Prabha 6. september 2007 Prijavi Deli 6. september 2007 ja, vse je odvisn od Boga, Šri Krišne.Če je vse odvisno od Boga, potem po zakaj ima človek svobodno voljo, zakaj si potem človek nabira izkušnje in se iz njih uči, potemtakem po tvoje ne RABIMO IZKUŠENJ, LE ZAKAJ BI JIH, ČE JE VSE V bOŽJIH ROKAH, A NE RAZUMEŠ? Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zali_ 6. september 2007 Avtor Prijavi Deli 6. september 2007 (popravljeno) samo še eno stvar bi rekel...vsak se spopada s svojimi notranjimi problemi..naj zgledajo še tako enstavni so lahko na duhovnem področju neverjetno veliki in kompleksni..ti imaš veliko stvari ki jih lahko uporabiš v pozitivno smer..lej,imaš roke,noge,zdrava si,izobrazbo imaš..ne manka ti streha nad glavo,dosegla si nekaj kar se tiče kariere oz šole..pomisli: nekateri niti tega nimajo oz imajo soti manj! invalidi recimo..lahko celo življenje razmišljajo zakaj ne morejo hoditi in kako bi bilo in kako živeti,pa vendar najdejo poti in živijo srečno..veš kaj hočem povedat?vsaka ovira ki nam pride nasproti se jo moramo naučiti premostiti..kako ?sppomočjo sebe in drugih..zato smo na tem svetu,zato se poznamo..ne išči..začuti!!saj bo(ne čez noč..ampak postopoma) Ups mal sem zmutila tvoj citat, sori... Scorpion25 se strinjam s tabo, bo treba gledat predvsem na pozitivne stvari, ki jih imam, namesto na tisto, kar nimam, hvala, da si me spomnil na to in ker verjameš vame (in vase)... Včasih se mi zdi, da bi se mogli učit od invalidov, ko imajo vsaj nekateri tako veliko volje in zadovoljstva v življenju, čeprav bi se komu zdelo, na podlagi objektivnih (zunanjih) stvari, da bodo težje našli svojo srečo, pa vendar...lahko rečem samo, da jih po eni strani zelo občudujem...in ja razumem, kaj mi hočeš povedat, le včasih se pozabim tega držat... Lp Popravljeno 6. september 2007 -> zali_ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 6. september 2007 Prijavi Deli 6. september 2007 Če je vse odvisno od Boga, potem po zakaj ima človek svobodno voljo, zakaj si potem človek nabira izkušnje in se iz njih uči, potemtakem po tvoje ne RABIMO IZKUŠENJ, LE ZAKAJ BI JIH, ČE JE VSE V bOŽJIH ROKAH, A NE RAZUMEŠ?da ma človk svobodno voljo, je volja Boga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 6. september 2007 Prijavi Deli 6. september 2007 da ma človk svobodno voljo, je volja Boga.Ja ja ok, ok,......to gre v neskončnost...brez veze torej komunikacija mgd, saj on narekuje kar tipkaš, zatorej jaz zdaj govorim z Bogom.Ma sploh štekaš kaj govorim? Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 6. september 2007 Prijavi Deli 6. september 2007 Ja ja ok, ok,......to gre v neskončnost...brez veze torej komunikacija mgd, saj on narekuje kar tipkaš, zatorej jaz zdaj govorim z Bogom.Ma sploh štekaš kaj govorim?se mi zdi da štekam ja. se pa opravičujem, če dajem nazaj nejasne odgovore. človk ma svobodno voljo, ker Bog tako hoče, torej je človekova svobodna volja odvisna od Boga. če rečem, da je vse odvisno od Boga, s tem ne izključujem svobodne volje človeka. a ker je ta za svoj obstoj odvisna od Boga, ni narobe, če rečem, da je vse odvisno od Boga. upam, da sem zdej bl razumljivo napisu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. september 2007 Prijavi Deli 6. september 2007 ojla, vcasih je nedelovanje najboljse delovanje. ce si nardila nekak vse, kar je v tvoji moci in nisi mogla vpivat na nc, kar ni, je edina resitev to, kar je....da pocakas, da ti stvari uletijo oz. te same poiscejo.noben uk ni za djabe...vcas cist hecn pridejo stvari...al pa stojis na mestu, stojis, stojis, se ze celo morda mal nazaj ugrezas....vendar se pa pol odzenes in v hipu *nadomestis* "izgubljeni cas". mariskdo med nami je tkole utrujen od bojev in matranja, to pa zato, ker mas se vedno pricakovanja.vse, vse, vse.... si...kje pa je zdaj ze ta nagrada?sam pride, ves. zakaj bi dobil vstopnico za nad zur ravno ko si bolan, nisi v formi itd. al pa iz tega ali onega razloga ne mros it oz. je bolje da ne gres.Ko se pa vse poklapa, pa postekas tud, zakaj je bil dober ta cajt *vmes*. In tedaj je tak zur, ki zate ne bi moglo bit boljsega. "stori, kar mores, s tem, kar imas, tam, kjer si." Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 6. september 2007 Prijavi Deli 6. september 2007 Jaz mislim, da Bog ne mara, da se vse v njega polaga in da ljudje ne živi tako kot sami želijo. Tud dober starš bo vzgojil otroka, da bo imel pogum po svoje živeti. Ko enkrat to zmore - od koga je potem odvisno kaj? Nekdo lahko gre v takšno skrajnost da skoraj zanika svoj obstoj ker je itaq kao "vse" od boga odvisno . Mislim a se ne naveličaš polagat nekomu drugemu moč? Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 6. september 2007 Prijavi Deli 6. september 2007 se mi zdi da štekam ja. se pa opravičujem, če dajem nazaj nejasne odgovore. človk ma svobodno voljo, ker Bog tako hoče, torej je človekova svobodna volja odvisna od Boga. če rečem, da je vse odvisno od Boga, s tem ne izključujem svobodne volje človeka. a ker je ta za svoj obstoj odvisna od Boga, ni narobe, če rečem, da je vse odvisno od Boga. upam, da sem zdej bl razumljivo napisu. ja.. priblizen tko kot bi reku... "Rabim enga prostovoljca... ga bom kar sam izbral!" drugac pa... tko si zlajzu.. da bo prau tezko ti pridet ven.. Ne vem kako bos..?! Jst sem velik manj.. pa sem kr tezko prsu ven.. tole tvoje pa je ze kr mal skeri.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.