Skoči na vsebino

ali ljubite preveč

klarus

Recommended Posts

O, dobra.

Jaz sem pa zadnjič nekje prebrala, čisto možno, da celo na tem forumu, da sta dva poročena ali zato, ker se ljubita ali pa zato, ker nimata jajc, da bi se ločila.

jes sem pa za prmej na tem forumu prebrau, da če nimaš poguma, nimaš nič, razen dolgega gobca :palec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 50
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Bom kar nadaljevala z nečim, kar sem z interneta glih predvčerajšnjim ukradla in poslala po SMS-u in se (delno) navezuje na dolg gobec (imam sama sicer raje kaj drugega dolgega x:Dx x;)x )

A thought (ok dajmo to riplejsat z word) which does not result in action is nothing much.

(Nekaj še je bilo dalje ampak se mi je zdelo povsem irelevantno.)

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

celo?

no, se še vedno strinjam z njo. :palec: x:Dx

No, edino bi še dodala, da za posedovanje dolgega gobca ni nujno samo pomanjkanje poguma, včasih mogoče tudi še volje ...

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

celo?

no, se še vedno strinjam z njo. :palec: x:Dx

No, edino bi še dodala, da za posedovanje dolgega gobca ni nujno samo pomanjkanje poguma, včasih mogoče tudi še volje ...

zarad tega tvojga dodatka zdej te souražm, ker maš spet zlo prou, jes pa nč volje. pa nism te zdej za nasvet okrog volje prosu, ker odgovor poznam, sam še zmer se mi ne lub :o|o:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Dovolj je bilo krvavo vsekavanja za en čas, zdaj bi eno obdobje raje nekaj brez (vidnih) posledic ...

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Včasih je bil moj moto;Nikoli ne ljubiš dovolj, če ne ljubiš preveč..

Hmm...zdj mi zveni ta moto zelo bolano... :xx!:

Res sem imela veliko bolnih vzorcev in obsedenih stanj,ki sem jih z leti spremenila..

Na napakah se učimo.. :vio:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Včasih je bil moj moto;Nikoli ne ljubiš dovolj, če ne ljubiš preveč..

Hmm...zdj mi zveni ta moto zelo bolano... :xx!:

Res sem imela veliko bolnih vzorcev in obsedenih stanj,ki sem jih z leti spremenila..

Na napakah se učimo.. :vio:

in kaj so nas naucile napake?

da ljubimo narobe, zato, ker smo vsi bolj ali manj ujetniki lastnih, ze v otrostvu vtkanih vzorcev obnasanja in odnosa do zivljenja.

blame it on parents? nezrelo, a ne? ampak, je pa malo resnice na tem.

napake se prenasajo iz generacije v generacijo, treba je enkrat presekat po moje.

lepo bodite.

m.

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

napake se prenasajo iz generacije v generacijo, treba je enkrat presekat po moje.

jp, sem ze 'resevala druzinsko karmo' v bistvu...

sicer pa ne pase v tole temo, kajti ni slo za 'ljubit prevec'.. pac pa morda na nek nacin *premalo* v smislu pretiranega ponosa in nepremakljivosti.

Ja, Lisbona, tko si pac znala, tko si ravnala, to si bla ti, tedaj. glavn da prepoznas in gres cez.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sam pomoje se okrog tega čist preveč komplicira...kaj je preveč in kaj je premalo...kakor za koga in kakor kdaj....nekje so ble tud ene silne razprave glede ljubezni...kaj da je...in kaj da je zaljubljenost....in kdaj eno preraste v drugo....in...blablablablabla......uf....tumač.....a se to da ločit?....a zna kdo povedat kdaj je zaljubljenost prešla v ljubezen?....in kaj ljubezen sploh je?.......in ali ni vsaka drugačna?....pri vsaki izkusimo vsaj za odtenek drugačne zadeve.....nekje je več tega, drugje več drugega....poleg tega ne verjamem, da je ljubezen ena sama in da mora bit "taka in taka in taka"....vse dugo pa da ljubezen ni......kot da bi nekdo trdil, da je edino modra barva res barva....vse ostale pa nič....drugi bi zagovarjal le rdečo....in negiral ostale....in tako po vrstnem redu naprej..........

....a se sploh zavedamo, koliko odtenkov ima ena sama barva...?.......in koliko odtenkov imajo vse barve skupaj.....?.....in da je svetloba tudi v infrardečem in ultravijoličnem delu spektra.....?....in kdo ve, koliko tega je še celo onstran ultra in infra območja.....?.......in mi bi pa kar trdili, da je v tem obilju vsega le ena reč alfa in omega stvarstva....??????....kakšna ozkosrčnost....kakšen strah.....men je pa všeč barvitost sveta......z barvami mavrice....in tud z vsemi tistimi, ki so čist zemeljske, ko da bi jih zmešali z belo, s črno ali čemerkoli že.....in tud tiste barve, ki se jih z očesom sploh ne da videt....pa jih lahko začutiš....zavohaš....zaznaš na nek način, ne moreš pa narisat, ker se ne da........

