Skoči na vsebino

Bela izventelesna energija

Zmedeni

Recommended Posts

• Komentarji 63
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

"...V budizmu to energijo usmerijo na druga področja, da si dvignejo duhovno zavest, doživjo mistične izkušnje, medtem, ko smo mi na nižji ravni in jo uporabljamo v prvotni obliki - le seks. Pač moje mnenje..."

Pogled na spolnost skozi Tao Ljubezni, Vama Margo... je pa "majčkeno" širši.

S partnerjem, ali brez. S spolnostjo, ali brez.

Spolna energija = Duhovna sila v nas. Ko jo ozavestimo, prebudimo, uskladimo. LP

Deli na socialnih omrežjih

Pustiš, da se dogaja:

Na vsebine v umu se NE "lepiš", nevtralno opazuješ in preobražuješ v bolj sprejemljivo:

sproščeno občasno antipatijo do partnerja; partnerke; drugih.

Lastno "zoprnijo in slabo razpoloženje; zateženost",

sovraštvo, odpor do drugače mislečega...

Na zoprnijo; govoričenje in "podjebavanje" notranje nezadovoljnega partnerja; partnerke... odreagiraš umirjeno.

Poveš le toliko in tisto. Na način. Katerega trenutno zmore razumeti...

Skozi spolnost, partnerski odnos se "pospešeno" sprošča skozi čas vse, kar je v človeku...

Z Zavedanjem se da sproti preoblikovat vse, kar nas moti pri sebi.

Partner; partnerka naj se samovzgaja sama.

Ni pa treba dopustit, da je nekdo objekt sproščanja drugih frustracij, nezadovoljnosti na sebi...

Zato je dobro, da bi bila partnerja neodvisna drug od drugega. V kolikor je to pač možno.

Da se v pr., ko se odnos kvalitativno ne uravnovesi. Razideta.

Ne pa da se "mučita, podjebavata" še leta drug z drugim iz različnih motivov in interesov. LP

Razložiti z besedami je težko, ker se gre za individualna duhovna izkustva in v tem je point. Duhovnega izkustva ne moreš pokazati kot npr. parfum!!! Če ga hočeš izkusiti moraš za to nekaj narediti, no ne nekaj kar veliko, pa še nobene garancije ni, da ti bo uspelo. Ti tipi obvladaje svoje energije, s tem pa tudi telo, zato pa delajo nemogoče od levitacije naprej, pa do astralnih potovanj, dvigajo kundalini, dobijo mistične vizije, vidijo prihodnost, ogromno je tega... vsi svarijo pred kundalini, češ, če ne veš za kaj se gre se ti lahko zmeša,.. to pač pri nas, ali pa vsaj pri meni ni nekaj normalnega. Seveda je pa tudi miselnost na zahodu popolnoma drugačna kot na vzhodu. Pri nas izpostavljamo materialno, tam izpostavljajo duhovno. Posledice sta dve, pri nas zato zanemarjamo duhovnost, oni pa materialnost, torej so revni, mi pa "nesrečni", zato pa rabimo toliko reklame za seks, ker bi drugače ekstremistično vedenje udarilo iz nas, najbž v obliki nasilja, ker ne znamo skozi duhovnost izpeljat te energije in vlada poskrbi, da jo skozi seks, ne pa skozi nasilje. NO, ne vem če je to res, samo tako izgleda, saj pameten človek se sprašuje, kritizira analizira,... če pa delaš, prostali čas pa si zasvojen s seksom nisi tako nevaren.

Kaj točno hočem reči s tem zadnjim. Osnovni človekov nagon, instink se izraža skozi seks, nasilje,... (zato nas skozi oskrbujejo s seksom, da ne bi mislili na nasilje). V budizmu to energijo usmerijo na druga področja, da si dvignejo duhovno zavest, doživjo mistične izkušnje, medtem, ko smo mi na nižji ravni in jo uporabljamo v prvotni obliki - le seks. Pač moje mnenje.

