Skoči na vsebino

bog je od vedno

mici59

Recommended Posts

Mici bojim se, da se bo ta tvoja vera enkrat zlomila. Upam da se boš pol znala pobrat.

Takega Boga kot ga pa prestavljaš ti jaz ne sprejemam x:)x

ti ne sprejemaš ničesar,v tem je štos,sedaj se pa vprašaj,kaj je s tabo narobe

Deli na socialnih omrežjih

sprejemam krivoverje x;)x

Drugače pa: Ne se razburjat ni koristno za duhovni razvoj! :palec:

saj to pa nisi edini,večina je takih,eni si pač popularnost ustvarjate na forumih,kjer se osvobajate svojih travm,ker ni treba človeka v oči gledat

saj to pa nisi edini,večina je takih,eni si pač popularnost ustvarjate na forumih,kjer se osvobajate svojih travm,ker ni treba človeka v oči gledat

Jaz oznanjam svoj nauk velikim množicam x:)x ...

... in ljudje mi še ploskajo, ker me imajo za odrešenika x:Dx x:Dx x:Dx

Jaz oznanjam svoj nauk velikim množicam x:)x ...

... in ljudje mi še ploskajo, ker me imajo za odrešenika x:Dx x:Dx x:Dx

saj si po svoje simpatičen,že to je veliko,ker pišeš v popolni slovenščini,ampak za nebesa je to premalo

No mici a si kej pogledala Gospodarja. Mal sem zajebu časovno oceno.

Veš moje mnenje je, če se človek odloči živeti po Jezusu mora njegove aspekte prepoznati v vse stvareh stvarstva ne samo v Svetem Pismu. Brez širine pogleda je še vedno le navaden slepec.

Sicer pa sedaj še en film Solaris, ki te pa tudi lahko pošteno prematra.

V enem filmčku lepo reče: ko človek Jezusa prizna je šele stopil na pot. Čeprav je kontak takojšen in se že začenja sprememba od znotraj v Duhu. Mora človek prevzeti pobudu in spremeniti še ostale aspekte svojega življenja. Nehati mora razmišljat po človeško, kar je lahko težka naloga.

Brez podpisa

dobro no fantje, ste dovolj stari, da lahko začnete uporabljati tisto reč, ki se nahaja med uhlji.

Mici, zadrži se komentarja, čeprav je v tvoji temi.In da, ti v moji temi nisi smetila, govorila neumnosti in vse, kar lahko očitaš poganom.Umazanim dušam.Ok, štekam.Upam, da tudi ti in se ne boš spustila na moj nivo.Hvala.

Kdo je povedal božjo besedo ljudstvu?Kdo jo je zapisal?Kdo je od tega, kaj imel.

Spoštovanje, ugled, moč?Pohlep, vodstvo, PRAVIČNOST?DENAR?

Če sveta beseda prinese možu, ki te besede izusti, vsakršnokoli korist, beseda sveta ni.

Je beseda neumnim, neukim, prestrašenim.

Kaj je glavno izročilo svetih besed?

NE UBIJAJ

Kaj počnemo ta trenutek, v imenu, mislih in dejanjih?

NE SODI

NE KRADI

NE LAŽI

NE SVINJAJ

NE SERI

Ne pomaga.

Te besede niso kazni, te besede so za blagor ljudem, da brzdajo svoja čustva, da brzdajo svoje notranje nagone po prevladi in ne storijo drugim ničesar žalega v svojem, imenu očeta, imenu sina ali svetega duha.Amen.

se pravi, da nas vse te zapovedi, vsa ta krscanska filozofija obvaruje pred samim seboj?

mia

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

unis, kurtvat, mici, emmanuel!

vsi zelo lepo pisete. vsi lepo argumentirate. v bistvu se v vseh vasih kontradiktornih mislih oz.polemikah kuje neka misel, ki je nad vsemi temi prepricanji.

obstoj dneva, dokazuje noc.sprejeam sicer Unisa, Kurtvata, vendar brez mici in emmanuela, bi ne mogla vedeti zakaj. nimbus bi to lahko matematicno dokazal, negacija absolutnega je resnica.

kontradiktornost pa je iskanje resnice, morate biti pro et contra.

zakaj bi potem drug drugega obtozevali. ce brez nassprotij sploh ne bi mogli obstajati?

mia

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Kuvrat; "Sedaj sem na internetu zasledil eno zanimivo vprašanje. Kako je lahko Bog človeku dal svobodo odločanja, če pa ima ultimat o peklu in nebesih - kar je enako kot, če ti nekdo postavi pištolo na glavo in ti pusti izbirati med življenjem in smrtjo ?"

