Skoči na vsebino

Kaj si resnično želiš v življenju?

Kylie

Recommended Posts

doseči, imeti, dobiti, osvojiti...

Torej kaj je tisto, za čemer stremimo?

Je to družinsko življenje, kariera, živeti samosvoje ali po kriterijih, ki jih določa (pre)ozko usmerjena družba?

Po čem pravzaprav hrepenimo?

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Deli na socialnih omrežjih

Hrepenim po Sili znotraj mene, ki pa ni samo Moja. Torej očitno po osebnem spoznanju Boga.

Jeba namest,da bi si želel psa pa mačka pa blo mir heh No ja mačka že mam pa se samo potepa in žre.Priden priden muc. Še psa si dobim.Pa jih dam v isto sobo in bom gledal, če se Bog kjer pojavi. Neki se mora zgodit.

Brez podpisa

khm, da bi me kak muc prezivel.

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Ko sem bila majhna punčka sem si želela čimprej odrasti. Predstavlja sem si, da bom pri dvajsetih popolnoma neodvisna in da bom popolnoma suvereno obvladovala vse dileme v svojem življenju.

Res sem se materialno osamosvojila in hkrati sprijaznila z dejstvom, da je osebnostna zrelost malo zahtevnejši zalogaj.

Potem sem malo bremzala in življenje me je prehitelo, ter mi začelo postavljati roke. Nisem bila več sama, cilje sem morala prilagoditi možnostim. Čeprav nisem mogla slediti samo svojim željam, sem si zgradila svet v katerem sem bila zelo zadovoljna in sploh nisem opazila, da se je pričel počasi in zanesljivo rušiti. In se je zrušil.

Ker sem takšne sorte, da že takrat, ko padam, razmišljam, kako se bo pobrala, sem bila takoj polna idej, kako pričeti znova.

Zlagala sem ostanke ruševin in zaprepaščena ugotovljala,da so nekatere želje in hotenja v meni zamrla. Zopet jih bilo potrebno prebuditi, nekatere zavestno, marsikaj pa po naključju.

Danes je moj cilj življenje - gibanje. Dovolj miru, da si lahko odpočijem in dovolj izivov, da ne zaspim - ravnotežje med potrebami in zmožnostmi.

x:)x

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Ko sem bila majhna punčka sem si želela čimprej odrasti. Predstavlja sem si, da bom pri dvajsetih popolnoma neodvisna in da bom popolnoma suvereno obvladovala vse dileme v svojem življenju.

Res sem se materialno osamosvojila in hkrati sprijaznila z dejstvom, da je osebnostna zrelost malo zahtevnejši zalogaj.

Potem sem malo bremzala in življenje me je prehitelo, ter mi začelo postavljati roke. Nisem bila več sama, cilje sem morala prilagoditi možnostim. Čeprav nisem mogla slediti samo svojim željam, sem si zgradila svet v katerem sem bila zelo zadovoljna in sploh nisem opazila, da se je pričel počasi in zanesljivo rušiti. In se je zrušil.

Ker sem takšne sorte, da že takrat, ko padam, razmišljam, kako se bo pobrala, sem bila takoj polna idej, kako pričeti znova.

Zlagala sem ostanke ruševin in zaprepaščena ugotovljala,da so nekatere želje in hotenja v meni zamrla. Zopet jih bilo potrebno prebuditi, nekatere zavestno, marsikaj pa po naključju.

Danes je moj cilj življenje - gibanje. Dovolj miru, da si lahko odpočijem in dovolj izivov, da ne zaspim - ravnotežje med potrebami in zmožnostmi.

:palec: ful dobr napisan :palec:

hm...jst si želim...am...želim da bi bil svet boljši....

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

Harmonijo ?

ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!

ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!

ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!

ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA!

ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!

ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!

ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!

ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!

ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!

ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!

ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!

ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!

ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA!

