Skoči na vsebino

Vsakodnevna podpora pri postenju

kaplja

Recommended Posts

Pozdravljeni.

Danes še po večerji. Jutri pa začnem s postenjem. Postila sem se vsako leto večkrat po cca 10 dni, in tudi jutri je čas, da začnem. Postila se bom 41 dni. Kako? Sok sadežev, zelenjavni sok, gibanje, že drugi dan in tako naprej klistir, frotiranje, čiščenje jezika.

Uspela bom le, če bom spet začela teči, ker trenutno sem pol leta popolnoma neaktivna, vpeta 16 ur v delo in to je to. Rada bi v dnevu imela vsaj dve uri prazno glavo, veliko energije in rada bi se spet čutila in imela rada. To pa mi lahko uspe s postom in gibanjem. Vem, da lahko uspem, poleg tega pa še vedno delam, toda max 10-12 ur. In tudi bom.

Želim si, da se mi kdo oglasi... želim si, da se oglasi vsak večer, in jaz mu povem, da mi uspeva. Če pa je kdo pripravljen it z mano na to pot, sem vesela tudi zanj.

Vse dobro Vsem,

kaplja. x:)x

Deli na socialnih omrežjih

spremljamo te. day and night.

xsuperx

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Lahkotnost.

Nedeljsko dopoldne zmeren tek 10 km z 2× počitkom. Videnje narave. To mi je manjkalo v tem letu. Lepo.

Trenutno po lahkotnem kosilu - zelenjavni sok. Stane, kar zadeva mojega vedenja je zadosti soli v zelenjavi.

In naprej se bom prepustila dnevu.

Verjamem, da vsak zmore, če to hoče. :hepko:

Guest sstane
Stane, kar zadeva mojega vedenja je zadosti soli v zelenjavi.

Je, če jo znaš iz zelenjave izločiti, sicer je je pa ravno toliko, da se ta zelenjavo v tvojem organizmu presnovi in ti je nič ne ostane za potrebe presnove tvojih maščobnih zalog.

Kaplja, pozdravljena! :palec:

No, jaz pa sem se odločila za čistko, vsako toliko naredim in sem zdaj celi teden na sadju.Danes je 7 dan.Še čutim, da bom bila, ker sploh še ne čutim lahkote in kar teče ven iz mene.Potim se veliko in pa veliko vode gre, potoki prav, zaneverjet. Drugače pa so vštric s tem še čustva:)))Sem že navajena!

Dajmo, dajmo jaz tebe podpiram ti pa mene:))

Post je super!Sicer pa kolkor vem je super čas zdaj, še zadnji topli dnevi, ker pozimi ni lepo delat postov!Ane?

Forza! :palec:

Prabha :xx!:

Guest sstane

Tvoja poraba elektrolitov bo čisto odvisna od vnosa in porabe kalorij. Če bo ta razlika recimo 800kcal dnevno, moraš vnesti v organizem za presnovo teh kalorij tudi cca 4g soli, kar pomeni ene 4l zelenjavnega soka, ali manj soka in neko dobro mineralno vodo, ali dober dcl morske vode.

Koliko pa imaš energetske rezerve v kg?

Stane, hvala za informacije.

Katero mineralno vodo priporočaš oz. kje lahko dobim morsko vodo, v primeru, da ne zaužijem nič zelenjavnega soka ali pa 2-4 dcl dnevno?

Za podatek kolikšna je moja energetska rezerva v kg težko govorim, ker ne vem kaj se prišteva za to, vem pa, da bi se še vedno telesno dobro ali celo bolje počutila, če bi se mi telesna teža zmanjšala za 10 kg. Za čiščenje telesa sem se odločila tudi zaradi tega razloga. Lahkotnost v telesu pri gobanju mi največ pomeni in to bi rada spet čutila in imela. To sem jaz.

