Skoči na vsebino

Prosim pomagajte mi shujšati!

Recommended Posts

Pri nas smo se tudi družno odločili za ločevalno dijeto. Držimo se je(bolj ali manj - ker včeraj prekršek naredile) mesec dni. 25. smo začele..

Situacija je sledeča. Jaz imam 3 kg manj. Mlajša ima 5 kg manj, starejša ima 2 kg manj in prepoved hujašnja. Na celih 49 kg padla in nosi konfekcijo iz osnovne šole. Gospodič, ki kolektivno jedel z nami tudi shujšal..

Sicer mislim, da bomo počasi prenehale s tem. Ker: smo dosegle cilj zoožanja želodca. Discipline okoli hranjenja, komot smo se lahko odpovedale kruhu in predvsem sladkarijam. Mlajša pričela piti vodo namesto coca cole, skratka - pri nas je bil bolj cilj kot hujšanje - ok tudi hujšanje no..to, da zmanjšamo vnos hrane, ter odpoved vsem šlakarijam, ki so tak fajn..pač pa smo povečale vnos sadja(kar itak ni problem) pa zelenjave in se odpovedala vsem prilogam, ki so sicer tak dobre(njami) ampak pač redilne.

Tudi post dobro prenesla - se ful nagarala tisti dan(betonirali stopnice in bila glavna in edina za mešalec) spila tisti dan ziher 5 l vode, ki je samo lila iz mene..

Moram si tudi postaviti mejo, do kod treba shujšat. Je pa fino, da so mi gate prevelike. manj fino je, da so mi modrci :vragec:

Vsem, ki hujšate - čim več volje in moči zdržati takrat, kadar se želodec protivi:)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 70
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Nisem glih debela no. Elegantno izpopolnjena nekam.

Roko na srce - rodit sem šla z manj kilogrami, kot jih imam še zdaj. Čeglih se zdaj kar bližam"porodni teži"

Finta je pač bila, da me je tole utrujalo. Nič več nisem mogla šibat po našem bregi, ne da bi ful zadihana pol gor prišla...

In ugotovila, da me krizne situacije, kar sesujejo - pol pa hajd pogledat kaj dobrega se da skuhat ali pa spečt. In probat ter pospravit vse to.

Pa rada dobro jem..pol pa smo tam..

Včerajšni prekršek je dosegel, da nas je vse tri bolel želodec. Pa pojedla recimo: eno perutničko, en čevapčič, malo hrenavko, dve žlici solate, par koščkov krompirja, ter tri žlice neke priloge, ki jo prvič v lajfu vidla(palačinke z zelenjavo in popečeno tole) ful dobro. pa košček peciva ter malo čipsa. Total prekršek. Minus ena..

Pač potem ni bilo posteljne rekreacije, ker me bolelo vse. Pa še neka zver me pičila v gleženj, da sem vsa otečena tam.

Je pa res spet tudi precej v glavi. Sem imela pred leti 52 kg in se ful debela sama sebi zdela. Mislim...

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Hvala! Vse vaše poste sem z zanimanjem prebrala in res je...imate popolnoma prav! Treba je zmanjšat obroke in jih dnevno zaužiti največ do pet.

No, danes sem npr. pojedla zjutraj en jogurt, za malico eno banano, za kosilo 10 dag piščančjega fileja, dve zajemalki tenstane zeljnate solate s česnom na olivnem olju in pol polnozrnate žemlje. Za popoldansko malico imam v planu breskev in zvečer še en jogurt s sport muslimi, da ne bom ponoči lačna. Pijem pa samo navadno vodo z limono brez sladkorja. Aja, zjutraj sem pila še brezkofeinsko kavo z delno posnetim mlekom in natreenom.

Vem kaj porečete...kam vse to pospraviš, ampak težko pojem še manj. Saj počasi, ko se mi bo želodec navadil na tako količino in ne bom lačna, bom obroke še zmanjšala. Ampak zaenkrat ne morem še. Vem, da to ni ločevalna dieta, vendar upam, da bo šlo vseeno dol. No, to kar sem danes do sedaj pojedla mi je dovolj, da nisem lačna. Pa ne me kregat preveč, ker si oblikujem jedilnik po svoje. Samo upam, da se bo kaj poznalo tudi na tehtnici.

Meni se zdi, da ješ zaenkrat premalo. Da ne bo kdo skočil v zrak - hrano je treba zmanjševati postopoma. Ne pa včeraj trije kosi kruha, danes pa samo eden, jutri pa kar nič. Valjda, da se želodec buni. In ti nisi dovolj sita, da ne bi mislila na hrano.

Če boš preveč pikolovsko gledala, kaj ješ in točne količine, boš postala obsedena s tem. Verjemi mi - sem šla skozi vse to, poznala na pamet vse vrste diet in vse posamezne energijske vrednosti hrane, četudi si me zbudil ponoči..:)) In nisem shujšala niti kilograma, čeprav sem tehtala tudi koščke kruha.

