Skoči na vsebino

Hipnoza

Recommended Posts

• Komentarji 87
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ne vem kaj si hotela ODPRAVIT, samo je veliko načinov, ki so bolj naravni kot ta. To je pač to kar vem.

Ja, res so. In tega sem se še kako zavedla takoj, ko sem se s hipnoze odpravila domov. In danes, nekaj mesecev kasneje, je vse drugače.

ni ti potrebno vedeti, kakšne oblike, sestave in pod kakšnim kotom se ti je luska zarila v roko, da jo lahko odstraniš

V to še vedno nisem prepričana, čeprav nekateri trdno stojijo za tem...

Kar Dobro ste podkovani v znanjih duhovnosti, torej lahko skrajšam misel na ključne točke.

Marjetki cvetki tule govorim nekaj, v kar sem prepričana...ne gre za znanje, gre za neznansko močan občutek, ki me včasih spreleti. In tokrat me je v povezavi z njeno težavo. In mislim, da je kar pravi.

Na tej ravni, kot fizična bitja, zaznaš vibracijo telesa, ki mu rečeš počutje.

Danes se ne počutim dobro. Super, zavedaš se stanja v katerem se nahajaš.Če želiš in hočeš, lahko tako enostavno, kot je tlesk s prstom, zamenjaš misel in se osredotočiš v stanje bvanja, ki ti je ljubše.

Pred takimi učinkovitimi tleski s prsti pa so navadno leta učenja na sebi, leta spoznanj...in nekega dne se zgodi, da razumeš...in takrat dobiš tisti domači občutek, da si popolnoma spremenil dimenzijo doživljanja sveta...

Do nove dimenzije doživljanja pa se nekateri dokopljejo sami, drugi že prej prejmejo pravo informacijo v pravem času, ta pa razvoj do neke mere pospeši...

Na hipnozi sem bila jaz takrat, ko sem bila sama že na taki točki, da sem začutila, da mi ničesar ne more dati, česar že ne vem. Vsaj ne s tistim terapevtom. Morda bi z drugim terapevtom ali s hipnozo kako leto prej bili učinki drugačni.

Ne vem....

Vem le, da sem našla zame primernejšo pot :palec:...

Lp

Deli na socialnih omrežjih

:palec:

Bolj kot je zadeva enostavna, boljše je! Držim se načela, ki sem se ga naučila od šamanov: vse kar pride tudi gre.

To je vse, kar potrebujemo vedeti, da stvar rešimo, brez da bi sploh karkoli reševali, vendar nekaj je spet treba rešiti.Rešiti je potrebno sebe, da stvar še bolj ne zapletamo, kot sicer že je, ali pa sploh ni.Ne pomeni čakati, da gre, ampak se tega zavedati in opazovati.Se pravi tovrstvo čakanje je skrajno aktivno in v tem primeru je akcija pasivna, ker stvar ustavlja.

Verjamem , da ti je šamanizem blizu- iz tega tle zgoraj namreč ...Samo opazovanje pa ne doseže namena, ki ga nekateri potrebujejo ...Če ti je kaj znano o polarnosti- povsem osnove- potem veš o čem govorim. Daoizem sam po sebi je zame/ vsaj osebno/ povsem nesprejemljiv.In natanko o temu tukaj govoriš ....

Na svojem primeru govorim, samo o svojem.Vsaka akcija ima reakcijo in obratno.Iza tega odra je opazovalec, ki če je aktiven vidi kaj se dogaja.Ta "vidi" je dobesedno viden.Se pravi si sam sebi viden in stvar je tu v popolnosti.Sedanji trenutek.V sedanjem trenutku ni preteklega ali prihodnjega, ti šele prihajajo.Um miruje, vsaj naj bi miroval ali pa vsaj ima to veliko možnost.V tem stanju je vse lažje, bolj enostavno, ker ni "vmesnih faktorjev", oziroma sama rečem temu "zunanje" energije, vibracije, karkoli kar nismo mi, čeprav smo spet po drugi strani vse mi.Res težko določit z besedo, ker ena vleče drugo.

Spet bom ponovil- v določenih primerih / večinoma/ je tole premalo ...predvsem v konkretnem cvetkinem primeru...