Dovolj miru, da si lahko odpočijem in dovolj izivov, da ne zaspim

:palec:

jaz pa si zelim predvsem, da bi lepo sla po svoji poti s svojim tempom dalje, pa da bi uspela v vsakem trenutku in vsaki situaciji resnicno zivet in bit jaz...

pa da bi sprot v lajfu znala se boljs uporabt, to kar mam in kar znam.

pa zelim si v bistvu met cimmanj zelja.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

pojma nimam ... :ermm: x:Ix

za začetek najdt samo sebe. biti js ni važno v kakšnem položaju in najti notranji mir. :)

pa sprejet sebe, pa da se bi naučila živet v sedanjem trenutku

:palec: i agree

živet v trenutku...

blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita
in ni izgubil upanja...

Ker si potem ne želiš ničesar več. xcivx

ni res. potem si želiš samo man "ambicijozne" stvari. s tem mislim da ni toliko povezano z dušo.

blagor človeku, ki mu duša ničesar ne očita
in ni izgubil upanja...

Ker si potem ne želiš ničesar več. xcivx

točno tako, se popolnoma strinjam

in da si ne želiš ničesar več, je najhujše, kar te lahko doleti, oz. kam te lahko pripelje življenje. Moj dedi je v tej fazi. Vdal se je v usodo, ne pusti si pomagat, niti sam si noče pomagat. V bistvu, pride dan, ko bi si rad pomagal, a se utrudi...In noče več. Kot kak otrok je, trmast, nebogljen...

JEAN ANOULIH

točno tako, se popolnoma strinjam

in da si ne želiš ničesar več, je najhujše, kar te lahko doleti, oz. kam te lahko pripelje življenje. Moj dedi je v tej fazi. Vdal se je v usodo, ne pusti si pomagat, niti sam si noče pomagat. V bistvu, pride dan, ko bi si rad pomagal, a se utrudi...In noče več. Kot kak otrok je, trmast, nebogljen...

Nisem imel ravno tega v mislih. Sem mislil bolj na x:)x varianto kot na :sori: Ampak razumem tudi to. Je imel moj ded isto.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

doseči, imeti, dobiti, osvojiti...

Torej kaj je tisto, za čemer stremimo?

Je to družinsko življenje, kariera, živeti samosvoje ali po kriterijih, ki jih določa (pre)ozko usmerjena družba?

Po čem pravzaprav hrepenimo?

mam 3 želje x:)x

prvo željo, drugo željo in še tri želje x^x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Nisem imel ravno tega v mislih. Sem mislil bolj na x:)x varianto kot na :sori: Ampak razumem tudi to. Je imel moj ded isto.

aja, dobro

JEAN ANOULIH

Uživati v sedanjosti ne glede na okoliščine....če to znaš pol je to to :vio: Zadeve ki se odvijajo okol nas so itak spontane in nepredvidljive in večino časa smo tko inprovizatorji lajfa kjer nikol ne vemo kaj nas čaka.Zato se prepustit naravnemu toku, uživat sedanjost....mmmmmmmmm ....formula srečnega življenja....in usput seveda vzet kar se nam ponuja in kar je v našem interesu....ostalo je nepomebno in ni vredno sekirancije

.in usput seveda vzet kar se nam ponuja in kar je v našem interesu....ostalo je nepomebno in ni vredno sekirancije

:vragec: :inocent:

Če imaš interese, imaš tudi sekirancije, ker so interesi lahko frustrirani in ponavadi tudi so.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

:vragec: :inocent:

Če imaš interese, imaš tudi sekirancije, ker so interesi lahko frustrirani in ponavadi tudi so.

Sekirancija pride zarad strahu.Če strahu nimaš potem se tvoj interes veliko lažje manifestira ker oddajaš tako energijo.

Strah pa izvira iz tega ker se danjašnji človek ne glede na vse kar se dogaja okol njega ne zna dol usest in se počutit dobro.Vsi iščejo to ugodje v prihodnosti in v nekih zadeva- da če bom naredil to je pa to to, vmes pa pozabljajo da bi se mogli že med to potjo počutit dobro vsako minuto svojega življenja.Kdor tega ne zmore more velik narest na seb in ko bo do tega prišel bo resnično živel življenje.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...