Vse moje bivanje se je skrčilo na to, kaj lahko jem, kdaj lahko jem in če sem mogoče pojedla mičkeno preveč. Pozabiš živeti, resno.

Če boš jedla stvari, ki ti niso všeč (so pa baje zdrave), se ti prav tako lahko vse skupaj upre. Zato pa ljudje tako hitro odnehajo pri dietah. Najhujše je, da se mora človek nečemu odpovedati - potem non stop misli na tisto. Tako smo narejeni.

Če boš jedla premalo, bo to znak za alarm za tvoje telo in verjemi, da si bo od vsakega obroka organizem shranil večjo količino, kot če bi jedla normalno. Da ne boš na koncu pristala samo pri kakšnih solatkah, tehtala pa le kakšno kilo manj. To je naš mehanizem preživetja in če je kdo pozabil, smo zelo blizu našim živalskim bratom - samo to vedno pozabljamo, se imamo za bogove in mislimo, da tisto, kar velja za živalski organizem, ne velja za nas, krono stvarstva.. x;)x

Glede gibanja: hoja je najboljše in najbolj naravno gibanje, kar jih obstaja. Eni zagovarjajo sicer kolesarjenje, ker pokuri dosti kalorij, ampak jaz rečem: če bi bog hotel, da bi kolesarila, bi mi montiral kolesa namesto nog. x:Dx

Fitnesov in naprav se vsakdo slejkoprej naveliča (tudi sama imam skladišče steperjev, sobnih koles, celo vitalner sem našla nekje, ma ga je že načela rja..))) Če boš vsak dan hodila, te zagotovo ne bo kap. Počasi podaljšuješ minute hoje, nič kaj takega. Meja? Dokler še lahko dokaj normalno govoriš. Če preveč sopeš, je pač preveč. Simpl. Ne morem pa verjet, da ne moreš hoditi vsaj 10 minut na dan. Ne šprint, HOJA.

Pomembna je samo VOLJA. Če si se trdno odločila, boš uspela. Če rabiš nositi na sebi še enega človeka, je pa to drugi problem - maščevje je lahko tudi ene vrste obrambni zid, da nas drugi ne preveč prizadenejo. Če je vzrok tu, se boš morala kilogramov lotiti na drugačen način.... Najprej odstraniti vzrok, zakaj rabiš to čustveno obrambo. Mogoče je to povezano tudi z depresijo.

Lp, Mojca

Omnia mea mecum porto.

* * * Dieta je bila sestavljena v KC - kliničnem centru

To s Kliničnim centrom je velik nateg - so potrdili tudi sami. Je pa res, da je bolj kredibilno, če rečeš, da je neko stvar predlagal zdravnik - ljudje to bolj verjamejo. Pa četudi se potem nalivaš s črno kavo in ješ samo zrezke. Ali pa surovo zelje.

Zdaj nam prodajajo z pomočjo "zdravnikov, znanstvenikov in ne vem še koga" vse od zobnih ščetk do čistil naprej. Ker mi čisto pademo noter, če zagledamo možakarja z belo haljo - naš razum se čisto izklopi in potem nam prodajo tudi brivsko peno, ki je rezultat "atomske fuzije" - bi rada videla face od tipov, če bi bilo res tako. Osebne bi menjavali enkrat mesečno... x:Dx x:Dx x:Dx

Sorry, to je bilo izven konteksta. Ampak vsemu ne smeš verjeti, je treba malo vklopiti zdravo kmečko pamet.

...

Omnia mea mecum porto.

Guest sstane
Sorry, to je bilo izven konteksta. Ampak vsemu ne smeš verjeti, je treba malo vklopiti zdravo kmečko pamet.

...

Nekam pametno razmišljaš za svoja leta :palec: x:)x

re na Matjaž Bogdan

verjamem, da imaš pomisleke glede diet. Kaj torej ti predlagaš dekletu, ki odpre temo takole: Dovolj imam! V sedmih letih kar sem zbolela za depresijo sem se zredila neverjetnih 53 kilogramov..

lp

D

Tole sem napisal lani nekje spomladi..pa še vedno mislim tako ...

Depresija tako in tako vodi v debelost samo že zato, ker je povezana z serotininom- recmo hormonom sreče/ eden od njih -pač/ , ki se sprošča ravno pri uživanju Oh , oziroma je povezano z pretvorbo v glukozo -enostaven cukr.

Tko , da bi bilo dobro najprej malce omilit depresijo/ izdelat samopodobo /, nato pa navalit z hujšanjem- v kakšni obliki- sem spodaj napisal . Obratna smer -tudi deluje- skozi hujšanje- izgubo kg dobivaš malce več samozavesti, ni pa povsem pravilno- sicer pa kakor za koga. Tole tle uje moje mnenje - na podlagi kar velikoletnih izkušenj.

