Skoči na vsebino

Prijateljstvo in ljubezen pri veliki starostni raz

mm

Recommended Posts

Ja, Mojca, saj je tudi to O.K.! A ne? http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

Veš, meni je moja starejša prijateljica (ki mi je kot mama) ena potrditev, da nisem slaba hči - da bi me kakšna prav rada imela za svojo hčer. Tako vsaj nimam slabega mnenja o sebi. Ker če bi poslušala samo mojo biološko mamo, bi si še mislila, da sem en "skupek nesposobnosti"!

Hočem reči: če ti ne odgovarja vzgled svoje mame, se pa vzgleduj po tisti starejši ženski, ki je na tvoji valovni dolžini, pa bo vse O.K.! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gif

Lep pozdrav in uživaj!

Tamara

Deli na socialnih omrežjih

• 1 month later...
  • Komentarji 151
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mene pa zanima kaj mislite,ali bi lahko začel hoditi z dolgotrajno prijateljico,čeprav naju je oba strah,da potem,ko bova enkrat končala z zvezo ne bova več prijatelja. Kaj mislite,ali si lahko s punco,ki si jo ljubil, ko sta končala še kolega?

plonkec

edi

Imam en predlog za vas. Če imate kakršno koli zvezo z mlajšo osebi, ki še ni dovolj izkušena in povrhu vsega še labilna, tudi depresivna priporočam pot pod noge.

Imel sem eno tako ta malo dva meseca al kolko je že bilo, na koncu sem ji pa rekel, da je razlika prevelika, (17 let)pa da to ne more iti, ker bom jaz starček ko bo ona mladenka, da nisem niti pod razne kakšen "varen" :) tip. Ta mala se mi je zjokala, dobila je drugega in nekaj mesecev po tistem naredila samomor. Normalno. Sedaj sem jaz sokrivec njene smrti v očeh cele njene družine.

Zvezde mi verjetno pravijo to.

Andres

hm.

odločila sem se da vam to napišem.

Imam 21 let, on 36 (15 let razlike). poznala sva se že poprej ampak nikdar se nisva kakorkoli zapletla. toda zgodilo se je. sva par. na začetku je bila velika kriza, toda ne z moje strani. bal se je kaj bodo rekli drugi. kakšna bo reakcija... kaj bodo rekli sorodniki???? veliko je bilo takih kaj-ev. jaz se nisem ozirala ne na govorice ne na mišlenja drugih. pomembna sva bila samo jaz in on. z njim bom delila prihodnost ne z drugimi. ko je stvar postala javna (živiva namreč v majhni vasici) so se govorice o nama popolnoma polegle. nihče naju ni več gledal, praktično nisva bila več zanimiva. tudi sam je spoznal, da sem imela prav, midva in ne drugi, sva pomembna. spoznala sem njegovo mamo, ki ni ravno najbolj navdušena nad mano prav zaradi let (se bo že sprijaznila), njegovo sestro (katera nama je na začetku delala največ problemov - sestrska ljubosumnost pravimo temu) in sedaj sva dobri prijateljici (stara je 46 let). on je spoznal vso mojo družino. z očetom sta narazen 6 let pa se kljub temu dobro razumeta (končno sem tudi jaz videla, da kljub nesporazumom, kreganju in vsemu imam zlata vredna starša). vsi so ga sprejeli odprtih rok, ker so enakega mnenja kot jaz. priznati moram, da je nanj še najbolj navdušena moja babica. ej, če ne bi imela nje, bi ga najbrž izgubila, saj sem bila na začetku zelo skeptična glede najine zveze (prav zaradi njegove obremenjenosti z mišljenjem drugih).

in tako. tukaj sva. ustvarjava si družino (dršte pesti saj ni tako lahko narediti otroka - ko delaš na tem ne rata tako na hitro- najbolj zanimiv je ko z mano šteje in računa plodne dneve - pa stajco in zibko je obljubu da bo sam naredu!!!!!), najin domek in imava se super.

