naettka 26. julij 2007 Prijavi Deli 26. julij 2007 Doma nam raste ameriški slamnik. Delali smo že tinkturo iz njega, a mi zaradi alkohola tinktura ni bila všeč. Nekje sem brala, da se da narediti tudi sirup, nekako podobno kot s smrekovimi vršički. Daš v kozarec plast slamnika, nato plast sladkorja in tako nadaljuješ dokler ni zapolnjen kozarec, postaviš na sončno mesto in čakaš. Tukaj pa je problem - ne vem, ali se za sirup uporabljajo samo cvetovi ali lahko tudi listi, ne vem, ali je treba cvetove in/ali ostale dele rastline nasekljati in ne vem, koliko časa je treba pustiti na soncu.Če kdo ve, prosim, da napiše! Vnaprej hvala in lp,N. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. julij 2007 Prijavi Deli 26. julij 2007 Prvenstveno se pri slamniku uporablja korenina .Seveda lshko tudi ostali deli, moraš pa liste vsekakor dobro nasekljati in pol gre. Samo ne vem - v kakšne zdravilne namene ga pa misliš uporabljati . V bistvu je iz slamnika najbolje delati alkoholaturo- svežo, nadrobno sesekljano zel zaliti z isto težo nekje 80 pa navzgor %/najbolje kar 96 %/ alkohola. Se pravi težno razmerje -zel-alkohol- 5:5 , za razliko od posušene zeli, kjer se lahko uporablja že nekje 48 -60 % alkohol v razmerju- 5 delov alkohola in 1 del posušene zeli.Pri sušenju se marsikatera zdravilna sestavina zgubi. Ker pa sveže zeli vsebujejo ogromne količine vode, moramo / zaradi konzerviranja in maceracije same/ uporabiti mnogo močnejši alkohol . Pri raznih vnetjih sluznice in podobno je nesmotrno uporabljati sirup iz cukra, ker je sladkor sam po sebi lepo gojišče / prehrana-krmišče/ cele gore vrste bakterij . Raje uporabljaj alkoholaturo ali pa tinkturo in daj tistih 25 do 50 kapljic/ odvisno od namena uporabe/ v kakšen mlek ali čajček/ hladen / al pa v sok itd...Pač moje mnenje ... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.