Kako si pomagat? Mislim, da s hipnozo nikakor ne, in prepričana sem da je škodljiva, ker šušča posledice na avri in to je znak, da gre za poseg.Podobno kot operacija.Globoka hipnoza pusti energetsko luknjo na avri skoraj vedno in zakrpano energijo, ki je od nekoga drugega.Avra to energijo ne prepozna kot svojo, zato ustvarja razne vibracije, da se je znebi.Posledica je luknja, ki je lahko katastrofalna za psiho, fizično telo itd...Avtosugestija je lažjega pomena.Na avri se to vidi kot nek obliž, neka krpa, ki pokriva rano, ali odprtino ali pa karkolidrugega.Neprijetno

Zato pa ves čas govorim o avtohipnozi, ne o hipnozi...drugače se pa ostalo kar strinjam s teboj- pri hipnozi je problem- hipnoterapevt...

Avra ne diha.S časom se želi znebiti tega obliža in srka vase druge energije, za pomoč Rezultat je podoben prejšnjem, samo da tu je stvar lažja-light:)

Narava je čudodelna.Narava dela čudeže.Najbolj enostavna in na dosego vsem.Avra se popolnoma napolni z energijo in dobi informacijo obnavljanja.Gozd.Si predstavljate?Vonj, drevesa, zemlja, ki toplo diši, sonce,....

Tudi tehnike so podobna zadeva.Ena izpodbija drugo in ena vleče drugo.Tu bi tudi morali uzpoštevali koncept Vipassane, še najbolj tu.

Kaj pa ostane? Enostavno:izklopiti TV in jo nesti stran, manj govoriti, varčevati s svojo energijo.Energija govora je bistvenega pomena.Post pri govoru (Muni), veliko pomaga, se pravi probaj manj govoriti.Probaj jesti zdravo hrano, se postiti.Sama dodajam še postni sex, ali celibat.Pomaga isto kot pri postu s hrano, samo da tu gre za sexualno energijo, ki je bistvenega pomena, skoraj bolj kot hrana.Že to bi bilo dovolj, da si telo opomore in začne obnavljat.

Veliko gibanja, potenja, pitje vode.

Se pa absolutno ne strinjam- tole mnenje sprejemam, nikakor pa ne potrjuje mojega aspekta...Predvsem ne celibat ali sexualni post- pa izguba energije. Sem kar dobro poučen o tao pristopu ampak teh zadev ne jemljem za svoje...pa nisem edini..Post govora pa te lahko pripelje do zelo velike problematike na energetski ravni- brez izražanja...se ve kam se pride...Če delaš na sebi- na energetski ravni vsakodnevno- seveda tudi od svoje energetske bazične naravnanosti odvisno- nimaš nikakršnih problemov z izgubo energije, ker jo dobiš natanko toliko , kot jo želiš oziroma potrebuješ.Zanesljivo . Sicer pa- kot vedno pravim- vsak ima svoje mnenje in prepričanje in vse to je za spoštovat...tudi če ni moje...

..Kaj še? Hm aha, zelo velikega pomena v današnjem času sem opazila je: družba.Torej s kom se družimo.Duhovno dobra in zdrava družba pripomore k dobremu počutju in je dobra spodbuda za vsakdan.Skupaj zmoremo vse! Ja družba je res pomembna.

Vidiš- tukaj si porekla tisto, kar si zgoraj rekla- edino če gre za družhbo- skupono, ki v tišini opravlja meditacije ali kaj podobnega. Pa spet je z lastnim vpogledom v lasttno avro- velika odvisnot vdora tujih / škodljivih/ energij v tvoja avrična telesa.

Marjetka,

pa to,da ti je trajal efekt hipnoze 2 dni, je super znak!Pomeni, da imaš zdravo avro in da lepo kroži energija v tebi.Super, bodi vesela! Ne vem kaj si hotela ODPRAVIT, samo je veliko načinov, ki so bolj naravni kot ta. To je pač to kar vem.

Ah sory ne Marjetka, ampak Razvajenki blo namenjeno ta zadnje!

