nimbus 25. julij 2007 Prijavi Deli 25. julij 2007 ja... sem si globoko pogledal v dušo, ha tule javljam, ker mam še dvajset strani... odnosno... neznosna lahkost bivanja me je kar parkrat spravla v smeh... priporočam ... gre se pa za to... mnogokrat zasledim kako nekdo argumentira, da če nimaš rad živali, potem nimaš rad ljudi. Ok, če sam sebe nimaš rad potem bi lahko že nekako z idom, pa egom, pa alter-super-truper osebnostjo nekako zintegriral rešitev, ampak od kje ideja o žvaleh... no, in v tej knjigi najdem odgovor... "Resnična človekova dobrota se lahko v vsej nedolžni goloti in neprisiljeni svobodi razodene le v odnosu do bitja, ki ne premore nobene moči. Edino pravo nravstveno preizkušnjo, zares temeljno (ki se godi tako globoko v nas, da se izmika našemu pogledu), prestaja človeštvo v odnosu do bitij, ki so mu izročena na milost in nemilost: v odnosu do živali. Tu pa je človek doživel temeljit polom, tako temeljit, da iz njega izvirajo vsi ostali." Ma čist "ajnfoh"... ni tuki nobene metafizike... mater, ampak se mi zdi, da je to res... ker ko delamo z ljudmi nikoli ne vemo v koliki meri so ti odnosi posledica naših čustev, dobrotljivosti, zlobe, koristnosti, koliko so pogojeni z razmerjem sil, ki vlada med posamezniki. Žival nam je pa dana na milost in nemilost... Ok... pustimo ob strani zdolgočasene primadone, ki puščajo bogastva za majhne plačke svojih ljublenčkov... tisto je vseeno daj-dam situacija Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. julij 2007 Prijavi Deli 26. julij 2007 jes sm pa učeri poslušu eno praulico za otroke. neki o tem, kako je en mali indijanček ujel veveričko in ta ga je prosila, da nej jo pusti živeti in mu v zahvalo podarila čudežne orehe, s katerimi bo postal najboljši lovec. in mali je potem lovil na bogato Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. julij 2007 Prijavi Deli 26. julij 2007 ja... sem si globoko pogledal v dušo, ha "Resnična človekova dobrota se lahko v vsej nedolžni goloti in neprisiljeni svobodi razodene le v odnosu do bitja, ki ne premore nobene moči. Edino pravo nravstveno preizkušnjo, zares temeljno (ki se godi tako globoko v nas, da se izmika našemu pogledu), prestaja človeštvo v odnosu do bitij, ki so mu izročena na milost in nemilost: v odnosu do živali. Tu pa je človek doživel temeljit polom, tako temeljit, da iz njega izvirajo vsi ostali." Malo http://www.cosgan.de/images/more/schilder/010.gif Nekje prebral, ne vem od koga je... Šibki so kruti.Dobroto in prijaznost lahko pričakujemo le od močnih. Pa še kako je to res... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. julij 2007 Prijavi Deli 26. julij 2007 Se strinjam... sam vprašanje, če imava obadva enako razlago šibkega in močnega... en plastičen primer... nekoga, ki je recimo bogat (hiša, vikend, koča, bazen, tenis, jahta itd, bla, bla, bla) lahko opišeš kot močnega v nekaterih pogledih... recimo finančnem, ugledu itd, bla, bla, bla... lahko pa, sicer seveda ni nujno, da je to samo rezultat njegove neskončne lakomnosti in ga lahko opišeš kot šibkega, ker nima v oblasti svojih nagonov in čustev... tko relativno je to... E=mc^2 Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. julij 2007 Prijavi Deli 27. julij 2007 Se strinjam... sam vprašanje, če imava obadva enako razlago šibkega in močnega... en plastičen primer... nekoga, ki je recimo bogat (hiša, vikend, koča, bazen, tenis, jahta itd, bla, bla, bla) lahko opišeš kot močnega v nekaterih pogledih... recimo finančnem, ugledu itd, bla, bla, bla... lahko pa, sicer seveda ni nujno, da je to samo rezultat njegove neskončne lakomnosti in ga lahko opišeš kot šibkega, ker nima v oblasti svojih nagonov in čustev... tko relativno je to... E=mc^2 Verjetno imava, če že ne enako vsaj zelo podobno.Moja razlaga - moč je v človeku, v njegovi osebnosti, ne pa v stvareh ki jih poseduje.Nekako tako kot opisuje citat iz tvojega prejšnjega posta.Navidezna moč ki jo daje bogastvo se lahko hitro sesuje. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. julij 2007 Prijavi Deli 27. julij 2007 (zdej bi Platon zaključil dialog na primer s...) P: Torej smo ugotovili, da je naša naloga, da postanemo močni in tako pomagamo šibkim. x: Prav to smo ugotovili... (vsaki ugotovitvi pa sledi novo vprašanje) P: Kako pa je s tem? X: S čim? P: A se šibki zavedajo svoje šibkosti ali jo v svoji šibkosti zamenjujejo za krepost? Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Tlele bi dodala Vitomil Zupan, Igra s hudičevim repom.. smo se tam v drugi temi pogovarjal o slovenski erotični in sem šla tole iskat, da primerjam z Remcem.. Mah.. prvih 50 strani sem čist preletela pa me je vmes še ene par folka prepričal, da je ful dobra knjiga.. in jo berem naprej.. in jo bom tud prebrala do konca, ker ok, te mal potegne v vse tiste besede, sam mal zlati rez delam ves čas.. Ma ne vem no, a sem jaz čudna, ampak res mi je kr neki.. eno dolgo, mukotrpno nakladanje o tem kok je človk bogi in kok so vsi okol njega svinje in ah in oh in jaoooo..erotična? kje že evo, erotičen mi je bil Remec, ko sem pri vsaki njegovi knjigi mokra ratala vsaj za trenutek pri kakem odlomku, tole tlele me pa pušča mrtvo hladno. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Pejd v drugo temo chekirat Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Ma ne, prav ne bom jo do konca prebrala.. glupa knjiga :xx!: Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Ma ne, prav ne bom jo do konca prebrala.. glupa knjiga :xx!: ma dej, ne bot glupa....preber do konca zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 OK, sem, posebi zate. zadje tri strani ubijejo ga na konc Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Miha Remec: Ix, Ixion, Ixia, Lovec, nečista hči... da ti ne kompliciram življenja Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lolypop 14. september 2007 Prijavi Deli 14. september 2007 sem poskusila brat Prousta v srednji pa sem malodane zacela jokat od obupa, ko je stran za stranjo opisoval magdalence. (v swanovem svetu-upam,da sem pravilno napisala naslov) Citiraj Take it easy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 14. september 2007 Prijavi Deli 14. september 2007 Miha Remec: Ix, Ixion, Ixia, Lovec, nečista hči... da ti ne kompliciram življenja "ks", ne "x" Miha Remec v Besedi: http://www.omnibus.se/cgi-bin/avtor.pl?eF=MIHREM Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. september 2007 Prijavi Deli 14. september 2007 "ks", ne "x" Miha Remec v Besedi: http://www.omnibus.se/cgi-bin/avtor.pl?eF=MIHREMups Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 14. september 2007 Prijavi Deli 14. september 2007 marcel proust-v swanovem svetu ... magdalenice gor magdalenice dol.sem ratala in zivcna in lacna. mia Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 18. september 2007 Prijavi Deli 18. september 2007 sem poskusila brat Prousta v srednji pa sem malodane zacela jokat od obupa, ko je stran za stranjo opisoval magdalence. (v swanovem svetu-upam,da sem pravilno napisala naslov)očitno sem samo jaz čudna. meni je Proust tako polepšal jutranjo vožnjo z busom. januarja in februarja 2006. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 30. november 2007 Prijavi Deli 30. november 2007 včeraj sem poskusila brati Grilleta. najprej Žaluzijo, potem še Vidca. ni šlo. odnehala po prvem odstavku pri obeh. ne morem brati modernih romanov. ne pritegnejo moje pozornosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 16. december 2007 Prijavi Deli 16. december 2007 eh, vseeno sem se zbrcala in rekla, da bom le prebrala Grilletovega Vidca. pa zaenkrat gre ... kar pa še ne pomeni, da ga spet ne bom zalučala stran ... a res mora tako nadrobno opisavati faking sence in svetilke in robove. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. december 2007 Prijavi Deli 16. december 2007 jaz pa sem nekoc rada brala 'take knjige'. recimo Vidca.sem ze zadnjic nekje vidla pa si me spomnila nanj..... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 16. december 2007 Prijavi Deli 16. december 2007 kako ti je ratalo? no ja, "vleče" me edino tale hecen karakter glavnega junaka, nekakšna tesnoba ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Gospodar prstanov... z najboljsimi nameni enkrat privlekel celo trilogijo domov(to se leta nazaj ko ni bilo filma posnetega) po prebranih 20 al 30 straneh nisem mogel vec... ne vem zakaj sem sploh nehal ampak nekako me ni potegnilo, prevec razvleceno premal dogajanja, kaj je sploh bistvo... men je blo cist mim... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Tolkien je ekstremist. V Gospodarju prstanov vleče dogodke in opisuje na dolgo in široko, v Silmarillionu in v Narn i chîn Húrin pa je z dogodki telegrafski. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 eh, ne gre meni tale Videc, eto, odnehala po drugem poskusu ... sposodila sem si 3 knjige od Maje Novak, tako da karkoli drugega avtomatsko odpade. čeprav sem bila kar pridna in prebrala že polovico Vidca. ampak Novakova se lepše bere, pa nisem mogla zdržat, čim sem privlekla njene knjige domov ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 10. januar 2008 Prijavi Deli 10. januar 2008 Smrt v Benetkah.... 90 strani neprebavljive akcije sončnih žarkov vs. fuzbal žoge. Na koncu stari umre! Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.