Te nima kdo kaj napadat, ker si čisto v redu tole povedal...Vendar ima človek res svobodo odločanja, ampajk je ta v tako neznatnem merilu, da, če dobro pogledaš niti ni neki, ane...Na splošno je folk tko neozveščen, da je skoraj nujno držati ga v nekem kontekstu s takšnimi poceni forami, kajti drugače se prevzame in v svoji majhnosti, katero v tem primeru poskuša preseči pa je ne more, je zmožen storiti marsikatero sranje, tko, da neke blokade mora imeti, ane...

Tebi in meni, ter še marsikomu pa je to smešno in trapasto...

Tko, zdej pa naj se oglasi, kdor se šteje med omenjene, hahaha...

Pomen takih razlag pekla (in verjetno na vzhodu učenja, da se človek rodi kot žival, če slabo živi) je res v tem, da NAJ bi se s tem vzdrževal red družbe. Ampak ta stvar na funkcionira. Kot je razloženo pri Lorbrju, kdor misli, da to deluje, je v zmoti;

"Če verjameš, da pekel ali nebesa služita kot gibalo, ki naj človeka zadržita pred zlom in ga vodi k dobremu, si še zmeraj napolnjen s POVSEM NAPAČNO VERO. Kajti popolnoma slab človek se smeje tvojemu peklu in tvojim nebesom, povsem dober pa je dober tudi brez tvojega pekla in tvojih nebes. kajti pekel in nebesa, postavljena tako, kot si zadevo predstavljaš ti, sta šele prav primerna, da vsakega človeka naredita kar se da slabega.

Kajti kdo dela dobro le zaradi plačila, ta posoja svoj denar za visoke obresti, in kdor to počne, nima ljubezni do bližnjega in do Boga. Kdor namreč ne ljubi svojega bližnjega, le kako more ljubiti Boga, ki ga ne vidi.

Odvzemimo nebesa in pekel in si oglejmo tvoje pobožne ljudi! Začeli bodo besneti in divjati še huje kot dobičkaželjni posrednik, ki mu je pobegnil dolžnik s posojenim denarjem; in ker se jim ni treba več bati peklenske kazni, bo tedaj takšne ljudi mogoče krotiti samo s svetnimi zakoni, ki imajo kazni.

Torej so že od začetka ljudje ravnali slabo, da so starši svojim otrokom predstavili pekel kot nekaj kar se da vročega, nebesa pa naslikali z vsemi barvami svetlobe in vsem ugodjem, ki prija človeškim čutom. S tem so sicer povzročili nekakšen strah božji, ki pa zaradi prelahko doseženega pekla in pretežko doseženih nebes nikoli ni prešel v resnično ljubezen do Boga in do bližnjega, ampak se je pri slabotnejših ljudeh izrodil v čedalje večji strah, pri močnejših z več notranje luči pa prešel v popolno ravnodušnost do Boga in sočloveka. Ti močnejši ljudje namreč sami sploh nič niso verjeli, vendar so pro forma sodelovali pri stvari, da bi preprosto ljudstvo obdržali pri veri, da se ne bi upiralo tistim, za katere je moralo delati, in so si ti namesto izgubljene vere v Boga , nebesa in pekel na svetu lahko pripravili nebesa non plus ultra."

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

unis, kurtvat, mici, emmanuel!

vsi zelo lepo pisete. vsi lepo argumentirate. v bistvu se v vseh vasih kontradiktornih mislih oz.polemikah kuje neka misel, ki je nad vsemi temi prepricanji.

obstoj dneva, dokazuje noc.sprejeam sicer Unisa, Kurtvata, vendar brez mici in emmanuela, bi ne mogla vedeti zakaj. nimbus bi to lahko matematicno dokazal, negacija absolutnega je resnica.

kontradiktornost pa je iskanje resnice, morate biti pro et contra.

zakaj bi potem drug drugega obtozevali. ce brez nassprotij sploh ne bi mogli obstajati?

mia

obstoj dneva dokazuje noč?

