himi 9. julij 2007 Prijavi Deli 9. julij 2007 LP! Zaradi občutljivih in vnetih oči (tam kjer bi moralo biti belo, je rdeče) že tri leta poizkušam razne naravne metode za ozdravitev.Že leto dni si dajem v njih neke naravne kapljice, katere mi omilijo težave, vendar metoda deluje samo, če jih vstavljam vsak dan. Sedaj sem se odločil, da jih za nekaj časa preneham vstavljat v oči, da vidim, če se je stanje izboljšalo.No po parih dneh ugotovim, da zadeva ni nič boljša!!Doma sem našel knjigo Popolni sistem samozdravljenja (taoistične notranje vaje) od Dr. Stephen Thomas Changa. In v tej knjigi so tudi vaje za oči. Te vaje sedaj izvajam nekaj dni in še čakam, da se mogoče pokaže učinek! Me pa zanima, če je kdo izmed vas mogoče delal vaje za telo po tej knjigi in če so bile mogoče za vas učinkovite!?Imate kakšne izkušnje? Drugo kar me zanimapa so afirmacije iz knjige Življenje je tvoje. Tudi tam je nekaj afirmacij za oči, katere bom začel uporabljat. Tudi tu me zanimajo vaše izkušnje. Kakšna pozitivna bi me res spravila v boljšo voljo, saj me zadnje čase že resnično skrbi kaj bo z mojimi razboljenimi učki!! Že vnaprej hvala za odgovore! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 9. julij 2007 Prijavi Deli 9. julij 2007 Probaj bit osredotočen na spodnji del trebuha, noge, podplate. Da gre energija iz glave v noge._________ Vaja žerjav sprosti glavo, oči. Je v omenjeni knjigi. !!!!!!!!!NE delaj nobenih vaj z zadrževanjem zraka. Če delaš vajo jelen; drugi del. Jo delaj na izdih._________ Za oči poskusi s kako masažo stopal pri kaki dobri reflekso maserki. Sam ne poznam trenutno nobene res dobre._________ Kaka sprostitvena vaja avtogenega treninga (diha me, vaja za trebuh ne bo škodovala)... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
himi 10. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 10. julij 2007 NE delaj nobenih vaj z zadrževanjem zraka A to pomen, da naj se izogibam tudi tibetanskih vaj, pri katerih se tudi malo zadrži zrak?! Sicer jih ne delam vsak dan, ampak občasno. Sicer je zanimiva ta knjiga, samo so pa vaje notri tko slabo opisane!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
himi 10. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 10. julij 2007 NE delaj nobenih vaj z zadrževanjem zraka A to pomen, da naj se izogibam tudi tibetanskih vaj, pri katerih se tudi malo zadrži zrak?! Sicer jih ne delam vsak dan, ampak občasno. Sicer je zanimiva ta knjiga, samo so pa vaje notri tko slabo opisane!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 10. julij 2007 Prijavi Deli 10. julij 2007 Zadrževanje zraka dviguje krvni tlak. Tudi v očeh... Če že. Potem vdihneš na do 90% siceršnega vdiha. In zadržuješ dokler Ti zadrževanje ne predstavlja napora. Pred dihalnim praksam zadrževanja si poglej oči v ogledalu. Prav tako po dihalnih praksah z zadrževanjem zraka. Ravnaj se po "bolj rdečih" oz. "manj rdečih" očeh v povezavi pred prakso. In po praksi. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 11. julij 2007 Prijavi Deli 11. julij 2007 A to pomen, da naj se izogibam tudi tibetanskih vaj, pri katerih se tudi malo zadrži zrak?! Sicer jih ne delam vsak dan, ampak občasno. Sicer je zanimiva ta knjiga, samo so pa vaje notri tko slabo opisane!! Nekje sem že napisal, da tibetanske vaje / kot pač piše v navodilih / povečajo pritisk, pa ne malo, ampak orenk, ker je izvedba povsem skregana z fizičnimi zakoni kinetike, anarobike in aerobike , vsaj kar se tiče / po navodilih/ zadrževanja zraka. Tko , da bi ti jih jaz osebno kar odsvetoval ...so tako in tako vaje kot mnogo drugih in čudežev ne delajo. Kar se pa tiče taoističnih vaj, bi ti