če pride do problema sva oba borbeno pripravljena da ga odpraviva, zaupava si in sva odkrita eden do drugega - kar je najpomembnejše v zvezi. in še to - LJUBIVA SE in naju ne briga če je kdo mnenja da nisva za skupaj zaradi 15ih let razlike. takim se posmejeva v fris, ker ravno taki ne najdejo ljubezni niti pri 70ih.

toliko glede ljubezni. glede prijateljstva... vsi moji prijatelji so starejši od mene in z njimi se odlično razumem. celo 40 let razlike je med mano in nekaterimi... če bi vi vedeli kaj vse te lahko takšni ljudje navčijo in o čem vsem ti lahko dajo nasvet... NIKOLI VEČ NE BOM REKLA "STARI NE RAZUMEŠ".

LUNA

Ej, plonkec, če že sedaj misliš na konec zveze, potem je niti ne začni - škoda vajinega časa!

Andres, ta je bila pa huda! http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_shock.gif

Menim, da za samomor nekoga ni nikoli kriv kdo drug. Jaz sem poznala tri ljudi, ki so naredili samomor (ena pri 16-ih letih, eden pri 24-ih in eden pri 34-ih). Vsi so bili zelo labilne osebe, zaprti vase. Navzven niso kazali, da so pretirano nesrečni, živeli so dokaj mirno in brez nekih vidnih stresov... Nihče pa ne ve, kaj se je v njih dogajalo. Karkoli se je že dogajalo, niso hoteli tega nikomur zaupati in so čisto sami odgovorni za svoje zadnje dejanje. Mogoče je to naravna selekcija. Andres, nikar se ne obremenjuj s tem, kaj misli njena družina.

Nera, tebi pa še naprej VELIKO SREČE IN RAZUMEVANJA s tvojim partnerjem! Moja starša sta 12 let razlike in letos sta praznovala 41. obletnico poroke. Upam, da jo bosta tudi vidva, ali pa še kaj več. Sicer pa ni pomembna kvantiteta, ampak kvaliteta - kar pa ne pomeni čimmanj nesporazumov, ampak čimveč rešenih nesporazumov. http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

Tamara

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif

moja bivsha bivha je bla 14 let mlajsha. ful dobr. bla skupi midva 4 leta, pol si je pa mlajshga dobila.

zdej mam pa eno, k je 4 leta starejsha. she bl ful dobr.

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif ma rad tudi vas

chasa ni...je samo prostor in situacija

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

• 2 weeks later...
http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif Pazi da ti tudi ta tstarejša bejba ne pobegne s tamlajšim http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif.
Ja sam ka mali pao s lipe

Imel sem dekle 10 let mlajšo, razšla sva se, pa ne zaradi razlike v letih. Imel sem dekle 12 let mlajšo, tudi tu ni bilo nobenega problema zaradi let. No zdaj je ona z 14 let starejšim. Ker je ona bila tista ki si je želela družinsko življenje, ne jaz. Vse je naših glavah!! Sam se družim z mlajšimi že dolg časa. Tu ni problema. Važna je osebnost, ne leta!! Razlike v letih. Ni pomembno!

• 4 weeks later...

Če se najdeta dve sorodni duši - ne glede na to koliko je razlika v letih - bosta ostali skupaj, morda celo več življenj!

Stanka

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

• 4 months later...

Na enem žuru sem prejšnji mesec spoznala tipa, ki je 4 leta mlajši.Moram rečt, da že ko sem prišla na žur, me je nekaj privleklo tja, kamor je bil ta fant.

Lahko bi rekla, da že dolgo časa nisem spoznala človeka, ki bi imel toliko prijetnih lastnosti in mi bil tako privlačen.Popolnoma prevzelo me je.Bil mi je zelo fajn, samo kaj ko je 4 leta mlajši.Po eni strani me prav to privlači, po drugi strani pa se mi zdi tako mlad.Povabil me je še na en drug žur, nisem se pa prikazala na tem žuru, ker že vnaprej vem, da bi se kaj zgodilo med nama...

Kaj naj naredim?

Lep pozdrav,

Yoko

Yoko - 'problem' je lahko edino v tem, kar pravi Aakhut...

Pa v tem, da pac nista za skupaj - starost gor ali dol.

Kar pa se tice... moj partner je 5.5 let mlajsi od mene.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Njam, njam .. ravno po malici, sem še malo pri kavici.. trenutno nobene gužve...pa sem spet malo tu..