Ful mi je všeč tvoje razmišljanje. :palec: Se strinjm s tabo in tudi sama podobno razmišljam! Družba zlorablja in vsiljuje, žal večina pada na take fore zaradi občutka pripadnosti v družbi, družini, skupnosti.Kot pa nam znano je občutek pripadnosti najmočnejši človeški faktor.Družba nima preveč rada individumov, ker se asocirajo od splošnega strahospoštovanega občutka večine.Iz strahu da ne bomo sprejeti lahko naredimo več kot kakšno neumnost, čeprav gremo večkrat celo preko svojih potreb in svojih občutkih.Kdo od nas pa ni tega storil samemu sebi?Vsem znana stranpot.

Biti resničen do sebe, pošten je zelo pomembno, brez tega ne gremo enega koraka dalje.Slediti temu kar čutimo, kar nas vleče, kar radi delamo, to je to....Z ozaveščanjem, kot pravi Tantra pa se počasi kidajo stare blokade, ki nam krivijo poti v druge smeri.

Ma jaz pravim da se moramo igrat na igrišču neglede na leta, se vreč v ledeno vodo, zaradi adrenalina, skratka delat neumnosti, da vzbudimo notranjo radost in življenje:)) x;)x

Razložiti z besedami je težko, ker se gre za individualna duhovna izkustva in v tem je point. Duhovnega izkustva ne moreš pokazati kot npr. parfum!!! Če ga hočeš izkusiti moraš za to nekaj narediti, no ne nekaj kar veliko, pa še nobene garancije ni, da ti bo uspelo. Ti tipi obvladaje svoje energije, s tem pa tudi telo, zato pa delajo nemogoče od levitacije naprej, pa do astralnih potovanj, dvigajo kundalini, dobijo mistične vizije, vidijo prihodnost, ogromno je tega... vsi svarijo pred kundalini, češ, če ne veš za kaj se gre se ti lahko zmeša,.. to pač pri nas, ali pa vsaj pri meni ni nekaj normalnega. Seveda je pa tudi miselnost na zahodu popolnoma drugačna kot na vzhodu. Pri nas izpostavljamo materialno, tam izpostavljajo duhovno. Posledice sta dve, pri nas zato zanemarjamo duhovnost, oni pa materialnost, torej so revni, mi pa "nesrečni", zato pa rabimo toliko reklame za seks, ker bi drugače ekstremistično vedenje udarilo iz nas, najbž v obliki nasilja, ker ne znamo skozi duhovnost izpeljat te energije in vlada poskrbi, da jo skozi seks, ne pa skozi nasilje. NO, ne vem če je to res, samo tako izgleda, saj pameten človek se sprašuje, kritizira analizira,... če pa delaš, prostali čas pa si zasvojen s seksom nisi tako nevaren.

Kaj točno hočem reči s tem zadnjim. Osnovni človekov nagon, instink se izraža skozi seks, nasilje,... (zato nas skozi oskrbujejo s seksom, da ne bi mislili na nasilje). V budizmu to energijo usmerijo na druga področja, da si dvignejo duhovno zavest, doživjo mistične izkušnje, medtem, ko smo mi na nižji ravni in jo uporabljamo v prvotni obliki - le seks. Pač moje mnenje.

Aha. A tko pol praviš? Da je duhovno razvit človek ta, ki obvlada svoje telo, levitira, astralno potuje, je jasnoviden, jasnočuten, jasnoslišen, pa tko. Obenem pa reven, ker materialnost in duhovnost ne gresta skupaj? Mislm, sem se hotel mal pohecat, pa dat skupaj Sai Babo, pa Copperfielda, ampak, oba sta bogata, pol nista duhovna a ne. Pa se ne bom.