OSNOVE PREHRANE

Razmerje med hranilnimi setavinami naj bi se gibalo nekje takole-

50-55 % ogljikovih hidratov

15-25 % maščob

30-35 % beljakovin

To je sicer moje razmerje , večina avtorjev navaja višje odstotke OH , pa manjše maščob itd. Tole moje razmerje bi nekako ustrezalo razmerju pri raznih dietah in tudi pri vsakodnevni prehrani. Vsaj pri meni je tako glede na izkušnje.

Ogljikovi hidrati naj bi bili v čim večji meri zastopani z kompleksnimi polisaharidi /škrobi in celuloza/ manj pa z enostavnimi – sladkorji -glukoza,dextroza,galaktoza,saharoza .

Tukaj nam pomaga glikemični index , ki nam pove v kolikšnem času se sladkorji znajdejo v obliki glukoze / energije / na razpolago našemu telesu Za človeka je bistveno bolj priporočljivo uživati hidrate z nizkim G.I. , kjer se energija osvobaja postopoma oz. Počasi, s čemer se izognemo nenadnemu dvigu sladkorja v krvi , pretvorbi odvečne energije v salo , se pravi je nezdravo pa še lepe pogoje / če smo k temu nagnjeni/ za debelost ustvarimo .Večina OH naj bi imelo Glikemični index pod 60 . S tem se seveda ne izključujejo sladkorji in živila z višjim indexom, le omejiti jih je treba, vsaj v času / nekakšne / diete , če se temu reče tako.

Beljakovine naj bi izhajale iz perutnine, rib ,mleka in kakšnega jajca in tudi rastlinskih virov, predvsem stročnice, pa pšenični izdelki ,riž itd...Rdeče meso je sicer ravno tako zdravo/ ali še bolj / , vsebuje pa na žalost preveč zasičenih maščobnih kislin , ki precej dvigajo nivo nezdravega holesterola v krvi.Pač niso preveč zdrave za srce in ožilje.

Maščobe naj bi uporabljali večinoma nenasičene/ tle se ne bom spuščal v enkratnasičene, oz. našteval maščobne kisline / to pomeni uporabo vseh olj, predvsem olivnega,sončničnega ,sojinega skratka vseh , ki so v tekočem stanju .Izogibali naj bi se / zaradi zdravja/ nasičenim maščobam-v vseh masteh/ trdno stanje maščobe/ , v mesu, mleku, jajcih,siru, raznim kremam, margarinam,putru, čokoladi.Spet povdarjam, to ne izključuje uporabe, le zmerna naj bi bila .Hvala bogu , če kdo lahko poje 2 kg sladoledain pol kg čokolade dnevno in se počuti v redu... Kar naprej.... Razmerje nasičenih maščob naj ne bi presegalo 30 % vseh zaužitih maščob dnevno.Matematika glede zgoraj naštetega razmerja je pa tko – 1 g OH in 1 g beljakovin sprošča cca 4 kcal , medtem ko 1 g maščobe sprosti cca 9 kcal .Recimo , precej v redu se mi zdi razmerje za cca 2000 kcal -dnevno- OH -250 g je 1000kcal ,kar je 50 % dnevne prehrane , 150 g beljakovin-600 kcal ali 30 % , pa še 40 g maščob -360kcal -recmo 17 % dvevnega vnosa hrane. Nekaj takega uporabljam jaz, kadar pač razmišljam o prehrani. Govorim o razmerju, ne o kalorijah. Tamle se sicer ne ujema popolnoma 100% -štrvilke, pa je nepomembno par kcal gor ali dol.

Zdaj pa tko- če računaš maščobe/ v gramih/ -moraš upoštevati tudi skrite maščobe v mleku, jajcih, makaronih, mesu, ribah, ne pa samo olje in masti.

Ja, obrokov naj bi bilo 4-6, pač po želji. To je zaradi razporeditve prehrane čez cel dan , ker ni nikoli viška , ki bi se pretvarjal v salo. Zajtrk naj bi bil najmočnejši – nekje 30 % vse dnevne prehrane, pač zaradi napolnitve glikogenskih rezerv , ki so zjutraj precej prazne, no ja- če slučajno ne jemo ponoči, kar pa ni glih preveč priporočljivo.

Osebno priporočam vso prehrano , v glavnem tole kar sem napisal , pol pa precej surove sezonske zelenjave / paradajz, paprika, zelje,/ pa tudi sadje , -bolj dopoldne kot popoldne, pa če jemo krompir , ga je bolj zdravo skuhati kot speči, -v olupkih seveda, nikoli ne pecimo mesa dolgotrajno na visoki temperaturi, temveč na hitro, bolj zdravo je dušenje pa pečenje pri nižjih temperaturah . Glih ne bom razlagal čemu, mislim, da večina ve.

Tlele se ne bom zadrževal pri bazičnem metabolizmu oziroma potrebi telesa po določeni energiji pri določeni aktivnosti dnevno, ker je to stvar posameznika. .Odvisno je od teže, konstitucije,starosti pa načina življenja- opravil v life-u / služba .šola.../ pa od časa in stopnje telesne aktivnosti, samo kot pravim je to povsem individualna stvar posameznika. Da se pa enostavno izračunat. Če bo imel kdo kakšno željo -pa naj napiše.