priporočal meditacije z dvigom zemeljske/ yin/ energije, ali pa morda mikrokozmično orbito, nikakor pa ne kakšnih indijskih dvigovanja kundalinija ali kaj podobnega, kjer tako in tako prihaja do presežka vroče / yang/ energije. Tantra ti je lapo napisal- avtogeni tening , damo dodal bi - opravljaj ga v celoti , obenem pa naj bo orenk povdarek na izhodiščnem geslu- mir, popoln mir, ali pa miren, povsem miren sem itd....aha, pa glede tao - izvajaj tudi zbiranje energije -po vseh energetskih vajah v področje popka ali pa tudi dopuščaj sproščanje energije skozi perineum . Drugače pa so oči v tesni povezavi z jetri , so močna Yang energija in so tudi nekakšna vrata za izločane strupenih snovi iz telesa, tako , da so tudi indikator določenih procesov v tvojem telesu, obenem pa so tudi vrata duše .... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 11. julij 2007 Prijavi Deli 11. julij 2007 Nekje sem že napisal, da tibetanske vaje / kot pač piše v navodilih / povečajo pritisk, pa ne malo, ampak orenk, ker je izvedba povsem skregana z fizičnimi zakoni kinetike, anarobike in aerobike , vsaj kar se tiče / po navodilih/ zadrževanja zraka. Tko , da bi ti jih jaz osebno kar odsvetoval ...so tako in tako vaje kot mnogo drugih in čudežev ne delajo. Kar se pa tiče taoističnih vaj, bi ti priporočal meditacije z dvigom zemeljske/ yin/ energije, ali pa morda mikrokozmično orbito, nikakor pa ne kakšnih indijskih dvigovanja kundalinija ali kaj podobnega, kjer tako in tako prihaja do presežka vroče / yang/ energije. Tantra ti je lapo napisal- avtogeni tening , damo dodal bi - opravljaj ga v celoti , obenem pa naj bo orenk povdarek na izhodiščnem geslu- mir, popoln mir, ali pa miren, povsem miren sem itd....aha, pa glede tao - izvajaj tudi zbiranje energije -po vseh energetskih vajah v področje popka ali pa tudi dopuščaj sproščanje energije skozi perineum . Drugače pa so oči v tesni povezavi z jetri , so močna Yang energija in so tudi nekakšna vrata za izločane strupenih snovi iz telesa, tako , da so tudi indikator določenih procesov v tvojem telesu, obenem pa so tudi vrata duše .... Vauuuu Matjaz, ful zanimiva razlaga...uporabna Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 12. julij 2007 Prijavi Deli 12. julij 2007 Avtogeno sproščanje http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=25133_________ Avtogeni trening za več sprostitve. Boljše razpoloženje. http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=28038_________ Zdravilna dihalna vadba z avtosugestijo in slikovno predstavo (vizualizacijo) http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=25846_________ Mikrokozmična orbita v lastni praksi za ravnovesje, več energije in boljše počutje. http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=27268 Glej tekst spodaj pod: Mikrokozmična orbita v lastni praksi pod točko 1 in 2. Pri dihanju se osredotoči na dvigovanje trebuha za popkom. Pri vdihu. In spuščanje pri izdihu. V enem od položajev. Mikrokozmična orbita se bo skozi čas vzpostavila samodejno..._________ Vaja pod točko 3 dviguje pritisk. Lahko rdeči oči. Se jo NE izvaja. V kolikor gre za povečan pritisk v očeh (konjunktivitis, mrena, odstopanje mrežnice...). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
