*AashleY* 7. avgust 2007 Prijavi Deli 7. avgust 2007 No, na srečo nimam problemov s toliko gotovine, a vseeno mogoče mi bo pa kdaj kej padlo v naročje. Vse banke služijo na naših žuljih, zato je si le preberte, kako do hitrega zaslužka. Odprite svojo banko ;-) PREBERITE SI TOLE !!!!!!!!!!! 1. PRIMER Začelo se je lani, ko so si banke začele izmišljevati neke "nove storitve".Naenkrat je bilo za plačila (govorim za SKB) preko trajnikov potrebno začeti plačevati 0,15 EUR. Prej je bilo to zastonj, oziroma kao všteto v strošek mesečnega vodenja računa.Ampak danes mi je pa prebilo. Sem prodal avto in se z 8.000 EUR gotovine pojavim v SKB banki v ljubljanskem City parku, da jih položim na svoj TRR.Pogovor z uslužbencem je potekal nekako takole:jaz: Dober danon: Dober danjaz: Želim položiti telih 8.000 EUR (v bankovcih po 200 EUR, da ne bo kdo mislil, da so bili petaki) na svoj TRR.on: OK, samo a veste gospod, da je...(nekaj zamomlja)..za zneske nad 3.000 EUR...(spet nekaj zamomlja-ga itak nisem poslušal, ker sem mislil, da je vse jasno in nisem pričakoval nobenega feed backa od njega) ...je potrebno...jaz: (mislim, da me je narobe razumel, da hočem dvigniti denar pa nisem napovedal dviga in mu rečem) saj jaz bi položil tole gotovino na račun.on: Ali veste, da je od(nevemkdaj) naprej potrebno za gotovinske pologe nad 3.000 EUR plačati 0,32% provizije.jaz: Saj se hecate?? Saj gre za moj privatni račun ne za firmo!! (btw. pri 8.000 EUR to znese 25,60 EUR oz. starih 6 jurjev)on: Ne gospod politika banke je, da se za enkratne pologe gotovine nad 3.000 EUR plača 0,32% provizije za storitev prevzema gotovine.(Kakšna "politika"?? Da ne bo moja politika, da vas lepo pošljem u 3 PM in grem na drugo banko-si mislim)jaz: Aha, ENKRATNE pologe, torej položim 3.000 EUR, se na petah zavrtim "levokrug" in evo me opet pri vas na šalterju z naslednjimi 3.000 EUR. Bi to šlo?on: (se nekaj muza in govori sebi v brado) Ne vem, če bo šlo.jaz: Grem lahko lahko do vaše sodelavke na naslednji šalter?on: (ne odgovori nič)Se z preostalih 5.000 EUR prestavim na naslednji šalter.jaz: Dober dan.ona: Dober dan.jaz: Položil bi 3.000 EUR na svoj TRR.ona: (se nekaj pogovarja z sodelavcem pri kateremu sem bil pred 1 sekundo) moram vprašati, če lahko? In zgine "zadaj" za 5 sekund, ko se vrne reče) Lahko?jaz: Hvaljen Jezus in Marija in vsi svetniki, da mi pustite, da Vam predam v hranjenje svoj denar...Za preostalih 2.000 EUR se zgodba še enkrat ponovi z jadnikom na 1.šalterju.Skratka draga uprava SKB banke, me zanima koliko ste plačali kakšni velepametni svetovalni firmi, da vam je za povečanje dobička predlagala uvedbo "storitve" prevzema gotovine? Pa j.ebem vam mater, koga imate vi za norca??? Zaračunavati provizijo svojim strankam, ker vam nosijo denar-keš v vaše poslovalnice??? Pa vi ste totalni k.reteni.Pa ste res prihranili, namesto 1x so vaši uslužbenci tipkali in delali polog gotovine ne račun 3x. Odličen prihranek. Po moje si avtorji te pogruntavščine zaslužijo (poleg mastnega honorarja, ki ga običajno kasirajotaki "svetovalci") še kakšno dodatno nagrado. Me prav zanima koliko strank vam je pripravljeno plačati "storitev" prevzema gotovine in koliko vas pošlje tja kamor sem vas jaz, u qurac.Dajte raje malo pogledat svoje notranje rezerve in šparajte (oz. povečujtedobiček) na kakšnih pametnejših mestih, da se vam ne zgodijo še kakšen rop sefov, pa bomo potem po TV-ju spet gledali, kako boste s svojimi (mastnoplačanimi) facami pokali frise!"Storitev prevzema gotovine!" - pa saj ne morem verjeti.Lahko, po tej logiki, potem jaz vam tudi lahko zaračunam svojo "storitev"zamenjave banke??Itak, da je vprašanje kdaj (če sploh kdaj) bom še v situaciji, da bom polagal večjo vsoto gotovine na svoj TRR, ampak gre se za odnos do strank.