Tkole, osnovno bi bilo pri hujšanju / izgubi teže/ povečat telesne aktivnosti in istočasno malce / ali pa veliko- odvisno od želja- namena/ zmanjšati vnešene kalorije, pa razporedit jih v več kot tri obroke dnevno. /5-6/ ...Pri aktivnosti 1 ure aerobnih/ telovadba ,fitnes,bicikl, tek, ..../ vaj bi en od načinov zgledal tudi tko. To je en starejši ameriški športni program/ v bistvu formula/ in je kar se mene tiče precej v redu, pa še enostaven je.

Če je cilj izguba maščobe / seveda postopoma, po malo –s tem , da obdržiš mišično maso v kolikor toliko sprejemljivi obliki/ pomnožiš svoje kilograme z 22,23,24, ...recimo . Če imaš 80 kg , pomnožiš z 22 , pride 1760 kilokalorij dnevno. Že samo po sebi bi pri taki prehrani človek te teže pri normalnem življenju- služba , malce večernega sprehoda, pa kakšne pol ure bicikla na dan- izgubljal težo, ki bi ob pravilni športni aktivnosti pol do ene ure dnevno,v glavnem izhajala iz špeha.. če ti to ne ustreza, lahko zmanjšaš še – pomnožiš kg z 20 , manj pa se mi ne zdi pametno, ker mislim , da se pri izgubah poviša procent beljakovin , to je – mišic.Najbrž pa tole ni glih cilj . Mislim, da bi se tkole dalo spravit dol nekje od pol do tričetrt kg sala na teden, pa tle ne mislim teže, ampak čistega špeha., kar je čisto v redu za normalno , zdravo življenje.

Še bolj idealno je , če se lotimo fizične aktivnosti vsako jutro pred zajtrkom / zaradi praznih glikogenskih skladišč/ v pravi frekvenci telesnega napora , s čemer prevesimo razmerje porabljene teže precej v korist špeha napram mišicam. In to je cilj. Saj ni problem zmanjšat prehrano, lahko ne ješ nič, pa zgubiš 10 kg, pol se pa postaviš pred špegu pa vidiš , da koža binglja s kosti, nad in pod popkom pa je kljub temu ostal obroč, ki sicer ni več šlauf, je pa šlaufek ,kar pa je povsem krivda napačnega pristopa izgubi kg.

Frekvenca srčnega utripa/ utrip na minuto/ je pokazatelj izvora energije , ki jo porabljamo med fizično aktivnostjo in naj bi se pri hujšanju gibala med 60-70 pa do 75 % maximalnega utripa. Maximalni srčni utrip izračunamo tako , da od števila 220 odštejemo leta naše mladosti/ ali pa starosti/ in dobimo max. srčni utrip . Sicer je to bolj kavbojska varianta, za popoln izračun bi potreboval laktatni prag pa še par stvari, ki pa so spet stvar individualne narave in so tlele nepotrebne. Če ima nekdo 30 let, je torej njegov max. utrip 190 ,torej je območje v katerem izgublja salo 115 do 135 utripov, nekje idealno bi bilo / po moje/ 120-125. Tak utrip dosežemo / če nimamo pulsmetra/ pri gibanju , kjer se začnemo znojiti , a se še lahko pogovarjamo. To je recimo hitra hoja , vožnja s kolesom/ pa ne glih turistično, / počasnejši tek, ...odvisno od individualne telesne pripravljenosti.

Zdaj tko- če recimo ta napor dvignemo na 75,80 in več % maximalnega utripa, ne dosežemo glede izgube špeha nič, nasprotno – pojačamo kurjenje mišic, seveda pa smo potem že v območju, kjer se izboljšuje kardiovaskularni sistem, pridobivamo kondicijo, malce višje je pa že anarobni prag, ki pa nima veze z porabo sala. Ima pa seveda z porabljenimi kalorijami.In je prav tako predvsem zelo zdravo, ni pa pomoč pri hujšanju. No ,v glavnem mislim, da človek , ki hoče shujšati/ je predebel/ mora povečati aktivnost- od pol pa kasneje do 2 uri dnevno -aerobne dejavnosti , še bolje pa je če to kombinira recimo na 3 x tedensko vaje z utežmi/ zmerno- po programu definicije ali pa kondicije- krožni treningi in podobno , za izkušene pa lahko tudi za moč ali maso/ pol pa ene5 x tedensko po 1 uro hitre hoje ali počasnega teka na tešče zjutraj. Zvečer glede špeha ni glih tako učinkovito. Tko. Kar se pa tiče raznih vaj- trebušnjakov, vaj za ritnice , pa skleci , pa počepi- vse to spada v aerobno sfero , ki krepi mišice in je izjemno zdrava zadeva , samo da se zavedamo , da lokalno hujšanje ne obstaja. Z 1000 trebušnjaki boš lepo razvijal-a trebušne mišice, medtem ko se obseg trebuha zaradi tega ne bo zmanjšal , kvečjem obratno- rahlo se bo lahko povečal , če si netreniran začetnik in pač mišice rahlo dobijo na masi..