Torej, ljubezen z veliko starostno razliko? V večini primerov prinaša samo probleme. Med mojimi starši je bilo 10 let razlike. Bolj sta bila "stara" , manj so se razlike "poznale". Vem pa, da je mati rekla :"Ko sem bila mlada, bi šla tja, pa tja.. pa se mu ni dalo.. Veš, 10 let je preveč " .. :huh:

Prijateljica stara 26 let, on 46.. točno 20 let razlike.. Zaljubljena, da se je kar kadilo. Vsi smo jo pregovarjali naj ga "ne serje".. ker smo ga poznali.. Bila je v devetih nebesih :wub: .. Vedno je rekla,.."saj bom še mlada mamica .." Ja, ja on bo pa star , pa tečen !! On je imel poklic, da ga skoraj nič ni bilo doma. Ampak res. Sama je ostajala z dvema otrokoma, sama jih je vlačila okrog zdravnikov,.. peš.. dobro, da je imela mamo, ki ji je priskočila na pomoč. Nikoli niso šli skupaj na dopust. Ampak , to ni to !! Ona je pač morala "požret" to svojo odločitev. Njen beg v komentarje v stilu .."eh, meni pa ne paše iti v hribe, sem rajši doma, meni pa ni za morje.. meni pa ni za kino,.. " Saj ga ima rada... ampak sčasoma ji je prekipelo.. in ji še prekipeva. V začetku so bili vsi nejovi prijatelji same "starine".. Groza za tako mlado punco.. Se mi je kar smilila.. Sedaj ima sicer dva že najstnika, moža že skoraj 10 let v penziji, bolanega.. Za vse je večinoma sama.. Saj ji skuha, ko pridejo otroci domov, pa ona iz službe.. Ampak, to ni to !! Nikamor ne gredo, ker njega bolijo noge.. Najbolj luštno je kofetkat in cigaretkat .. Ona pa taka žurerka .. saj včasih se malo "strga".. Enostavno se je "prilagodila" takemu življenju.. Mogoče pa ima boljše življenje kot katerikoli drug par ?

Drug primer iz okolice.. ona nekaj čez 20, on skoraj 30 let starejši.. Njemu tretji zakon, njej prvi.. 2 otroka.. beda na kvadrat..

razlike zaradi takih starostnih razlik slej ko prej privrejo na dan.. Saj, nekaj časa je luštno, ko je ljubezen kar kipi.. z leti pa pridejo na dan druge zadeve..

Leta prinesejo svoje.. psihično in fizično.. ..

Verjetno se najdejo tudi izjeme ...

Jaz si pri tej debati mislim, da leta sicer so, samo kaj ko poleg EMSO obstajata se bioloska in pa

dusevna starost.

Vcasih gledam ljudi in si ne morem predstavljati, zakaj se npr pri 20 vedejo kot da bi jih imeli 30, pri 30 kot da jih imajo 40 itd.

x?x Se pravi,ce se dobita skupaj en takle MLADI STAROSTNIK pa tisti ta pravi, ja saj potlej sta pa ravno za skupaj, saj kar sevata na isti dolzini, hehe x:Dx

pa ravno te dni ugotavljala, da so stiri moje kolegice in prijateljice porocene s fanti, ki so od 7 do 11 let mlajsi od njih. Najboljse pri vsem, je pa to, da bi to tezko rekel brez osebne izkaznice v roki. :palec:

A ja, imajo ze ta mlade, ocki so ful resni in odgovorni, tele stare mlade mamice pa same zurerke.... x:Dx

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Trubica...

precej se strinjam s tabo... sicer razlika v letih ni pomembna, ce sta sorodni dusi in oba pocneta rada iste ali vsaj podobne stvari... drugace pa pride prej ali slej do takih tezav, kot si jih navedla... 20 let je le neka generacijska razlika... in starejsi ima navadno tiste glavne cilje precej drugacne, kot mlajsi... vsekakor pa ni to dejstvo... lahko se pa cisto lepo razumes in si puscas svobodo - velikega pomena je razumevanje potreb drug drugega... jaz osebno si zaenkrat ne morem predstavljati, da bi lahko zivela z moskim, ki ima 20 let vec kot jih imam jaz... verjetno zato, ker sem za "svoja leta" precej neresna, sreca mi je naklonjena... in uzivam zivljenje, kot se ga le da... medtem, ko mi navezovanje stikov z mlajsimi osebami ne predstavlja nobenega problema... od zafrkancije do resnih pogovorov... pa mi je navezovanje stikov s starejsimi (precej starejsimi od sebe) nekoliko hmm tezavno, verjetno zato, ker mi ne odgovarja pretirana resnost... zivljenje je prelepo, predvsem, ko nanj gledas z ocmi otroka in se prepuscas toku...