Če se folk ne bo spuntal, si bodo non stop izmišljevali neke nove "storitve". Kaj bo naslednja? Mogoče zaračunavanje sekund, ki jih bomo prebili v njihovih spletnih bankah? - Seveda z namenom, da bodo oni "še izboljšali storitve elektronskega bančništva" in podobne PR nakladancije...? 2. PRIMERmeni pri prvem pologu (cca 15.000eur) na osebni račun niso zaračunali nič.pri drugem pologu en teden kasneje (ista banka, ista izpostava) so mi zaračunali provizijo. cca 120 eur. jaz pritisk do 180, spodnji seveda. ga nahrulim zakaj prej nisem plačal, sedaj pa.in on hladno uradno o proviziji in pogojih, s katerimi sem itak seznanjem če sem komitent!zadnjič grem spet v isto izpostavo skb, kjer sedaj vedo da imam včasih dovolj denarja na računu in dialog pred bančnim okencem, na mojo srečo z istim pamžem, ki mi je zaračunal provizijo:jaz: "dvignil bi 1000 eur"-postopek steče, mi odšteje 1000 eurjaz: "uhhh, rabim še 500, a moram spet v vrsto?"pamž:"ne ne, ni treba, lahko opravimo več storitev naenkrat"jaz (vzamem iz žepa kuverto): "super, potem mi pa položite telih 50.000 eur na račun, toda dvajsetkrat, pod 3000 eur, da ne bo provizije!"pamž (z dokaj čudnim izrazom):"ja zakaj pa to??"jaz (mirno, a z vsem natreniranim cinizmom in sarkazmom): "ja zato, da ne boste imeli preveč dela z menoj in da vam ne bo SPET treba zaračunati provizije, HVALA!!!"sledilo je negodovanje tako uslužbenca, kot parih čakajočih.pa sem jim mirno pojasnil da če položim v enkratnem znesku in imajo z menojmanj dela da mi zaračunajo provizijo, cca 150eur, če pa naredim tako, je po njihovi logiki manj dela in zato zastonj.čakajoči so skomignili, oporekati, vsaj resneje, pač niso mogli če je res...pamž pa je ves besen in zariplega obraza spisal tistih 20 obrazcev, prešteldenar in končal svojo multi(could be one only)storitev.sicer pa pol ure stanja in cca 150 eur privarčevanega! menim da več kot super urna postavka me prav zanima kako bo s položitvijo zadnjega obroka kupnine, heheza SKB:res ste blesavi... po prstih udarite tiste, ki vam omogočajo, da z malo dela obračate velike denarje. dela je namreč enako s tistim ki položi 100.000 eur ali s tistim, ki položi 10 eur.in s tistimi 100.000 eur zagotovo ustvarite več kot s tistimi 10 eur.res super logika!!! Ne prepuščaj žvljenje usodi, nekatere stvari moraš storiti popolnoma sam-a!Lep dan še naprej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. avgust 2007 Prijavi Deli 7. avgust 2007 Najbolje da vse sproti zapraviš... http://www.cosgan.de/images/smilie/musik/c055.gif Pa ti ne bo treba nobene provizije plačevat... http://www.cosgan.de/images/midi/musik/d025.gif Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*AashleY* 7. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 7. avgust 2007 x:)x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 8. avgust 2007 Prijavi Deli 8. avgust 2007 Ta "storitev" je bila ukinjena julija letos. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*AashleY* 8. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 8. avgust 2007 Res? To pa nisem vedela! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.