himi 13. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 13. julij 2007 Hoj.Ful lepo od vaju dveh, da sta si vzela čas in mi lepo pomagata. Samo jaz sem čisti začetnik v tem, tako da nimam pojma kako naj delam te izvajam ta avtogeni trening in uporabljam besedo mir. A je možno to čist na kratko, v treh, štirih stavkih opisat, kako to delat, na kaj mislit ta čas, če kaj vizualizirat?!Lepo prosim, da bom lahko čimprej začel.In te vaje naj bi resnično čez čas imele učinek?Kar težko verjamem, da si lahko to sam pozdravim. Res upam, da je uresničljivo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 13. julij 2007 Prijavi Deli 13. julij 2007 Rečeš si: Miren sem. In se umiriš._________ Se uležeš. Usmeriš pozornost na popek. Nanj položiš lahko desno roko. Pozoren si na dvigovanje trebuha pri vdihu. In spuščanje pri izdihu._________ Ko postaneš nemiren , si rečeš "Miren sem"._________ Telo se odpočije, oči sprostijo. Oči so zaprte. Zaspat pa NE. Ostaneš buden v sproščenem stanju._________ Več o meditaciji: Klikni na prvi link v podpisu. Spodaj. Za avtogeni trening se pa vključi v kak tečaj. Oz. se zmeni z Matjaž Bogdanom (glej njegov post zgoraj), če te je pripravljen naučit. Sam se z ljudmi, poučevanjem NE ukvarjam. Razen, da pišem blog na osnovi lastne prakse. Ker se mi preprosto ne da. _________ V knjižnici imaš eno simpel knjigico: K. K. Wu: Dihanje - pot k zdravju Iz nje delaš sprostitveno vajo, brez zadrževanja zraka po vdihu._________ V knjižnici imaš Avtogeni trening, sprostitev v stiski od Hannes Lindemanna. Človek je 2x v čolnu 6m preveslal Atlantski ocean. Tudi s pomočjo AT. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
himi 13. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 13. julij 2007 Aha aha...zanimivo!Hvala tantra!Kakšne so pa kaj tvoje dosedanje izkušnje z meditacijo tantra? Ti je pri čem že pomagala? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 13. julij 2007 Prijavi Deli 13. julij 2007 "Kakšne so pa kaj tvoje dosedanje izkušnje z meditacijo tantra? Ti je pri čem že pomagala?" Skoz sem priseben in "zadet" hkrati. Nabit z "endomorfini". Brez droge 24ur dnevno. Ne da bi sam hotel. Občutki boljši kot pri tao seksu vseh 12 let tao seksanja... http://knjizara.ekupnja.com/Tao-ljubavi-Dr...g-pr-17263.html Pa totalno zgubljen občutek za čas. Teden, mesec, leto se obrne okoli kot bi mignil... Hrana če je ok, če ni ok. Nobene pretirane lakote... V grlu skoz občutek sladkobe... (kot bi imel raztopljen med, malo slajše)..._________ Meni je namen meditacije zavedat se telesa, misli, razpoloženj, čustev, ravnanj... Biti "zunanji" opazovalec brez navezovanja na njih: ne - sprejemat, ne - zavračat. Biti miren in pozoren. NIČ drugega. Pustit, da se dogaja... _________ Ti je pri čem že pomagala? Pomagala umirit lastno agresivnost izpred let. Npr. da je oseba, katera mi je zastrupila psa in mačka preživela brez posledic... Enako dve osebi, ki sta dolgovali denar... Pa še kaj bi se našlo. Si miren in priseben. Hkrati pa veš, česa si zmožen... Rabim povprečno 2 - 3 ure budnega nidra spanca na noč (nidra budnega spanja med budnostjo in spanjem). In se popolnoma naspim._________ Vadi, ko izvadiš vprašaj naprej. Navedena meditacija je enostavna. Vodi do preklopa v naravno stanje uma "tukaj in zdaj" b.p. Za reševanje problemov si preberi drugi link v podpisu. Prebrano prilagodiš sebi. _________ Avtogeni trening imaš na dnu strani: http://www.drustvo-mena-maribor.si/stres.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