Misti, jaz pa ravno obratno od tebe! x;)x Jaz sem se vedno dobro počutila v družbi starejših in se z njimi štekala. Fajn mi je n.pr. debatirat z ljudmi, ki imajo več izkušenj kot jaz, pa nek zdrav humor znajo imet... Pa vzgojeni so drugače kot mlajše generacije...

Mogoče sem rada v družbi starejših tudi zato, ker sem bila v familji najmlajša (imam starejšega brata in starejšo sestro), in moj oče je 12 let starejši od moje mame...

Zdaj pa se "spogledujem" ( :wub: ) z enim, ki je 9 let starejši od mene. x:Ix :shsh: xokx

Jaz sem se vedno dobro počutila v družbi starejših in se z njimi štekala. Fajn mi je n.pr. debatirat z ljudmi, ki imajo več izkušenj kot jaz, pa nek zdrav humor znajo imet... Pa vzgojeni so drugače kot mlajše generacije...

Tamara, saj, za to gre. Za prijateljstvo, druženje, čvek na eni strani ali ljubezensko zvezo na drugi strani. To sta pa dve različni stvari.

Jaz osebno se lahko pogovarjam s precej mlajšimi(in se čisto dobro počutim v njihovi druščini), večino časa sem se tudi družila z mlajšimi..celo do 7 let mlajši. Jaz sem se prav fajn počutila, medtem, ko so mi soletniki rekli... "ah, mladi, vsi neumni, jih razganja..", čeprav so bili tudi že poročeni.. Starejših prijateljev nimam, mogoče enega(starejši okrog 20 let) , ki se poznava od mojih najstniških let.. nekaj je prijateljstvo, nekaj je pa znanstvo. Jaz to ločim.

Gre za to, da moraš kot človek biti odprt do ljudi vseh starosti. Potem pa ni bistveno koliko si star in s kom s družiš.

Saj veš, "isti tiči skup letajo" ... pa tud, če je komu že kakšen perešček odletel x;)x

Res je kot praviš, krasno se je pogovarjati, vsak ima svoja stališča , svoje vedenje, svoja znanja. Ampak istočasno mora BITI tak človek. Odprt, dovzeten , komunikativen do vseh ljudi..

Ljubezenska zveza s tako starostno razliko ? Ah, ne.. So križi in težave.

Kaj zdaj hocte povedat tukaj punce, x?x

da NIKOLI ne pogledate mlajsih fantov in da si ne morete predstavljati, da bi imele enega doma?

Zakaj bi pa moralo biti vedno obratno, to je da se veze zenska na starejsega moskega, ali ni bolje, da si omisli mlajsega x:px , saj itak zenske dalj casa zivimo (da vas malo sprovociram.)

Apropo prijatelstvo: moje prijateljice in prijatelji so vecinoma mlajsi od mene. Vecinoma zato, ker sem precej spremenila krog prijateljev v zadnjih letih. Problem je v tem, da je pri nas taka klima, da moras najkasneje pri 30-ih zacet mislit izkljucno na hise, avtomobile in denar, za prijatelje, si pa komaj najdejo cas...

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Bil mi je zelo fajn, samo kaj ko je 4 leta mlajši.Po eni strani me prav to privlači, po drugi strani pa se mi zdi tako mlad.Povabil me  je še na en drug žur, nisem se pa prikazala na tem žuru, ker že vnaprej vem, da bi se kaj zgodilo med nama...

