojih občin sprejemali le to, kar potrebujejo za življenje; lažni preroki pa bodo ravnali tako, kot zdaj farizeji - v marsičem bodo še veliko hujši - in si bodo dali drago plačevati vse, kar bodo občinam domnevno storili v Mojem imenu in vsi ljudje jih bodo imeli za svete Božje služabnike; zaradi grožnje s kaznijo bodo morali verjeti, da Bog usliši edinole njihove molitve in da so Mu všeč njihove daritve. Kakor pa je zdaj vsem Judom namenjen ta edini tempelj, tako bodo antikristi z velikim sijajem postavili nešteto templjev in v njih pred ljudmi opravljali svoje čarovnije in daritve in imeli slabe, sebične govore. Molili pa bodo v tujih jezikih, da bi ljudi prepričali, da je njihov jezik najčistejši in zato tudi Bogu najbolj všeč.

To je za vsakega dovolj, da spozna lažnega preroka in ga razlikuje od pravega. Seveda bodo silovito vpili in kričali po vsem svetu: "Pridite vsi k nam; tu je namreč Kristus, in kjer smo mi, tam je On!" Toda ne verjemite jim, pa če bodo še tako kričali in delali še tako velika znamenja; nikakor namreč niso Moji učenci, ampak zapeljani učenci belcebuba (satana); njegovo plačilo bodo želi v mlakuži med jokom in škripanjem z zobmi! Dobro pazite na to in delajte kar se da malo znamenj, ampak se držite resnice; tako bo čist nauk ostal med mnogimi ljudmi do konca sveta!"

Zame je to zelo bedast članek. Ne vem komu bi to besedilo (v slogu srednjeveškega gorečneža) lahko služilo?

Na mene to svarilo itak nebi imelo efekta, ker materialne dobrine že ideološko zavračam, kaj šele da bi jih častil.

Templji in češčenje božanstev pa mi tudi niso blizu.

No s herezijo, tu bo več problemov xDDx ...

dobro no fantje, ste dovolj stari, da lahko začnete uporabljati tisto reč, ki se nahaja med uhlji.

Mici, zadrži se komentarja, čeprav je v tvoji temi.In da, ti v moji temi nisi smetila, govorila neumnosti in vse, kar lahko očitaš poganom.Umazanim dušam.Ok, štekam.Upam, da tudi ti in se ne boš spustila na moj nivo.Hvala.

Kdo je povedal božjo besedo ljudstvu?Kdo jo je zapisal?Kdo je od tega, kaj imel.

Spoštovanje, ugled, moč?Pohlep, vodstvo, PRAVIČNOST?DENAR?

Če sveta beseda prinese možu, ki te besede izusti, vsakršnokoli korist, beseda sveta ni.

Je beseda neumnim, neukim, prestrašenim.

Kaj je glavno izročilo svetih besed?

NE UBIJAJ

Kaj počnemo ta trenutek, v imenu, mislih in dejanjih?

NE SODI

NE KRADI

NE LAŽI

NE SVINJAJ

NE SERI

Ne pomaga.

Te besede niso kazni, te besede so za blagor ljudem, da brzdajo svoja čustva, da brzdajo svoje notranje nagone po prevladi in ne storijo drugim ničesar žalega v svojem, imenu očeta, imenu sina ali svetega duha.Amen.

protestno masturbira na marsino sliko.

Imaš podobno vprašanje kot jaz! Tvoja primerjava je zame popolnoma smiselna, tudi sam želim konkreten odgovor.

Sam sem mnenja: Če že imamo svobodno voljo od "pravičnega Boga", potem za nas ni nobene bojazni! To kar počnemo po tem bomo pač poplačani, saj vendar delamo tisto kar hočemo početi. V tem primeru ni nekih fiksnih uverovljenih zakonov, temveč le zakoni izbire. Primer: Če se tako zelo dobro počutim kot hinavec, me bodo za nagrado obkrožali sami hinavci; ali pa nasprotno če si želim biti boljša oseba.

Vzročno-posledični zakon kot pri Budistih torej...

Ni mi pa všeč predstava o Bogu, ki nadzira z žezlom (pištolo) v roki, ter postavlja ultimat tako kot praviš ti!

Svoj prvi komentar sem zastavil podobno kot ti (primerjava z mišjo kletko). Z komentarjem sem pri pravovernih očitno dvignil precej prahu...

veš kaj ti,zakaj si ti tako nemiren,zakaj vztrajaš,da te hoče nekdo k nečemu prisiliti,nihče te nikamor ne sili,Bog ti ponuja mirno,gladko,sončno pot do odrešenja,večnega življenja{takšne nas Bog želi},je pa še druga pot,nihče ti je ne more preprečiti,po njej lahko greš vedno,ampak zate ni nagrade,ki je obljubjena onim na pravi poti ,lepo se imej na križišču lp

nevem od kje ideja, da nam grozijo z večno pogubo, na drugi strani pa večno življenje.

Približno 64 let za moške in 67 let za ženske dobrih ali pa slabih del v življenju ne more odtehtati "večne nagrade ali pa vstopnice za trpljenje".

Unis sej ni fora v kazni tistih besed. Ultimat je , če boš verjel Vanj boš nagrajen drugače te čaka pekel. To je kazen. Pogojni stavek, ki je neumen. Bog me zavrže samo zato, ker ne bom verjel napisani besedi, pa bom vseeno celo življenje zvest načelom Ljubezni.

