aakhut 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 pa koprive so dobre namest solibutalci so jih clo gojilkuko je pa z vsebnostjo joda bi pa solni strokovnjak sstane kej povedupa porny mora met tut kej izkushenj na tem podrochju zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. avgust 2007 Prijavi Deli 19. avgust 2007 Hren ima več joda od kopriv, še več pa ga imajo hrenovke s slanimi koprivami Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. avgust 2007 Prijavi Deli 22. avgust 2007 Uuuu strelka, super S čemažem sem se letos prvič srečala. V bistvu niti nisem vedela, kaj je to, predstavili so mi ga pa kot "divji česen".Jedla sem pa čemaževo juho in je bila perfektna Recepta nisem vzela pa tudi nisem se pozanimala, kje se da to kupit pa tako Oz. kje pri nas to raste.Sem pa malce razočarana, da znižuje krvni pritisk, ker ga rabim zvišat Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 10. september 2007 Avtor Prijavi Deli 10. september 2007 Včeraj sem nabrala še eno rastlinco, ki je malo znana pa zelo okusna. Volčje jabolko ali lampijonček http://img184.imageshack.us/img184/1205/lampijonek04uk6.jpg Plodove lahko posušimo ali vložimo v alkohol in pomagajo pri zdravljenju težav z ledvicami in mehurjem. Volčje jabolko ima veliko vitamina B in C, zato so plodovi učinkovito sredstvo proti gripi in prehladom. Pomagajo tudi pri pomladanski utrujenosti in pomankanju vitaminov. Mala oranžna kroglica s pergamentnimi listki, ki niso užitni, je lep okras za praznične jedi, zdravilni sadež pa je uporaben za vse: marmelade, pijače, sladice, bovle, kompote, sadne solate, zlasti pa za sprotno osvežitev. Plodovi so okusni tudi v zelenjavnih solatah, tudi paradižnikovih, lahko jih damo v pikantne jedi ali spremenimo v sladke ali kisle, presne ali kuhane omake. Jaz ga nabiram predvsem za čaj. Tu sta pa še dva recepta za popestritev.: Osličev file s korenčkom in volčjim jabolkomZa 5 oseb potrebujemo: 5 filejev osliča, 20 plodov volčjega jabolka, 30 dag majhnih korenčkov, sok pol limone, 5 žlic oljčnega olja, sol in peteršilj.Na oljčnem olju hrustljavo popecite osličeve fileje, jih preložite na krožnik in solite. Na preostalem olju prepražite na štiri vzdolžne dele narezane korenčke in zalijte z 1 dl vode. Ko zavre, dodajte volčja jabolka, limonin sok in solite po okusu. Dušite še toliko časa, da se korenje zmehča in se omaka malo zgosti. Na krožnike naložite korenčke z volčjimi jabolki, nanju položite osličev file, prelijte z nastalo omako, posujte s peteršiljem in takoj postrezite. Sadni koktajl z volčjimi jabolkiZa 4 osebe potrebujemo: 30 dag plodov volčjega jabolka, 10 dag sladkorja v prahu, 0,5 dl konjaka, 25 dag svežega ananasa, 25 dag belega grozdja, 0,5 melone, 1 banano, sveže stisnjen sok pol limone, metine lističe za okras.Ananas olupite in narežite na koščke velike za grižljaj, dodajte razpolovljeno grozdje in narezano banano. Polovici melone odstranite semena in z nožem za dolbenje izdolbite kroglice. Vse sadje pokapajte z limoninim sokom in premešajte. Volčja jabolka skupaj s sladkorjem in konjakom zmiksajte v preliv. S tako pripravljenim prelivom prelijte sadje in postrezite v koktajl kozarcih. Še vedno pa sprašujem ---> BAMBUSOVI VRŠIČKI??? Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.