Ale' 10. avgust 2007 Prijavi Deli 10. avgust 2007 Pozdravljeni! Zanima me kako bi si pripravili hrano če ne bi imeli nobene posode... le vžigalice ali vžigalnik pa nož Gomolji: lahko spečeš v žerjavici (lahko zaviješ v list trte ali v folijo, če jo imaš pri roki); Meso in ribe lahko nabodeš na palico, ki jo priostriš z nožem, drugi del pa zabodeš v zemljo, ali pa napraviš iz dveh debelejših palic stojalo na vsaki strani ognja, ki sta na vrhu v obliki Y, meso ali ribo prebodeš po dolžini in nastaviš na stojali nad ogenj; isto lahko narediš z zelenjavo (kot nabodalce) Pa iz česa bi si napravili posodo, če bi imeli več časa na razpolago? (sklede, lončke... za solato, zelenjavno juho, čaj, vodo... tu lahko izbirate samo med materiali, ki bi jih pridobili v gozdu - les, kamen, kost, rastlinska vlakna...) Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. avgust 2007 Prijavi Deli 10. avgust 2007 Prima! Super tema, ki je celo se nimamo! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 10. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2007 Hvala! Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 10. avgust 2007 Prijavi Deli 10. avgust 2007 Bom kar tukaj napisala, sem se ravno spomnila ... Če ima kdo doma kamin in še samo tlečo žerjavico, jo lahko razprostre po tleh (enakomerno), na levo in desno stran postavi eno opeko, gor pa pleh, v katerem je home-made pizza (še nepečena). Pride prav dobra, tako malo po zelhanem ima okus Verjetno bi se tudi zunaj s pomočjo žerjavice dalo to naredit. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 10. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2007 Verjetno bi se tudi zunaj s pomočjo žerjavice dalo to naredit. Ja ne vem, če se ne bi zažgalo. Na štedilniku že ne rata. Enkrat je en frend napravil pečico iz mokre mivke, smo bili na Sotočju v Tolminu... nekje je dobil kos pločevine, kamor je postavil testo z zelenjavo in sirom, spodaj je dal žerjavico, z drugim kosom pločevine je pa napravil vratca. Pica je bila boljša kot v vsaki najboljši piceriji... njam. Samo je bil tip picajolo, pa ima ful let izkušenj s pripravo pic. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 10. avgust 2007 Prijavi Deli 10. avgust 2007 Perutnino in ribe lahko spečeš enostavno tako, da dobro premesiš ilovico , vanjo zaviješ ribe, lahko tudi celega piščanca, vse skupaj pa zakoplješ v žerjavico . Tle je še en hec- piščanec ni obvezno, da je oskubljen- perje ostane na glini, ko zadevo razbiješ . Isto lahko uporabiš tudi za bučke in še kaj ...če pač nimaš žara- rosfrej, litoželeznega, mreže ,ali pa folije. Drugače je pa dobro ploščo iz marmorja pred uporabo za peči na njej- uokvirit- zavarit železen okvir, ki ploščo oklepa, ker sčasoma poči in okvir jo pač drži še naprej skupaj... Če imaš pa folijo- kot je dejala strelka- lahko v njej pečeš zavito tako in tako praktično vse- v žerjavici.Ribe so še posebej dobre, ker zadržijo svoj sok / če ne pečeš predolgo/ . Enako kot marmor, se lahko v naravi uporablja tudi skoraj vse ostale ploščate kamne-apnenci imajo praktično isto mineralno sestavo, le da je marmor metamorfen apnenec...z dodatki seveda... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. avgust 2007 Prijavi Deli 10. avgust 2007 Najbolj fajn je zakurit kres, se gret ob njem pa nič ne jest Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 10. avgust 2007 Prijavi Deli 10. avgust 2007 imu!!vroce kamne das v zemljo, zelenjava, hrana,zelenjava in pokrijes z zemljo. saj veste, polinezijci...mia Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 10. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 10. avgust 2007 imu!!vroce kamne das v zemljo, zelenjava, hrana,zelenjava in pokrijes z zemljo. saj veste, polinezijci...mia A poznaš bolj podroben postopek... si to že kdaj počela? Koliko kamnov, koliko časa pečeš, kako veš kdaj je pečeno, kako globoko luknjo moraš izkopat in s čim jo izkoplješ če nimaš orodja, s čim zaščitiš da ni potem umazano od zemlje (Mogoče kakšni listi? Kateri?), s čim soliš oz. izboljšaš okus če nimaš soli... itd... Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 10. avgust 2007 Prijavi Deli 10. avgust 2007 meso je lahko riba pa piscanec, ga zacinis.. das zraven krompir.zdej ponavad dajo une banane k so k kruh pa spodaj das palmove liste.natancno nevem kok kamnov pa kok globok, je pa to na vrovi zerjavici, se vse kuha in traja kar nekaj ur pa hudicevo dobr je... Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. avgust 2007 Prijavi Deli 11. avgust 2007 mlada srnica na palci...pa lepo pochas obrachat zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 11. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 11. avgust 2007 (popravljeno) Ja super ideje... Vas moram prav vseh pohvalit. Matjaž Bogdan: Kako veš kdaj je pečeno, če pečeš v ilovici? Sem se pa spomnila tudi na mlado koruzo, ki smo jo vsako leto pekli na žurih.... najboljša je bila če si nitke populil ven, liste pa pustil in jih prevezal s kakšno močnejšo travo, da je držalo skupaj, potem pa zagrebel v žerjavico in pustil nekaj časa, da se lepo zapeče (ko je pečena začne ful lepo dišat) Kaj pa kruh iz moke divjih trav? Je to že kdo delal? Popravljeno 11. avgust 2007 -> ale`74 Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.