robo 22. avgust 2007 Prijavi Deli 22. avgust 2007 Pozdravljeni Zanima me katere rastlino/e bi priporočali za spalnico oz. sobo. Slišal sem, da naj kaktusi, rastline z mesnatimi listi itd ne bi bile primerne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. avgust 2007 Prijavi Deli 22. avgust 2007 NE! - tascin jezik, fikusi (razen benjota), filodendroni... JA! - sobna lipa, benjamin. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. avgust 2007 Prijavi Deli 22. avgust 2007 Uuuu benjamin :2src: To je pa tolk ena kul roža! Smo ga imeli odkar pomnim, lani je pa umrčkal...V bistvu sploh ne vem, zakaj....Tud zrasel ni ne vem koliko....ker nekateri se res dvignejo... ampak je prav polepšal vse. So mi všeč te rože. Ne maram edino tistih špičastih. Sej nobene ne poznam po imenu. Benjamina predlagam, torej A tole je sobna lipa?http://www.cvecara-neven.com/modules/coppermine/albums/userpics/10000/sobna_lipa.jpg Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 22. avgust 2007 Prijavi Deli 22. avgust 2007 super tema ob pravem času prosim za pomoč oz nasvet nad postlo, kjer največkrat spim, mi visita dwe sorti zvončkow in drimkečerjou. mam pa prpraulene tut kljukce za 2 makrameja, pa bi rad tja nekako organizirou kšne viseče rožice, po možnosti z ne prou mejhnimi listi in potrpežljive, da če jih en al pa 6 dni ne zaliješ in mal pocrkljaš, da niso preveč užaljene liste bi pa rad mal večje zato, k iz kota proti tej đungli in skozi to đunglo sveti reflektor na uno kuglo s špegučki.in ta đungla meče prou fajn senčke po stenah. pa še ventilator na stropu mini orkanček proizvaja, da use lepo pleše. uuuu sm zabluzu uglaunem... sobne viseče rože z navodili za vzdrževanje in po možnosti kšno fotko.hvala.pa ewo vam tut eno Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
robo 23. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 23. avgust 2007 Hm... bi se dalo kaj manjšega? Ker kot vem sta ti dve kar veliki rastlini... iščem bolj za okensko polico Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 23. avgust 2007 Prijavi Deli 23. avgust 2007 Zakaj?Kak pa zgleda tale Benjamin sem probal pogooglat pa mi Franklina ven mečeficus benjamina......bi mogoče dalo kakšen rezultat Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2007 Prijavi Deli 23. avgust 2007 Zakaj?zato. mislm a ne vids? ze cist tko.. sam ce SAM opazujes, gledas, obcutis, dozivljas.a je teb fajn spat, medtem ko kaksen filodendron skor 'roke steguje prot teb' oz. ga je tok v prostoru kot kaksnega cloveka!to je tecn, mi smo ga mel, k nam je bil... hm, puscen, pa ga nismo mogl stran vrzt, k se nam je pac smilil, edin plac pa je bla pac soba.. in tm se je tud spal.ful ga reveza nisem marala, tako da sem ga mroda s svojo slabo energijo do njega nekak *skurla*, zasushila al kaj...skratka, nisem ga marala.in seveda, to pac logicno sklepam, ful kisika tud porab, ne sam prostora, kar je tud tecn, ne sam fizicno, sej vsaka stvar rab okol sebe mal placa za svojo auro...in ce je tko, se vas pac not vec drenja.predvsem pa zarad porabe kisika.tud, gledas liste: a ma ostre, trde, nc soka not in to... to tud ni dobr. zato lipa pa benji, k mata socne listke (predvsem lipa), velik klorofila, pa ne zrejo, pac pa dajejo. Michelle, tisto ni videt sobna lipa, kot se je jaz spomnim, je pa res, da je teh lip vec vrst, vseh sort....take cist pravilne liste ima, v solzico, mal srcast in list je mikro hrapav, a je taka socna ze na prvi pogled: tistale na fotki (ceprav zlo slabo vidm) ma videt tanjse liste