Skoči na vsebino

Razvijanje posluha

Recommended Posts

Mene pa zanima kako si naj razvijem pevski poslih :wOOt: Ima kdo kakšno idejo?

Petje, mantranje, in kakršnokoli govorjenje baje spodbujajo grlno čakro, da se odpre, torej.... ;)

Hvala

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Deli na socialnih omrežjih

Mene pa zanima kako si naj razvijem pevski poslih :wOOt: Ima kdo kakšno idejo?

Petje, mantranje, in kakršnokoli govorjenje baje spodbujajo grlno čakro, da se odpre, torej.... ;)

Hvala

Behi, te pa prizgi radio, pa poj in mantraj celi dan x:px x:Dx

Mojca

Jp, to kar ze sam ugotavljas. xyesx

cimvec govort. x:px x;)x

da se glas artikulira.

ker ko govorimo o posluhu, imamo s tem v mislih pravzaprav glas, kar je v bistvu *narobe*.

kajti mnogi imajo posluh, vendar nimajo glasu oz. ne morjo sami zartikulirat tocnega tona, slisijo (posluh) pa ga!

daj si muzko pa zraven poj, zvizgaj, s tem se vsem uri posluh. :palec: xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ker ko govorimo o posluhu, imamo s tem v mislih pravzaprav glas, kar je v bistvu *narobe*.

kajti mnogi imajo posluh, vendar nimajo glasu oz. ne morjo sami zartikulirat tocnega tona, slisijo (posluh) pa ga!

U, tega nisem vedel. To težavo imam v bistvu jaz. Hvala, Marsa, da si povedala. :palec: Zdaj vem, kje je problem in ga lahko rešim. x^x

Possible—but highly unlikely.

ma dost folka ma to.

sej tehnicno NIMAM prav, a ves, da ne bi krive vere ucila.

sam tko pac ugotavljam...

v bistvu mam sama 100% posluh, pa se cutm dost 'kompetentna', da se tle (in s tem) oglasam. x:)x

recimo folk slis, ce kdo fusha.. tud *vejo*, kater ton bi moral bit..

ampak iz svojih ust, glasilk, ga pa sami ne spravijo.

kar zame pomen, da nimajo glasu, ne (po)sluha. x;)x

hrvati (oz. srbi, ne vem ce oboji) pa itak recejo 'sluh'...

v bistvu pa pojemo, igramo, ne sam poslusamo - oz. s tem se meri.

.. pa se en problem je tu...

folk si ne upa kar pet, k kao nimajo posluha, pa fushajo.

jasno, ce niso probal, probal pa niso, ker 'nimajo posluha'. x:Dx

potem pa niti vadit nocjo, jim je nerodno in to.

v bistvu pa mors vadit... morda tu se bolj kot drugod, itak pa je povsod vaja, ki dejansko dela mojstra, torej posluh je sam pol.

pa se, eni majo posluh in glas, v smislu, da lohk zadanejo ton, nimajo pa glasu, tacga, da bi ga recimo hotl al si zelel tud drugi poslusat. x;)x x:px xsingx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest mačona

Prepričana sem, da imam izreden posluh, a ker sem kot otrok bila zelo molčeča (govorila v glavnem enozložnice in že to je bil velik napor zame), pravzaprav nekje do srednje šole ... Imam bolj šibek glas ... Glasneje pojem, bolj zadanem ton. Je pa res, da nekih visokih niti pod razno ne zadanem. Zato pa srednje in nizke kar fajn. ugotovila sem, da se mi je zaradi kajenja glas poglobil in ojačal. :eek: eh, sem ena Micka, mislim, da če mam nek smisel za fonetiko, imam že kar posluh .. :P

Nisem pa najbolj zadovoljna z barvo svojega glasu ...

Prepono je verjetno treba imeti močno - Behy - dihaj!

tako je macona, bravo! x^x :palec:

sramota da nisem ze sama poudarla!

dihanje, behy! prav res! xyesx

glih v tem je caka - mnogi pojejo z grlom (zato pa hit njihov glas okol pade), namest 's trebuhom' (prepona).

tega se naucis..

sam se bos tezko, mislim petja (tacga, s prepono), ne dihanja. x:)x

obstajajo prav vaje, v bistvu se ga fura ze v raznih zborih, tud osnovnosolskih. no to si ze zamudil. xDDx

Picasso

OOOO :wOOt:

Najlepša vam hvala :kiss: Saj jaz mam tudi posluh, samo pač bolj težko zadanem ton z glasom :)

potem pa vadi, vadi.. cimveckrat poskusaj zadeti ton z glasom! xyesx :palec:

*

da me noujo pol keri ganjal, k bos ti ves vesel fushal k pr norcih, pa rekel, sej mam sicer posluh, sam pac ne zadanem tona. x:Dx x;)x

sej je marsa rekla, da je to tud met posluh. :D :D :P

xsingx

Picasso

potem pa vadi, vadi.. cimveckrat poskusaj zadeti ton z glasom! xyesx :palec:

*

da me noujo pol keri ganjal, k bos ti ves vesel fushal k pr norcih, pa rekel, sej mam sicer posluh, sam pac ne zadanem tona. x:Dx x;)x

sej je marsa rekla, da je to tud met posluh. :D :D :P

xsingx

neeee :D Če pa smo se mi pri glasni v osnovni učil, da pevski posluh pomeni da zadaneš pravi ton oz. veš ponovit ton, ki je bil zapet ;)

Posluh nasploh pa pomeni, da veš ponovit zaigrano (npr plosk z rokami, ali pa zažvižgat ;) ) Sej to mamo skoraj vsi :)

• 2 weeks later...
Jaz sem si pred mnogimi leti dala v glavo, da nimam posluha, in sem to nekaj let dejansko verjela, nikoli nisem pela v prisotnosti koga (to mi je povzročalo precej težav, ker sem čutila močno napetost v grlu in predelu pljuč, ko sem želela peti, pa si nisem upala). Nato pa sem se pred prb. dvemi leti odločila, da bom probala to izboljšati, in sem ugotovila, da posluh v bistvu imam (morda ne perfekten, ampak zadovoljiv, pa tudi barva glasu je ok)...sem začela celo kitaro igrat x;)x Še vedno imam malo problemov glede petja pred drugimi, a počasi skušam to odpraviti..še vedno pa raje pojem sama kakor pred kom x:Ix Me je kar precej sram.

Guest mačona
vedno bolj z ljubeznijo pojem, vsak dan bolj, zdaj že tako, da je vsak dan brez petj muka in bom šla v šolo solo petja, nekega dne si želim biti mala pevka .. x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...