Skoči na vsebino

NEDOKONČANO BRANJE

Guest mačona

Recommended Posts

ja... sem si globoko pogledal v dušo, ha xcivx

tule javljam, ker mam še dvajset strani... x;)x

odnosno... neznosna lahkost bivanja me je kar parkrat spravla v smeh... priporočam :palec: ... gre se pa za to... mnogokrat zasledim kako nekdo argumentira, da če nimaš rad živali, potem nimaš rad ljudi. Ok, če sam sebe nimaš rad potem bi lahko že nekako z idom, pa egom, pa alter-super-truper osebnostjo nekako zintegriral rešitev, ampak od kje ideja o žvaleh... no, in v tej knjigi najdem odgovor... x:px

"Resnična človekova dobrota se lahko v vsej nedolžni goloti in neprisiljeni svobodi razodene le v odnosu do bitja, ki ne premore nobene moči. Edino pravo nravstveno preizkušnjo, zares temeljno (ki se godi tako globoko v nas, da se izmika našemu pogledu), prestaja človeštvo v odnosu do bitij, ki so mu izročena na milost in nemilost: v odnosu do živali. Tu pa je človek doživel temeljit polom, tako temeljit, da iz njega izvirajo vsi ostali."

Ma čist "ajnfoh"... ni tuki nobene metafizike... mater, ampak se mi zdi, da je to res... ker ko delamo z ljudmi nikoli ne vemo v koliki meri so ti odnosi posledica naših čustev, dobrotljivosti, zlobe, koristnosti, koliko so pogojeni z razmerjem sil, ki vlada med posamezniki. Žival nam je pa dana na milost in nemilost... x;)x Ok... pustimo ob strani zdolgočasene primadone, ki puščajo bogastva za majhne plačke svojih ljublenčkov... tisto je vseeno daj-dam situacija :o|o:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 85
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

jes sm pa učeri poslušu eno praulico za otroke. neki o tem, kako je en mali indijanček ujel veveričko in ta ga je prosila, da nej jo pusti živeti in mu v zahvalo podarila čudežne orehe, s katerimi bo postal najboljši lovec. in mali je potem lovil na bogato :o|o:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

ja... sem si globoko pogledal v dušo, ha xcivx

"Resnična človekova dobrota se lahko v vsej nedolžni goloti in neprisiljeni svobodi razodene le v odnosu do bitja, ki ne premore nobene moči. Edino pravo nravstveno preizkušnjo, zares temeljno (ki se godi tako globoko v nas, da se izmika našemu pogledu), prestaja človeštvo v odnosu do bitij, ki so mu izročena na milost in nemilost: v odnosu do živali. Tu pa je človek doživel temeljit polom, tako temeljit, da iz njega izvirajo vsi ostali."

Malo http://www.cosgan.de/images/more/schilder/010.gif x:Dx

Nekje prebral, ne vem od koga je... xnckrivx

Šibki so kruti.

Dobroto in prijaznost lahko pričakujemo le od močnih.

Pa še kako je to res... :sori:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Se strinjam... sam vprašanje, če imava obadva enako razlago šibkega in močnega... en plastičen primer... nekoga, ki je recimo bogat (hiša, vikend, koča, bazen, tenis, jahta itd, bla, bla, bla) lahko opišeš kot močnega v nekaterih pogledih... recimo finančnem, ugledu itd, bla, bla, bla... lahko pa, sicer seveda ni nujno, da je to samo rezultat njegove neskončne lakomnosti in ga lahko opišeš kot šibkega, ker nima v oblasti svojih nagonov in čustev...

tko relativno je to... xrolleyesx

E=mc^2 x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Se strinjam... sam vprašanje, če imava obadva enako razlago šibkega in močnega... en plastičen primer... nekoga, ki je recimo bogat (hiša, vikend, koča, bazen, tenis, jahta itd, bla, bla, bla) lahko opišeš kot močnega v nekaterih pogledih... recimo finančnem, ugledu itd, bla, bla, bla... lahko pa, sicer seveda ni nujno, da je to samo rezultat njegove neskončne lakomnosti in ga lahko opišeš kot šibkega, ker nima v oblasti svojih nagonov in čustev...

tko relativno je to... xrolleyesx

E=mc^2 x:Dx

Verjetno imava, če že ne enako vsaj zelo podobno.