Zdaj -to je ena od oblik prehrane – načina -tale je kar vredu ,sicer pa bi moral biti indikator tvojega telesa špegu , ne vaga, počutje in ne tabele o sorazmerjih pa tko naprej. Sicer pa kakor kdo hoče...vem , da eni shujšajo v 3 dneh po 3 kg, ja -izguba vode, drugega nič . Ker že navaden prvošolski izračun ti pove koliko lahko/ teoretično in praktično shujšaš v maso v treh dneh.- do 1 kg , pa ob tem bi moral imeti čez 12o kg, pa popolnoma nič jesti, pa ob tem še orenk fitnesirat je pa vsekakor nezdravo, pa vse ostalo so le neuresničene želje- materija je materija, iz nič je težko kaj ustvariti, hočem reči – izgubljaš toliko-kolikor znese razlika med vnešeno prehrano/ energijo / in potrebo, ki jo sproži tvoj bazični metabolizem in vse ostale aktivnosti .Saj je čisto preprosta matematka.

Aha, kadar / kao / hujšamo, pijmo precej več vode kot navadno, pa tudi kakšni vitamini in minerali bi bili dobrodošli , ker se nam pri pomanjkljivi prehrani in določenih naporih

poveča potreba po teh, kar pomeni , da smo tudi bolj dovzetni za razne bolezni v tem obdobju.-Antioksidanti in take zadeve.Vode bi pa dejal od 2 litra pa navzgor na dan.

Lahko povem primer mene- zdajle imam cca105 kg / že kar nekaj mesecev/ pač nimam časa se ukvarjati z prehrano, samo hočem reči, da tle ni problem tole izgubiti/ cca 5-7 kg/ -pač nimam možnosti / tudi pobolezenska oslabelost/ fizične aktivnosti v taki meri kot bi hotel. No problem, se bom vrgel na kvihtanje -4 x tedensko-; 6 x tedensko bom zjutraj hodil 6 km pri hitrosti cca 6,8-7,3 km / h in to je to . Jedel bom pa to k skoz jem, sa,mo malce bolj urejeno pa bolj pogoste pa manjše obroke, količina/ kalorije/ bo ostala ista

in tako grem v kakih 4-6 tednih dol za cca5-6 kg. In to je to- merim si pas, ne buljim v vago, ki ne pokaže dejanskega stanja /sestave/ mojega telesa – pa tudi uteži in kondicija pokažejo mojo fizično stanje , seveda je pa težavnostana stopnja prilagojena mojim hotenjem- trenutnim seveda.

Hočem reči, da tole hujšanje ni glih ne vem kakšna drama, samo v glavi pač prideš na določen nivo razmišljanja in gledanja na te stvari pa se da brez kakšnih velikih psihokriz zrihtat. Pa nasploh je v redu , če se človek nasloni malce na bolj zdravo prehrano, kot pa ta shit , ki ga tko in tko bašemo vase.Bi rekel , da pač poskušajmo izbrat manjši shit, če ga že uživamo, pa tudi imam občutek , da prehrani posvečamo preveč pozornosti- pa mislim, da so to le močni miselni vzorci , ki se jih da skorigirat in spremenit. Pristop in dojemanje je najvažnejše. Pa sprejem seveda. Nasploh pa – kdo nam odreja kako lepi, suhi, vitki ,sorazmerni moramo biti... Hočem reči- kdo nam odreja linije všečnosti – pa komu?-mislim ,da bi človek moral dati bolj povdarek na samovšečnost ,pa ne vsmislu narcisoidnosti temveč v smislu svojih meril; bi rekel- če ti , ki imaš 10 kg preveč sama sebi ustrezaš, pa si le zaradi “nekakšnih “ frajerjev obremenjuješ življenje, je bolje če se vprašaš- ali je sploh vredno.Vsi ne moremo biti B.B., pa M.M.,pa richard gere, pa stalone,pa sandra bulock, pa ne vem kdo- vsak človek je edinstven in to je to -ideali so samo v glavi, pa še to programirani brezveze.Naj nas skrbi za zdravje in počutje pa osebne feelinge ,ne pa kolk zažigaš ne vem kje...No ja , malce sem odbluzil, se opravičujem.. ja pa cel roman je ratal ...

Ja , še enkrat bi dodal, nejbolje je hujšati na način , da sploh ne hujšamo, temveč prilagodimo življenje -telesne aktivnosti, malce bolj zdrava hrana,pa še to – na hitro je navadno daljnoročno neuspešno, pa še orenk nezdravo.

Pa še glikemični index, ki ga moram pisat na roke , ker ne morem prenesti tabele...j..ga.

