marjetka cvetka 18. julij 2007 Prijavi Deli 18. julij 2007 Pozdravljeni! Imam eno vprašanje glede hipnoze. In sicer bi se rada znebila oz. spremenila neke svoje "navade" oz. poglede na določene stvari, način dojemanja itd.. Konkretno: preveč sem zahtevna do moške populacije, nasploh do ljudi okrog sebe, preveč sem nestrpna do drugače mislečih in delujočih. In že par let sem preveč "navezana" oz. naklonjena nekomu, ki ne vrača tisto, kar bi želela. Tudi te naklonjenosti bi se rada znebila.Postala bi rada bolj tolerantna, bolj odprta, manj zahtevna in manj navezana na določene ljudi. In izbila tega osebka iz glave (bolj za šalo, kot zares-a če se da, sem takoj za! ) Je možno to s hipnozo? Ali obstaja kakšen drugačen način? Čas ni prinesel sprememb; moje dosedanje "delovanje" pa tudi ni prineslo točno takih rezultatov, kot bi želela.Hvala že vnaprej za odgovore, predloge, ideje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Marjetka Cvetka pozdravljena,Dej kaj več povej o sebi, če želiš in čutiš. Hipnoza je z energetskega stališča poseg v avro-energetsko telo.Včasih grob, drugič soft, ampak isto deluje kot vsiljena informacija in sama smatram, da ni preveč ok.Če pa veš, da nujno potrebuješ "prisilno" sprostitev, je pa to druga zgodba.Svetujem jogo, za začetek je najboljša stvar.Naučiš se dihanja, sprostitve, vaje za razgibanje telo, ki s časom pripomore k bolj naravnemu dihanju in s tem večji sprostitvi.Društvo joge v vsakdanjem življenju imajo zelo razširjen program in prilagojen vsakemu.Z njimi se lahko tudi pogovoriš, saj zelo spodbujajo začetnike.Poglej si tole: http://www.joga-v-vsakdanjem-zivljenju.org/ V tem obdobju imajo tudi vadbe na prostem, malo poglej in še zastonj so. Po vadbi joge je občutek sprostitve popoln in energija večja in s časom samo raste.Z ljubeznijo in delom, počasi pa daleč!Srečno! Prabha Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
marjetka cvetka 19. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 19. julij 2007 Konkretno taka je situacija: Enega tipa sem spoznala pred slabimi štirimi leti, padel mi je v oči najprej vizualno, nato dopolnil to s karakterjem in takrat sva se fino ujela. Fant je želel prijateljstvo, ker za resno zvezo "nima časa". In zaradi obojestranske fizične privlačnosti sva "vozila" neko čudno prijateljstvo cca 2 leti (imel je tudi druge še vmes in tako). Nisem mogla prekinit stikov z njim, ker mi je bil resnično všeč (a obenem mi ni bil všeč najin "odnos" in zato sem se 2 leti trudila prekinit s tem). In že takrat sem dobila nek občutek, da je med nama neka "posebna" energija, ki je ne znam opisat. Zavračala sem vse ostale fante, ker mi je bil ta "prijatelj" tako všeč. No in potem sem spoznala enega fanta, s katerim sva se prav tako zelo ujela; končno sem po dveh letih začutila metuljčke v trebuhu ob nekomu drugemu. Bila sva par 1 leto in v tem letu sem prekinila stike s prvim fantom, ker bi me le mešal. Komaj verjamem, da mi je takrat uspelo. A po enem letu sva se s takratnim fantom razšla in slučajno sem spet prišla v stik s prvim. In sedaj mineva pol leta in zopet se ogromno druživa. Sedaj res na čisto drugem nivoju-zelo prijateljskem in hkrati ne skrivava, da sva si všeč. A on še vedno noče resne veze, ker "bo njegova naslednja punca postala njegova žena in noče biti še 1x prizadet, kot je že bil večkrat, zato bo šel v vezo šele, ko bo 100%". In midva sva spet na istem; čeprav se precej več druživa. A zame je vse skupaj zopet pod pričakovanji. Zopet sem se navezala nanj; tip mi je še vedno noro všeč, še vedno imam metuljčke, ko se vidiva in razmišljam predvsem o njem. Fant mi daje upanje za prihodnost; velikokrat mi poudari, da mu je nekaj na meni noro všeč; da bi bil vesel, če bi imel nekoč tako ženo... A jaz ne mislim celega življenja zapravit ob upanju na tako lepo prihodnost, ki mogoče ne bo nikoli prišla.Kjub temu, da sem dejansko samska in si želim resne veze, podzavestno v svojo bližino ne spustim drugih fantov. Prezahtevna sem. Rada bi dejansko šla mimo tega tipa, ga zbrisala iz glave... Ker očitno iz te moke ne bo kruha in je škoda mene in mojega časa, da se ukvarjam z njim. Rada bi šla k hipnotizerju, ga zbrisala iz glave, vse svoje pozitivne občutke do njega... In potem bi šla mirno lahko z njim na kavo; ko bi ga slučajno srečala, mi ne bi srce začelo hitreje biti in predvsem bila bi