Moja razlaga - moč je v človeku, v njegovi osebnosti, ne pa v stvareh ki jih poseduje.

Nekako tako kot opisuje citat iz tvojega prejšnjega posta.

Navidezna moč ki jo daje bogastvo se lahko hitro sesuje.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

(zdej bi Platon zaključil dialog na primer s...)

P: Torej smo ugotovili, da je naša naloga, da postanemo močni in tako pomagamo šibkim.

x: Prav to smo ugotovili...

(vsaki ugotovitvi pa sledi novo vprašanje)

P: Kako pa je s tem?

X: S čim?

P: A se šibki zavedajo svoje šibkosti ali jo v svoji šibkosti zamenjujejo za krepost?

x:Dx x:px

Fernando Pessoa

• 1 month later...

Tlele bi dodala Vitomil Zupan, Igra s hudičevim repom.. smo se tam v drugi temi pogovarjal o slovenski erotični in sem šla tole iskat, da primerjam z Remcem.. Mah.. prvih 50 strani sem čist preletela pa me je vmes še ene par folka prepričal, da je ful dobra knjiga.. in jo berem naprej.. in jo bom tud prebrala do konca, ker ok, te mal potegne v vse tiste besede, sam mal zlati rez delam ves čas..

Ma ne vem no, a sem jaz čudna, ampak res mi je kr neki.. eno dolgo, mukotrpno nakladanje o tem kok je človk bogi in kok so vsi okol njega svinje in ah in oh in jaoooo..erotična? kje že :inocent:

evo, erotičen mi je bil Remec, ko sem pri vsaki njegovi knjigi mokra ratala vsaj za trenutek pri kakem odlomku, tole tlele me pa pušča mrtvo hladno.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

marcel proust-v swanovem svetu ...

magdalenice gor magdalenice dol.

sem ratala in zivcna in lacna. xrolleyesx

mia

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Guest mačona
sem poskusila brat Prousta v srednji pa sem malodane zacela jokat od obupa, ko je stran za stranjo opisoval magdalence. (v swanovem svetu-upam,da sem pravilno napisala naslov)

očitno sem samo jaz čudna. meni je Proust tako polepšal jutranjo vožnjo z busom. :mellow: xnckrivx januarja in februarja 2006.

• 2 months later...
Guest Mačona
včeraj sem poskusila brati Grilleta. najprej Žaluzijo, potem še Vidca. ni šlo. x:Dx odnehala po prvem odstavku pri obeh. ne morem brati modernih romanov. ne pritegnejo moje pozornosti.

• 3 weeks later...
Guest Mačona
eh, vseeno sem se zbrcala in rekla, da bom le prebrala Grilletovega Vidca. pa zaenkrat gre ... kar pa še ne pomeni, da ga spet ne bom zalučala stran ... :inocent: a res mora tako nadrobno opisavati faking sence in svetilke in robove. xrolleyesx

jaz pa sem nekoc rada brala 'take knjige'. x:)x

recimo Vidca.

sem ze zadnjic nekje vidla pa si me spomnila nanj.....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Gospodar prstanov... z najboljsimi nameni enkrat privlekel celo trilogijo domov(to se leta nazaj ko ni bilo filma posnetega) po prebranih 20 al 30 straneh nisem mogel vec... ne vem zakaj sem sploh nehal ampak nekako me ni potegnilo, prevec razvleceno premal dogajanja, kaj je sploh bistvo... men je blo cist mim...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Guest Mačona
eh, ne gre meni tale Videc, eto, odnehala po drugem poskusu ... sposodila sem si 3 knjige od Maje Novak, tako da karkoli drugega avtomatsko odpade. x:Dx čeprav sem bila kar pridna in prebrala že polovico Vidca. :vragec: ampak Novakova se lepše bere, pa nisem mogla zdržat, čim sem privlekla njene knjige domov ... x:px x:Dx

• 3 weeks later...

Smrt v Benetkah....

90 strani neprebavljive akcije sončnih žarkov vs. fuzbal žoge.

Na koncu stari umre!

:vragec:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...