Skoči na vsebino

misteriji (Egipt)

kyllah

Recommended Posts

hmmm to sm nekje jst že brala... nevem ... x;)x pomoje bi bilo fino, če se vrnemo k Egiptu ne... Ma načeloma glih o njem navem pretirano veliko, grem pa jst v Egipt čez slab mesec, mi kaj priporočate ??
Deli na socialnih omrežjih

Gor s pira mi daj, se je Emanuel zajebavu; izvor besede je v grščini, izhaja pa iz pyros (ogenj) in amid (sredina); torej ogenj v sredini.

Če bi se zajebavu, bi napisu, da pira-mi-daj pomeni velika pivnica x:o)x

Sicer pa, svetloba simbolizira tako ogenj, kot tudi modrost, tako da podobnost verjetno ni naključna.

Kot recimo belo v slovenščini in italijanščini. Bela barva je tudi sopomenka za čistost, lepoto, duhovnost. Zato pomen besede belo v italjanščini kot lepo verjetno ni slučajno.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Če bi se zajebavu, bi napisu, da pira-mi-daj pomeni velika pivnica x:o)x

Pa sva menda res že enkrat trčila glede izvora besede piramida. In iz katerega jezika naj bi tole tvoje izhajalo?

zvedavi Nosorog

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pa sva menda res že enkrat trčila glede izvora besede piramida. In iz katerega jezika naj bi tole tvoje izhajalo?

zvedavi Nosorog

Staro-egipčanščina je izhajala iz temeljnega pra-indo-evropskega jezika, in je bila podobna (tako, kot tudi staro-hebrejščina) sanskrtu, ki je mrtev, umetno ohranjen pra-jezik (ohranila ga je bramanska duhovčina).

V evropi je slovenščina še najbliže sanskrtu, in je menda med tremi živimi jeziki, ki so izvoru najbliže.

Faraon, oziroma vara-on, pomeni varuha, oziroma pastirja naroda.

Meličisedek, kar je prastaro ime za mesto, kjer je sedaj Jeruzalem, pomeni, moje luči, lica oziroma obličja sedež.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Nekje sem brala, da je oblika piramide povezana z energijo, ki se steka vanjo ali nastaja v njej zaradi njene oblike. Celo hrana naj bi se v njej počasneje kvarila kot sicer. :eek: x:)x

kot v kleti...

nekaj naj bi blo na tem, da gre za energije... povezano z luno...krogi iz kamnov pa itak pomenijo neke vrste zaščito od energij.

...Stonehenge is a place of pilgrimage for neo-druids and those following pagan or neo-pagan beliefs. The midsummer sunrise began attracting modern visitors in 1870s, with the first record of recreated Druidic practices dating to 1905 when the Ancient Order of Druids enacted a ceremony. Despite efforts by archaeologists and historians to stress the differences between the Iron Age Druidic religion and the much older monument, Stonehenge has become increasingly, almost inextricably, associated with British Druidism, Neo Paganism and New Age philosophy. After the Battle of the Beanfield in 1985 this use of the site was stopped for several years, and currently ritual use of Stonehenge is carefully controlled.

Na Discovery, če se ne motim sem gledala tudi od tega Stonehengea, prav tako ugibajo kako kamne znesli tja, menda celo po vodi ze nekimi splavi iz ne vem česa. Se mi zdi, da so celo preizkuse delali. :inocent:

Indy mislim, da je Daisy bližje resnici. Sem gledal eno oddajo ravno o špekulcijah glede gradnje piramid; Kamniti bloki niso težki tono, ampak več ton. Pripeljati jih e bilo treba od zelo daleč in piramido, kakršna je Keopsova, bi težko zgradili celo s pomočjo današnje tehnologije.