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Se pa absolutno ne strinjam- tole mnenje sprejemam, nikakor pa ne potrjuje mojega aspekta...Predvsem ne celibat ali sexualni post- pa izguba energije. Sem kar dobro poučen o tao pristopu ampak teh zadev ne jemljem za svoje...pa nisem edini..Post govora pa te lahko pripelje do zelo velike problematike na energetski ravni- brez izražanja...se ve kam se pride...Če delaš na sebi- na energetski ravni vsakodnevno- seveda tudi od svoje energetske bazične naravnanosti odvisno- nimaš nikakršnih problemov z izgubo energije, ker jo dobiš natanko toliko , kot jo želiš oziroma potrebuješ.Zanesljivo . Sicer pa- kot vedno pravim- vsak ima svoje mnenje in prepričanje in vse to je za spoštovat...tudi če ni moje...

Se popolnoma strinjam, da je post govora za NEKATERE lahko nevaren.Podobno velja za post s hrano, nekaterim odpre psihoze.Ampak to je logično, da kdor ima probleme na duševnem in psihičnem nivoju, ne sme vsega, še posebej te prijeme, ki so dokaj zahtevni in za tiste iskalce, ki so že nekje na poti kaj dosegli pri sebi.Post govora je super zadeva.No, jst imam raje "sadni govor", to je ko vsako besedo ozavestiš in poveš vse zelo jedrnato, ampak v celoti.Mogoče nisem se prav izrazila.Post govora je super zadeva, ker te centrira totalno, ampak ozaveščenost je nujna.

Vidiš- tukaj si porekla tisto, kar si zgoraj rekla- edino če gre za družhbo- skupono, ki v tišini opravlja meditacije ali kaj podobnega. Pa spet je z lastnim vpogledom v lasttno avro- velika odvisnot vdora tujih / škodljivih/ energij v tvoja avrična telesa.

To pa ne kapiram, razjasni.Uf že tri dni ne spimo dobro, ker imamo Koprske noči dolge dolge, pa.... energetski nivo pade::((((

• 1 month later...

Pozdravljena,

S pomojo alfa in theta stanja (hipnoza) je mogoče spoznati svojo psiho. Žal je hipnoza v večini primerov popolnoma napačno interpretirana. Kot je izjavil eden izmed 'gurujev' hipnoterapije Milton Erickson: "Hipnoza človeka ne spremeni, temveč mu omogoča, da bolje spozna svojo psiho".

Veliko škode je na tem področju naredila tudi klasična psihoanaliza, kateri tipični predstvnik je bil Sigmund Freud. 'Standardiziran' očitek psihoanalize navaja, da se v hipnozi posameznikov ego zaobide. Na ta način naj bi imela hipnoza samo kratkotrajne učinke. Sodobne znanstvene razsikave kažejo, da so navedena stališča zmotna in da ima hipnoterapija pozitvne učinke, seveda ob ustrezni strokovni izvedbi.

V kolikor te zanima več, te vabim, da si ogledaš spletno stran:

http://www.atinstitut.si

Delujemo na znanstvenih metodah s pomočjo alfa in theta stanja.

Lep pozdrav,

aleš

AT Inštitut za nego intuicije

www.atinstitut.si

• 2 months later...

Jaz sem danes po tv gledala kako je ena ženska folk hipnotizirala in skratka 3 moške.

Enemu je onemogočila,da se premika in ko ga je vprašala da kaj je narobe je tip reku " da se ne more premaknit ker ga nekdo vleče "

Pol ta drugemu tipu je onemogočila,da govori.Sploh ni mogel spregovorit.

Pri zadnjemu tipu je bila pa stvar najboljša.

Tip je pod hipnozo in ga vpraša ona,da kaj je narobe in reče on " trebuh me boli "

in ona " zakaj pa? "

in on " brce čutim....noseča sem "

in ona " usedte se....rodili boste " in tip se usede in začne dihat kot ženske ki rojevajo in razširi noge

in ona " kaj rojevate? "

in on " ja "

in ona " kaj bo fantek ali punčka? "

in on " nevem "

in ona " kaj ste že rodili "

in on " ja "

in ona " kaj pa je "

in on " fantek "

No....pol ga je zbudila.Jaz sem se do solz nasmejala :lol:

Samo me je pa tud mal stisnlo.Mislim kakšno nostranjo moč imajo nekateri ljudje.Praktično gre v tvojo psiho in te ima pod totalno kontrolo :blink:

Gre za estradno hipnozo.

Predhodno so bili narejeni testi sugestibilnosti & hipnotibilnosti.

Izbrani najbolj ustrezni subjekti - mediji.