110 -maltoza / tudi pivo/

100-glukoza

95-pečen krompir , beli kruh- prečiščena moka

90-pire krompir, med

85-korenje, koruzni kosmiči,pokovka, instant riž

80-bob

75-buče,lubenice,

72-tenstan krompir

70- beli sladkor/saharoza/ ,sladka rafinirana žita,čokoladne sladice,krompir v oblicah, piškoti,,prečiščen riž

65-sladoled,suho sadje,polbeli kruh,pesa,repa,rozine

60-krompir kuhan v lupinah,banane,melone,marmelade,pomarančni sok,večina muslijev,rjavi riž

50-kruh z otrobi,riž,grah,nesladkana žita, celo zrnje,sveži grah,polenta, grozdje ,čokolada

55-sladka koruza, sladki krompir- topinabur

46-laktoza, ananas

40- ovseni kosmiči,rdeč fižol,svež sadni sok brez konzervansov, pomaranče, jabolka,hruške,testenine,rženi kruh-polnozrnat,otrobi, snikers

35-polnozrnat kruh, suhi grah, mleko in mlečni izdelki, sladoled s fruktozo,

30-suhi fižol,leča,čičerika,polnozrnate testenine,preostalo sveže sadje, marmelada brez cukra

25-ješprenj,

22-črna čokolada/ 70 %kakava /

20-fruktoza- eden od sladkorjev v sadju, riževi otrobi,

15-soja, arašidi,zelena zelenjava ,šampinjoni.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Glej želodec ne loči beljakovine od ogljikovega hidrata, tko da to nima veze, meso je mišljeno bolj na tisto, ki ga ponavadi konzumirate ljudje, pujske, mortadelce, pariške, zaseke, špehce, klobase tirolske, galopirane žrebičke..., ker se meso nekak ne more jesti samo, sa ponavadi k njemu doda obilna omakca, da mu popravi trupelski okus, in najmanj kruh krompirček, ali kej še bolj škrobastega in ta kombinacija je naravnost idealna za pridobivanje odvečne teže, sploh če žejni kot so, popijejo gospa natakarca dejte raj pira dva (Strelka bo navdušena nad mojim poznavanjem slovenskega glasbenega podna)

Tak da eliminirat meso, pomeni eliminirat vso dodatno spremljavo, nepravilne prehrane..

In je nujno!!!! Ješčnost pa je pač posledica depresije oziroma ne spomnim se že česa že.

In se da kontrolirat z trdno voljo..

Dokler bodo cvrčali roštiljčki od diete niti polovica d-ja

Tole je spet en citiran lastni post- od lani

Hujšanje brez beljakovin je povsem mim. Ravno v času zmanjšanja količine prehranjevanja je vitalnega pomena- voda, dovolj beljakovin/ ali več kot dovolj, povečan vnos vitaminov in mineralov . To so osnovne smernice- maščobe niti niso toliko pomemebne , ravno od Oh se ljudje redimo, predvsem od takih z visokim glikemičnim indexom- monosaharidi....

Telo brez beljakovin pospešeno izgublja mičišno maso, kar pomeni, da še tisto malo kar imaš- izgubiš...

treba biti realen, ne pa gledat vago kot kakšno božanstvo in računat kilograme- sem že povedal, da je pomemben videz . počutje, zdravje in pa obseg pasu in drugih delov, kjer se nabira špeh. Pomembna je sestava telesa, ne pa količina.tko...lepi bodite- vitki.

Ja pa še to- beljakovinsko sestavo / esencijalno aminokislinsko mislim/ se da dobiti tudi iz kombinacije različnih rastlinskih virov- iz enega samega - ne- tudi soja ni izjema. Primer- fižol-riž, ali pa riž- pšenična moka, pa soja- riž , itd, itd, itd...je pa bistveno, da ne fliknemo/ izločimo / iz prehrane beljakovine, ker so bisvenega pomena pri sestavi našega telesa- gradijo mišice, teh pa ne verjamem, da ima kdo željo zgubljat.

xegox ajde - :palec:

Moja spletna stran

Moji knjigi

Zanimivo, res zanimivo, ampak glede na to, da se s telovadbo ne morem ukvarjati, 10 minut hoje mi povzroča hude težave, moram obvezno manj jesti in manj kalorično, če želim izgubljati težo. Kako naj potem prehodim 6x tedensko po 6 kilometrov? Nemogoče, ker me noge ne držijo in tudi srce najbrž ne. Moram pač zmanjšat vnos kalorij v telo, jesti sicer vse, razen mastnega in sladkega, rdečega mesa že tako ne maram in si tako pomagati, da shujšam vsaj toliko, da se bom lahko normalno gibala, da bom potem s telovadbo lažje kurila maščobo. Upam, da me razumete.