pa nekak drugacne oblike. manjsa? hm...kaksna pa zgleda druzinska sreca?ne spomnim se (nisem zelo botanicen in tak tip in se na roze cist nic ne spoznam, razen mal na zelisca)..ena je taka lustna, majhna, zelena, ziher sem da izpolnjuje pogoje (spalnica, okenska polica) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. avgust 2007 Prijavi Deli 23. avgust 2007 Tole je tak benjamin, k smo ga mel mi. Ampak vidim, da so si tudi zelo različni... Čeprav ta slika ni lih... Jaz pa TEH ne maram. Tolk dolgočasno..difenbahija kao... Omisli si pač kakšen bonsaj...mal pobrskaj...po okusu pač... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
robo 23. avgust 2007 Avtor Prijavi Deli 23. avgust 2007 tud, gledas liste: a ma ostre, trde, nc soka not in to... to tud ni dobr. torej je potrebno gledat, da ima mehke liste in sočne, brez ostrih robov. Če si kupim tako rastlino ne morm falit? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. avgust 2007 Prijavi Deli 23. avgust 2007 mislim da ja. pa manjsi listi naj bodo, pa cimvec zelenja da ima, ne kaksna suhota da je. sam mal se pozanimaj, da ne bo prezoprno za vzdrzevat - na okenski polici recimo med drugim lohk pomen tud prepih, tega pa ful roz ne mara. ah michelle, men tud ne. tisti ogromni listi, to ni za v sobce.. ona ena taka lustna rozca je, k ma cist drobcene listke, zelene pac, sam so k kaksne rozcke, blazno simpaticna in pozitivna rozca, pa tud ne zlo zahtevna ocitno, sam ne vem, a je to druzinska sreca al sem kaj pomesala.. nekaj takega *znanega* je. tko nekak se slis, k da bi moral itak poznat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. september 2007 Prijavi Deli 26. september 2007 Jaz pa ravno difenbahije maram. Pa drevesa življenja imam skoraj v vsaki sobi..In vsaka ima svojo štorijo - in s tem povezano zgodovino..mama difenbahija - osnovna rastlina, s fantastičnimi ogromnimi listi - in potem se gre ta velka frizerke - bila punca ene tri, štiri leta stara - uredila tole rožo popolnoma..sem kar čakala, kdaj bo okoli padla - pa nič..in pognala nove..pa padla in opet je ne vstran vrgla..pa iz delov rastline usposobila nove - v zahvalo mi celo cvetela.Drevo življenja -tako ogromno sem dobila za 8.marec +nageljčke..in takšna kot pač sem, najprej pomislila..aha, zdaj pa nekaj narobe..se že hoče odkupit:)) Tudi se prevrnila vsake toliko, pa usposobila nove in nove rastline..tako, da imam jih rahlo preveč že...in blazno vraževerna okoli tega..ker mi tisto leto, ko yuka prišla k nam - varuška(imela sem varuško) odrezala vrh..ki se ji je posušil(ukradla je, da smo natančnejši) ona pa je hudo hitro po tistem umrla - nekje v roku meseca dni - izvedela, da ima raka in da ji ni več pomoči...V glavnem imam dober odnos z rožami - en kup jih je..ampak meni pašejo..velika dnevna soba je in koti so zapolnjeni s tem. Pri meni v glavnem ne zdržijo rože, ki si želijo ogromno vode...tam kriza rata, ali pa jo moram imeti v kuhinji, ker potem še slučajno prileti kakšna kapljica od kod. Deca nimajo v sobah nič - sta strogo prepovedali nositi kaj tja, midva pa drevo življenja - matico..da se tako izrazim, Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 Benjamin pri meni ni zdržal - v bistvu kar nekaj let vegetiral, ampak sta ga papagaja potem uredila in tistega ni preživel. Bilo tole še v mestu. Novega pa nisem nabavila. Orhideje tudi meni všeč, ja in vijolice imam tudi in ciklame..mah ful je zeleno pri nas.Zanimivo - balkonske rože pa mi nekak ne ležijo..in folk mi dopoveduje, da bi pa morala