butl 15. februar 2008 Prijavi Deli 15. februar 2008 O Carpenoctem V Kranju deluje dr. Pajntar Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
carpenoctem 15. februar 2008 Prijavi Deli 15. februar 2008 Ja, vem. Pa dela "pro bono" oz. za male denarje? Kolikor vem, je on stara šola - ne mislim nič slabega - in ni prav navdušen nad nekimi brezveznimi demonstracijami, ki so same sebi namen. Ali se pa motim? (Prosim, reci da se - grem z veseljem k njemu!) Ker jaz bi za začetek rabil nekaj takšnega; se pravi, da bi rad sprobal globoko hipnozo. Mogoče še kakšno posthipnotično sugestijo v stilu "ob polni uri se boš začel brez razloga trkati po glavi in sploh ne boš vedel, zakaj to počneš." Tako nekako, da vidim, koliko to sploh deluje, kakšen je filing in a se splača ukvarjat s tem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. februar 2008 Prijavi Deli 15. februar 2008 Prazna hipnoza (brez sugestij, slikovnih predstav) je sprostitev. Lahko površinska, srednja, globoka...Med budnostjo in spanjem, ...Lahko tudi "uvajanje" v sprostitvene (avtogeni trening, urjenje samosugestije, slikovnih predstav - kreativnih, drugih),meditativne prakse...http://www.slohipnoterapija.org/http://www.slohipnoza.com/KJE%20JE%20HIPNOZA%20USPESNA.htmV knjigah navedenih spodaj (za radovednega) so tudi navodila za tvorbo pravilnih samosugestij, slikovnih predstav(oz. si dobod nekoga, da te nauči)"Zastonj, pa pocen" so danes "redke dobrine". V kolker se korektno plača, se tudi bolj ceni dobljeno znanje. )Nekaj knjigic za več razgledanosti na temu področju (za tistega, kateri hoče):Visoka šola hipnoze (dr Kurt Teppenweiner);Sprostitev v stiski - avtogeni trening (dr Hannes Lindeman);Hipnoza - teorija i praksa (dr Tihomir Kojić);Hipnotizem - neznanega avtorja iz obdobja secesije izdan pri takratni Slovenski Knjigarni v New Yorku (! NUK Ljubljana);S pok. duhovnikom Mirko Žerjavom, sva pred leti glede na slog pisanja ugotavljala, da bi jo lahko glede na lep tedanji knjižni jezik. Lahko napisal duhovnik, kateri je služboval med Slovenci v New Yorku...V knjigi je nekaj uporabnih stvari za prakso. Katere so danes večinoma pozabljene.Neposredne tehnike indukcije se sicer razvijajo... Osnovni postopki induciranja (učinkoviti) pa več ali manj časa ostajajo podobni.Enostavni so učinkoviti.Avtohipnoza zame ok (meditativna prazna, ...). Hetero hipnoza zame ni ok.V kolikor so možni tudi drugi enako ali bolj učinkoviti načini za doseganje podobnih, boljših rezultatov.Glede na situacijo, katero hočemo zboljšati...Meditacija, relaksacija - ideološko, religiozno "nevtralne - neobremenjene" prakse (lambda, gamma, beta,alpha, alpha theta, theta, delta, epsilon nivo - vsak nivo "služi" funkcionalnostim svojim...) zame več kot "ping pong" s heterohipnozo. V kolikor ni nujno "potreben"...Za doseganje notranjega miru, sproščenosti, odprtosti, pretočnosti - brez blokad v telesu, umu. Kar se pretoka misli, življenske sile po meridianih tiče. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