Kaj naj naredim?

yoko x;)x , isto kot eden moj prijatelj, do konca si predstavljaj, da boš te stvari uredila z razumom, pol pa ostani brez. :sori:

No, jaz pa tudi nisem kaj dosti boljši. :xx!:

Nikogar izmed nas pa strahovi in "kaj pa bo, če ... " ne bodo daleč pripeljali. x:px

Kaj zdaj hocte povedat tukaj punce, x?x

da NIKOLI ne pogledate mlajsih fantov in da si ne morete predstavljati, da bi imele enega doma?

Zakaj bi pa moralo biti vedno obratno, to je da se veze zenska na starejsega moskega, ali ni bolje,  da si omisli mlajsega  x:px  , saj itak zenske dalj casa zivimo (da vas malo sprovociram.)

Apropo prijatelstvo: moje prijateljice in prijatelji so vecinoma mlajsi od mene. Vecinoma zato, ker sem precej spremenila krog prijateljev v zadnjih letih.  Problem je v tem, da je pri nas taka klima, da moras najkasneje pri 30-ih  zacet mislit  izkljucno na hise, avtomobile in denar, za prijatelje, si pa komaj najdejo cas...

Enako, jaz tudi z mlajšimi, res se tam okoli 30ega začne nekaj čudnega dogajat.

Kar pa se tiče mlajših fantov: jaz odsebno pri svojih 27ih precej full palim na 2-3 leta starejše punce (podzavestno, čeprav jih na videz ocenim precej mlajše), ker so bistveno bolj zrele. Enkrat sem se že zalotil pri starem dobrem postavljanju prekletih pravil: "samo s starejšimi še"! x:Ix Pri "pecanju" pa je seveda problem v tem, da jaz zase smatram, da moje otroštvo še traja in se tako tudi obnašam, kar se pol verjetno tudi opazi. x:Ix x:Dx

Pravijo: zarečenega kruha se največ poje - ziher bo mlajša ( PA BLOND )!!! x:px :vragec: x;)x

Moj brat je mesec dni manj kot 10 let hodil in živel z dekletom, ki je bila 4 leta mlajša. Ko sta šla narazen, se je dogajalo vse "živo". Potem je bilo malo bolj resno s pupo, ki je bila 11 let mlajša, sedaj pa sta skupaj s 15 let mlajšo in se zaenkrat "štekata" še pa še. Človek bi rekel, da sta duši dvojčici. Z njenim očetom sta menda narazen samo nekaj let, vendar je moj brat na srečo videti dosti mlajši, tako da so tudi spoznavni večer bojda kar dobro prebrodili. Sedaj čakamo na razplet.

Imamo pa tudi prijatelja, ki sta narazen 17 let. On je ločen z dvema otrokoma - eden živi pri materi, drugi pri njemu, skupaj pa imata še enega otroka. In kaj se je zgodilo? Frajerju se je zahotelo malo spremembe in je pustil še to drugo, oba otroka in šel k tretji, ki je okoli 13 let mlajša. Prva se smeji in skrbi za enega otroka, druga se "sekira", skrbi za njegovega drugega otroka, skupnega otroka, pa še študira, tretja pa se že boji, da se bo pojavila še kakšna četrta. Hudo pa je slišati, ko "ta druga" pravi, da jo sin vpraša, kdaj bo oči doma, njen pastorek pa ji prigovarja, naj si kar lepo najde drugega in se bodo imeli lepo tudi brez očeta, ker on k mami ali k njemu in k tretji ne gre.

In sedaj boste rekli, da so samo mladi željni zabave? Ko se "sfuzla", se do konca. Pa ni pomembno ali si star ali mlad, le malo bolj ali manj oz. malo prej ali malo kasneje si upaš.

Imamo pa tudi prijatelja, ki sta narazen 17 let. On je ločen z dvema otrokoma ................... naj si kar lepo najde drugega in se bodo imeli lepo tudi brez očeta, ker on k mami ali k njemu in k tretji ne gre.

Uuuuuaaaaa .... hudo, hudo .... :sori:

Ja koliko pa je star (ne gre k mami ali pa k njemu in ta tretji) ?

15 let ima fante in je za svoja leta v razmišljanju bolj odrasel kot njegov 38-letni oče.

:xx!:

In to ni izmišljen primer, na žalost je vse skupaj res.

Ja, saj ti verjamem .... x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...