himi 13. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 13. julij 2007 (popravljeno) hudo...a je to lahko tudi kej nevarno? lahk kako zaideš ali kaj podobnega? Popravljeno 13. julij 2007 -> himi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 13. julij 2007 Prijavi Deli 13. julij 2007 "hudo...a je to lahko tudi kej nevarno? lahk kako zaideš ali kaj podobnega? "_________ Če se držiš vsebin, katere so na povezavah v mojem podpisu. Mislim, da ni težav._________ Pa da se NE zdraviš psihiatrično!!!_________ Zaenkrat NE delaj NIČ v zvezi z: Kundalini. Chakra Dhyana: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=31215 http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=31142 Roke stran od tega. V kolikor NE obvladaš "real" življenja, tekoče problematike. Materialnih vidikov življenja. Treba je bit makrobiotično; ph bazično - kislinsko uravnoteženo hranjen. V nasprotnem so lahko težave z ledvicami... Zaradi nepretočnih meridianov; poti človekove vitalne energije..._________ Zate NI potrebno. Prvo obvladaj osnovno prakso. Ti nudi VSE. Kar se rabi za notranji mir in dvig Zavedanja. V pr., da Te kasneje "zagrabi kundalini strast". Se gre iz popka na "tretje oko; hipofizo" (to delaš že zdaj preko popka; centra sta povezana...). Pa še oči se ti lepo sprostijo. Nato na "timus"... Po posameznih čakrah. Počasi, varno, postopoma. So pa še drugi pristopi. Enakovredni. V kolikor se NE "beži" od problemov... Te je treba reševat sproti. _________ Namen NI lepo se met; se ga zastonj zadevat !!! Biti umirjen, se Zavedat... je namen predstavljenega koncepta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 14. julij 2007 Prijavi Deli 14. julij 2007 Hoj.Ful lepo od vaju dveh, da sta si vzela čas in mi lepo pomagata. Samo jaz sem čisti začetnik v tem, tako da nimam pojma kako naj delam te izvajam ta avtogeni trening in uporabljam besedo mir. A je možno to čist na kratko, v treh, štirih stavkih opisat, kako to delat, na kaj mislit ta čas, če kaj vizualizirat?!Lepo prosim, da bom lahko čimprej začel.In te vaje naj bi resnično čez čas imele učinek?Kar težko verjamem, da si lahko to sam pozdravim. Res upam, da je uresničljivo! Čisto na kratko ni mogoče nič ...je pač treba delat...bojim se pa , da boš s to teorijo malce zašel ...daj kontaktiraj me na mail - je napisan na moji spletni-povezava reiki delavnice -na strani- info , ali pa na tel - 031/232-741 , samo drug teden, ker jutri imam delavnico ...se bova dobila in bova poskušala malce omiliti tvoje težave oziroma ti bom podal info , ki jih potrebuješ- če si slabo prebral na moji strani - tudi piše, da se lahko obrneš name kadar koli hočeš in bom pomagal po svojih zmožnostih ...pa ne se bat- te ne bo nič koštalo . če bi te to skrbelo . Lani sem se tle razpisal o zastonj delavnicah, pa je bilo vse skupaj / ne zastonj / zaman....pač odnos ...kakor kdo..no, v glavnem- če bi rad kakšno / kar je v moji moči/ pomoč, se kar obrni name. fajn se imej Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Sprostitveni mp3 z naravnimi zvoki žuborenja potoka, ptičjega petja,…za relax; za začetek: http://rapidshare.com/files/43733973/Natur...47_min.mp3.html Yoga Nidra relaksacija & meditacija Žal za tiste, kateri razumete srbohrvatsko. Glas voditeljice dokaj prijeten: http://www.tantra.rs.ba/forum/viewtopic.ph...c68bd0a932#9398_________ Več informacij na: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=31874 ali http://tantra.blog.siol.net/2007/07/19/yog...hairava-tantra/ LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
himi 19. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 19. julij 2007 Meditirat se kar malo bojim, ker sem pred kakimi 2leti že to delal, pa sem postal ful pasiven, predvsem pri razmišljanju. Delal sem tko kot drugi in vsem je vsaj malo pomagalo, meni pa ravno obratno. Ne vem kaj sem delal narobej. Mogoče sam to ni zame al kaj...čeprav za relaxsacijo prav paše mal tiste ptičke poslušat pa to! Matjaž Bogdan: te bom poklical, samo ta teden ne morem, ker grem mal počivat na morje:) Te pokličem, pa se bova zmenila, kako pa ej ok!? Drugač se pa tudi ti mej fejst! Baj de wej; a gre še do kej na dopust? