Samson23 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 ..pocas spoznas, da pravzaprav pogresas sebe, ki si se vedno s tem clovekom, ki te je/si ga zapustil/a in vidis, da bi blo mogoce pa le dobr ce bi se vrnil/a k sebi... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Palchica 10. september 2007 Avtor Prijavi Deli 10. september 2007 Palchica.. vidim da si se mnogo naucila.. Vidis da je vse to, kar se ti je dogajalo.. ali pa kar se ti mogoce se.. bilo veliko darilo.. ceprav si pac trpela.. KO trpis.. je pac ucenje hitrejse.. in bolj intenzivno... In res je.. vse to, ko si skusamo definirat nek odnos.. so samo poimovanja.. pomembno je samo kaj cutis.. do nekoga.. in v tisto smer bos pol fural nek odnos.. odvisno pa je tudi od drugaga... Vcasih je res malo zajebano se kar tko prepustit, da gre svojo pot.. so dolocene okoliscinem, ki te bremzajo.. ampak se vedno menim, da je tko edino prav.. ker ce ne bi bilo prav.. ne bi tako cutu.. Verjetno. In zelo dobro si napisala.. brez veze si dodala, da bi ji drugi bolje napisali.. A je bolje, ce te nekdo poslje v knjiznico, kot je tebe?? hjoj.. Eh, saj je bilo vse že dolgo v meni. Samo da sem morala bolje odpreti oči. Mogoče sem se pa bala resničnosti in dejstev. Saj malo zaboli in malo se potolčeš, ko padeš, ampak je tako fajn, ko nekaj spoznaš. Kar lažje živiš sam s sabo in celim svetom. Ja kaj pa bi drugega? Mučiti sebe in druge? Lagati drugim, še bolj sebi? Živeti v pravljicah v svoji glavi? Če pa lahko na nek način živiš pravljico v resničnosti. Samo da ni tako pocukrana in kičasta kot v slikanicah. Še vedno je pravljica. Če si želiš. Sanje delajo resničnost znosno in smiselno. ..pocas spoznas, da pravzaprav pogresas sebe, ki si se vedno s tem clovekom, ki te je/si ga zapustil/a in vidis, da bi blo mogoce pa le dobr ce bi se vrnil/a k sebi...Točno to. Pogrešala sem sebe. Še vedno se. Pa vedno manj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 ..pocas spoznas, da pravzaprav pogresas sebe, ki si se vedno s tem clovekom, ki te je/si ga zapustil/a in vidis, da bi blo mogoce pa le dobr ce bi se vrnil/a k sebi... Lepo si to napisal. Prijateljskost ne? . Samo, je to trajno? Smo lahko samozadostni al smo dejansko lahko zares potrjeni le skozi drugega? Dovolj trden (mehkotrden, avtentična moč) biti v sebi najprej, da spet lahko daš srce, odpreš vrata (včeraj slišala, da če enemu odpreš tudi drugi lahko vstopijo). In to je najbrž največkrat vzrok, da potrebujemo spet healing time, da se vrnemo k sebi... Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 Lepo si to napisal. Prijateljskost ne? . Samo, je to trajno? Smo lahko samozadostni al smo dejansko lahko zares potrjeni le skozi drugega? Dovolj trden (mehkotrden, avtentična moč) biti v sebi najprej, da spet lahko daš srce, odpreš vrata (včeraj slišala, da če enemu odpreš tudi drugi lahko vstopijo). In to je najbrž največkrat vzrok, da potrebujemo spet healing time, da se vrnemo k sebi.....lahko smo samozadostni lahko smo pa odvisni... kakor se odlocimo... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 ..lahko smo samozadostni lahko smo pa odvisni... kakor se odlocimo... Hm. Nobeno mi ni trenutno všeč . Ko je ta pravo je verjetno čist vseeno wich is it... Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 To bi blo najbolš vsaki trmasti narest ma daj no tipčki.....kaj vse bi bilo treba vam narest Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 Trma, ki jo vidimo v drugem je ponavadi le trk ob lastno omejenost. Odsev. Je čisto razumljivo in priporočljivo, da kdo s kakšno fizično aktivnostjo želi biti spet bolj open minded, samo ko bi se ljudje bili sposobni odreči nasilnemu uveljavljanju svoje volje pri tistem, v katerem ogledalu prepoznajo neke lastnosti, ki jih ne morejo/znajo sprejet. Aktivnosti je pa mnogo, ne le fizičnih... Lekcija pa je za prepoznavalca. Strpnost, sočutje, razumevanje... Ker nekaj nekdo čaka drugje, drugače... Resna.. Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 To bi blo najbolš vsaki trmasti narest Hja, tud netrmasti......da sploh trmasta ne postane Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 eh, nevermind... ampak nice samovpogled, Naamar Ni pa vsaka drugačnost, drugačen način življenja od povprečja trma (jeziti drugega, želeti pozornost...) Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 ...grem jaz spat.....nikogar ne pogrešam ta hip...se mi gre pa med rjuhe Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 Se ti pridružujem in pošiljam lepe sanje, ciao Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 10. september 2007 Prijavi Deli 10. september 2007 Ha ha Tjažy tako opice delajo in to velikokrat na dan Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Ha ha Tjažy tako opice delajo in to velikokrat na dan Blagor jim.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Haha Tjaži, če te Bog zdaj posluša, boš v naslednjem laifu opica....ajojjjjj.......... Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Haha Tjaži, če te Bog zdaj posluša, boš v naslednjem laifu opica....ajojjjjj.......... To bo pa res mega.. Opice tisto pocnejo parkrat na dan a ne? Evo.. pa sem si zagotovil dobro vstopnico za naslednji laif.. Zdele bom nehu banane jest.. da se mi slucjano ne uprejo.. ker drugac bom pol v krizi Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Palchica 11. september 2007 Avtor Prijavi Deli 11. september 2007 Jaz ne čutim nobene želje, da bi v eni stvari vztrajala in jo razvijala. Ne čutim potrebe, da bi stvari morale trajat. Prvo srečanje..tle se zame že konča. Strah pred resno zvezo? Mogoče, ampak jaz preprosto nimam želje.Poskušam, začnem neko stvar. Ampak takoj potem…dolgčas, ne spet to, ne da se mi več. Naveličanost, utrujenost, občutek, da sem vse to že doživela. No, sanjarit se nikoli ne naveličam. Tam ga lahko prvič spoznam na sto in en način. Vem, da se sliši grozno, ampak sanje so mi dovolj. Skoraj. Še poskušam, še čutim željo po marsičem, ma me mine takoj ko začnem…Občutki so tko resnični, da se mi zdi, kot da gre za spominjanje in ne sanjarjenje. Tudi če se ena stvar zgodi, jaz moram tam nekje v 5d doživet še ostale možnosti. Sej ni tko slabo to sanjarjenje. Zato se jih tko hitro znebim, da mi ne bi s svojo resničnostjo pokvarli mojga materiala za sanje. Ni smešno, ja vem, žalostno. A ne more bit oboje?Druga skrajnost. Jaz pa vedno manj sanjarim. Se mi zdi izguba časa. Pa počasi nekako uspeva. Ko se zalotim, da grem predaleč, se skušam zamotiti s čim drugim, koristnejšim. Zame trenutno nima nobenega smisla, sanjariti na področju partnerstva. Mogoče spet grem preveč v skrajnost, ampak raje si ne bom več čarala pravljic v svoji glavi. Rada bi živela zase. Brez navezanosti na kogarkoli.Konec koncev ne maram pretirane bližine in hitro se počutim ogroženo in ujeto. Kljub temu, da si želim intimnosti in globokega odnosa. Pač nisem dovolj zrela. Mogoče kdaj bom, mogoče ne, svet se ne bo podrl.Ugotavljam, da mi moški več niso preveč zanimivi. Da bi se kar tako zapletla. Nimam niti želje po nekem spoznavanju kogarkoli. Me en trenutno vztrajno vabi ven. Enkrat je stopil preblizu mene, v moj osebni prostor in me je odbil. Jaz sem se hotela le pogovarjati in si krajšati čas, pa je prestopil mejo s svojo navdušenostjo in vsiljivostjo. ni se zgodilo prvič, da me je moški popolnoma odbil s svojo vsiljivostjo. Takoj ko začutim neko hlastavost in podobno, zaprem vsa vrata in sem hladna. Jaz sem tista, ki rada vodi in osvaja. Pač tako je. Ne maram, da moški osvajajo mene. Ker takoj dobim občutim, da bom ujeta (upravičeno ali ne).Res je bil en, ki je preveč hlastal za mano, sva hodila 3 mesce in sem bila tako besna nanj, da se mi je dobesedno zagnusil. Grozno je skrbel zame, ko sama nisem