carpenoctem 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Živjo! Ima še kdo kakšen predlog, kje najti pomoč glede učenja (samo)hipnoze? Kakšno ceno ima Dr. Pajntar in ali se ukvarja z individualnim poučevanjem samohipnoze? Ima kdo kakšne informacije o tem? V knjigah navedenih spodaj (za radovednega) so tudi navodila za tvorbo pravilnih samosugestij, slikovnih predstav(oz. si dobod nekoga, da te nauči)"Zastonj, pa pocen" so danes "redke dobrine". V kolker se korektno plača, se tudi bolj ceni dobljeno znanje. ) Tantra, zelo rad bi si dobil nekoga, ki bi me naučil. Poznaš kakšnega? Glede denarja: strinjam se s prvim delom stavka. Z drugim delom pa ne. To je v večini zgolj izgovor (za zdravilce, pravzaprav pa za vse), da lahko navijajo cene. "Konkretno" lahko plačaš tudi na drug način, ne samo z denarjem. V duhovnosti poudarjanje denarja nikoli ne bi smelo biti na prvem mestu. (Je pa gotovo, da hipnoza manj spada pod klasično duhovnost, kot npr. reiki). Nekoč mi je močno pomagal znanec , ki se ukvarja z duhovnostjo. Sem ga vprašal, koliko sem dolžan, pa mi je rekel, naj se spomnim na to, da sem nekaj dolžan takrat, ko bo nekdo drug potreboval mojo pomoč. In sem se. Celo večkrat, ker sem zelo cenil njegovo pomoč. Tudi na ta način lahko "konkretno" plačaš. Pa sploh ni šlo za materialne transakcije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 "Tantra, zelo rad bi si dobil nekoga, ki bi me naučil. Poznaš kakšnega?" Konkretno kaj želiš doseči s samohipnozo (sproščenostjo & samosugestijo & slikovno predstavo, ...)?Kaj si dozdaj naredil na temu področju? Kaj si dozdaj prebral v zvezi s tem? Ceno postavi vedno znalec. NIKOLI oseba, katera želi neko znanje od njega.Inštrukcije - bilokatere se vedno plačajo. ) "Gola" hipnoza NIMA veze z "duhovnostjo". Je pa lahko hipnoza odlično izhodišče za avtogeni trening, druge sprostitvene prakse, razne meditativne prakse... Tudi TM, druge meditacije se plačujejo. Nekatere tudi NE. Tudi Yoga se plačuje... Osebno bi raje plačal. Kot pa "vzel navidezno zastonj". In da se potem "plačuje na druge načine"in se na človeka "pritiska tako ali drugače" (razne sekte, itd.). Zakaj bi nekdo moral po Tvojem "diktatu" delat zastonj? Ti je zaposlitev hobby in delaš brezplačno - zastonj? Za zastonj uporabi prijatelja: google.comObišči NUK, kako drugo knjižnico. Se poglobi. Najdi ustrezno osebo... Pojdi v knjižnico. Vzemi v roke Visoka šola hipnoze dr. Kurta Teppenweinerja.In se hipnotiziraj po "metodi polaganja desne roke" na sončni pletež...O tvorbi sugestij ti vse piše v navedeni knjigi... Hipnoza NI NIČ DRUGEGA kot sprostitev na različnih frekvencah možganskih tokov (lambda, gamma, alpha, alpha-theta, theta, delta, epsilon). Lahka, srednja ali globoka sprostitev v stanju med budnostjo in spanjem. Športnik, manager, ... lahko danes zavestno uporabi lambda, gamma audio frekvence.Študent gamma, beta, ... Kakšen drug v "meditativne" namene lahko danes načrtno uporablja alpha, alpha - theta, theta, delta, epsilon frekvence binaural, monoural, isochronic tehnologije.Izbor zavisi od potreb, hotenj posameznika. Pri zaprtih, ali odprtih očeh. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 O Carpenoctem Jst sem ti omenu dr. Pajntarja zato, ker je dober. Sam osebno sem pa proti igračkanju s hipnozo iz zlo podobnih razlogov kt Marsa in ne, men se ne zdi samo sprostitev, tko kt Tantri. Kako do Pajntarja in kakšno ma ceno, boš pa že sam zbrskal. Mej se fest Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 butl, imaš prav.Zase uporabljam avtogeni trening, yogo nidra, srednje globoko hipnozo 20+ let.Po novem sem na na meni všečnih lambda, epsilon frekvencah. Katere za lastne potrebe sprogramiram - naredim sam.Da se pa tudi brez tega. Vsekakor. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Sam osebno sem pa proti igračkanju s hipnozo iz zlo podobnih razlogov kt Marsa in ne, men se ne zdi samo sprostitev hipnoza je v bistvu preprogramiranje nečesa kar bi moral spontano zavestno razrešit, torej tudi razna podoživljanja in podobno ni normalna pot....če pa hočeš kako datoteko zbrisat je pa sploh narobe, ker potem zbrišeš tudi vse ostale informacije, k so vezane na to datoteko....sam sem bil na tečaju hipnoze, tudi malo čaral okoli tega, a vse verjetno samo zato, da sem spoznal, da tega ne potrebujem. Naše podzavestne vzorce moramo zavestno obdelat, to je naša naloga in samo tako tudi oplemenitimo skupno zavest... tko, da če mene kdo vpraša mu svetujem naj gre čim dalj od takih razmišljanj, saj je cel kup sprostitev in nenazadnje tudi kako alfa stanje, k te zadeve pospeši brez hipnoze.... večina se odloči za učenje hipnoze predvsem zaradi strahov pred nemočjo in ker mislijo, da bodo s tem dosegli nekaj, kar po naravni poti niso sposobni, kaj kmaluu pa ugotovijo, da je to daleč od resnice, ker se prav nikogar ne more hipnotizirati brez njegove privolitve. Veliko več lahko dosežeš v alfa stanju in z čisto mislijo brez manipulacij. Predvsem moraš pa zaupati in rad imeti najprej sebe, če to imaš se s sabo ne obremenjuješ in ituicije same od sebe laufajo. Če te pa pri tem nekaj zavira, j pa tvoja nalohga da ugotoviš kaj je vzrok, da te zavira.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 "...Naše podzavestne vzorce moramo zavestno obdelat, to je naša naloga..." Tako je. )Alpha stanje, oz. Theta - 7.83 Hz frekvence zadostujejo za delo na sebi...V kolker kdo že uporablja te tehnologije kot podporo v ozaveščanju in preobraževanjuvsebin podzavestnega, nezavednega - individualnega, kolektivnega... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lunatica 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Tukaj imaš še en naslov hipnotizerja,ki dela v Kranju, sicer sem bila tam pred 3 leti,tako da ne vem,če bo naslov še isti.Probaj. Miran Šafranko(član zbornice za etično in profesionalno hipnoterapijo)email: miran.safranko@si-web.orgGSM: 041 789-832 Citiraj Love is my only point to be alive...love is my God Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Tukaj imaš še en naslov hipnotizerja,ki dela v Kranju, sicer sem bila tam pred 3 leti,tako da ne vem,če bo naslov še isti.Probaj. Miran Šafranko(član zbornice za etično in profesionalno hipnoterapijo)email: miran.safranko@si-web.orgGSM: 041 789-832 še tarifo mu napiš, da nau zastonj klical.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lunatica 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 še tarifo mu napiš, da nau zastonj klical....ej, tega pa resnično ne vem, se ne spomnim niti kolk sem sama takrat plačala, naslov sem pa prepisala iz vizitke,ki jo še hranim Citiraj Love is my only point to be alive...love is my God Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 UKC - Centralna sterilizacija"Miran Šafranko, tajnikTel.: 01 522 41 - 87E-mail: miran.safranko@kclj.si"http://www3.kclj.si/index.php?m=24&s=1...;id=330&o=2Internetne strani sta mu že passe (ne delujeta več). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