To pa vsekakor...ne bi rada izgubila 50 kilogramov in bi od mene viseli metri odvečne kože. Nekaj je bo vsekakor, ampak potrudila se bom z vadbo, da čimmanj. Čokolade pa, btw, itak ne jem, ker mi ni všeč.

re Matjaž Bogdan

se na stvar spoznaš, ni kaj. Glede MAdlene sem tudi jaz najprej pokomentiral 1. dieto začneš, izvedeš in potem vzdržuješ težo predvsem v glavi... in da je tole njeno hujšanja dveletni projekt, vzdrževanje teže pa doživljenski..... glede na to, da se ukvarjaš z ezoteriko sem bolj pricakoval ravno to, da ji boš bolj pomagal pri kreiranju pozitivne samopodobe.

Imam konkretno vprašanje glede prehrane...kaj bi svetoval nekomu glede prehrane, ki nima možnosti intenzivnih fizičnih aktivnosti, kot jih opisuješ v prejšnjih postih (beri: je vozičku), pa mora kar precej shujšati in ob tem ohraniti čimveč mišične mase. hvala za odgovor.

lp

D

"It is not a shame to be down but to stay down"

Zanimivo, res zanimivo, ampak glede na to, da se s telovadbo ne morem ukvarjati, 10 minut hoje mi povzroča hude težave, moram obvezno manj jesti in manj kalorično, če želim izgubljati težo. Kako naj potem prehodim 6x tedensko po 6 kilometrov? Nemogoče, ker me noge ne držijo in tudi srce najbrž ne. Moram pač zmanjšat vnos kalorij v telo, jesti sicer vse, razen mastnega in sladkega, rdečega mesa že tako ne maram in si tako pomagati, da shujšam vsaj toliko, da se bom lahko normalno gibala, da bom potem s telovadbo lažje kurila maščobo. Upam, da me razumete.

Poglej dekle- ne jemli vsega dobesedno... Če boš začela z 5 minutami malce hitrejše hoje, boš sčasoma prišla tudi do orenk hitre 5 km .Saj sem napisal, da ima tole tudi vpliv na kardiovaskularni sistem ..sicer malce višja frekvenca, vendar bo na začetku pomagalo vse- vsak premik. Seveda zmanjšaj vnos kalorij , samo delaj postopama, počasi, zmerno, ker delaš daljnoročno- 50 kg ni hec za nikogar- ker je vsekakor tudi tvoje fizično stanje podrejeno tvojemu presežku kilogramov. Predvsem pa delaj na odpravi depresije ....pa ne z medikamenti, ker kolikor je meni znano , jih ima večina vpliv na metabolizem- ga zavira, kar pomeni, da se boš še naprej redila. Pa tamle si spet eno lovsko / napačno/ napisala. Maščobe/ določene/ niso nikakršno zlo, ker se same po sebi ne spremenijo v salo , temveč se/ ob pomanjkanju OH/ pretvorijo v glukozo in porabijo za energijo.

Ti malce izračunaj koliko si pojedla do sedaj, zmanjšaj vnos za cca 500-800 Kcal, pa začni malce migat/ kolikor je pač v tvoji moči/ - Le vztrajaj, pa redno migaj, tudi po 5 minut, če ne gre drugače... Pa obrokov naštepaj / majhnih/ na 5-6 na dan . Pa bo šlo..pa malce glej na sol- ne preveč- zaradi zadrževanja vode. Pa veliko vode spij, res veliko..včasih ti tudi pomaga z občutkom polnega želodčka in nimaš takega občutka lakote.

Osebno ti želim, ma sem preričan, da ti bo uspelo... xvrtcx

xegox :palec: :palec:

re Matjaž Bogdan

se na stvar spoznaš, ni kaj. Glede MAdlene sem tudi jaz najprej pokomentiral 1. dieto začneš, izvedeš in potem vzdržuješ težo predvsem v glavi... in da je tole njeno hujšanja dveletni projekt, vzdrževanje teže pa doživljenski..... glede na to, da se ukvarjaš z ezoteriko sem bolj pricakoval ravno to, da ji boš bolj pomagal pri kreiranju pozitivne samopodobe.

Imam konkretno vprašanje glede prehrane...kaj bi svetoval nekomu glede prehrane, ki nima možnosti intenzivnih fizičnih aktivnosti, kot jih opisuješ v prejšnjih postih (beri: je vozičku), pa mora kar precej shujšati in ob tem ohraniti čimveč mišične mase. hvala za odgovor.

lp

D

A je že dlje časa na vozičku in koliko je sploh gibljiv ?Oziroma- ali je stanje trajno ali začasno/ rehabilitacija /...

Moja spletna stran

Moji knjigi

je že dlje časa na vozičku in koliko je sploh gibljiv ?Oziroma- ali je stanje trajno ali začasno/ rehabilitacija /...