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Tudi sprehod v naravo. Kolesarjenje, lahkotno razgibovanje etc je sprostitev. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 27. julij 2007 Prijavi Deli 27. julij 2007 (popravljeno) LP! Zaradi občutljivih in vnetih oči (tam kjer bi moralo biti belo, je rdeče) že tri leta poizkušam razne naravne metode za ozdravitev.Že leto dni si dajem v njih neke naravne kapljice, katere mi omilijo težave Himi, mi lahko poveš kakšne kapljice uporabljaš in kje se jih da dobiti? Sam mam podoben problem, oči me ponavadi precej pečejo ali bolijo, če delam za računalnikom. Tud sicer imam zelo suhe oči in zdej uporabljam ene kapljice iz lekarne... rad bi uporabljal vsaj nekaj bolj naravnega. Popravljeno 27. julij 2007 -> dayo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Iz enega foruma pobrano dol: "Visine so za rdeče oči. Načeoloma se dobi visine kapljice za oči v vsaki lekarni... !!!drgač se pa dobi isto take kukr so vizinke sam da so lekarniško pripravlene in ne vsebujejo nečesa kar vsebujejo visinke in ni čist najbolš za oči...." NISO za daljšo uporabo: http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=401385_________ Rdeče oči: http://www.google.si/search?q=rde%C4%8De+o...lient=firefox-a Visine kapljice: http://www.google.si/search?q=Visine+kaplj...lient=firefox-a_________ NE pozabit MEŽIKAT pred monitorjem !!! In nastavit ustrezen kontrast, osvetljenost na monitorju. Kot ga tudi ustrezno osvetlit. Gledat vanj z ustrezne razdalje itd. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Delta, theta možganski valovi: http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=867739 Meditativno stanje skozi delta oz. theta valove. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 jebo vas linki a kej delate? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. julij 2007 Prijavi Deli 28. julij 2007 Ma tud Visine se mi zdi da so bolj kemija. V ajurvedi se npr. priporoca "rose water", torej voda iz vrtnic al kaj? Ne vem a se to kje pri nas dobi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. julij 2007 Prijavi Deli 29. julij 2007 http://www.pozitivke.net/article.php?story..._Ustno_Izrocilo "...Pri utrujenih očeh zaradi dela pri slabi svetlobi, preveč branja ali ponočevanja skuhamo skodelico vode, ki ji dodamo 10 g timijana in 10 g cvetnih listov rdeče vrtnice. Pustimo, da se ohladi in precedimo. Trikrat na dan uporabimo za obkladke in kopeli za oči..."_________ Monitor & skrb za oči ...NE pozabit MEŽIKAT pred monitorjem !!! In nastavit ustrezno osvetljenost na monitorju. Kot ga tudi osvetlit z ustrezno lučjo po potrebi . Gledat vanj z ustrezne razdalje itd. http://www.ona-on.net/pisalna-miza--ubijalka-zdravja/ Kaj pa lahko storimo za svoje oči? In kje delamo največje napake? Ne skoparite, ko kupujete monitor. 100 evrov več in dobili boste mnogo boljši monitor: imel bo visoko ločljivost, veliko gostoto točk in dobro frekvenco osvetlitve slike. Sicer vam kmalu ne bo preostalo drugega kot laserska operacija oči Ekran monitorja postavite, če je mogoče, pravokotno na okno. Svetloba vam naj pada z leve strani, najslabše je, če je okno za monitorjem ali pa za vašim hrbtom. Priporočena osvetljenost delovnega okolja za delo z računalnikom je manjša, kot je običajno za pisarniške prostore, če je svetloba premočna, si obvezno pomagajte s senčili. Če potrebujete namizno luč, naj ta sveti na delovno površino, nikakor pa ne na monitor ali pa direktno v vaše oči. Monitor naj bo od vaših oči oddaljen vsaj pol metra, idealno je, če se nahaja v razdalji 60 do 90 centimetrov od vaših oči. Dobro je tudi, če monitor gleda »zviška«, torej, da