bua 31. avgust 2007 Prijavi Deli 31. avgust 2007 Pozdravljeni vsi skupaj!Se opravičujem ker to sprašujem na tem forumu, ampak res ne vem kam naj se obrnem in ker sem prepričan da je na tem forumu kdo ki se spozna na to. Na vrtu nas je pričakala »orjaška gosenica«, katere prej še nikoli nismo videli. Zato me zanima, če kdo od vas pozna to žival in ali je značilna za naše kraje (sem iz okolice Litije). Slike tukaj:http://www4.slikomat.com/07/0831/330812w1il.jpg http://www4.slikomat.com/07/0831/210812v3yb.jpg http://www4.slikomat.com/07/0831/070813ge7s.jpg Gosenica je velika kot polž lazar in se premika na enak način kot ostale gosenice. Ima pa ta čuden izrastek na glavi. Kaj bi to lahko bilo? Je nevarna? Je značilna za naše kraje, ali je spet le posledica globalnega segrevanja oz. spreminjanja podnebja? Hvala za odgovore in lep pozdrav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 u, huda lepa!jaz bi jo zasledovala, dej ji dost solatke, da ne bo šla kam drugam pa pol, ko se zabubi spremljaj kaj bo ven prišlo Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 lepe beshtije so zmer najbl zlobne primerek zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 o-ouch!! rajs ne pomislim, kaksen blazoten metulj bo nastal iz nje! :OO!: sej ima gor na glavi ono kot kaksna kaca!kot lazar?ojoj, prejoj, socustvujem, ce bi pr men se to znaslo... uh, si rajs ne upam pomislit....ta stvar bo 1x letela!!! no morda bo blazotno lep orjaski metulj. upam da bo kdo res kaj vedel..... in kje je zdaj ta stvor? (jaz ga ne bi spustila iz vida... ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 To ni gosenca, to je mešanca med zelenim lazarjem in obalnim škorpijonom, izlegu se bo pa slon. Postavi stražo za 24 ur, pa da vidmo, če mam prov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 ponavad vešče ven pridejo iz takih ogromnih gosenic a lahk tole še iz druge strani fotkaš, bua? http://bugguide.net/node/view/104500/bgimagetole? Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 a lahk tole še iz druge strani fotkaš, bua? http://bugguide.net/node/view/104500/bgimagetole? te zanima, che je samec?..... x:Dx zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 izlegu se bo pa slon. sam da nou letel... ponavad vešče ven pridejo iz takih ogromnih gosenic sory bua, k nic konkretnega od mene pa ti svinjam temo, sam sem morala civknit... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 pa tle, kjer je rog, je menda rit, ne glava Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 sm jih ful zdele našla na netu, pa jih ma pol tzale rog, tko da...vse ok. Nč mutantskega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 a dej... zgleda pa kot usteca in uchki (sam itak ce pogledas natancneje, je to pac vzorec).... drugac pa, sej skorpijon tud z repom pich..... Bolj je cudno, odkod se je to pojavilo..... ali je kdo od tvojih pred kratkim kje bil, bua, v kaksni oddaljeni dezeli, pa je pomotoma s sabo prinesel?pr nas se je namrec enkrat znasla strahotna vesha, kakrsno smo videli na morju... pol je bla pa kar v Ljubljani, doma.sem presodla, da je bla v kartonski skatli, kjer so bli razni olivci pa to....ker nisem se tle cesa podobnega videla. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 http://kimmos.freeshell.org/lnel/species.htm Tukaj imaš ogromno vrst gosenic.Sem imela telefon in sem jih umes klikala, pa jih je polovica še bolj odštekanega izgleda, kot tale Sploh ne morš verjet, kakšna bitja to obstajajo, fascinantno! Ta tvoja mi je prav lepotička Malo pobrskaj o lepidopterologija (metulji)... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bua 1. september 2007 Avtor Prijavi Deli 1. september 2007 in kje je zdaj ta stvor? sorry.gif(jaz ga ne bi spustila iz vida... icon_smile_clown.gif) Ta stvor sem že ujev in je v nekem velikem kozarcu polnem zemlje in seveda dovolj solatke, da je sita . a lahk tole še iz druge strani fotkaš, bua? Bom se potrudil in čimprej slikal . ali je kdo od tvojih pred kratkim kje bil, bua, v kaksni oddaljeni dezeli, pa je pomotoma s sabo prinesel? Moj fotr tako ali tako skos potuje po najbol eksotičnih krajih (služba)...ampak zdaj že en mesec doma, poprej pa imel projekt le v Italiji...tako da ta opcija odpade. Drugače pa hvala vsem za pomoč, pa če še kej najdete, z veseljem preberem lp, bua Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 http://bugguide.net/node/view/41433 tole preberi..treba bit pozoren na to kaj sploh je.. (če se ti ne da.. jo lahk men daš, bi se z veseljem ukvarjala ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 uhhhhh kwa sem sla sploh pogledat. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 1. september 2007 Prijavi Deli 1. september 2007 super zgleda! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lunin vzhod 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 ja ma ej to mi je pa znano videt. Sm iz tolmina in blizu našega sotocja sem eno cisto isto videl. Kolikor vem je tisti rog zato da zbode ce se pocuti ogrozeno, sam ce te ni piklna ko je bila prelozena v kozarec pol je pa tisto samo ena frizurca od gosenice. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.