Katerih podzavest & zavest sodelujeta s hipnotizerjem.

Preko vzpostavljenega odnosa - raporta induktor (hipnotizer) - medij (hipnotizirana oseba).

Ostalo je potem "rutina" hipnotizerja...

LP

Gre za estradno hipnozo.

Predhodno so bili narejeni testi sugestibilnosti & hipnotibilnosti.

Izbrani najbolj ustrezni subjekti - mediji.

Katerih podzavest & zavest sodelujeta s hipnotizerjem.

Preko vzpostavljenega odnosa - raporta induktor (hipnotizer) - medij (hipnotizirana oseba).

Ostalo je potem "rutina" hipnotizerja...

LP

Kaj misliš,da so boljši mediji za hipnozo taki bolj sugestibilni ljudje? Verjetno so to taki ljudje,ki se zlahka pustijo voditi.Se pravi bolj labilni,ali pa srednji sloj?

"Kaj misliš,da so boljši mediji za hipnozo taki bolj sugestibilni ljudje? Verjetno so to taki ljudje,ki se zlahka pustijo voditi.Se pravi bolj labilni,ali pa srednji sloj?"

To se prej naredijo testi "lahke - težke" roke, "zlepljenih" oči, "padanja" nazaj,...

In se izbere najbolj "dojemljive" medije - subjekte...

Bil sem enkrat medij na prireditvi v centru mesta.

Iz golega heca.

Počel totalno vse, kar je Italijan - hipnotizer hotel.

Ker sem to hotel sam.

Kameradi, še danes NE vedo. Ali je bila hipnoza. Ali ne.

Dejstvo je, da sem se vsega zavedal. Počel pa zato, da Italijanu nisem uničil predstave. :)

Kaj misliš,da so boljši mediji za hipnozo taki bolj sugestibilni ljudje? Verjetno so to taki ljudje,ki se zlahka pustijo voditi.Se pravi bolj labilni,ali pa srednji sloj?

Pred leti sem nekje prebral, da te hipnotizer ne more hipnotizirati, če ga gledaš skozi oči - torej, pogled imaš usmerjen v oči, a tako, kot da je gorišče opazovane točke nekaj metrov za njegovo glavo. Glede na to, da se en frend resno ukvarja s hipnozo, bom to ob priliki preveril.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Dejstvo je, da sem se vsega zavedal. Počel pa zato, da Italijanu nisem uničil predstave. :)

sm gruntou, da bi probu človeka na pou prežagat z motorko.

publiko bi tut zrihtu. :palec: sam še prostovolca bi rabu. :o|o:

a loh računam nate? x:px x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Pred leti sem nekje prebral, da te hipnotizer ne more hipnotizirati, če ga gledaš skozi oči - torej, pogled imaš usmerjen v oči, a tako, kot da je gorišče opazovane točke nekaj metrov za njegovo glavo. Glede na to, da se en frend resno ukvarja s hipnozo, bom to ob priliki preveril.

lalala

kot sem že omenila v podobni temi, sem bila pri dveh zelo znanih slovenskih hipnoterapevtih in 100% sodelovala,želela,da bi me hipnotiziral in odpravil problem,ki me je takrat mučil, pa me noben od teh dveh ni mogel hipnotizirati. Je to pri meni tako močna podzavest ali kaj je to???
Love is my only point to be alive...love is my God

Ja.....kot jaz vem hipnotizer ne more vsakega hipnotizirati.Se mu moraš tudi ti pustit,ker če ne on ne more...... x;)x
saj sem napisala,da sem popolnoma sodelovala,se prepustila, da bi končno rešila problem...pa navkljub temu s hipnozo ni bilo nič.
Love is my only point to be alive...love is my God

Ta dva hipnotizerja, kdo drug.

Bi ti lahko kompleten postopek induciranja - hipnotiziranja posnela na audio track (wav, mp3, ... format).

Vržeš doma v računalnik, poslušaš...

Postopoma preklopiš v lahko, srednje, ... globoko sprostitev - hipnozo.

Oz. si sama, kdo drug narediš lahko svoj audio posnetek;

Več v

Visoka šola hipnoze (dr Kurt Teppenweiner);

Sprostitev v stiski - avtogeni trening (dr Hannes Lindeman).