carpenoctem 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Konkretno kaj želiš doseči s samohipnozo (sproščenostjo & samosugestijo & slikovno predstavo, ...)?Kaj si dozdaj naredil na temu področju? Kaj si dozdaj prebral v zvezi s tem? Rad bi dosegel različne zadeve. Redukcija stresa na delovnem mestu in na sploh, dvig samozavesti, kasneje morda tudi kombiniranje z meditacijo... Zanimajo me tudi terapevtski vidiki, ampak to je že druga zgodba. Povečevanje koncentracije za študij, učenje tujih jezikov... To je PRIBLIŽNO to. Drugače me hipnoza zanima že ohoho let. Sem že v osnovni šoli bral Visoko šolo hipnoze od enega srbskega/hrvaškega avtorja (al pa je bil prevod, je že dolgo tega). Pred kratkim pa nekaj angleške literature na temo avtohipnoze in avtogenega treninga. Na netu sem našel tudi gomilo mp3-jev za samohipnozo, brez pravega uspeha. Binauralne zvoke sem si tudi že posnel (Gnaural, Audacity), poslušal... Nekaj se dogaja, ampak to - brez sugestij - vodi lahko v meditacijo in relaksacijo, ne pa v (avto)hipnozo. Ceno postavi vedno znalec. NIKOLI oseba, katera želi neko znanje od njega.Inštrukcije - bilokatere se vedno plačajo. ) "Gola" hipnoza NIMA veze z "duhovnostjo". Je pa lahko hipnoza odlično izhodišče za avtogeni trening, druge sprostitvene prakse, razne meditativne prakse... Tudi TM, druge meditacije se plačujejo. Nekatere tudi NE. Tudi Yoga se plačuje... Osebno bi raje plačal. Kot pa "vzel navidezno zastonj". In da se potem "plačuje na druge načine"in se na človeka "pritiska tako ali drugače" (razne sekte, itd.).Lej, se deloma strinjam. V celoti pa nikakor, ker to vodi v zaslužkarstvo na podlagi tuje nesreče (predvsem govorim za zdravitelje). Ceno postavlja trg, ne pa prodajalec. Problem alternative je ta, da je na trgu ogromno dreka. Zdaj pa pojdi in loči zrnje od plevela. Bom tudi "golo hipnozo", kot praviš, vključil v duhovnost, čeprav to ni. Res je problem, ker to ni regulirano in lahko vsak prodaja tudi neko "svoje" znanje kot svete resnice. Ni vse zlato, kar se sveti. Poleg tega - tečaji joge in meditacije, bili še tako dragi, ne stanejo 50 ali več EUR na srečanje, zato so neprimerljivi z učenjem avtohipnoze pri hipnoterapevtih. Je precejšna razlika, če plačam npr. 500 EUR za računovodsko-knjigovodski tečaj na ljudski univerzi, ali pa, če plačam za izobraževanje za reiki mojstra prav tako 500 EUR. Dvojna razlika: prvič je tukaj problem tistega, ki podeljuje naziv (ali je usposobljen, kakšna referenca je). Drugič gre pri teh duhovnih doktrinah vendarle za zelo specifično področje... Je en pameten mož pred cca 2000 leti rekel: "Zastonj ste dobili, zastonj dajajte!"Zakaj bi nekdo moral po Tvojem "diktatu" delat zastonj? Ti je zaposlitev hobby in delaš brezplačno - zastonj?Ne obračaj mojih besed. Nisem nikoli nikogar silil, da bi delal zastonj. Ti očitno ne delaš zastonj, ko si se tako razhudil. Na živce mi gre zaslužkarstvo na račun bolnih in pomoči potrebnih, to ja. In pa precenjevanje svojega znanja na račun neurejenosti alternativnega področja. Me zanima, koliko reiki mojstrov ter drugih bioenergetikov plačuje davke za svoje terapije. Z drugimi besedami - na račun bolnih si nekateri praktično zidajo hiše, v davčno napoved pa prijavijo minimalno plačo ali