bolj odprta za ostale ljudi-tudi moški spol-v svoji bližnji ali daljni okolici. Torej še enkrat: postala bi rada bolj tolerantna, bolj odprta, manj zahtevna tudi do ostalih ljudi in fantov in manj navezana na tega tipa-moram iti naprej, pa se vedno znova ustavljam ob njem, ki me je zmešal. Tudi do ostalih sem preveč nestrpna. Ljudje in njihove "klasične fore" mi gredo hitro na živce, hitro se umaknem. Rada sem sama, dobro se počutim v svoji "družbi". A obenem sem zelo družabno bitje, ki si želi ljudi okoli sebe. Premalo ljudi mi resnično ustreza. To bi rada spremenila-znižala svoje kriterije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Glej pod psihična samostojnost: http://www.karmaplus.net/content/view/35/2/ Op.: Omenjena meditacija samoanalize NI nujno potrebna. So še druge možnosti._________ Nekemične odvisnosti (glej pod: odvisnost oz. soodvisnost od odnosov); pdf: http://www.kdm.si/Dokumenti/Specializacija...asvojenosti.pdf_________ Hipnoza po moje Ti tu nima kaj dosti pomagat. Mogoče prej kak zares, zelo dober tarot svetovalec z dobro strokovno osnovo poznavanja partnerskih odnosov iz prakse in teorije (odvisnosti; soodvisnosti od odnosov; transakcijske analize...). V korist je pa lahko ozaveščanje situacije v mejah zmožnosti umevanja. Sproščenost in raba ustreznih pozitivnih samosugestij... _________ Poznam podoben pr. gospe 68 let. Možakarja 75 let. Skupaj sta za vikende, praznike. Oba brez otrok. Samska. Skupaj ne živita. Poročila se nista nikoli. Zaradi medsebojnih osebnih zamer. Prisotno bilo tudi obojestransko pokušanje "drugih sadežev" izpred let. Noben od njiju s situacijo ni zadovoljen. Gospa zdaj pravi, da "sitnobe" od partnerja zdaj še posebno ne bi gledala v skupnem gospodinjstvu. V bistvu mu "vrača milo za drago" izpred let. Ni se hotel vezat._________ Mimogrede. Vsakič, ko z nekom seksamo. Traja nekje 7 let, da spomin na to osebo "zbledi" v naši podzavesti. Od zadnjega seksa oz. čustveno "nabitega" srečanja, kar se privlačnosti tiče. S tem pa tudi določena čustva, misli, razpoloženja, katera se porajajo v nas v zvezi z njo. _________ Drug partner po načelu: "klin se s klinom izbija" vsekakor ni dolgoročno ustrezna rešitev. V novo razmerje pravijo, da je najbolj modro vstopiti s "počiščenim podstrešjem in počiščeno; ozaveščeno preteklostjo zafuranih" ex razmerij. Da se "podobne stvari" NE dogajajo v naslednjih. Da se jih prepozna in preoblikuje v bolj ustrezne. _________ Pri nekemičnih zasvojenostih se ponavlja ravnanja, katera posamezni osebi niso v korist. Prenehat z njimi pa NE more. Velikokrat se jih niti NE zaveda. Klikni na sliko za povečavo: http://shrani.si/thumbs/00odnosiod14g37.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Pozdravljeni! Imam eno vprašanje glede hipnoze. In sicer bi se rada znebila oz. spremenila neke svoje "navade" oz. poglede na določene stvari, način dojemanja itd.. Konkretno: preveč sem zahtevna do moške populacije, nasploh do ljudi okrog sebe, preveč sem nestrpna do drugače mislečih in delujočih. In že par let sem preveč "navezana" oz. naklonjena nekomu, ki ne vrača tisto, kar bi želela. Tudi te naklonjenosti bi se rada znebila.Postala bi rada bolj tolerantna, bolj odprta, manj zahtevna in manj navezana na določene ljudi. In izbila tega osebka iz glave (bolj za šalo, kot zares-a če se da, sem takoj za! ) Je možno to s hipnozo? Ali obstaja kakšen drugačen način? Čas ni prinesel sprememb; moje dosedanje "delovanje" pa tudi ni prineslo točno takih rezultatov, kot bi želela.Hvala že vnaprej za odgovore, predloge, ideje... Seveda je možno s hipnozo, čeprav ne daljnoročno- prej z avtohipnozo ali kakšno tehniko kreativne vitualizacije. Samo pri tebi očitno ni problem le ta tip, vzroki za vse skupaj so malce kompleksnejši, tko da bi bilo najbolje začeti od začetka...brez fokusiranja na konkretni odnos, ker določeni procesi pripeljejo kasneje tudi do tega- tudi spremembo tvojega mentalnega in tudi čustvenega aspekta na celo stvar..ko boš enkrat dojela, kako nasploh funkcioniraš ...delo na sebi navadno spremeni tudi odnose- občutenja, tle nekje bi bila lahko osnovam ki se jo/ ponavadi/ vsi izogibamo, jo preskakujemo, ker prelagamo pač odgovornosti in vzroke težav na druge...pa relnost ni ravno taka...iskren pogled vase nam pove mnogo več kot pa nekakšne prihološke - subjektivne izpeljave našega uma...fajn