V knjigah so tudi navodila za tvorbo pravilnih samosugestij, slikovnih predstav.

Oz. si dobod nekoga, da te nauči.

S taktilnimi indukcijskimi postopki se da hipnotizirat vsakega.

Ko se nekomu stimulira začetno točko K - 1; ledvičnega meridiana na primer.

Povezanega z možgani... Teh točk je kar nekaj.

Po Shiatsu postopku (dvajset minut in več stimulacije brez kyo - jitsu obdelave, ...).

So pa še drugi taktilni postopki induciranja...

Se pa NE hipnotizira vsakega. To tudi nima smisla...

Tudi ponoči v spanju, ko je medij v REM fazi zna znalec hipnotizirat vsakega...

Z etrom pa sploh NI nobenega problema. Se pa tega NE počne.

LP

• 2 months later...

Živjo,

zanima me hipnoza. Kake pol leta se že ukvarjam z samohipnozo, pa nimam pravih uspehov. Iz firbca sem obiskal tudi dva hipnoterapevta, glavni efekt je bil predvsem v tem, da imam denarnico lažjo za kakih 150 EUR, hipnotičnega učinka pa nisem doživel.

Po moje sta bila hipnotizerja precej nerodna. V pol leta sem si na netu prebral precej o (samo)hipnozi in pogledal tudi precej izobraževalnih filmov. Meni noben hipnotizer ni napravil sugestivnostnega testa, niti posthipnotične sugestije mi ni pustil (npr. tisto, da pozabiš eno številko). Pač, sta nekaj glumila in zaračunala. Pri indukciji sem sodeloval in se res trudil.

Ful rad bi doživel somnambulizem in izkusil, kako je v globoki hipnozi. Zadevo vidim tudi kot zelo uporabno za duhovno rast. A je na gorenjskem koncu kakšen hipnotizer, ki bi bil pripravljen z mano/na meni malo potrenirat? Za majhen denar ali pa "za lon" (za "pozitivno karmo" x:)x )? Res bi se rad naučil (samo)hipnoze, pa sem ta trenutek finančno precej šibek. Vem, da obstajajo izobraževanja (se plača 3x600 EUR), samo nimam kje vzet takšnega zneska, še 150 EUR za tistadva mojstra je bilo preko moje glave.

Torej, iščem nekoga, ki bi bil pripravljen pokazati, kako se stvari streže in me ne bi pri tem ravno "olupil".

TNX!

A je na gorenjskem koncu kakšen hipnotizer, ki bi bil pripravljen z mano/na meni malo potrenirat?

oprosti ker se vtikam v tvoje odlocitve, vendar si ne morem kaj. x;)x x:o)x

tole je zelo neodgovorno in nespametno pocetje - da bi nudil svojo notranjost, da jo zamehuri en diletant? x:Ox

ker namrec te zadeve niso tako preproste vcasih in imajo lahko tudi (hujse oz. usodnejse) posledice.

In da bi nekdo 'vadil hipnozo na tebi', temu se raje izogibaj, s tem se ni za hecat. verjemi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa,

sem si prebral nekaj tem o hipnozi na tem forumu. Moje mnenje o tvojem pogledu (in res samo moje mnenje) je, da imaš precej zmedene poglede na to, kaj hipnoza sploh je. Nisem noben strokovnjak iz tega področja, ampak pod hipnozo se oseba res ne spremeni v hodečega zombija, s katerim lahko hipnoterapevt upravlja, kot mu je drago. :mezik:

Potem bi me bilo lahko praktično strah vseh tehnik, kjer terapevt šari po moji auri... Od energetskih operacij, reikija, bioorgonomije (kjer se spreminja celo genetske zapise na energetskem nivoju...!), pa do tehnik kot so rebirthing, šamanizem ipd. Na vseh področjih so šarlatani oz. diletanti, kot jim praviš. In zdaj bo mojo notranjost zamehuril nekdo, ki ima prvo stopnjo reikija ali bioorgonomije za sabo? Ali pa 2 meseca prakse s tehnikami ŽM Slavinskega?

Mislim, resno - hipnoza je precej varna tehnika. Odvisno pač, za kaj jo rabiš. Če bi mi kak kreten namerno želel škoditi, bi to verjetno precej lažje storil v hipnozi, ampak to je že druga zgodba.