gledamo dol in ne gor. Samoumevno je tudi, da ne samo vaša mama, ampak tudi vaše oči trpijo, če so na monitorju (mastni) madeži. V reviji Viva je strokovnjakinja dr. Miriam Zagernik Mihelčič zapisala: »Med delom za ekranom je zelo pomembno mežikanje, saj omogoči vlaženje roženice ter prepreči, da bi se izsušila ali razdražila. Študije so pokazale, da med delom za ekranom mežikamo približno petkrat manj kot sicer. Solze zato prej izhlapijo in povzročijo suhost oči. Zrak v pisarniških prostorih je običajno suh, kar je dodaten razlog, da so oči še bolj suhe. Tovrstne težave boste omilili z zavestnim mežikanjem, vlaženjem zraka in pitjem zadostnih količin vode. Po potrebi uporabljajte umetne solze v obliki kapljic, gelov ali razpršilcev za oči.« Ob tem naj dodam, da se je prav to zgodilo tudi meni in moram zato pred spanjem oči »zalivati« z gelom »vis med«. Neprijetno, prav zares, vam povem. Zato raje občasno delajte enostavne vaje. Na vsakih 30 minut poglejte stran od ekrana in pogled fiksirajte na oddaljen predmet. Druga vaja se imenuje »osmica«: z očmi 7-krat sledite zamišljenim obrisom ležeče in stoječe osmice. Zatem z očmi obkrožite namišljeni krog, in sicer 3-krat v desno in 3-krat v levo. Ob koncu naj dodam, da zdravniki zelo priporočajo preventivni pregled pri kolegu okulistu. Na pregledu namreč oftalmologi ocenijo ostrino na daljavo in bližino (po domače - ugotovijo, ali potrebujete očala). Z očali pa se vam vid nikakor ne bo (drastično) slabšal._________ "...Lahko pa poskusiš tudi kaj od tega:- bodi nekaj časa za računalnikom, vmes pa delaj "odmore" in glej skozi okno, sprosti oči...- zmanjšaj svetlost ekrana, mogoče preveč sveti,- ne glej ekrana v temi, ker nastane prevelik kontrast, imej približno enako svetlobo na ekranu in v sobi,- višino ekrana imej nastavljeno tako, da ga boš gledala rahlo navzdol, pri tem pa ne premikaj glave, ampak samo oči...- ...obišči zdravnika, da ti bo dal kakšne kapljice... Monitorji visoke kvalitete imajo moznost osvezevanja v okolici 80 Hz. Cimvec tem boljse, in novejsi monitorji (taki narejeni v zadnjih petih letih) imajo tudi vecje prikazovalne pike, kar pomaga pri tem ce si predolgo pred racunlanikom. Te pike pomagajo predvsem pri sevanju, saj vsak monitor daje od sebe sevanje. Cim slabsi je tem vecje sevanje, tem vecji glavobol. LCD monitorji pa delujejo na principu tekocih kristalov in zato ni sevanja, saj se samo rekombinirajo kristali, ki nimajo svetilnosti (sami po sebi). Prav tako ni osvezevalne frekvence. Verjetno se vprasujes kaj je to osvezevanje, gre zato kolikokrat v sekundi slike znova narise, tega sicer mi ne opazimo, pac pa nase oci in mozgani. Cimveckrat se slike narise tem boljse je... No to mislim, da bo na kratko vse... Vsi prenosniki imajo LCD ekrane. Zato je bila cena prenosnikov vedno visja od cene navadnih racunlnikov. In zato smo racunlanicarji vedno rajsi uporabljali le-te, ceprav zaradi financnega faktorja to veckrat ni bilo mogoce. Vcasih sta bili dve vrsti teh LCD displajev: STN in TFT. Sedaj so ostali samo se boljsi: TFTji. Razlika je bila samo v svetilnosti. TFT so svetlejsi, saj imajo dodatne svetlobne vire (nevidni, vzadaj za kristali), da se slika boljse vidi, tudi recimo pri veliki zunanji svetlobi (na soncu). Zato ce imas navaden racunalnik in se odlocas kaksen monitor kupit, priporocam LCD, so malce drazji, ampak je manj sevanja, in manj bolijo oci, posebej ce si prevec za racunlnikom..." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. julij 2007 Prijavi Deli 29. julij 2007 se ena, sorodna tema: Taoizem, qi gong, tai chi... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.