Bodite lepo in srečo Vam želim. xDDx

Oj, drzi se! xupx

*

velik nasvetov in koristnih infotov je tudi v temi post

(*pravzaprav sem te hotla tja napotit al pa tvojo temo pridruzit k obstojeci, vendar ok, si postavila takole in pustim)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ah.. Vzela si bom čas, itak skos delo kliče...

Chanceux. :palec:

Izraz. :palec:

Mia4aerobics. :palec:

Face ste. IN. Hvala za "besedo".

Prabha :onfire: , pozdravljena. Imaš prav... glava, čustva ali kakorkoli že poimenujemo naše gonilo, so tisto, ko vse štima, če je tudi to čisto. Ampak jaz sem bojevnik, tudi Ti si. Za lepoto v nas se borimo. Jaz se bom vedno.

Prijetne dni želim. x;)x

Marsa, zdravo. :flower:

Hvala.

Kar zadeve teme, pa hvala ker ostajam tukaj, ker to je zame zdravje in alternativna medicina. Vam priporočam.

Od srca za duh in telo. :flower:

Guest sstane
Stane, hvala za informacije.

Katero mineralno vodo priporočaš oz. kje lahko dobim morsko vodo, v primeru, da ne zaužijem nič zelenjavnega soka ali pa 2-4 dcl dnevno?

Za podatek kolikšna je moja energetska rezerva v kg težko govorim, ker ne vem kaj se prišteva za to, vem pa, da bi se še vedno telesno dobro ali celo bolje počutila, če bi se mi telesna teža zmanjšala za 10 kg. Za čiščenje telesa sem se odločila tudi zaradi tega razloga. Lahkotnost v telesu pri gobanju mi največ pomeni in to bi rada spet čutila in imela. To sem jaz.

Bodite lepo in srečo Vam želim. xDDx

Izgubiti 10 kg, ki niso le petina prevelike teže, predpostavljam, v tako kratkem času in da ne dehidriraš, ni tako enostaven podvig. Pri tako majhni količini soka bi zagotovo prišlo do dehidracije zaradi pomanjkanja elektrolitov, ti pa se nameravaš s tekom še potiti, s čimer boš izgubljala elektrolite še intenzivneje.

Vidim, da si si izbrala biblijsko varianto posta, malo modernizirano s sokom, trorej pomisli, kako se je lahko postil Kristus. Sokovnika gotovo ni imel, da bi si s sočenjem proizvajal sol, koncentrirano morsko vodo si je lahko v kak meh natočil iz Mrtvega morja, navadno pa iz kakšnega vodnjaka. Lahko pa je imel tudi samo sol in vodo, kar se meni zdi najverjetneje, saj z lizanjem kristalčkov pospešiš cirkulacijo sline in piješ dejansko svojo slano vodo in si mnogo manj žejen, pa še vode manj porabiš, ker se tudi manj potiš.

Če bi se, ali se kdaj bom, jaz odločil za tak post, bi se gotovo za takega. Pil bi samo vodo, sol pa lizal, kolikor bi čutil, da je potrebno.

Ne pravim pa, da moraš ti delati tako, opozarjam te le, nikar ne stori napake, ker lahko dosežeš popolnoma obraten učinek od tistega, ki ga pričakuješ, če se boš podsolila.

Lahko mi verjameš.

Zaključil 12 dnevni post na vodi. Vse potekalo b.p.

Lakote nobene ob okrepljeni "vishuddhi" chakri. Katera kontrolira med ostalim tudi apetit, občutek za lakoto.

Post je bil neplaniran. Zaradi obilice dela sem se raje malce postil. Kot zgubljal čas s hrano. LP

Zaključil 12 dnevni post na vodi. Vse potekalo b.p.

Lakote nobene ob okrepljeni "vishuddhi" chakri. Katera kontrolira med ostalim tudi apetit, občutek za lakoto.

Post je bil neplaniran. Zaradi obilice dela sem se raje malce postil. Kot zgubljal čas s hrano. LP

O bravo :palec:

Katera je že vishuddi, 2 jka?

Kako čemo? Lako čemo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...