soncnica 23. avgust 2002 Prijavi Deli 23. avgust 2002 A ima kdo kaksne izkusnje z indijansko savno?Predvsem me zanima, kako ste to doziveli oz. kako "poteka" taka savna. Sama sem bila v savni dvakrat, vsakic sem jo dozivela drugace, zato me zanimajo tudi vase izkusnje oz. mnenja. Soncnica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. avgust 2002 Prijavi Deli 23. avgust 2002 ......zato pojdi še trikrat in večkrat; poznamo še nekaj vrst savn; hmmmm pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli Mag 24. avgust 2002 Prijavi Deli 24. avgust 2002 Hojla Jaz sem naredil indijansko savno v sadovnjaku in mi dobro služi ))Sicer imam manjše probleme z ognjem, ker nimam dovolj drv in probleme s kritino, saj nimam dovolj debelih dek...Ampak gre vseeno icon_smile_big.gifPo končanem obredu sem se počutil osveženega, poživljenega in srečnega icon_smile_shock.gif, bilo je full lepo doživetje... ki ga nameravamo izvesti tudi jutri... samo še nekaj, vprašanje pač: zanima me, kako se moli v potilnici... Mi smo izvajali neke svoje molitve, vasak je molil nekaj po svoje, nekateri smo tudi mrmrali molitve, mantre in besede, ki so nam tisti trenutek prišle iz duše... L.p.Beli Mag Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 24. avgust 2002 Prijavi Deli 24. avgust 2002 ste bili oblečeni_ pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncnica 26. avgust 2002 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2002 Na zacetku obreda se zmoli neka indijanska molitev, potem pa po zelji. Vcasih se moli naglas, vcasih vsak zase. Veliko tudi pojemo. Najvecji poudarek je na didiriduju, med premori se moli in poje. Intenzivnost savne je bila vsakic drugacna, ta zadnja poletna je bila dalec najmocnejsa. Je bil pa obcutek po savni fantasticen..spokojnost in mir. Mi za prekrivanje oz. streho uporabljamo oddeje in dela. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 26. avgust 2002 Prijavi Deli 26. avgust 2002 Sedaj me pa prav zanima kaj to je. Tukaj sem o tem prvič slišal. Če se vam da, napišite kaj več kako to zgleda. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mm 26. avgust 2002 Prijavi Deli 26. avgust 2002 Tut mene zanima za kaj se gre tukaj v bistvu me zanima navadna savna nasploh kako to poteka,... Resnično ne vem zakaj še nisem šla v savno, vendar prijateljica je imela slabo izkušnjo tko da bo to najbrž razlog.... mm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncnica 26. avgust 2002 Avtor Prijavi Deli 26. avgust 2002 Gre za ciscenje tako telesa kot duha. Savna se pripravlja na prostem. Pripravi se konstrukcija iz lesa (v obliki nekaksnega igluja), na sredini je luknja za zarece kamenje, streha oz. vsa savna je prekrita z odejami. Priprava na savno je neke vrste ritual; posvetitev savne, cisceneje telesa z zajbljevim dimom, izdelovanje molitvenikov (tobak, ki predstavlja nase zelje, zahvale, probleme, zavijamo v krpice, ki na koncu zgorijo v ognju). Zarece kiamenje se poliva z vodo, nastaja ogromno pare in pa sopara. Tudi vrocina je veliko vecja kot v "navadni" savni, zato ponavadi molimo, pojemo, da preusmeris misli nase in ne na vrocino. V "nasi" savni se igra na didiridu (zdravljenje z zvokom, za vsako cakro svoj, posebaj uglasen didiridu).Savna oz. potilnica je povzeta po indijanskem vzoru, vendar je malo prirejena (v osnovi so v savno hodili samo moski, zenske so se cistile z menstruacijo) za nase potrebe, ravno zato me je zanimalo, kako to zgleda drugje. Moje pocutje po savni je bilo vedno odlicno; spokojnost, notranji mir, enost z vesoljem....je pa intenzivnost oz. trajanje tega stanja vedno drugacno. Ne vem od cesa je odvisna ta intenzivnost, je pa dejstvo, da jo vsi obcutimo isto (tole je bilo pa mocno oz. blago). Pokowc....bom sla v savno tud tretjic, pa cetrtic...ce mi bo dano. Smo pa goli oz. oviti v rjuhe...mogoce pa le ne ves vsega, a ne;))) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli Mag 30. avgust 2002 Prijavi Deli 30. avgust 2002 Oiiii jst imam en dobre text od Indijanske savne preveden, pa lahko kermu pošljem, če želi, tuki pa ga nebi objavljal, ker je občutno predolg... L.p.Beli Mag Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncnica 30. avgust 2002 Avtor Prijavi Deli 30. avgust 2002 A ga lahko posljes na moj mail: soncnica75@yahoo.com? Hvala:))) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lunca 3. september 2002 Prijavi Deli 3. september 2002 Tudi jaz te prosim Beli mag,da mi pošlješ ta prevod na zrcalce@hotmail.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 3. september 2002 Prijavi Deli 3. september 2002 Fino, da si tole odprla, Sončnica - in da ste tu nizali izkušnje.Beli Mag - ali je res predolg text? Fino bi bilo imeti vse na enem mestu... Sama izkušenj s savno nimam (zame savna sploh ni priporočljiva), je pa nekaj mojih frendov izvajalo to.Nekateri so to izvajali v organiziranih skupinah, kot si fino opisala, Sončnica, moj frend pa se je v navezi še z morda kakšnim frendom kar sam loteval tega in mi je tudi takrat podrobno to opisoval in je omenjal tudi občutke, ki jih omenjate. Skratka - očitno gre za precej razširjeno "metodo", ki pa je tudi zelo učinkovita, sproščujoča etc.. Če bi sama hotela v savno, bi hotela v točno tako. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 3. september 2002 Prijavi Deli 3. september 2002 ...potem naredimo skupinsko savno :/) pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli Mag 6. september 2002 Prijavi Deli 6. september 2002 Jst sem jo že probal organizirat, pa se je zelo težko skupaj dobit, ful folk nima časa. Lahko pa bi se kdaj če vikend dobil... Ok, bom vama poslal text, pa se beremo...Aja, text je samo prevod... L.p.Beli Mag Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncnica 7. september 2002 Avtor Prijavi Deli 7. september 2002 Hvala za tekst...Dobra ideja tole s skupinsko savno. Doloci se datum (mi smo savno vedno delali ob polni luni), potem pa kdor pride pride. Se mogoce prej poberejo prijave, da se ve koliko ljudi bo. Jaz sem zraven ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.