Taki pogojni stvaki so za živali ali drugače za ljudi z živalskim instinktom preživetja - če ne boš ti bom pa jaz. Ostali jih ne potrebujejo.

Brez podpisa

pa glih fora je v kazni tistih besed.

Pomisli za trenutek.

Z besedami zlomiš, zviješ, zbiješ, ali pa dvigneš človeka.

Njegovo obnašanje, ponos, dejanja.

Ravnokar so se v Lord of the Ring's skregali okoli prstana, ščuvali eden proti drugemu že samo prisotnost in ideja o prstanu jih je obrnila en proti drugemu navkljub dejstvu, da je svet na robu propada in padca v Črni Vek.

Se je pa našu nepomemben Hobit, ki bo opravil nalogo nošenja prstana. Prvi so zandji in zadnji so Prvi, kot podobno Sveto Pismo omenja (se bo upam kdo potrudil ).

Frodo pa ima mučeniško in odrešeniško podobo z nošenjem prstana ( greha ) in s tem postane odrešitelj.

Čudna je usoda, da trpimo tak dvom in strah zaradi tako majhne stvari x:)x

Brez podpisa

nevem od kje ideja, da nam grozijo z večno pogubo, na drugi strani pa večno življenje.

Približno 64 let za moške in 67 let za ženske dobrih ali pa slabih del v življenju ne more odtehtati "večne nagrade ali pa vstopnice za trpljenje".

Sej zato ker se s to idejo ne strinjam, jo pač komentiram.

pa glih fora je v kazni tistih besed.

Pomisli za trenutek.

Z besedami zlomiš, zviješ, zbiješ, ali pa dvigneš človeka.

Njegovo obnašanje, ponos, dejanja.

Aja, v različnih kontekstih razmišljava. To je bolečina kazni za človeka od človeka. Jaz sem razmišljal znotraj odnosa človek - Bog. Besede so navodila človeku. Torej se strinjam, ko si napisal, da niso kazen človeku.

Ni dovolj, da je te je Jezus rešil ti ga moraš sedaj še sprejeti kot je zapisano - drugače nimaš šanse.

Brez podpisa

veš kaj ti,zakaj si ti tako nemiren,zakaj vztrajaš,da te hoče nekdo k nečemu prisiliti,nihče te nikamor ne sili,Bog ti ponuja mirno,gladko,sončno pot do odrešenja,večnega življenja{takšne nas Bog želi},je pa še druga pot,nihče ti je ne more preprečiti,po njej lahko greš vedno,ampak zate ni nagrade,ki je obljubjena onim na pravi poti ,lepo se imej na križišču lp

veš kaj ti,... - Tipičen uvod osebe, ki gleda na nekoga zviška. Taka kumunikacija mi je popolnoma odvratna...

Tudi ti se lepo imej na križišču, upam da ne bova skupi cimra v peklu!

17 Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil. 18 Kdor vanj veruje, se mu ne sodi; kdor pa ne veruje, je že sojen, ker ne veruje v ime edinorojenega Božjega Sina. 19 Sodba pa je v tem, da je prišla luč na svet in so ljudje bolj ljubili temo kakor luč, kajti njihova dela so bila hudobna. 20 Kdor namreč dela húdo, sovraži luč in ne pride k luči, da se ne bi pokazala njegova dela. 21 Kdor pa se ravna po resnici, pride k luči, da se razkrije, da so njegova dela narejena v Bogu.«

To je Emanuel prilepil. Tvojo besedo sem zastopil kot nasprotovanju ideje o kazni od Boga.

Brez podpisa

Aja, v različnih kontekstih razmišljava. To je bolečina kazni za človeka od človeka. Jaz sem razmišljal znotraj odnosa človek - Bog. Besede so navodila človeku. Torej se strinjam, ko si napisal, da niso kazen človeku.

Ni dovolj, da je te je Jezus rešil ti ga moraš sedaj še sprejeti kot je zapisano - drugače nimaš šanse.

vsi trije ste eni pos...... in ne vem česa vas je bolj strah imeti ali ne imeti Boga

Veš kaj mici , česa pa je tebe strah ? da te takole zmeče ob drugače mislečem. Strah te je izgube lastnega prepričanja. Kje je tvoja Vera in Volja, kje je tvoja Ljubezen do Boga, do Jezusa, do sočloveka.

Naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez Greha.

Mene še nisi prepričala, da zares živiš njegovo besedo, pa čeprav se vedno znova nanjo obešaš.

Brez podpisa

Veš kaj mici , česa pa je tebe strah ? da te takole zmeče ob drugače mislečem. Strah te je izgube lastnega prepričanja. Kje je tvoja Vera in Volja, kje je tvoja Ljubezen do Boga, do Jezusa, do sočloveka.

Naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez Greha.

Mene še nisi prepričala, da zares živiš njegovo besedo, pa čeprav se vedno znova nanjo obešaš.

kako naj pa ti veš ,kaj je življenje v Jezusu,ki si kilometre stran,ne mi pametovat,ko nimaš osnovnih stvari razrešenih,pač pa ves čas oponiraš nekaj o čemer nimaš pojma,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...