Po drugi strani pa hvala za skrb. Se ne mislim prepustiti šarlatanu. Vseeno bi tole zelo rad probal, finance mi pa trenutno ne dopuščajo preveč razigranosti. Zato pač sprašujem, če ima kakšna usposobljena oseba, ali pa udeleženec šole za hipnoterapevta morda voljo in željo, da bi oba odnesla pozitivno izkušnjo.

BTW, kako se je moje vprašanje brez pojasnila znašlo tukaj? Sem že mislil ponovno spisati temo.

Ok, razumem.

vseeno mislim podobno (sem imela velik stika z ljudmi, ki so jih zamehurili tezki znalci, zato o tem ne sodim kar v tri krasne tako).

One stopnje cesarkoli pac ze pa me prav nic ne prepricajo (takole kar po defoltu), presenecen bi bil, kaksne izkusnje imajo nekateri z "resnicnimi eminencami" (ne govorim sam o podrocju hipnoze oz. hipnoterapije, pac pa splosno)....

Jp, sem te imela za bolj naivnega, pa se v naslovu si napisal 'za zabavo' (poleg osebne rasti al cesa ze).

Lahko bi bil star 15 let pa bi se hotel kar tkole mal za zabavo hecat.. sej kej tacga je ze tud blo.

po enem postu oz. odprti temi hipnoza za zabavo pa tezko kaj tkole sklenes. x:)x

Bilo je tudi pojasnilo oz. sem te seznanila z dejstvom, da bom temo zdruzila z eno od obstojecih.

Pa sem potem to kar storila in potem je blo brez veze pisat to. x:)x

Sicer pa nic kaj dosti ne pojasnjujem ponavad takih stvari (nenazadnje je potem se kup solat nepotrebnih v temi).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hmmm, no OK.

Jaz sem novo temo začel sicer zato, da bi bolj padla v oči in bi jo več obiskovalcev opazilo. Če si eno temo namreč že pogledal, pa se ti ni zdelo odgovarjat, jo boš v bodoče verjetno tudi "spregledal". Novo temo pa, če je naslov kolikor toliko interesanten, hitro kliknemo.

Anyway, moj poziv še vedno velja. Tudi tebi Marsa, glede na to, da si kar aktivna na alternativi: če poznaš koga in bi me spravila v kontakt z njim, bi bil zelo vesel :)

Jaz sem novo temo začel sicer zato, da bi bolj padla v oči in bi jo več obiskovalcev opazilo. Če si eno temo namreč že pogledal, pa se ti ni zdelo odgovarjat, jo boš v bodoče verjetno tudi "spregledal". Novo temo pa, če je naslov kolikor toliko interesanten, hitro kliknemo.

stekam, saj to je vecX argument da katero temo vendarle pustim oz. sem v 'dilemi', ker je recimo novo postavljena tema *boljsa*, kakovostnejsa, ma boljsi oz. konkretnejsi (ali pa splosnejsi) naslov, je bodisi ze v prvem postu bolje postavljena ali pa so pac plodnejsi in koristnejsi infoti.

ampak potem ni ne tch ne msh nic. xDDx

mamo sam razseckan po vsem forumu 17 hipnoz recimo (pa 85 ascendentov). x:)x

in potem uleti nov, ki razmislja isto k ti, in si rece, ma nc, same solate, gremo mi kr novo odpret. x:px

pa je potem pregledneje, ipak, ce se zdruzuje.

itak se pa teme osvezujejo pa so potem na vrhu.

In ce nekdo misli odgovarjat v temi hipnoza, bo odgovarjal, ce bo zelel, tko kot morda jaz tristopetdesetich uletim govort o aknah al cemu pac ze, na kar recimo vem, da mam lohk odgovor kaksen.

Anyway, moj poziv še vedno velja. Tudi tebi Marsa, glede na to, da si kar aktivna na alternativi: če poznaš koga in bi me spravila v kontakt z njim, bi bil zelo vesel :)

ne vem, mislim da ne (sej vids kok sem kriticna, jaz ne bi sla k nobenmu x;)x - in tud pri priporocilu se na nek nacin 'podpisem', se pravi moram zaupat/bit zihr, da lohk priporocam), ampak vcas se mi kak podatek nenadoma pojavi v glavi al pa mi prileti na pot in bom mislila na to. x:)x :palec:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...