ravno to imeti...ampak nobene rože ne poznam, ki bi imela samomorilska nagnjenja..to bi se verjetno zgodilo, če bi k meni na zunanjo okensko polico prišla Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 ...ampak nobene rože ne poznam, ki bi imela samomorilska nagnjenja..to bi se verjetno zgodilo, če bi k meni na zunanjo okensko polico prišla sej se režim tud sebi....sem uspela na zunanji polici kaktus umorit......pozabla nanj čist....... .......noter pa itak same take rastline, ki ne rabjo dost vode, pa ki ne cvetijo....to mi je čist moteče za v flat....... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 Oddahnila hvala bogi, da nisem edina torej.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 Moja svakinja je obsedena z balkonskimi rožami. Tole moram povedat smo jo vabili enkrat lani, naj gre z nami za par dni na morje..pa je rekla: si nora, pol pa mi pol svinje na balkonih crkne???..zijamo vsi...in da podnapise - da je za rože dala toliko, da bi si lahko pol svinje za skrinjo kupila...in ni šla na morje. Tak. Vse ma svojo ceno Ampak ni druge- drugo leto ni več izgovorov...ampak sem se že itak odločila..na oranžno fasado, bo nekaj zelenega pasalo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. september 2007 Prijavi Deli 28. september 2007 Pa drevesa življenja imam...Drevo življenja -tako ogromno sem dobila za 8.marec +nageljčke..in takšna kot pač sem, najprej pomislila..aha, zdaj pa nekaj narobe..se že hoče odkupit:)) Tudi se prevrnila vsake toliko, pa usposobila nove in nove rastline..tako, da imam jih rahlo preveč že...midva pa drevo življenja - matico..da se tako izrazim, Ciao Nat , imam problem z drevesom življenja. Ko sem prevzela nove poslovne prostore, sem ga dobila v dar, tako ogromno .Rečeno mi je bilo, da rabi zelo malo vode Kaj to pomeni???Kako in zalivat? Tista zemlja v loncu deluje tako kot ena žagovina. En dan pridem v firmo in dobim prevrnjeno drvo življenja , strašno. Potem sem rastlini kupila lepo okrasno vazo, ki pomaga, da se rastlina ne prevrne. Ima dve debli, listi na zgornji so ok, ampak ne več tako lepi kot prej. Spodaj pa rumenijo in juti porežem še zadnje štrclje. Bom škjocnila ubogo rastlino . Ne vem, kaj ji ni prav. Je na res svetlem mestu, brez prepiha ali drugih motečih faktorjev.Prosim pomagajte z nasveti, ne vem več kaj narediti.Zame je greh pustiti umreti rastlino *Doma imam meddrugim velik fikus in monstero, ki pridno dela luknje . Monstera ima preko 25 let in je preživela raznorazne kalvarije in več lastnikov in držav. Obe rastlini sta preživeli odraščajoče fore Mačke in Velikanke in njuno drenjanje okoli. Imam nekaj zelenih božičnih zvezd, ki jih dobim za božič in mi vse preživijo Potem ko izgubijo rdeče liste, se zeleno olistajo, so res lepe Nekdo mi je razlagal, da bi jih morala obrezati in potem hraniti v kantini tiste štrclje, pa bi božične zvezde spet pognale rdeče liste. Še na misel mi ne pride, da bi porezala lepo zeleno in zdtavo rastlino in jo oskrunjeno v temi nekaj maltretirala, in sploh :xx!: Saj so božične zvezde tudi zelene lepe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 28. september 2007 Prijavi Deli 28. september 2007 Ciao Nat , imam problem z drevesom življenja. Ko sem prevzela nove poslovne prostore, sem ga dobila v dar, tako ogromno .Rečeno mi je bilo, da rabi zelo malo vode Kaj to pomeni???Kako in zalivat? Tista zemlja v loncu deluje tako kot ena žagovina. En dan pridem v firmo in dobim prevrnjeno drvo življenja , strašno. Potem sem rastlini kupila