bila sposobna oziroma sem bila tako na tleh, da je skoraj igral vlogo mame. Jaz sem bila pa nehvaležna, trohice ljubezni nisem čutila do njega, niti hvaležnosti ne, le krivdo in gnus in bes. On je še kar in kar silil vame, mi hotel na vsak način pomagati, ko bi me lahko brcnil kot psa, tak odnos sem imela do njega. Hotela sem mu dobesedno pobegniti, meni nič tebi nič, pa ni šlo. Res sem se obnašala kot vojak do njega. Moral se je počutiti kot zadnji drek. Potem ko sem odšla od njega je še kar nekaj hotel od mene, čim je prišel v mojo bližino, sem postala živčna, ker sem čutila njegovo hlastavost, živčnost, bes in pričakovanje. Pusti me v miru, da živim! Sam si si kriv, če si soodvisen, če se navežeš na take nebogljence kot sem jaz. Potem sem se odločila, da prekinem vse stike, saj sem čutila njegovo užaljenost. Nočem se ukvarjati z njim, ne čutim nobene dolžnosti. To je problem, ki sem ga sposobna rešiti sama s sabo. Tega tipa še zdaj nekako sovražim, gnusi se mi ko pomislim nanj. Ker me je ujel ravno v najbolj depresivnem obdobju mojega življenja in mi dajal ogromno potuhe. Najbolj sem besna nase. Dovolj imam tega, da imam tako nizko samopodobo, samozavest, samospoštovanje. Nočem biti ne čustveno ne finančno odvisna od nikogar. Rada bi si uredila življenje. Nehala dvomiti vase. Rada bi delovala in ne preveč razmišljala in se utapljala v nevrednih mislih in čustvih. Rada bi prepoznavala svoje resnične potrebe in želje.Joj, grozno se počutim. Vem, da za brezveze. Učijo nas, da so potrebe drugih ljudi pred našimi, da je skrb zase skrajni egoizem. Dovolj imam tega. Kdo bo poskrbel zame, če ne sama? Kdo me bo imel rad, če ne sama? Kdo me bo spoštoval, če ne sama? Se opravičujem, da vam kvarim zabavo.Lep pozdrav, Palčica. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Veš kaj Palčica,ko te berem, mi je prav neprijetno. Zakaj ne dovoliš nikomur priti bližje? Zakaj ne dovoliš, da te morda nekdo lepo preseneti.Vsaj daj mu priložnost. Jaz sem v obratni smeri doživela podobno kot ti. A se nisem počutila kot zadnji drek. Nikoli. Jaz sem samo pridobila in ugotovila, da lahko preživim tudi takšno početje. Vem, da sama nikoli ne bi zmogla niti hotela drugemu storiti tako.....zato v bistvu z vsakim komuniciram in ne želim, da se mu kaj podobnega zgodi nič ne kvariš...poveš svoje in to je prav. Na ta način se dvigaš Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Palchica 11. september 2007 Avtor Prijavi Deli 11. september 2007 Saj imam nekoga v srcu. In upam on mene. On se noče več vezati. Jaz tudi ne. Uživava. Dokler jaz ne začnem s svojimi fintami. Pa se s pogovorom reši kar lepo. Pa se prepričam, da sem brezveze panična in da je edino prav, da uživam v tem, kar mi lahko nudi. Več mi tako nihče ne more... Več razumevanja nisem dobila od nikogar in pametnih besed. Niti pod razno vsiljivih nasvetov. Samo razumevanje in pomirjujoče besede. Se pa sekiram, kaj ima on od mene. Trenutno nimam pretirane želje po ubadanju z drugimi (kot običajno). Preveč se izgubljam v kontaktih. Preveč hočem ugajati in biti vsepovsod. Saj si sama lahko izbiram družbo. In če bom šla z nekom ven s slabimi občutki prisile, bom zaprta in hladna. Tudi sama sem bila recimo v dveh odnosih, ko sem ogromno dajala in premalo prejemala. Pravzaprav sem v enem ogromno dajala in človek mi ni bil sposoben dati dovolj nazaj kot jaz rabim. Po dobrem letu razčistila in se spravila. V drugem sem preveč prejemala in človeku nudila manj, kot je on rabil. Zdaj je srečen, no, tak občutek imam, da je s sedanjo žensko zelo srečen. In sem srečna zanj še jaz. Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Trenutno nimam pretirane želje po ubadanju z drugimi (kot običajno). Preveč se izgubljam v kontaktih. Preveč hočem ugajati in biti vsepovsod. Saj si sama lahko izbiram družbo. In če bom šla z nekom ven s slabimi občutki prisile, bom zaprta in hladna. Tudi sama sem bila recimo v dveh odnosih, ko sem ogromno dajala in premalo prejemala. Pravzaprav sem v enem ogromno dajala in človek mi ni bil sposoben dati dovolj nazaj kot jaz rabim. Po dobrem letu razčistila in se spravila. V drugem sem preveč prejemala in človeku nudila manj, kot je on rabil. Zdaj je srečen, no, tak občutek imam, da je s sedanjo žensko zelo srečen. In sem srečna zanj še jaz. Hvala. Draga Palčica,to je pa kot, da bi brala sebe. Kot da bi popisovala moje občutke.Kar nekaj časa nazaj sem spoznala osebo, kazalo je , da bova krasna prijatelja,a nekako ni steklo po "mojih" pričakovanjih. In verjetno tudi ne po njegovih.Ne obsojam ničesar in nikogar. Kakor sva znala sva ravnala. Sedaj tako gledam na to. Ne obremenjujem se in ne trpim....ven grem takrat in s tistim,da ko pridem domov, rečem /rečeva: JA to je to.Vse ostalo nima smisla Imej se lepo. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Palchica 11. september 2007 Avtor Prijavi Deli 11. september 2007 Razumeš, hvala. Tudi ti maksimalno uživaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 Trenutno nimam pretirane želje po ubadanju z drugimi (kot običajno). Preveč se izgubljam v kontaktih. Preveč hočem ugajati in biti vsepovsod. Saj si sama lahko izbiram družbo. In če bom šla z nekom ven s slabimi občutki prisile, bom zaprta in hladna.Hvala. Palčica, pozdravljena!Ma kot te berem....sej je ok, če slediš sami sebi.Če nekoga odrineš, še ne pomeni da si slaba...rečeš ne in greš dalje! Imaš pravico odklonit kar ti ne ustreza, še posebno, če se te gnusi!! Ni potrebno se zapreti vase in biti hladna, da poveš ljudem da želiš ostati sama.Lahko si odprta, topla in srčna, sama, ne rabiš tolike obrambe in napada sa samoto, ker IMAŠ ČLOVEŠKO PRAVICO DO NJE! Ženske, ki preveč ljubijo-knjigica za prebrat! Tudi sama imam večkrat koga, ki se lima, ampak sem se naučila kratko in jedrnato reči NE, brez občutka krivde, da sem to osebo užalila ali prizadela! Nemoreš sama sebe ponujati, da drugim zadostiš, čustveno ali kakorkoli drugače....Ženske itaq izbiramo:))))Tako ne se sekirat,,,,a svetujem knjigico: PREHOD VRAČEV od Taishe Abelar, meni je spremenila življenje ta knjiga!Govori o ženski, ki se zna postaviti zase, dobesedno in to tudi naredi! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 .Konec koncev ne maram pretirane bližine in hitro se počutim ogroženo in ujeto. Kljub temu, da si želim intimnosti in globokega odnosa. Pač nisem dovolj zrela. Mogoče kdaj bom, mogoče ne, svet se ne bo podrl.kakšna ambivalentnost. Splošen problem moderne dobe. Nihče si ne bi rad zbrusil lastni ego na trenju stika z drugo osebo. Ampak to je potrebno za naš razvoj...ne gre na šverc. Vsi pa takoj zbežijo, če samo zaslutijo kaj podobnega, kot je požrtvovalnost, brezpogojna podpora in podobne zadeve. Bolj ko opazujem ta 'krasni novi svet' bolj mi je všeč vedska kultura in njihov pogled na vse skupaj. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 11. september 2007 Prijavi Deli 11. september 2007 kakšna ambivalentnost. Splošen problem moderne dobe. Nihče si ne bi rad zbrusil lastni ego na trenju stika z drugo osebo. Ampak to je potrebno za naš razvoj...ne gre na šverc. Vsi pa takoj zbežijo, če samo zaslutijo kaj podobnega, kot je požrtvovalnost, brezpogojna podpora in podobne zadeve. Bolj ko opazujem ta 'krasni novi svet' bolj mi je všeč vedska kultura in njihov pogled na vse skupaj.Haha, ja ker imajo v mislih, da jih Bog neprestano gleda.....v tem primeru je to super!!! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 12. september 2007 Prijavi Deli 12. september 2007 Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 12. september 2007 Prijavi Deli 12. september 2007 a svetujem knjigico: PREHOD VRAČEV od Taishe Abelar Sem prebral.. Zanimiva knjigca ja.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.