pokojnino. Pa pustiva to, da ne bo preveč eskaliralo. Govoriva o hipnozi in o poučevanju (avto)hipnoze. Ja, tudi tukaj se mi zdi 50+ EUR na seanso precej huda varianta. V tujini je to morda praksa ali pa je poceni, pri nas pa 10 obiskov pri hipnoterapevtu lahko pomeni nekomu celotno plačo. Če je situacija takšna kot pri meni, kjer hipnoza sploh ni delovala, potem je še toliko slabše. Tisto, za kar jaz računam oz. sem plačan, je ponavadi otipljivo oz. so vidni rezultati. Poleg tega - računaj zmerno za tisto, kar je za osebno uporabo in računaj mnogo za tisto, s čimer bo slušatelj služil naprej. In še končno: želel sem dobit nekoga, ki ljudi ne odira. Če bi bil pripravljen z mano TRENIRAT (udeleženec tečaja hipnoterapije ali odrski hipnotizer) samo indukcijo (ne pa regresije, posthipnotičnih sugestij...) zastonj, potem še toliko bolje. Pa tudi, če bi zahteval neko plačilo: 50 EUR na seanso ne dam več, sploh ne vnaprej; bi pa bil pripravljen plačat v rangu 100-150 EUR za 5 ali 10 srečanj. Ali pa se recimo udeležit delavnice z več udeleženci, 5-10 srečanj za 200 EUR. Bolno pa se mi zdi za 3 obiske zmetat 200 EUR, sploh če ni učinka. Tisto, kar želim, ni neko poglobljeno znanje, pač pa samo trening spuščanja v hipnozo in dviga iz nje. Če je to po tvoje vredno 50 EUR na seanso, pa zelo zelo precenjuješ tole. Kolikor je meni znano, se lahko vsak bebec nauči teksta hipnotične indukcije in potem nekoga tretjega popelje v hipnozo. Problem je, ker tega ne morem početi SAM. In ker nočem, da na meni vadi šarlatan, nočem, da bi tekst brala moja punca. OK?Za zastonj uporabi prijatelja: google.comObišči NUK, kako drugo knjižnico. Se poglobi. Najdi ustrezno osebo...Človek božji! Saj to delam. Samo ti bi filozofiral o tem, kako je znanje treba plačevat. To, da mi en prebere Elmanovo indukcijo 10x, po tvoje stane 500+ EUR? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 "Ne obračaj mojih besed. Nisem nikoli nikogar silil, da bi delal zastonj. Ti očitno ne delaš zastonj, ko si se tako razhudil." Nisem se razhudil. Pri meni zastonj ni NIČ. VSI delamo za korektno plačilo. ) "J" hipnozo. Meditacija Ozaveščanja & preobraževanja vsebin v sebi je VEČ. ) Naslov Zate; mogoče (to ti veš)http://www.slohipnoterapija.org/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
carpenoctem 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Nisem se razhudil. Pri meni zastonj ni NIČ. VSI delamo za korektno plačilo. )Nisi pa povedal, kaj je zate korektno. 500+ EUR zato, da bi mi nekdo 10x prebral Elmanovo indukcijo in me dvignil iz hipnoze? Na splošno vidim, da hipnozo tukaj obravnavate kot zelo mistično in temačno silo, s katero lahko nekdo drug vsili svojo voljo hipnotizirancu. Enostavno ne deluje tako. Prebral sem tudi nekaj tuje literature, ki svetuje, naj hipnotično indukcijo kar sam posnamem in si jo predvajam. Ali pa prosim koga od bližnjih. No, to je meni blesavo, ker se nikakor ne bi mogel zresnit, če bi mi punca brala hipnotično indukcijo, ali če bi poslušal svoj glas na slušalkah. Zato bi rabil nekoga, ki bi se mu dalo za relativno majhen denar me malo v to vpeljat. Ne zahtevam nobenega zdravljenja ali poglobljenega učenja, za katerega ne bi nič plačal. Par spustov in dvigov iz hipnoze pa nekemu hipnotizerju menda ne predstavlja takšnega napora, da bi za to računal, ne vem, 200 EUR? Da hipnoza ni prav preveč nevarna zadeva (razen za kakšne sociopate in borderline osebnosti) je itak jasno, al moram kakšne linke začet dajat? Kdor trdi drugače, bo moral še malo prebrat, pa četudi je do sedaj prebral že 50 ali več knjig, v katerih piše, da se s hipnozo ni za zajebavat. Ja, ni se za zajebavat, prav posebne krize pa ni... Recimo, da bi kar ponorel, če bi me hipnotiziral en začetnik... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Hipnoza sama po sebi ni nič "mističnega".Je sprostitev različnih nivojev (alpha, theta, ...). Nič drugega. )Meditacija "Ozaveščanja & Preobraževanja" je VEČ. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 al moram kakšne linke začet dajatsam tega se še manjka.....mene pa pri tebi bolj to zanima, zakaj se sploh matraš pri nas neukih, če že vse skor veš....pa odgovori mi prosim, kje je hipnoza koristna, ne na splošno....konkretno, kaj lahko spremeniš....izboljšaš, kar drugače ne moreš....kaditi naprimer lahko nehaš tudi brez hipnoze... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Men je pa tole mal hecn, Carpenoctem. Tle se pregovarjaš o cenah, kakšne naj bi bile in kakšne da so primerne. Zakaj pa ne vprašaš kakega hipnotizerja direkt, pa boš zvedu iz prve roke?In zakaj prepričuješ, kako je hipnoza nekej čist simpl in nenevarno? A sam dvomiš v to, kar propagiraš al kva? A ti mal dodam v tvoj dvom? Prou. Jst vidm postopek hipnoze ene tko, kt, eee, recimo eno operacijo. Tipo te zareže in ti nardi rano /da ti kej poštima a ne/. Če se potrud in poskrbi, da je okolje sterilno, da ma inštrumente sterilne, pol je fajn a ne. Če pa ne, pa lahko fašeš v odprto rano kej iz okolja, kakšne bacile al pa kako drugo svinjarijo in maš pol celo jebo. Ja, tud če sam sebe operiraš /če si tak kampeljc/, morš poskrbet za primerno okolje a ne. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
carpenoctem 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Joj, otroci, no, dajmo se malce umirit, ja? Moje osnovno vprašanje je bilo jasno. Ne vem, zakaj je treba zadeve tako komplicirat. Dobil sem par uporabnih odgovorov, pa nekaj filozofiranja. Verjetno dobronamernega, da se ne bi opekel, za kar se zahvaljujem, ampak vseeno. mene pa pri tebi bolj to zanima, zakaj se sploh matraš pri nas neukih, če že vse skor veš....Vprašal sem, če kdo pozna koga, ki bi za soliden denar (ne da odira) nakazal par osnovnih korakov pri hipnozi. V teoriji lahko o hipnozi veš praktično vse, pa vseeno ne gre v praksi. To je menda razumljivo. Vse knjige in vsa online literatura, ki sem jo prebral, pravi, da je samohipnoza težka, če nisi bil prej nikoli v hipnozi. S časoma gre, če imaš voljo in vztrajaš. No, če ne bo šlo drugače, bom tudi tako poskusi. Ampak, če imam orodje, res ne vem, zakaj bi z nohtom vijak zavijal v steno. Zna bit neprijetno pa dolgotrajno. pa odgovori mi prosim, kje je hipnoza koristna, ne na splošno....konkretno, kaj lahko spremeniš....izboljšaš, kar drugače ne moreš....kaditi naprimer lahko nehaš tudi brez hipnoze...Brez dvoma. Samo bolj naporno je in zoprno. Spet - 60 stopinjski kot lahko načrtuješ tudi z ravnilom in šestilom, lahko pa vzameš tudi geotrikotnik, pa gre hitreje. Ali pa: koren iz 15 lahko tudi na roke računaš, ampak računalnik ga zna hitreje in bolj natančno. Se