In kam se obrneš, da bi dokazala svoj obstoj?

Kje te ni?

Tukaj nisem, da bi me kdo sprejemal, tukaj sem, ker nimam kaj delat. :)

Zakaj bi se obtoževali, če brez nasprotij ne bi mogli obstajati?

Nasprotje nas sili k razmišljanju, da smo.

x;)x

protestno masturbira na marsino sliko.

obstoj dneva dokazuje noč?

In kam se obrneš, da bi dokazala svoj obstoj?

Kje te ni?

Tukaj nisem, da bi me kdo sprejemal, tukaj sem, ker nimam kaj delat. :)

Zakaj bi se obtoževali, če brez nasprotij ne bi mogli obstajati?

Nasprotje nas sili k razmišljanju, da smo.

x;)x

sem nekoč že rekla,da s tabo ne bom,ker ,priznam,ne morem,si večji filozof,nihče te tudi ne spremlja,spremljaš se sam,forum obstaja,da se resnično naučimo kaj novega in so vsi dobrddošli,samo,če je napisano v pravilni slovenščini,ker jo imamo pravico uporabljati,ves sleng in žargon poudarja nesigurnost lp unis

Ni mi pa všeč predstava o Bogu, ki nadzira z žezlom (pištolo) v roki, ter postavlja ultimat tako kot praviš ti!

Svoj prvi komentar sem zastavil podobno kot ti (primerjava z mišjo kletko). Z komentarjem sem pri pravovernih očitno dvignil precej prahu...

Pa ti kar neki navijaš. S kom sploh razpravljaš tukaj??? Koga tukaj misliš s pravovernimi, med katerimi naj bi ti dvignil precej prahu. Sploh se mi ne sanja, kaj sploh misliš s tem. Kar neki bluziš.

Unis sej ni fora v kazni tistih besed. Ultimat je , če boš verjel Vanj boš nagrajen drugače te čaka pekel. To je kazen. Pogojni stavek, ki je neumen. Bog me zavrže samo zato, ker ne bom verjel napisani besedi, pa bom vseeno celo življenje zvest načelom Ljubezni.

Taki pogojni stvaki so za živali ali drugače za ljudi z živalskim instinktom preživetja - če ne boš ti bom pa jaz. Ostali jih ne potrebujejo.

Nobenga ultimata ni, da če boš verjel Vanj, boš nagrajen, drugače te čaka pekel.

Poglejmo še enkrat Janezev evangelij;

16 Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. 17 Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil. 18 Kdor vanj veruje, se mu ne sodi; kdor pa ne veruje, je že sojen, ker ne veruje v ime edinorojenega Božjega Sina. 19 Sodba pa je v tem, da je prišla luč na svet in so ljudje bolj ljubili temo kakor luč, kajti njihova dela so bila hudobna. 20 Kdor namreč dela húdo, sovraži luč in ne pride k luči, da se ne bi pokazala njegova dela. 21 Kdor pa se ravna po resnici, pride k luči, da se razkrije, da so njegova dela narejena v Bogu.«

Kot vidiš, ni rečen, da bo tisti, ki Vanj ne veruje, sojen, temveč, da je tisti, ki Vanj ne veruje že sojen. Sodba pa je v tem, da se SAM izogiba luči, in hoja v temi je odraz te sodbe, posledice, ki pridejo s hojo v temi, pa kazen. Zakaj, kdor hodi v temi brez luči, se lahko spotakne, pade in polomi.

To je tako, kot če bi ti v hribih nekoga opozoril na nevarnost na kakšnem nevarnem odseku, da naj pazi, da ne pade v prepad, in ga podučil, kako naj se vede, da se izogne nevarnosti; ta človek bi pa potem okol govoru, da si mu grozil, da ga boš vrgu v prepad, in ga izsiljeval s tem, da si mu govoril, kaj mora delati, da ga ne boš zabrisu v prepad.

Bog nikogar ne meče v peku, ampak ljudem vedno pomaga, kolkor more, brez da posega v njih svobodno voljo. In nikogar ne zavrže, ampak ljudje Njega zavračajo, pol se pa stalno pritožujejo

Kdor pa živi po načelih ljubezni, tudi spozna, kdo je bil Jezus iz Nazareta.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...