Zdej, ne bi o gonih ali potrebah, ker osnovni človeški gon ni seks ampak preživetje. Me pa zanima, mislm, zakaj bi bila skrb za svoj materialni blagor nekaj neduhovnega? Konec koncev je denar energija ravno tako, kot vse druge, pravzaprav je to močna energija. A veš koliko dobrega lahko storiš z denarjem? In slabega takisto. Kot z vsako drugo energijo a ne. Namen je pomemben. Fokusiranje svojega življenja v zbiranje denarja zaradi denarja samega, zaradi potrjevanja svoje vrednosti, za iskanje potrditve zunaj sebe niti nima veze ne z duhovnostjo, ne z neduhovnostjo. Je le način, kako ublažiti bolečine ran, dobljenih enkrat, kaj pa vem, morda v otroštvu. Način pridobivanja denarja pa že kaže na duhovno razvitost nabiralca. Zanemarjanje sebe, svojih najbližjih, izkoriščanje zaposlenih, prevare, kri na denarju... so pak močni pokazatelji duhovnega nivoja nabiralca. Po eni strani. Po drugi strani tudi silna dobrodelnost /skrita ali odkrita/ imetneža ni znak duhovne razvitosti, če je denar pridobljen na krvav način. A ne.

Ako pak nekdo, ki spoštuje sebe in soljudi, jih sprejema take kot so, je iskren, ljubeč, blag, v harmoniji s seboj in svetom, sočuten, pa tko, ima dobro idejo in jo zna spretno unovčiti in zaslužiti silne denarje, je kaj, neduhoven zaradi tega?

Je nekdo, ki ima dar levitiranja, jasnovidnosti, astralnih potovanj, pa tko...duhovno razvit, zraven pa pretepa otroke in ženo in se prepira s sosedi? Je tisti Indijec, ki mu sveti prah leti iz prstov, meditira leto dni pod drevesom, levitira, opazuje belo energijo, ki prihaja ali odhaja iz njega, pa tko...njegova družina pa tolče vsakodnevni boj z lakoto in mu otroci umirajo zaradi podhranjenosti, umazanije, pa tko...duhovno razvit človek? Je kdorkoli, ki zna na pamet Bagavat Gito /oprosti, če sem narobe napisal naslov, ker je nisem bral/ ali Sveto pismo in celo uči nas, butle, obenem pa obsoja druge, jim grozi, se ima za večvrednega, zanika darilo, ki ga je dobil, to je sebe in svoje življenje, sovraži ljudi, pa tko...duhovno razvit človek, nekdo tretji, ki nima nobenega mističnega daru, ki dela vsak dan, da redno plačuje položnice in preživlja sebe in svoje otroke, jim omogoča šolanje, ljubi svojo ženo in otroke, jih spoštuje, je toleranten, razumevajoč, blag, nežen, sočuten do sebe, svoje družine, do ljudi in okolja, Ki živi to življenje tu in ta trenutek zavestno, pa tko...duhovno nerazvit?

Mislm, kaj je sploh duhovnost?

Aja, še tole. Če nekaj veš, potem znaš to tudi razložiti.. pa naj je pitagorov izrek ali pak duhovno izkustvo.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Zmedeni, to kar se tebi dogaja se je meni tudi, vendar pred spanjem. Pri meni se je vedno začelo z grozljivim zvokom v ušesih potem pa paraliza in potovanja mojega duha po prostoru, pa panika, dokler nisem spoznala da je bog in da je dobrohoten.

Da me ne bo kaznoval. Bilo je povezano z nekimi krščanskimi dogmami, da je hudič in bog, in hudič gre k tistim, ki niso "dobri". In z takim prepričanjem, ki je ze nekako podzavestno in prikrito, ni čisto simpl:)

No zatorej, pri tebi gre za to isto dogmo, ki se ti je zelo lepo pokazala, v tistem kar si opisal. Kaznovalni Bog. Sedaj ne vem, če nisi bil morda vzgajan v krščanstvu tako ali drugače, pa si ti kasneje nekako prišel do ateista ali pa je ta vpliv iz kakega prejšnega življenja.

Priporočam ti, če želiš to vse komplet razrešiti, da obiščeš kakega dobrega regresista ali terapevta.

Vse lepo :palec:

Kako čemo? Lako čemo.

Na tvojo zeljo ti to pisem, samo se mi zdi brezveze na os, ce je tu tema odprta. x;)x

Hm, pricelo se je tako, recimo pred 15 leti, da me je samo en cuden obcutek preden sem sla spat obsel, potem pa samo da sem se ulegla, je bil tak nizek pisk ali brnenje v ušesih, hotela sem se premakniti se nisem mogla, nikakor.