bodi Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Kot razumem gre zgolj za privlačnost, tisto hudo zgleda.Haha poznam ja to.Težko je ustavit tako močno naravno silo, kot je potreba po družini.Ta sila deluje instinktivno.Tu odpadejo vsi nasveti kogarkoli.Narava je narava:)) Pomaga le ozaveščanje vsega kar čutiš, kar se dogaja v tebi in umirjenost.To lahko omili vse skupaj, mogoče pa se bo ta močna sila kristalizirala s časom in boš bolj jasno videla svoje potrebe, kar je bistveno. Sej, če te kaj privlači, to še ne pomeni, da se moraš vreč not. Be happy! Prabha Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Tantra, ja 7 let potrebuje energija sexualnega aspekta, da se očisti, res je ja.Glede tega obožujem knjigo Taishe Abelar:PREHOD VRAČEV , super zadeva.Po tej knjigi mi je bilo jasno veliko zadev, katere sem čutila, vendar nisem še poznala, res ok knjiga!Praktično ta knjiga me je popeljala v realen svet, kjer ni več sanjerjenja o idealnem partnerju in bla bla bla....Tantra, kaj ti si iz obale??Ma kdo si ti? Prabha Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Gre za dinamiko privlačnosti. Antagonizma. Soodvisnosti... Zadovoljstva, notranje izpolnitve od nikoder. Leta pa tečejo._________ Osebno meni v temu pr. najbolj koristi zrelaksiranost in urjenje v "vipassana" konceptu nenavezovanja na vsebine v umu... Na papir pa izpišem, kaj mi pri meni NI všeč. In se lotim preobraževanja v všečno. Oz. bolj znosno. Ko si v čustvenem afektu ponavadi NE "vidiš" nič. Oz. NE boš naredil NIČ konstruktivnega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 "prej z avtohipnozo"_________ Mogoče prej z: "osebnosti in situaciji" prilagojenim avtogenim treningom. In ustreznimi samosugestijami (z vizualizacijo ali brez)._________ Ena od možnosti. V kombinaciji z drugimi pristopi. Saj veš- Tantra- avtohipnoza je taka čudna beseda, ki jo večina ljudi spravlja v določene kalupe- tehnik za dosego avtosugestij ali pa avtohipnoze- je pa kar nekaj različnih. Naučiti se - uporabljati avtohipnozo je dokaj preprosto- le fajn utemeljeno osnovo moraš imet...Avtogeni tening je pa tako in tako ena od tehni avtohipnoze..recmo tako... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Matjaž Bogdan Točno tako. _________ Prazna "avtohipnoza"; sprostitveno stanje: preklop v alfa (theta) možganske valove je osnova za katerokoli meditativno prakso. Oz. meditacija po sebi. In relativno lahko naučljiva. V bistvu gre za sprostitev. Človek se pa nahaja med budnostjo in spanjem. Nič "mističnega ali nevarnega" za telesno in duševno relativno zdravega človeka. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
marjetka cvetka 19. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 19. julij 2007 Ste kar prav ugotovili in tudi sama se tega že nekaj časa zavedam: problem ni le v določenem tipu, ampak globje. Sliši se grozno-sploh za laika, kot sem-a ugotavljam tudi sama, da imam problem z odvisnotjo od odnosov. Tudi z zadnjim bivšim fantom, s katerim sem bila 1 leto, sem po prekinitvi veze še zelo dolgo trpela in se mučila. Ker sem to sama ugotovila, sem že nekaj časa nazaj začela delati na sebi: precej sem brala (Čustvena inteligenca, Življenje je tvoje, Dvanajsti angel, Alkimist, Mali princ, Magija velikopoteznega mišljenja...), razmišljala... Mislim, da sem se kar precej spremenila in tudi svoj pogled na določene stvari, sama sem prišla do tega, da je problem v meni in naredila nekaj korakov naprej. A do trenutnega cilja mi še manjka. Razmišljala in po internetu sem brskala že o avtogenem treningu, o jogi, o transcedentalni meditaciji, o različnih borilnih veščinah, ki delujejo tudi na um..., in se odločala, kaj naj poizkusim. Glede na to, da sem na tem področju in nasploh na področju osebnostne rasti, meditacije...itd etc še zelo zelena, me zanima, kako in kje mi svetujete, naj začnem. Naj se vpišem na tečaj, naj začnem s knjigami in navodili na internetu...? In kaj naj bi bilo tisto najbolj "pravo" zame? Vem, da to človek sproti ugotavlja, kaj mu najbolj ustreza, in da nihče ne more vedeti zame, a vseeno moram nekje vsaj začeti. Želim začeti! P.S. Se en problem sem imela, ko sem brala zgoraj omenjene knjige: vse, kar je pisalo, se mi je zdelo logično in pravilno, z večino napisanega sem se strinjala in poenotila. A sama večino te teorije nisem mogla spraviti v prakso; tega razmišljanja nisem