naettka 26. julij 2007 Prijavi Deli 26. julij 2007 Doma nam raste ameriški slamnik. Delali smo že tinkturo iz njega, a mi zaradi alkohola tinktura ni bila všeč. Nekje sem brala, da se da narediti tudi sirup, nekako podobno kot s smrekovimi vršički. Daš v kozarec plast slamnika, nato plast sladkorja in tako nadaljuješ dokler ni zapolnjen kozarec, postaviš na sončno mesto in čakaš. Tukaj pa je problem - ne vem, ali se za sirup uporabljajo samo cvetovi ali lahko tudi listi, ne vem, ali je treba cvetove in/ali ostale dele rastline nasekljati in ne vem, koliko časa je treba pustiti na soncu.Če kdo ve, prosim, da napiše! Vnaprej hvala in lp,N. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krničnik 26. junij 2010 Prijavi Deli 26. junij 2010 Ameriški slamnik je res ena čudežna rastlina.Jaz sem zrezala celo rastlino in naredila kot vršičke. Jeseni ali pa somladi ko so pa korenine najboljše sem pa najprej dala korenine v mrzlo vodo, pustila stati čez noč drugi dan pa skuhala innaredila sirup. Jaz imam zelo dobre izkušnje s slamnikomPozdrav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.