Skoči na vsebino

ognjena krogla

Daisy*

Recommended Posts

en lep pozdrav vsem skupaj :vio:

mene pa zanima nekaj, če mogoče kdo kaj ve o tem al pa če se je že komu kdaj kej podobnega zgodilo. :sori: ...

Zgodilo se je že kar nekaj časa nazaj, stara sem bila okoli 7 let.

Ne spomnim se kakšen dan točno je bil, ampak deževalo ziher ni. Bila sem zunaj ob balkonu, le ta pa je bil ob moji višini. Kar naenkrat sem opazila nekaj gorečega za sabo, izgledalo je kot nekakšna goreča žogica v velikosti balinčka oz. pink ponk žogice. Le ta je šla do balkonskih vrat in se nežno zaletela - spojila vanje.

To naj bi bila ognjena krogla, no saj tako naj bi jo poimenovali. ne vem...

Nikoli nisem ničesar brala oz. slišala o tem. Zanima me, če kdo kaj ve o tej goreči krogli ali pa kje bi lohka našla kakšen podatek o tem, saj mi po 12-iz letih še vedno ne gre iz glave...

:OO:

Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

obstoja ena podobna zgodba:

gre model skos kuhno, pa ga baba vprasha kam de gre

pa prau on:...ven na balkon na en dzhojt

pa model zvije....skadi skor do konca....pa se na levi pojav svetlecha krogla....k gre chez nebo.....ZZZZZVVVVIIIIIZZzzzzz

model zbul....pa si misl...ma ja tole dzhojnt dela....si bom jst she enga navil

pa spet kadi....pa spet krogla na levi chez nebo....ZZZVVVIIIIZZZZzzzzzz

:eek: :eek: :eek:

fak....tole neki nau dobr....narbol de she enga...pol pa bo kr bo

in res.....kadi....pa spet krogla....ZZZZVVVVIIIIIZZZZzzzzzzz

fak

pa se sprau nazaj v kuhno

pa baba reche.....ja kjes pa biu?????

pa on....ja na dzhojntu

pa ona:....JA A PA KR TRI DNI?????

x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

O takšni ognjeni krogli, kot jo opisuješ, mi je enkrat govoril moj oče, ki jo je videl tudi v mladih letih. Povedal pa mi je, da tisti dan sicer ni deževalo, je pa močno bliskalo, le pripravljalo se je k nevihti, kot neka vročinska nevihta. In ta krogla, kot je pozneje izvedel, se reče tudi slepa strela, ki če te zadene, te lahko tudi ubije.

Gre za poseben pojav v vremenu, ki se nekako pripravlja k nevihti, čeprav izredno redek, ampak gre za nekakšen zgoščen naboj, kopico elektronov, ki krožijo v svoji sferi in ustvarijo t.i. ognjeno kroglo. Ta energija se ponavadi, če se nekam "zaleti", preprosto izgine, ni je več v tej "ognjeni" obliki, ali pa če naleti na prevodnik, spusti blazno veliko toka, ki je lahko za človeka usoden.

To bi nekako bil moj odgovor, če pa ni podoben tvoji zgodbi, pa gre verjetno za kakšno drugo obliko energije.

Vsekakor je vedno tako... če nečesa ne znamo pojasniti, še ne pomeni, da ne obstaja.

Pa lep pozdrav! x;)x

Življenje je to, kar se zgodi, medtem ko načrtuješ druge stvari.

. Zanima me, če kdo kaj ve o tej goreči krogli ali pa kje bi lohka našla kakšen podatek o tem, saj mi po 12-iz letih še vedno ne gre iz glave...

:palec: No takih primerov je kar nekaj. Precej je govora o krogli iz bohinjskega konca, saj so otroci, ki so trenirali na Telečnici vsi kamnito obstali in opazovali kroglo nad sabo. Ravno tako, mi je on njej pripovedoval prijatelj, ki je peljal skozi sotesko iz Bohinjske Bele proti Boh. Bistrici. Ni bil sam, zato je to potrdil tudi njegov sopotnik. Dokler je krogla krožila nad njima, oz. avtom, je avto prenehal delovati. Gledala sta v mašino, tuhtala, vendar, ko se je krogla premaknila precej metrov stran, je avto normalno vžgal.

Po TV je bila tudi oddajo o gospodu v letih, ki je imel vikend v Bohinju. Vsak dan se je sprehajal po bližnjem gozdu, enkrat pa se je vrnil nenormano slujšan. Sam je bil mišljenja, da se je vrnil kot ponavadi, vendar so domači povedali, da ga ni bilo celo popoldne. Kako to, da je človek v parih urah lahko tako shujšal, ni bilo in ni jasno še do danes tudi tujim strokovnjakom, kajti gospod se je podvrgel hipnozi v tujini, kajti vsi so bili mnenja, da se je izmislil. Omenil je kroglo, verjetno pa tudi komuniciranje z drugimi bitji.

Tudi starejši ljudje, ki stanujejo v vasici nad Boh.jezerom, so večkrat omenjali to kroglo.

Jaz sem tud videl tako kroglo, ko smo bili v Gozdu Martuljek pri Kranjski gori..

Tko je cist ravno letela med gorami proti Avstriji.. Bilo je jasno.. Bila je kar velika in za njo je bil se tak gorec rep..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Jaz sem tud videl tako kroglo, ko smo bili v Gozdu Martuljek pri Kranjski gori..

Tko je cist ravno letela med gorami proti Avstriji.. Bilo je jasno.. Bila je kar velika in za njo je bil se tak gorec rep..

:palec: Vidiš, si eden izbrancev, ni kej. x;)x

• 2 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...