mogla vzeti za svojega. Morda je bilo preveč na hitro in bi rabila več časa, da začnem gledati in razmišljati drugače, kot sem 22 let pred tem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Za začetek: BISTVENO JE ZAVEDANJE (Vipassana koncept): Da ostanemo “zunanji nevtralni opazovalci”. V odnosu na lastne misli, razpoloženja, čustva, besede, ravnanja. Da se NE navezujemo na njih: Jih ne sprejemamo. Jih ne zavračamo. Drugič bomo ravnali v podobnih situacijah bolj ustrezno. !!!!!!!!!Enako se NE navezujemo na misli, razpoloženja, čustva, besede, ravnanja… drugih ljudi. Ravnamo pa v odnosu do njih intuitivno in fleksibilno. Čustveno neobremenjeno kot “zunanji nevtralni” opazovalec._________ Lahko tudi kot kontroliran “agresivec”, ko se ščiti sebe kot osebnost. Premoženjske, druge interese. V kolikor to ne predstavlja "nevarnosti" za nas._________ V pogovorih, pregovarjanjih bo bolj modro. Da se deluje čimbolj racionalno. Z dobrimi argumenti. Čimmanj čustveno obremenjeno. S čim manj intelektualiziranja, brezplodnega pregovarjanja, čustvenega elana; čustvenega izgorevanja._________ Presodit je modro. Koliko je sogovornik čustveno prizadet; afektiven. In ga po potrebi s pogovorom umirjat. Da NE napravi kake "neumnosti" v afektu._________ Samosugestija za vzpostavljanje notranjega miru; V mislih se nekolikokrat reče: "Mirna (miren) sem. Popolnoma mirna (miren) sem" In se notranje umirja. Umiri._________ Priporočljivo branje za laike: Centrala. Podzavest moči (nekaj temu podobnega). Knjiga se dobi v knjižnici._________ Na papir si napiši, kaj te moti pri sebi. Kaj te moti v odnosu. Kaj bi rada videla drugače. In začni korak za korakom spreminjat. V mejah možnosti. Naredi prioritete, kje boš pričela._________ Poskrbi za telo. Kak lahkoten tek, razgibavanje, kolesarjenje, plavanje, yoga... In sprostitev: http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=863797 Tudi sprehod v naravo. Kolesarjenje, lahkotno razgibovanje etc je sprostitev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 19. julij 2007 Prijavi Deli 19. julij 2007 Matjaž Bogdan Točno tako. _________ Prazna "avtohipnoza"; sprostitveno stanje: preklop v alfa (theta) možganske valove je osnova za katerokoli meditativno prakso. Oz. meditacija po sebi. In relativno lahko naučljiva. V bistvu gre za sprostitev. Človek se pa nahaja med budnostjo in spanjem. Nič "mističnega ali nevarnega" za telesno in duševno relativno zdravega človeka. LP Moj poklon, tantra...tukaj je tudi bistvo problematike, ki se poraja pri ljudeh , ki se udeležujejo raznih delavnic, ker / izgleda tako/ nekateri nimajo razumevanja/ -recmo učitelji / do nujnosti utemeljitve- sidranja osnove-temelja vseh povezav z univerzalno energijo /kar se lahgko razloži tudi z samoumevnosti stopnje-razumevanja učitelja do teh nivojev / , oziroma postopki ne morajo steči, če nsi zavibriral s tem, čemur rečemo univerzum..vse ostalo je le um, malce bolj grobo - a vseeno -bistveno različno dojemanje- kar je lepo spodaj napisala cvetka- je dojela, pa ne gre izvedba- vsekakor, ker nekaj manjka- osnovna povezava... vsi z lepim v sebi Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 marjetka cvetka, pozdravljena. če si enkrat že spoznala končni rezultat odnosa baziranega na materiji, zakaj se želiš le začasno odrešit neprijetnih posledic tega in pol spet ponavljat isto napako... da bo slej ko prej spet isti rezultat? navezanost na materijo vedno povzroča neprijetnost tebi, duši. tvoj pravi, večni, ljubezenski odnos je z Bogom in ostalimi živimi bitji v odnosu do Njega. dokler ne boš sprejela tega ljubečega odnosa z Bogom, boš imela stalno probleme z odnosi baziranimi mimo Njega. ti nisi to materialno telo in psiha. si onkraj teh dveh. si večno bitje in izhajaš iz Boga. tvoj pravi in popolni objekt ljubezni je Bog. a ker si se z zlorabo svoje relativne svobodne volje nekoč obrnila stran od Njega, Ga pozabila, si se zapletla v to neprijetnost. seveda se lahko neprijetnih posledic napačnega delovanja jovo na novo rešuješ, bodisi površinsko bodisi globinsko, a kaj imaš dejansko od tega? nepoznavanje sebe je vzrok vseh problemov. ko bos (u)zrla Boga, boš hkrati videla tudi sebe in vsa ostala živa bitja v večnem odnosu do Njega. takrat bojo šli vsi problemi stran in dobila boš dejansko izpolnjenost. predlagam ti, da (po)kličeš Boga po Njegovem razodetem Svetem Imenu "Nitai Gauranga". ko boš postopoma razvila brezpogojno ljubezen do Boga, boš dobila Absolutno zadovoljstvo, popolno potešitev svojga srca. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Ja prečudovito kako nas Bog povezuje.Vsi smo del Boga. Prabha Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Moj poklon, tantra...tukaj je tudi bistvo problematike, ki se poraja pri ljudeh , ki se udeležujejo raznih delavnic, ker / izgleda tako/ nekateri nimajo razumevanja/ -recmo učitelji / do nujnosti utemeljitve- sidranja osnove-temelja vseh povezav z univerzalno energijo /kar se lahgko razloži tudi z samoumevnosti stopnje-razumevanja učitelja do teh nivojev / , oziroma postopki ne morajo steči, če nsi zavibriral s tem, čemur rečemo univerzum..vse ostalo je le um, malce bolj grobo - a vseeno -bistveno različno dojemanje- kar je lepo spodaj napisala cvetka- je dojela, pa ne gre izvedba- vsekakor, ker nekaj manjka- osnovna povezava... vsi z lepim v sebi Tle sem moral/ žal/ cititrati samega sebe- tantra- mislim, da nisi povsem dojel,kaj sem hotel reči- z reikijem je tole imelo bolj malo zveze/ zelo nasplošno- morda / , ker sem govoril o vsakršnem načinu vibracije z Univezralno- kozmične zavesti , ker brez tega- kar sem povdaril- ni povezave, ne učinka,-govoril sem o osnovah dela z energijo- povezavi z njo- malce preveč si se usmeril na reiki...drugače pa - lepo se imej ... xvrtcx Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
marjetka cvetka 20. julij 2007 Avtor Prijavi Deli 20. julij 2007 Za moje pojme smo prišli predaleč; zgubila sem se, ne razumem vas več! Upam, da se bo kmalu obrnilo na bolje; delala bom po svojih najboljših močeh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Za moje pojme smo prišli predaleč; zgubila sem se, ne razumem vas več! Upam, da se bo kmalu obrnilo na bolje; delala bom po svojih najboljših močeh. Zdaj ne razumem, ali slabo pišem, ali sem povsem nerazumljiv.....če si šla na mojo spletno stran , si lahko dobila podatke o posameznih delavnicah ..itd...kar pa spet ne pomeni, da je tole vse...če ima nekdo probleme, ki jih lahko / kar je pač v moji moči/ pomagam razrešiti , se komot obrneš name...pa ne bom milionkrat povdarjal- ne ukvarjam se z terapevtskimi zadevami / poklicno/ , lahko le poskušam pomagati, tudi individualno, kar pa / kar se mene tiče/ nima nobene zveze z kešom- pomagam zastonj, ker je pač moje načelo takšno. Nisem pa nikakršen poklicni alter terapevt. Vsekakor pa pomoči/ če le zmorem/ ne bom odrekel nikomur. A je zdaj jasno ????Pa to sem že dostikrat povdaril/ tudi v kakšni drugi temi / -bom pa poskušal realizirati / zopet / zastonj delavnice, tokrat solo, ker je bila prejšnja praksa bolj tko...bomo videli -glede na odziv...Če pa rabiš pomoč/ in če ti jo lahko nudim/ se komot obrni name..brez probemov...toliko ... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Tu govorite od dveh čisto različnih zadevah....hipnoza je pot do ozaveščanja in spreminjanje podzavestnih miselnih vzorcev (časovna dimenzija), alfa stanje iz katerega izhajajo tudi vse meditacije in ostale povezave so pa v bistvu umirjeno stanje, kjer se tudi lahko navežeš z univerzalno informacijo, a ta informacija ni podzavestni vzorec....Pri hipnozi ni noberne povezave z univerzumom, edino toliko kolikor je to povezano z samo nalogo in je v bistvu samo brskanje po našem internem prostoru v podzavesti, medtem, ko so povezave z univerumom takrat, ko vzorci naše podzavesti ne vplivajo na pretok informacij, ker so izven tega pogoja. Lahko pa marsikatera informacija univerzuma potem vpliva na podzavestni vzorec in se hitreje razvije drugačni vzorec, vendar posredne povezave ni.... saj nenazadnje stalno komuniciramo z univerzumom, informacije se na zunanjih nevronski mrežah spreminjajo v vzorce, ker se doda časovna komponenta, to se primerja z našimi vzorci. Kar je potrebno obdelati zavestno preide v obdelavo v zavedni del, tam se obdela in preko podzavesti in pretvorbe v informacijo nadgrajeno vrne v univerzalno, tako se univerzum nadgrajuje in tako tudi evolucija lahko pelje svojo pot naprej. Če se kaj ni dovolj temeljito obdelalo se nam vrača v zavedni del toliko časa, dokler pač naloga ni dovolj popolna. Zato se istim ljudem naprimer ponavljajo iste zadeve in vsakokrat v še v malo hujši obliki vse do tedaj, dokler zadeva ni toliko obdelana (razčiščen vzrok), da ni več potrebna obdelava, a mi z zavestnimi dejanji in mislimi, preko vseh naših zavestnih nivojev rasti naše osebnosti moramo to nadgraditi, pojavlja se pa največkrat v obliki razočaranj, bolezni, tudi ljubezni (bolje zaljubljenosti in zasvojenosti, saj kadar res ljubimo se z ljubeznijo ne obremenjujemo)...zato mora vsak svojo pot prehoditi in vsi ti posegi, kot so hipnoza, razne terapije in podobno sploh ni potrebno, ker moramo samo raziskati bistvo našega problema ali blokade, tudi bomo ga, edino vprašanje je kolikokrat bomo ponavljali...lahko so poti, ki to malo pospešijo, tudi te k jih Bogdan omenja, samo tudi te poti so že vprogramirane v naš program, ker jih načeloma prav nič ne rabimo in so velikokrat v programu samo zato, da ja še bolj intenzivno obdelaš tisto, kar imaš za obdelati... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Razvajenka 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Marjetka Cvetka! Tale tvoja stvar gre resnično globlje. Dobila si kup informacij, iz njih moraš izluščiti zase ustrezne. Ampak bodiva pošteni. Dokler same sebe ne ceniš dovolj, se nič ne bo spremenilo. Pomisli - kaj konkretno narediš zase? Koliko časa posvetiš razmišljanju o drugih ljudeh, s katerimi imaš pravzaprav čisto nekonstruktiven in zate nezadovoljujoč odnos?Postavi stvari na svoje mesto !Posveti se sebi !In ceni se toliko, da postaviš jasne meje tem tvojim fantom oz. fantu. Morda se bojiš, da ga boš izgubila, ampak, kaj pravzaprav imaš izgubiti? Če postaviš meje, ki bodo zgolj pokazale, do kam si pripravljena popuščati, se bo vsaj izkristaliziralo, kakšen je pravzaprav v resnici interes tega moškega. Vendar če postaviš meje, bodi tudi dosledna do njega in do sebe. Do sebe še posebej, kajti utegne te zamikati, da se prekršiš in popustiš. Če je njegov interes tak, kot si ga želiš konec koncev ti, se bo kmalu pokazalo. Če pa je drugačen, pa je itak bolje, da čimprej odide iz tvojega življenja, da se naredi prostor za druge ljudi...na kavo z njim boš kot zgolj prijateljica zmogla hoditi šele mnogo kasneje...Svetujem ti, da si dobra sama do sebe. Radikalno dobra do same sebe. Seveda, če res hočeš, da se kaj spremeni. To so stvari, ki bi nas jih morale naučiti naše matere. Če nas niso naučile ceniti samih sebe, po verjetnosti tudi one niso znale ceniti same sebe. Torej se moramo tega naučiti same ! Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 Marjetka Cvetka!Tale tvoja stvar gre resnično globlje. .........Lp ja čist tko k je Razvajenlka napisala, k boš s tem razčistila boš šele vedla kaj v resnici je zate sprejemljivo in kaj ne, da obdržiš in imaš svojo osebno notranjo svobodo z vsem kar zraven paše, tudi s fantom če je taprav in ni obremenjujoč, skratka, da ti je v veselje in ne sekirancijo, dokler je pa to motnja (misliš da ljubiš v resnici pa ego ljubi in podobno) s pa še vedno na poti razčiščevanja in se ti bodo zadeve ponavljale..... aja pa še to, kot dokaz da je sedaj še fejst ego v igri te bo prepričalo dejstvo, da se boš v resnici razjezila na moje in Razvajenkino pisanje, češ da to ni res, da ne razumeva in podobno, k boš pa ugotovila, da je to blizu resnici, boš pa že na konju, sam vsaka stvar potrebuje svoj čas, da se pošlihta, tud v tvojem primeru se bo.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 Gospodje in gospe, tukaj ustvarjate ločnico med hipnozo in avtohipnozo, dodajate REŠITEV v meditaciji in seveda, ljubezni do sebe.Gledam in razumem na intelektualni ravni problem.Ljudje rešujejo probleme na intelektualni ravni, a ko se znajdejo v podobni situaciji, zopet zmrznejo.Nič se ne spremeni.Samo nova vprašanja, zakaj tako, kot se mi dogaja in še več intelektualnega poglabljanja.Če se z mano strinjate ali ne, zgodba o naši hipnozi se začne pri 4-6 letih.Takrat vpijemo oblike družbe brez možnosti naše sposobnosti zavračanja nezaželenega. Veš, mala, ti si ful pametna pa ful lepa in sej si sama pr seb pogruntala, da to nikamor ne pelje pa blabla pa hopsasa mej se rada in pojd na travnik lovit metuljčke pa ne več tralala z onim pa ..Aha.In drugi dan, isto.Al pa še slabše no.No, definitivno slabše, ker ne bo pričakovanih rezultatov. Misel, pomešana s čustvi, ustvari dobesedno naboj, ki se pogrezne v podzavest.Ta misel se je tako zasidrala v "srce" nekoga.Zato pravimo, da je ljubezen slepa. Na intelektualni ravni, na ravni zavestnega, kjer smo ustvarili misel in jo lahko tudi izbrišemo, ni nobenega vpliva na tisto, kar čutimo v "srcu". In tukaj draga moja, lahko intelektualiziramo, a naboj, supresirana energija, nezaželjeni vzorci, bodo še vedno ostali, saj na njih ne moremo več vplivati z zavednim.Baje, da ne moremo.In če že, je težko, žalostno in dolgočasno...V to idejo skoči gospod hipnoterapevt, ki lahko le sugestira zaželjene ideje.Tako poveže idejo čika s smrdenjem, gnusom in velik % ljudi, se s pomočjo gospoda sz Istre, ne bavi več s kajenjem.Za moje pojme, rešitev ni v ustvarjanju fobije pred čiki.