lepo okrasno vazo, ki pomaga, da se rastlina ne prevrne. Ima dve debli, listi na zgornji so ok, ampak ne več tako lepi kot prej. Spodaj pa rumenijo in juti porežem še zadnje štrclje. Bom škjocnila ubogo rastlino . Ne vem, kaj ji ni prav. Je na res svetlem mestu, brez prepiha ali drugih motečih faktorjev.Prosim pomagajte z nasveti, ne vem več kaj narediti.Zame je greh pustiti umreti rastlino * Kakšen dcl-do 2 na teden...Pa vsekakor jo presadi ..zaradi preobilnega zalivanja yucca zelo rada zgnije- korenine...Se da pa vzgojit nove -tako, da deblo razžagaš ali porežeš na koščke in bo iz vsakega pognal nov poganjek ...Včasih sem tako reševal praktično umrle rastline, katerih korenine so že zgnile-dobesedno. Zdaj- sončne svetlobe ravno ne mara , tako, da jo je bolje držati malce proč od direktne svetlobe. lepe želje tvojemu drveščku- pa še tebi tudi Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. september 2007 Prijavi Deli 28. september 2007 Čao Ruby Tako ja, kot pravi Matjaž B. Zato pri meni drevo življenja lepo uspeva, ker sem skopa z zalivanjem (in se folku, ki prihaja k meni na obisk zdi normalno, da šalco vode vsaki rastlini dajo - a jaz se pizdim, ker mi bojo kao sistem zaj..)Torej bolje manj, kot več, sem pogledala zdajle tudi jaz - v kotih imam yuke - niso glih na direktni svetlobi in jim tamle paše..sem 100%,da se mi drevo življenja prvrnilo prvič zaradi žeje, drugič pa, ker bilo preveč v eno stran nagnjeno..zdaj jih imam v štirih loncih..ful sem jih namnožila. Moje difenbahije so dobro preživele odraščajoče mačkonare in Cara..papagaja sta vedela očitno, da je strupena in sta jo pustila pri miru. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 28. september 2007 Prijavi Deli 28. september 2007 A kdo ve kam naj postavim ciperus, da bo čim bolje uspeval .Običajno se mi listi vedno na koncih sušijo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 28. september 2007 Prijavi Deli 28. september 2007 A kdo ve kam naj postavim ciperus, da bo čim bolje uspeval .Običajno se mi listi vedno na koncih sušijo Ne ravno na direktno sonca- je pa za razliko od yucce -močvirska rastlina, tako, da potrbuje enormno vode- v bistvu lahko v vodi raste...Vršičke listov , ki ti rumenijo -pa poreži s škarjami.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. september 2007 Prijavi Deli 28. september 2007 Najlepša hvala Matjaž B in tebi Nat tudi! Luna pojema, se pravi- še pošpegam za ugodnim znakom in drevešček presadim, predvsem pa prestavim iz preveč sončne lege. Gotovo to je razlog, da je rastlina zbolela. Eno deblo bom podtaknila drugam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 21. oktober 2007 Prijavi Deli 21. oktober 2007 Rešila svoje drevo življenja!Rastlino sem prestavila iz direktne svetlobe (30 cm od okna) na drugo stran sicer zelo svetle pisarne.Drevček se po videzu sodeč počuti odlično.Novo podtikanje debel pa kdaj drugič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 21. oktober 2007 Prijavi Deli 21. oktober 2007 Si imela to v mislih okrasno koprivo imenovano: Coleus Blumei. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 21. oktober 2007 Prijavi Deli 21. oktober 2007 Lepa rastlinica. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. oktober 2007 Prijavi Deli 21. oktober 2007 Jaz imam pa zraven benjamina še to rožo, ki pa nimam pojma, kako se ji reče. Pa bi bilo fajn, da čimprej izvem, ker so se na enem delu na listih začele pojavljati rjave pike. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.