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

sam pomoje se okrog tega čist preveč komplicira...kaj je preveč in kaj je premalo...kakor za koga in kakor kdaj....nekje so ble tud ene silne razprave glede ljubezni...kaj da je...in kaj da je zaljubljenost....in kdaj eno preraste v drugo....in...blablablablabla......uf....tumač.....a se to da ločit?....a zna kdo povedat kdaj je zaljubljenost prešla v ljubezen?....in kaj ljubezen sploh je?.......in ali ni vsaka drugačna?....pri vsaki izkusimo vsaj za odtenek drugačne zadeve.....nekje je več tega, drugje več drugega....poleg tega ne verjamem, da je ljubezen ena sama in da mora bit "taka in taka in taka"....vse dugo pa da ljubezen ni......kot da bi nekdo trdil, da je edino modra barva res barva....vse ostale pa nič....drugi bi zagovarjal le rdečo....in negiral ostale....in tako po vrstnem redu naprej..........

....a se sploh zavedamo, koliko odtenkov ima ena sama barva...?.......in koliko odtenkov imajo vse barve skupaj.....?.....in da je svetloba tudi v infrardečem in ultravijoličnem delu spektra.....?....in kdo ve, koliko tega je še celo onstran ultra in infra območja.....?.......in mi bi pa kar trdili, da je v tem obilju vsega le ena reč alfa in omega stvarstva....??????....kakšna ozkosrčnost....kakšen strah.....men je pa všeč barvitost sveta......z barvami mavrice....in tud z vsemi tistimi, ki so čist zemeljske, ko da bi jih zmešali z belo, s črno ali čemerkoli že.....in tud tiste barve, ki se jih z očesom sploh ne da videt....pa jih lahko začutiš....zavohaš....zaznaš na nek način, ne moreš pa narisat, ker se ne da........

hoces rec prevec ali premalo-sprejmi vse,vse to je zivljenje.

ja se strinjam.ampak malo premlada sem, da bi znala tako z distanco gledati na vse.

se se ucim, to je tudi zivljenje, mar ni?

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

se se ucim, to je tudi zivljenje, mar ni?

je.... xyesx

včasih se mi zdi, da ljudje preveč obsojamo....ne sam druge....tud sebe....pa da kdaj ne znamo videt, da v bistvu vsaka izkušnja (tudi v odnosih) istočasno vsebuje vse dele tega spektra.....ko nam je najbolj fajn z nekom, je hkrati prisotno tudi vse ostalo....včasih se pa to pokaže šele, ko gremo s kom narazen......in bolj kot je izkušnja intenzivna, močneje doživljamo vse njene sestavne dele...le da so nam eni ljubši od drugih.......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

tle bom kratka... men se zdi da ne morš ljubit preveč lahko se samo preweč nawežeš na osebo...

da ti nekako pride pod kožo, če weste kaj mislm s tem powedat... x:Ix

uglavnema... zelo boli k izgubiš osebo na katero si nawezan. po moje bl kt če zgubiš nekoga k maš rd. ker ga maš lahk še zmer tok rd kt prej. ampak boli ker te osebe ni ob tebi. pogrešaš bližino... :sori:

blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita
in ni izgubil upanja...

Tmala, :palec: . Za večino ljudi pomeni ljubiti tudi biti navezan, roko na srce, čeprav to ni v redu. Pravzaprav osebno ne poznam nobenega, ki bi mu to uspevalo lepo ločiti. Če ljubi, je tudi navezan. Ali pa je to meni ostalo skrito?! :inocent: xrolleyesx Nekateri sicer potrebujejo več svobode kot drugi, ampak to še ni nenavezanost, čeprav ji je morda bližje? xrolleyesx xrolleyesx . Tudi pri hladnih ljudeh, če jih pobliže spoznaš ugotoviš, da so lahko v resnici zelo navezani, čeprav ne delujejo tako. Kakorkoli meni se zdi združiti ljubezen in nenavezanost občudovanja vredno in blagodejno. xsrcx xwizardx :flower:

Ko ženska zameša ljubezen in trpljenje, ljubi preveč.

Ko sprejme razmerje, ki prizadene njeno dostojanstvo in ji ne vrača vedrine in sreče, toda še vedno ne more prekiniti zveze, ljubi preveč.

Kot kaže takšna stanja nimajo nič skupnega z resnično ljubeznijo, ampak jih je možno primerjati z določeno vrsto zasvojenosti.

prej bi rekla, da gre za razdajanje ... kot pa za zasvojenost. Ženske (stereotipno gledano) se razdajamo preveč in najbolj se to vidi pri ženskah, ki imajo otroke, družino in pri tem postavijo sebe in svoje potrebe na zadnje mesto, medtem ko mož živi znotraj zakona svoje še vedno 'samsko' življenje.

prav tako mi je čuden izraz .. ljubiti preveč ... kako lahko ljubiš preveč? Namreč, če nekomu dovoliš da te tretira tako da trpiš oz da ti načenja dostojanstvo, pomeni le, da oseba sama sebe ne spoštuje in ceni dovolj, da dovoli tak način delovanja ... za kar pa ne more kriviti drugo osebo, saj je sama tista, ki je dovolila takšen način delovanja. In kaj ima to z ljubiti preveč? verjetno čisto nič ... ima pa veliko z razdajanjem ter s kakšno drugo (nezavedno) povezavo kot npr da oseba ni vredna ljubezni in zato dovoli to kar pač dovoli.

Jaz bi rekla, da je tako kot pravi tmala: Nikoli ne ljubimo preveč, preveč se navežemo.

Partner postane naša osebna lastnina, ki zagotavlja varnost in nedeljivost skupne lastnine x:)x . To je bila sicer šala v kateri je veliko resnice, vendar je prevelika navezanost posledica našega primakljaja, ki ga partner, na katerega smo preveč navezani, očitno zelo dobro servisira :o|o: .

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...