Tri leta na vozu, močna parapareza skoraj paraplegija, roke delajo, noge ne (z elektrostimulatorji 10m hoje). Več ali manj gre za trajno ali vsaj zelo dolgoročno stanje. Z zmanjšanjem teže bi se verjetno aktivnosti lahko povečevale. Problem je tudi v tem, ker zarada prekomerne teže trpijo roke, ramenski sklepi...

lp

D

"It is not a shame to be down but to stay down"

Če obstoja možnost , bi bilo idealno plavanje. Zdaj- spodnji del je bolj v krizi, če sem doumel- problem je obenem v atrofiji mišic. Pri prehrani bi se moral pač držati določenega vnosa- nižjega-pač izračun glede na njegov bazni metabolizem, , vsekakor pa bi prehrana morala bazirati v glavnem na beljakovinski prehrani, morda celo maščobe prej kot pa Oh...No ja, od dodatkov bi pa vsekakor priporočal / nujno/ jemanje glutamina- vsaj 10 g dnevno v dveh obrokih. , se pravi 2x 5 g pa na več .Tole je naša najbolj prisotna aminokislina v telesu in recimo z njim si že vsaj 20 let v Ameriki pomagajo,tudi v bolnišnicah, ker preprečuje atrofijo, obenem pa dviga imunski sistem, pomaga pri rehabilitacijah, predvsem pa zmanjša propad mišičnega tkiva zaradi premalo gibanja. Je pa zadeva relativno draga...

Dobi se jo pa v vsaki trgovini z športno prehrambenimi dodatki ..

Vsekakor je pa tlele zelo prisoten tudi aspekt njegove volje- moč psihe, želje po napredku, čeprav razumem , da je zelo težko...Marsikoga tole dobesedno pokoplje. Sam sem imel v lajfu mnogo težjih poškodb, pa imam srečo -mi je tako dano, da nikoli ne popustim.In sem se zmazal iz že marsikatere / relativno/ hude situacije / devet mesečna hromost na eno nogo, 15 mesecev gipsa do pasu, razne diagnoze o moji bodoči fizični nemoči, itd... / Veš , jaz bi mu zaželel vse , res vse najboljše - xvrtcx xvrtcx xvrtcx xvrtcx

Tamle - na moji spletni strani imaš tudi možnosti masaže /stimulacije/ z inter-x aparaturo/ - je dokaj mlada metoda-pri nas...Ne vem, morda bi se tamle obrnil, saj pravim, ne vem vzrokov, narave poškodbe, zdravniškega mnenja in prognoze...Morda bi se obrnil na mojo kolegico Manjo, bi verjetno vedela več- kar se tiče teh stimulacij ..samo je trenutno v ZDA in se vrača 18.8.

Veš, včasih se kakšna / lepa/ stvar pojavi tudi tam, kjer je bila prej tema...Včasih tudi tam zasije lučka...

No ja -obstaja tudi Quantec- računalniška biokomunikacija..morda kaj takega... Tudi to dela isto dekle ...

Jaz mu želim velikega napredka z vsem srcem ...

Moja spletna stran

Moji knjigi

Matjaž, gibala bom kar bom zmogla, vsekakor pa vedno več bolj kot bodo šle kile dol. Na sol zelo pazim, ker mi voda dostikrat zaostaja in jemljem Lasix po potrebi. Pa tudi mehurčkov v pijačah se na daleč izogibam, ker sem po njih zatečena. In tudi preveč vode, če spijem ostane le-ta v meni. Tako, da moram zelo paziti koliko in kake količine pijače vnašam v sebe.

Glede depresije je pa tako, da sem danes v primerjavi s tistim kar je bilo že skoraj ozdravljena, vsaj tako se počutim in zato verjamem, da mi mora to hujšanje uspeti. Res pa je, da zdravila še vedno jemljem. No, saj bo, moram verjeti vase in biti korajžna. Z vašimi spodbudnimi besedami mi je pa seveda dosti lažje. In zato sem vam od srca hvaležna za vsak vaš post, ki mi vliva voljo in moč, da bom vztrajala.

Hvala, prijatelji!!!

Izgubila sem prva 2 kilograma in sem zelo vesela, pa še lačna nisem. Jem 4x do 5x dnevno manjše obroke, po 18h zvečer ne jem več in se kar obnese. Res je pred mano še dolga pot, a ne bom obupala. Vem, da to delam samo zase in za svoje zdravje.

Vsem skupaj prijazen pozdrav, Madlena

• 2 weeks later...

Če lahko dodam - k temu kar delaš dodaj naravne tablete CLA 500 - sama uporabljam od Nutrilite-a in pa DoubleX ista znamka - meni resnično pomaga pri vsa 30 min aktivnosti na dan se maščobne obloge kar topijo. Če te zanima ti lahko na ZS povem, kje se to dobi, ker se v trgovinah ne prodaja. Probat ni greh - meni pomaga.

Lp!

Guest sstane
pa mal okisaš z naravnim jabolčnim kisom... x;)x

;) kupiš kremšnito, jo okisaš z naravnim jabolčnim kisom in posoliš s sstanetovo soljo, če ne boste zadovoljni vam vrnemo denar. :)

Bolj paše limonin sok :palec:

• 1 month later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...