Itak je precej strokovnjakov mnenja, da so piramide precej starejše, kot uradno mislimo in da stojijo kjer stojijo že kakih 10 tisoč let (če me spomin ne vara, so najbolj logične utemeljitve tega tiste izpod peresa Z. Sichina). Obsaja dobra možnost, da so piramide izdelali nezemljani ki so morda celo do neke mere znali obvladovati gravitacijo. V egipčanskem mestu Abidos imaš npr. slike, ki nedvoumno predstavljajo leteče predmete; naš egipolog Boris Muževič mi je pred leti rekel, da je bil objekt, kjer s e slike včasih zastražen, da ga turisti ne bi mogli videti. Na prisonost nezemljanov v preteklosti morda kaže tudi prva Mojzesova knjiga Geneza. V njej npr. piše: "Ko so se ljudje začeli na zemlji množiti in so se jim rodile hčere, so videli božji sinovi, da so človeške hčere lepe, in so si jih jemali za žene, katere koli so hoteli. Te dni so bili velikani na zemlji - in tudi pozneje - ko so božji sinovi zahajali k človeškim hčeram in so jim rodile; to so junaki, sloveči možje iz starodavne dobe. (1 Mz: 6,1-4)

Mimogrede - omenjeni egiptolog Boris Muževič je prepričan, da je na zemlji v preteklosti obstajala super napredna civilizacija, ki je bila uničena v medsebojnih vojnah. O tem je napisal knjigo, ki bo konec leta ali najkasneje februarja 2008 pod naslovom "Sodobne vojne v prazgodovini" izšla v moji založbi.

lalala

Dobr o tem smo že enkrat pisali, pa dejmo še enkrat ker je blo kr en cajt nazaj x:px .Ja tut jest mislim da so piramide starejše kot nam pravijo današnji učbeniki.Na nekem dokumentarcu na Discoveryju je bilo lepo dokazano da izvirajo iz obdbja taljenja ledu oziroma 10 000 pr.n.št. ko so se svetovna morja dvignila za 60 do 80 metrov.Med tem časom postane Velika britanija otok, izgubi se stik med Azijo in Ameriko itd,itd.Na Sfinginem hrbtu so vidne "žlebaste" erozije vode ki je nastala za radi dežja in ker je bila klima v Egiptu pred 5000 leti podobna današnji je to čisto očiten dokaz da je starejša oziroma iz obdobja ko je bilo več dežja se pravi pred koncem ledene dobe.Vesolje se širi in ker so piramide (keopsova in ostale okoli) zrcalna slika neba se pravi ozvezdja Orion in reka Nil Rimske ceste, je bilo z pomočjo računalnika lepo pokazano da je bilo tam okoli 10000 let pr.n.št to ozvezdje v točnem zenitu nad piramidami leta 5000 pr.n.št pa je bilo že izven faze.Ker so se staroegipčani veliko posvečali nebu je torej to dokaz da so starejše.Poleg tega je sfingina glava premajhna da bi bila narejena unikatno z tem namenom kot je danes ampak je bila izklesana iz prejšne neke podobe ki je možno samevala nekaj tisočletij do prihod Egipčanov na to območje.Njeni graditelji pa so se razpasli po svetu od Azije,Amerike,Anglije,Evrope itd.Njihovi ostanki nam pričajo danes tihe zgodbe.

upoštevala sem Nosorogov nasvet in šla v knjižnico,

knjižničarko sem vprašala, če imajo Davno pred Kolumbom,

pa reče ja in se zakadi proti policam,

meni v glavi naredi YEEESSSS in vsa naspidirana pričakujem eno fajn veliko bukvo s 300-400 stranmi dobrega branja,

ampak :eek:

v roke mi da dve knjižici,

mickeni in tanki kot beležkice,

sn ji skor bleknala, če se norce dela,

ampak :2src:

kjub temu zelo dobro branje, mi je všeč,

dober nasvet :palec:

hvala

Nosorog, kaj še priporočaš?????

Nosorog, kaj še priporočaš?????

Priporočam, da si drugič, ko bom kupoval v vaši štacuni na šihtu, da te bom lahko peljal na kofe. V torek popoldne sem bil tam, pa sem naletel na enga dedca.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Priporočam, da si drugič, ko bom kupoval v vaši štacuni na šihtu, da te bom lahko peljal na kofe. V torek popoldne sem bil tam, pa sem naletel na enga dedca.

lalala

x:Dx

sorry,

sem bila zjutraj v službi,

naletel si pa na mojega šefa,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...