(Pomisli n malo..) ne ustvarjat fobije pred ljudmi, da bi jih odpikala.Ok, se ne reče fobija, se reče...jih ne maram..al pa, če bi se jih bala..waa to bi bla tud super ideja..Čiki smrde, fuj fuj.. : )Pojma nimam, kolko si na volji za eksperiment sama s sabo.(No, osebna terapija se pa sliši boljše, al kaj?).Nevem no, probat ni greh so rekli.Pa unis ma zdej te fore še zmerm zastonj.Karma pa to. Tole kar je napisano z rdečim-tole je bistvo napake , ki jo delamo vseskozi . Poskušamo reševati . oziroma tudi locirati vzroke svojih travm skozi um - brez povezave z univerzumom. Brez pravilne informacije. Tamle se s recmo s Tomžem povsem strinjam- da ves čas dobivamo informacije iz UIP , vendar prepoznava teh je skozi um zelo slabotna. Kar se pa tiče hipnoze , oziroma avtohipnoze, resnično ne vidim kaj naj bi tukaj ločevali- hipnoza in tudi avtohipnoza je ena od oblik globokega sproščanja, kot tudi avtogeni trening, molitev, mantranje, razni postopki prehoda v meditacijo, potovanje zavesti, PMS, tudi skozi reikiranje , razne dihalne tehnike itd..itd...Alfa stanje pač omenjam kot stanje zmanjšanje aktivnosti naših možganov, od globine tega sproščanja / ali pa tudi hipnoze / pa je tudi odvisno -kam odtavamo- lahko tudi v theta stanje- seveda....Stopenj hipnoze je kar precej , pa tudi različni qavtorji navajajo različne stopnje " globine " hipnotičnega stanja- 3, pa 6, pa tudi 30 / Davis in Husband -op./ , kar pa je povsem nepomembno tukaj. Povsem se pa strinjam z unisom- za navadnimi - komercijalnimi -natanko določenimi sugestijami delamo le na krajši rok..ker vse skupaj ne dosežemo resničnih vzrokov problema, ker jih navadno hipnoterapevt ne išče- ampak mu ti kot pacient daš orientacijo, za katero/ misliš seveda/ si prepričan, da je prava- pa je večinoma le simptom...Velja za heterohipnozo, pri avtohipnozi je lažje eoliko, ker delaš na sebi- lahko tudi vsakodnevno in tudi sčasoma dobivaš info, ki jih resnično dobivaš tem -Oprosti Tomaž- natanko v podzavesti.., pa če verjameš ali ne...Eno so hipno prakse, ki se izvajajo v komercijalne namene, drugo pa je delo na sebi- brskanje po svoji podzavesti, kjer si še kako dobro v neposredni vibraciji z univerzumom..seveda, če si tega sposoben...Je pa nasploh ime- beseda- hipnoza nekaj, kar nas navadno odvrača od resnice, čemu sploh obstoja in zakaj se lahko vse uporablja- je le en od načinov malce globjega sproščanja... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 "...Tole kar je napisano z rdečim-tole je bistvo napake , ki jo delamo vseskozi . Poskušamo reševati . oziroma tudi locirati vzroke svojih travm skozi um - brez povezave z univerzumom. Brez pravilne informacije..." Budisti bi rekli. Poskusi urejanja situacij na nivoju "nečistega uma". Brez celostnega notranjega uvida v vzročnost in posledičnost situacije... Z "intelektualiziranjem"._________ Naravno stanje uma je stanje Zavedanja. V ta preklop vodi vipassana, zen meditacija, prazna (čista) hipnoza, avtohipnoza (sprostitev)... V temu stanju uma "izurjen meditant" lahko ureja "čustveno nabite in zapletene" situacije. To stanje uma se za trenutek razkrije v vrzeli med izdihom in ponovnim vdihom... Zen Budistom so v temu stanju pri polni budnosti zaznali alfa (sprostitveno stanje med budnostjo in spanjem), theta (značilni za fazo spanja) in celo delta možganske valove (pri nemeditantih se pojavijo v fazi globokega spanja). Pri odprtih očeh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Razvajenka 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 (popravljeno) Aja, naslov je pravzaprav Hipnoza. Jaz v tem primeru ne bi poskušala s hipnozo. Iz predvsem enega razloga. Dobrega hipnoterapevta je izredno težko najti. Hipnoterapevt bi moral biti ne le dobro šolan s tega področja, ampak