Naslednje kar se spomnim je bilo to, da sem ze bila pri stekerju za prizgati luc, ker me je bila groza, pa je nisem mogla prizgati, ker nisem imela telesa, potem sem sla cez vrata, zaprta v kuhinjo do mame, me ni opazila potem v kopalnico, kjer je bil brat, me ni opazil, moj takratni pes pa me je opazil. Bila sem zbegana, nisem vedela zakaj se gre....

Dogajalo se mi je pogosto, odvisno od mojega psihicnega pocutja, ko sem cutila stisko, mocno me je sigurno zagrabilo. Vedno pa sem bila prej opozorjena, izgleda od zgoraj sedaj pa bo. Občutek je bil vedno, kot da me nekaj za vrat drzi, poleg tega, kot da me je ven vleklo, jaz pa sem se potem upirala na vse kriplje, dusno, da nisem sla ven. Strah me je bilo, kaj bo na oni strani, navkljub prvi izkusnji, ko sem hodila na okoli. Kasneje se je stvar umirila tako, z mojo vero, da je z mano samo svetloba, ne tema, in poguba.

Kolegica mi je rekla, da izgleda obvladam, imam v sebi talent za potovanja brez telesa, vendar zaradi strahov ne pustim, in jaz resnicno nocem potovati naokoli.

Če te kak detajl zanima, pa sem ga izpustila, kar vprasaj. :)

Kako čemo? Lako čemo.

Seveda je denar energija, vendar ne duhovna. In da Sai Baba je mnogo več, kot le povprečen duhovnež, takim ljudem ljudje sami od sebe prinašajo darila,.... nekateri duhovneži so bogati,... ampak to bogastvo jim ponavadi dajo ljudje, ker so zadovljni z njimi ne pa zato, ker bi prodajali duhovnost,...

Coperfiled je pa nekaj čisto drugega,... njega pa ne bi uvstila med duhovneža.

Jaz mislim, da je gon preživetje, še večji gon pa je seks. V praksi bi to pomenilo, da bi človek poskrbel sam zase, za otroke pa ne (ker če ni nagona),... in bi izumrl,...

Ja, razbiram tvoj point,... kaj hočeš s tem povedati,... ampak na to ne najdem odgovora, res ga ne vem, čeprav tisti, ki je zelo duhovno razvit ne pretepa, če pa pretepa, pa ni duhovno razvit, saj je merilo duhovnosti tudi senzbilnost, kajti duhovno razvit človek čuti bolečino drugega kot svojo lastno (baje, da tudi fizično),... preveč se zaveda, je eno z energijo "sveta"... tudi jaz točno ne vem, kaj je duhovnost (ampak z znastvenega vidika), baje, pa, da naši možgani delujejo 5 %, torej njihov cilj (duhovnosti) je prebuditi še ostale dele možganov, to je prostalih 95 %,... kakšen sposobnosti pa se tam skrivajo pa ve samo bog.

Kar se tiče denarja, bi rekla, da ima moč, kakšno moč, pa določi človek, ali bo božja ali hudičeva. Vendar, če smo ljudje "brez vzgoje" prevlada gon po preživetju, (katerga si prej omenil) za to pa ni omejitev. Torej ima denar brez "vzgoje" instinktivno moč, ki pa nikakor ni pozitivna.

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Aja, še tole. Če nekaj veš, potem znaš to tudi razložiti.. pa naj je pitagorov izrek ali pak duhovno izkustvo.

butl xsrcx

Tole pa ne bi rekel, da je tako. Jaz točno vem, kako diši vrtnica pa ti tega sploh ne morem povedati, razen če rečem, da pač diši kot vrtnica.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Tole pa ne bi rekel, da je tako. Jaz točno vem, kako diši vrtnica pa ti tega sploh ne morem povedati, razen če rečem, da pač diši kot vrtnica.

Se strinjam, da je neizrekljivo in veliko izrekljivega zgolj skozi prispodobe in umetnost ter življenje...

Včasih na žalost, včasih pa na srečo.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

• 9 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...