pravi, da se ne gre za lenobo, pač pa za pragmatičnost. butl, to kar pa ti navajaš, je pa čist mem, sori, in sploh ne mislim komentirat. Prestrašil me pa ne boš, brez skrbi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 "samohipnoza težka" V alpha indukciji si že, ko sproščeno ležiš med budnostjo in spanjem.Z desno roko na sončnem pletežu (popku, hari 2 - 3 prste pod popkom).Dihaš z "Diha me" dihalnim samodejnim ritmom. In ne zaspiš pri tem.Temveč se vsega zavedaš.Lahko si pozoren na dvigovanje trebuha - popka pri vdihu "diha me",spuščanje trebuha - popka pri izdihu "diha me".Trans zagotovljen.Ena od "1 000 000" poti za priti v "avtotrans". ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
carpenoctem 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 OK, fino. Kaj pa bi bil "Diha me" dihalni ritem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 Joj, otroci, no, dajmo se malce umirit, ja? Moje osnovno vprašanje je bilo jasno. aha zdele sem šele kapiral...ogromno prebral, ne znaš pa v praksi realizirat....kar se hipnotizerjev tiče, vsaj tistih k jest poznam spod 100EUR ne boš pršu zraven... nisi mi pa odgovoril, kaj te sili v to, da moraš to probat....če je to zaradi določene konkretne zadeve probaj in boš videl kako je to...če te pa samo firbec matra ti pa priporočam, da najprej predelaš kako literaturo okoli podzavesti, nezavednega stanja nše psihe, okrog miselnih vzorcev, okrog zapisovanja vzorcev v različne globine nezavednega, okrog pretvorb v kvantne informacije, tudi okrog back upov naše podzavesti.....okrog funkcije zavednega stanja..........šele takrat boš lahko tudi v resnici ugotovil, kaj je hipnoza in kako sploh deluje... našteval si različne poti risanja kota....tudi tu je tako, različne tehnike, vendar moraš vedeti, kakšen naj bi bil rezultat in zakaj.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 OK, fino. Kaj pa bi bil "Diha me" dihalni ritem?"DihanjeTelo diha kakor diha. V lastnem dihalnem ritmu.V Duhu si vsak reče: "DIHA ME" (lahko tudi: "DIHAM"). In se prepusti lastnemu dihalnemu ritmu.Telo diha, kakor diha. Vi ste samo zunanji; nevtralni opazovalec.V pr. notranjega nemira uporabite "magično" besedo: MIR.Jo nekolikokrat v Duhu ponovite. In se umirite.Lahko pa nekaj časa dihate čisto normalno s trebuhom. In ste pozorni na dvigovanje trebuha; popka pri vdihu. In na spuščanje pri izdihu.Čez čas pa preidete na: "DIHA ME" oz. "DIHAM".Avtogeni trening za več sprostitve. Boljše razpoloženje.http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=28038Avtogeno sproščanjehttp://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=25133Binaural Epsilon, nizka Delta, Lambda, Gama Meditacija, …http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=43718Zdravilna dihalna vadba z avtosugestijo in slikovno predstavo (vizualizacijo)http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=25846 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 18. februar 2008 Prijavi Deli 18. februar 2008 "Dihanjemen je bl blizu "nosorogova" metoda radiranja, za začetek še najbolj vžge...kasneje pa tko z svojim "stikalom" (napr. beseda alfa stanje) not padeš...naprimer če s na poti in nimaš časa spat to zlo prav pride...pol ure alfa stanja t nadomesti nekaj ur spanja.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.