bi moral tudi ogromno vedeti o psihologiji človeka (pa ne mislim nujno psihologije v klasičnem pomenu). Moral bi biti dober poznavalec človeške duše, imeti pred terapijo izčrpen pogovor z 'klientom'- in to ne samo enega...med terapijo bi moral biti fleksibilen, znati 'klienta' opazovati, po terapiji integrirati zadevo...Poleg tega nekako čutim, da je marjetka cvetka to sposobna z ustrezno informacijo speljati v pravo smer čisto brez hipnoze...Morda ti bo hipnoza za krajši čas uteha, morda ti bo celo pomagala čez to težko fazo, ko ne veš, kaj bi...a na koncu se boš vendarle morala do rezultatov dokopat sama. S hipnozo ali brez.Dva licencirana hipnoterapevta mi priznavata, da hipnoza nekaj časa drži. Ampak če ne delaš na odpravi vzroka, pravita, se težave zelo rade ponovijo...Meni je hipnoza držala točno dva dni- in vse se je vrnilo...Če boš poskušala s hipnozo, ti želim, marjetka cvetka, da bi pri tebi bilo drugače- saj veš, vsak človek je zase svet... Lp Popravljeno 21. julij 2007 -> Razvajenka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 Bolj kot je zadeva enostavna, boljše je! Držim se načela, ki sem se ga naučila od šamanov: vse kar pride tudi gre.To je vse, kar potrebujemo vedeti, da stvar rešimo, brez da bi sploh karkoli reševali, vendar nekaj je spet treba rešiti.Rešiti je potrebno sebe, da stvar še bolj ne zapletamo, kot sicer že je, ali pa sploh ni.Ne pomeni čakati, da gre, ampak se tega zavedati in opazovati.Se pravi tovrstvo čakanje je skrajno aktivno in v tem primeru je akcija pasivna, ker stvar ustavlja.Na svojem primeru govorim, samo o svojem.Vsaka akcija ima reakcijo in obratno.Iza tega odra je opazovalec, ki če je aktiven vidi kaj se dogaja.Ta "vidi" je dobesedno viden.Se pravi si sam sebi viden in stvar je tu v popolnosti.Sedanji trenutek.V sedanjem trenutku ni preteklega ali prihodnjega, ti šele prihajajo.Um miruje, vsaj naj bi miroval ali pa vsaj ima to veliko možnost.V tem stanju je vse lažje, bolj enostavno, ker ni "vmesnih faktorjev", oziroma sama rečem temu "zunanje" energije, vibracije, karkoli kar nismo mi, čeprav smo spet po drugi strani vse mi.Res težko določit z besedo, ker ena vleče drugo.Kako si pomagat? Mislim, da s hipnozo nikakor ne, in prepričana sem da je škodljiva, ker šušča posledice na avri in to je znak, da gre za poseg.Podobno kot operacija.Globoka hipnoza pusti energetsko luknjo na avri skoraj vedno in zakrpano energijo, ki je od nekoga drugega.Avra to energijo ne prepozna kot svojo, zato ustvarja razne vibracije, da se je znebi.Posledica je luknja, ki je lahko katastrofalna za psiho, fizično telo itd...Avtosugestija je lažjega pomena.Na avri se to vidi kot nek obliž, neka krpa, ki pokriva rano, ali odprtino ali pa karkolidrugega.Neprijetno.Avra ne diha.S časom se želi znebiti tega obliža in srka vase druge energije, za pomoč Rezultat je podoben prejšnjem, samo da tu je stvar lažja-light:)Narava je čudodelna.Narava dela čudeže.Najbolj enostavna in na dosego vsem.Avra se popolnoma napolni z energijo in dobi informacijo obnavljanja.Gozd.Si predstavljate?Vonj, drevesa, zemlja, ki toplo diši, sonce,....Tudi tehnike so podobna zadeva.Ena izpodbija drugo in ena vleče drugo.Tu bi tudi morali uzpoštevali koncept Vipassane, še najbolj tu.Kaj pa ostane? Enostavno:izklopiti TV in jo nesti stran, manj govoriti, varčevati s svojo energijo.Energija govora je bistvenega pomena.Post pri govoru (Muni), veliko pomaga, se pravi probaj manj govoriti.Probaj jesti zdravo hrano, se postiti.Sama dodajam še postni sex, ali celibat.Pomaga isto kot pri postu s hrano, samo da tu gre za sexualno energijo, ki je bistvenega pomena, skoraj bolj kot hrana.Že to bi bilo dovolj, da si telo opomore in začne obnavljat.Veliko gibanja, potenja, pitje vode...Kaj še? Hm aha, zelo velikega pomena v današnjem času sem opazila je: družba.Torej s kom se družimo.Duhovno dobra in zdrava družba pripomore k dobremu počutju in je dobra spodbuda za vsakdan.Skupaj zmoremo vse! Ja družba je res pomembna. Marjetka,pa to,da ti je trajal efekt hipnoze 2 dni, je super znak!Pomeni, da imaš zdravo avro in da lepo kroži energija v tebi.Super, bodi vesela! Ne vem kaj si hotela ODPRAVIT, samo je veliko načinov, ki so bolj naravni kot ta. To je pač to kar vem. Ah sory ne Marjetka, ampak Razvajenki blo namenjeno ta zadnje! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.